KissanKulmasta

Medialinnakkeet. sananvapaus keräilyharvinaisuutena

Viikonloppuna senaattori Al Franken (demokraatti-Minnesota) selvensi korporatiivisen median hallituksen suostumuksella kaavailemaa internetin -ja sananvapauden- haltuunottoa.

Franken kertoi Las Vegasissa järjestetyn Netroots Nation -konferenssin osanottajille: "Sananvapaus ja nykyinen mediasysteemi ovat uhan alaisina - sensuroimaton ja vapaa online-nettikeskustelu ollaan menettämässä mediataloille, jos ne saavat tahtonsa läpi."

"Tänään haluan kertoa Teille, että uskon netti-neutraliteetin olevan Sananvapauslaki-kysymys (suom. huom. USAssa the First Amendment takaa sanan-, uskon-,  kokoontumis-, anomus- ja lehdistönvapauden)." Franken varoitti myös kaapelijätti Comcastin ja NBC-Universalin häämöttävästä yhteenliittymisestä. (1)

"Jos kukaan ei pysäytä niitä, kauanko luulette kestävän ennen kuin 4-5 megakorporaatiota kontrolloivat kaikkea informaation kulkua, ei ainoastaan tv:ssa vaan myös netissä (online)?"

Korkeimman Oikeuden Citizens United -päätös antaa ennennäkemättömät oikeudet yhtiöille yli kansalaisten. Sillä ei tule olemaan hyvät seuraukset demokratialle. "Jos Citizens United-päätös saa jäädä voimaan, kauanko arvelette kestävän ennen kuin nämä monoliitit ovat ostaneet riittävästi vaaleja saadakseen veto-oikeuden yli kaiken millä kongressi yrittää säädellä ja hillitä yhtiöiden valtaa?"  

Franken osoitti synkkään tulevaisuuteen, jossa muutama mediatalo säätelee sitä, kuinka ja mitä tietoa on saatavilla.

Jos korporaatiot saavat internetin(kin) hallintaansa, nettiin pohjautuva, viimeisen kymmenen vuoden aikana kehittynyt poliittinen liikehdintä tyrehtyisi täysin. "Kyse ei ole edes pelkästään politiikasta. Internet on toiminut verkostoivana ja ihmisiä yhdistävänä voimana mutta myös uskomattomana kasvualustana monilla eri luovuuden aloilla. Internet on luonut myös työpaikkoja. Jos netin vapaus menetetään, myös rahat ohjautuvat yhtiöiden taskuihin."

Comcast-NBC yhteenliittymä olisi vain ensimmäinen nappula domino-efektissä.

"Hallituksella on nyt tehtävä. Kongressi voi, ja sen täytyy, hillitä korporaatioiden rahan vaikutusta vaaleihimme. FCC (Federal Communications Commission) voi pakottaa voimaan säädökset, jotka suojelevat internetin vapautta. FCC ja kongressi voivat yhdessä estää Comcastin ja NBC:n sulautumisen tai ainakin laatia tiukat säännöt yhtiölle jotta paikallista, vaihtelevaa ja vapaata journalismia sekä tiedonvälitystä suojellaan."

Franken muistutti yleisöään myös siitä, että heidänkin osuutensa merkitsee. ”Hallitus ja FCC ovat kuunnelleet pitkään ja paljon lukuisia yhtiöitä. Jos haluatte suojata sananvapautta, Teidänkin täytyy toimia.” help me fight this!"

http://www.huffingtonpost.com/timothy-karr/sen-franken-to-the-netroo_b_659337.html in english

Vapaasti ja paikoin lyhennellen Huffington Post´in artikkelista kääntänyt Riikka Söyring.

Sananvapauden rajoittamiseen USAssa liittyy tämäkin EU-Timesin (suomennettu) uutinen http://riikkasoyring.blogit.uusisuomi.fi/2010/07/20/obama-haluaa-kansalaiset-kalterien-taa-the-violent-radicalization-and-homegrown-terrorisn-prevention-act/

-
EU:kin pyrkii tiukentamaan              

Written Declaration 29 on päätetty ottaa käyttöön EU:ssa 371 mepin valtuutuksella. Written Declaration sallii tallentaa jokaisen Euroopan Unionin kansalaisen tekemät internet-haut tietokantoihin. Julkilausumalla ei ole vielä lainvoimaa mutta komissio voi sen perusteella alkaa ajamaan muutosta direktiiveihin.
Perusteluna julkilausumalle on esitetty naisten ja lasten suojelemista, jopa demokratian turvaamista (!). Terrorismia tai vastaavaa sillä ei pystytä ehkäisemään, mutta internetin välityksellä tapahtuva yksityinen tiedonsiirto ja yksilönsuoja romuttuu.
-
Suomalaisista mepeistä julkilausuman allekirjoittivat Sari Essayah (kd), Ville Itälä (kok), Eija-Riitta Korhola (kok), Hannu Takkula (kesk) ja Timo Soini (ps).
-
Yhdessä EuroPolin (Euroopan Unionin Poliisi) lisättyjen valtuuksien kanssa tulevaisuus alkaa näyttää todella pelottavalta.
Kaikki kansallisesti koottu data on Europolin saatavilla: poliittinen suuntaus, rutiinit, oleskelupaikat (työ, koti, harrastukset), DNA, verot, ääninäytteet, seksuaaliset mieltymykset, terveystiedot, aivan kaikki.              

Title VI of the Maastricht Treaty, the Europol Convention, ja uudet direktiivit sallivat tutkinnan aloittamisen pelkän epäilyn perusteella: syyksi käy epäilty rasismi, ympäristörikos, ksenophobia, tietokonepetos. Direktiivit sallivat myös kansalaisten käytöksen tarkkailun rikosten varalta. Ilmastonmuutoksen epäileminenkin saattaa johtaa pidätykseen (huom. joissain Euroopan maissa esim. holokaustin epäileminen on kriminalisoitu ja siitä saa vankeutta), samoin EU:n kritisoiminen. (2)

Europol on tehnyt myös yhteistyösopimuksia USAn vastaavien elinten kanssa tiedonvälityksestä ja ihmisten luovuttamisesta.

Europolin toimintaa rahoittaa EU, täysin itsenäisenä ja erillään kansallisvaltioista jotka kuuluvat EU:n. Suomessa taas yritetään vaivihkaa ajaa läpi lakimuutos joka siirtäisi toimivallan Suomesta kansainväliselle toimielimelle. (2)

-

Muita vaikutuksia

Suomessa mediatalot omistavat toistensa osakkeita niin ristiin että on naurettavaa puhua kilpailevasta mediasta. (6)

Tämä aiheuttaa mm. sen että vastoin GRECOn päätöksiä ja suosituksia, ei suomalainen media kerro esim. suomalaisista pienpuolueista vaalien alla vaikka omatkin lakimme siihen velvoittavat. (3) Journalistin ohjeita media rikkoo suvereenisti päivittäin.

Media valikoi, mistä, mitä ja miten kerrotaan. Internetin olemassaolo on rikkonut tätä median valtaa muokata kansalaisten todellisuuskuvaa. Jos internet(kin) suitsitaan mediayhtiöiden vallan alle, ei ihmisillä ole enää suuriakaan mahdollisuuksia vaikuttaa tai hankkia tietoa vapaasti.

Suomi onkin saanut vuosittain lukuisia moitteita EIT:lta (Euroopan Ihmisoikeustuomioistuin) sananvapauden ja ihmisoikeuksien rajoittamisesta ja laiminlyömisestä, enemmän kuin muut Pohjoismaat yhteensä. (4) (5)

Ja tulee saamaan. Siitä huolimatta että uusien lakien myötä sananvapautta pyritään rajoittamaan ja asioista kansalaisfoorumeilla käytävää keskustelua tukahduttamaan.

"Elämme vahvaa demokratian ja tasa-arvon aikaa" kuten Tarja Halosella on juhlapuheissaan tapana muistuttaa.
---------------------------

 

Liitteet:

(1) http://riikkasoyring.blogit.uusisuomi.fi/2010/07/16/bp-oljyvuoto-tahallinen-teko-uusia-todisteita/

(2) Sananvapaus ja Yksilönsuoja verolle http://www.uutissanomat.fi/index.php/kotimaan-uutiset/19-ensimmaeinen-pieni-uutinen/94-sananvapaus-ja-yksiloensuoja-verolle

(3) GRECOsta  http://riikkasoyring.blogit.uusisuomi.fi/2010/03/30/suomen-pienpuolueet-esittelyssa-osa-23/

      Äänestyskäyttäytymiseen vaikuttamisesta median avulla      http://riikkasoyring.blogit.uusisuomi.fi/2010/03/31/suomen-pienpuolueet-esittelyssa-osa-33-seka-aanestyskayttaytymiseen-vaikuttaminen-median-avulla/

(4) Asianajajaliitto http://www.asianajajaliitto.fi/viestinta/oikeudellisia_uutisia/kansainvaliset_tietolahteet/eit_lta_tuomioita_suomelle_sananvapauden_loukkauksista_ja_oikeudenkaynnin_viivastymisista.html

(5) Ulkoministeriö  http://formin.finland.fi/Public/Print.aspx?contentid=189478&nodeid=31355&culture=fi-FI&contentlan=1 

(6) Medialinnakkeet http://www.medialinnakkeet.com/

----------------------------------

EDIT Lue myös Valkoisen Talon ja FBIn uusimmat kujeet ja tiukennusehdotukset Washington Postista http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2010/07/28/AR2010072806141_pf.html  in english

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (35 kommenttia)

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

FSB:n oikeuksia laajentava laki meni läpi Venäjän parlamentissa.

Venäjän parlamentin ylähuone hyväksyi maanantaina lain, joka laajentaa turvallisuuspalvelu FSB:n oikeuksia. Laki astuu voimaan sen jälkeen, kun presidentti Dmitri Medvedev on allekirjoittanut sen.

Laki sallii FSB:n kutsua kansalaisia kuultaviksi ilman todistusaineistoa, jos näiden epäillään suunnittelevan Venäjän turvallisuutta uhkaavaa rikosta. Tottelemattomuus voi johtaa 15 päivän vankeuteen.

Medvedevin tukeman lakialoitteen on virallisesti määrä auttaa taistelussa terrorismia vastaan. Parlamentin alahuone duuma hyväksyi lain viime viikolla.

Lain arvostelijoiden mielestä FSB:n toimivaltuuksien lisääminen nostaa turvallisuuspalvelun lain yläpuolelle ja on kaiku neuvostoajoista.

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2010071912063527_ul.shtml

Jussi Vaarala

Mutta yhtä ne ei vie eikä ikinä pysty kahlehtimaan vaikka kuinka yrittäisivät ja ovat aina yrittäneetkin - ajattelun vapautta - ja silloin ne ei vie oleellista ;)))))

Käyttäjän anttiliikkanen kuva
Antti Liikkanen

Kävin katsomassa elokuvan "Inception".

Vaikka käsikirjoitus ja ohjaus olivat rakennettuja futurologisen ja hiukan freudilaisenkin hömpän päälle, oli rainalla kuitenkin vahva sanoma.

Se asettaa Jussi V:n (#2) väitteen kovasti pikaisessa tulevaisuudessa haasteen eteen.

Sami Määttä (nimimerkki)

Riikka: "Media valikoi, mistä, mitä ja miten kerrotaan. Internetin olemassaolo on rikkonut tätä median valtaa muokata kansalaisten todellisuuskuvaa. Jos internet(kin) suitsitaan mediayhtiöiden vallan alle, ei ihmisillä ole enää suuriakaan mahdollisuuksia vaikuttaa tai hankkia tietoa vapaasti."

Aina ovat suuretkin imperiumit kaatuneet, kun ovat menettäneet kaiken tuntuman tavallisten ihmisten elämään. Jos netti suitsitaan, tulevat uudet ratkaisut ja uudet liikkeet.

Helsingin sanomat ja koko konserni ovat suomalaisessa mittapuussa se taho, joka yrittää kovasti hallita, mutta on sillä tiellään häviävä. Jossain vaiheessa...

Jussi Vaarala

3. En kovin perusta noista amerikkalaisista - varmaankin amerikkalainen - hysteriakuvotuksista - ja voin kuvitella että jotain asetettiin ihon alle tai vietiin aivoihin jne.

No - lääkkeillähän sellaista vaikutusta tehdäänkin jo kuten psykiatrina tiedät ja sitten tulee nanoteknologia.

Mutta oleelliseksi kääriytyy tässäkin suhteessa kuka ja ketkä ovat vallassa.

Tässä suhteessa suosittelisin liittymään juuri avaamaani eettis-realistiseen liikkeeseen - meinaan jos hakee elämänlähesitä eettistä perustaa ikinä mille vain.

Jussi Vaarala

En minä sillä eteikö Riikan blogin huoli olisi aiheellinen mutta asia pitää suhteuttaa - siihenkin ettei niillä ole kaikki ymmärrys välttämättä ihmisestä ja elämästä mukana kun teknistaloudellisessa vallanhalussaan ja ahneudessaan kaikkea väsäävät. Ihminen kuitenkin elää pitkälle ittensä keskellä ja jos joku taho ei siihen riittäävää positiivista kontaktia saa hyötyineen niin kyllä sellaisen tahon arvo lopahtaa ennemmin tai myöhemmin.

intrigööri (nimimerkki)

Valta keskittyy, niin taloudellinen kuin poliittinenkin valta. Suomen lehtitaloissa keskittyminen aloi jo 80-luvun puolivälissä, jolloin siihen asti lujien linnakkeiden, maakuntalehtien osakkeista alettiin käydä totista kisaa. Se rytäkkä edelsi alan suurta tietoteknistä murrosta, mikä lähes hävitti lehtien sivunvalmistuksen monine perinteisine ammattiryhmineen. Netti on vielä paljon isompi murros, mikä vielä harventaa paperilehtien määrää rankasti Suomessakin.
Netin osalta kehitystä voi vain arvailla. Terroristit ja pedofiilit ovat valvonnassa vain marginaaliryhmiä. Nettirikollisuuden suitsiminen on jo riittävän todellinen ja vakuuttava syy, että sen varjolla voidaan tehdä kaikenlaista. Liekö sitten satojen miljoonien kansalaisten vapaa tiedonsaanti ja mielipiteiden vaihto se kaikkein suurin päänkivistys valtakoneistolle? Niinhän se on.
Netti on jo nykyisin vain näennäisesti vapaata tiedonkulkua. Tämä koko touhu perustuu tekniikkaan, minkä kehitys mahdollistaa melkein millaisen käyttäjien seurannan tahansa. Kaikkea data- ja elektronista liikennettä seurataan suurvaltojen taholta jo nyt tarkemmin kuin tiedämme. Onkohan tuo EU:n hanke nettihakujen taltioiminen jo käymässä vanhanaikaiseksi ja tarpeettomaksi? Monet senkin asian tietävät, mutta eivät meitille kerro.

Käyttäjän pekkaopollanen kuva
Pekka Olavi Pöllänen

Olen seurannut... ilmeisesti osin eri mediasta, vielä lukematta paljon. Jää huomiseen... Al Franken on muuten mielenkiintoinen henkilö, eikä ihme, että kantaa huolta asiasta.

http://pekkaopollanen.blogit.uusisuomi.fi/2010/07/...

Käyttäjän pekkaopollanen kuva
Pekka Olavi Pöllänen

Ollut laajaa tiedotusta konferensista... mä laitan tuon clipin, 16-21.07 ja tämä 22 tätä kuuta CNN. Ei Amy Goodman perustama dn (lahjoitustulot) haasta kolmannesta, huffingtonpost ehkä kokonaisista jutusta, mutta ei nyt ihan pätkittäisistä jutuista tai käännöksistä...

http://www.democracynow.org/blog/2010/7/22/amy_goo...

http://www.democracynow.org/2010/5/31/noam_chomsky...

http://pekkaopollanen.blogit.uusisuomi.fi/2010/07/...

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

http://projects.washingtonpost.com/obama-speeches/

Tässä suoraan hevosen suusta eli presidentti -so far- Obaman kootut puheet.
Obaman suosima eufemismi näyttäisi olevan New International Order.

# (nimimerkki)

Elvytyksen teho hiipuu, talous romahtaa - Celente:iso kriisi 2012

http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uutiset/etusi...

Parin vuoden sisällä puhkeaa taloustutkija Gerald Celenten mukaan vakava globaali talouskriisi, kun elvytyksen veto hiipuu. Setelien painaminen tulee tiensä päähän...

Samaanaikaan toisaalla velkatalkoo Jykä hehkuttaa: Suomi pyrkii EU:n vahvimmaksi taloudeksi
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2010072712098906_u...

# (nimimerkki)

Hallituksen toimia arvosteleva bloginpitäjä on tapettu Kreikassa 16 luodilla viikko sitten kertoo internetihminen
Kickbasser videon alla joka kertoo internetmaksun tulosta ja korporaatiomediasta joka on kääntynyt bloggereita vastaan.
http://www.youtube.com/watch?v=16utriQ8WvM&feature...
Talk of Internet Fee Hits Top Story & Corporate Media Again Turns on Bloggers- Alex Jones Tv

Kickbasser

Yes, same here in Greece!! We had a great blog (troktiko.blogspot) meny exposure of politics, corporation, cops etc.etc. and many many vierews eveyrday......so after finding who was run this blog - they shot this man with 16 bullets, one week ago!!! The team members of this blog could not stand the presure (my thoughs) so they closed it....and the last message says: The country who gave birth to democracy - now kills the freedom of expression!!!! "

http://www.troktiko.blogspot/

Riikka Söyring (nimimerkki)

#11 ja #12,

Money as debt/ Raha on velkaa-videot, suomenkielinen tekstitys

http://www.youtube.com/view_play_list?p=D085413689...

Enpä hämmästele noita Kreikan tapauksia. Salamurhat ovat siellä perinne. Silti olen sitä mieltä että blogia ei olisi pitänyt lopettaa vaan siirtää se toiselle serverille ja jatkaa.

# (nimimerkki)

Tuossa on vielä video uutisesta
Controversial Greek Blog Administrator Is Assassinated

http://ohlundonline.blogspot.com/2010/07/controver...

Riikka Söyring (nimimerkki)

Saksalaiset pankit salailevat...
http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uutiset/etusi...
mikä ei yllätä koska esim. sveitsiläiset analystit arvelivat jo kauan sitten että mm. Landesbank on heikossa jamassa.
Financial Times´issa on välillä hyviä juttuja vaikka ketku-Murdochin omistama nykyään onkin.

JLin (nimimerkki)

#15 Riikka

Murdoch on tottavie ketku ja tuntuu sen lisäksi vihaavan muslimeja yli kaiken. Foxnews on ehkä maailman juntein uutiskanava. Jossain suomalaisessa uutisessa arvosteltiin Foxia ja sen toimintatapoja. Pitää muistaa, että suomalainen media on läpikorruptoitunutta. Valtaosa Amerikkalaisesta mediasta julistaa rakkautta yli rajojen ja samaan aikaan rypälepommeja putoaa maahan. Foxnews on pommituksesta sen sijaan innoissaan ja sen mielestä se oli niille mulkeroille ihan oikein. Foxnews on ehkä persreikä amerikkalaisuutta, mutta se yhä tunnustaa valtioiden rajat. Murdoch saattaa olla kanto kaskessa ja Foxilta saattaa löytyä totuuden siemen, tai sitten ei.

Kommentoin vaan taas (nimimerkki)

Tästähän tämä Markuskin vielä vapaasti netissä jupisee http://markusjansson.blogspot.com/ Sairas maailma!!!

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

News Alert: DISCLOSE Act fails to clear Senate filibuster, but may return
03:29 PM EDT Tuesday, July 27, 2010
--------------------

Senate Democrats failed Tuesday in their initial attempt to move ahead with campaign-finance legislation backed by President Obama, but vowed to try again to overcome a GOP-led filibuster in coming days.

The Disclose Act would force corporations, unions and other groups to reveal political donations to the public and would bar major federal contractors, bailout recipients and foreign-controlled corporations from participating in U.S. elections.

For more information, visit washingtonpost.com:
http://link.email.washingtonpost.com/r/JDFA9Q/IYDN...

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Kommentoin vaan taas, #17,

tässähän sitä päästään pikkuhiljaa yhteen asiaan mikä vaatii tarkastelua.

Kansalaisten valvontaa pyritään lisäämään, monin tavoin. Sen sijaan hallitus ei suostu antamaan veroviranomaisille, finanssivalvonnalle ja muille vastaaville instansseille keinoja/lakeja joiden avulla ne voisivat valvoa yrityksiä. Vaikka ne ovat vuosien ajan pyytäneet hallitukselta ja eduskunnalta sitä.

Esimerkkinä vaikka pankkien stressitestit: pankit valvovat itse itsensä ja omat tilinsä, päättävät mistä kohtaa tarkastetaan ja miten. Ihan höpötystä eikä sen pitäisi mennä läpi ihmisille. Luultavasti ei menekään. Toivottavasti samalla miettivät miksi tämä valkopesu tällä kertaa oli tarpeen.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Washington Post 28 July 2010

"Disillusioned Obey to oppose Afghan funding bill
By Ben Pershing
Retiring Rep. David Obey (D-Wis.) will vote against a bill to fund military operations in Afghanistan and Iraq Tuesday afternoon, an usual step for an Appropriations Committee chairman and a sign of how disillusioned Obey has become with the Afghan war effort and with the Obama administration's priorities.

In one of the last acts of his four-decade congressional career, Obey said on the House floor Tuesday: "I have a double, and conflicting, obligation. As chairman, I have the obligation to bring this supplemental before the House to allow the institution to work its will. But I also have the obligation to my conscience to indicate - by my individual vote - my profound skepticism that this action will accomplish much more than to serve as a recruiting incentive for those who most want to do us ill."

Obey has become increasingly critical in recent years of U.S. strategy in Afghanistan, arguing against throwing billions more dollars into the venture and in favor of hastening plans for a troop withdrawal, largely because he considers the Afghan government an uncertain and ineffective partner.

"Even if we could have greater confidence in that government's capacity, it would likely take so long that it will obliterate our ability to make the kinds of long term investments in our own country that are so desperately needed," Obey said.

Obey has been a strong advocate of adding $10 billion in emergency funds to the war supplemental bill, money that would be sent to states to prevent layoffs of teachers and school administrators. Obey put that money in the original House bill along with a proposed $500 million cut in Obama's signature Race to the Top education initiative, angering the White House and drawing a veto threat.

The Senate stripped that extra funding from the bill before passage, putting House Democrats in a difficult position. The House could still decide to move the education money in a separate measure this week before it leaves for August recess.

For Obey, the supplemental bill's journey has been a depressing chapter of his last year in office.

"What's happened with this bill is a good indication of the tensions and the false choices that we face," he said.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Tapio Kuosma kirjoittaa blogissaan

Daniel Ellsberg Says He Fears US Might Assassinate Wikileaks Founder
28.7.2010 7.00 | Tapio Kuosma | Yleinen
¤
Vietnamin sotaa koskevat ’Pentagonin paperit’ vuonna 1971 vuotanut tutkija Daniel Ellsberg on varoittanut, että Wikileaksin Julian Assange saatetaan salamurhata toimiensa takia. - Ellsberg on kertonut olleensa itse vuonna 1972 Valkoisen talon salamurhaiskuryhmän kohteena.
¤
Transcript: Daniel Ellsberg Says He Fears US Might Assassinate Wikileaks Founder
By: Jane Hamsher
Daniel Ellsberg, the former US military analyst who released the pentagon papers in 1971, (…). He said he fears for the safety of Julian Assange, founder of Wikileaks, who is reportedly on the verge of leaking secret State Department cables. The Daily Beast reports that Assange is currently being sought by the Pentagon, and Ellsberg advises him not to reveal his whereabouts.
“We have after all for the first time, that I ever perhaps in any democratic country, we have a president who has announced that he feels he has the right to use special operations operatives against anyone abroad, that he thinks is associated with terrorism,” says Ellsberg. “Now as I look at Assange’s case, they’re worried that he will reveal current threats. I would have to say puts his well-being, his physical life, in some danger now. And I say that with anguish. I think it’s astonishing that an American president should have put out that policy and he’s not getting these resistance from it, from Congress, the press, the courts or anything. It’s an amazing development that I think Assange would do well to keep his whereabouts unknown.”

Tätä olin miettinyt itsekin. Semminkin koska Obama on ensimmäinen USAn presidentti joka on AVOIMESTI julistanut omat kansalaiset valtion vihollisiksi, kts. http://riikkasoyring.blogit.uusisuomi.fi/2010/07/20/obama-haluaa-kansalaiset-kalterien-taa-the-violent-radicalization-and-homegrown-terrorisn-prevention-act/

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Wikileaks ja Suomi:

WikiLeaks julkaisi Suomen salaisen nettisensuurilistan
Ti, 13/01/2009 - 04:48 — Uutistoimitus

Suomen salaisiin sulkulistoihin perustuva nettisensuuri muuttui reilut viikko sitten kaikkea muuta kuin salaiseksi, kun amerikkalainen WikiLeaks-sivusto julkaisi suomalaisten palveluntarjoajien käyttämän sulkulistan kokonaisuudessaan. WikiLeaks on erikoistunut julkaisemaan erilaisia whistle blower -tyyppisiä dokumentteja, joissa paljastetaan mm. hallitusten ja viranomaisten väärinkäytöksiä. Suomen sensuurilistalta löytyy yhteensä 797 eri domainia, joiden väitetään sisältävän laitonta lapsipornoa. WikiLeaks toteaa, että listaa ylläpidetään ilman minkäänlaista laillisuusvalvontaa tai julkista kontrollia, ja tästä salakähmäisyydestä onkin seurannut jo se, että listalle on päätynyt Suomen nettisensuuria ankarasti julkisuudessa kritisoineen Matti Nikin lapsiporno.info-sivusto sekä Thaimaan edesmenneen prinsessan muistosivusto.

Savon Sanomien mukaan keskusrikospoliisi sai kuulla listan julkaisemisesta maanantaina. Poliisi uskoo listan vuotaneen julkisuuteen Suomesta käsin. Virka-apupyyntö listan sensuroimiseksi pois julkisuudesta on lähetetty Yhdysvaltoihin, joskin poliisi epäilee mahdollisuuksiaan saada lista poistetuksi WikiLeaksin sivuilta Yhdysvaltojen vahvan sananvapausperiaatteen vuoksi. WikiLeaks on myös kuuluisa siitä, että se ei hevin taivu eri maiden viranomaisten vaatimusten ja uhkausten edessä. Listan anonyymi julkaisija toteaa halunneensa julkaista listan, koska hänen mielestään salaisiin sulkulistoihin perustuva sensuuri ei ole "erityisen demokraattinen" asia, ja koska väärin perustein sensuroituja sivustoja ei ole mahdollista saada pois listalta muuten kuin "pyytämällä kauniisti". Julkaisija arvelee, että ainoa keino asettaa jokin sensurointipäätös kiistanalaiseksi on nostaa oikeusjuttu joko poliisia tai valtiota vastaan.

Suurin kunnia perustuslain vastaisen ennakkosensuurin käyttöönotosta Suomessa kuuluu Vanhasen hallituksessa liikenne- ja viestintäministereinä toimineille demareille Leena Luhtaselle ja Susanna Huoviselle, jotka keräsivät lakia ajaessaan vaalien alla itselleen halpoja poliittisia irtopisteitä. Tanskassa - jonka salainen sensuurilista julkaistiin WikiLeaksissä jo joulukuun puolella - nettisensuuri on ehditty laajentaa jo koskemaan ruotsalaista Pirate Bay -sivustoa. Kun perustuslaillista sananvapautta aletaan rapauttaa eri eturyhmien vaatimuksesta, sensurointia vaativista "hyvistä vihollisista" ei ole puutetta.

Käyttäjän pekkaopollanen kuva
Pekka Olavi Pöllänen

Mulla tuli sellainen kuva näistä, ettei ole mitään keinoa saada niitä auki, vaikka ne olisivat TÄYSIN lakia rikkomattomia. Pakkokeinoja! Ei edes oikeudenkäynnin kautta. Asian tietysti pitäisi olla päinvastoin. Poistettava vasta tutkinnan päätyttyä (jos asia selvä, ristiriitainen, tutkinnan alkaessa) tai oikeuden päätöksen jälkeen. Hirvisaari and me, an ill man, very ill man. Se, että sikareita polttaa NSA:n kaverit, joiden asioita hoitelee täällä myös DEA, ei tee maanpetturiksi. Eikä se, että siirtää itsensä toisen maan kansalaiseksi ja vie mukanaan omaisuutensa.

# (nimimerkki)

Julian Assange Explains WikiLeaks Disclosure Of Afghan War Info To Larry King pt.2
http://www.youtube.com/watch?v=M0-aVxkaPTc

Wikileaks haluaa julkaista Tiitisen listan
http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen....

Käyttäjän pekkaopollanen kuva
Pekka Olavi Pöllänen

Lainsäätäjät ja poliisiproseduurien suunnttelijat ovat Suomessa valkokauluspsykopaatteja. Mutta se johtunee rangaistusasteikosta, joten on pakko ryhtyä rangaisemaan jo ennen rikosta.

Riikka Söyring (nimimerkki)

Pari "pikku" uutista:

Republicans offer Israel green light to bomb Iran
Published 28 July, 2010, 03:48

Republicans in the US House of Representatives have introduced a resolution that would support Israel in the use of all means necessary, including military force, against Iran.

“Obviously we are reaching silly season in Washington with the elections in November and for that there have already been some signs that Israel is going to be a major element that some Republicans will use to get both voters as well as finance, donations to campaigns, away from the Democrats,” said Trita Parsi, a public policy scholar from the Woodrow Wilson Center.

The problem is however, “even silly season has real repercussions on the real world” and that the resolution sends a dangerous signal to Israel that some in congress would welcome military action by Israel against Iran, even though the White House and US military have spoken out against it, argued Parsi.

The resolution could possibly even be seen as encouragement to act by congress, he argued, essentially removing some of the political hurdles that have prevented military action. In essence, congress would be giving advance permission for military actions.

Investigative journalist Wayne Madsen argued that the resolution is merely a propaganda tool being deployed by the Tea Party Caucus members to play to the Tea Party movement for the upcoming November elections.

“This is playing to the tea bag base of the Republican Party. With these individuals in congress being used to sponsor this resolution, you have to wonder who ultimately is backing the tea party movement and for what purposes,” said Madsen.

“This is playing with nuclear fire,” Madsen later added.

RT-News 28 July 2010

Riikka Söyring (nimimerkki)

Former UN weapons inspector calls Iraq war “illegal”
Published 28 July, 2010, 04:46

The former UN chief weapons inspector has told the UK inquiry into the Iraq war the invasion was “illegal”. Hans Blix is among a group of senior military and political officials to testify before the panel.

Ex-Attorney General Lord Goldsmith advised that the war was lawful on the basis of existing UN resolutions. But Dr. Blix, who headed the UN's Monitoring, Verification and Inspection Commission between 1999 and 2003, said his team of inspectors had visited 500 sites but found no evidence of weapons of mass destruction.

"Some people maintain that Iraq was legal. I am of the firm view that it was an illegal war. There can be cases where it is doubtful, maybe it was permissible to go to war, but Iraq was, in my view, not one of those," Dr. Blix said.

He said he agreed with France and Russia, who argued that further UN authorisation was needed for military action.

Dr. Blix, appearing before the five-member panel, also said that both the UK and the United States relied on dubious intelligence sources prior to the invasion and based their weapons assessments on poor quality information.

The Chilcot inquiry – as it is commonly referred to after the name of its chairman, Sir John Chilcot – is an ongoing public investigation into the UK’s role in the 2003 US-led invasion of Iraq.

"It’s not automatic that the evidence collected at this inquiry and the statements made lead to prosecutions," says British Labour Party MP Jeremy Corbyn, “but quite clearly statements made, particularly by Tony Blair and former Foreign Secretary Jack Straw concerning the legal documents that were presented to the Cabinet, become very important and there is an increasing likelihood that somebody or a particular group of people will try to launch a prosecution against Tony Blair, in particular.”

RT-News

Riikka Söyring (nimimerkki)

US “sparked Russian spy sensation” in wake of WikiLeaks broadside
Published 27 July, 2010, 17:46

Edited 28 July, 2010, 12:05

In an effort to distract attention from the release of thousands of secret documents on the Afghanistan War, the US rounded up 11 Russian “spies” according to internal sources.
Just weeks after being hung out to dry after getting branded in the US media spin machine as “spies”, the wrist-slapped Russians are back in Moscow, where “their future looks bright,” Prime Minister Vladimir Putin assured them.

Anna Chapman, for example, whose perky good looks were enhanced by an alluring cloak-and-dagger lifestyle that never seemed to get more exciting than a trip to the local coffee shop, suddenly acquired enough star collateral to reject an invitation by actress Angelina Jolie to the Russian premiere of the film “Salt”, in which Brad’s better half plays – all too surreally in light of recent events – a suspected Russian spy.

But it gets better. Below the vapid veneer of this shoddy spy script, which more resembled a commercialized Hollywood film trailer than any real-life espionage case, experts and analysts were practically screaming: “Where is the ‘bleeping’ story, and why did it break now, especially when Russian President Dmitry Medvedev had just met with US President Barack Obama for the upbeat ‘Cheeseburger Summit’ at Ray’s Hell Burger in Arlington, Virgina?”

Good question. After all, the reason provided by the Federal Bureau of Investigation (FBI) for explaining when they moved against Team Russia when they did is not terribly convincing.

RT-News

marko (nimimerkki)

Pieni välimaininta jolla ratkeaisi monet ongelmat!

http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen....

# (nimimerkki)

MINNE HÄVISIVÄT SONERAN RAHAT ?
Tässä kirjassa kuvataan Soneran tapahtumia vuosien 2000 ja 2001 aikana
Kaj-Erik Relanderin johtajakaudella. Näistä tapahtumista on kerrottu
osittaisia ja epätäydellisiä tulkintoja mediassa. Tässä kirjassa
valotetaan ensimmäistä kertaa tapahtumien todellista kulkua. Näin
pyritään kertomaan sijoittajille, veronmaksajille, Soneran henkilöstölle
ja kaikille Soneran asioista kiinnostuneille Soneran asioiden todellinen
tila vuosina 2000-2001. Se kiinnostanee monia ihmisiä.
http://www.kolumbus.fi/sidewinder/Sonera-kirja.txt

Israeli President Shimon Peres stated the following: "We are buying up Manhattan, Hungary, Romania and Poland."
http://www.youtube.com/watch?v=JL4Cu-K17vE&feature...

# (nimimerkki)

Julian Assange Explains WikiLeaks Disclosure Of Afghan War Info To Larry King pt.1
http://www.youtube.com/watch?v=XlBg9kszVho

# (nimimerkki)

Bob Chapman on The Wikileaks and the role of Pakistan in Financing the Terrorism http://networkedblogs.com/6iuEx

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Goldman Sachs reveals where bailout cash went
Posted by EU Times on Jul 26th, 2010 // 1 Comment

 
 
Goldman Sachs received a $12.9 billion payout from the government's bailout of AIG, which was at one time the world's largest insurance company.

Goldman Sachs sent $4.3 billion in federal tax money to 32 entities, including many overseas banks, hedge funds and pensions, according to information made public Friday night.

Goldman Sachs disclosed the list of companies to the Senate Finance Committee after a threat of subpoena from Sen. Chuck Grassley, R-Ia.

Asked the significance of the list, Grassley said, “I hope it’s as simple as taxpayers deserve to know what happened to their money.”

He added, “We thought originally we were bailing out AIG. Then later on … we learned that the money flowed through AIG to a few big banks, and now we know that the money went from these few big banks to dozens of financial institutions all around the world.”

Grassley said he was reserving judgment on the appropriateness of U.S. taxpayer money ending up overseas until he learns more about the 32 entities.

SETTLEMENT: Goldman Sachs admits it misled investors, pays $550M fine
GOLDMAN CONSENT: SEC vs. Goldman Sachs
JUDGEMENT: Final judgement of defendant

Goldman Sachs (GS) received $5.55 billion from the government in fall of 2008 as payment for then-worthless securities it held in AIG. Goldman had already hedged its risk that the securities would go bad. It had entered into agreements to spread the risk with the 32 entities named in Friday’s report.

Overall, Goldman Sachs received a $12.9 billion payout from the government’s bailout of AIG, which was at one time the world’s largest insurance company.

Goldman Sachs also revealed to the Senate Finance Committee that it would have received $2.3 billion if AIG had gone under. Other large financial institutions, such as Citibank, JPMorgan Chase and Morgan Stanley, sold Goldman Sachs protection in the case of AIG’s collapse. Those institutions did not have to pay Goldman Sachs after the government stepped in with tax money.

Shouldn’t Goldman Sachs be expected to collect from those institutions “before they collect the taxpayers’ dollars?” Grassley asked. “It’s a little bit like a farmer, if you got crop insurance, you shouldn’t be getting disaster aid.”

Goldman had not disclosed the names of the counterparties it paid in late 2008 until Friday, despite repeated requests from Elizabeth Warren, chairwoman of the Congressional Oversight Panel.

“I think we didn’t get the information because they consider it very embarrassing,” Grassley said, “and they ought to consider it very embarrassing.”

FINANCIAL REFORM: How Congress rewrote the regulations
FIXED? Will new regulations prevent future meltdowns?
FINANCIAL OVERHAUL AND YOU: Mortgages, debit cards, loans, more

The initial $85 billion to bail out AIG was supplemented by an additional $49.1 billion from the Troubled Asset Relief Program, known as TARP, as well as additional funds from the Federal Reserve. AIG’s debt to U.S. taxpayers totals $133.3 billion outstanding.

“The only thing I can tell you is that people have the right to know, and the Fed and the public’s business ought to be more public,” Grassley said.

The list of companies receiving money includes a few familiar foreign banks, such as the Royal Bank of Scotland and Barclays.

DZ AG Deutsche Zantrake Genossenschaftz Bank, a German cooperative banking group, received $1.2 billion, more than a quarter of the money Goldman paid out.

Warren, in testimony Wednesday, said that the rescue of AIG “distorted the marketplace by turning AIG’s risky bets into fully guaranteed transactions. Instead of forcing AIG and its counterparties to bear the costs of the company’s failure, the government shifted those costs in full onto taxpayers.”

Grassley stressed the importance of transparency in the marketplace, as well as in the government’s actions.

“Just like the government, markets need more transparency, and consequently this is some of that transparency because we’ve got to rebuild confidence to make the markets work properly,” Grassley said.

AIG received the bailout of $85 billion at the discretion of the Federal Reserve Bank of New York, which was led at the time by Timothy Geithner. He now is U.S. treasury secretary.

“I think it proves that he knew a lot more at the time than he told,” Grassley said. “And he surely knew where this money was going to go. If he didn’t, he should have known before they let the money out of their bank up there.”

An attempt to reach Geithner Friday night through the White House public information office was unsuccessful.

Grassley has for years pushed to give the Government Accountability Office more oversight of the Federal Reserve.

U.S. Rep. Bruce Braley, a Waterloo Democrat, said he would propose that the House subcommittee on oversight and investigations convene hearings on the need for more Federal Reserve oversight. Braley is a member of the subcommittee.

Braley said of Geithner, “I would assume he would be someone we would want to hear from because he would have firsthand knowledge.”

Braley also noted that the AIG bailout was negotiated under President George W. Bush, a Republican.

He said he was confident that the financial regulatory reform bill signed by President Obama this week would help provide better oversight than the AIG bailout included.

“There was no regulatory framework in place,” Braley said. “We had to put something in place to begin reining them in. I’m confident they will begin to be able to do that.”
http://www.eutimes.net/2010/07/goldman-sachs-revea...

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

FBI sananvapauden kimpussa

"FBI's push to clarify electronic authority raises privacy concerns

Sen. Patrick J. Leahy, chairman of the Judiciary Committee, said the Justice proposal "raises serious privacy and civil liberties concerns." (Susan Walsh/associated Press) Network NewsX Profile

By Pete Yost
Washington Post Staff Writer
Monday, August 2, 2010

Invasion of privacy in the Internet age. Expanding the reach of law enforcement to snoop on e-mail traffic or on Web surfing. Those are among the criticisms being aimed at the FBI as it tries to update a key surveillance law.

Federal law requires communications providers to give records in counterintelligence investigations to the FBI, which doesn't need a judge's approval and court order to get them.

They can be obtained merely with the signature of a special agent in charge of any FBI field office, and there is no need for suspicion of wrongdoing -- the records merely need to be considered relevant to a counterintelligence or counterterrorism investigation. The person whose records the government wants doesn't even need to be a suspect.

The bureau's use of these "national security letters," as the requests are known, has a checkered history.

The FBI engaged in widespread and serious misuse of its authority to issue the letters, illegally collecting data from Americans and foreigners, the Justice Department's inspector general concluded in 2007. The bureau issued 192,499 national security letter requests from 2003 to 2006. Since then, the bureau has continued its reliance on the letters to gather information from telephone companies, banks, credit bureaus and Internet service providers.

That last source is the focus of the Justice Department as it presses Congress to clarify the Electronic Communications Privacy Act so that the FBI can continue to gather some electronic records without a warrant from a judge.

The law already requires Internet service providers to produce the records, said Dean Boyd, a spokesman for the Justice Department's national security division. But, he said, it currently causes confusion and the potential for unnecessary litigation, as some Internet companies have argued that they are not always obligated to comply with the FBI requests.

A key Democrat on Capitol Hill, Senate Judiciary Committee Chairman Patrick J. Leahy of Vermont, wants a timeout.

The administration's proposal to change the law "raises serious privacy and civil liberties concerns," Leahy said Thursday in a statement.

"While the government should have the tools that it needs to keep us safe, American citizens should also have protections against improper intrusions into their private electronic communications and online transactions," said Leahy, who plans to hold hearings in the fall on issues involving the law.

Critics are lined up in opposition to what the Obama administration wants to do.

"The FBI is playing a shell game," says Al Gidari, whose clients have included major online companies, wireless service providers and their industry association.

"This is a huge expansion" of the FBI's authority, he said, "and burying it this way in the intelligence authorization bill is really intended to bury it from scrutiny."
Boyd, the Justice Department spokesman, said the changes being proposed will not allow the government to obtain or collect new categories of information; they clarify what Congress intended when the statute was amended in 1993, he argued.

Critics point to a 2008 opinion by the Justice Department's Office of Legal Counsel. It found that the FBI's reach with national security letters extends only as far as getting a person's name, address, the period in which they were a customer, and the phone numbers for incoming and outbound calls.

The problem the FBI has been having is that some providers, relying on a 2008 Justice Department opinion issued during the Bush administration, have refused to turn over information about customers' e-mail correspondence or Web-surfing history.

Since the FBI has the authority to obtain the same information with a court order issued under a broad section of the USA Patriot Act, there's no need to change the law, said Gregory Nojeim, director of the Project on Freedom, Security and Technology at the nonprofit Center for Democracy and Technology.

The critics say the proposed change would allow the FBI to remove federal judges and courts from scrutiny of its requests for sensitive information.

"The implications of the proposal are that no court is deciding whether even that low standard of 'relevance' is met," Nojeim said. "The FBI uses national security letters to find not just who the target of an investigation e-mailed, but also who those people e-mailed and who e-mailed them."

 

-- Associated Press

repe (nimimerkki)

21 Ehkäpä tätä sankaritoimittajaa ei tapettu, koska häntä haluttiin käyttää hyväksi. Watergate on Michael Collins Piperin mukaan selvästi CIA:n vallankaappaus, koska Nixon haluttiin syrjäyttää. Suosittu vaalivoittaja halusi miehittää CIA:n omilla miehillä eikä ollut tarpeeksi Israelin puolesta, vaan ajatteli enemmän USA:n etuja. Mossadin ja Israelin mies Angleton piteli lankoja käsissään ja ilmesesti ainakin "sankaritoimittajan" esimies eli päätoimittaja olisi ollut Angletonin luottomiehiä. Ehkäpä "sankaritoimittaja" on ulkna tästä kuviosta ja tietysti koko maailma. Vasemmisto oli ihan lääpällään, kun äärioikeistolainen Nixon syrjäytettiin ja jatteli, että asiassa oikeus voittaisi. Asia ei ole niin mustavalkoinen. Siionistien kontrolloima media alkoi välittömästi erottaa miestä ja meuhkata ja Nixon sortui vielä joihinkin naurettaviin peittelyihin. Mies oli kuitenkin kai jo päätetty aikoja sitten erotuttaa ja haettiin vain syytä. Watergate-jupakka oli siihen oiva syy. Kennedyn murhan taustalla löytyvä nimi Howard Hunt oli taas syntipukkina, joten koko operaatio saattaa olla suunniteltu ihan tätä varten eli syy saatettiin järjestää alusta lähtien.

Koska USA mitä ilmeisimmin on Mossadin kanssa Talebanin takana Pakistanin kanssa yhdessä, ihmetyttää erinäisten asiakirjojen sisältö, mitä uutisissa on kerrottu wikileaksissa olleen. Näinköhän tässäkin sivustoa on käytetty hyväksi ja sinne on vuodettu tahalaan jotain? Ja voidaanhan sivustoa vastaan alkaa tietysti toimia ja vieläpä samasta syystä. Eihän kukaan kiellä tekemästä juuri itse syytä tähän ja sehän on näiden veijareiden tyyli ollut ennenkin.

Toimituksen poiminnat