KissanKulmasta

Mitä H1N1-pandemiasta opittiin: Euroopan Unionin Neuvoston johtopäätöksiä - Terveysturva Euroopassa

Mitä H1N1-pandemiasta opittiin: Euroopan Unionin Neuvoston johtopäätöksiä - Terveysturva Euroopassa

 

 

 

 

Euroopan Unionin Neuvoston 3032. Yleiskokouksen raportti julkaistiin 13. syyskuuta. Kokous pidettiin Brysselissä ja siihen otti osaa 300 asiantuntijaa kaikista Euroopan Unionin jäsenvaltioista sekä Euroopan Lääkevalvontavirastosta (EMA) ja Tartuntatautivirastosta (ECDC). Myös WHO:n (Maailman Terveysjärjestö) edustajia oli kuultavana. Euroopan Parlamenttia edusti jokunen CEPHFS:n jäsen. CEPHFS vastaa ympäristö-, ruoka-, terveys-  ja sosiaaliasioista.

Paikalla oli edustajia myös USAsta ja Kanadasta.

Euroopan Unionin Neuvoston raportti on niin jyrkkä kuin diplomaattikielellä sopii asioita sanoa.

Raportti ilmoittaa pitävänsä olennaisena, että osanottajat huomioivat, että luotettavan datan saanti sairastuneiden lukumäärästä, taudin vakavuudesta, riskiryhmistä jne on erittäin tärkeää, ja että tulevaisuudessa sellaisen datan saanti tulee varmistaa. Nykykäytäntö osoitti riittämättömyytensä erittäin kouriintuntuvalla tavalla.

 

Neuvosto pitää tärkeänä, että yleisön kanssa keskustellaan, eikä sanella ylhäältäpäin. Tärkeänä nähdään myös se, että lääkeyhtiöistä riippumatonta tutkimusta ja rokotekattavuuden monitorointia suoritetaan. Tähänastista riippuvuutta lääkeyhtiöiden tiedoista pidetään vakavana haittana kansalliselle terveydelle.

Vastaavan varalle tulee olla olemassa sarja minimidataa päätöksenteon helpottamiseksi. Myös päättely päätöksenteon taustalla tulee paremmin tuoda esille suurelle yleisölle. Neuvosto huomauttaa myös, että asiaan osallisten kytkökset tulisi tuoda yleisön tarkasteltaviksi.

 

http://attentiallebufale.it/wp-content/uploads/2010/09/CoE_Final-report.pdf 

Vapaasti ja lyhennellen Euroopan Unionin Neuvoston raportista kääntänyt Riikka Söyring

 

Neuvoston mielestä kansallisten toimijoiden (suom.huom. Suomessa THL, STM ja kuntataso), Euroopan Tartuntautivirasto ECDC:n, Euroopan Lääkevalvontavirasto EMAn ja WHOn keskinäisten suhteiden toimivuutta tulee tarkastella ja määritellä uudelleen.

Lääkkeiden ostokäytännöt tulee uusia, jotta todellinen tarve voidaan sopeuttaa hankintoihin. Sopimusehtojen joustavuuden on oltava suurempi.

 

Euroopan Unionin Neuvosto muistuttaa valppaana pysymisen tärkeydestä, myös biologisen sodankäynnin uhkan varalta. Rokotteiden turvallisuuteen ja saatavuuteen tulee kiinnittää nykyistä paljon suurempaa huomiota.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (18 kommenttia)

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Nonniin, tässä ollaan ja onkos lumemediassa isot otsakkeet, että mikä se vaara ja uhka kans on -toivottavasti ihmiset löytää tämän!!? Plokin viesti kuulostaa hyvältä, vai käsitinkös mie taas väärin! Kiitos Riikka ja jatkettaan!

Kimmo Tuomaala

Euroopan Neuvoston 3032. Yleiskokous?. Euroopan neuvosto on ihmisoikeusjärjestö. EU:n yleisten asioiden neuvosto on EU:n pääministerien ja ulkoministerien neuvosto, joka antoi 13.9.2010 päätelmänsä aiheesta "N/A1H1-pandemiasta saadut kokemukset - Terveysturvallisuus Euroopan unionissa".
Johdanto-osan 1. kohdassa EU:n neuvosto korostaa, että "Euroopan unionin toimintaa koskevan sopimuksen 168 artiklan mukaisesti unionin toimet täydentävät kansanterveyden parantamista koskevia jäsenvaltioiden toimia; unioni edistää myös jäsenvaltioiden välistä yhteistyötä kansanterveyden alalla ja tukee tarvittaessa jäsenvaltioiden toimia kunnioittaen samalla täydellisesti jäsenvaltioiden toimivaltaa terveyspalvelujen ja sairaanhoidon aloilla". Päätelmissään EU:n neuvosto pyytää jäsenvaltiota parantamaan koordinointia ja yhteistyötä ja pyytää komissiota luomaan oikeusperustan terveyskriisinhallintaa koskevia yhteisiä toimia varten.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Kimmo Tuomaala,

olen liittänyt sanan Unioni bloggaukseen ehdutuksesi mukaan.

uurija (nimimerkki)

Riikka,

miksi edellisen postauksn kommenteista eivät näy kuin 5 ensimmäistä?
Onko sensuuri iskenyt?

Riikka Söyring (nimimerkki)

uurija,
ei ainakaan minun sensuuri. Vanhoistakin bloggauksista puuttuu kommentteja ja näkyy niitä puuttuvan muiltakin.

US ehkä hyökkäyksen kohteena? Ylläpidolle ilmoitettu.
Jospa joku intressipiiri ei tykkää siitä mistä täällä puhutaan :D

Onhan näitä (nimimerkki)

Tuolla ylhäällä lukee 6 kommenttia ja minä näen vain 4.

Vieras (nimimerkki)

Hei,

Kyseessä ei ole myöskin EU-nimellä tunnetun Euroopan hiili- ja teräsyhteisön toimielin, vaan sitä vanhempi ja laajempi, nimenomaan ihmisoikeuksiin (eikä kauppaoikeuksiin) keskittyvä toimija. Sekaannus on ymmärrettävää, kun kyseinen hiili- ja teräsyhteisö on alkanut käyttää samoja organisaationimiä ja jopa samaa lippua kuin Euroopan neuvosto. Siis: "Unioni" ei kuulu asiaan Euroopan neuvostosta puhuttaessa.

Vieras (nimimerkki)

Edelliseen viestiin viitaten:

Hupsista, nyt lensin itse vipuun kuten näyttää menneen myös Attentiallebufale -blogin pitäjä, kyllä tämä on EU:n paperi.

Hämäävää tosiaan tuon EU:n nimitysten käyttö. Eli huolimatta virheellisestä CoE (Council of Europe, Euroopan neuvosto) -lyhenteestä dokumentin osoitteessa, tämä kyseinen dokumentti ei ole Euroopan neuvoston (suomenkielinen lyhenne EN, joka komeilee ilmeisesti kielikoodina tuossa dokumentissa) dokumentti, vaan tosiaankin EU:n neuvoston (Euroopan unionin neuvosto tai Ministerineuvosto) raportti.

Vieras (nimimerkki)

Tuomaala: "Päätelmissään EU:n neuvosto pyytää jäsenvaltiota parantamaan koordinointia ja yhteistyötä ja pyytää komissiota luomaan oikeusperustan terveyskriisinhallintaa koskevia yhteisiä toimia varten."

Kah näin se käy. Kansalliset toimet ajetaan alas joka sortin teatterilla ja ei muuta kuin EU apuun. Mitään tölvimistä korkealla tasolla ei tehdä kuin suunnitelmallisesti. Kansalliset instanssit kuten THL ollaan saattamassa korporatiiviseen hallintaan ala EU.

Kuinkahan jaksaa Jane Burgermeister? (nimimerkki)

Mitenköhän on käynyt sikaflunssaskandaalin myötä Jane Burgermeisterille? Hänen tiedonvälityksensä kaikista ylilyönneistä huolimatta todennäköisesti pelasti ihmishenkiä.

uurija (nimimerkki)

Jane Burgermeisterin löytää täältä:

http://birdflu666.wordpress.com

Riikka Söyring (nimimerkki)

Jane kirjoitti minulle, että hänet on vapautettu holhouksenalaisuuden uhasta, kiitos kansainvälisen painostuksen.

Itsekin kirjoitin tuomioistuimelle Itävaltaan ja rupattelin tuomarinvalan kunnioittamisen tärkeydestä (lahjomaton, oikeudenmukainen etc) :D

Mutta eihän taisto tähän lopu, se on selvä. Se oli vain yksi kahakka isossa sodassa, käyttääkseni tällaista vertauskuvaa.

-------------
Tuossa viimeksi eilen puuskahtelin että -Jummijammi tämä jengi rakastaa lyhenteitä ja kirjainyhdistelmiä. Jos vilkaiseen STM:n, THL:n, YK:n, WHO:n tmv. instanssin sivuja niin joka paikka pursuaa lyhenteitä. Niitä on projektiniminä, järjestöniminä ja vaikka minä.

Siis tällaiset Paras-hanke, KiVa-projekti, Urakka (Uraanijuttuja), UNTACDA, PIFFPLööT jne mitkä eivät kerro itse asiasta mitään. Yleensä ei muuten itse esittelytekstikään kerro mitään :D
Ellei ole määrättömästi aikaa kääntää selkokielelle niitä veivauksia.
--------------
Laitoinkin juuri kiitoskirjeen ed. Uusipaavalniemelle. Ja kopion eduskuntaryhmille, että kuulevat sielläkin ketä tässä maassa arvostetaan.

Saattaa jopa suojata Uusista. Ei tule nk. isoille pojille niin kiusausta järjestää ammeessa liukastumista/sydänkohtausta/kolaria koska on olemassa monta epäluuloista vahdissa sellaisen tapauksen sattuessa.

repe (nimimerkki)

Itävaltalaisista ja saksalaisista oikeusistuimista puheen ollen en voi olla mainostamatta taas tätä nettikirjaa:

http://radioislam.org/historia/honsik/honsik.htm

Näistä oikeusistunnoista saa aika karmivan kuvan. Esim. Weisen tapaus:

http://radioislam.org/historia/honsik/honsik.htm#08

Toinen tutkielma Weisen tapauksesta:

http://www.germarrudolf.com/work/dth/6.pdf

Ainiin, se oli saksalainen oikeus. No eipä eroja ole ja kirjassa on kyllä itävaltalaisiakin prosesseja.

repe (nimimerkki)

Tuossa kirjassa on uskomaton paljastus, kuinka näitä "sydänkohtauksia" todellakin tapahtuu tai hirttäytymisiä. Esim. Verlebenin juttu:

http://radioislam.org/historia/honsik/honsik.htm#09

Eli melkoinen valta näillä metsästäjillä: KUn mies ei suostunut valehtelemaan kirjoissaan kaasukammioista, kirjojen myynti loppui ja ainoa kustantaja, joka oli suostunut myymään ja juuri soittanut innoissaan, löytyi kohta kuolleena. Kirjailija joutui syytettyjen penkille, mutta kas, CIA oli väsynyt Wiesenthalin ihmismetsästykseen ja pystyi todistamaan, että Verleben oli muualla väitettyyn ajankohtaan. Ihmismetsästys kärsi tuolloin ensimmäisen tappionsa, mutta nythän se on taas ollut kauan voimissaan.

Wiesenthalilla tntyui olevan suora linja Mosadin salamurhaajiin kirjassa joka luvussa kuvattujen tapahtumien perusteella.

Riikka Söyring (nimimerkki)

Tässä haastattelussa erikoisasiantuntija Hanna Nohynek kertoo THL:n saaneen noin 800 haittavaikutusilmoitusta Pandemrix-rokotteesta

http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/arkistot/...

FIMEAn (Suomen Lääkevalvontavirasto) taas kertoi aiemmin että haittavaikutusilmoituksia tulee noin 10% todelliseen määrään nähden.
Eli haittavaikutustapauksia olisi siis todellisuudessa noin 8000 henkilöä ja määrä luultavasti lisääntyy vielä.

Rokotuskattavuuteen ja Suomen väestömäärään suhteutettuna luku on minusta iso. Maailmanlaajisesti luku on astronominen.

Riikka Söyring (nimimerkki)

Oletteko muuten huomanneet tuon (kts.linkki blogissa) Euroopan Unionin Neuvoston eli Ministerineuvoston logon = valvova silmä.

Turpo (nimimerkki)

Toimituksen poiminnat