KissanKulmasta

Antibiootit ja elonkehä

Bakteerien puute sairastuttaa. Meissä kuhisee hyödyllinen bakteeristo, joka ylläpitää terveyttä. Oman bakteeriston puutteet tai heikkeneminen voivat kuitenkin altistaa esimerkiksi välikorva- tai virtsatietulehduksille, lihavuudelle, munuais-kiville, allergioille ja syöville, aloittaa juttunsa Pentti Huovinen Tiedelehdessä (7/2009).

Pentti Huovinen on kliinisen mikrobiologian erikoislääkäri ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tutkimusprofessori. Hän sai viime vuonna Euroopan kliinisen mikrobiologian ja infektiotautien yhdistyksen myöntämän arvostetun Award of Excellence -palkinnon sekä lastenkirjasta Heippa - Täällä bakteeri! tiedonjulkistamisen valtionpalkinnon.

Mikrobisto on ihmiselimistön tuntemattomin elin. Ihminen on koko olemassaolonsa ajan elänyt mikrobien kanssa. Mikrobit eivät toisinsanoen ole vain taudinaiheuttajia vaan myös terveyden ylläpitäjiä. Ne kouluttavat elimistön omaa puolustusjärjestelmää ja valmistavat K-vitamiinia paksussa suolessa. Ki-vitamiini on tärkeä veren hyytymisen kannalta. 

Hyödyllisen mikrobiston kato uhkaa terveyttää. Antibioottihoito voi sekoittaa lajiston jopa vuosiksi.

Lajisto muodostuu jo lapsuudessa. Vuoden ikäisenä se alkaa muistuttaa aikuisen suoliston bakteeristoa. Ympäristö on tärkeä sekin.
Ympäristön eri lähteistä lapsen iholle, suuhun, limakalvoille ja suolistoon asettuu vähitellen niihin sopiva bakteeristo.

"Geenimme määräävät, millaisille lajeille sopivia kiinnittymispaikkoja limakalvoillamme on. Ruokamme säätelee bakteerien laji- ja määräsuhteita sekä aktiivisuutta. Tietyt suoliston seinämän solut säätelevät puolestaan suoliston reaktioita mikrobiston muutoksiin. Tämä osoittaa, ettei elimistö ole välinpitämätön sille, mitä mikrobistossa tapahtuu" kertoo Pentti Huovinen.

Antibiootti romahduttaa

Selvin näyttö mikrobien hyödyllisyydestä saadaan kun bakteeristo romahtaa.

"Ihmisen bakteeristo häiriintyy antibioottihoidon aikana. Massiivisia määriä bakteereja kuolee erityisesti suolistossa. Kuurin aikana siellä yleistyvät käytetylle antibiootille vastustuskykyiset bakteerit, jotka voivat jäädä asukeiksi jopa vuosiksi. Kuurin jälkeen kilpajuoksuun elintilasta osallistuvat kaikki hengissä selvinneet omat ja lisäksi ympäristöstä saatavat bakteerit" jatkaa Pentti Huovinen.

Antibioottikuuri lisää tulevien bakteeri-infektioiden määrää. Nuorilla naisilla virtsatietulehdusten yleisyys kasvaa jopa viisinkertaiseksi 2-4 viikkoa sen jälkeen, kun antibioottihoito on loppunut ja lasten välikorvatulehdusten toistuminen näyttää toimivan samalla kaavalla. Infektiot johtunevat siitä, että taudinaiheuttajabakteerit valtaavat kuurin tyhjentämää elintilaa muita bakteereita nopeammin."

Samantapainen mekanismi on joillain rokotteilla. Ne näyttävät lisäävän tautitaakkaa. (3). Se on järkiinkäypää. Niinhän luonto -ja ihmisen elimistö toimii: väistyvän eliölajin elintilan vie toinen. Jos siis rokotteella torjutaan tiettyjä esim. keuhkokuumetta aiheuttavia bakteereja, tilalle tulee toisia, mahdollisesti paljon pahempia.

"Professori Paul Knekt Kansanterveyslaitoksesta havaitsi kollegoineen jo lähes kymmenen vuotta sitten, että kroonista virtsatieinfektiota sairastavien ja paljon antibiootteja käyttäneiden alle 50-vuotiaiden naisten rintasyöpäriski lisääntyi 1,7-kertaiseksi.

Amerikkalaiset tutkijat vahvistivat tämän havainnon omassa tutkimuksessaan. Antibiootteja yli 500 päivää saaneiden nuorten naisten rintasyöpäriskin todettiin olevan kaksinkertainen niihin verrattuna, jotka eivät olleet saaneet antibioottihoitoja.

Viime vuonna Kansanterveyslaitoksen erikoistutkija Annamari Kilkkinen työtovereineen raportoi Suomen syöpärekisterin ja Kansaneläkelaitoksen tilastojen perusteella, että antibioottien runsas käyttö lisää muun muassa eturauhas-, rinta- ja paksusuolisyövän riskiä keskimäärin 1,5-kertaiseksi."

"Jo kymmenisen vuotta sitten suomalainen tutkimusryhmä raportoi tiedelehti Lancetissa, että ne, joilla on vähän enterolaktonia veressään, saavat keskimääräistä useammin sydän- ja verisuonitauteja. Kaikki myöhemmin tehdyt tutkimukset eivät ole vahvistaneet tätä löydöstä, mutta joka tapauksessa se avasi mielenkiintoisen tutkimuskentän."

"Jokunen vuosi sitten osoitettiin, että bakteeristoa heikentävä antibioottihoito herkistää hiiret homesienen aiheuttamalle hengitystieallergialle."

Suomessa nimenomaan lapset ovat antibioottien suurkuluttajia: vuosittain noin kolmannes yli kahdesta miljoonasta antibioottikuurista kirjoitetaan lapsille, vaikka heidän osuutensa väestöstä on vain kuudesosa.

Vääränlainen bakteeristo saattaa altistaa myös lihavuudelle. Lihavien bakteeristo on erilainen kuin laihojen.


"Aikuisella ihmisellä on suolistossaan 100 000 miljardia (10 potenssiin 14) mikrobisolua eli kymmenisen kertaa enemmän kuin koko kehossa on omia soluja. Yhdessä millilitrassa paksusuolen sisältöä on mikrobisoluja 100-1 000 miljardia (10 potenssiin 11-10 potenssiin 12). Lajeista valtaosaa ei vielä tunneta. Esimerkiksi happea karttavia on vaikea tutkia viljelemällä."

Antibioottihoitoja voisi vähentää.

"Antibiootit tappavat  tautibakteerien lisäksi elimistön hyödyllistä bakteeristoa. Bakteereita tappavien lääkkeiden haittapuolista huolimatta antibioottihoitoja ei voida täysin lopettaa eikä niistä kannata kokonaan kieltäytyä.
- Kaikki bakteeritaudit eivät parane omin päin vaan voivat aiheuttaa pysyviä vaurioita.
- Jotkin bakteeritaudit, kuten aivokalvontulehdus, voivat johtaa nopeasti kuolemaan.
- Ilman antibiootteja moniin leikkauksiin liittyy suuri infektioriski.
- Erityisen tärkeitä antibiootit ovat immuunipuutteisille, joiden elimistön oma puolustuskyky on sairauden takia heikentynyt."


http://www.tiede.fi/artikkeli/1076/bakteerien_puute_sairastuttaa ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------  Toin tuon Pentti Huovisen ansiokkaan artikkelin tänne luettavaksi lyhenneltynä ja omin kommentein varustettuna. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Jatkakaamme Science Dailyn artikkelilla, jossa vahvistetaan Pentti Huovisen kertoma. Tutkimusta johti David Relman, MD, lääketieteen ja mikrobiologian ja immunologian professori . Tutkimus ilmestyy 13 syyskuuta 2010: Proceedings of the National Academy of Sciences. -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Tutkimus havaitsi että kahden ciprofloxacin-kuurin (Cipro)  jälkeen ilmeni selviä pitkäaikaisvaikutuksia. Vanha bakteerikanta korvautui uudella lajistolla. Relmanin mukaan "arvokasta työtä elimistössä tekeviä bakteerikantoja menetettiin". Antibioottien liikakäyttö myös kehittää uusia, antibiooteille vastustuskykyisiä kantoja. Tutkijat puhuvat myös bakteerien muistista: "On kuin bakteerit muistaisivat pahat asiat (antibioottikuurit) joita niille on tehty." 

alkuperäinen lähde: Stanford University Medical Center. The original article was written by Bruce Goldman.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 Viime vuosina olemme yhä useammin saaneet lukea antibioottiresistanteista bakteereista. Bakteerit ovat mutatoituneet kestämän toistuvat antibioottihyökkäykset, seurauksena uusia superbakteerikantoja.------------------------------------------------------------------------------------------- Jo yli toistakymmentä vuotta sitten kaverini isä, joka työkseen kehitteli ja tutki lääkkeitä (juu, minulla oli informantti-X THL:n sisällä) sanoi ettei tulevaisuudessa ole odotettavissa ihme-antibioottia: bakteerit muuntautuvat nopeammin. Yhtenä syynä hän piti tolkutonta antibioottien syömistä vähän joka kolotukseen. En viitsi toistaa mitä hän sanoi reseptejä kirjoittavista lääkäreistä ja niitä vaativista vanhemmista. Muuten US-toimitus tulee ja sulkee koko blogini :D ------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Loppuvatko ongelmat tähän? Eivätpä tietenkään. Elonkehä on ympyrä, ja kaikki kiertoon mennyt palaa, muodossa tai toisessa.--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Antibiootit kulkeutuvat ihmisen elimistön läpi ja molskahtavat wc-pyttyyn. Niitä ei pystytä kokonaan poistamaan vedenpuhdistuslaitoksilla joten ne palaavat Sinulle vesihanasi kautta. Siinä välissä ne ehtivät tehdä viljalti vahinkoa ekologisen kierron eri vaiheissa. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Valitsin "paljon papereita" kirjoittaneen Tobias Porsbringin seminaari-esitelmän liitteeksi. Erilaiset kemikaaliyhdisteet joita vesistöihin ja maaperään ihmisen toiminnan takia päätyy, aiheuttavat yhdistelmänä järkyttävää jälkeä. Yleensä tutkimuksessa katsastetaan vain yhden kemikaalin (lääkkeen tai pesuaineen osa-aines tmv) jälkiä vedessä ja maaperässä. Kuitenkaan ne eivät esiinny luonnossa erikseen, ne kohtaavat ja muodostavat uudenlaisen yhdisteen jolla on aivan uudenlaiset seuraukset.--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Kuinkas nyt muistuukaan mieleeni Amerikan vesistöt ;) Niitä katsellessani olin aivan varma, että jos sinne upottaisi auton, se sulaisi kuin hapossa konsanaan. Ei ollut myöskään harvinaista että vesihanan vieressä oli kyltti, jossa varoitettiin juomasta hanavettä.--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Millaisia ratkaisuja tähän ongelmaan on tarjottu?Kulutuksen vähentämistä, mikä ei olekaan huono asia. Mutta esim. saastuttavan teollisuuden jälkien korjaamiseen halutaan -yllätys yllätys- verovaroja. Poliitikot, joiden vaalikampanjan maksaa teollisuus ja muut intressipiirit, ovat taipuvaisia tekemään rahoittajiensa mielen mukaisia ratkaisuja so. siirretään kulut veronmaksajalle, joka jo maksaa tuotteista niitä hankkiessaan.-------------------- 

liitteet:

  1. Dana Willner, Mike Furlan, Robert Schmieder, Juris A. Grasis, David T. Pride, David A. Relman, Florent E. Angly, Tracey McDole, Ray P. Mariella, Jr., Forest Rohwer, Matthew Haynes. Microbes and Health Sackler Colloquium: Metagenomic detection of phage-encoded platelet-binding factors in the human oral cavity. Proceedings of the National Academy of Sciences, 2010; DOI: 10.1073/pnas.1000089107
     2.  Combination Effects in Ecotoxicology and Toxicology - Science and Regulation; A seminar and poster presentation in English, organized by The Swedish Toxicological Council in co-operation with the Swedish Research Council Formas, 17 November 2009, Stockholm ;Seminar Report ; Dr Malik Altahir, Scientific Secretary for the Toxicological Council. Swedish Chemicals Agency, Box 2, SE - 172 13 Sundbyberg, Sweden. , Prof. Hans Blanck, Member of the Toxicological Council, Plant& Environmental Sci., University of Gothenburg. , Prof. Agneta Oskarsson, Member of the Toxicological Council, Department of Biomedical Sciences and Veterinary Public Health, Swedish University of Agricultural Sciences, Uppsala. http://www.kemi.se/upload/ToxRad/Docs/Referat_combination_effects_0911.pdf 3. Pneumococcal Conjugate Vaccination and Nasopharyngeal Acquisition of Pneumococcal Serotype 19A Strains: Elske J. M. van Gils, MD; Reinier H. Veenhoven, MD, PhD; Eelko Hak, PhD; Gerwin D. Rodenburg, MD; Wendy C. M. Keijzers; Debby Bogaert, MD, PhD; Krzysztof Trzcinski, DVM, PhD; Jacob P. Bruin; Loek van Alphen, PhD; Arie van der Ende, PhD; Elisabeth A. M. Sanders, MD, PhD; JAMA. 2010;304(10):1099-1106. doi:10.1001/jama.2010.1290

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (18 kommenttia)

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Olen kuunnellut Sinuhe egyptiläistä äänikirjana.

Se on viisas kirja, joka pitää kutinsa tänäkin päivänä.

Sain innoituksen sen lainaamiseen näistä viimeaikaisista THL-tapauksista :D

Sinuhe taisi olla toinen kirja jonka lapsena luin. Ensimmäinen oli Kolme muskettisoturia.

Vieras (nimimerkki)

Antibiootit olivat/ovat hyvä keksintö oikein käytettynä. Lääkärithän eivät sitä käyttöä ole osanneet rajoittaa ja nyt syyllistetään tavan kansalaista siitäkin tai ( afrikan sitä ja aasian tätä).

Osa lääkäreistä ja liian suuri osa ovat lääkefirmojen ostamia käsikassaria joista liian monet ovat unohtaneet sen miksi alkujaan valmistuttuaan vannoivat valan.

Siinä valassa xxx nimen voisi hyvinkin korvata sanalla Orion/ Plz..../ etc...

Lääkäreiden siis eräiden suurin ongelma on heidän egonsa ja sponssit joista kilpaillaan kuin F-1 talleissa.

Yleensä tämä mitä he ovat saavuttaneet siis nämä "eräät" ovat hyvinkin juuri lääketehtaitten avustamia ns, tutkimuksia.

D- vitamiini on paha koska se on niin halpa (syötetyille lekureille siis paha).
paksusuolen hyvinvoininperusteethan kertasi eräs Hypp...s vähä kuin se vala, mutta many talks ... ja mulle kanssa.
Suomi on täynnä lääketehtaiden orjia jotka valitettavasti ovat tavallisia kansalaisia joita lääkeasioissa yhä suurempaan riippuvuuteen ohjaavat liian suuri osa lääkäreistä, koska se on kliffaa ansaita.

Niin täälläkin eräs lääkäri yhä harvenevin sormin yrittää olla ihan jees ja osoittaa olevansa se oikea, koska eihän lukenut lääkäri voi olla väärässä, varsinkaan erikoistunut?

Ja miksi suurin osa lääkäreistä nostaa kätensä ylös yhä agres.. heidän jumalalleen vastustuskykyisen antibitiootin edessä?

Kuka opetti sen, että antibiotiilla voitetaan lähes kaikki?

Aivan lääketehtaat ja hyvät kemut, kun olisi kannattanut kuunnella sitä Hy...sta juuri sitä teidän valan perustaa.

Mitä nyt nämä syötetyt lääkärit tekevät?

He nostavat kädet pystyyn ja toivovat taas uutta satsia yhä parempaa lääkettä ja toivottavasti juuri sieltä mistä sitä rahaa tulee ja rutkasti.

Siis nämä jumalasta seuraavat, siis valitettavasti liian suuri osa?

SuS (nimimerkki)

Väheksymättä penisilliinin keksimisen ansioita, kannattaa olla todella tarkkana milloin Oikeasti tarvitsee antibioottilääkitystä itselleen. Tosin anbi-reseptien valvontaa on tehostettu ja terveyskeskuksessa ainakin joka kerta katsotaan verikokeesta tulehdusarvot. Tiedän, että eläinlääkäri ei saa määrätä antibioottihoitoa potilaalle tutkimatta tätä. Olettaisin että sama koskee ihmislääkäreitä?

Tunnen useita ihmisiä joilla lapsuuden korvatulehdus-antibioottikuurikierteen jälkeen vielä 30 vuoden jälkeen käsite "normaali uloste" on tuntematon. "Minulla on aina ollut kova maha" Löytyy laktoosi-intoleranssit, hiivan liikakasvut ja vaikka mitä ilmavaivaa. Omilla lapsilla on muutaman kerran löytynyt muun vaivan, kuten kurkunpääntulehduksen yhteydessä korvatulehdukseen viittavia löydöksiä (punainen tärykalvo). Esikoiselle vanhempi lääkäriherra olisi heti laittanut laajakirjoisen amoksisilliinikuurin josta kieltäydyin kun lapsi ei ollut kivulias eikä kuumeinen. Nykyään nuoret lääkärit ovat enemmän "seuraillaan, se paranee itsestään jos ei pahene"-linjalla ja niinhän nuo ovat joka kerta parantuneet. Sellaista oikeaa, varsinaista kipeää korvatulehdusta meillä ei ole kertaakaan ollut.

Hevosen ruokintaan perehtyneet ihmiset tietävät, että siinä oikeastaan ruokitaan hevosen paksusuolessa elävää bakteeriflooraa, joka sulattaa rehun selluloosan hevosen puolesta. Ilman noita bakteereita hevonen ei pysty hyväksikäyttämään luontaista ravintoaan ruohoa ja heinää. Hevosmies laittaa hevosen heti piimäkuurille jos joutuu syöttämään antibiootteja. Tietenkään ihmisen ja ruohonsyöjän ruoansulatus ei ole täysin vertailukelpoinen, mutta kyllä niitä omiakin mikrobeja voisi välillä ajatella.

Kotona hölvättävät käsidesit ja varsinkin desinfioivat puhdistusaineet normaalissa keittiön arkikäytössä ovat aika turhia. Eihän tiskipöytä ole mikään leikkaussali.

Samat sanat Sinuhesta ja Muskettisotureista, paitsi että eivät ihan ensimmäisiä lukemiani kirjoja olleet. Kun lukee ne aikuisena uudestaan, ne ovat vielä parempia! :)

E.K. (nimimerkki)

Ihmisen lyhytnäköisyyttä todistaa se että olemme kehittäneet lääketiedettä ihmiskeskeisesti. Toisin sanoen; lääkäreiden ja lääketieteellisen tutkimuksen jalo mutta sokea päämäärä on ihmisen elämän parantaminen. Kehitetyt keinot nimittäin ajavat elonkehän luonnollista tasapainoa vinksalleen monin tavoin, mistä seuraa ongelmia potenssiin 12 muodoissa joita suurelta emme osin edes tunne. Tähän kun sotketaan vielä lääketieteen edustajien etiikkageenin muuntautuminen rahalle vastustuskyvyttömäksi kannaksi, niin soppa onkin jo melkoinen. Suorastaan pilalla.

Sama ihmiskeskeisyytenä ilmentyvä lyhytnäköisyys paistaa kaikessa muussakin mitä teemme, ei siinä mitään uutta ja ihmeellistä siis ole. Mutta lääketiede on julistautunut aina nimenomaan ymmärryksen, viisauden ja etiikan tyyssijaksi ja on siksi vaikeasti arvosteltavissa, jos ollenkaan. Siihen turvautuvat heikoilla olevat hädässään, joten sen muuttuminen markkinavoimien ohjaamaksi on erittäin ikävää ja tuomittavaa.

Kannattaa huomioida tämän päivän ilmiöistä se, että kaikella millä on "nimeä" eli ihmisten kunnioitusta, tehdään bisnestä hyvin epäeettisesti. Tämä ilmenee mm. vanhojen hyvien brändien hyödyntämisessä halpatuontikrääsän kauppaamisessa, mutta myös aineettomien arvojen kunnioituksen kaupallistamisessa. Kyse on etiikan lahtipenkistä, johon on valitettavasti joutunut myös lääketiede monine lonkeroineen. Seassa kipristelee varmasti vielä paljon myös henkilöitä joilla kunnia ja etiikka ovat ykkössijalla, mutta kuten aina; hyvät tyypit eivät määrää kehityksen kulkua.

Jo Hippokrateen vala suomennettuna (H. Solin) kertoo mielestäni aika hyvin sen millaisesta systeemistä on kyse. Siinä korostuu lääkärin ensisijainen kunnioitus opettajiinsa, joiden kanssa hän "jakaa elantonsa". Kuten myös se, miten hyshys-asioista ollaan vaiti. Mitenkähän se alkuperäinen teksti menee näiltä kohdin?

HIPPOKRATEEN VALA

Minä vannon Apollonin, lääkärin, kautta ja Asklepioksen, Hygieian ja Panakeian ja kaikkien jumalien ja jumalattarien kautta, kutsumalla heidät todistajiksi, että tulen kykyni ja harkintani mukaan täyttämään tämän valan ja kirjallisen sitoumuksen.

Tulen pitämään vanhempieni arvoisena sitä, joka on opettanut minulle tämän taidon, ja jakamaan hänen kanssaan elatukseni, ja hänen tarvitessaan apua tulen sitä antamaan. Hänen poikiaan olen pitävä veljinäni ja opettava heille, mikäli he niin haluavat, tämän taidon ilman palkkaa ja sopimusta. Opastusta ja luentoja sekä kaikkea muuta opetusta olen antava pojilleni ja opettajani pojille sekä niille oppilaille, jotka ovat sitoutuneet kirjallisesti ja valallisesti lääkärilakiin, mutta en kenellekään muulle.

Elintapoja koskevia ohjeita tulen käyttämään sairaiden hyväksi kykyni ja harkintani mukaan: tulen torjumaan kaiken, mikä voi olla vahingoksi ja vääryydeksi. En tule antamaan kenellekään kuolettavaa myrkkyä, vaikka minulta sellaista pyydettäisiin, enkä neuvoa sellaisen valmistamiseen. Enkä tule antamaan naiselle sikiötä tuhoavia aineita.

Puhtaasti ja hurskaasti olen viettävä elämääni ja harjoittava tointani.

Niihin taloihin, joissa käyn, menen auttaakseni sairaita tekemättä tahallisesti mitään vääryyttä ja vahinkoa sekä pidättyen rakkaudesta naisten ja miesten, vapaiden ja orjien kanssa.

Mikäli parannustyössäni tai sen ulkopuolella ihmisten parissa näen tai kuulen sellaista, mitä ei pidä levitettämän, vaikenen ja pidän sen salaisuutena.

Jos täytän tämän valan enkä riko sitä, sallittakoon minun nauttia sekä elämästä että taidostani kaikkien ihmisten ikuisesti arvostamana. Mutta jollen sitä pidä, vaan teen väärän valan, tapahtukoon päinvastoin."

Ihmisten alistamisesta lääketieteelliseen tutkimukseen on paljon hienoja sanoja Helsingin Julistuksessa:

http://www.laakariliitto.fi/etiikka/helsinginjulis...

Terveydeksi!

E.K.

www.viisastenkivi.com

vaiettu B17 (nimimerkki)

A World Without Cancer (HQ) - The Story of Vitamin B17 - G. Edward Griffin
http://video.google.com/videoplay?docid=7957358347...

Laetrile / Vitamin B17 Treatment For Cancer
http://www.bayareacannabis.org/b17.html

Vanhat Tavat (nimimerkki)

Kun tietää mistä penisiliini on lähtöisin, samojen mikrobien toksiini, jotka tänä päivänä sisäilmaongelmaa aiheuttavat, kun tietää THL:n touhut ja lausunnot, jotka oikeasti reaali on täysin päinvastainen kuin lausunto tietoa antaa... Ku n miettii ihan pinnallisesti ongelmaa, jossa yksi toksiini on niinkin tunnustettu ja tehokkaaksi mielletty, ja heti perään, ettei loput yli 2000 toksiinia aiheuta kuin astmaa ja allergista nuhaa... Siis jotka on helppo hoitaa, euromääräisesti suurin kelan kulu on astmapiiput... Jotka avaavat ainoastaan keuhkoputkea, kun patentointi kelvoton kasvi avaa perifeerisissä osissa rakkuloita... Jotka tietyt kansainvälisesti ERITTÄIN ARVOSTETUT tutkimusproffat ovat sisäilmaongelman toksiinien hyökkäyksen kohteena... Tullaan kokoluokkaan nanometri, joka johtaa mietteitä...
Tutkipa Riikka piruuttasi asiaa, thl ja rokotesotkut kuin samaa tarinaa, miljoonia aidanseipäiden tutkimiseen kun peltoa pitäisi tutkia... Kymmenet vuodet, jotka tieto on ollut mutta salattu yritetty, nettiaikaan vaan kun on liikaa TIETOA ja kun mikrobiologiaa tunteva sitä alkaa pöyhimään, hulluiksi leimattujen puheet kun ovatkin faktaa liian monessa paikassa.
Ennenhän paperiteollisuus kipsiä jätteenä tuotti, kunnes keksittiin tuo puristaa ja asuntojen seiniksi... Kun lasivillalla korvattiin hamppueristeet, jotka eivät vieläkään homehdu, joita ei kukaan yhtään asiaa tunteva korjausrakentaja suostu pois ottamaan...

Markus Lehtipuu

Hyvä huomio. Länsimaisten bakteerikammo on vienyt toiseen ääripäähän: nyt keskimääräinen länsimaalainen sairastuu heti, kun joutuu uuteen ympäristöön.

Lähdin 19-vuotiaana Intiaan ja aloin toivoa saavani "uuden lapsuuden", eli uuden altistumisen bakteereille. (No, Intiassa se on väistämätöntä!).

Lasten tulisi kasvaa luonnon lähellä, jolloin altistuminen johtaa terveeseen vastustuskykyyn. Onkin yllättävää, että kehitysmaissa elävät lapset ovat kaikessa aktiivisempia, elävämpiä ja näennäisen onnellisempia, kun kieltojen, sääntöjen ja estoisuuden Suomessa.

Meistä on tullut länsimaisen "sivistyksen" vankeja, ja se vankila kääntyy meitä vastaan ja tekee meistä sairaampia kuin uskoimmekaan.

Vanhat Tavat (nimimerkki)

Jännä juttu, kun myrskytuhojen takia nettilaku jäi maksamati ja netti pamahti kiinni, aina kun koneen avasi, yhdistyi nettiin ja jossain taustalla raksuttaa hiljalleen jotain kummaa... onkohan rikolliset koneen orjuuttaneet, vai ... Mielenkiintoisia aikoja elellään, kun maton alla on niinkin paljon, mitä ennen vaaleja ei esiin saa tulla, maksoi mitä maksoi. Kun kännyt kurassa KAIKILLA VALTAPUOLUEILLA, yksipuoluejärjestelmässämme...
RUOTSALAISIA EMME OLE, VENÄLÄISIKSI EMME HALUA, OLKAAMME SIIS SUOMALAISIA!
Voi kun ikäväksi koodareita on sukukin pullollaan, saati kun hakkerin koneen kimppuun palkkaa...

Onhan näitä (nimimerkki)

Raaka puristettu valkosipuli on aika tehokas antibiootti, jos se on luonnonmukaisesti kasvatettu eikä torjunta aineilla eikä muillakaan myrkyillä kyllästetty.

Tuossa artikkelissa on monta linkkiä, joten monenlaista tietoa löytyy aika runsaasti.

Why You Must Make Garlic a Daily Super Food:
http://www.naturalnews.com/029701_garlic_superfood...

*****
Olen silloin tällöin hoitanut suun likakalvoja purskuttelemalla suussa kylmäpuristettuja öljyjä. Ainakin minun ikäiselle ihmiselle se on ollut hyvä juttu. Viimeksi kun kävin hammaslääkärillä kyselin miltäs suun limakalvot näyttävät. Hammaslääkärini sanoi niiden näyttävän ihan hyvältä.

OilpullingTherapy
http://www.oilpulling.com/

Onhan näitä (nimimerkki)

Mainio ja aika osuva painovirhe pääsi livahtamaan edelliseen kommenttiini, vaikka esikatselin tekstin.

Korjattuna: Olen silloin tällöin hoitanut suun limakalvoja (eikä likakalvoja) purskuttelemalla suussa kylmäpuristettuja öljyjä. ;D

Riikka Söyring (nimimerkki)

Vanhat tavat,

homeet on työn alla :D
Aihe on vaan kovin laaja: rakennukset, hyödylliset ja haitalliset homeet, homeiden "synty", vaikutukset/seuraukset, miten välttää, KTL-THL kuvio, rakennusfirmat, politiikan vaikutus homeasioihin jne jne.

Aiheesta saisi tosiasiassa kirjan.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Onhan näitä,

ja oregano! Äärettömän luomu antibakteerinen kasvi, auttaa moneen vaivaan. Korianteri on myös hyvä.

Onhan näitä (nimimerkki)

No vihdoinkin Suomessakin media julkaisee näitä juttuja. Kyse ei ole antibiootista, mutta läheltä liippaa.

*****

Tulehduskipulääkkeisiin saattaa liittyä pieni aivohalvausriski

Tiede

Kirjoittanut IA 15.09.2010 08:02

Tulehduskipulääkkeiden käyttö on yhdistetty sydänvaivoihin ja -infarkteihin, mutta taiwanilaistutkimuksen perusteella niiden käyttöön voi liittyä myös hieman kohonnut aivohalvausten riski. Erityisesti sairaalakäytössä oleva ketorolaakki näyttäisi liittyvän sairastumisiin.

Taiwanilaisten tutkimus perustuu 28 000 aivoinfarktipotilaan ja 9 500 aivoverenvuodon saaneen terveys- ja lääkitystietoihin, jotka kerättiin vuonna 2006.

Analyysin perusteella suun kautta nautittaviin ei-steroidisiin tulehduskipulääkkeisiin liittyi pienimmillään viidenneksen ja suurimmillaan lähes kaksinkertainen riski sairastua aivoinfarktiin. Aivoverenvuodon riskin suurenemiseen liittyi vain ketorolaakki, jonka käyttöön liittyi lähes kolminkertainen sairastumisriski.

Yhteydet olivat vielä voimakkaampia, kun analyysi rajattiin muihin kuin suun kautta nautittaviin tulehduskipulääkkeisiin. Tällöinkin suurin riski liittyi ketorolaakin käyttöön.

Samansuuntaisia havaintoja on tehty aiemminkin, mutta tulehduskipulääkkeiden lisäksi monet seikat kuten muut sairaudet, ylipaino, tupakointi ja alkoholin käyttö ovat voineet vaikuttaa tuloksiin.

Näistä rajoituksista huolimatta havainnot antavat aiheen harkita tarkoin tulehduskipulääkkeiden käyttöä potilailla, jotka ovat alttiita aivohalvauksille. Etenkin tämä koskee ketorolaakkia.

Tutkimus julkaistiin Stroke-lehdessä ja siitä kertoi Uutispalvelu Duodecim.

http://www.verkkouutiset.fi/index.php?option=com_c...

Onhan näitä (nimimerkki)

Aika mielenkiintoista löysin amppareiden sivulta uutisvinkin

" Antibioottiresepteistä suuri osa turhia
Ilta-Sanomat klo 06:11 pvm 16.9 "

Menin sitten lukemaan uutista, mutta ainakaan puoli yhdeksän maissa uutiseen ei ollut merkitty mitään ajankohtaa uutisen julkaisemisesta.

*****

"Näin antibiootit vahingoittavat suoliston toimintaa!

Suomessa kirjoitetaan vuosittain satoja tuhansia antibioottireseptejä korvatulehdukseen. Varsinkin lapsilla juuri korvatulehdus on yleisin syy antibioottilääkitykseen.

Tutkimukset ovat toisaalta osoittaneet, että monesti antibioottien määrääminen on täysin turhaa, sillä korvatulehdus paranee usein itsestään.

Amerikkalaistutkimuksen mukaan jopa hyvin miedot antibiootit saattavat vahingoittaa suoliston tasapainoa merkittävästi ja aiheuttaa ennennäkemättömiä terveyshaittoja, uutisoi Msnbc. .......

Antibiootin todettiin tukahduttavan koko hyödyllisen bakteerikannan vatsassa. Tulos tukee yleistä tietoa siitä, että antibiootit vahingoittavat myös suoliston hyödyllisiä bakteereja. Se tukee myös ajatusta probioottisten tuotteiden entistä tärkeämmästä merkityksestä.

- Ciproxinin aiheuttamat vaikutukset suoliston mikrobeille olivat tuhoisia ja nopeita, totesivat Stanfordin yliopiston tutkijat Les Dethlefsen ja David Relman.

Tutkijoiden mukaan noin viikko kuurin jälkeen bakteerikannat alkoivat palata normaaleiksi, mutta usein se ei ollut enää täydellistä. Yhä useampi tutkimus on tukenut ajatusta siitä, että ihmisillä ja eläimillä on symbioottinen suhde bakteereihin.

Suoliston mikrobit auttavat sulattamaan ruokaa ja hyödylliset bakteerit voivat viedä tilaa huonoilta ja pitää ne näin poissa.

- Ihmisen suoliston toiminta on yksi monimutkaisimmista ekosysteemeistä maapallolla, tutkijat sanovat.

Suoliston mikrobit voivat vaikuttaa myös ylipainoon ja olla tekijänä erilaisten allergioiden syntyyn, sillä yli 70 % vastustuskykyjärjestelmästämme sijaitsee suolen ja vatsan alueella. ........ "

Lue lisää...

http://www.iltasanomat.fi/hyvaolo/terveys.asp?id=2...

Vieras (nimimerkki)

Terve. Ei oikea osio, mutta mitä Riikka olet mieltä näistä pakollisista rokotteista. Neuvolassa olisivat tehostetta halunneet laittaa lapselle. polio, kurkkum, hinkuyskä ja jäykkäkouristukseen. Hinku yskä nyt ei enää kovin vaarallinen 4 vanhalla ole? Poliosta jossain suomen vesissä kulee silloin tällöin, tuleeko pakolaisten mukana kyseisiä tauteja? Se olo vaan mikä tulee tai minkä, ulkopuoliset saa tulemaan"ETTÄ MITÄ JOS SITTEN TULEE"joku taudeista ja käy huonosti?? Onko kokemuksia, itse en ainakaan usko, että siitä enää mitään hyötyä olisi. Vai olisiko enemmänkin haittaa..?!?!

Vieras (nimimerkki)

Terve. Ei oikea osio, mutta mitä Riikka olet mieltä näistä pakollisista rokotteista. Neuvolassa olisivat tehostetta halunneet laittaa lapselle. polio, kurkkum, hinkuyskä ja jäykkäkouristukseen. Hinku yskä nyt ei enää kovin vaarallinen 4 vanhalla ole? Poliosta jossain suomen vesissä kulee silloin tällöin, tuleeko pakolaisten mukana kyseisiä tauteja? Se olo vaan mikä tulee tai minkä, ulkopuoliset saa tulemaan"ETTÄ MITÄ JOS SITTEN TULEE"joku taudeista ja käy huonosti?? Onko kokemuksia, itse en ainakaan usko, että siitä enää mitään hyötyä olisi. Vai olisiko enemmänkin haittaa..?!?!

Riikka Söyring (nimimerkki)

Jotkut enterologit ovat sitä mieltä että poliosta olisi päästy eroon jos ei olisi rokotteita. Nyt rokotetut toimivat isäntinä joissa virus mutatoituu ja kuljettavat turistimatkoillaan uusia kantoja paikkoihin jossa niitä ei ollut.

En minä voi vastata kannattaako ottaa vai ei. Toisaalta se on JOS se tulee kun ei rokota, toisaalta JOS tulee haittavaikutus kun rokottaa. Kauhun tasapaino.

Sitten on vielä nuo yhdistelmärokotteet. Karmeita minusta. Auttaisiko päätöksentekoa jos lukisi ko. rokotteen tuoteselosteen?

Vieras (nimimerkki)

Juuri tällainen yhdistelmä se olikin. No pitänee pyytää seloste ja lukaista. Pitänee harkita gsk:n rokete oli ainakin kyseessä. Tokkopa niitä muiden on edes tarjolla..Ärsytävä tilanne. !

Toimituksen poiminnat