KissanKulmasta

THL pörssiin?

THL:n uudet aluevaltaukset:  osakeyhtiöitä ja -antia. Aikovatten kaiketi ajanmittaan pörssiintyä ja täyttää pörssinsä RAHALLA. Näes-------  

SalWe Oy on Espoossa kotipaikkaansa pitävä terveyden ja hyvinvoinnin palveluyritys, joka perustettiin vuonna 2009 strategisen huippuosaamisen keskittymäksi koordinoimaan toimialan tutkimusohjelmia.

Tavoitteena on rakentaa yhteistä osaamista ja kansainvälistä liiketoimintaa yritysten ja tutkimustahojen yhteistyöllä. Yritysmuoto on osakeyhtiö, ja toimitusjohtajaksi mainitaan Saara Hassinen Suomen Bioteollisuus ry:stä. (1) (2)  

Kyse on suomalaisen tutkimusrahoituksen uudelleen organisoinnista. SHOKin perustaminen vahvistaa yritysvetoista tutkimusta = ei tutkimusrahoitusta jos tulos ei ole myyvä.   Tutkimus- ja Innovaationeuvosto (ent. Tiede- ja teknologianeuvosto) aloitti SHOKkihoidon rakentamisen 2006. Terveys- ja hyvinvointialan toimintaa ohjaa siis tuo SalWe Oy.

 

SalWe Oy:n osakasyritykset edustavat laajasti toimialaa: Biotie Therapies Oyj, CSC - Tieteen tietotekniikan keskus Oy, Elekta Oy, Finnzymes Oy, GE Healthcare Finland Oy, Invalidiliiton Asumispalvelut Oy, Kustannus Oy Duodecim, Oy Medix Biochemica Ab, Mobidiag Oy, Nexstim Oy, Orion Oyj, Philips Oy, Suomen Punainen Risti Veripalvelu, Thermo Fisher Scientific Oy, Tieto Healthcare & Welfare Oy ja Valio Oy.

 

Tutkimusosapuolia ovat Helsingin, Jyväskylän, Itä-Suomen, Tampereen ja Oulun yliopistot, Aalto-yliopisto, Tampereen teknillinen yliopisto ja Åbo Akademi sekä Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskus (MTT), Työterveyslaitos (TTL), UKK-instituutti ja Valtion teknillinen tutkimuskeskus (VTT).

Turun yliopisto ja Terveyden ja hyvinvoinninlaitos (THL) tulevat osakkaiksi loppuvuoden 2010 suunnatussa osakeannissa. (1)  

UKK-instituutin hynää siirtyy sitäkin THL:n hallinnoimaan kukkaroon.  

Yrityksen ja ohjelman tavoitteeksi kerrotaan Suomen kansantaloudellisesti merkittävien sairauksien ehkäiseminen ja hoitaminen sekä todennettujen terveyshyötyjen tuottaminen. Näitä sairauksia ovat mm. ylipaino ja sen liitännäissairaudet sekä aivosairaudet. Yhteistyön tuloksena syntyneillä tuotteilla, palveluilla ja toimintatavoilla tavoitellaan yksilön toimintakyvyn ylläpitämistä ja parantamista.

Sekä taloudellista voittoa, vaikka sitä ei sanotakaan.  

Tässä yhdistelmässä on mahdollisuus jättivoittoihin. Yritykset rahoittavat yliopistollista tutkimusta (ja kaiketi saavat tuotteidensa myyntiä edistäviä tuloksia Amerikan malliin).

THL:n hallinnassa olevat rokoterekisteri, biopankit  ym. joista juuri on sorvailtu ahkeraan lakeja on kustannettu verovaroilla.  Sitten THL voi myydä kansalaisten -siis sinun- terveystietoja "tutkimustarkoituksiin" näille yrityksille ja tienata siitä. Myydyillä tiedoilla (siis sinua koskevilla tiedoilla) kehitellyt lääkkeet myydään sitten sinulle ja jos niistä tulee kela-korvattavia tuotteita, maksat siitäkin verovaroina. (3) (4)  

Biopankin voi omistaa yksityinen tai julkinen toimija, mikä sekin avaa hienot mahdollisuudet kaupankäyntiin ihmisen (siis sinun) soluilla, elimillä ja kudoksilla.  

Lex Puska eli "Salaa vanhemmilta" lakiesitys esitti ettei lasten vanhemmille ei olisi tarvinnut kertoa, mikäli esim. koulussa olisi järjestetty rokotekokeiluja, vaan lapsen oma suostumus olisi riittänyt. Lakiesityksessä itseasiassa sanottiin että jos lapsi ei (iän tai vammaisuuden takia) kykene puhumaan, lapsen oletettu suostumus riittää. Tai koekaniinin puutteessa olevan tutkijan suostumus.

Lakiesitys Lex Puskan valmistelijan Päivi Kaartamon mukaan lakimuutoksen taustalla on oikeuskanslerin kannanotto THL:n edeltäjän KTL:n epäeettiseen toimintaan: KTL ei turhaan holhoojia luvan kyselemisillä vaivannut vaan teki lapsilla kokeita. Alaikäisiä koskevaan rokotetutkimukseen olisi pitänyt pyytää lupa molemmilta vanhemmilta mutta sitä ei tehty. Kannanoton jälkeen lakipykälät otettiin uuteen tarkasteluun ja 15 vuoden ikäraja haluttiin poistaa."

Mutta THL ei lannistu vaikka Lex Puska meni metsähallituksen puolelle (8). Uutta lakiesitystä lykkää: "Vankilan perheosasto Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen alaisuuteen"

Vankilan perheosasto Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen alaisuuteen

Hallitus esittää lakia, jolla säädettäisiin Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen alaisista lastensuojeluyksiköistä eli valtion koulukodeista ja vankilan perheosastosta.

Maaliskuun 2010 alusta alkaen lapsi on voitu sijoittaa vankeudessa tai tutkintavankeudessa olevan vanhempansa kanssa vankilan perheosastolle. Esityksen mukaan vankilan perheosaston lastensuojelutoiminnan yleinen ohjaus, johto ja valvonta kuuluisivat Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselle. Samalla valtion koulukoteja koskevat säännökset siirrettäisiin asetuksesta lakiin.

Koulukotikohtaisten johtokuntien sijaan valtion koulukodeilla ja vankilan perheosastolla olisi yksi yhteinen johtokunta, jonka Terveyden ja hyvinvoinnin laitos asettaisi neljän vuoden välein. Valtiolla on kuusi koulukotia.

Hallitus päätti torstaina 16. syyskuuta asiaa koskevan lakiesityksen sisällöstä. Tasavallan presidentin on tarkoitus antaa esitys eduskunnalle perjantaina. Esitys liittyy valtion vuoden 2011 talousarvioesitykseen. (5)

Lain on tarkoitus tulla voimaan 1. tammikuuta 2011.

Irlannissa on parhaillaan menossa kova metakka, kun paljastui että THL:n yhteistyökumppani ja rokotetutkimuksen rahoittaja GlaxoSmithKline (GSK) on käyttänyt valtion orpo-, koulu- ja lastenkoteihin sijoitettuja lapsosia lääketieteellisten kokeiden testiryhmänä aina 1970-luvulta asti. Valtio, kirkko ja terveydenhuoltoviranomaiset auttoivat lapsikokeiden salailussa.

Vastaavaa tapahtui Kanadassa. Intiaanilasten sisäoppilaitoksien oppilaille löytyi monenlaista käyttöä: koekaniineina, kirkonmiesten ja poliitikkojen seksileluina ja sadismin tyydyttäjinä. (7)  

Ja hei, ei ne olleet kaikki katolisia. Irlannissakaan.

  (1) http://fi.wikipedia.org/wiki/SalWe(2) http://www.teknologiateollisuus.fi/fi/ryhmat-ja-yhdistykset/SHOK.html(3) http://www.thl.fi/thl-client/pdfs/7f5a3ca4-2b0a-4e8d-be9d-de5603bb8fe5(4) http://www.stm.fi/vireilla/lainsaadantohankkeet/sosiaali_ja_terveydenhuolto/biopankkilaki(5) http://www.stm.fi/tiedotteet/tiedote/view/1528988  Tiedote 260/2010: 16.09.2010 (6) http://www.independent.ie/national-news/more-vaccine-trials-kept-secret-by-state-2313714.html(7) http://topdocumentaryfilms.com/unrepentant-kevin-annett-canadas-genocide/(8) http://www.rokotusinfo.fi/tiedostot/thl-lausunto-091111_html#1  THL:n lausunto re Lex Puska

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (20 kommenttia)

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Siis h-vetti, taas löi tekstin pötköön vaikka esikatselussa kappalejako oli ihan ok. Mutta kun painaa tallenna/julkaise niin hyvästi kappalejako!

Eli nyt kopioin julkaistun tekstin, siirrän sen ja editoin uudestaan. Vaivalloista.

Linkkien ryppääntymiselle en kyllä mahda mitään. Pahoittelen.

Vieras (nimimerkki)

Mielipidekirjoitus Keskisuomalaisessa, opiskelija Anne Ukkonen:

http://www.ksml.fi/mielipide/mielipidekirjoitukset...

Ihannekansalaisen 10 käskyä

Haluatko yhteiskunnan ihannekansalaiseksi? Omaksu siis Kymmenen käskyä.

1: Lopeta itsenäinen ajattelu. Vapauta aivosolusi tästä turhasta, raskauttavasta työstä, ja jätä se niille, joihin me Suomen kansalaiset voimme luottaa. Terveyden ja Hyvinvoinnin Laitosta, Eduskuntaa tai Eviraa sinun ei pidä koskaan epäillä.

2: Muuta kaupunkiin, sillä ethän halua olla taakkana yhteiskunnallesi. Kaikki se teiden rakentaminen, nopeiden tietoliikenneyhteyksien järjestäminen ja julkisten palvelulaitosten ylläpitäminen on täyttä turhuutta alle 50 000 asukkaan taajamassa.

3: Elä velaksi. Ota ensin opintolaina, sitten asuntolaina ja kulutusluotto. Elämän kohdellessa sinua kaltoin, älä huoli, vaan lähetä tekstiviesti ja pyydä pikavippiä. Älä kysele, mistä lainaamasi raha tulee ja kenelle maksat sen takaisin. Tieto siitä, että pankit luovat rahaa tyhjästä ja että kaikki raha on velkaa yksityisten sukujen omistamille keskuspankeille, vain rasittaisi sinua.

4: Pyri pois omavaraisuudesta, sillä ethän tahdo valtiosi menettävän verotuloja sen vuoksi, että kasvatat itse omat ruokasi tai omistat oman kaivon. Mitä riippuvaisempi olet valtiosta, sitä helpompi sen on hallita sinua ja tehdä päätöksiä puolestasi. Älä niskuroi Arkadianmäkeä vastaan.

5: Estä ilmastonmuutos. Älä välitä siitä, ettei ilmaston lämpötilassa ole tapahtunut tilastollisesti merkittävää lämpenemistä 15 vuoteen. Kävele siis paljon, jolloin vähennät ekologista jalanjälkeäsi. Jos sinulla on koira, eliminoi se, sillä se saastuttaa kahden auton verran. Älä käytä valoja, vaan sytytä kynttilät. Kuuliaisimmat kansalaiset hengittäkööt vain sisäänpäin, jottei syntyisi hiilidioksidia. Pieraisu on kauhistus.

6: Kunnioita jokapäiväisen leipäsi tuottajaa. Näitä ovat Suomessa Atria, Valio, Raisio, Saarioinen, Fazer ja Leaf. Pitäytymällä vain näiden tuottajien ruoissa varmistat, että pysyt terveenä läpi elämän. Ummetus, ihottumat, diabetes tai ms-tauti ovat tuntemattomia sairauksia viljojen ja jalostettujen maitotuotteiden syöjien keskuudessa.

7: Vaali perheesi terveyttä rokottamalla itsesi, lapsesi ja eläimesi. Jos sairastut, mene lääkäriin ja pyydä mitä tahansa reseptiä, jotta THL:ää rahoittava lääkeyhtiö GlaxoSmithKline ei joutuisi vararikkoon. Pysy loitolla vitamiineista, hivenaineista ja luontaishoidoista, ne ovat sinulle iljetys.

8: Älkää enää lisääntykö, maa on jo täynnä. Minimoi mahdollisuutesi saada jälkeläinen käyttämällä paljon fluoria, elohopeaa ja ftalaatteja sisältäviä tuotteita. Lapsettomuus on sinun varmasti helpompi kestää kuin tieto siitä, että koko maailman väestö mahtuisi asumaan kotimaahasi Suomeen siten, että jokaisella olisi oma 500 neliön tontti.

9: Vahvista uskoasi mediaan jokapäivä. Katso paljon televisiota, lue sanomalehtiä ja usko kaikki, mitä niissä sanotaan. Kaikki muu, vaihtoehtoisen tiedon esittävä lähde on turhuutta.

10: Älä varasta valtioltasi, sillä saisit vain omasi takaisin. Tunne sen sijaan kiitollisuutta siitä, että kaikki ne verot, joita maksat, mahdollistavat niiden satojen kansasi edustajien matkustamisen ilmaiseksi työssä ja vapaa-ajalla ympäri maailmaa. Ethän halua etujasi ajavien ihmisten elävän sellaisessa puutteessa ja kurjuudessa, kuten itse elät.

ANNE UKKONEN opiskelija Jyväskylä

Käyttäjän mirjaleenaisoaho kuva
Mirjaleena Isoaho

Kylläpäs taas tämäkin vyyhti liittyy tähänkin vyyhtiin...

http://mirjaleenaisoaho.puheenvuoro.uusisuomi.fi/4...

Kyllä nyt lähtee kuppa Töölöstä (nimimerkki)

Kiesus miten pitkä litania "huippuosaajia". Montakohan miljardia meidän rahaa noihin täytyy "sijoittaa", että pysyvät pystyssä?

Sitten vielä puhellaan, että se on vasemmisto, joka paisuttaa julkista taloutta.

ei kirjautunut (nimimerkki)

Mirjaleena Isoahon blogin uusimassa videossa nimeltään chemtrail symposium oli puhujien oikealla puolella iso orgoniittigeneraattori. Se neutralisoi kaikki kemikaalimyrkyt ilmasta ja estää Haarp- teknologian vaikutuksen ihmisen mieleen.
Tälläinen laite:
http://www.youtube.com/watch?v=ce2i5NgAFaE&feature...

Vieras (nimimerkki)

"Yrityksen ja ohjelman tavoitteeksi kerrotaan Suomen kansantaloudellisesti merkittävien sairauksien ehkäiseminen ja hoitaminen sekä todennettujen terveyshyötyjen tuottaminen. Näitä sairauksia ovat mm. ylipaino ja sen liitännäissairaudet sekä aivosairaudet. Yhteistyön tuloksena syntyneillä tuotteilla, palveluilla ja toimintatavoilla tavoitellaan yksilön toimintakyvyn ylläpitämistä ja parantamista.

Sekä taloudellista voittoa, vaikka sitä ei sanotakaan."

Tiedoksi vain, että Salwe oy on voittoatavoittelematon yhtiö.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Niin on Nuorisosäätiökin, voittoa tavoittelematon.

uurija (nimimerkki)

Korruptoituneen Suomen viranomaiset näyttäisivät vähän joka infrastruktuurin toimialalla panneen ison hihnan päälle.
Häpeää ei tunneta, kun revitään kaksin käsin yhteistä omaisuutta, ihmisten henkilö- ja terveystietoja ja viranomaisten työpanosta, omaksi hyödyksi erilaisten yritysjärjestelyiden avulla.
On saatu vihiä, että kohta jäljet peittyvät, kun kansalaiset saavat eteensä isompia huolenaiheita. Joutuvat pian miettimään, mistä saadaan perheelle seuraava ateria, mistä rahat sähkö- ja vesilaskuun ja yksityiseen kouluopetukseen tai hammaslääkäriin. Mihin uskaltaisi mennä synnyttämään, sairastamaan tai viettämään vanhuutta, ettei piikitetä tai lääkitä hengiltä.

Viranhaltijoista muutamat ovat jo pitkään haistaneet EU-tuulen, joka suosii yksityistä yritteliäisyyttä. Lainkäyttö on muutostilassa, köyhällä ei enää ole varaa viedä asiaansa käräjille. Rahajärjestelmä romahtaa, ruoka- ja energiahuolto lakkaavat toimimasta.
Kaaoksen ja kauhun jälkiä sekoittamaan järjestetään jälleen jonkinmoinen sota ynnä luonnonkatastrofit. Kohta maassa ei ole edes armeijaa kriisitoimien varalta.

Tappavan Huolenpidon Laitos yhdistää nimensä kerta toisensa jälkeen Todella Huolestuttaviin Liiketoimiin.

..."Yrityksen ja ohjelman tavoitteeksi kerrotaan Suomen kansantaloudellisesti merkittävien sairauksien ehkäiseminen ja hoitaminen sekä todennettujen terveyshyötyjen tuottaminen..."

Ylläolevasta puuttuu jotain.
Pitää olla:

Yrityksen ja ohjelman tavoitteeksi kerrotaan Suomen kansantaloudellisesti merkittävien sairauksien
tuottaminen, tarttuvuuden lisääminen, levittäminen ja pitkittäminen sekä taloudellinen hyödyntäminen yksityisiin käsiin.
Tämä kaikki tehdään sairauksien ehkäisyn ja hoidon varjolla. Ja lainsäätäjien sekä poliitikkojen suostumuksella, kansalaisilta salaa.
Todennettujen terveyshaittojen ja kuolemantapausten varalta on Tienestejä Himoitseva Liiga järjestänyt itselleen ja yhteistyökumppaneilleen vapauden vastuu- ja korvausvelvollisuudesta.

Lisäksi, Tunnottomien Hurskastelijoiden Laitos on jo hoitanut itselleen yksinoikeuden ruumiinavausten tekemiseen.

Vieras (nimimerkki)

Tämä on se malli, jolla julkiset toimijat tunkeutuvat kaikille sektoreille merkittävän kilpailuedun turvin. Mustapekka jää paitsi yksityisten toimijoiden käteen, niin myös veronmaksajan käteen, sillä kustannukset, maksut, vaihtoehdot ym. kulkevat kaikki huonompaan suuntaan.

repe (nimimerkki)

Näinkin useimmiten käy. Syntyy kv sijoittajien pian omistama ja lypsämä monopoliyritys.

Mika Karjalainen (nimimerkki)

Omassa blogissani on nyt tarkka yhteenveto Lyndon LaRouchen ekonomian teeseistä hänen viime perjantain webcast-seminaarinsa innoittamana. Ko. teesit ovat hyvin paljon samaa maata esim. Suomen talousdemokratialiikkeen kanssa ja varmaan tämänkin sivuston lukijat saavat yhteenvedostani uutta ajateltavaa ja intoa kohti parempaa...

Jus-Tiina (nimimerkki)

Thl on eräänlainen piilovaikuttaja yhteiskunnassamme. Entinen kansanterveyslaitos, nykyisin osa Thl:ää, on kerännyt ja varastoinut veri- ja kudosnäytteitä vuosikymmenien ajan. Muistan lukeneeni, että niitä olisi käytetty tutkimustyöhön. Herääkin kysymys, minkälaiseen ja kenen luvalla?

Samalla tavoin eettinen kysymys on, onko oikein, että Thl suorastaan markkinoi sikiöseulontatutkimuksia neuvoloissa. Vaikka vanhemmille vakuutellaan, että kaikki perustuu vapaaehtoisuuteen, tulee kieltämättä mieleen säästösyyt, ehkäistään ennalta vammaisten ja sairaiden lapsien syntyminen.

Onko myös suunnitteilla olevilla biopankeilla yhteys uuteen elinsiirtolakiin, joka astui voimaan elok. 2010? Elimesi ovat kuoltuasi yhteiskunnan "omaisuutta", mikäli et ole nimenomaan kieltänyt elintesi luovutusta ja tehnyt sitä tiedoksi omaisille tai kirjallisella ilmoituksella.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Tässä THL:n omassa asiapaperissa sivutaan tuota näytteiden kokoamista ja käyttöä http://www.rokotusinfo.fi/tiedostot/thl-lausunto-0...

tirppa (nimimerkki)

elintenluovutuslaista kirjoittti Riikka joskus http://riikkasoyring.puheenvuoro.uusisuomi.fi/3505...

joku lakimies voisi laatia sellaisen yleispätevän asiakirjan, jolla kuka vaan voi kieltää omien potilastietojensa käyttämisen ja niiden myymisen kaupallisiin tarkoituksiin ja kuolemantapauksen varalta elinten kierrätyksen ja tämä paperi olisi sitten netissä mistä sen voisi printata ja jättää lääkärii siellä käydessään ja itselle olisi yksi lääkärin allekirjoittama kuittaus paperin vastaanottamisesta niin se olisi kätevää

:) (nimimerkki)

Mari Kiviniemi on suurimman vaalirahoittajansa rahastonhoitaja

Syy pääministerin vaitioloon vaalirahoistaan on selviämässä. Pääministeri Mari Kiviniemi (kesk.) sai viime eduskuntavaalien alla 57 350 euroa kampanjarahaa Huomisen Suomi -yhdistykseltä.
http://www.demari.fi/content/view/12381

yhdistyksen puhelinnumero on rekisteröity eduskuntaan, yhdistyksen osoite menee mari kivinimelle jne jne :)
http://www.ytj.fi/yritystiedot.aspx?yavain=2010007...

uurija (nimimerkki)

"Sodan uhka Iranissa on väistynyt! Iran on päättänyt antaa Goldman Sachsin ja kumppaneiden avata pankit maahan ja lainata näiltä muutaman miljardin, joten tuskinpa niitä enää tarvitsee pommittaa."

Ville Iivarinen
Max Keiser, maxkeiser.com: "WW III is over"
Paljastetaan rahan valhe! -blogi

Jari (nimimerkki)
:) (nimimerkki)

tämä löytyi 2,5 vuoden takaa keskisuomalaisen nettikeskustelusta.
Noista yhdistyksistä muutaman taustat:
-Varmasti Maakunnan puolella ry (ei rekisteröity) , Hannu Hoskonen , 36.469 e
-Satakunnan parhaaksi ry , Timo Kallin tukiyhdistys , 30.000 e , rekisteröity 19.2.1999 ; tuesta yksilöity Ruukki-Group 20.000 e, KMS 10.000 e
-Satakunta Menestykseen ry , Oiva Kaltiokummun tukiyhdistys , 22.230 e , rekisteröity 17.10.2000
-Huomisen Suomi ry , Mari Kiviniemen tukiyhdistys , 57.350 e , rekisteröity 14.7.2006
-Savo on kotimme ry , Seppo Kääriäisen tukiyhdistys , 4.000 + 11.00 e , rekisteröity 19.12.2006 ; tuesta yksilöity Ruukki-Group 10.000 e, KMS 5.000 e
-Eheän Suomen tuki ry , Paula Lrehtomäen tukiyhdistys , 32.721 e , rekisteröity 15.1.2007
-Tulevaisuuden Häme ry , Sirkka-Liisa Anttilan tukiyhdistys , 5.300 e , rekisteröity 17.1.2003

Asiasta kuudenteen:
US may be seeking provocation to launch war against Iran
http://rt.com/Politics/2010-09-24/us-iran-missiles...

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

http://www.stm.fi/tiedotteet/tiedote/view/1533853

en se ru fr de
Tiedote 279/2010
30.09.2010 14:11

suomeksi
Potilastietojen luovutukseen liittyvää suostumusmenettelyä uudistetaan
Sisältöteksti
Kansalliseen terveysarkistoon tulevien potilastietojen käyttämiseksi tarvittavaa suostumusmenettelyä ehdotetaan yksinkertaistettavaksi. Esityksen mukaan potilaan antama suostumus tietojen luovuttamiseen olisi voimassa toistaiseksi ja se kattaisi kaikki terveydenhuollon palvelujen antajat.

Hallitus päätti asiaa koskevan lakiesityksen sisällöstä torstaina 30. syyskuuta, ja tasavallan presidentin on tarkoitus antaa esitys eduskunnalle perjantaina. Lakien ehdotetaan tulemaan voimaan 1.1.2011.

Rakenteilla olevaan kansalliseen terveysarkistoon tullaan tallentamaan tiedot potilaiden terveydentilasta ja sairauksista. Tietoja saa käyttää terveydenhuollon palvelujen antajien välillä vain, jos potilas on antanut suostumuksensa tietojen käyttöön. Potilaalla olisi oikeus myös rajata suostumuksen laajuutta erikseen tekemällään kiellolla.

Esityksen mukaan potilaalle olisi kerrottava valtakunnallisista tietojärjestelmäpalveluista sekä valtakunnalliseen arkistointipalveluun tallennetuista tiedoista ja niiden käyttömahdollisuuksista ennen suostumuksen antamista. Samalla olisi kerrottava myös mahdollisuudesta rajoittaa tietojen luovutusta sekä kiellon mahdollisista seurauksista.

Potilaan tahdonilmaisut ja keskeiset hoitotiedot tiedonhallintapalveluun
Lain muutoksen perusteella toteutetaan valtakunnallinen potilaan tiedonhallintapalvelu, johon merkittäisiin keskitetysti potilaan antama suostumus ja hänen tekemänsä kiellot. Täysi-ikäinen potilas voisi hallinnoida suostumuksiaan ja kieltojaan omatoimisesti internetissä kansallisen terveysarkiston yhteydessä toteutettavan katseluyhteyden avulla. Suostumukset, kiellot ja niiden peruutukset voisi ilmoittaa myös henkilökohtaisesti terveydenhuollon palvelujen antajille.

Kansaneläkelaitoksen ylläpitämä tiedonhallintapalvelu mahdollistaisi myös potilaan muiden merkityksellisten tahdonilmaisujen tallentamisen, kuten potilaan kannan elinluovutuksiin toisen ihmisen hoitoa varten tai hänen hoitotahtonsa. Oikeudellisesti pätevän hoitotahdon tai elinluovutustahdon voisi kuitenkin jatkossakin tehdä myös muulla tavoin.

Muutoksia käyttöönottoaikoihin ja operatiiviseen johtamiseen
Valtakunnallisten tietojärjestelmäpalvelujen käyttöönoton ajankohtaa ehdotetaan myöhennettäväksi, jotta tarvittavat tietotekniset ratkaisut saataisiin toteutettua hyvissä ajoin ennen säädettyä määräaikaa. Kaikilla apteekeilla tulisi olla mahdollisuus toimittaa sähköinen lääkemääräys huhtikuun alussa vuonna 2012. Julkisen terveydenhuollon velvoite laatia lääkemääräykset sähköisesti tulisi voimaan huhtikuussa 2013ja yksityisen terveydenhuollon velvoite huhtikuussa 2014.

Julkiset terveydenhuollon palvelujen antajat voisivat halutessaan liittyä muihin valtakunnallisiin tietojärjestelmäpalveluihin ja valtakunnalliseen sähköiseen potilastietoarkistoon vuoden 2013 ja yksityiset terveydenhuollon palvelujen antajat vuoden 2014 loppuun mennessä. Liittymisvelvollisuudet tulisivat voimaan julkisilla palvelujen antajilla syyskuussa 2014 ja yksityisillä syyskuussa 2015.

Sosiaali- ja terveydenhuoltoon liittyvän sähköisen tiedonhallinnan operatiivinen ohjaus ehdotetaan siirrettäväksi sosiaali- ja terveysministeriöstä Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselle. Ministeriön vastuulle jäisi kuitenkin toiminnan strateginen ohjaus ja merkittävien hankkeiden toteutuksesta päättäminen.

Lisätietoja
Hallitusneuvos Pekka Järvinen, p. 09 160 73800

Waterwars (nimimerkki)

This program was then launched by a group that was created under auspices of the World Health Organization, World Bank and UN Population Fund entitled “Task Force on Vaccines for Fertility Regulation”. In the 1990’s, the WHO was mired in controversy after it distributed a “tetanus vaccine” to poor girls and women in the third world that was contaminated with human chorionic gonadotrophin (hCG), a hormone that induces involuntary abortion.

UNPopulation

Toimituksen poiminnat