KissanKulmasta

Aivoriihi

Kissankulman aivoriihessä on puitu kiivaasti pohdittaessa Heinävettä uhkaavaa väestökatoa. Vastaus on E=mc2 eli tämä vanha kunnon suhteellisuusteoria, joka kertoo että suuremman massan lähellä avaruus kaareutuu, aika kuluu nopeammin ja että suurempi massa vetää puoleensa pienempiä kappaleita. Tämä muuten selittää myös teini-ikäisten ryhmäparveilun, aikuisten elkeet ja myöhästelyn kotiintuloajoissa.

Lisätään massaa: Heinäveden yksi ratkaisu olisi ryhtyä pakolaisystävälliseksi kunnaksi, kun kerran suomalaiset asuvat mieluummin, tai olosuhteiden pakosta, ahtaasti kaupungissa ja työn/työvoimatoimiston lähellä. Otetaan tänne alkuun tusina pakolaisperhettä, ikään kuin talous- ja väestönkasvun siemenperunoiksi: työllistyy tulkki, työvoimaneuvoja, koulunkäynnin erityisavustajia, opettajia, lastentarhan täti tai pari, erityisruoan myyjä jne.

Tulee tarvetta lisätä kunnallisten vuokra-asuntojen rakentamista, koulukyytejä ja erikoispaksujen talvivaatteiden ynnä muun taloustavaran myyntiä. Siinä tulee taas muutama työpaikka ja elävän mielenkiinnon kohde lisää. Bonuksena paikkakuntalaisten kielitaito ja sosiaalinen elämä sekä -taidot paranevat.

Vaivataan massaa: Myös perinnöllisten tautien kertymisen uhka tulevaisuudessa väistyy seka-avioliittojen myötä kun ei enää naida yhteistä tontinrajaa tai serkkua rahojen säilyttämiseksi suvussa. Heinävedellä alkaa kasvaa terve katras tulevaa polvea. Olisiko se niin huono asia, jos isä/äiti olisikin alunperin kotoisin Ambomaalta, Turkista, Venäjältä tai peräti Helsingistä? Koirankasvattajat varmaan vahvistavat väitteeni jalostuksellisen todenperäisyyden rodun parantumisesta omasta kokemuksestaan.

Lisätään massaa yhä: Koulujen lakkauttamisen sijaan Heinävedelle tulisi perustaa sisäoppilaitostyylinen urheilulukio ja yläaste. Kaikki edellytykset ovat olemassa: maasto, turvallisuus, puhtaus ja suomalaisen opettajakunnan kansainvälisestikin tunnustettu pätevyys. Oikein käsiteltyinä ne ovat mahtavia myyntivaltteja Euroopassa!

Molempiin esittämiini ideoihin on saatavilla EU:n tukea. Ajatelkaa työllistävää vaikutusta! Teini-ikäisille koululaisille tarvittaisiin asuntoja sekä vapaa-ajan viettoa varten erinäisiä palveluja, samoin lapsiaan Euroopasta katsomaan tulleille vanhemmille.

Jos Heinävesi ei halua, enkä usko että haluaa, näivettyä hiljalleen elävältä, on keksittävä jotain radikaalia ja toteutettava se. ennakkoluulojen ei saa antaa sokaista ajattelemasta eri mahdollisuuksia. E=mc2.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat