KissanKulmasta

Kevyt-tuotteet lihottavat

Ensimmäistä kertaa ihmiskunnan historiassa ylipainoisten määrä ylittää alipainoisten määrän. Ylipainoisten määrä on kolminkertaistunut sen jälkeen kun kevyt-tuotteet tulivat markkinoille 1980-luvulla. Sama kehitys on ollut havaittavissa USAssa, Britanniassa, muissa länsimaissa ja Suomessa. (6)(8) Samoin Japanissa ja Kiinassa missä länsimaistuminen on ohittamassa alueen perinteiset ruokatottumukset.

-
Yhteistä molemmille ryhmille, sekä yli- että alipainoisille on aliravitsemus ja vakavat vitamiinien puutokset. Vitamiinien puutos ja ylipaino puolestaan aiheuttavat erilaisia sairauksia kuten diabetes sekä valtaisat kustannukset kansantaloudelle menetettyinä työtunteina ja terveydenhuoltokuluina, kertoo WorldWatch Instituutin raportti. (8)
 
Erilaisia elintarvikkeisiin yleisimmin lisättäviä lisäaineita ovat monosodiumglutamaatti (MSG), Asesulfaami-K ja erityisesti diabeetikoille ja laihduttajille suositeltu aspartaami (aspartyylifenyylialaniinimetyyliesteri E951).
 
FDA (US Food and Drug Administration, joka on vastuussa elintarvike- ja lääketurvallisuudesta) on listannut aspartaamille 92 erilaista haitta- ja sivuvaikutusta. Näihin kuuluvat mm. diabetes, hypoglykemia, ylipaino, näön ja kuulon menetys, tinnitus, epilepsia, migreeni, paresthesia, puhevaikeudet, muistinmenetys, krampit, rytmihäiriöt, vaikea masennus, ahdistustilat, persoonallisuuden muutokset, unettomuus, fobiat, takykardia, korkea verenpaine, allergiat, astma, kaljuuntuminen, jatkuva nälän ja janon tunne, makeanhimo, infektioalttius, hyperaktiivisuus lapsissa, aggresiivisuus, itsemurhataipumukset, aivovauriot... (3)(4)
 
Aspartaamin käyttö saattaa myös laukaista, imitoida tai aiheuttaa seuraavia tauteja: krooninen väsymys, Epstein-Barr, Lyme Disease, Grave´s Disease, Meniere´s Disease, Alzheimer, ALS, Epilepsia, MS-tauti, EMS, fibromyalgia, Lupus, non-Hodgkins, Lymfooma, ADD, allergiat ja astma. (1)(3)(4)
 
Aspartaamia on kokeiltu myös sikojen lihottamiseksi, menestyksellä.
 
Aspartaami muuttaa aminohappojen määrää ja koostumusta (ratio) veressä, estäen tai madaltaen serotoniinin, tyrosiinin, dopamiinin, norepinephrinen ja adrenaliinin tasoja. Siksi aspartaamimyrykytystä on vaikea jäljittää laboratoriotestein.
Tämä aspartaamin ominaisuus johtaa helposti vääriin diagnooseihin ja sitä kautta iatrogeenisiin so. hoitovirheisiin.
 
"Kun ihminen nielee aspartaamia, se imeytyy välittömästi ja kulkeutuu maksaan. Maksa osittaa, metabolisoi, aspartaamin osasiinsa; fenyylialaniiniksi, hapoiksi ja metanoliksi so. puuspriiksi. Prosessi vie paljon energiaa, joten sitä on vähemmän käytettävissä rasvan polttoon ja metabolismiin, mikä aiheuttaa rasvan varastointia. Ylimääräinen rasva varastoituu osittain maksasoluihin, seurauksena rasvamaksa sekä painonhallinnan vaikeutuminen" kertoo Sandra Cabot, maksaspesialisti ja M.D.
 
Aspartaami lisää painon nousua myös muiden mekanismien kautta: epävakaa verensokeri, mikä lisää ruokahalua, erityisesti makeanhimoa. Aspartaami lisää nesteen kertymistä elimistöön aiheuttaen turvotusta. Aspartaami lisää myös selluliittia. Monen muun käytössä olevan lisäaineen tavoin aspartaami sekoittaa hypotalamuksessa (väliaivoissa) sijaitsevan kylläisyyskeskuksen niin ettei kylläisyyskeskus enää tunnista kylläisyydentunnetta.
 

Fenyylialaniini vaurioittaa suurina määrinä lasten neurologista systeemiä ja sen kehitystä. Jälkeenjääneisyys on yhdistetty tutkimuksissa koholla oleviin fenyylialaniinimääriin elimistössä. Elimistön lämmön vaikutuksen vuoksi aspartaami hajoaa elimistössä mm. metanoliksi.Metanoli kumuloituu maksaan ja hermostoon vaurioittaen dna:ta.
Metanoli puolestaan muuntuu elimistössä formaldehydiksi ja erilaisiksi hapoiksi, mm. muurahaishapoksi. Solun sisäisesti formaldehydi vaurioittaa solujen proteiineja ja entsyymejä ja on mutageeninen sekä karsinogeeninen so. syöpää aiheuttava.(1)(2)
 
 
Kotimaa
 
"Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen pääjohtaja Pekka Puska on saanut uuden sulan hattuunsa terveellisen ravitsemuksen lähettiläänä. Puskalla oli sormensa pelissä virvoitusjuomajätti Pepsin päätöksessä vetää pelkällä sokerilla makeutetut virvoitusjuomansa pois kouluista parin vuoden kuluessa.
 
Yhtiö teki päätöksen neuvoteltuaan Maailman sydänliiton (WHF) kanssa. Pekka Puska on WHF:n presidentti ja edusti liittoa neuvotteluissa. Puskan mukaan lopullinen tavoite on, että että kouluista tulisi paikkoja, joissa ei säännöllisesti myydä karkkeja ja limsoja. Hän toivoo, että muut yritykset ottaisivat mallia Pepsin päätöksestä.
 
Puska tunnetaan Suomessa terveellisten elämäntapojen ja ravitsemuksen puolestapuhujana. Hän oli voimahahmo Pohjois-Karjala-projektissa, jossa suomalaisten päähän iskostettiin, että elintavoilla on selvä yhteys sydän- ja verisuonitautien kehittymiseen." (7) ylisti sanomalehti Kaleva Pekka Puskaa. Samoin teki muu suomalainen valtamedia.
 
Onko odotettavissa keskittymishäiriöiden, ylipainon ja diabeteksen lisääntyminen lapsissa? (1)(2)(3)(4)(5)(6)(8)
 
 
Kokeita kotosalla
 
Kotikokeissa olen huomannut että kaksi aspartaamia sisältävää makeutusainepilleriä sujautettuna sokeriastian pohjalle riittää pitämään sokerimuurahaiset kaukana sokeriastiasta. Pesuhuoneen lattialle asetettuna yksi aspartaamipilleri sai aikaan muurahaisten joukkopaon. Aspartaamia sisältävällä light-mehulla sively (esim. ovenpielet ja kaakelinsauma) pitää hyönteiset kaukana.
 
Jos siis joku sanoo sinulla olevan hyönteisen aivot, ota se kehuna. Muurahainenkin tietää, mitä vältellä.
 
Kahlattuani läpi ison määrän aineistoa; raportteja, artikkeleita ja tutkimuksia (joista tässä lähdeviitteinä vain murto-osa) rohkenen antaa neuvon: Mitä enemmän E:ta tuotteen ainesluettelossa, sen vähemmän Elinvoimaa. Jos et osaa lausua sitä, jätä se kauppaan.
 
 
Riikka Söyring

Tämä kirjoittamani artikkeli julkaistiin jokunen aika sitten Lahden talousalueella ilmestyvässä Isossa Magneetissa. Päätin tuoda sen tänne bloggauksena koska Uusi Suomi kertoi tänään aspartaamin aiheuttamasta rasvamaksasta ja kehoitti varomaan light- ja energiajuomia. http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/98571-energiajuomat-varo-rasvamaksaa 

Myös Huffington Postissa oli tänään pitkä ja valaiseva (suorastaan läpivalaiseva!) artikkeli aspartaamista ja sen neurotoksisista vaikutuksista. Artikkelissa selvitetään myös MITEN aspartaami -joka on Pentagonin Biowarfare Agent-luettelossa- tuli hyväksyttyä elintarvikkeiden joukkoon. http://www.huffingtonpost.com/dr-mercola/aspartame-health-risks_b_668692.html

Itse kiinnostuin aiheesta aikanaan ihan havainnoinnin kautta: MIKSI ihmeessä lähes kaikki näkemäni light-tuotteiden käyttäjät ovat ylipainoisia? No, nythän tiedän. 
-----------------------
 
Lähteet ja liitteet:
 
 
(1) Neurotoxic Interaction of MSG, Aspartame & Other Toxins: Russell L. Blaylock, M.D. (21 Sept. 1999)
http://dorway.com/dorwblog/doctors-speak-out/neurotoxic-interaction-of-msg-aspartame-other-toxins/
(2) http://www.mercola.com/article/aspartame/fda.htm
(3) FDA Statement on European Aspartame Study http://www.fda.gov/Food/FoodIngredientsPackaging/FoodAdditives/ucm208580.htm
(4) FDA Reported Symptoms http://www.sweetpoison.com/articles/0706/aspartame_symptoms_submit.html
(5) Emerging facts about aspartame http://dorway.com/dorwblog/doctors-speak-out/emerging-facts-about-aspartame/
(6) CDC: Obesity Date Trends; statistics http://www.cdc.gov/obesity/data/trends.html
(7) Kaleva 17.3 2010: Pekka Puska taivutteli Pepsin poistamaan sokerilimsat kouluista http://www.kaleva.fi/uutiset/Pekka-Puska-taivutteli-Pepsin-poistamaan-sokerilimsat-kouluista/845067
(8) WorldWatch Institute: Chronic hunger and Obesity epidemic  http://www.worldwatch.org/node/1672
 
sekä

Gustatory responses of pigs to various natural and artificial compounds known to be sweet in man:D. Glaser, a, M. Wannerb, J. M. Tintic and C. Nofrec a Anthropological Institute and Museum, University of Zürich-Irchel, Winterthurerstrasse 190, 8057 Zürich, Switzerland, b Institute of Animal Nutrition, University of Zürich, Switzerland, c Faculté de Médecine R.T.H. Laennec, Université Claude Bernard, Lyon, FranceReceived 4 June 1999; accepted 16 September 1999. http://www.sciencedirect.com/science?_ob=ArticleURL&_udi=B6T6R-3Y1CD4D-1&_user=10&_coverDate=03%2F31%2F2000&_rdoc=1&_fmt=high&_orig=search&_sort=d&_docanchor=&view=c&_searchStrId=1412844210&_rerunOrigin=google&_acct=C000050221&_version=1&_urlVersion=0&_userid=10&md5=b2afd3b4ed5216a9d0f927b77ec01f5c
 
sekä
 
Metabolism of aspartame by human and pig intestinal microvillar peptidases: Nigel M. HOOPER,* Richard J. HESP and Stephen TIEKU, Department of Biochemistry and Molecular Biology, University of Leeds, UK http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1137907/pdf/biochemj00091-0124.pdf

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (81 kommenttia)

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Pohjois-Karjalaprojektista ja sen "tulokset" kumoavista ei-niin-kovin-uusista-tutkimuksista-jotka-vain-unohtuivat-kertoa-suomalaisille on täällä
http://riikkasoyring.blogit.uusisuomi.fi/2010/02/1...

Joke (nimimerkki)

Kun ihmettelin tutulle parturille nuorison nykyistä klanipäämuotia
kommentoi parturi että "monella tukka ei vaan kasva",
olisiko aspartaami syynä?

Auria (nimimerkki)

En ole ikinä käyttänyt kevyttuotteita. Hyvä että ihmisten silmät ovat vihdoin aukeamassa. Kusetus onkin jatkunut harvinaisen pitkään. Kuvaavaa on että jossain Amerikassa on paikoin vaikea löytää pientä palkkia voita mutta kun katsoo väkeä ympärillään, väki on valtavan kokoista. Kevyttuotteet ovat olleet tärkeässä roolissa ns.roskaruuan ohella ylipainon synnyssä.

Käyttäjän anttiliikkanen kuva
Antti Liikkanen

On oikeastaan aika ihmeellistä, että ylipainoisten lisääntyessä odotettavissa oleva elinikä vain lisääntyy juuri niissä yhteisöissä, joissa ylipainokin lisääntyy.

Epigenetiikka minun mielestäni (kyse on mielipiteestä!!) selittää ylipainosta paljon, paljon enemmän kuin lisäaineet (googleta överkalix-ilmiö).

Lisäaineista taas osa on sellaisia, joista on aika lailla hyötyä, osa taas sellaisia, joista hyöty lankeaa vain valmistajalle (jolle tuotteesta maksetaan).

Lisäaineiden terveys/sairaus-vaikutukset ovat melkoinen kapitteli, mutta vaarallisin tänä kesänä haittoja erityisesti lisännyt suuhun laitettava on vesi.

Olipa siinä alkoholia ja/tai saasteita tai ei.

Pohjois-Karjala-projektin eräs seuraus lienee se, että siellä asuvat paremmin muistavat, mitä ovat syöneet kuin syövät, mitä ovat muistaneet. Jos eivät sitten ole jo metropoli-alueelle muuttaneet (jota ovat, pizza-kolmion nimellä, jo aika lailla tehneet).
Osassa kansainvälistä sisätauti- ja preventio-tutkijayhteisöä "North-Carelia Project" saa aikaan ilmiön, jota hymiönä kuvataan:

;>/

(= vino hymy)

jouko (nimimerkki)

Hyvää tekstiä. Light tuotteet ja niiden esille pano on viimeisten kuukausien aikana lisääntynyt mielestäni aivan valtavasti. No siihen on monia syitä miksi. pitää vaan huolen, ettei oma lähipiiri noita suuhun laita.! joku pieni lainaus loppuun.

- Aspartaamin aiheuttamia oireita on kirjattu 92, koomasta kuolemaan. Suurin osa oireista on hermostollisia, koska aspartaami tuhoaa hermostoa. Aspartaami on osittain syypää myös niin sanottuihin arvoituksellisiin “aavikkomyrsky” (Desert Storm) ongelmiin Kuwaitin kriisin jälkeen. Kirvely kielessä ja muutkin ongelmat (käsitellään 60 tapauksessa) saattavat olla suoraan aspartaamituotteiden käytön aiheuttamia oireita. Useita tuhansia autonlavallisia dieettijuomia toimitettiin aavikkomyrskyjoukoille (Desert Storm troops). (Muistathan, että kuumuus voi vapauttaa metanolin aspartaamista 30°C lämpötilassa.) Laivatut dieettijuomat makasivat auton lavoilla 50°C kuumuudessa Arabian auringon alla viikkokausia. Palveluksessa olevat miehet ja naiset joivat niitä kaiken päivää. Kaikki heidän oireensa viittaavat aspartaamimyrkytykseen.

Käyttäjän anttiliikkanen kuva
Antti Liikkanen

Asiaan eli muihin plecebo-juttuihin (aspartaami- jne väitteet edellä ovat suureksi osaksi hölynpölyä, mutta kovin, kovin suosittua hölynpölyä):

"Kalsiumlisiä esimerkiksi luukadon ehkäisyyn syövät saattavat altistua sydänkohtauksille ja ehkä myös muille sydänoireille, tutkijat varoittavat BMJ-lehdessä.

Mahdollisista sydänriskeistä saatiin viitteitä jo muutama vuosi sitten. Nyt tutkijat päättivät selvittää asiaa analysoimalla uudelleen aiempien tutkimusten tuloksia. Katsaukseen kelpuutettiin 11 tutkimusta, joihin oli osallistunut yhteensä 12 000 potilasta.

Sydänkohtausten riski paljastui kolmanneksen suuremmaksi aikuisilla, jotka söivät vähintään 500 mg:n kalsiumlisiä päivittäin. Myös aivohalvaukset ja kuolleisuus liittyivät kalsiumlisien syömiseen, mutta tältä osin tulokset olivat epäselviä.

Kalsiumlisiin nyt liitetty sydänvaara voi vielä osoittautua jostain muusta johtuvaksi, mutta lisien rooli esimerkiksi luukadon hoidossa tulisi silti pohtia uudelleen, tutkijat kirjoittavat. Tähän antaa syyn myös lisien huono teho luunmurtumien ehkäisyssä.

_Ravinnosta saatavaa kalsiumia ei_ ole yhdistetty sydänhaittoihin."

Käyttäjän anttiliikkanen kuva
Antti Liikkanen

#7, sorry, tuli väärä leike: tässä oikea:

"Diabetes määritellään ja diagnosoidaan veren suurentuneen glukoosipitoisuuden perusteella. Raja-arvot ovat muuttuneet vuosien varrella, ja nyt tarjotaan diagnoosikriteeriksi myös glykohemoglobiinin arvoja.

Tyypin 2 diabetes on yksi nopeimmin kasvavista kansanterveysongelmista maailmanlaajuisesti. Suomessa on jo yli puoli miljoonaa diabeetikkoa. Veren glukoositaso ei kohoa itsestään, vaan siihen tarvitaan sekä taudille altistavat perintötekijät että epäterveelliset elämäntavat.

Suurentuneella glukoosipitoisuudella on toksinen vaikutus, ja se saa aikaan kudosvaurioita kaikkialla elimistössä. Näistä seuraa monia vakavia liitännäistauteja ja ennenaikainen kuolemanvaara. Ongelma ei ole laantumassa, kuten Forssas työtovereineen tässä lehdessä (s. 2359-67) osoittaa. Vertailevissa tutkimuksissa onkin osoitettu, että tyypin 2 diabetes on yhtä vakava tauti kuin sepelvaltimotauti. Viime aikoina on kiinnitetty huomiota myös siihen liittyvään syöpäalttiuteen.

Terveystaloustutkijat ovat osoittaneet, että tyypin 2 diabeetikot ovat terveyspalvelujen suurkuluttajia. He käyttävät palveluja 3-5-kertaisesti muuhun väestöön verrattuna. Tyypin 2 diabetes onkin paitsi terveydellinen myös taloudellinen aikapommi. Asialle on tehtävä jotakin, ja Suomessa onkin ryhdytty toimeen.

Tunnemme hyvin tyypin 2 diabeteksen tärkeimmät riskitekijät, joihin voidaan vaikuttaa: lihavuus, vähäinen liikunta, vähäinen ravintokuidun saanti ja liiallinen tyydyttyneen rasvan saanti ovat listan kärjessä. Tiedämme myös, että henkilöt, jotka noudattavat terveellisiä elämäntapoja, sairastuvat harvoin tyypin 2 diabetekseen. Vielä parempi uutinen on, että keskeisten riskitekijöiden korjaaminen vähentää diabeteksen kehittymisen riskin alle puoleen perintötekijöistä riippumatta. Tutkimusnäyttö on selvempi kuin ehkä minkään muun kroonisen taudin ehkäisyn suhteen.

Tutkijoiden hankkima tieto terveysongelmien syistä, hoidosta ja ehkäisystä ei aina automaattisesti siirry hyödyttämään väestöä ilman aktiivisia toimenpiteitä. Sairauksia voidaan ehkäistä joko tunnistamalla riskiryhmät ja kohdistamalla terveysneuvonta heihin, tai kohdistamalla toimenpiteet koko väestöön. Tällöin otetaan huomioon myös terveydenhuollon ulkopuoliset toimijat ja tarvittaessa muutetaan lainsäädäntöä. Usein tehokkain tapa on viedä kumpaakin strategiaa eteenpäin samanaikaisesti. Hyvä esimerkki on se työ, jolla estetään tupakan terveyshaittoja.

Suomi on ensimmäinen maa, jossa on kehitetty tyypin 2 diabeteksen ehkäisyä valtakunnallisesti. Maassamme vuosina 2003-2008 toteutettu D2D-hanke on ainutlaatuinen. Nyt siitä on saatu ensimmäisiä kokemuksia (ks. Salopuro ym. s. 2369-79 ja Saaristo ym. s. 2381-8 tässä lehdessä). Näyttää siltä, että jo vuosikymmeniä jatkunut ylipainon lisääntyminen on pysähtynyt väestötasolla. Diabeteksen ehkäisyn jalkauttaminen perusterveydenhuoltoon on osoittautunut haasteelliseksi tehtäväksi. Siihen on monia syitä, joista tärkeimpiä lienee ehkäisevään työhön suunnattujen resurssien niukkuus. Elämäntavat, jotka liittyvät tyypin 2 diabeteksen kehittymiseen, ovat myös monien muiden kroonisten tautien riskitekijöitä. Useiden kroonisten kansantautien taustalla voi olla paljon laajempi yhteiskunnallinen ongelma, jonka ratkaisemiseen tarvitaan monien muidenkin tahojen aktiivista osallistumista. Riittävä liikunta ja terveellinen ruokavalio ovat asioita, joita terveydenhuolto ei voi omia, vaan ne on nähtävä osana jatkuvasti muuttuvan yhteiskunnan kokonaisuutta. Lihavuuden ja tyypin 2 diabeteksen ehkäisy on siirtymässä useissa maissa poliittiselle agendalle, siksi vakavasta kansanterveysongelmasta on kyse.

--------------------------------------------------------------------------------
Jaakko Tuomilehto LKT, VTM, professori
Helsingin yliopisto
jaakko.tuomilehto@helsinki.fi
Matti Uusitupa LKT, professori
Itä-Suomen yliopisto
matti.uusitupa@uef.fi"

Käyttäjän anttiliikkanen kuva
Antti Liikkanen

Älkää nyt tykätkö pahaa, että linkittelen ja jatkan, mutta ehkä "joka tietoa lisää, se tuskaa lisää" ei tässä asiassa ole pelkästään totta?

http://hyvaterveys.fi/artikkelit/Lis%C3%A4aineet-p...

... (nimimerkki)

Energiajuomat pois kaupoista!

Yleisimmin käytettyjä ainesosia ovat kofeiini, tauriini, guarana, glukuronilaktoni ja maltodekstriini. Energiajuomissa käytettävä tauriini on synteettistä. Näiden lisäksi juomia on usein täydennetty vaihtelevalla määrällä erilaisia B-ryhmän vitamiineja, inositolia ja koliinia. Jotkut juomat sisältävät suuren määrän sokeria, myös sokerittomia vaihtoehtoja on markkinoilla. Energiaa juomissa ei nimestä huolimatta ole sen enempää kuin muissakaan virvoitusjuomissa, vaan juomien "energian" voidaan ajatella tulevan edellä mainituista piristävistä aineyhdisteistä.

Tauriinia on suhteellisen helppoa valmistaa teollisesti. Lähtöaineena on 1,2-dikloorietaani eli etyleenidikloridi, jota saadaan öljynjalostuksen yhteydessä tuotetusta eteenistä liittämällä eteenimolekyyliin klooria.

1,2-dikloorietaanin pääkäyttökohde on muoviteollisuudessa vinyylikloridin (CH2=CH-Cl) valmistus, mutta sitä käytetään myös lähtöaineena synteettisen tauriinin teollisessa valmistuksessa. 1,2-dikloorietaania on käytetty myös lisäaineena lyijy-yhdisteitä sisältävissä bensiineissä.
1,2-dikloorietaani on Suomessa luokiteltu työministeriön päätöksellä syöpävaaralliseksi aineeksi.
http://fi.wikipedia.org/wiki/1,2-dikloorietaani

Katja (nimimerkki)

No, aspartaamin tilalle on tullut jo uusi myrkky nimeltään Sukraloosi. Tätä mainostetaan luonnonmukaiseksi makeutusaineeksi, koska se on tehty sokerista.
Silti se on kemiallinen tuote. Tästä tuotteesta on poistettu muutama sokerimolekyyli ja korvattu klooriatomeilla eli kyseessä on klooriorgaaninen makeutusaine. Sukraloosi on 500-600 kertaa sokeria makeampaa.
Kaupallisten juomien kauheuksia:
- Asetoni hiilihappojuomissa
- Bentseeni kaupan juomavedessä(tislattu mukaan lukien), kaupan hedelmämehut(myös terveyslajit)
- Hiilitetrakloridi kaupan juomavedessä
-Dekaani terveysravinnossa ja-juomissa
-Heksaani kofeiinittomissa kahveissa
-Isoforooni maustetuissa ruoissa
-Metyylibutyyliketoni ja metyylietyyliketoni maustetuissa ruoissa
-Metyylikloridi hedelmämehussa
-Pentaani kofeiinittomassa kahvissa
-Propyylialkoholi pullotetussa vedessä, kaupallisissa hedelmämehuissa, kaupallisissa juomissa.
-Tolueeni ja ksyleeni hiilihappojuomissa
-Trikloroetaani(TCE), trikloroetyleeni maustetuissa ruoissa
- Puusprii(metanoli) hiilihappojuomissa, dieettijuomissa, yrttiteeskoituksissa, kaupan vedessä
Kaupalliset juomat ovat erityisen myrkyllisiä johtuen valmistusprosessin aiheuttamista liuotinjäämistä. Kaikissa edellämainituissa juomissa on liuottimia, vaikka etiketti ilmoittaa "ei tiiviteestä" tai "100%:n puhdasta".

... (nimimerkki)

Jos tuoteselosteessa lukee SOKERITON – ÄLÄ EDES AJATTELE SITÄ!
- Lastenlääkäri ja perintötieteen professori tohtori Louis Elsas sanoi puhuessaan kongressille Emoryn yliopistossa: “Fenyylialaniini kiteytyy istukkaan aiheuttaen jälkeenjääneisyyttä.” Ensimmäisissä laboratoriotesteissä eläimet saivat aivokasvaimia, fenyylialaniini hajoaa DXP:ksi (eräs aivokasvainagentti). Kun tohtori Espisto oli pitämässä luentoa aspartaamista, eräs yleisön joukossa istuva neurokirurgi sanoi: “Kun aivokasvaimia on leikattu, niistä on löytynyt huomattavia määriä aspartaamia.”
http://www.minaolen.com/lehti/art3_102.html

#7 Kalsiumlisissä käytetään aspartaamia.

Raija (nimimerkki)

Ei pida myoskaan unohtaa syomisen psykologista puolta. Itse olen huomannut kevyttuotteita syodessa, etta nalka ei lahde ennen kuin on ahtanut itsensa tayteen. Aivan selvasti ainakin minun elimisto huutaa lisaa ruokaa ja loppuu vasta ahkyyn. Heti kun aloin kayttaa ihan TAVALLISIA ruoka-aineita, paino alkoi laskea, eika koskaan jaanyt syonnin jalkeen nalka ja nyt annoksetkin ovat todella pienia.

Ylipainoon on se sama syy, mika liittyy kaikkeen muuhunkin tiedostamattomuuteen eli ulkoa-ohjautuminen. Jos joka puolella mihin silmansa kaantaa on mammuttikokoisia ruokamainoksia, niin eihan se voi olla jattamatta jalkea. Ihmiset kuvittelevat, etta tarvitsevat kolme tukevaa ateriaa paivassa, vaikka liikkuvat minimimaaran ja senkin autolla. Oletteko koskaan kiinnittaneet huomiota, etta mita lihavampi ihminen on sita useimmin han yleensa syo jotakin koko aika, jaateloa ,karkkia, pullaa ja kahvia taytyy olla tarjolla aina ja joka paikassa.

Mutta hyvaa tekstia taas Riikalta seka tietoa asparmiinista. Olen jostain lukenutkin siita, mutta jonkinverran kylla kayttanyt, kun kaikki sokerilla makeutetut on vedetty pois markkinoilta.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Montako kirjoitusta olet julkaissut kahvista? Sehän sisältää niin monta niin haitallista ainetta, että jos se olisi tulossa markkinoille vasta tänään, sitä ei sinne hyväksyttäisi. En ole terveysfasisti, mutta aihe sopisi blogisi kokonaisuuteen, kuin...

http://www.iltasanomat.fi/uutiset/ulkomaat/uutinen...

Käyttäjän anttiliikkanen kuva
Antti Liikkanen

Jatketaan nyt kun kerran on aloitettu (laina viime vuodelta Suomen lääkärilehdestä):

"Viikko sitten alkanut identtisten kaksosten erilaisuuden ja geenin pohtiminen johti epigenetiikkaan, yhteen tämän hetken kuumista tutkimusaiheista. Kuten termi epigenetiikka vihjaa, DNA:n päällä (epi) on jotakin, joka vaikuttaa geeneihin. Hätkähdyttävää, mutta tämä epigenomi myös periytyy. Vielä järkyttävämpää on, että epigenomi voi muuttua elinaikana esimerkiksi ympäristön tai ravitsemuksen vaikutuksesta. Eli sanalla tai kolmella sanoen: hankitut ominaisuudet periytyvät.

Miten se on mahdollista? Epigeneettisistä mekanismeista tunnetaan parhaiten DNA:n metylaatio. Siinä metyyliryhmä liittyy sytosiiniin ja seurauksena on tavallisesti geenin ilmaantumisen sammuttaminen. Toinen mekanismi liittyy DNA:n pakkaukseen eli histoneihin ja kromatiiniin. Niistä riippuu mikä geeni avataan luettavaksi. Tilannetta voi verrata kirjoitettuun paperiarkkiin, joka on taiteltu. Riippuen siitä miten taitokset avaa, osa kirjoituksesta on luettavissa osa ei. Kolmas epigeneettinen säätelijä on RNA eli pienet RNA jaksot.

Millaisia ovat todisteet periytyvyydestä? Kasveilla ja kärpäsillä ilmiö on ollut jo jonkin aikaa tunnettu. Agouti-hiirillä tehty koe on myös aika vakuuttava. Kantavien emojen ravintoa muuttamalla vaikutettiin metylaatioon. Seurauksena oli mm. turkin värimuutos. Värimuutos periytyi ainakin kolmanteen polveen vaikka jälkeläisten ravintoa ei enää manipuloitukaan. Ihmisillä viitteitä isovanhempien kokemusten periytymisestä on saatu Överkalixista Ruotsista ja Hollannista. Esivanhempien nälkä näkyy vielä kolmannessa polvessa. Ravinnon metioniinin ja folaatin tiedetään vaikuttavan DNA:n metylaatioon. Raamatullinen lausuma kolmannesta ja neljännestä polvesta ei ole kaukana. Kaksostenkin erilaisuus saa lisäselitystä epigenetiikasta. Mitä vanhemmat kaksoset ja mitä erilaisemmassa ympäristössä kasvaneet, sitä enemmän on eroja epigenomissa.

Ihan eri pohdinnan ansaitsisi epigenetiikan osuus vanhenemiseen, tautien, mm. syövän syntyyn ja vaikkapa ympäristön ja elintapojen vaikutukseen.

Ehkä periytyminen on vähän kuin musiikkia. Genomi tarjoaa nuotit, muu on tulkintaa. Kenties ei ihan niin vapaasti kuin Bachin teema ja variaatiot, pikemminkin Viipurin poikia –polkkaa. Pelimanni tulkitsee, ei soita välttämättä joka nuottia ja panee omiaan –ympäristön tunnelmasta ja tarjoilusta riippuen –, mutta kuitenkin niin, että melodia on tunnistettavissa.

Kaiken tämän jälkeen voi paremminkin ihmetellä, miten samanlaisia kaksospojat sentään ovat. Syntyyhän heissäkin koko ajan, kuten meissä kaikissa, samasta genomista hyvin erilaisia tuotteita: lihassoluja, silmä tai nahka.

Feinberg AP. Epigenetics at the epicenter of modern medicine. JAMA 2008;299:1345-50.

Heikki Arvilommi"

Raija (nimimerkki)

Oma ylipaino ja jatkuva "nalka" onkin siis isovanhempiemme nalkaa, jota ei vaan tiedosteta. Jos suvussa ei ole oikeastaan yhtaan ylipainoista, niin nalkaa sitten ei ilmeisesti ole nahty menneina aikoina. :)

Mirjaleena (nimimerkki)

Kiitos Riikka kirjoituksestasi. Antti Liikkanen on jälleen yhtä vakuuttava kuin ennenkin "hölynpöly"-kommentillaan. Diabetes-perustietous-linkki on tietty hyvää perusasiaa, mutta ihan se on yhtä suossa kuin tämä pullataikina efekti koko kansassa.

Liittäisin tähän Riikan tekstiin yhden merkittävän lihomistekijän: nanoteknologian. EVIRAmme tietous nanoteknologian käytöstä elintarvikkeissa maassamme lähenee nollaa. Alla aiempi blogikirjoitukseni.

Tärkeä kohta tuolta luennolta (ko.blogissani) oli se seikka, että nanoteknologiaa on käytetty (Suomessakin) elintarvikkeissa nimenomaan samaan aikaiseksi:
-vähäsokerisempaa
-vähärasvaisempaa
-vähäsuolaisempaa

Näiden tekniikoiden terveyshaittoja ei tunneta. Kun aine on hyvin hyvin pieni kokoinen nanoteknologiassa, se pystyy tunkeutumaan täysin eritehokkuudella ja tavoilla soluihin, myöskin sen ominaisuudet ovat hyvin monimuotoiset. Tämän teknologian terveyshaittoja ei tunneta. Jokatapauksessa samanaikaisesti kansa on lihonut, diabetes räjähtänyt käsiin.

En tunne aspartaamin (joka sinällään ylläpitää jo terveyshaitat) muokkausmahdollisuuksia yhä pienempään olomuotoon. Mutta kustannustehokkuus määrää kaikkialla. Nanokokoista elintarviketta/lisäainetta tarvitaan vähemmän, koska se on tehokkaampaa.

Tähän aiheeseen liittyen toivon jokaisen, jolla on ylipainoa tai joka istuu toimistossa lukevan seuraavan informatiivisen kirjoituksen diabetesliiton sivuilta. http://www.diabetes.fi/sivu.php?artikkeli_id=480

Lääkärin neuvona: Jos haluatte elää ilman diabetesta ja muuta ikävää:

- syökää tämän mukaan http://www.diabetes.fi/sivu.php?artikkeli_id=480 sekä syökää niin lähellä alkuperäistuotantoa olevia ruoka-aineita kuin mahdollista

- käyttäkää lihasvoimaa liikunnan lisäksi (jos haluatte vielä säilyttää mielenterveydenkin ja ympäristön, niin suosittelen mielekästä lihastyötä, kuten heinätyöt yms.)

- välttäkää kasvimyrkkyjä ja E-koodeja ruuissa

(- käykää äänestämässä ; D )

Tuossa diabetesliiton tekstissä on otettu huomioon partikkelikoko. Mitä hienompaa, sitä nopeammin imeytyy. Tämä on juuri myös tämän elintarvikenanoteknologian tuhovoima ihmisessä. Siis E-koodeissa on paljon nanoteknologiallakin tuotettuja lisäaineita, jotka ovat ihmiselle vaarallisia, EVIRA ei kerro/ei saa kertoa, mitkä lisäaineet ovat nanoteknologialla tehtyjä.

"Käydessäni Helsingin yliopiston viime kuussa järjestämässä kaikille kiinnostuneille avoimessa Science Dayssä mieleenpainuvinta oli meidän EVIRAmme luennoitsijan Liv Kukkosen sanat nykyisestä nanoruuasta:

NO TESTING IS REQUIRED

NO LABELLING IS REGUIRED

NO INTERNATIONAL REGULATION EXISISTING

Evira ei tiedä, mitä nanoruokaa on Suomessa myynnissä. Eviralla ei myöskään ole laitteistoa, millä sitä tutkia. Eviran lisäaineopas ei kerro, mikä lisäaineista on nanomuotoa."

http://mirjaleenaisoaho.blogit.uusisuomi.fi/2010/0...

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Miten on mahdollista, että terveys-huuhaan, ruokaohjeitten, lihavien grillauksen, yksisilmäisen terveys- ja ruoka-ainefasismin jne. liepeillä on tällainen määrä ortodokseja, jotka kaikki edustavat ainoaa oikeaa totuutta?

Tässä vaihtoehto asialle, ja vaihtoehtoja näissä asioissa tarvitaan.

Viisas lääkärini edustaa antroposofista lääketiedettä ja on valmistunut Suomessa erikoislääkäriksi ja opiskellut sitten pitkään Keski-Euroopassa mm. luontaislääkintää. Hän on hoitanut minua vuosikymmenet ja parantanut minulta useita "tavallisten" lääkäreitten mukaan parantumattomia sairauksia, jolloin olen myös välttänyt kaksi suurta leikkausta.

Hän ei ikimaailmassa sanoisi edustavansa ainoaa oikeaa näkemystä tai suuntausta. Hän ei liioin ikimaailmassa tulisi neuvomaan ketään netissä, ei varmaan missään kysymyksessä. Kommenttina äskeiseen ruokailuohjeeseen kerron kuitenkin, mitä hän on maininnut näkemyksenään diabeteksen synnystä ja diabeetikkojen ja taudille alttiiden ruokavaliosta. Kerron siitä vain yhden yksityiskohdan: hänen ymmärtääkseen diabeetikoille eivät hedelmät ja hedelmämehut sovi. Sen sijaan marjat ovat erittäin terveellisiä ja suotavia, vaikka miten happamat ja vaikka miten runsaasti nautitut.

Mikähän siinä muuten on, että ennen maailmassa ei syöty appelsiineja yms. ja silti elettiin aika mukavasti?

Kuka tahansa lääkäri saa vastata tähän, että sen koommin on elinikä pidentynyt...

Minulla muuten on tiedossani (ja kaapissani) vaihtoehtolääkkeet hiniin, ilmansaasteitten (Venäjän täyteläiset savut) aiheuttamiin oireisiin ja monen moniin muihin vaivoihin. Mutta en käy niitä mainostamaan.

klerk (nimimerkki)

"Kevyt-tuotteet lihottavat"

Ei vaan energian saanti. Kun syö enemmän kuin kuluttaa, lihoo ja toisinpäin. Elopaino on suorassa suhteessa bruttokansantuotteeseen. Maissa joissa BKT on alhainen, ei lihavuutta ole ja maissa, kuten suomi nykyään taas on. 60- ja 70- luvulla lihava oli harvinaisuus, koska suomalaiset olivat köyhiä. Ei ollut liikaa ruokaa tarjolla ja tehtiin ruumiillista työtä.

Jos haluaa olla hoikka, niin vähemmän ruokaa ja enemmän liikuntaa. Yksikään villieläin ei ole lihava, mutta lihavia kotieläimiä piisaa, valitettvasti.

Mirjaleena (nimimerkki)

Tuo diabetesliiton ruokaainetaulukko on suuntaa antava, paljon tehokkaamman siitä vielä saa. Tuo alempi taulukko linkissä on oleellisempi, se kertoo valmistustavoista, jotka vaikuttavat hiilihydraatteihin epäedullisesti.
Vielä vinkkinä: kun teet lihasvoimatyötä, voit käyttää nopeammin imeytyvää hiilihydraattia. Kun istut toimistossa niin....

Epigenetiikka, onhan se kiva että Raamatunaikaisiin viisauksiin löydetään tieteellinen selitys. Kuka äiti ei kuvittelisi omien elämäntapojen vaikuttavan lapseen ja hänen perimäänsä pysyvästi. Kuka ei kuvittelisi myrkkyjen muuttavan perimää.

Aina on puhuttu alttiudesta, johon ympäristö vaikuttaa. Todellinen tietous löytyy kansan suusta, tiede perästä niitä sitten todistelee. Tiede tarvitsee olemassaolonsa tueksi ihmisten hassuja uskomuksia, joilla se yrittää pönkittää olemassaoloansa. Mikä onkaan tieteen arvo, merkitys?

Itse ymmärrän tieteen olemassaolon oikeutuksen. Kirveellä vaan saa tiedettä nykypäivänä etsiä, niin on taloudellinen valta fasismiinsa sen sotkenut. Onko Antilla mielessä asioita, jotka tietää totta olevan, ilman että tiedettä siihen tarvitsee sen todistamiseen? Uskallatko elää ilman tieteellistä todistetta siitä? Onko epigenetiikka pilannut luottamuksesi intuitioon.

Olisihan se hauskaa jos nanoteknologia ja E-koodit olisivat tehokkaita ja turvallisia ihmisille ja syy yhtäkkiseen lihomiseen olisi esivanhempiemme nälkä tiettynä vuosijaksona ; D Alttius lihomiseen löytynee epigenetiikasta? Ehkä juuri pulleat hyvinsyöneet suvut pärjäsivät paremmin ennenaikoina ja perimämme sen sitten oppi. Katsokaa renesanssin maalauksia.

Käyttäjän anttiliikkanen kuva
Antti Liikkanen

Noh, ainakin mie yritin...

;>/

Mirjaleena (nimimerkki)

Katriina, ihmiset kaipaavat ohjeita ja neuvoja. Ennen suvun viisaat antoivat niitä tai näyttivät esimerkkiä. Ohjeiden antaminen on minun työni. Tosin yhä enemmän ihmiset ovat löytäneet omat oppinsa kaukana THL:n kevyt-ohjeista, onneksi.
Tuo Diabetesliiton juttu on hälventänyt omaa ammatillista tuskaani, joka seurasi viime vuoden sikainfluenssaohjeiston ja toimintatapojen vääristyneisyydestä.

Myös tämä maailmankuvamme vääristyneisyys yhteydessä THL:n laillistetun korruption tuella tehtyihin suosituksiin tuo huutavan tarpeen riippumattomille ääneen puhujille. Vääristetyn maailmankuvamme kulutus- ja kilpailupyrkimyksineen vaatii yhä enemmän asioita, jotka tuottavat ympäristömme ja itsemme kulumista loppuun.

ELSA-tutkimusta sentäs tehdään. Pääsemme lähenemään dieettejä, jossa otetaan huomioon, mitä muuta aterialla syödään. http://www.ktl.fi/portal/suomi/julkaisut/kansanter...

Mitä hedelmiin tulee, ne roudataan kaukaa ja kyllästetään myrkyin. Kyllä hedelmät ovat toisaalla maailmassa varsin ruokavalioon kuuluvia aineksia. Puhtaana ne ovat luonnon antimia, tänne roudaus on hyvinkin kyseenalaista. Ja onhan meillä omenat.

Mirjaleena (nimimerkki)

#15 Antin linkistä: "Epigeneettisistä mekanismeista tunnetaan parhaiten DNA:n metylaatio. Siinä metyyliryhmä liittyy sytosiiniin ja seurauksena on tavallisesti geenin ilmaantumisen sammuttaminen. Toinen mekanismi liittyy DNA:n pakkaukseen eli histoneihin ja kromatiiniin. Niistä riippuu mikä geeni avataan luettavaksi. Tilannetta voi verrata kirjoitettuun paperiarkkiin, joka on taiteltu. Riippuen siitä miten taitokset avaa, osa kirjoituksesta on luettavissa osa ei. Kolmas epigeneettinen säätelijä on RNA eli pienet RNA jaksot."

Tuo teksti olisi periaatteessa tiedettä, mutta mikä tuon tiedon tuottaa on lääketeollisuus-huuhaa, joka haluaa tehdä tiedolla rahaa, lääkkeitä, rokotteita. Ihmisten tulee elää epäterveellisesti, jotta sitä vastaan voidaan kehittää lääkkeitä ja rokotteita ja "parantaa" ihmisiä. Jotta ihmiset eläisivät epäterveellisesti tulee heidän maailmankuvaansa vääristää laillistetun korruption, korruption avulla ja värjätä massaviihdeorgioilla. Kaikki on bisnestä, sinun hehkuttamasi tiede. Etsi meille puhdasta totuutta, elämää ja tiedettä, joka johtaa ihmisen elämän mielekkyyteen ja merkityksellisyyteen. Etsi meille riippumatonta valtaa ruohonjuuritasolla.

P.s. Kun menette apteekkiin ostamaan vitamiinipillereitä yms., vilkaiskaa ihmeessä E-koodi listaa.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

klerk, #19,

sanot "Ei vaan energian saanti. Kun syö enemmän kuin kuluttaa, lihoo ja toisinpäin. Elopaino on suorassa suhteessa bruttokansantuotteeseen. Maissa joissa BKT on alhainen, ei lihavuutta ole ja maissa, kuten suomi nykyään taas on. 60- ja 70- luvulla lihava oli harvinaisuus, koska suomalaiset olivat köyhiä. Ei ollut liikaa ruokaa tarjolla ja tehtiin ruumiillista työtä.

Jos haluaa olla hoikka, niin vähemmän ruokaa ja enemmän liikuntaa. Yksikään villieläin ei ole lihava, mutta lihavia kotieläimiä piisaa, valitettvasti."

Villieläimet eivät ole lihavia, se on niille elinehto. Kotieläimiä ruokkii ihminen päättäen niiden ruokavalion, -ajat ja -määrät. Myös kotieläinten liikunnan määrästä päättää ihminen. Kotieläimen lihavuus ja yleiskunto siis kertonee enemmän eläimen hoitajasta kuin eläimestä.

Energian saannista: On totta, että maissa missä BKT on alhainen, ei juurikaan ole lihavuutta. Lihavuutta jopa ihannoidaan varakkuuden merkkinä.
Länsimaissa -joissa "ruokaa" on "liikaa"- taas laihuus on ihanne. Hoikkaa pidetään terveenä, kauniina ja ihmisenä jolla on elämä hallinnassa. Näin ei tietenkään välttämättä ole.

Kuitenkin kevyt-tuotteet sisältävät vähän (hyödyllistä) energiaa, paljon keinoaineita eikä niitä suositella raskaana oleville tai alle 3-vuotiaille.

Esimerkkinä Danone Vitalinean tuoteseloste:

Vitalinea Hedelmäkori 8x125g


Tuotetiedot

Ainekset
rasvaton jogurtti (rasvaton maito, rasvaton maitotiiviste, rasvaton maitojauhe, hapatteet), mansikka (12%), päärynä (10,2%), kirsikka (10%), vadelma (10%), persikka (10%), ananas (10%), kuitu (oligofruktoosi), stabilointiaineet (muunnettu maissitärkkelys, pektiini, karrageeni, guarkumi), kivennäisaineet (magnesiumsitraatti, kalsiumsitraatti), polydekstroosi, happamuudensäätöaineet (maitohappo, natriumsitraatti, sitruunahappo), aromit, makeutusaineet (aspartaami, asesulfaami K, sukraloosi), värit (kokkiniili, rypälemehutiiviste, antosyaanit, paprikauute, beta-karoteeni), D-vitamiini. Makeutettu aspartaamilla (sisältää fenyylialaniinin lähteen), asesulfaami K:lla ja sukraloosilla. Vitaminoitu: ei suositella alle kolmivuotiaille.

Ravintosisältö per 100g

Energiaa kJ
169

Energiaa kcal
40

Proteiinia g
3,9

Hiilihydraattia g
5,8

Rasvaa g
0,1

http://www.danone.fi/popup_vitalinea_8x125_2.html

eli energiaa saat hyvin vähän mikä taas kohta aiheuttaa verensokerin laskua mikä vaatii hetken kuluttua pikku hiukopalaa. Ja jos se pikku hiukopala on toinen kevyt-tuote, kierre jatkuu. Lisäksi mm. aspartaami aiheuttaa jatkuvaa nälän ja janon tunnetta: et ole kylläinen > syöt jotain vähärasvaista mistä et saa energiaa > tulet huonovointiseksi ja olet nälkäinen sekä janoinen > syöt jotain kevyttä jne jne loputtomiin.

Tosiasiassa kevyt-tuotteista puuttuu kaikki elimistölle tärkeä (kts. tuoteseloste): ei proteiineja, ei rasvaa, ei vitamiineja tai muita suoja-aineita.

Pekoni ja munat pitävät nälän tehokkaammin loitolla. Lisäksi elimistö käyttää syödyn rasvan solurakenteisiin ja muuttaa sen energiaksi. Kun taas syödyt hiilihydraatit elimistö muuttaa rasvaksi (kts. ns. vehnämaha).

On myös todettu ilmiö jota itse kutsun ns. nälänhätä-moodiksi eli elimistö -kun ei saa riittävästi energiaa- päättelee että jokin on vialla, katastrofi uhkaa ja josta syystä elimistö alkaa muuttaa kaiken nautitun ravinnon vararasvaksi selvitäkseen mahdollisimman pitkään hengissä. Tämä on ihan tahdosta riippumaton reaktio. Ennen pitkää tietysti laihtuu mutta silloin ollaan jo nälkäkuoleman partaalla.

Ihmisruumis yrittää aina kaikin tavoin selvitä hengissä mahdollisimman pitkään. Se on refleksi.

Liikunnan puute tietenkin vaikuttaa. Vaikka suomalaiset EU:n ja OECD:n tilastojen mukaan liikkuvatkin selkeästi muita eurooppalaisia enemmän :D Jostain syystä kuitenkin kävelytiemme ovat täynnä läskejä sauvakävelijöitä.

Tunnen henkilökohtaisesti 2 henkilöä, joiden paniikkihäiriökohtaukset loppuivat kun he lopettivat light-limujen lipittämisen.

Mieheni paino alkoi pudota kun hän alkoi syödä voita, läskiä, pekonia ja munia, vihanneksia tietysti myös. Ja kas, enää hän ei myöskään pala auringossa vaikka on ulkona kaikki päivät.

klerk (nimimerkki)

Villieläimet eivät ole lihavia, koska energian saanti on tasapainossa kulutuksen kanssa. Kuten siis eläimellä nimeltä ihminen on matalan BKT.n maissa.

Kevyt-tuotteet sisältävät yleensä hiilihydrattia paljon ja siksi niitä tulee popsittua enemmän. Hiilariravinto kun ei pidä nälkää yhtähyvin kuin proteiini.

Mutta hassua kyllä maissa joissa syödään paljon hiilihydraattia ei yleensä ole lihavuutta. Aasian maat esimerkkinä.

klerk (nimimerkki)

BTW

Ihminen on hiilihydraatti, eli vesihiiliyhdiste.

Syökää vähemmän, juokaa viinaa vähemmän ja liikkukaa.

Käyttäjän anttiliikkanen kuva
Antti Liikkanen

Että villieläimet eivät lihavia?
Ovat ne.

Mutta ne ovat lihavia siksi ja silloin, kun niiden pitää varautua olemaan ilman ruokaa pidemmän ajan.
Ihmisillä muuten sama juttu.

1800-luvulla erityisesti hedelmällisessä iässä olevat naiset olivat vähintään barokin mallilla lihavia ja itse asiassa jäivät jatkamaan sukua juuri ja vain siksi, että olivat lihavia.
Pysyivät hengissä jopa 13 kk hyvin vähällä uudella ruoalla.

Eikä tästä ole aikaa kuin kuutisen sukupolvea.

Jos ei överkalix-ilmiö muutoin sattunut avautumaan (on aika outoa, että epigenetiikka olisi kv-lääkekonsortioiden keksintöä, Mirjaleena, kun se on ollut olemassa sellaiset 500 miljoonaa vuotta).

Eli noin 400 sukupolven ajan lihavuus on ollut homo sapiens sapiensille vahva benefitti ja vasta 4-6 sukupolven aikana se on altistanut DM2:lle.
Siinä ajassa ei hoikkuus vielä ole ehtinyt ihmisen "luonnovalintaan" juuri vaikuttaa.

Marjaskarhun kuuluu ollakin lihava!

Mitä tulee lisäaineisiin, kannattee vähän tutustua siihen historiaan, mitä ihmisen ruoasta ja syömisestä vähän tiedetään.

Ne lisäaineet, joita nyky-ihmisen ravinnossa on, ovat aivan eri määräisiä ja vaarallisia kuin ne lisäaineet, joita 20 000 edellisen vuoden aikana ihmisen ravinnossa on ollut.
Nämä nykyiset eroavat siinä, että niitä edes hiukan on ehditty tutkia.

Uskovaisten kokouksiin ei pakanan pitäisi tunkeutua saarnaamaan, mutta kun nyt sattuu olemaan lauantai ja loma vielä hetken jatkuu (ns jatketulla työuralla eli vanhuuseläkkeelle en "luvasta" huolimatta vielä aio), tohdin vähän leidejä rassata.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Antti Liikkanen,

en kiistä sanomisiasi hölynpölynä. On selvää, että ylipainoon vaikuttavat monet tekijät (joista osa saattaa olla perinnöllisiä).

Voin kuitenkin -blogimuodossa- käsitellä vain pikku osaa kerrallaan. Blogi ei ole monisataa-sivuinen meta-analyysi, eikä yhdessä bloggauksessa voi huomioida kaikkia näkökohtia.

Ylipainoon vaikuttavat omasta mielestäni ainakin seuraavat tekijät:
ruoan laatu (paljon E:ta = ei hyvä ja lihan sekä vihannesten osuus), ruoan määrä. Ympäristösaasteet. Mahdollisesti ylipainoisen nauttima lääkitys. Perimä jonkin verran. Liikunnan määrä.

Lapset ovat viisaita: lapset syövät vain silloin kun heillä on nälkä, sitä mitä mieli tekee (elimistö haluaa) ja niin paljon kuin maistuu. Aivan kuin eläimet. Jos "viisas" aikuinen ei mene siihen sekaantumaan ohjeineen lautasen tyhjäksi syömisestä ja muine terveysluentoineen niin kyllä ne tenavat pärjää, hyvin!
Kaikki poikani ovat pitkiä ja terveitä enkä totisesti ole pakottanut syömään maksalaatikkoa määräaikoina :D

Tuosta #8...muistan nähneeni vertailevat käyrät jotka mielenkiintoisesti korreloivat keskenään: jokaisen ison massarokotuskampanjan jälkeen Suomessa yleistyi lasten II-tyypin diabetes., näin siis 1970-luvulta asti. 1960-luvulta asti myös vähennettiin D-vitamiinin saantisuosituksia ja sekin näyttää osaltaan lisänneen diabeteksen yleistymistä.

Juomavedestä olen minäkin huolissani! Se p-kan (lääke-, hormoni- ja pesuainejäämät) määrä mikä sieltä kraanasta tulevasta vedestä saadaan on karmiva. Ja miten ongelmaa on yritetty ratkoa? Käyttämällä enemmän ja vahvempia kemikaaleja veden "puhdistamiseen".

Joka paskoo lähteeseen, jää janoiseksi.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Tosi on, marjaskarhun kuuluu olla lihava.
Eläimet elävätkin luonnon/vuodenaika-rytmin mukaan.

Minä tulkitsin klerkin tarkoittavan että villieläimillä ei esiinny sen kaltaista läähättävää läskiyttä kuin ylensyötetyillä kotieläimillä.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Katriina Kajannes, #14,

täytyy ottaa kahvikin jossain välissä esiin. Kansan Vaaliliiton hevoskiertueella tulin toteamaan että minulla on paha kahviriippuvuus ja että vieroitusoireet ovat karmeat. Oksentelin tienvierelle kun en saanut aamukahvia. Sanoinkuvaamatonta!

Tässä kommenttiketjussa on mielenkiintoista vastakkainasettelu tiede-huuhaa. Ottaen huomioon paljastuneet tieteellisten tutkimusten sormeilut, datan väärentämiset ja osaraporttien poisjättämiset loppuraporteista minusta olisi tärkeintä alkaa siitä päästä: kuinka varmistetaan että tutkimus on luotettava eikä fiksailtu edistämään jonkin lääkeyhtiön tuotteen myyntiä.

Ei kasvien parantavat vaikutukset ole huuhaata mutta eivät ne myöskään ole vastaus kaikkeen. Ei ole ns. tiedekään vastaus kaikkeen. Eivätkä ne, tiede taikka yrtit, ole myöskään toisiaan pois-sulkevia. Nehän ovat -tai voisivat olla- toisiaan tukevia JOS useammilla olisi yhtä avoin ja aidosti tieteellinen sekä vilpittömästi parantamista tavoitteleva asenne kuten lääkärillä josta kerrot.

... (nimimerkki)

Miksi ihmiset litkivät maitoa kuin hullut puuroa? (perverssiä).
Eivät täysikasvuiset eläimetkään juo VARSINKAAN toisten eläinten eritteitä.

Kauhea paniikki kun oli kuljetusalan lakko,Vanhasta myöten itkettiin mediassa maito loppuu kaupoista. Tekeeköhän maito ihmisistä tyhmiä,hah..

Itse en ole maitoon koskenut rintaruokinnan jälkeen,ja hyvin on luut ym,pysynyt kasassa :)

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Raija, #13,

"Ylipainoon on se sama syy, mika liittyy kaikkeen muuhunkin tiedostamattomuuteen eli ulkoa-ohjautuminen. Jos joka puolella mihin silmansa kaantaa on mammuttikokoisia ruokamainoksia, niin eihan se voi olla jattamatta jalkea. Ihmiset kuvittelevat, etta tarvitsevat kolme tukevaa ateriaa paivassa, vaikka liikkuvat minimimaaran ja senkin autolla."

Varsin totta! Ei ihminen tarvitse valkoista v-tyylin sohvaakaan :D
Mutta kun niitä mainostettiin, niin niitä hankittiin trendikkäinä moneen kotiin.
Lapsiperheet ovat jo alkaneet tuoda niitä ei-enää-niin-valkoisina kirpputoreille :D

Mirjaleena (nimimerkki)

#27: "Jos ei överkalix-ilmiö muutoin sattunut avautumaan (on aika outoa, että epigenetiikka olisi kv-lääkekonsortioiden keksintöä, Mirjaleena, kun se on ollut olemassa sellaiset 500 miljoonaa vuotta)."

Oletpas vitsikäs. Puhuisitpas itse asiasta, etkä sen vierestä. Elämän alkulähteille olen itse palannut, elämä sellaisenaan on meidän silmiemme edessä jokaisen hahmotettavissa ja tunnettavissa ja koettavissa. Tiede voi avata sen sisältöä palasina ja antaa sille nimiä, mikä on hyväksyttävissä. Tieteen mahdollisuuksia vain käytetään häikäilemättömästi hyväksi epätieteeseen, epäelämään ja epäluontoon.

Katja (nimimerkki)

Miten kevyttuotteet vaikuttavat eikosanoidihormooneihin?

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Mirjaleena, saisitko tuotua tänne EVIRAlta tietoa nanoteknologiasta ja/tai sitten siitä miksi heillä ei ole siitä tietoa?

klerk,

hiilihydraatti alkumuodossaan (kasviksena, viljana kuten riisinä) ei sinällään ole ongelma vaan raffinointi.
Mitä "jalostetumpi" tuote, sen mitättömämpi ravintoaineena. Esimerkiksi vehnä menettää 92-97% vitamiineistaan ja ravintoarvostaan kun siitä tehdään valkoista vehnäjauhoa. Vehnäjauhossa saa kaupanpäällisiksi jauhoparannetta (polysorbate80 eli Tween80) jonka on todettu aiheuttavan masennusta, ylipainoa, olevan karsinogeeninen jne. Vehnäjauhossa saa kaupanpäällisiksi vaan sen tärkkelyksen mikä "jalostuksessa" jäi jäljelle+lisäaineet.

Sama juttu lihan, kalan ja kasvisten kanssa. Säilyvyyden takia pilataan hyvä raaka-aine. Pelataan kaupan (=voitto-odotusten), ei kuluttajan ehdoilla.

Jos söisimme enemmän paikallista, enemmän sesonkituotteita, pärjäisimme paremmin.

... (nimimerkki)

Ja mistähän mahtaa johtua että joka kolmannella on nykysin Laktoosi-intoleranssi. http://fi.wikipedia.org/wiki/Laktoosi-intoleranssi

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Katja, kysyit eikosanoideista ja aspartaamista.

Näyttää siltä, että aspartaamilla ja hedelmättömyydellä on yhteys.

Itseasiassa muuten tuo #35 mainittu polysorbate80 (jota on myös rokotteissa) on sekin joissain tutkimuksissa todettu hedelmättömyyttä aiheuttavaksi.

Ja kuten tiedämme, hedelmättömyys on USAssa, Britanniassa ja EU-maissa kasvava vaiva, niin miehillä kuin naisilla.

Löytänet lisätietoa kun otat hakuun eicosanoid-hormones + aspartame

Tuossa kuitenkin jyrsijöillä tehdystä kokeesta http://www.dorway.com/betty/drprice.html jossa mainitaan ohimennen muita tutkimuksia joissa lisäaineiden on todettu aiheuttavan hedelmättömyyttä.

US National Library´ssa on laaja määrä tutkimuksia. Sinne vaan kirjautumaan käyttäjäksi ;)

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

..., #36,

lehmien rehusta? Eikö AIV-rehun tekoon käytetä mm. muurahaishappoa?

Mirjaleena (nimimerkki)

#36 ja 38
Voipi se johtua lehmien ruokavaliostakin, mutta mitä todennäköisimmin maidon partikkeli eli hiukkaskoosta. Homoenisoinnilla hiukkaskoko pienenee nanokokoon. Joku jossain mainitsi sen olevan reilusti alle 200nm, mikä aiheuttaa jälleen tämän maidon epäluontaisen imeytymisnopeuden kasvun sekä maidon ja maitosokerin ominaisuuksien muuntumisen epäedulliseksi ihmiselle. Siis jälleen kerran teollinen prosessointi kyseessä.

Eviran tutkija Hgin yliopiston luennolla antoi juuri nämä tiedot, jotka yllä välitin. Tutkija nimenomaan sanoi että Eviralla ei ole tietoa Suomessa nanoteknologian käytöstä elintarvikkeissa eikä tutkimuslaitteita, jolla niitä voitaisiin havannoida. Se on näppärää poliitiikkaa se, ei anneta laitteita, joilla voisi tutkia. Siis jos Eviralta kysyy, he eivät tiedä mitään. Hyvä olisi saada tuo tietty mustaa valkoisella.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

#5,

"Osassa kansainvälistä sisätauti- ja preventio-tutkijayhteisöä ”North-Carelia Project” saa aikaan ilmiön, jota hymiönä kuvataan:

;>/

(= vino hymy)" kertoo Antti Liikkanen

Olen huomannut saman ilmiön lukiessani läpi ulkomaisia lääkärilehtiä
kun kirjoitin Pohjois-karjalaprojektista ;>/

Ja nyt taas, kun lueskelin (ulkomaisista lääkärilehdistä) THL:n pneumokokkirokote-tutkimusten yhteenvetojen vertaisarviointia :D

Ihmiset, tiesittekö että esim New England Journal of Medicinen (NEJM) voi tilata suoraan sähköpostiinsa, ilmaiseksi? Samoin Orthomolecular News´in.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Mirjaleena, #39,

tosi on. Unohtui mainita tuo että kun maito ajetaan suuttimien läpi homogenointivaiheessa, sen hiukkaskoko muuttuu josta syystä se läpäisee suolen seinämän helpommin. Ja epäilemättä kuljettaa läpäistessään suolistobakteereja elimistön niihin osiin joihin suolistobakteerit eivät kuulu.

Täällä http://portal.hamk.fi/portal/page/portal/HAMI/Milkworks/Oppimateriaali/kasittely_meijerissa kuvallinen esitys aiheesta.

Pastörointi taas: meillä juodaan pääasiassa tinkimaitoa eli tissistä purkkiin. Säilyy jääkaapissa viikon ilman pastörointia ja kermat saa kaupan päälle. Nam nam. Ei tule minullekaan mahakipuja tinkimaidosta kuten kaupan maidosta.

Itseasiassa jos jostain ihmeen syystä haluaisin laihtua äkkiä niin minun ei tarvitsisi kuin juoda kaupan maitoa: kaikki tulisi läpi saman tien.

... (nimimerkki)

Mitähän kaikkia myrkkyjä mahtaa löytyä äidinmaidon korvikkeista joista myös vierotusvalmiste nimikettä käytetään.

klerk (nimimerkki)

Liikanen, en nyt puhunut sinivalaista jotka lihottavat itseään koska poikanen kasvaa kilon tunnissa. Kirjoitin ravinnon huvikäyttäjistä.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

..., #42,

mitä kaikki myrkkyjä on äidinmaidon korvikkeissa, kysyt.

Asiaa voisi tiedustella THL:lta joka on suorittanut (mm. Valiolle) äidinmaidon vastike-korvike-whatever tutkimuksia. Ja saanut sitä tehdessään huomautuksia eduskunnan oikeusasiamieheltä epäeettisistä tutkimusmenetelmistä
http://www.eduskunta.fi/triphome/bin/thw/trip/?$%7Bbase%7D=ereoapaa&$%7Bhtml%7D=eoap5000&$%7Bccl%7D=define+reverse&$%7Bfreetext%7D=tunniste=1016/2004&$%7Bsnhtml%7D=nosy

Käyttäjän anttiliikkanen kuva
Antti Liikkanen

#43: Ravinnon huvikäyttäjistä?

Nyt kääntyy haudassaan Sartre, Camus ja Kirkegaard, mutta Wittgenstein suorastaan pyörii.

Huh-huh.

Olisi kohteliasta, jos sukunimi (Liikkanen) kirjoitettaisiin oikein (en ole Suomen Pankissa enkä Evakkoreessä).

... (nimimerkki)

#44 Pistää varmaan monen mamman mietteliääksi;)
#43 Mahtava kommentti,ei voinu olla repeemättä heh..

Raija (nimimerkki)

Kotieläimistä vielä, että kyllä niissäkin on eroja. Itselläni oli kaksi kissaa jotka söivät samaa ruokaa. Ikäeroakaan ei ollut kun vuoden ja olivat jopa sukulaisia keskenään, velipuolia :) Annostelin kumallekin katille yhtä paljon ruokaa ja toinen lihoi ja söi kaiken minkä kiinni sai. Matokuurit oli annettu ym. mutta mikään ei auttanut, kun ruoka loppui se syöksyi toisen ruokakupille, joho aina oli yleensä jäänyt jotain. Toinen kissoista söi vain sen verran, että nälkä lähti ja oli timissä kunnossa vielä vanhanakin.

Luonekysymys ilmeisesti myös, koska lihavampi kateista söi selvästi huvikseen sekä myös turhautui tekemisen puutteeseen. Rauhallisempi olla köllötteli, mietiskeli maailma menoa ja söi vai silloin kun oli nälkä.

uurija (nimimerkki)

Keliakia on yleisempi kuin tiedetään. Moni sairastaa epämääräisiä oireita tietämättään ja kärsii turhaan.

Diabetes ja monet muut rappeutumissairaudet, mielialahäiriöt, syövät, jne. hyökkäävät helposti vuosikausia jyllänneen ja piilevänä sairastetun keliakian heikentämään kehoon.
Jatkuvaa autoimmuunirasitus on kova stressi, joka vaivaa koko kroppaa.
Viljoissa olevaa gluteiinia sietämätön suolisto menettää suolinukka-atrofian vuoksi toimintakykynsä. Aivan pieni määrä gluteiinia riittää tuhon aikaansaamiseksi.
Sairas suolisto ei kykene enää tehtäviinsä,
1.) torjumaan kehoon tunkeutuvia taudinaiheuttajia ja myrkkyjä eikä
2.) hoitamaan ravintoaineiden imeytymistä ravintoainemassasta.
Seurauksia: Selittämätöntä anemiaa, alikuntoisuutta, elämänhaluttomuutta, sekä K-vitamiinin ja muiden keskeisten vitamiinien ja hivenaineiden puutosta.
Oireet ovat moninaiset ja esiintyvät epämääräisinä aina vatsan turvotuksesta, kutiavista, tulehtuneista ihorakkuloista verenvuotoihin ja haavaisiin suupieliin, masennukseen, osteoporoosiin, syöpiin ja muihin vakaviin kansantauteihin. Välillä oireet saattavat mystisesti hellittää taas palatakseen.

Jollei keliakiaa ymmärretä jo lapsella epäillä, potilasta saatetaan pitää niinsanottuna jokapaikan valittajana, jolta kuluu itsehoitona buranaa ja alkoholia, ja ote elämään saattaa lipsua jo ennen kuin on päästy edes alkuun.

Timo Lehto, (Suomen Terveystaito)
15.01.2006
"VERIRYHMÄRUOKAVALIO, TARUA VAI TOTTA?

Virallinen lääketiede ja ravitsemustiede etenkin Suomessa pitää veriryhmäruokavaliota "uskomuslääketieteenä", mutta tutkitaampa ensin hieman asian taustoja

1980 ja 90-luvuilla naturopaattilääkäri Peter D'Adamo kehitti hypoteesin, jota hänen isänsä James D'Adamo oli jo alustavasti tutkinut 1960-luvulla. Hypoteesin mukaan veriryhmillä (A, B, O ja AB) on huomattava vaikutus siihen, millaista ruokaa ihmisen pitäisi syödä, Peter D'Adamo perusti teoriansa kliinisiin havaintoihin ja koeputkitutkimuksiin lektiinien ja veriryhmien välisistä vuorovaikutuksista. Lektiinit ovat hiilihydraatteja sitovia proteiineja, joita esiintyy kaikissa ruuissa. Molemmat tutkijat ihmettelivät miksi osa potilaista parani hyvin suunnitellulla kasvisruokavaliolla ja liiallisten rasvojen poistamisella kun taas toiset tulivat huonompaan kuntoon. Ratkaisevaksi tekijäksi löytyi veriryhmien välinen ero. Peter D'Adamon perusteos “Syö Oikein Oman Tyyppisi Mukaan” käännettiin suomeksi vuonna 2001. Kirjaa on painettu yli 2 miljoona kappaletta 50:lle kielelle. Useimmat virallisen tahon ravitsemusasiantuntijat myös Suomessa ovat kyseenalaistaneet veriryhmädieetin tutkimustulokset. Viime aikoina tieteellisessä kirjallisuudessa on alkanut löytyä Tri D'Adamon väitteitä tukevia tutkimuksia myös arvostetuissa tieteellisissä lehdissä.

Veriryhmäruokavalion idea on se, että veriryhmästä riippuen ruuan lektiineillä on taipumus sitoutua paitsi punasolujen pinnalla oleviin sokerirakenteisiin, myös muihin kehon osiin, kuten suolistoon, munuaisiin ja hermostoon, ja aiheuttaa terveydellisiä ongelmia. Kaikkien neljän veriryhmän solujen pintasokerirakenteet ovat toisistaan poikkeavia. A-ryhmällä lektiinejä sitovat sokerit ovat fukoosi ja N-asetyyligalaktoosiamiini. B-ryhmällä fukoosi ja D-galaktoosi. AB-ryhmässä fukoosi, N-asetyyligalaktoosiamiini ja D-galaktoosi. O-ryhmällä on sokerina pelkkä fukoosi. Lektiini-proteiineja on kaikissa ruuissa ja henkilön veriryhmä näyttäisi määräävän sen, minkälaiset lektiinit aiheuttavat ongelmia.

Esimerkiksi A-veriryhmän henkilöt ovat alttiimpia sydän-ja verisuonitaudeille ja siksi heidän olisi syytä välttää punaista lihaa ja tyydyttyneitä rasvoja. Heidän immuniteettinsa on myös keskimääräistä heikompi altistaen esimerkiksi erilaisille syöville. Vehnän sisältämät lektiinit eivät sovi O-tyypille, koska ne aiheuttavat tulehduksia suoliston limakalvolla. B-ryhmän ihmisillä on taipumusta hitaasti eteneviin virussairauksiin kuten MS-tautiin, reumaan ja erilaisiin neurologisiin sairauksiin.

Näillä henkilöillä esimerkiksi maissin, kanan tai tattarin lektiin&Mac245;t saattavat aiheuttaa erilaisia sairauksia. AB-veriryhmän ihmisiin vaikuttavat A- ja B-tyypin sokerirakenteet. mutta se muistuttaa enemmän A-veriryhmää, koska heillä on taipumus A-tyypin sairauksiin.
Yleisesti ottaen kaikkille neljälle veriryhmälle suositeltu ruokavalio saadaan muodostettua monipuoliseksi ja ravitsevaksi, ainoa josta kriitikot varoittavat on O-ryhmälle suositeltava runsaasti proteiineja ja rasvoja sisältävä ruokavalio.

Mullistava löytö tapahtui vuonna 1989, kun havaittiin, että eräät ruuan lektiinit voivat päästä suoliston läpi verenkiertoon ja sitoutua kehon eri osiin. Mitä tämä sitten tarkoittaa käytännössä?

Vehnän gliadiini, joka on osallisena keliakian syntymisessä, sisältää lektiininkaltaista ainetta, joka takertuu suoliston limakalvolle aiheuttaen suolinukan tuhoutumista.
Vehnän lektiinit voivat sitoutua myös munuaisten rakenteisiin ja vetävät puoleensa IgA-vasta-aineita, saattaen olla yhtenä osatekijänä tietyntyyppisen munuaissairauden syntymisessä (IgA-nefropatia). Ainakin koe-eläintutkimuksissa tiettyjen ruokien (vehnä, soija) on havaittu aiheuttavan suurissa määrin nautittuna autoimmuunitiloja kuten tyyppi I diabetesta.

Lektiinit näyttävät vaikuttavan myös reuman syntyyn. Terveillä ihmisillä IgG-vasta-aineet sisältävät hiilihydraatteja, joiden viimeinen sokeri on galaktoosi, mutta reumapotilailla suurin osa galaktoosista on hävinnyt ja sen sijaan N-asetyyli- glukoosiamiini on ilmestynyt galaktoosin tilalle vasta-aineiden pinnalle. Nämä puutteelliset vasta-ainemolekyylit muodostavat helposti vasta-aineiden sakkautumista (immuunikomplekseja), jotka taas aiheuttavat kuumeilua ja reumaoireita. Funktionaalinen lääketiede on jo ottanut käyttöön lektiinejä sitovat N-asetyyli- glukoosiamiini-valmisteet reuman hoidossa.

Eläinkokeissa on todettu, että runsaasti lektiinejä sisältäviä ruuat aiheuttavat suoliston limakalvon solujen suojarakenteiden tuhoutumista, mikä saattaa altistaa haitallisten bakteerien ja parasiittien kasvulle. Lektiinit aktivoivat myös runsasta mahahapon muodostusta. Nämä kaksi asiaa yhdessä saattavat olla tärkeä tekijä mm. Helikobakteeri-infektion syntymiselle.

Tärkkelyspitoisten (sisältävät eniten lektiinejä) ruokien rajoittamisen (luolamiehen ruokavalio) on myös todettu estävän ylempien hengitystieinfektioiden (virusinfektiot) syntyä. Ilman limakalvoa vaurioittavia lektiinejä limakalvon solut näyttävät olevan vastustuskykyisempiä viruksia vastaan.

Monet lektiinit ovat erittäin voimakkaita allergeeneja (allergiaa aiheuttavia aineita) ja esimerkiksi luonnonkumin lateksi on yksi näistä. Tämän proteiinin geeni on siirretty eräisiin geenimuunneltuihin tomaattilajikkeisiin, jotta saataisiin aikaan sienille vastustuskykyisiä tomaattilajeja. Tutkija David Freedin mukaan on todennäköistä, että tomaattiallergiat tulevat tämän seurauksena lisääntymään henkilöillä, jotka ovat allergisia luonnon kumille.

Funktionaalisessa lääketieteessä käytetään jo nyt lektiinejä sitovia sokereita, kuten N-asetyyliglukoosiamiinia, suolistovaivojen, reuman ja monien autoimmuunivaivojen tukihoidossa.

Tri D'Adamo kuitenkin korostaa, että olisi liian yksinkertaista ja suorastaan harhaanjohtavaan väittää, että veriryhmä olisi ainoa ratkaiseva tekijä, se ei anna patenttirakaisua ruokavalion suunnittelulle, mutta on yksi osanen mutkikkaassa palapelissä, johon vaikuttavat erilaiset geneettiset tekijät ja ympäristö.

Kirjallisuusviitteet:
David L J Freed. Do dietary lectins cause disease? The evidence is suggestive—and raises interesting possibilities for treatment. BMJ. 1999 April 17; 318(7190): 1023–1024." Jatkuu ...

Käyttäjän anttiliikkanen kuva
Antti Liikkanen

Ottamatta kantaa edelliseen kirjoitukseen (Suomen Terveystieto) huomautan, että keliakian diagnosointiin on nyt tarjolla kirotun tekno-medisiinan ja kansainvälisten riisto- ja tuho-konsortioiden kehittämä satavarma testi:

Keliakia-geeni-testi.

Kysykää sitä, kun menette Terveystaloon (ei siis -tietoon).

ninni (nimimerkki)

Kiitos taas Riikka bloggauksistasi!

A.H:n kommentti palstalla oli ihminen joka vasta nyt oli herännyt kosmetiikan ja muiden myrkkyihin. Häh?!

Hakatkaa rumpuja nukkuvia siis on vielä!!
Vaikea uskoa, että on olemassa ihmisiä jotka eivät vielä tiedä, että kemikaaleja mitä käyttävät itseensä, pyykkiin, siivoamiseen exc on myrkyllisiä jos ei erikseen ole jostain ekopuljusta ostanut.

Kiitos ja kumarrus herättäkää loputkin ihmiset PIAN!

ninni (nimimerkki)

Kaloriteorialla ei ole, niin kauan merkitystä, kun emme muutu koneiksi.

Tiedän omasta kokemuksesta, että painajaisvartijat ja kevyttyotteet ei laihduta. Ei vaikka laskisi kaloreita.

Jos syön alle 1500 kacl painoni alkaa nousemaan, mutta vedettäessä tuplat eli sen 3000 kacl paino alkaa tippumaan. Ei vaan jaksa syödä, niin paljoa ;)
Tuo edellinen ei olisi mahdollista jos kalori olisi kalori ja kaloreita rajoittamalla laihtuisi.

köpi (nimimerkki)

Nälkää näkevät laihtuvat ;>/

Wall Streetin kekseliäät sijoitusinstrumentit loivat ruokakuplan - ja näännyttivät miljoonia nostamalla vehnän hintaa.

Vuonna 2008 maapallolla tuotettiin enemmän vehnää kuin koskaan ennen, noin 680 miljoonaa tonnia.

Samaan aikaan myös nälkää näkevien määrä oli korkealla: se ylitti maailmalla miljardin rajan.

Yhdysvalloissakin 49 miljoonan ihmisen vatsat kurisivat.

Syy nälkäisten mieltä myllertävään määrään oli vehnän ja ruuan hinnassa, sanoo maansa ruokakulttuuriin erikoistunut yhdysvaltalainen toimittaja-kirjailija Frederick Kaufman. Hän kertoo Harper’s Magazinen heinäkuun numerossa, miten ruokakriisi synnytettiin.

Ruokakuplan syy oli Wall Streetin finanssilaitosten, etunenässä Goldman Sachsin, kehittelemät rahastot, jotka sekoittivat täydellisesti vehnämarkkinoiden tasapainon.

– Pankkien toiminta sysäsi 250 miljoonaa uutta ihmistä nälänhätään, Kaufman toteaa.

– Vuodesta 1903 vuoteen 2003 vehnän reaalihinta Yhdysvalloissa laski, mikä oli yksi Yhdysvaltain menestyksekkään 1900-luvun avainsyitä, Kaufman sanoo.

– Mutta vuonna 1991 Goldman Sachs järjesteli markkinat uudelleen.

Goldman Sachs perusti kulutushyödykerahaston ja alkoi kasata itselleen futuureja eli ostolupauksia vailla tarkoitusta lunastaa lupaustaan – eli ostaa varsinaista vehnää.

Tavoitteena oli pumpata vehnän kysyntää ja hintaa keinotekoisesti ylöspäin. Spekulaatiolla ei ollut mitään tekemistä reaalisen viljantuotannon kanssa, mikä sekoitti markkinat täydellisesti.
http://www.kansanuutiset.fi/uutiset/ulkomaat/22989...

uurija (nimimerkki)

#49. Antti, hyvä. Tarkoititko:

Suomen Terveystaito oy
Espoo.
www.terveystaito.fi

Timo Lehto, #48 - lektiiniartikkelin kirjoittaja on immunologian erityisasiantuntija, FT (immunologia) sekä elintarvikebiokemisti. Hän johtaa Suomen Terveystaito -firmaa, jonka nettisivuilla voi tutustua funktionaalisen (fokuksessa kokonaisuus, aineenvaihdunta ja toiminta mekaniikan sijaan) lääketieteen keinoihin terveyden säilyttämisessä ja palauttamisessa.

Riitta (nimimerkki)

kiitos jälleen valaisevasta kirjoituksestasi ,

heräsin todellisuuteen n. puoli vuotta sitten ( onneksi), tajusin, että miltei kaikki shampoot,deodorantit, rasvat,pyykinpesuaineet,astianpesuaineet, kosmetiikka,ruoasta puhumattakaan sisältää niin tolkuttomat määrät kemikaaleja siis myrkkyjä, etten lainkaan kummastele ihmisten lisääntynyttä sairauksien määrää.

Tällä hetkellä perheessämme käytettävät pesuaineet, kosmetiikka, rasvat, ruoka jne.ovat hyvinkin pitkälle ekologista ja luomua.

kuusihenkisen perheen äitinä suosittelen lämpimästi.

# (nimimerkki)

POLICE STATE - Criminals To Be Microchipped By States
http://www.youtube.com/watch?v=_Wrh1QLnvE0

Gerald Celente on The wallstreet shuffle 02 Aug 2010
http://www.youtube.com/watch?v=GaxJ8iF3mis&feature...

# (nimimerkki)

Bob Chapman Economic Report: The Elites Coordinated Global Currency Devaluation Agenda
http://networkedblogs.com/6CHEb

1+2=5 (nimimerkki)

Obama tarjoaa vierailleen Meksikonlahden kalaa
http://yle.fi/uutiset/ulkomaat/2010/08/obama_tarjo...
Hahaa kuten Halonen taannoin niin terveellistä kraanavettä..

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

köpi, #52,

tätä olin arvellutkin. Olen suhtautunut synkällä epäluulolla futuurikauppaan muutenkin. Tiedätkö, joskus olisi mukava olla väärässä epäluuloissaan joitain toimintamekanismeja, instansseja ja uutisointia kohtaan. Haluaisin olla väärässä!

Lisäksi tuo tarkoituksellinen omavaraisuuden alasajo eri maissa, ristiriitainen uutisointi jne.

Joutuuko tässä ns. ruveta ryhtymään ja vaatia että pankeilta kielletään muu kuin ihan perinteinen pankkitoiminta?

ninni, #50,

parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Jokainen tarvitsee oman pituisensa vivun millä hänen maailmankuvansa käännetään, se herääminen tulee ihmisille eri kautta. Ja monelle arjesta selviäminen on niin rassaavaa ettei ehdi ajatella saati jaksa. Siinä mielessä lomautukset ovat etu ;)

Riitta, #54,

tätä asiaa on tullut pohdittua. Monasti. Mihin niitä kaikkia kemikaaleja tarvitaan? Ei niitä tarvita. Minulla on mummon perintönä Joka Naisen Niksikirja ja tädiltä saatu Emännän kirja. Niistä löytyy neuvoja vähän joka lähtöön.

Käytän tarvittaessa etikkaa yleispuhdistusaineena, yleensä mäntysuopaa ja joskus käytän etikkaa (kirjopyykille; säilyttää värin) huuhteluaineena. Etikka sopii hyvin myös ikkunoiden pesuun.
Uunin lasiluukut saa puhtaiksi hieromalla niitä koivutuhkalla.
Puhtaasta koivutuhkasta saa muuten hyvää, itsekovettuvaa paikkausainetta jos uunin sisällä alkaa näkyä rapautumista. Opin tämän eräältä todistamis-visiitillä olleelta Jehovan todistajalta.
Pyykki peseytyy kun vuolee Marseillen saippuaa suoraan pyykin päälle perunankuorimaveitsellä. Sitä kuluu alle ruokalusikallinen per kone. Ja on biohajoavaa.

Kaakelinsaumoja ymv. voi puhdistaa raparperinpalasella tai sitruunalla.
Viemärin voi puhdistaa kaatamalla sinne ensin ruokasoodaa ja perään etikkaa; kuohuu vimmatusti; on biohajoavaa.
Viinimarjat ja puolukat sopivat kuparin kiillottamiseen.
Tiskirätteinä toimivat hyvin vanhat t-paidasta leikatut kappaleet taikka pyyhkeet. Ei niitä kannata ostaa erikseen.

Meillä kun elellään kemikaalitta ja hajusteetta niin hajuaisti tarkentuu. Runsaasti huuhtelu-, pesu- ja kosmetiikka-aineita päälleen valelleet löyhkäävät nenääni keinotekoiselle.

Sanoit, että heräsit todellisuuteen puolisen vuotta sitten. Mikä sinut herätti? Mikä oli sinun vipusi? Jos et välitä -moni ei välitä ja ymmärrän sen- avautua julkisesti niin minut tavoittaa kissankulmasta@gmail.com

Vaipat ovat muuten pirullisia myös. Keskimmäiseltä pojaltani lähti ihan vauvana nahka irtoamaan pyllyosastolta. Mietin ja mietin. Sitten tajusin ja vaihdoin kestovaippoihin > ei ongelmia enää. Kestovaipat kiersivät vielä nuorimmaiselle ja nyt ne ovat jo uudessa perheessä, siellä olivat ensin isoveljellä ja nyt kuopuksella.
Kesällä -anopin kauhuksi- lapseni vauvoina kirmailivat pihamaalla housutta aamusta iltaan. Nuorimmainen kirmailee yhä, tuo hra Luonteva.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

# ja 1+2=5,

onpa taas kiinnostavan oloisia linkkejä. Gerard Celente ennusti it-kuplankin puhkeamisen, ja oikein.

Gagarin (nimimerkki)

Kevyt-tuotteet ovat tyypillinen markkinointi/myynninedistämiskikka. Ei muuta. Sama koskee kevytsavukkeita, jotka miellän paljon haitallisemmiksi terveydellle kuin kunnon punainen Marlboro, jota ei tarvitse imeä posket lommollaan keuhkoihin saadakseen tupakan tuskan pois.

Vierastan ostoksissani kaikkea, missä lukee "kevyt", "laktoositon", "gluteeniton", "alkoholiton", "kofeiiniton", "sokeriton", y.m. ... ja hyvin menee terveyteni kanssa! Ei ole ylipainoa ja lääkärissä kävin viimeeksi kymmenen vuotta sitten korvatulehduksen vuoksi.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Gagarin, #60,

kaverini oli Rettigillä työnjohtajana joskus, samoin isänsä. Molemmat polttivat piippua ja sätkää (kunnes lopettivat). Kertoi että koska kevytsavukkeista poistetaan terva ja nikotiini (=maku yms) niin niihin sitten lisätään makua antamaan muuta roinaa. Ja ettei sitä mikään ohjeistus sääntele joten niissä voi olla vaikka ydinjätteitä, mistä sen tietää, tuumi kaverini.

uurija (nimimerkki)

Tänään 8.8. tuli päivällä TV1:ltä hieno virolainen uusintadokumentti Disko ja ydinsota (Disko ja tuumasõda) vuodelta 2009, tekijänä Jaak Kilmi. Perjantai-iltana 7.8. taas nähtiin dokumentti Piirretystä propagandasta, joka käsitteli Neuvostoliiton keinoja käydä mielikuvasotaa historiansa eri aikoina.

Disko ja ydinsota kertoo Suomen televisiolähetysten vaikutuksesta Neuvosto-Viroon. Mieleen jäi, että KGB ja N-liitto olisivat helposti kyenneet teknisellä häirinnällä estämään Suomen tv:n näkymisen Virossa.
Moni dokumentissa arveli, että KGB:n antoi tahallaan läntisen maailman vapauden tuulahdusten päästä suljettuun Neuvosto-Viroon, koska "KGB:n tarkoituksena oli purkaa neuvostojärjestelmä, jotta se voisi rakentaa sen uudelleen."

Ja niinhän siinä kävi.
Suunnattomat määrät rahaa kuljetettiin juuri ennen regiimin vaihtumista rautaesiripun takaa länteen. Näillä miljardeilla nostettiin nykyisen Viron ja Venäjän yrityselämä nykymallilleen.
Harmi, ettei (KGB:n tavoitteena ollutta) nykyistä globaalia talouspoliittista asiaintilaa ja Baltianmaiden siirtomaastatusta Euroopan lainoittajavaltioihin ja pankkeihin nähden jääty elokuvassa erittelemään.

"Kun nykypäivän näkökulmasta asioita katselee, vaikuttaa siltä, että neuvostotasavaltojen hajo(itt)aminen oli suunniteltu operaatio, joka tehtiin varta vasten nykytilanteen vaatimusten mukaisesti", tyytyy eräs haastateltavista oraakkelimaisesti toteamaan.

Järkeen käy hyvin, että niin Kekkonen kuin Koivisto (ja aiemmin Paasikivi, Mannerheim, kenties Erkko ja monet muut) ymmärsivät suurvaltapoliittisen taustakuvion, jota hoiteli suuri kansainvälinen raha.
Kapitalistinen länsi ja kommunistinen NL olivat raha-/pankkieliitin luomusta. Rautaesirippua varjeltiin ja pönkitettiin mittavin kärsimyksin, vaikka ajatelevat ihmiset molemmilla puolilla tajusivat koko teatterin olevan kolossaalista valhetta.
"Ideologista" vastakkainasettelua ei todellisuudessa ollut. Siitä luovuttiin, koska seuraava suunnitelma 'ryöstökapitalismi ilman mitään sääntöjä' oli jo valmiina odottamassa.

Wikipedia, Disko ja ydinsota:
..."Ensimmäiset tiedot siitä, että Pohjois-Virossa katsotaan Suomen televisiota ovat 1960-luvun lopulta. Espooseen pystytettiin vuonna 1971 uusi tv-aseman lähetysmasto, joka mahdollisti Suomen televisiokanavien lähes häiriöttömän katselun myös Tallinnassa ja muualla Pohjois-Virossa. Elokuvassa pohditaan sijoitettiinko masto tarkoituksella Espooseen, jotta Suomen tv-kanavia olisi mahdollista katsoa myös Neuvosto-Virossa"...

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

ohhoh uurija, olipa hyvää koontia sinulla!

Näinhän se menee, "ryöstökapitalismi ilman mitään sääntöjä". Ja vanhan kunnon internationalismi taipuu nyt muodossa globalismi (engl. New International Order, jota muotoa käyttää Barack Obama).

Mistä tuli mieleeni: WP:ssa oli artikkeli siitä kuinka demokraatit halajavat G.W.Bushia uudelleen ehdokkaaksi. Hyvät hyssykät sentään!

----------------
Mirjaleenalla myös hyvää koontia sikainfluenssasta http://mirjaleenaisoaho.blogit.uusisuomi.fi/2010/0...

repe (nimimerkki)

Majuri Hautamäen esitelmän osat 2-4 ovagt näemmä ilmestyneet lomareissujeni aikana:

http://vimeo.com/13201513

Osissa 3 ja 4 on välillä mielestäni turhaan vanhoja filmejä ja puheita. Mutta kylläsiellä sitä esitelmääkin on.

Yksi hyvä pointti on jäänyt pois. Hautamäki kertoi, kuinka Bormannilla oli myyrä 1941 toukokuussa, kun Stalin sanoi politbyroossa, että puna-armeijan olisi siirryttävä hyökkäyskannalle. Tämä johti viimeiseen suureen yritykseen rauhan solmimiseksi Saksan taholta. Martin Allenin kertoman rauhanansan laukeaminen tapahtui sitten niin, että itse Hess lensi Englantiin (Hitler lähetti, mutta Hess taisi olla vapaaehtoinen) ja tarjosi rauhaa ja yhteistä idän uhkaamista. Tämä olisi tietysti johtanut siihen, että Stalin ei olisi hyökännyt myöskään, vaan suostunut yleiseurooppalaiseen rauhankonferenssiin. Saksa ei suinkaan halunnut Barbarossaa, vaan oli tarjonnut jo 1939 lokakuussa lännelle edullista rauhaa.

Muistaakseni tämä pointti ei ollut esillä 1. osassakaan.

Oskari (nimimerkki)

...tulipa tällainenkin sivusto eteen:

Olet tässä=>Aloitussivu: Selvitys sivujen sisällöstä.

Oskari (nimimerkki)

kokeillaan uudelleen>

tulipa tällainenkin sivusto vastaan:

http://personal.inet.fi/koti/haistahome/index.html...

heikki Lätti (nimimerkki)

http://www.diabetes.fi/sivu.php?artikkeli_id=480

Tuosta jäi maallikon mieleen opetus(koulutus,ravintolakokki) että, mitä luonnollisempaa ja vähemmän käsiteltyä ruokaa syöt sitä parempaa se on elimistölle.

Mitä pienempiin osasiin ruoka-aineet ja lisä-aineet ovat pilkottuja sitä vaikeampi on ennustaa ja tutkia niiden terveysvaikutuksia.

Kannattaa pilkkoa klapeja talveksi uunia varten mieluimmin kuin hajoittaa luonnollisen ravinto-aineen koostumus.

Ruuansulatuksen tulisi antaa tehdä luonnollista tehtäväänsä eli hajoittaa ruoka-aineita ja antaa hyödylliset ravinto-aineet elimistön käyttöön ja yrittää eliminoida haitalliset aineet.

En osaa kirjoittaa kommenttia latinaksi,anteeksi!

Oskari (nimimerkki)

Minä Olen lehden artikkeli:

http://www.minaolen.com/lehti/art3_102.html

Sokeriton, älä edes ajattele sitä!

Ennen joulua Ilta-lehdessä kerrottiin norjalaisesta tutkimuksesta, jonka mukaan mm. huippusuositun Coca-Cola Lightin makeutusaineena käytettävä aspartaami on myrkky joka tuhoaa aivosoluja. Että se tekee pikkuhiljaa tyhmäksi. Tutkimuksen suorittaja, tutkija Elisabeth Hetle kertoo lopettaneensa kevytjuomien käytön kokonaan.
Norjan luonnontieteellisen ja teknisen yliopiston hyväksymän tutkimuksen mukaan erityisesti lapset ovat vaarassa, sillä aine vaikuttaa tuhoavasti juuri siihen osaan aivoista, jossa oppiminen tapahtuu.
Ruotsalaislehti Aftonbladet kertoi tutkimuksen julkistuksen jälkeen, että amerikkalaisissa tutkimuksessa todettiin jo viisi vuotta sitten aspartaamin ja aivokasvainten lisääntymisen yhteys, mutta rajoituksia ei olla saatu aikaan, vaan aspartaamin käyttö sen kuin yleistyy.
Edelleen Ilta-lehden mukaan Coca-Colan Pohjolan johtajan mielestä asiaa on vaikea uskoa todeksi, ja samoilla linjoilla on myös Suomen elintarvikeviraston ylitarkastaja Pirkko Kostamo.
Ohessa lisää väittämiä tuosta, tappavaksi hermomyrkyksi luonnehditusta nollakalorista.

Betty Martini USA:sta kertoo luennoinneensa maailman ympäristökonferenssissa aspartaamista, jota markkinoidaan muun muassa nimillä NutraSweet, Equal ja Spoonful. USA:ssa oli ollut multippeliskleroosin ja elimistön lupustaudin epidemia, eikä ollut tietoa siitä mikä myrkky niitä oli levittänyt. Betty ilmoitti olevansa paikalla luennoimassa juuri kyseisestä aiheesta. Seuraavassa pääkohtia hänen luennostaan:
- Kun aspartaamin lämpötila kohoaa yli 86 Fahrenheit-asteen (30°C), sen puualkoholi naamioituu formaldehydiksi ja sitten muurahaishapoksi, mikä vuorostaan aiheuttaa aineenvaihdunnallisen happomyrkytyksen (muurahaishappoa on tulimuurahaisen pistossa). Metanolimyrkytys muistuttaa multippeliskleroosia. Tämän vuoksi tehtiin vääriä multippeliskleroosi-diagnooseja. Multippeliskleroosi ei ole tappava tauti, mutta metanolimyrkytys sen sijaan on.
- Mitä tulee elimistön lupustautiin, se rehottaa lähes yhtä yleisenä kuin multippeliskleroosi ja vaivaa erityisesti Coca-Colan Lightin ja Kevyt-Pepsin juojia. Metanolimyrkytyksen uhrit juovat näitä juomia 3-4 tölkkiä päivässä, jotkut vielä enemmän. Kun uhri sairastuu aspartaamin laukaisemaan elimistön lupustautiin, hän ei yleensä tiedä, että siihen on syypää juuri aspartaami. Uhri jatkaa sen käyttöä joskus niinkin pitkään, että tauti muodostuu hengenvaaralliseksi.
- Kun saamme ihmiset vieroitetuksi aspartaamista, lupuksen oireet tavallisesti häviävät. Valitettavasti tätä tautia ei kuitenkaan voi parantaa. Toisaalta taas niiltä potilailta, joiden on diagnostisoitu sairastavan multippeliskleroosia (joka siis itse asiassa on metanolimyrkytystauti) useimmat oireet häviävät. Olemme nähneet tapauksia, joissa näkö jopa kuulokin on palautunut. Tämä koskee myös tinnitusta.

Aspartaamitauti?

Eräällä luennolla Betty Martini kirjoittaa kertoneensa: “Mikäli käytät aspartaamia (NutraSweet, Equal, Spoonful) ja kärsit fibromyalgia-oireista, kouristuksista, äkkinäisistä kivuista, jalkojen puutumisesta, krampeista, huimauksesta, päänsäryistä, tinnituksesta, nivelsäryistä, masennuksesta, ahdistuksesta, puhe- ja näköhäiriöistä tai muistikatkoista, sairastat todennäköisesti aspartaamitautia!” Bettyn mukaan yksi ja toinen yleisön joukosta hyppäsi pystyyn luennon aikana ja sanoi: “Minulla on juuri se! Voiko sen parantaa?”
- Se näytti olevan hyvin yleistä.
Betty kertoi edelleen, että erään luennon yhteydessä Ugandan lähettiläs kertoi heidän sokeriteollisuutensa käyttävän aspartaamia! Lähettiläs sanoi vielä, että erään tämän alan teollisuuspampun poika ei enää pystynyt kävelemään, mikä oli osaksi juuri tämän tuotteen syytä. Heillä on käsissään erittäin vakava ongelma.
- Eräs luennoitsija, tri Espisto, kertoi: "Vieraillessamme eräässä sairaskodissa siellä työskentelevä hoitaja kertoi, että kuudella hänen Coca-Cola Lightiä nauttivalla ystävällään oli todettu multippeliskleroosi. Tämä ei voi olla sattumaa."

- Kun aspartaami alunperin otettiin käyttöön makeuttajana sadassa erilaisessa tuotteessa, USA:n kongressi kuunteli asiantuntijoita. Sen jälkeen heitä kuunneltiin vielä kahteen otteeseen, mutta turhaan. Mitään ei olla tehty. Lääkkeitä ja kemiallisia tuotteita markkinoivilla painostusryhmillä on syvät taskut! Nykyään aspartaamia sisältäviä tuotteita on yli 5000, ja PATENTTI ON JO RAUENNUT!!
- Ensimmäisen asiantuntijaistunnon aikoihin ihmisiltä alkoi mennä näkö. Aspartaamin sisältämä metanoli naamioituu formaldehydiksi silmän verkkokalvolla. Formaldehydi kuuluu samaan myrkkyryhmään kuin syanidi ja arsenikki – KUOLETTAVIA MYRKKYJÄ!! Valitettavasti se tappaa hitaasti ja hiljaa, mutta tappaa silti ja aiheuttaa erilaisia hermostohäiriöitä.
- Aspartaami muuttaa aivokemiaa. Se on syynä moniin halvauskohtauksiin. Tämä myrkky muuttaa aivojen dopamiinitasoa. Voi vain kuvitella, mitä se tekee Parkinsonin tautia sairastaville potilaille. Se aiheuttaa myös syntymävaurioita. Ei siis ole minkäänlaista syytä nauttia tätä tuotetta.

Kevytjuoma ei ole dieettituote!

- Kongressin pöytäkirjassa luki: “Se saa ihmiset himoitsemaan hiilihydraatteja ja näin se lihottaa”. Diabetes-spesialisti ja aspartaamimyrkytyksen asiantuntija tohtori J.H. Roberts kertoi, että saatuaan potilaitaan vieroitetuksi aspartaamista, näiden paino laski kymmenkunta kiloa. Formaldehydi varastoituu rasvasoluihin, erityisesti lantion ja reisien alueelle.
- Erityisen vaarallista aspartaami on diabetesta sairastaville. Kaikki lääkärit tietävät mitä puualkoholi tekee diabeetikoille. Tiedämme lääkäreitä jotka uskovat potilaidensa sairastavan verkkokalvotautia (retinopathy), kun itse asiassa heidän sairautensa on aspartaamin aiheuttama. Aspartaami saa veren sokerin heittelehtimään ja se aiheuttaa monille shokkitilan. Valitettavasti monia on myös kuollut.
- Amerikan lääkäriliiton (The American College of Physicians) konferenssissa ihmiset kertoivat, että jotkut heidän sukulaisistaan olivat vaihtaneet sakariinin aspartaamituotteeseen ja päätyneet sen seurauksena shokkitilaan. Heidän lääkärinsä eivät pystyneet saamaan veren sokeria hallintaan, joten potilaat kärsivät ensin muistinmenetyksestä ja joutuivat sitten kooman ja kuolivat.
- Muistinmenetys johtuu siitä, että aspartaamihappo ja fenyylialaniini (phenylalanine) ovat hermomyrkkyjä ilman proteiinin muita aminohappoja. Ne ohittavat siksi aivojen veriesteen ja rappeuttavat aivosoluja. Tohtori Russell Blaylock, joka on huomattava neurokirurgi Jacksonissa, Mississippissä, sanoi: “Nämä ainesosat tappavat aivosoluja ja aiheuttavat näin erilaatuisia aivovaurioita.” Tri Russell on kirjoittanut teoksen EXCITOTOXINS: The Taste That Kills (Tappava maku).
- Tohtori Roberts on hänkin kirjoittanut kirjan nimeltä Defense Against Alzheimer’s Disease (Puolustautuminen Alzheimerin tautia vastaan). Hän kertoo kuinka aspartaamimyrkytys on yleistymässä Alzheimer-tapauksissa, ja näin todella on.
- Erään sairaskodin hoitaja kertoi, että hoitoon on tuotu vain noin 30 vuoden ikäisiä Alzheimerin tautia sairastavia potilaita.
- Tri Roberts tajusi mitä oli tapahtumassa, kun aspartaamia alettiin markkinoida. Hän sanoi: “Diabetes-potilailla ilmeni muistihäiriöitä, sekavuutta ja näön heikkenemistä.” Amerikan lääkäriliiton konferenssissa lääkärit myönsivät, etteivät tienneet asiasta. He olivat vain ihmetelleet halvausten yleisyyttä (aspartaamin fenyylialaniini madaltaa halvauskynnystä ja kuluttaa loppuun serotoniin, mikä taas aiheuttaa maanisdepressiivisyyttä, paniikkikohtauksia, raivotiloja ja väkivaltaa).
- Juuri ennen konferenssia Norjasta käsin tiedusteltiin tämän myrkyn mahdollista vastalääkettä, koska sielläkin on ilmennyt monenlaisia ongelmia. Tätä “myrkkyä” on nykyään saatavissa yli 90 maassa maailmassa. Onneksi konferenssiimme osallistui eri kansakunnista puhujia ja lähettiläitä, jotka lupasivat auttaa. Pyydämme sinuakin olemaan avuksi.

Betty Martini kertoo olevansa varma, että aspartaamin luoja MONSANTO on tietoinen tämän myrkyn vaarallisuudesta.
- Se kuitenkin rahoittaa Amerikan lääketieteellistä yhdistystä (American Medical Association), Amerikan ruokavalioyhdistystä (American Dietetic Association), kongressia ja Amerikan lääkäriliiton (American College of Physicians) konferenssia. Jopa New York Times on julkaissut artikkelin, missä kerrottiin Amerikan ruokavalioyhdistyksen saavan rahaa elintarviketeollisuudelta sen tuotteiden hyväksymiseen. Tämän vuoksi yhdistys ei ymmärrettävästi voi arvostella lisäaineita tai paljastaa yhteyttään Monsantoon.

Miten pahaksi asia on päässyt?

Betty kertoo että erästä äitiä pyydettiin lopettamaan antamasta NutraSweetilla makeutettuja tuotteita lapselleen.
- Lapsi sai kaatumatautikohtauksia päivittäin. Äiti soitti lääkärilleen, joka puolestaan soitti ruokavalioyhdistykselle (ADA), joka taas kehotti lääkäriä olemaan luopumatta näiden tuotteiden suosittelemisesta. Yritämme yhä saada äitiä vakuuttuneeksi siitä, että todellinen syyllinen kohtauksiin on aspartaami. Aina kun saamme jonkun ihmisen lopettamaan aspartaamin käytön, kohtaukset loppuvat. Jos lapsi kuolee, tiedät kyllä mikä sen aiheutti ja mitä meillä on vastassa.

- Aspartaamin aiheuttamia oireita on kirjattu 92, koomasta kuolemaan. Suurin osa oireista on hermostollisia, koska aspartaami tuhoaa hermostoa. Aspartaami on osittain syypää myös niin sanottuihin arvoituksellisiin “aavikkomyrsky” (Desert Storm) ongelmiin Kuwaitin kriisin jälkeen. Kirvely kielessä ja muutkin ongelmat (käsitellään 60 tapauksessa) saattavat olla suoraan aspartaamituotteiden käytön aiheuttamia oireita. Useita tuhansia autonlavallisia dieettijuomia toimitettiin aavikkomyrskyjoukoille (Desert Storm troops). (Muistathan, että kuumuus voi vapauttaa metanolin aspartaamista 30°C lämpötilassa.) Laivatut dieettijuomat makasivat auton lavoilla 50°C kuumuudessa Arabian auringon alla viikkokausia. Palveluksessa olevat miehet ja naiset joivat niitä kaiken päivää. Kaikki heidän oireensa viittaavat aspartaamimyrkytykseen.

- Tri Roberts sanoo: “Aspartaamin nauttiminen hedelmöityksen aikana voi aiheuttaa syntymävaurioita.”
- Lastenlääkäri ja perintötieteen professori tohtori Louis Elsas sanoi puhuessaan kongressille Emoryn yliopistossa: “Fenyylialaniini kiteytyy istukkaan aiheuttaen jälkeenjääneisyyttä.” Ensimmäisissä laboratoriotesteissä eläimet saivat aivokasvaimia, fenyylialaniini hajoaa DXP:ksi (eräs aivokasvainagentti). Kun tohtori Espisto oli pitämässä luentoa aspartaamista, eräs yleisön joukossa istuva neurokirurgi sanoi: “Kun aivokasvaimia on leikattu, niistä on löytynyt huomattavia määriä aspartaamia.”
- Vaikka FDA on jo vuosikausia hyväksynyt Stevian (joka on ruoka-aine, ei lisäaine, ja joka auttaa sokeriaineenvahdunnassa ja olisi näin ihanteellinen aine diabeetikoille) ravintolisäksi, se on nyt uskollisuudesta Monsantolle julistanut sen laittomaksi.
Jos tuoteselosteessa lukee SOKERITON – ÄLÄ EDES AJATTELE SITÄ!

Lopuksi Betty Martini kertoo Sanaattori Howard Hetzenbaum tekemästä lakialoitteesta, joka olisi varoittanut lapsia ja odottavia äitejä aspartaamin vaaroista. Tämän aloitteen johdosta olisi myös pantu toimeen väestötutkimuksia ilmenneistä ongelmista (halvauskohtaukset, aivokemian muutokset, hermostolliset muutokset ja käytöshäiriöt). Lääke- ja kemiallisia aineita markkinoivat painostusryhmät tekivät suunnitelman kuitenkin tyhjäksi ja päästivät näin valloilleen kuoleman ja sairauden koirat pahaa aavistamattoman yleisön keskuudessa. Tarvitsemmekin tutkimusapua yhä lisää kaikkialta maailmasta saadaksemme tuon salakavalan hermomyrkyn kielletyksi maailmanlaajuisesti, toteaa Betty vielä.
- Auta sinäkin siis meitä. Monia on varoitettava. Kerro heille näistä asioista.
Naisten syöpäkeskus (Women’s Cancer Resource Center)
Laurie Moser, apulaisjohtaja, 1815 East 41st Street,
Suite C Minneapolis, MN 55407-3425-1-800-908-8544 tai 612-729-049.
On tehtävä asioita, joita ei luule voivansa tehdä. (Eleanor Roosevelt)

Kari Laitinen (nimimerkki)

Sosiaali- ja terveysministeriö:

"Makeutusaineista sakariinin ja syklamaatin käyttöä ei suositella raskauden ja imetyksen aikana. Aspartaami, asesulfaami ja sukraloosi ovat sallittuja."

Mihinköhän tämä perustuu?

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Oskari, #68,

siinäpä varsinainen "kertausharjoitus" ja tietopläjäys. Kiitoksia sinulle.

Kari Laitinen, #69,

jaa-a. Moni muukin STM:n suositus ja päätös ällistyttää. Vähintään yhtä paljon kuin THL:n :D

Ehkä he eivät ole lukeneet sitä "Ei suositella alle 3-vuotiaille, raskaana oleville ja imettäville" eri purkkien kyljestä?

marko (nimimerkki)

Kirjoitan tänne, kenties elämäni viimeisen kommentin. Viitaten Pekka Siikalan uusimpaa kirjoitukseen sensuurista aiheutti kohdallani pois sulkemisen otsikkoon viitaten.

Asiani korruptiosta ja Mertsi Langesta ( Tiitisen lista) oli liikaa... Sensuuri iski kuin Hesarissa konsanaan, kuka on seuraava maksettu blogisti?

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

marko, #71,

olen aivan ulalla. Tarkoitatko että Pekka Siikala sensuroi pois kommenttisi jossa sanoit jotain hrasta Mertsi Lanki, Tiitisen listasta ja korruptiosta?
Kiroilitko, olitko loukkaava perustelematta tmv?
Täytyy käydä vilkaisemassa Siikalan blogia.

Maksaako US joillekin bloggaajille? En tiennytkään. Täytynee mennä kinuamaan hynää Huuskolta :D

Tokihan US:n formaatti on US:lle hyvä: ilmaiseksi kirjoittavat (tai näin luulin) bloggaajat tuovat lukijoita.

marko (nimimerkki)

Enhän minä kiroillut, kommettini jäi sinne mutta seuraavaa ei enää saanut laittaa. Usarin mukaan on tulossa joku uudistus teille blokkaajille, sitä vertailin korruptioon eli maksamiseen...

Oskari (nimimerkki)

"Riikka Söyring kommentoi:
9.8.2010 21.55

Oskari, #68,

siinäpä varsinainen ”kertausharjoitus” ja tietopläjäys. Kiitoksia sinulle."

Kiitos kiitoksista Riikka.

Tuo herra Pekka Siikala on varsin mielenkiintoinen persoona.

On jo usein lähtenyt viimeisen kerran ja tullut areenalle takaisin.

Osallistuu tietynlaisiin aiheisiin, mutta en muistaakseni ole sinunkaan blogissasi kommentointiaan huomannut?

Ja nyt on pysynyt ykkösenä hieman aikaa.

Ts. onko "systeemi" järjestellyt vähän asioita, jotka Pekka-poikaa muka jurppii.
Jotkut alkavatkin kinaamaan kanssaan ja jää vähemmälle huomiolle paljon tärkeämmät asiat.

Lisäksi Huusko hymyilee vastauksissaan Pekan areenalla.

P.S. Kopioin tämän kuin yleensä tekstini netissä. Jos sattuu ihmeellisesti bitti avaruuteen sulautumaan muusta kuin blogin pitäjän toimesta.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

marko, #73,

vai on jokin uudistus tulossa. Hmm...mitään tiedotetta s-postissa ei ole näkynyt.

marko (nimimerkki)

Uudistuksesta puhui Markku Huusko Siikalan blogissa kohta #6

Joopa (nimimerkki)

Tuleeko makeis- vai sokerivero. Jos tulee sokerivero, niin korvaavatko valmistajat sokerin haitallisilla makeutusaineilla?

http://www.kauppalehti.fi/5/i/yritykset/yritysuuti...

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Joopa, #77,

nähtäväksi jää. Myyntivoittojenhan tulee säilyä ennallaan ;>/

Erkki (nimimerkki)

Voi kun tuon aspartaamin ja kaikki kemikaalit mitä Monsanto on ikinä tehnyt saadaan pois niin maailmassa on kaikki paljon paremmin. Monsanto tavoittelee vain voittoa ja pyrkii tekemään mahdollisimman pahaa ihmiskunnalle että sen ystävä monikansallinen lääketeollisuus pystyy sitten "parantamaan" vaivat.

Koululääketiede ja rokotteet pitäisi lopettaa ja ihmisiä täytyy alkaa hoitamaan kokonaisvaltaisesti. HERÄTKÄÄ ihmiset, jos emme heitä kaikkea tieteen edistystä romukoppaan emme millään pääse takaisin ihmisen normaaliin 20-30 vuoden elinajanodotteeseen jonka luonto on meille tarkoittanut!!!

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Käännös tästä gm:aa käsittelevästä artikkelista tulee jahka kerkeän!!

Major crops genetically modified for just two traits – herbicide tolerance and insect resistance – are ravaged by super weeds and secondary pests in the heartland of GMOs as farmers fight a losing battle with more of the same; a fundamental shift to organic farming practices may be the only salvation

by Dr. Mae-Wan Ho

Please circulate widely, keeping all links unchanged, and submit to your government representatives demanding an end to GM crops and support for non-GM organic agriculture.

Two traits account for practically all the genetically modified (GM) crops grown in the world today: herbicide-tolerance (HT) due to glyphosate-insensitive form of the gene coding for the enzyme targeted by the herbicide, 5-enolpyruvylshikimate-3-phosphate synthase (EPSPS), derived from soil bacterium Agrobacterium tumefaciens, and insect-resistance due to one or more toxin genes derived from the soil bacterium Bt (Bacillus thuringiensis). Commercial planting began around 1997 in the United States, the heartland of GM crops, and increased rapidly over the years. By now, GM crops have taken over 85-91 percent of the area planted with the three major crops, soybean, corn and cotton in the US [1]] (see Table 1), which occupy nearly 171 million acres.

Table 1. GM crops grown in 2009 in the USA

--------------------------------------------------------------------------------

Percent of Total Area

Crop
ALL GM
HT
Bt
Stacked

--------------------------------------------------------------------------------

Soybean
91 91 0 0
Corn
85 68 63 46
Cotton
88 71 65 48

--------------------------------------------------------------------------------

The ecological time-bomb that came with the GM crops has been ticking away, and is about to explode.

HT crops encouraged the use of herbicides, resulting in herbicide-resistant weeds that demand yet more herbicides. But the increasing use of deadly herbicide and herbicide mixtures has failed to stall the advance of the palmer super weed in HT crops. At the same time, secondary pests such as the tarnished plant bug, against which Bt toxin is powerless, became the single most damaging insect for US cotton.

Monster plants that can’t be killed

It is the Day of the Triffids – not the genetically modified plants themselves as alluded to in John Wyndham’s novel – but “super weeds that can’t be killed” [2], created by the planting of genetically modified HT crops, as seen on ABC TV news.

The scene is set at harvest time in Arkansas October 2009. Grim-faced farmers and scientists speak from fields infested with giant pigweed plants that can withstand as much glyphosate herbicide as you can afford to douse on them. One farmer spent US$0.5 million in three months trying to clear the monster weeds in vain; they stop combine harvesters and break hand tools. Already, an estimated one million acres of soybean and cotton crops in Arkansas have become infested.

The palmer amaranth or palmer pigweed is the most dreaded weed. It can grow 7-8 feet tall, withstand withering heat and prolonged droughts, produce thousands of seeds and has a root system that drains nutrients away from crops. If left unchecked, it would take over a field in a year.

Meanwhile in North Carolina Perquimans County, farmer and extension worker Paul Smith has just found the offending weed in his field [3], and he too, will have to hire a migrant crew to remove the weed by hand.

The resistant weed is expected to move into neighbouring counties. It has already developed resistance to at least three other types of herbicides.

Herbicide-resistance in weeds is nothing new. Ten weed species in North Carolina and 189 weed species nationally have developed resistance to some herbicide.

A new herbicide is unlikely to come out, said Alan York, retired professor of agriculture from North Carolina State University and national weed expert.

Glyphosate-resistant weeds from widespread planting of HT crops

Glyphosate is the most widely used herbicide in the US and the world at large. It was patented and sold by Monsanto since the 1970s under the trade name and proprietary formulation, Roundup. Its popularity shot up with the introduction of HT crops. Data from the US Department of Agriculture indicate that the use of glyphosate on major crops went up by more than 15 fold between 1994 and 2005 [4]. The EPA estimated in 2000-2001 that 100 million pounds of glyphosate are used on lawns and farms every year [5], and over the last 13 years, it has been applied to more than a billion acres [6].

0
diggs
digg

It did not take long for glyphosate-resistant weeds to appear, just as weeds resistant to every herbicide used in the past had appeared. The Weed Science Society of America reported nine weed species in the United States with confirmed resistance to glyphosate [6]; among them are strains of common ragweed (Ambrosia artemisiifolia), common waterhemp (Amaranthus rudis), giant ragweed (Ambrosia trifida), hairy fleabane (Conyza bonariensis), horseweed (Conyza canadensis), Italian ryegrass (Lolium multiflorum), johnsongrass (Sorghum halepense), rigid ryegrass (Lolium rigidum), and palmer pigweed (Amaranthus palmeri).

Glyphosate-resistant palmer super weed

Glyphosate-resistant palmer pigweed first turned up in late 2004 in Macon County, Georgia, and has since spread to other parts of Georgia as well as to South Carolina, North Carolina, Arkansas, Tennessee, Kentucky and Missouri [7]. An estimated 100 000 acres in Georgia are severely infested with pigweed and 29 counties have now confirmed pigweed resistance to glyhosate, according to weed specialist Stanley Culpepper at the University of Georgia. In 2007, 10 000 acres of glyphosate-resistant pigweed infested land were abandoned in Macon County.

Monsanto’s technical development manager Rick Cole was reported saying that the problems were “manageable”. He advised farmers to alternate crops and use different makes of herbicides. Monsanto sales representatives are encouraging farmers to mix glyphosate and older herbicides such as 2,4-D, banned in Sweden, Denmark and Norway on account of links to cancer and reproductive and neurological damages. It is a component of Agent Orange used in Vietnam in the 1960s.

Farmers in Georgia are reported to be going back to conventional non-GM crops.

Weed scientists at the University of Georgia estimate that an average of just two palmer amaranth plants in every 6 m length of cotton row can reduce yield by at least 23 percent [8]. A single weed plant can produce 450 000 seeds. Many fields in Arkansas, Tennessee, New Mexico, Mississippi and most recently, Alabama are also infested.

Paraquat is recommended for use in conservation tillage programmes, mixed with up to three other herbicides, each with a different mode of action. Scientists at the University of Tennessee have seen palmer weeds resistant not only to glyphosate but also to the sulfonylurea herbicide trifloxysulfuron-sodium.

Glyphosate resistance with the greatest of ease

Critics have been predicting glyphosate-resistant weeds before HT crops were introduced, simply through cross-pollination between HT crops and wild weedy relatives. But they had neglected the ‘fluid genome’ mechanisms that can alter genomes and genes in response to environmental stimuli, enabling most weed plants to become herbicide resistant independently of cross-pollination. I drew attention to these mechanisms in my book Genetic Engineering Dream or Nightmare, the Brave New World of Bad Science and Big Business [9] first published in 1997/1998.

Researchers led by Todd Gaines at Colorado State University, Fort Collins in the United States investigated glyphosate-resistant palmer pigweed populations from Georgia. They found that the gene coding for the enzyme EPSPS responsible for metabolising glyphosate herbicide was amplified (multiplied) 5 to 160-fold in glyphosate-resistant plants compared with glyphosate-susceptible plants [10]. The level of gene expression was positively correlated with gene copy number. Fluorescent staining for the gene showed that the amplified gene copies were present on every chromosome.

Gene amplification is one of the most common physiological responses of cells and organisms to ‘selective’ agents in their environment, known at least since 1980s [9].

Glyphosate resistance has been confirmed in 16 weed species as of 2009 [10]. The mechanisms identified so far include reduced glyphosate uptake, and/or mutations in the EPSPS gene that make it less susceptible to inhibition by the herbicide. Glyphosate-resistant palmer pigweed is the first case of resistance based on gene amplification. It confirms the ease with which resistance to obnoxious agents can evolve [9], and the futility of this ‘chemical warfare’ against nature.

Tarnished plant bug the single most damaging pest for cotton

The tarnished plant bug infested 4.8 million acres of US cotton in 2008 [11] making it the single most damaging pest for cotton. Another insect, the fleahopper ranked 5th, and infested 2.3 million acres.

The Cotton Belt of the United States, extending from the San Joaquin Valley of California to Southeastern Virginia, has largely seen off the boll weevil and tobacco budworm since the introduction of Bt cotton, which now accounts for 65 percent of the area planted with cotton (Table 1 [1]). But, as in India and elsewhere [12, 13] (Farmer Suicides and Bt Cotton Nightmare Unfolding in India, Mealy Bug Plagues Bt Cotton in India and Pakistan, SiS 45), secondary pests are posing serious problems, especially the tarnished plant bug.

The tarnished plant bug (TPB), Lygus lineolaris, has been a cotton pest for as long as records were kept. Before 1995, it was controlled with insecticides targeting other insect pests such as tobacco budworm and boll weevil. According to researchers at the Mississippi State University Delta Research and Extension Center [14], since the widespread adoption of Bt-cotton and eradication of the boll weevil, less insecticide have been used; and as a result, the tarnished plant bug has become the primary insect pest of cotton.

Additional insect control costs are coming from increasing foliar sprays, higher technology fees and pest resistance, said Jeff Gore, research entomologist at the Delta Research and Extension Center, speaking at the 2010 Beltwide Cotton Conferences in New Orleans [15]

In 1995 planting an acre of cotton cost $12.75 to $24; in 2005, planting Bollgard, Roundup Ready cotton with a ‘Cadillac’ seed treatment would have cost about $52 an acre. Now in 2010, with Bollgard II and Roundup Ready Flex, farmers will be spending $85 or more an acre.

“In Mississippi, we have growers who are spending well over $100 for foliar insect control. You add that onto technology fees and seed treatments, you understand why our cotton acreage is decreasing.” Gore said.

To compound the problem, TPB has become resistant to several classes of insecticides, particularly in the Delta regions of the Mid-South states [14].

While TPB is a pest of cotton throughout the growing season, it is particularly damaging during the flowering period, when the pest reproduces copiously, so both adult and immature stages of TPB feed on cotton during the flowering period. Most feeding occurs

on reproductive structures. The pests insert their mouthparts into squares and small bolls. It is not uncommon for TPB to cause near-total crop loss in the absence of effective control in some areas of the Delta.

Mid-South growers consulted Gore about planting a non-Bt variety, especially with the higher costs of Bt technology [15]. “We have a few growers planting small acreages of non-Bt cotton, and they’re probably going to see benefits from that.

“But if we start shifting back to non-Bt cotton, I promise you, the tobacco budworm will come back, and we don’t want to be making foliar applications for resistant tobacco budworms, in addition to treating tarnished plant bugs. The amount of money we would have to spend in that situation would be astronomical.”

TPB has been the No. 1 pest in the Mid-South for the past four to five years, and is driving a lot of cotton growers out of the Mississippi Delta, no longer able to afford the cost of sprays.

Gore revealed that spider mites are also gaining a reputation as ‘budget busters’ in the South, along with aphids and stink bugs.

Like TPB, spider mites are becoming resistant to the insecticides used to control them. “Over the past 15 years, we’ve essentially doubled our application rates with Bidrin and tripled our application rates with acephate. So we’re not only spraying more often, we’re applying higher rates that cost more.” Gore said.

He pointed out that a side-effect of relying on neoniccotinoids for plant bug control is some resistance has developed in cotton aphids. “We’re starting to hear lots of complaints from consultants across the Mid-South.”

More of the same is futile

It is disappointing though predictable that the only official academic advice given to farmers is more of the same conventional practices that created the problems in the first place, spraying more and spraying mixtures of different kinds of pesticides, including those banned for being too toxic. Industry, meanwhile, is ready to sell varieties with more stacked GM traits; up to eight at double the seed price [16].

Disappointing too is the persistent effort by some governments and government scientists to promote the failed GM technology, which as I made clear, was already obsolete since the early 1980s [9]. A Sciencexpress paper (indicating quick publication, probably without peer review) entitled “Food security: the challenge of feeding 9 billion people” [17] co-authored by UK chief scientist Prof. John Beddington among others, while somewhat dismissive of current GM crops, nevertheless holds out promises we’ve heard for more than 30 years. “The next decade will see the development of combinations of desirable traits and the introduction of new traits such as drought tolerance. By mid-century much more radical options involving highly polygenic traits may be feasible.” It went on to promise “cloned animals with engineered innate immunity to diseases” and more.

Glyphosate and Roundup, still advertised as ‘less toxic to us than table salt’ in a pamphlet from the Biotechnology Institute promoting HT crops as ‘Weed Warrior’ [18], is in fact highly toxic as new findings indicate [19, 20] (Death By Multiple Poisoning, Glyphosate and Roundup, SiS 42; Ban Glyphosate Herbicides Now, SiS 43). Thirteen years of GM crops in the USA has increased overall pesticide use by 318 million pounds [21] (GM Crops Increase Herbicide Use in the United States, SiS 45). The extra disease burden on the nation from that alone is considerable.

India has learned bitter Lessons from Bt Cotton [22] in a saga of worsening farm suicides and, in common with the USA, an ecological disaster in secondary and new cotton pests, resistant pests, new diseases, and above all, soils so depleted in nutrients and beneficial microorganisms that they would cease to support the growth of any crop in a decade. Their only salvation is a return to organic agriculture, which has already proven far more sustainable and profitable than Bt cotton [12]. This may apply also to the USA.

A fundamental shift in farming practices needed now

The organic market has been booming in the United States despite the economic downturn. According to a new report from the US Department of Agriculture, retail sales of organic food went up to $21.1 billion in 2008 from $3.6 billion in 1997 [23] (see Fig. 1). The market is so active that organic farms have struggled at times to produce sufficient supply to keep up with the rapid growth in consumer demand, leading to periodic shortages of organic products.

Figure 1 Growth in US organic market 1997 to 2008

Certified organic acres more than doubled from 1.3 million acres in 1997 to a little over 4 million acres in 2005 (0.5 percent of all agricultural land in the US). In the same period, the number of organic farms increased from 5 021 to 8 493, and the average size of certified organic farms went from 268 acres to 477 acres.

So why are US farmers failing to taking advantage of the rapidly expanding market? It is thought [23] that potential organic farmers may opt to continue with conventional production methods because of “social pressures from other farmers nearby who have negative views of organic farming”, or because of an inability to weather the effects of reduced yields and profits during the transition period. This is not surprising on account of the persistent negative propaganda carried out by GM proponents, including government regulatory agencies, against organic agriculture. (See for example the recent attempt by UK Food Standards Agency to prove organic food is no more nutritious than conventional food, which backfired [24] (UK Food Standards Agency Study Proves Organic Food Is Better, SiS 44). The usual claims are that organic agriculture yields less and require more energy than conventional agriculture, and organic produce no more nutritious or healthy, but less hygienic than conventional produce. These false claims are all thoroughly refuted in ISIS report Food Futures Now: *Organic *Sustainable *Fossil Fuel Free [25], with evidence from the published scientific literature, as well as other studies.

Most relevant for US farmers is a study by Kathleen Delate of Iowa State University and Cynthia A. Cambardella of the US Department of Agriculture assessing the performance of farms during the three-year transition it takes to switch from conventional to certified organic production [26]. The experiment lasting four years (three years transition and first year organic) showed that although yields dropped initially, they equalized in the third year, and by the fourth year, the organic yields were ahead of the conventional for both soybean and corn.

Our report [25] also documents the enormous potential for reducing greenhouse emissions – even to the extent of freeing us entirely from fossil fuels – through organic agriculture and localised food (and renewable energy) systems. It is a unique combination of the latest scientific analyses, case studies of farmer-led research, and especially farmers’ own experiences and innovations that often confound academic scientists wedded to outmoded and obsolete theories, of which GM technology is one glaring example.

At about the same time our report was released, the International Assessment of Agricultural Knowledge, Science and Technology for Development (IAASTD) was also published. IAASTD was the result of three-year deliberation by 400 participating scientists and non-government representatives from 110 countries around the world [27]. It came to the conclusion that small scale organic agriculture is the way ahead for coping with hunger, social inequities and environmental disasters [28] (“GM-Free Organic Agriculture to Feed the World”, SiS 38).

A fundamental shift in farming practice is needed right now, before the agricultural meltdown is complete.

References:

1.Adoption ofngenetically engineered crops in the U.S.: Extent of adoption. USDA Economic Research Service, 1 July 2009, http://www.ers.usda.gov/Data/biotechcrops/adoption...
2.Super weed can’t be killed, abc news, 6 October 2009, http://abcnews.go.com/Video/playerIndex?id=8767877
3.“N.C. farmers battle herbicide-resistant weeds”. Jeff Hampton, The Virginian-Pilot. 19 July 2009, http://hamptonroads.com/2009/07/nc-farmers-battle-...
4.Who benefits from gm crops? The rise in pesticide use, executive summary, Friends of the Earth International, Amsterdam, January 2008.
5.2000-2001 pesticide market estimates: usage, U.S. Environmental Protection Agency, http://www.epa.gov/oppbead1/pestsales/01pestsales/...
6.Glyphosate-resistant weeds: can we close the barn door? Weed Science Society of America, 18 November 2009, http://www.wssa.net/WSSA/PressRoom/WSSA_Glyphosate...
7.“’Superweed’ explosion threatns Monsanto heartlands”, Clea Caulcutt, 19 April 2009, http://www.france24.com/en/20090418-superweed-expl...
8.“Paraquat fights glypohsate resistant palmer amaranth”, 30 September 2009,
http://paraquat.com/english/news-and-features/arch...
9.Ho MW. Genetic Engineering Dream of Nightmare? The Brave New World of Bad Science and Big Business, Third World Network, Gateway Books, MacMillan, Continuum, Penang, Malaysia, Bath, UK, Dublin, Ireland, New York, USA, 1998, 1999, 2007 (reprint with extended Introduction). http://www.i-sis.org.uk/genet.php
10.Gaines TA, Zhang W, Wan D et al. Gene amplification confers glyphosate resistance in Amaranthus palmeri. PNAS Early Edition 2009, www.pnas.org/cgi/doi/10.1073/pnas.0906649107
11.ARS survey helps growers track two key cotton pests. PHYSORG.com, 1 December 2009, http://www.physorg.com/news178912351.html
12.Ho MW. Farmer suicides and Bt cotton nightmare unfolding in India. Science in Society 45 (in press)
13.Ho MW. Mealy bug plagues Bt cotton in India and Pakistan. Science in Society 45 (in press)
14.Catchot A, Musser F, Gore J, Cook D, Daves D, Lorenz G, Akin S, Studebaker G, Tindall K, Stewart S, Bagwell R, Leonard BR and Jackson R. Midsouth Multtistate Evaluation of Treatment Thresholds for Tarnished Plant Bug. 2009, Mississippi State University Extension Service, http://msucares.com/pubs/publications/images/p2561...
15.“Insect control pushes cotton costs higher”, Elton Robinson, Farm Press, 15 January 2010, http://deltafarmpress.com/cotton/cotton-insect-con...
16.Benbrook C. Critical issue report: the seed price premium. The Organic Center. 2009 December. http://www.organic-center.org/reportfiles/Seeds_Fi...
17.Godfray HCJ, Beddington JR, Crute IR, Haddad L, Lawrence D, Muir JF, Pretty J, Robinson S, Thomas SM and Toulmin C. Food security: the challenge of feeding 9 billion people. Sciencexpress, 28 January 2010/10.1126/science.1185383
18.Weed Warrior Hebicide-Tolerant Crops, accessed 29 January 2010, http://www.biotechinstitute.org/resources/YWarticl...
19.Ho MW and Cherry B. Death by multiple poisoning, glyphosate and Roundup. Science in Society 42 , 14, 2009
20.Ho MW. Ban glyphosate herbicides now. Science in Society 43, 34, 2009
21.Cherry B. GM crops increase herbicide use in the United States. Science in Society 45 (in press)
22.Ho MW. Lessons from Bt cotton. ISIS letter to Hilary Benn, UK Secretary of State for the Environment, 4 January 2010, http://www.i-sis.org.uk/lessonsFromBtCotton.php
23.Marketing U.S. organic foods: recent trends from farms to consumers. Carolyn Dimitri and Lydia Oberholtzer, USDA Economic Research Service, September 2009, http://www.ers.usda.gov/Publications/EIB58/
24.Ho MW.UK Food Standards Agency study proves organic food is better. Science in Society 44, 32-33, 2009.
25.Ho MW, Burcher S, Lim LC, et al. Food Futures Now, Organic, Sustainable, Fossil Fuel Free, ISIS and TWN, London, 2008. http://www.i-sis.org.uk/foodFutures.php
26.Delate K and Cambardella CA. Organic production: Agroecosystem performance during transition to certified organic grain production. Agronomy Journal 2004, 96, 1288-98.
27.International Assessment of Agricultural Knowledge, Science and Technology for Development, IAASTD, 2008http://www.agassessment.org/index.cfm?Page=Press_Materials&ItemID=11
28.Ho MW. “GM-free organic agriculture to feed the world”. Science in Society 38, 14-15, 2008.

Riikka Söyring (nimimerkki)

Läskit lapset syövät normaalipainoisia VÄHEMMÄN
http://www.dynamicchiropractic.com/blogs/wrblog/20...

Toimituksen poiminnat