KissanKulmasta

Dollarin päivät ovat luetut, kohti maailmanvaluuttaa - Dollars days are numbered

USAn valuutalla on ollut kunnianpäivänsä maailmanvaluuttana ja eri maiden valuuttavarantona. Maailmalla on kuitenkin kasvava tietoisuus siitä, että maailman keskuspankit pönkittävät USAn rikollista taloussysteemiä vaihtaen vararahastojaan valtion takauksiin (Treasury bonds and other notes). Valuutanvaihto helpottaa talouden alijäämää mutta myös rahoittaa Pentagonin sotilaallis-teollisen kompleksin ikuisia sotia.

Maailman media ei ole raportoinut sanaakaan siitä, että on olemassa useita aloitteita dollarin korvaamiseksi maailmanvaluuttana. Aloitteita dollarin hautaamiseksi on tehty -ja hyväksytty-  ainakin YK:n kaupan ja kehityksen konferenssissa (Conference on Trade and Development of the UN; UNTACDA). Latinalaisen Amerikan ALBA-maat, 6 kansaa Aasiassa mukaanlukien Venäjä ja Iran haluavat nekin päästä eroon dollarista. Sama hätä ja kiire on nostettu esiin myös muilla kansainvälisillä foorumeilla.  

Syyskuussa 2009, UNTACDA ehdotti uuden valuutan luomista dollarin tilalle. Uusi valuutta toimisi vararahastona ja nykyinen kansainvälinen rahajärjestelmä suunniteltaisiin uudelleen. Aloite uudesta valuutasta johtaisi suurimpaan valuuttajärjestelmän uudelleenjärjestelyyn sitten toisen maailmansodan. 

Kansat ympäri maailmaa ovat nyt saavuttaneet rajan, jolloin ne eivät enää siedä -tai halua rahoittaa- USAn sotilaallisia seikkailuja ympäri maailmaa. Kesäkuussa 2009 Jekaterinbugissa, Venäjällä oli maailman johtajien huippikokous. Paikalla olivat mm. Kiinan presidentti Hu Jintao, Venäjän Dmitri Medvedev ja huippujohtajia kuuden kansan Shanghai Cooperation organisaatiosta (Kiina, Venäjä, Kazakhstan, Kyrgyzstan, Tajikistan ja Uzbekistan). Kokouksessa otettiin enesimmäinen muodollinen askel dollarin korvaamiseksi maailman valuuttavarantona.  

Jos hanke onnistuu, dollarin arvo tulee alas ja tuonnin kustannukset (kuten öljy) kallistuvat. USA ei enää kykene jatkamaan militanttioperaatoitaan. Lisäksi Kiina on neuvotellut Brasilian ja Malesian kanssa mahdollisuudesta hoitaa kauppavaihto tulevaisuudessa Kiinan yuanilla. Venäjä on ilmoittanut alkavansa vaihdon ruplilla ja paikallisilla valuutoilla.   Lisäksi Venäjä, Kiina, Intia, Pakistan ja Iran ovat moudostamassa sotilaallis-taloudellista liittoa pakottaakseen USAn ulos Euraasiasta.

Yhdeksän Latinalaisen Amerikan maata ovat sopineet yhteisen paikallisvaluutan luomisesta (the sucre) joka ohittaa käytössä dollarin. Sucre on akronyymi  sanoista Unified Regional Compensation Payments, ja sen käyttö aloitettiin alkuvuodesta 2010. Sucre ei ole paperirahaa vaan eräänlainen vaihtokaupan kirjanpitojärjestelmä jossa vaihdetaan tavaraa tavaraan. Mukana Sucressa ovat ALBA-jäsenet Venezuela, Bolivia, Kuuba, Ecuador, Nicaragua, Honduras, Dominikaaninen Tasavalta, St. Vincent / Antigua ja Barbuda.

Alba-maat vetätyvät myös Maailmanpankin International Center for Resolution of Investment Disputes (ICSID) kyllästyttyään ICSIDin väärinkäytöksiin ja toiminnanaiheuttamiin väärinkäsityksiin ja loputtomiin sotkuihin kansainvälisten öljy-yhtiöiden kanssa. Ecuador on ilmoittanut eroavansa sekin.

Niitä harvoja, jotka ovat raportoineet asiasta, on englantilainen www.Telegraph.co.uk  otsikolla "The UN wants a new global currency to replace the dollar." (YK haluaa korvata dollarin uudella maailmanvaluutalla). Talousasiain toimittaja Edmun Conway kirjoitti syyskuussa 2009 että  "ensimmäistä kertaa jokin ylikansallinen instituutio ehdottaa tällaista" ja "useat maat, kuten Kiina ja Venäjä ehdottavat dollarin korvaamista." "Nykyinen valuutanvaihtosysteemi ei toimi ja globaaliin talouteen sidotun pääoman sääntely eu toimi, vaan on johtanut nykyiseen finanssi- ja talouskriisiin."  

"Dollarin korvaaminen keinotekoisella valuutalla ratkaisisi joitain ongelmia ja sallisi monen maan pyyhkiä yli velkojaan" sanoo Detlef Kotte, eräs UNCTADin raportin laatijoista.

"USAn imperiumi on raunioina" kirjoitti kolumnisti Chris Hedges kesäkuussa 2009 (www.TruthDig.com ja www.CommomDreams.Org). Hedges sanoi "Barack Obama ja Wall Streetin rikollisjengi korporatiivisen median avustamina jatkaa höpöhöpön ja roskapuheen levittelyä uutisina sillä aikaa kun me muut olemme keskellä aikamme suurinta taloudellista kriisiä."

lähde/ source in english: http://english.pravda.ru/business/finance/31-08-2010/114819-dollars_days_are_numbered-0/ by Ernesto Carmona, Argenpress ------------------------ B-osa, liitteet: Note: This censored news arose from the investigation of the students Nicole Fletcher, Sonoma State University; Krystal Alexander, the Indian River State College, and Bridgette Grillo, the Diablo Valley College. It was validated by academics Ronald Lopez, Sonoma State University, Elliot D. Cohen, Indian River State College, and Mickey Huff, blo Day Valley College.

Sources of the Censored Project:

- "The American Empire Is Bankrupt" Chris Hedges, TruthDig.com, June 15, 2009 http://www.truthdig.com/report/item/20090614_the_american_empire_is_bankrupt/ or http://www.commondreams.org/view/2009/ 06/15-0

- "De-Dollarization: Dismantling America's Military Empire Financial," The Turning Point Yekaterinburg "Prof. Michael Hudson, Global Research, June 13, 2009 http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=13969

- "Iran and Russia nip at U.S. global dominance" Fred Weir, The Christian Science Monitor, June 16, 2009 http://www.csmonitor.com/2009/0616/p06s12-woeu.html

-Telegraph Media Group

http://www.telegraph.co.uk/finance/currency/6152204/UN-wants-new-global-currency-to-replace-dollar.html

http://www.nytimes.com/2009/07/08/world/europe/08pope.html

http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=20601087&sid=aeFVNYQpByU4

Tackle-Latin American Leftists with New Currency Dollar Source: Agence France-Presse, October 17, 2009 URL: http://www.commondreams.org/headline/2009/10/17-3

Ernesto Carmona, Chilean journalist and writer, board member of the Journalists Association and the International Jury of Project Censored.

Source: www.argenpress.info/2010/08/noticias-censuradas-los-dias-del-dolar.html

----------------------

En ole välttämättä samaa mieltä maailmanvaluutan siunauksellisuudesta mutta halusin kääntää (vapaasti ja paikoin lyhennellen) tämän artikkelin suomeksi sen takia että valtamedia ei ole avannut aiheesta keskustelua.

Maailmanvaluuttaa kohti meitä silti viedään. Suomeakin velkaannutetaan siihen tahtiin että maailmanvaluutta tullaan esittämään ainoana mahdollisuutena ja pelastavana tekijänä velkaorjuudelta johon valtiovarainministerimme Lyhyenmatikan-Jykä Katainen on Suomen taloudenpidollaan saattanut.

Bonuslinkkinä suositan luettavaksi The FED´s liquidity Trap: The American and World Economies are in a deliberate state of slow collapse    http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=20861 ja Ruoan hinta nousee (läpi katon) http://english.pravda.ru/world/americas/30-08-2010/114809-doomsday_food_prices-0/

-----------------------

EDIT

liitteeksi: FED on Wall Streetin palvelija + muita juttuja http://riikkasoyring.puheenvuoro.uusisuomi.fi/40169-fed-on-wall-streetin-palvelija-ja-muita-juttuja-taloudesta

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (18 kommenttia)

Käyttäjän malva kuva
Eeva Vasenius

Tuossa on paljon sellaista asiaa, joka tulee taatusti käymään toteen.

Näin tuo yleinen "pudotuspeli" pikkuhiljaa lähtee vyörymään eteenpäin.....

terv. Eeva

Lauri (nimimerkki)

Usan imperiumista en pidä, mutta tuo aasialainen liitto Venäjä, Kiina, Intia, Pakistan ja Iran liitto saa kylmät väreet aikaan. Tuleeko 3 maailmansota sittenkin vielä elinaikanani tai lasten elinaikana.

marko (nimimerkki)

Hip hei ja hurraa! On se kiva että joku osaa tuota enkkuu, kääntää ja kertoo sen mitä nämä "median" asuntovelalliset "toimittajaorjat" jättävät tekemättä!

Siispä kiitos jälleen kerran!

Sitä vaan ihmettelen että minkälaisia toimittajia meillä on kun itse olen jo kohta 20v seurannut maailman valuutan syntyä ja vieläkään siitä kukaan ei puhu mitään?

Ei ne varmaan uskalla puhua kun menee se duuni ja sitä myöten se velkainen asunto...

Kertois nyt joku huippu toimittaja Sarvamaa kun eläkkeelle yleltä siirtyi vai jatkaako hänkin yhä bb juttuja?

Luulisi että sellaisen kokemuksen omaava kaveri tietäisi tästä aivan hirvittävästi kun itsekin sillä vajaalla enkulla pärjää ja suomen kielelläkin löytyy vaikka mitä mutta nehän on niitä foliohattu juttuja :)

Onneksi meillä on Riikka!

Ja minäkin saan riisua taas yhden foliohatun päästäni pois, on se niin ihanaa...:)

Peter (nimimerkki)

Öh...kyllä tuota on jonkun kerran Taloussanomissa puitu. Muista lehdistä en tiedä. Mutta totta on, että paljon ei ole puhuttu asiasta.

Asiaa tuntevien mukaan USAn talous romahtaisi jos dollari menettää asemansa. Tiedä häntä, kuka pystyy ennustelemaan makrotasolla tuollaista... Kaikissa tapauksissa elämme hyvin mielenkiintoisia aikoja.

... (nimimerkki)
Juurakon Hulda (nimimerkki)
Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Lauri,

ymmärrän sinua. Silti uskon että tietyssä mielessä tuo liitto on perustettu pelastamaan oma maa ja valuutta USAn (ja mahd. EU:n) pyrkimyksiltä.

Peter,

kun puhun valtamediasta, tarkoitan HS:aa, IS:aa, IL:aa, AL:aa jne.
Taloussanomien ja Kauppalehden lukemista olen KissanKulman lukijoille suositellut monasti.

Valitettavan harva avaa Taloussanomia. Luulevat sen ilmeisesti olevan "pelkkää nasdaqia ja pörssikurssia josta en ymmärrä mitään".

Henry Bjorklid

Ihan totta. Minulla on kyllä vahvoja ennakkoluuloja Kappalehden suntaan, mutta Taloussanomat toimii niinkuin toimiston tytöt ja pojat saisivat ihan ajatella itse ja Toimituksen ylin Piiska & Sensori olisivat haaksrikkoutuneet jollekin autiolle saarelle.
Olin pudota tuoliltani, kun he alkoivat todella kertomaan höpörahan olemuksesta, (eivät tosin nimittäneet sitä 'höpörahaksi').
Kirjoittelin siitä juttua tänne..., ootas kun juoksen arkistoon..., ootakaa hetki.
---

Juu löytyi, se oli 'Kusetus'-sarjan kaakkososassa. Tosin olen niissä muissakin lainaut paljon Taloussanomien juttuja:

http://henry2.puheenvuoro.uusisuomi.fi/35667-seura...

Eli siitä vaan kuvia katsomaan, meinaan jos ei jaksa minun lörpötyksiäni lukea. ;-)

Henry

Riikka Söyring (nimimerkki)

TIEDOTE:

11.9 2010 klo 15 on
Edukuntatalon edessä mielenilmaus mm.
H1N1-rokotteiden vaikutuksen suhteen harjoitettua salailua vastaan.

Suomenmaa-lehden toimittajan mielestä kyseessä on hyökkäys THL:a vastaan.

Jaajaa. Entäs THL:n hyökkäys rokotteen kanssa kansalaisten terveyttä vastaan?

Mielenilmaukseen voi osallistua jos on tyytymätön mihin tahansa Suomessa: asuntotilanteeseen, Suomen ylivelkaantumiseen, työttömyyteen, korruptioon, läpinäkyvyyden puutteeseen päätöksenteossa jne.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

pii-iitkä lainaus

"After a year of humiliating setbacks, United Nations Secretary General Ban ki-Moon and about 60 of his top lieutenants — the top brass of the entire U.N. system — spent their Labor Day weekend at a remote Austrian Alpine retreat, discussing ways to put their sprawling organization in charge of the world’s agenda.

Details concerning the two-day, closed-door sessions in the comfortable village of Alpbach were closely guarded. Nonetheless, position papers for the meeting obtained by Fox News indicate that the topics included:

– how to restore “climate change” as a top global priority after the fiasco of last year’s Copenhagen summit;

– how to continue to try to make global redistribution of wealth the real basis of that climate agenda, and widen the discussion further to encompass the idea of “global public goods”;

– how to keep growing U.N. peacekeeping efforts into missions involved in the police, courts, legal systems and other aspects of strife-torn countries;

– how to capitalize on the global tide of migrants from poor nations to rich ones, to encompass a new “international migration governance framework”;

– how to make “clever” use of new technologies to deepen direct ties with what the U.N. calls “civil society,” meaning novel ways to bypass its member nation states and deal directly with constituencies that support U.N. agendas.

As one underlying theme of the sessions, the top U.N. bosses seemed to be grappling often with how to cope with the pesky issue of national sovereignty, which — according to the position papers, anyway — continued to thwart many of their most ambitious schemes, especially when it comes to many different kinds of “global governance.”

Not coincidentally, the conclave of bureaucrats also saw in “global governance” a greater role for themselves.

As a position paper intended for their first group session put it, in the customary glutinous prose of the organization’s internal documents: “the U.N. should be able to take the lead in setting the global agenda, engage effectively with other multinational and regional organizations as well as civil society and non-state stakeholders, and transform itself into a tool to help implement the globally agreed objectives.”

And for that to happen, the paper continues, “it will be necessary to deeply reflect on the substance of sovereignty, and accept that changes in our perceptions are a good indication of the direction we are going.”

Hammering away at perceptions that nation-states cannot adequately meet global challenges, but the U.N. can, is a major theme of the position papers, which were assembled by a variety of U.N. think tanks, task forces and institutions, including the United Nations Development Program, and the U.N.’s Department of Economic and Social Affairs.

CLICK HERE FOR THE POSITION PAPERS

National sovereignty — meaning the refusal of major powers like India, China and the United States to go along with sweeping global agendas — was specifically indicted for the failure of the much ballyhooed Copenhagen summit on climate change. “National sovereignty remains supreme,” as one position paper noted.

Nonetheless, the U.N. leaders intend to keep trying to change that, especially when it comes to the climate agenda. “The next 40 years will prove pivotal,” one paper argues, while laying out the basis of a renewed U.N. climate campaign, the “50-50-50 Challenge.”

That refers to a projection that by 2050, the world’s population will reach an estimated 9 billion (50 percent higher than today), at the same time that the U.N.-sponsored Intergovernmental Panel on Climate Change — producer of the scandal-tainted 2007 Global Assessment of global warming — is calling for a 50 percent reduction in world green house gas emissions.

According to the paper prepared by Secretary General Ban’s own climate change team, however, the newly rebranded challenge still depends on the same economic remedy proposed for Copenhagen: a drastic redistribution of global wealth, “nothing less than a fundamental transformation of the global economy.”

Rolling just about every U.N. mantra into one, the paper declares that “nothing is more crucial to preventing run-away climate change than lifting billions out of poverty, protecting our planet and fostering long-term peace and prosperity for all.”

And to do that, the paper suggests, equally dramatic shifts in political power may be needed. “Is the global governance structure, still dominated by national sovereignty, capable of responding with the coherence and speed needed?” it asks. “Or do we need to push the ‘reset’ button and rethink global governance to meet the 50-50-50 Challenge?”

Yet even as the U.N. bosses talk of delivering billions from poverty, their main aim, the papers argue should be much, much larger: to limit and redirect the aspirations for a better life of rising middle classes around the world.

As the opening session paper puts it: “The real challenge comes from the exponential growth of the global consumerist society driven by ever higher aspirations of the upper and middle layers in rich countries as well as the expanding demand of emerging middle-class in developing countries. Our true ambition should be therefore creating incentives for the profound transformation of attitudes and consumption styles.”

The answer to that “real challenge,” as well as many others addressed in the position papers, is that the U.N. and its proliferating array of funds, programs, institutes, and initiatives, should push themselves forward as the great synthesizer of solutions to global problems: “connecting the dots,” as the climate change paper puts it, across a “range of issues,” including “climate, water, food, energy, and health.”

“At the practical level, through the U.N. system we have all kinds of expertise and capacities, even if not adequate resources, to actually do something,” the paper notes.

How to get more of those resources is another major theme of many of the papers. As one of the documents focusing on food security notes, “development assistance funding is less readily available and the donors are ever more focused on demonstrable results.” One suggestion: tap global philanthropies, as well as link together “a broad range of public sector, business and civil society partners.”

The U.N. bosses also need to make sure that the institution sits at top tables where the world’s financial decisions are made. It is “urgent to secure U.N. participation” at regular meetings of the G-20 finance ministers and their deputies,” according to one of the papers, a group that the U.N. Secretariat, based in New York City and Geneva, does not interact with very much.

That observation ties into another Alpbach theme: pushing global financial regulation even further.

“The much paraded reform of financial governance institutions has not gone far enough,” the position paper for the U.N. leadership’s keynote session asserts, and the voting power of emerging players and developing world, in general, which demand a greater say on these matters, remains inadequate.”

The answer? “An enhanced political will is clearly needed to avoid return to status quo, to push forward regulatory mechanisms, and improve financial governance.”

Along with planting a new flag in the field of international financial regulation, the U.N. chiefs also contemplated the further growth of the U.N. as the world’s policeman. As another paper notes, U.N. peacekeeping operations “will soon have almost 17,000 United Nations police officers serving on four continents” — little more than two years after establishing what one papers calls the institutions “Standing Police Capacity.”

The peacekeepers are now also building a “standing justice and corrections element” to go with the semi-permanent police force — a permanent strike force to establish courts and prisons in nations where peacekeepers are stationed.

In essence, as another paper observes, the U.N. peacekeeping effort is transforming into a new kind of supervisory organism in which not only conflicts but also national institutions and cultures must be regulated for longer and longer periods of time.

“Even where a semblance of stability is achieved,” the paper by Ban’s peace-building support office argues, the achievement of peace may involve more than “adopting a constitution or holding elections.” It adds that “more fundamental change may be needed in a country’s institutions and political culture as well as in public perceptions and attitudes.”

(At the same time, as another paper makes clear, “some” U.N. peacekeepers come from countries “where the armed forces and police are seriously implicated in human rights violations,” including sexual crimes. While such actions “cannot be tolerated,” the paper makes clear the U.N. has no clear answers on how to police its own behavior.)

The answer to many if not most of the problems outlined in the U.N. papers is, as the opening session paper puts it: “multilateralism is instrumental to the success of our response to global challenges.”

But not any old multilateralism. The other major theme of the position papers is that the world organization, a haphazard array of at least 37 major funds, programs, and institutions, and a proliferating number of regulatory and other authorities, should be knitting itself into a much more close-knit global system, with greater control over its own finances, along with a stronger role in setting the international agenda.

How successful Ban and his chieftains will be at pushing that agenda may soon be seen, as the secretary general hosts the lead-off event of the fall diplomatic season, a two-day summit starting September 20 on the so-called Millennium Development Goals.

That refers to the U.N.-sponsored compact among nations to halve the number of the world’s poorest people, achieve global primary schooling, reverse the spread of HIV/AIDS and enhance the standing of women, among other goals, by 2015.

The position papers from Ban’s conclave make clear that Ban and his team are deeply concerned that momentum toward the MDGs, as they are known, is faltering, although one paper notes that “with the right policies, adequate investment and reliable international support, the MDGs remain achievable.”

In that sense, the secretive session in Alpbach was not only a planning session, but also the equivalent of a half-time locker room huddle.

What is at stake, the papers make clear, is not only the alleged betterment of the world, but the U.N.’s soaring ambitions for itself — no matter what roadblocks national sovereignty may throw in its way."

http://peopleforfreedom.com/new-world-order-news/g...

Riikka Söyring (nimimerkki)

Taloussanomat 10.9 2010

"Kasvu on hidastunut entistä useammalla alueella USA:ssa.

Keskuspankin 12:stä alueellisesta keskuspankista viisi kertoi maltillisesta kasvusta toimialueellaan heinäkuun puolivälin ja elokuun lopun välisenä aikana. Kaksi pankkia ilmoitti myönteisestä kehityksestä, mutta viisi raportoi kasvun heikkenemisestä. Talouden kehitys on ollut heikointa itärannikolla ja keskilännessä.

Beige Bookin mukaan yksityinen kulutus näyttää kasvavan edelleen, vaikka kuluttajat ovatkin varovaisia. Palvelualalla tilanne oli vakaa tai hieman aiempaa parempi.

Teollisuus oli edelleen kasvussa, vaikka useilla alueilla olikin merkkejä heikentymisestä. Asuntomarkkinoilla tilanne heikkeni edelleen, kun asunnonostajille myönnetyt verohelpotukset päättyivät heinäkuussa.

Beige Book -talouskatsaus pohjustaa Fedin korkopäätöksiä tekevän avomarkkinakomitean kokousta, joka pidetään 21. syyskuuta."

Vierailija (nimimerkki)

Off-topiccia, törmäsin tällaisiin youtubelinkkeihin. En osaa sanoa kuinka luotettavia ovat, toinen on ainakin Sky News:iltä:

Scientist Implanted With A Microchip Gets Infected With A Computer Virus (Sky News)
http://www.youtube.com/watch?v=8XGBJc1zh4Y&feature...

EXPOSED! Fluoride Truth Hits Mainstream Australian Television
http://www.youtube.com/watch?v=GzA_h5YuE8w&feature...

Vierailija (nimimerkki)

Äsken ei onnistunut kommentointini, yritän uudelleen.
Niin, off-topiccia, mutta löysin youtubesta seuraavat linkit. En osaa sanoa kuinka luotettavia lähteet ovat.

Scientist Implanted With A Microchip Gets Infected With A Computer Virus
(Lähde: Sky News)
http://www.youtube.com/watch?v=8XGBJc1zh4Y&feature...

EXPOSED! Fluoride Truth Hits Mainstream Australian Television
http://www.youtube.com/watch?v=GzA_h5YuE8w&feature...

Vierailija (nimimerkki)

Nelonen näyttäisi tähän mennessä olevan ainoa media, joka on hiiskunut tästä 11.9 yleismielenosoituksesta:

http://www.nelonen.fi/uutiset/?vt=video&vid=97842#

"Näitä ihmisiä kismittää

Eduskuntatalon eteen kokoontui tänään kourallinen ihmisiä osoittamaan mieltään. Mielenosoituksella ei ollut muuta teemaa kuin, että jos jokin asia ärsyttää, voi tulla mukaan mielenosoitukseen. Suurin osa mielenosoittajista vastustivat sikainfluenssarokotuksia ja tiedottamisen puutetta rokotusten sivuvaikutuksista. (Kuvaaja: Jari Järvi)."

Mielenosoituksen facebook-ryhmässä näkyi myös sieltä kuvattu video.

Finanssisäätely uudistettiin eilen (nimimerkki)

Mitä tapahtuikaan eilen USA:ssa? Finanssisäätelylle sovittiin uudet säännöt, jotka G20 odotetaan vahvistavan marraskuusssa 2010.

Mitä se tarkoittaa? "...the new regulations could reduce profits, strain weaker institutions and raise the cost of borrowing...". Ainakin luvassa on korkojen nousu vai mitä muuta olisi "raiste the cost of borrowing"?

Tuota finanssisäätelyn etenemistä kannattanee seurata...ja mitä kaikkea siihen lienee sisältyvän?

Regulators Back New Bank Rules to Avert Crises
http://www.nytimes.com/2010/09/13/business/global/...

Loppuvuodelle on muitakin rysäysten ennakoijia, kuten Global Research, jossa päätellään, että globaali pankkirysäys tulee ennen vuoden 2011 alkua.

"Global Collapse of the Fiat Money System: Too Big To Fail Global Banks Will Collapse Between Now and First Quarter 2011"
http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&...

Ja aiempia kauhuskenaarioita osuvasti ennakoinut Gerald Celente, joka alunperinkin on odottanut, että tänä vuonna lama iskee vielä kovemmin kuin tähän saakka on nähty. Mellakoihin ja ruokapulaan saakka.

Gerald Celente - 2010 global crash
http://stockmarketlive.org/gerald-celente-wall-str...

Talouskriisi jatkuu Euroopassa työttömyytenä (nimimerkki)

Suomessa on julistettu jo talouden elpymistä, koska BKT on noussut viime vuoden rankasta miinussaldosta plussan puolelle. Työttömyysluvut Euroopassa kuitenkin kertovat muuta. Suomessa etenkin korkeasti koulutettujen työttömyys on huippulukemissa eli kriisiä riittää edelleen...
http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/101401-halyttava-...

Toimituksen poiminnat