KissanKulmasta

Avandia - tappava diabeteslääke

 

Washington, DC - Senaatin Rahoitusasiain Komitean (Senate Finance Committee) puheenjohtaja Max Baucus (D-Montana) sekä johtava jäsen Chuck Grassley (R-Iowa) ovat julkistaneet viimeisimmät löytönsä diabeteslääke Avandiasta sekä toimittaneet ne FDAlle (US Food and Drug Administration joka vastaa ruoka- ja lääketurvallisuudesta).

Finance Committeen tutkinnassa paljastui dokumentteja, joiden perusteella voidaan epäillä Avandian valmistajan GlaxoSmithKlinen pimittäneen tutkimustuloksia. Pimitettyjen tutkimustulosten perusteella GlaxoSmithKline tiesi Avandian aiheuttamista terveysriskeistä mutta se ei estänyt lääkejättiä aktiivisesti markkinoimasta tuotetta.

"Informaatio on FDAn tärkein työkalu, jonka avulla suojellaan amerikkalaisia kuluttajia./.../ Potilailla ja lääkäreillä on oikeus tietää lääkkeiden riskeistä. Lääkeyhtiöillä on velvollisuus julkaista kaikki data /.../"

"Tämä lääke on osoittanut, että on tärkeää vahvistaa FDAn sitä osastoa joka monitoroi lääketurvallisuutta. Nyt ne FDAn osastot, jotka päättävät myyntiluvista jättävät turvallisuus-monitoroijien raportit huomiotta."

Grassleyn ja Baucusin tutkinnassa tuli esiin myös GSK:n sisäisiä sähköpostiviestejä, joiden sisältö paljasti että GSK oli tietoisesti ja tarkoituksella salannut Avandian vaarallisuutta jo vuodesta 2000. Lisäksi kävi ilmi, että myös Avandiaa oli markkinoitu haamukirjoittajien avulla (1).

sivuhuomautus: Haamukirjoittajilla viitataan lääkeyhtiöiden tapaan julkaista maksun nimensä käyttöön antamisesta saaneiden lääkärien nimissä tieteelliseltä vaikuttavia artikkeleja, jotka ovat tosiasiassa mainoksia. Näitä artikkeleita julkaistaan ammattilehdissä, ja paljon niihin perustuen tehdään ihmisten terveyteen vaikuttavia lääketieteellisiä ja poliittisia päätöksiä. Asiasta tarkemmin linkissä (1) Lääkejätti Wyeth syytteessä.

Dr. M. Freed, eräs GSK:n johtajia kirjoitti sähköpostiviesteissä mm. "mikään tuon tietyn (vuonna 1999 tehdyn) tutkimuksen datasta ei saa nähdä päivänvaloa GSK:n ulkopuolella."
Grassleyn ja Baucusin maaliskuussa julkaisema 334-sivuinen osaraportti syyttää suoraan FDA:ta yhteistoiminnasta pimittämisessä sekä kertoo GSK:n uhkailleen tutkijoita, jotta nämä pitäisivät suunsa kiinni mm. siitä että Avandia aiheuttaa sydänkohtauksia.

lähde: http://finance.senate.gov/newsroom/chairman/release/?id=bcf5aef6-9bc5-45ca-9cab-aadf5df135fa

Vapaasti ja paikoin lyhennellen Senaatin Finance Committeen tiedotteesta kääntänyt Riikka Söyring

-------------

Nyt taas maallikko saattaa kuvitella että tottahan FDA vetää Avandian markkinoilta. Väärin!

Voisiko se mahdollisesti johtua -olisiko yhteys- siitä että FDAn myyntilupia myöntävän paneelin jäsenistä moni, elleivät kaikki jäsenet, saa rahaa "konsultoinneista" ja "luennoimisesta" samoilta lääkeyhtiöiltä joiden tuotteita paneelin pitäisi arvioida?

Suomessa THL:n rokotetutkimusta rahoittaa yli kuudella miljoonalla eurolla samainen GlaxoSmithKline. THL:lla on meneillään tällä hetkellä ainakin kolme eri oikeusjuttua eri oikeusasteissa. THL:aa vaaditaan mm. paljastamaan sikainfluenssarokote Pandemrixin koostumus. THL on kieltäytynyt liikesalaisuuteen vedoten. (2)

Euroopan lääkevalvontaviranomainen EMA on sekin rahoituskytkös-sotkuissa. Tutkintapyyntö on jätetty (3).

Avandiaa ei Suomessa paljoakaan käytetä.

Grassleyn ja Baucusin tutkinnan tulosten pääpaino on kuitenkin mielestäni siinä, että a) lääkeyhtiöt todistettavasti väärentävät tutkimustuloksia tehtailemalla niitä ns. hatusta, jättämällä pois tuotteelle epäsuotuisia osaraportteja tahi sormeilemalla dataa ja b) lääkevalvonnasta vastuussa olevat viranomaiset ovat sotkeutuneet pimittelyyn taloudellisten ja urakehityskytköksiensä takia.

Jotakin tuntuu tapahtuvan moraalille ja selkärangalle; ei voi olla oikein että lääketurvallisuudesta ja kansanterveydestä vastuussa olevat tahot käyttävät kansalaisia joista heidän pitäisi virkansa puolesta huolehtia, koe-eläiminä (kuten THL tekee suomalaisissa lastenneuvoloissa) edistääkseen liikekumppaniensa taloudellisia etuja ja ruokkiakseen näiden (ja omaa) voitonpyyntiä.

Ihmisten psyykesta kertova kiinnostava seikka on se, että moni tuntuu ajattelevan "Ohhoh. Kylläpä tulin sairaaksi tästä lääkkeestä. Sen täytyy olla tosi tehokasta!" Näin tapahtui mm. Suomessa käytetyn testaamattoman H1N1-rokotteen kohdalla.

---------------

liitteet:

Raportti löydöksistä http://finance.senate.gov/newsroom/chairman/release/?id=bc56b552-efc5-4706-968d-f7032d5cd2e4.

Tutkinnan liitedokumentit täällä http://finance.senate.gov/newsroom/chairman/download/?id=a5c07780-6351-4905-8c63-52e4a7a7a66b.

(1) lääkeyhtiöiden haamukirjoituskäytännöistä http://riikkasoyring.blogit.uusisuomi.fi/2010/07/15/laakejatti-wyeth-syytteessa/

Bloomberg´s Business Week raportoi Avandiasta http://www.businessweek.com/lifestyle/content/healthday/641072.html

(2) http://www.rokotusinfo.fi/  ja http://www.infosota.fi/2009/11/17/terveyden-ja-hyvinvoinnin-laitos-hallinto-oikeuteen-salaisten-h1n1-sopimuspaperien-takia/

(3) Tutkintapyyntö http://english.prescrire.org/spip.php?article1120

Lue myös Euroopan Neuvoston ja BMJ:n raportti H1N1-huijauksesta  http://www.infosota.fi/2010/07/09/salaliiton-makua-h1n1-huijaus

sekä

Braithwaite John; Corporate Crime in the Pharmaseutical Industry http://www.scribd.com/doc/14171452/Braithwaite-John-Corporate-Crime-in-the-Pharmaceutical-Industry

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (27 kommenttia)

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Kymmeniä tuhansia sydänkohtauksia, korruptiota, kiristystä ja uhkailua 

http://edition.cnn.com/2010/HEALTH/02/20/avandia.study/index.html

Normaali työpäivä lääkeyhtiössä ;)

Lars Henrik Käcklund (nimimerkki)

Hyvä juttu. Kertoisitko onko kyseessä insuliinipistos ja / tai eri myyntinimikkeellä Suomeenkin tuputettava rohto?

Katja (nimimerkki)

Öljyjuttu väliin!
Matt Simmons tells a`real ugly story`!
http://www.youtube.com/user/NOLINKNEWS#p/u/10/wgqu...

Käyttäjän anttiliikkanen kuva
Antti Liikkanen

Avandia on ns elintasodiabeteksen (DM2) hoitoon tarkoitettu tablettilääke, joka Suomessa on melko vähäisessä käytössä.

Olisi hyvä, jos Riikalle saataisiin "tutkijakaveri", joka ripustaisi hänen juttunsa kansainvälisten konsortioiden roistoilusta siihen elämään, jota lukija IRL viettävät suomalaisessa nettipitoisessa keskusteluyhteiskunnassa.

Ettei kävisi niinkuin Myllykankaalle eilen HS:ssa: mies, jolla ei ole lääkärin koulutusta saati vastuuta, kirjoittaa asiassa jutun, jonka toimitus lyhentää siten, että dosentin teksti vaikuttaa "ad absurdum" dilentatismilta.

Riikan teksissä on vähän sitä samaa: pienellä ryhmätyöllä siitä hiotuisi terävä säilä.

# (nimimerkki)

Police State 4: The Rise of FEMA Full Length 2:20:38
http://www.youtube.com/watch?v=Klqv9t1zVww

POLICE STATE 4 chronicles the sickening depths to which our republic has fallen. Veteran documentary filmmaker Alex Jones conclusively proves the existence of a secret network of FEMA camps, now being expanded nationwide. The military industrial complex is transforming our once free nation into a giant prison camp. A cashless society control grid, constructed in the name of fighting terrorism, was actually built to enslave the American people. Body scanners, sound cannons, citizen spies, staged terror and cameras on every street corner -- it's only the beginning of the New World Order's hellish plan.

Riikka Söyring (nimimerkki)

Lars-Henrik Käcklund, #2,

http://en.wikipedia.org/wiki/Rosiglitazone jossa huomioni kiintyi samaan kuin FDAn lausunnoissa; kiistaa on siitä onko Avandia vähemmän vai enemmän tappava kuin kilpaileva merkki Actos.
Siitä ei riidellä ovatko ne tappavia.

Antti Liikkanen, #4,

kiitos lisätiedoista. Minusta jutun sekä Grassleyn ja Baucusin raportin pääpaino on siinä, että tiedettä on vaikea kutsua enää tieteeksi, niin paljon tutkimustuloksia sormeillaan jättämällä epäsuotuisia osia pois (kts. mm. #1 linkki) loppuraportista tai jopa kokonaan väärentämällä raportin osia.

Tärkeää on myös viranomaisten korruptoituminen: kuten Euroopan Neuvoston raportissa todetaan "päätökseen tekoon on vaikutettu joka tasolla -joka taholla."

Kun luottamus viranomaisiin, poliittisiin päättäjiin ja esim. tieteeseen horjuu tai se lakkaa kokonaan, seuraukset voivat olla katastrofaaliset.
Mitä jos tuleekin oikea pandemia, ei vain tällainen Otetaanpa rahat (ja terveys) pöljiltä pois-valepandemia kuten H1N1?

Käyttäjän anttiliikkanen kuva
Antti Liikkanen

Huomattavasti lääkekonsortioiden tuotteita enemmän ongelmia aiheuttaa seuraava lista, joka on (myös) kotoisin kolmannelta sektorilta (sellainenhan "Riikka Watch" tavallaan on: Heinäveden kolmiomittaustorni).
On siellä mukana pari sellasitakin asiaa, joita Heinävedellä sietää enempi varoa.

- dieselin pakokaasut
- vuorotyö
- lyijy ja lyijy-yhdisteet
- noki
- hitsaushöyryt- ja kaasut
- tulenkestävät keraamiset kuidut
- indiumfosfidi
- volframikarbidia (tungstenia) sisältävä koboltti
- titaanidioksidi
- styreeni-7 ,8-oksidi ja styreeni
- propyleenioksidi
- formaldehydi eli metanaali
- asetaldehydi
- dikloorimetaani eli metyleenikloridi (DCM)
- trikloorietyleeni (TCE)
- tetrakloorietyleeni (PCE)
- kloroformi
- polyklooratut bifenyylit (PCB-yhdisteet)
- di(2-etyyliheksyyli)ftalaatti (DEHP)
- atratsiini

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Antti Liikkanen, #7,

Riikka Watch vahtii minkä ehtii. Ja tiedottaa myös.

Onkin erinomaista, että niin moni kolmannen sektorin henkilö on alkanut toimeen ja tarkkailee tasavaltaa ynnä maailmaa minkä ehtii sekä tiedottaa havainnoistaan = teemme viranomaisten ja median työtä.

Palkkaahan emme (rahana) tästä vahtimisesta ja tiedottamisesta saa.

Antti (nimimerkki)

Antti #7

Tuohon luetteloon voisi lisätä vielä Viralliset ravitsemussuositukset.

# (nimimerkki)

Maailman vaarallisin putki Suomenlahdella?

Meksikonlahdel huhtikuus losahtanu öljynporauslautta on kiihdyttäny keskusteluu ympäristöuhista. Suomalainen eräs merikapteeni on rakentanu kaasu ja öljyputkii ympäri maailmaa.Täl hetkel Afrikas öljynporauslautal oleva heebo on arvostellu ankarasti Suomenlahden alle tulevaa putkee ja väittää sitä jopa maailman vaarallisemmaks. -Putki lasketaan suoraan peruskallion päälle. Muualla se peitetään. Jos täydes lastis oleva laiva saa ns,blackoutin,ainut tapa pysäyttää laiva on viskaa ankkuri. Jos ankkuri repii putken,syntyy kupla,joka vie kipon pohjaan. Laiva katkee ja öljyy vuotaa Suomenlahteen jne. Nord Streamin 1220km pitkä kaasuputki kulkee Suomen vesillä 369km.

Päivän uutisia,Astropelle kopra luovutti Haloselle takas jonku kalevala rojun.
Kopra ei koskaan käyny NASA:n simulaattoria pidemmällä.Piste!
Lukekaa loput "uutiset" täältä: http://www.ampparit.com/ Tai HERÄTKÄÄ!

# (nimimerkki)

Eilen tuli Ross Kemp ja rikollisjengit maikkarilta
Dokumenttisarja pahamaineisimmista jengeistä. Jaksona: Keskiviikkona 21.7. kello 23.30
Ross Kemp matkustaa Keniaan ottamaan selvää Afrikan vaarallisimpana jenginä pidetystä Mungiki-ryhmästä. Ryhmää syytetään kidutuksista, kiristyksestä ja raaoista murhista. Ryhmän johtajat kiistävät syytökset ja esille nousee kysymys siitä, onko todellinen vihollinen maan hallitus? Kuvausryhmä vierailee myös Eldoret Showgroundissa, jossa asuu 15 tuhatta köyhyydestä kärsivää Kenialaista.

Todellisuudessa Mungiki ryhmä koostu lähes 5 miljoonasta köyhästä joita korruptoitunut hallitus tappaa surutta ja pistää syyt "jengin" niskaan. Lehdet myy ja avustusrahat päätyy taskuihin,kenen! Tuollahan Obamakin on syntyny.

Jakso loi kuviksi koko vuosien skenaarioni EU:sta,siitä mitä meidän lapsemme ja varsinkin lapsemlapsemme joutuvat kokemaan. VAIN JOS MAAILMA HERÄÄ KAIKKI ON ESTETTÄVISSÄ JA AHNEET PSKAT TAPETTAVISSA!!!! Saatana.

Suositussa South Park -animaatiosarjassa muut maat ottivat ydinaseiden kohteeksi pikkuisen, liian rehellisen Suomen. http://www.iltalehti.fi/viihde/200904169425677_vi....
Video ei ole enää käytettävissä käyttäjän Viacom International Inc. tekemän tekijänoikeusvaatimuksen vuoksi. (Koko jakso katsottavissa täältä): http://img1.kiwi.kz/watch/8574n3b1a8s1
"kaikki muut 13 tuotantotokautta kyllä löytyy netistä,yhtä jaksoo lukuun ottamatta;)" Kuka tykkää kuka ei,politiikkaa,faktaa ja fiktioo sekasin..

# (nimimerkki)

Feissarissa läppä, kolme yhteistä frendii Nigel Farage,fighting bull:n kanssa.
Yllätys Antti Pesonen,Aljazeera Channel,AccessInfo Europe. Missä on joku vitun soini joka ylistää Nigelii ym,paskanjauhajat??????

ÄLKÄÄ ÄÄNESTÄKÖ KETÄÄN!! paitsi Ipua,piraatteja jne,VALTAPUOLUEET VITTUUN!

# (nimimerkki)

Kaikille perseen nuolijoille pieni johdanto:

Nigel Farage destroys the EU president (swe/fin/eng subs)
http://www.youtube.com/watch?v=ViPm0GUxw-M

Iso-Britannian itsenäisyyspuolueen ex-johtaja ja nykyinen euroedustaja Nigel Farage yritettiin tappaa lavastetulla lento-onnettomuudella.
http://nwohavaintoja.blogspot.com/search?q=Nigel+F...

Puola kieltäytyi ottamasta lisää IMF-velkaa ja viikko tämän jälkeen Puolan eliitti joutui lento-onnettomuuteen, koneen maahansyöksyn jälkeen tapahtui eloonjääneiden siviilien joukkoteurastus.
Kyseiselle turmapaikalle sattui muuan Venäläinen Andrei Mendierej joka kuvasi videon kännykkäkamerallaan. Hänet puukotettiin hengiltä vain viikko tämän jälkeen ja kyseessä ei ollut mikään kuin pää silminnäkijän likvidoiti.
http://nwohavaintoja.blogspot.com/search?q=puolan+...

Videoanalyysi paljastaa - Smolenskin turmakoneessa oli 3 eloonjäänyttä jotka ammuttiin paikan päälle Venäläisten sotilaiden toimesta
http://nwohavaintoja.blogspot.com/search?q=Videoan...

tässä tätä EU fasismia:
http://www.youtube.com/watch?v=qOcG2G_6uC0&feature...
video jossa EU-parlamentti äänesti 12.12.2007
demokratiamme pois- ja siis hyväksyi EU-liittovaltio lain salaa- huom:
siis HYLÄTEN KANSANÄÄNESTYKSET.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Bloomberg Business Week Avandiasta http://www.bloomberg.com/news/2010-07-21/glaxo-ava...

#, hyvä että tuot tietoa. On kuitenkin pakko huomauttaa, että kiroilla ei sovi kuten ymmärrät; tämähän on tavallaan julkinen tila ja operaattorin säännöt kieltävät kiroilemisen.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Unkari ei ole halukas ottamaan IMF:lta apua:

"Hungarian bonds and the currency may fall after the International Monetary Fund and European Union ended talks with the government without endorsing Prime Minister Viktor Orban’s plans to control the budget deficit.

The Washington-based IMF, which is providing the bulk of a 20 billion-euro emergency loan to Hungary under a 2008 bailout agreement, said late yesterday that “a range of issues remain open.” The government must make “tough decisions, notably on spending,” to comply with deficit requirements, the EU said.

The statements are a blow to Orban’s efforts to rebuild investor confidence after ruling party officials raised the spectre of a Greek-like crisis last month, driving the forint down 4.6 percent against the euro in two days. Hungary, in its fifth year of austerity measures, sought to persuade creditors to widen the country’s deficit target for next year.

“This is definitely negative for bonds and negative for the currency, both in speculative terms and in real flows,” Peter Attard Montalto, an economist at Nomura International Plc in London. “For an IMF statement, it’s pretty damning. This supranational cushion behind Hungary is actually far softer than people realize.”

The forint has lost 6.5 percent against the euro in the past three months, the worst performance among the more than 170 currencies tracked by Bloomberg. The yield on the benchmark three-year government bond rose 153 basis points to 6.93 percent on July 16.

Landslide Victory

Orban won a landslide victory in April by pledging to end the budget cutting strategy of his predecessors, which helped reduce Hungary’s deficit to 3.8 percent of gross domestic product in 2008 from 9.3 percent in 2006. The shortfall widened to 4 percent last year and may reach 4.1 percent this year, according to the European Commission.

After the election, Fidesz said the previous administration lied about the budget as he lobbied the IMF and EU to allow wider deficits this year and next. Fidesz officials roiled markets on June 3 and 4, saying the economy was “much worse” than the government had forecast and the country had a “slim chance to avoid a Greek situation.”

The government sough to ease concern on June 5 by pledging to stick with this year’s creditor-approved deficit target of 3.8 percent of GDP.

The EU, in its July 17 statement, welcomed Hungary’s commitment to the 2010 deficit target and said the country has one of the lowest budget deficits in the 27-member bloc.

‘Tough Decisions’

“However, the correction of the excessive deficit by next year will require tough decisions, notably on spending,” Olli Rehn, commissioner for Economic and Monetary Affairs, said in a statement released from Brussels. “Care will also be needed to ensure a stable environment for both domestic and international investors.”

Concluding the review is a condition for disbursing funds from the bailout loan. Hungary has 5.7 billion euros of the package available. The government has refrained from tapping it this year as it was able to finance spending through debt sales.

“Our talks with the Hungarian government have been interrupted as we have not been able to find enough common ground and there remain too many unresolved issues to take this review to our board,” Christoph Rosenberg, who led the IMF mission, said in a phone interview today. “It makes eminent sense for Hungary to reduce its fiscal deficit, as the country continues to be vulnerable due to its high debt ratio.”

During the IMF’s visit, Hungary’s government tried to persuade the fund to accept a deficit target of as much as 3.8 percent of GDP for 2011 instead of 2.8 percent, Economy Minister Gyorgy Matolcsy said in a July 2 interview. Hungary needs the extra room to finance changes, such as merging state agencies at the county level, to yield longer-term savings, he said.

‘Continues to be Vulnerable’

The government also sought a two-year “precautionary” loan agreement for as much as 20 billion euros beginning in 2011, Matolcsy said.

“During the talks with the IMF and EU delegations, the Hungarian government openly and honestly revealed the problems stemming from the misguided budget management in the first half,” Matolcsy said in a statement released late yesterday through the MTI news service. “The government will naturally continue negotiations with international organizations, including the IMF and the EU.”

Bank Tax Concerns

In an effort to persuade investors the government can reach its deficit target, Orban on June 8 announced plans to raise 187 billion forint ($527 million) this year from a new tax on the financial industry. He also said Hungary would cut spending, reduce personal income taxes and lower taxes for small businesses.

The planned levy on banks, insurers and financial leasing companies “is likely to adversely affect lending and growth,” the IMF said in its statement.

“The statements suggest that the parties didn’t turn hostile,” said Gergely Suppan, an economist at Takarekbank Zrt. In Budapest. “The IMF probably wanted to see the basis of the 2011 budget and the government couldn’t show specifics.”

Any negative market reaction may be tampered by the fact that Hungary doesn’t rely on the bailout loan to finance itself and has been able to raise funds on the market, Suppan said."

http://www.bloomberg.com/news/2010-07-18/hungary-a...

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring
  • Hungarian Lawmakers Approve `Brutal' Bank Tax Defying IMF, EU Criticism

By Edith Balazs - Jul 22, 2010
Hungarian lawmakers approved a bank tax three times larger than levies proposed elsewhere in Europe, defying criticism from international institutions.

Prime Minister Viktor Orban anchored his plan to meet this year’s budget deficit target on the tax, drawing the ire of the European Banking Federation and lenders such as UniCredit SpA of Milan and Erste Group Bank AG of Vienna, which own local banks. Hungary’s parliament, where Orban’s party has a two-thirds majority, passed the bill today by a vote of 301 to 12 with one abstention.

It is unacceptable, with common sense, to respect banks as sacred cows at a time when a global crisis that started from the banks happens to be sweeping over the world,” Orban told lawmakers today in Budapest. “The bank tax is necessary, fair and effective, because it serves the interests of the country and the people in a very difficult situation.”

The vote came five days after the International Monetary Fund and European Union suspended their review of Hungary’s 20 billion-euro ($25.8 billion) emergency bailout without backing the government’s budget plans. The IMF said a number of issues remained unresolved, including the bank tax, which would “adversely affect lending and growth.”

The forint, the world’s worst-performing currency against the euro in the past three months, fell 2.9 percent July 19, the first trading day after the talks broke down. It rose to 283.46 as of 8:41 p.m. in Budapest from 284.54 late yesterday.

‘Credibility Slippage’

“We are likely to see further credibility slippage” as a result of the bank levy, Peter Attard Montalto, an analyst at Nomura International Plc in London, said yesterday in a note to clients.

The bank tax is part of Orban’s 29-point program, announced on June 8, which includes spending cuts, reductions in corporate and personal income taxes and limits on the pay of public workers, including central bank President Andras Simor.

Hungary seeks to raise 187 billion forint ($837 million) through the tax on banks, insurers and other financial-services companies to meet the deficit target. The government, which failed to agree with lenders on terms of the tax, plans to keep it in place for three years.

The tax will be levied at 0.5 percent of banks’ assets over 50 billion forint at the end of 2009 after the government raised it from an originally planned 0.45 percent with an amendment today. That compares with the U.S. plan for a 0.15 percent tax on liabilities and the U.K.’s proposed levy on balance sheets that would peak at 0.07 percent.

‘Large Negative Effect’

“The bank tax, which is three times larger than any other similar tax planned in Europe, could have a large negative effect on the economy and it will not solve Hungary’s fiscal problems,” Christoph Rosenberg, head of the IMF’s mission to Hungary, said in a July 18 interview. The IMF would like to see “durable and non-distortive measures.”

The government, which faces local elections Oct. 3, has rejected imposing further austerity measures to narrow the deficit.

Hungary’s plan for the “brutal” tax “caused a storm in the global business community,” Economy Minister Gyorgy Matolcsy said in a July 2 interview. “There’s fear that if Hungary introduced a bank tax of this magnitude, Germany, France, the U.K., Romania and Slovakia will follow suit.”

OTP, Erste, Raiffeisen

The tax will cost Budapest-based OTP Bank Nyrt., Hungary’s largest bank, as much as 35 billion forint in the first year, Chairman and Chief Executive Officer Sandor Csanyi told the Wall Street Journal on July 19, before today’s amendment raised the rate. That’s equivalent to 18.5 percent of the bank’s average annual net income over the past five years.

Erste would have to pay about 40 million euros, and Vienna- based Raiffeisen International Bank-Holding AG about 35 million euros, the two banks told Bloomberg, based on the 0.45 percent tax rate.

OTP has underperformed European peers since the tax was announced June 8, gaining 3.7 percent compared with a 12 percent increase in the 54-member Bloomberg Europe Banks & Financial Services Index.

The European Banking Federation called for “profound modification” of the tax, saying the “discriminative” levy would cause losses at some lenders and hamper economic growth. The Hungarian central bank said the tax would hurt growth prospects “considerably” by stifling lending.

‘Cause for Concern’

“It is a cause for concern if measures taken in order to restore fiscal discipline help raise other macroeconomic risks,” the Magyar Nemzeti Bank said July 5.

Banks in Hungary required less government aid during the global financial crisis than those in some other EU countries.

OTP in March repaid the last of the 400 billion forint ($1.8 billion) government loan it received in 2009. By comparison, U.K. taxpayers pumped 45.5 billion pounds ($69.4 billion) into Royal Bank of Scotland Group Plc, which is now 83 percent-owned by the state.

“This can create further market turmoil,” Diana Gesheva, an economist at 4cast Ltd. in London, said yesterday in an e- mailed note about the bank tax. 
 

http://www.bloomberg.com/news/2010-07-22/hungarian...

pale rider (nimimerkki)

#7 seuraavat lisäykset :

- fluorivetyhapon yhdisteet
- typpikaasut
-liuottimet
-kromi 3
-yleiset tekniset pölyt
-asbesti ;kyllä tätä piisaa vaikka miten jauhetaan
jne.
--------------------------------------------------------------------------------
Seuraavat ihmetyttävät KÄsKIjän pätevyydestä , osittain tähän liittyen:

a) 90-luvulta tähän,2000-luvulla kiihtyvästi; sertifikaatien, lupien, määräysten, ja painopapereiden ja kaukaa huudettujen päätösten massiivinen lisääntyminen.

b) tähän liittyen tapahtunut reaalituotannossa; byrokratian ja "viskaaleiden" huima ja dystopinen toiminta. Kaikista korulauseista huolimatta vain pieni osa saavutettuja parannuksia lupauksiin nähden. meininki on "kuin oltaisiin tekemässä jotain". Eipä toteudu siellä missä oikeasti tarvitaan. hhmm. olikohan mm. eräs voimala jossain... Siellä taas missä sylissä kannettava kappale voitaisiin taata paikallisesti , on kyllä ukkoa pyörimässä audeillaan pällistelemässä ilmeistä. ------------------>

c) Aidosti tarpeellinen logistiikka ei pelaa . Se ei vaan pelaa. Silti suurimmalla osalla "kuluttajista" on mahdollisuus kävellä kaupungilla päin tolppaa tuijottaessaan kaikella mahdollisella "viihdyttävällä" lastattua teknologiaihmettä. Voi helvetti sentään. Meaning of life?

d) Kemikaalivirastot??????? Onko tehtävänä keksiä mahdollisimman vippaskaiset myyntipuheet harmaanaamoille, jotta tolloille saadaan kehot täyteen myrkkyjä. Siltä vaikuttaa vai onkohan vain käkikellosta katkennut jousi niillä tahoin? Siltähän tämä yleisesti on vaikuttanut kaikenkarvaisten kerhojen taholta. Kaikki on niin nurinpäin kuin voi olla.

e) Lääkkeiden tulisi parantaa. Sitä ne eivät todellakaan kaikki tee; osa on täysin turhia, toiminnaltaan plaseboa heikompia ja jotkin jopa vaarallisia. Tässä on nyt yksi niistä vaarallisista. Vioxxin sydänlääke, aiheutti sydänkohtauksia???????hienoko on troppi tuollainen?????
Jos hieman sattumanvaraisemmassa, mutta yritykseltään ja osasiltaan toimivassa lähimenneisyydessä, "kylän pohu" tai vastaava olisi tarjonnut hengenlähdön muka tutkitulla lääkkeellä tarkoituksellisesti , niin turpavärkki olisi natissut liitoksistaan. Nyt kun on kädenpuristukset ja pelit taajassa niin iso rikos aina kannattaa. Hienoa. Ei tartte välittää?

D) tuhat ja yksi muuta, ihmeellistä toimimattomuutta ja kuppinurintoimintaa.

erillinen lisäys :

Kansa ei tee millekään mitään.Suurin osa on nujertuneina tottelemaan älykääpiömäisiä päätöksiä. Jotkut yrittävät jotain, kaikki huutavat omilla tahoillaan, erillään.Tai siltä vaikuttaa. Hajautettu ja pirstottu on meno. Juoni toimii juuri niin.
Hurskasteluun ottaa osaa moni kirkkokunnasta riippumatta. Itsekin kirjoitan tässä vehkeellä joka sisältää ties minkä sissisodan ryöstösaalista materiaaleissa.

Ja sitten kun sakkaa, luultavasti kyyristytään vielä kumarampaan ja totellaan.
Tai sitten aletaan hulikoitsemaan ja heiluttelemaan nuijia.

Kuka tai mikä saisi tämän kyykytetyn ihmiskunnan heräämään siihen että valoa ei voi kantaa mökkiin? Ja milloin?

# (nimimerkki)

#14 sorry baby,lupaan siistiä suuni.mutten sormiami;)
Sä olet Riikka ainoa finska "media" jota jaksaa lukea.
tietoa löytys,mut liian kyllästynyt kaikkeen,kerron ehkä joskus...
Jatka samaa settiä,olis mukava tietää paljo sun blokkauksia luetaan?

# (nimimerkki)

Jos muistat joskus blokilles heitetyn "eliitin" kirjeen,jos et tottele menetät kaiken. Se on tullu käytyy läpi paljo ennen kun edes tajusit näist jutuist mitään.
Taustal kolme muksuu firmaa fyffee jne,lopputulos 5 krt linnas "tuhansii sivui paskaa",tapaamiset stop,duunin teko estetty jne jne. Turvansoitolla pääsee pitkälle,no te jatkatte!

# (nimimerkki)

Ainoa mitä ei ole viety niin sydän."ollaan muuten saman ikäsiä suunnilleen".
Sääliks käy esim: MirjaLeena,lekuri joka piikitti ittensä ennen ku heräs.
Viranomaset jauhaa et pitäs alkaa politiikoks,miks? Mikään ei muutu,kansa ei herää vaik media on murrettu(taktiikkaa sekin). 6.7 miljardia ihmistä alistuu paskaan ja tuhoo ite ittensä! 2% väestöstä tajuu jotain,ei VITTU!

Tauno (nimimerkki)

The end part one..

Riikka ,hieno homma et ed. kirjeessä annoit kyytiä tälle suurimmalle kustantajallemme..en oo netistä vieläkään löytänyt e.erkon ja wallenbergien
verotietoja sota-ajalta pyssykaupoista..varmaan tietokatko..heh..

Puhuin muutamalle tutuilleni femasta jo yli kymmenen vuotta sitten ja kaikki

naurahtivat..cutting edgellä on joku vanha uutiskirje jostain 91-93 vuosilta jolloin liittovaltio tilasi n.103-104000 mustaa vanki(juna)vaunua..ja siinä oli vielä linkki et jonkun viraston budjetista se löyty..eli niihin mahtuu kyytiin yksistään 4-5 milj. ihmistä..en jaksa etsiä sitä juttua mut löytyy täältä..
http://www.heinola.org/~patato/cef.html
no viime syksyn jälkeen kun tämä tuli;http://www.fema.gov/about/career/index.shtm
eipä enää ko asian suhteen naureskeltu..carter laittoi koko feman alulle jo
70-luvun lopulla..(hänen veljensä on muuten amerikan suurin noita)

nyt siellä jenkeissä on pantu 73000 blogia kii..koskahan meillä ?
http://www.prisonplanet.com/hosting-company-says-a...
kehoittaisin muuten lukijoita pieneen varovaisuuteen a.jones et kumppaneitten kanssa ..koska tiedot joita he antavat pitänevät n.95 %
paikkansa....mutta jos he ovat disinformaatikkoja..niin agenttikielellä he sit kun jotain on todella tapahtumassa ..antavat takuuvarmasti jotain täysin väärää tietoa..

1+2=5 (nimimerkki)

Jaksa edes lukea tälläsiä : http://henriheikkinen.blogit.uusisuomi.fi/2010/07/...
Todellinen velka per nuppi on satoi tonnei,kertokaa kun nykynen rahajärjestelmä on kaadettu.EI KOSKAAN! Maailmas johjajista pahimpien slummien ihmisiin,kaikkee pyörittää RAHA,koko yhteiskunta tuhoutuu ennenkuin saadaan jtn,uutta. No me ei olla sitä näkemässä...Mut mun ja sun ja sun lukijoiden lastenlastenlapset...KOMMENTTIA!

1+2=5 (nimimerkki)

#21 good... a,jones on naimisis jutstun kaa,eliittii ei oikein diggaa tyypist.
Benjamin Fulfordin ne hyväksyy.. Naurettavaa,Uskonnot vittuun!!!
Snadi klippi tyypist jotka ei tunne: http://video.google.com/videoplay?docid=-370452740...

Vanhat Tavat (nimimerkki)

Kaivele Riikka tutkimuksia ja muun Euroopan käytäntöjä benfotiamiinin käytöstä diabeetikoilla! Meille kyseinen b-vitamiini tuli markkinoille 2007, taikauskoksi ja puoskaroinniksi pyhä THL moisen julisti... Kas kummaa, kun vuoden vaihteessa ravintolisä tuomittiin omaavan lääkkeen kaltaisia ominaisuuksia, siis pois luontaistuotteista ja pelkästään apteekkeihin ei ole taloudellisesti kannattavaa maahantuonti! On se kumma, kun komplikaatioita ehkäisevä ja jopa parantava tuote ei kansalle saa päätyä, pahalainen kun 60kpl maksoi alle 17€, siitä kun ei lääkemafia tykkää kun heitin asiakkaista alkaa komplikaatiot vähenemään!
Korruptio viranomaisten ja terveydenhuollon piirissä aiheuttaa suunnattomat kustannukset, vain siksi että veljet saavat sovitut siivut välistä!
Kiroaisin kovasti ääneenkin, ellei olisi kasvatettu niin jotta moinen ei ole oikein sopivaa, ja omaakin jälkikasvua moiseen opetan, tai ainakin koetan...

suomalainen (nimimerkki)

#24 Tältä dosentti Tolosen sivulta löytyy paljon linkkejä aiheesta:

http://www.tritolonen.fi/index.php?page=news&lang=...

Benfotiamiinia voinee ostaa esim. Ruotsista.

(http://www.prisjakt.nu/kategori.php?m=1147&o=tillv...)

Eurohinnan saa jakamalla kruunuhinnan n. 9,5:llä.

suomalainen (nimimerkki)

#25 Jatkoa edelliseen:

Warwickin yliopisto (Englanti): Diabeetikoilla huomattava B1-vitamiinin puutos, koska "Diabeetikot erittävät munuaisten kautta virtsaan tiamiinia noin 15 kertaa enemmän kuin ei-diabeetikot."

(http://www.tritolonen.fi/archive/suomi/uutiset_tie...)

Benfotiamiini – rasvahakuinen B1-vitamiini :

http://www.tritolonen.fi/archive/suomi/terveyssivu...

Kirjallisuusluettelo:

http://www.tritolonen.fi/archive/suomi/terveyssivu...

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

GlaxoSmithKline pushing dangerous Avandia drug on thousands in new global clinical trial (opinion)
Tuesday, August 24, 2010
by Mike Adams, the Health Ranger
Editor of NaturalNews.com
(See all articles...)

(NaturalNews) Back in February, I wrote an article about how a Senate Finance Committee report revealed that GlaxoSmithKline, the maker of the diabetes drug Avandia, knew that its drug was dangerous and caused heart attacks; yet GSK went out of its way to hide this important information from the public and kept on selling Avandia. Now, GSK has now decided to launch a global clinical trial of this dangerous drug that could potentially harm thousands of people.

Both FDA and GSK scientists have found that Avandia is dangerous and significantly increases the risk of heart attacks, but the drug remains on the market to this day. FDA officials have rejected sound scientific evidence demonstrating the dangers of the drug, including evidence from the FDA's own scientists. (Read all about the Avandia scandal in my previous article on the subject.)

Meanwhile, GSK is moving forward with a global clinical trial that it says will compare the safety of Avandia with other diabetes drugs in its class. In other words, according to press reports, GSK knows Avandia is dangerous, but it's choosing to go ahead with a trial anyway... a trial that could put the lives of thousands of people at risk.

Real scientists say Avandia drug trial is unethical and dangerous

Dr. David Juurlink, chief of clinical pharmacology and toxicology at Sunnybrook Health Sciences Center in Toronto, and Dr. Sidney Wolfe, director of health research for the consumer advocacy group Public Citizen, have petitioned the FDA to stop the GSK drug trial. Citing concerns that the trial is "unethical" and "dangerous", the two are doing what the FDA itself should be doing - assessing the evidence and coming to a rational conclusion about risk versus benefit.

After all, it was Dr. Juurlink's 2009 study which already found that Avandia increases the risk of heart failure and death by 30 percent more than another diabetes drug in the same class. Not only has Avandia been proven to be dangerous, it's been proven to be even more dangerous than the competition.

And numerous studies years before found that Avandia increases the risk of heart problems and death, prompting the FDA to issue two black-box warnings for the drug back in 2007.

But at this point, it doesn't seem to matter how many people suffer and die from Avandia because the FDA somehow doesn't believe there is "conclusive evidence" that Avandia is dangerous, so pharmacies everywhere continue to sell it. And even though GSK knows that Avandia is statistically responsible for an increase in deaths, it continues to push this drug on the masses.

-

GSK guilty of negligent deaths?

If you really think about it, what GSK is doing amounts to negligent homicide. The company is knowingly and willfully selling a dangerous drug that's killing people, and now it wants to subject even more people to unnecessary risk of death through a medically unnecessary clinical trial that's global in scope.

I say "medically unnecessary" because there have already been a number of studies verifying that Avandia is dangerous. Why create another trial with 16,000 participants to reveal what we already know? How many more people need to suffer or die before the FDA pulls the drug from the market?

The sheer lunacy of what's taking place here in the name of "medicine" and "science" is shocking -- even to those of us who follow the crimes and corruption of Big Pharma on a regular basis. Real scientists and doctors know this behavior by GSK is appalling, and apparently so does much of the public who, according to new reports, are refusing to even participate in the trial.

-

GSK can't even get Americans to participate in the trial, so it's moving to third-world countries

Typically when drug companies conduct clinical trials, they pay people a sum of money to act as guinea pigs for a new drug. (Sadly, many people are willing to ingest experimental substances for a couple hundred bucks). However according to a recent Wall Street Journal article, GSK can't even get Americans to sign up!

You see, the average joe has more common sense than the FDA, and a lot of people know that Avandia is dangerous. The Wake Forest University Baptist Medical Center in North Carolina, for example, which is one of GSK's study sites, has "not succeed[ed] in recruiting anybody" in over a year. And this is during a time when a lot of Americans are out of jobs and desperately need the cash.

So what does GSK do in response? It opens dozens of new sites in third-world countries where it can prey on innocent poor people who are less informed about the dangers of Avandia.

In fact, this is part of the reason why Dr. Juurlink and Dr. Wolfe are urging the FDA to stop the trial. They recognize how evil it is for GSK to exploit ill-informed people from other countries when things aren't going so well for Avandia back at home. In targeting low-income third-world study subjects, GSK is demonstrating itself to be a ruthless, money-hungry organization that has no qualms about exploiting human lives to achieve its profit goals.

-

The inhumanity of the medical-industrial complex


The whole Avandia fiasco is truly indicative of the way the medical-industrial complex operates. You would think that after all the studies and trials proving its dangers, the countless lawsuits and the official government report, that GSK would at least back down from this drug. Not only has GSK continued to deny the obvious truth about Avandia's risks, but now it is shamelessly pressing forward to expand the market for Avandia around the world. (Remind you of anything? How about Big Tobacco?)

It seems obvious that Avandia should be pulled from the market and GSK investigated for its role in pushing a knowingly harmful drug. At the very least, there should be a moratorium on the sale of the drug until GSK can prove the safety of Avandia. But in the real world, this dangerous drug is being treated as safe and its producer is allowed to continue using it on human guinea pigs around the world.

If GSK was a person, that person might be classified as a serial killer (and the FDA would be considered its accomplice). Both GSK and the FDA, if they were people, would be pursued for their crimes against society. But because they are two of the key organizational players in the global medical-industrial complex, they continue to perpetrate their crimes without consequence.

This may be changing, though, as people wake up to the truth. The fact that GSK can't get U.S. participants to sign up for its Avandia clinical trials says to me that people are really starting to recognize "the emperor has no clothes." Big Pharma's lies can only continue for so long before the truth is exposed.

-
Articles Related to This Article:
• Avandia fraud explained: Why Big Pharma keeps lying about its drugs (opinion)

• FDA refuses to pull dangerous diabetes drug Avandia, even knowing it will kill thousands

• GlaxoSmithKline deliberately hid evidence of Avandia harm, says Senate report

• GlaxoSmithKline reportedly threatened diabetes expert over Avandia warnings

• It is Official: Diabetes Drug Avandia Causes Heart Attacks

90 percent of scientists backing Avandia diabetes drug had financial ties to drug companies

http://www.naturalnews.com/029552_GSK_Avandia.html

Toimituksen poiminnat