KissanKulmasta

Lääkejätti Wyeth syytteessä

Osana oikeudenkäyntiprosessia on paljastunut että lääkejätti Wyeth Pharmaseuticals käytti haamukirjoittajia tuottamaan vähintään neljäkymmentä lääketieteellistä artikkelia osana hormonikorvaushoito-tuotteensa Prempron markkinointia.
Premarinin ja Prempron tyyppiset hormonikorvaushoidot olivat hyvinkin suosittuja 1990-luvulla ehkäisemään menopaussin oireita.
-
Tuotteet olivat Wyethille varsinainen rahasampo kunnes vuonna 2002 julkaistu tutkimus osoitti että hormonikorvaushoito-tuotteet lisäävät merkittävästi naisten riskiä sairastua rintasyöpään, sydänsairauksiin ja halvaukseen. Vielä myöhemmät tutkimukset viittasivat siihen että hormonikorvaushoidot lisäävät myös riskiä sairastua dementiaan.
-
Tutkimuksen julkaisemisen jälkeen hormonikorvaushoito-tuotteiden myynti ja käyttö laski, vastaavasti laskivat myös rintasyöpätapaukset.
-
Sittemmin arviolta yli 10 000 sairastunutta naista on nostanut kanteen Wyethia ja toista lääkejättiä, Pfizeria, vastaan.
Yli 8 000 näistä tapauksista on yhdistetty joukkokanteeksi, tuomarina U.S. District Judge William Wilson Arkansasissa.               

Wilson määräsi Wyethin haamukirjoitetut dokumentit "avattaviksi." Dokumenteista selviää että Wyeth maksoi usealle eri lääketieteellisen materiaalin tuottamiseen erikoistuneelle firmalle vuosien 1997 ja 2005 välillä ainakin 40 artikkelista. Artikkelit oli naamioitu muistuttamaan lääketieteellisiä artikkeleita vaikka ne olivat hormonikorvaushoito-tuotteiden mainoksia. Firmat huolehtivat siitä että artikkelit julkaistiin jonkun lääkärin nimellä ja muka-kirjoittamina. Lääkärit saivat nimensä käyttöön antamisesta taloudellista etua.
Artikkeleita ilmestyi kahdeksassatoista eri lääketieteellisessä aikakauslehdessä. Lehdille ei ilmoitettu että ns. artikkelit olivat lääkeyhtiön kustantamia.

Prempro-tapaus ei ole ensimmäinen haamukirjoitusskandaali Wyethille. Jo aiemmin Wyeth on joutunut maksamaan $21 miljardia korvauksia kun  tuli ilmi että dieettilääke fen-phenia markkinoitiin haamukirjoittajien avulla. (1)

Haamukirjoittajien käyttäminen näyttääkin olevan aivan standardikäytäntö lääkeyhtiöille.

Lääketieteen laajaa korruptiota hoidetaan suostuttelulla lääketieteellisten julkaisujen kautta, väittivät Dr. Leonard Horowitz ja tutkiva journalisti Sherri Kane tammikuussa 2010. He osoittivat valtavia jääviysongelmia The Lancet´issa, joka on arvostettu lääketieteellinen julkaisu sekä muissa kustantamo Reed-Elsevierin julkaisuissa. (2) 

Lancet on monikansallisen Reed-Elsevierin julkaiseman 2000 tieteellisen ammattilehden joukossa. Yhdistyneissä Kuningaskunnissa kotipaikkaansa pitävä Reed-Elsevier myy yli 250.000 artikkelia vuosittain.          
 

Reed-Elsevierin arkisto sisältää 7 miljoonaa julkaisua, joita lääkärit ja tutkijat lukevat. Lääkärit ja tutkijat, joiden luottamus ”tietoihin” on tarpeen heidän tehdessään päätöksiä jotka koskevat kansanterveyttä ja jotka ”tiedot” vaikuttavat myös poliittiseen päätöksentekoon. Näiden ”tietojen” pseudotieteellisyys, vääristelty data ja sormeillut tutkimukset ovat vaikutukseltaan kauhistuttavat! Tällainen luottamuksen rikkominen, tarvittavien perustietojen sormeilu ja eettisesti epähyväksyttävä käytös sabotoivat sosiaalisen kehityksen ja kansanterveyspolitiikan täysin. (2)

Pelkästään Reed-Elsevierin artikkeleita ladataan vuosittain noin 240 miljoonaa. Kertokaa se 30 dollarilla per lataus. Reed-Elsevier ansaitsee pelkästään näillä latauksilla vuosittain noin 7 miljardia dollaria.

Myös lääkevalvontaviranomaisten toimintaa rahoittavat lääkeyhtiöt, ns. BigPharma, niin Euroopassa kuin USAssakin. EMAn (European Medicines Agency, aiemmin EMEA) ja FDA:n (US Food and Drug Administration) puolueettomuus lääkevalvontaviranomaisina joutuukin vähintään outoon valoon.(4)

Kuka hyötyy? kysyy tri Horowitz. Pääasiassa BigPharma. Kartellin toiminta rikoo kansainvälisiä kartellilakeja sekä amerikkalaisia Sherman- ja Clayton-lakeja. Näiden lakien rikkomisesta on säädetty raskaat sakot yhtiöille sekä vankeutta lakia rikkoneille virkamiehille. Siviilikanteita ja rikossyytteitä voi nostaa kuka tahansa vahinkoa kärsinyt sekä valtioiden syyttäjät, ja näin tapahtuukin ympäri Eurooppaa. (2) Paitsi Suomessa.

Johtava rokotevalmistaja Merck&co haastettiin oikeuteen sen jälkeen kun Merck&co oli maksanut Elsevierille australialaisen Bone and Joint Medicine-lehden julkaisemisesta. Julkaisu vaikutti olevan vertaisarvioitu akateeminen julkaisu, mutta sisälsi vain Merckin tuotteita ylistäviä artikkeleita. Alkuun Merck kiisti, että artikkelit olisivat Merckin palkkaamien haamukirjoittajien kirjoittamia artikkeleita. Yhtiö puolustautui väittämällä artikkeleiden tulleen vertaisarvioiduista muista lääketieteellisistä julkaisuista.

Myöhemmin Elsevier sanoi että ”sponsoroidut artikkelikokoelmajulkaisut” tehdään ”asiakaslääkeyhtiöiden” puolesta ”näyttämään lääketieteellisltä julkaisuilta”. Yhtiö myönsi huijanneensa lääkäreitä ja potilaita jättämällä pois tarpeelliset tiedot (rahoittajasta ja siitä, että kyseessä on mainosjulkaisu).

Salattuja kytköksiä on myös kahden rokotevalmistajan, Merck/CSL:n ja GlaxoSmithklinen sekä mediamoguli Rupert Murdochin ja Thomas Glocerin välillä. Thomas Glocer kontrolloi News Corporationia, Associated Pressia ja Reutersia (”uutistoimistoja”). James Murdoch, mediamogulin perijä, istuu GlaxoSmithKlinen johtokunnassa, Thomas Glocer puolestaan Merckin johtokunnassa.(2)
Elsevier on ilmoittanut nyt tutkimuksesta jolla pyritää selvittämään kuinka laaja käytäntö haamukirjoittajien käyttäminen on.
Jotkin lehdet ovat alkaneet vaatia kirjoittajilta selvitystä kaikista kytköksistään sekä heidän osuudestaan artikkelin tuottamisessa.
Silti on edelleen lehtiä jotka eivät näitä tietoja vaadi. (1)


Jotain osviittaa "maan tavan" mittakaavasta saa saksalaisen Institute for Quality and Efficacy in Health Care julkaisemasta artikkelista vertaisarvioidussa Trials-lehdessä. Katsauksen mukaan yhdeksänsadan lääketutkimuksen tulosraporteista 60% oli ennen julkaisemattomia, tai niitä oli piiloteltu valvontaviranomaisilta (haittavaikutustesteistä saatujen tulosten takia). Peräti 40-60% tutkituista tulosraporteista sisälsi sormeiltua dataa tai osia datasta oli jätetty pois loppuraportista. Yliopistojen lääkeyhtiöille tekemistä (ja lääkeyhtiöiden sponsoroimista) tutkimuksista tuotteelle epäsuotuisat tutkimukset olivat julkaisematta. (3)

Kaikenkaikkiaan arviolta noin 90% tehdyistä lääkearvioinneista pimitetään jos tulokset eivät ole sellaisia mitä lääkeyhtiöt haluavat. (3)


Tri Joseph S. Ross Mount Sinain opetussairaalasta sanookin "Haamukirjoittaminen on melkein kuin  baseball ja steroidit. Et voi tietää kuka käyttää ja kuka ei, et voi tietää mitkä artikkelit ovat saastuneita." (1)

Lokakuussa 2009 Kilker vs GlaxoSmithKlinen oikeudenkäynnissä Dr. David Healy selittää kuinka asioita hoidetaan: "Lääketeollisuus käyttää rahaa ja vaikutusvaltaa tuottaakseen (lääketieteellistä) kirjallisuutta joka näyttää tieteelle, vaikuttaa olevan tiedettä mutta ei ole sitä. Tätä kirjallisuutta tuottavat vaikutusvaltaiset ihmiset jotka istuvat eri johtokunnissa, ovat professoreita ja jotka ovat julkaisseet satoja artikkeleita." ja jatkaa " On olemassa kirja, joka näyttää aivan puhelinluettelolta. Siinä on lääkärien nimiä jotka ovat lääkeyhtiöiden palkkalistoilla ja juuri näiden lääkärien nimet näkyvät artikkeleissa jotka vaikuttavat tieteelle olematta sitä."

Oikeudenkäynnin aikana Dr. Healy myös selittää kuinka lääkeyhtiöt aloittavat lääkepromootion valitsemalla ns. avainhenkilöt neuvoa antaviin paneeleihin joiden tehtävänä on markkinoida lääke muille alalla työskenteleville. Lisäksi värvätään ryhmä mielipiteenmuokkaajia (KOL eli Key Opinion Leaders) jotka kiertävät luennoimassa lääkäreille tuotteen eduista. Lääkärit täytyy saada vakuutettua sillä he tekevät tuottavan työn, kirjoittavat reseptit jotka tuovat lääkeyhtiölle rahaa."

GlaxoSmithKlinen SSRI-lääke Paxilin (5) markkinointisuunnitelmamuistiossa itse asiassa sanotaankin "Jos joku (neuvoa antavan paneelin jäsen) ei intohimoisesti usko Paxilin ainutlaatuiseen vaikutukseen ahdistustiloissa, on hänet vaivihkaa korvattava uudella jäsenellä."

Samaisessa oikeudenkäynnissä todistettiin myös GSK:n väärentäneen Paxilin haittavaikutuksia koskevien kliinisten tutkimusten tuloksia vuodesta 1989 asti jotta näyttäisi siltä että masennuslääke Paxil EI lisää itsetuhoista käytöstä vaikka tosiasiassa Paxilia käyttäneet olivat kahdeksan kertaa alttiimpia itsemurhalle kuin placeboa saanut vertailuryhmä.(6)
  
Sosiaaliset ulottuvuudet, vaikutukset lainsäädäntöön, terveydenhuoltoon ja hankintapäätöksiin -lääkemafian harjoittaman väärän tiedon levittämisen sekä rahoituskytköksien takia- ovat valtavat ja ulottuvuuksiltaan laajakantoiset. Myös kansantaloudellisesti.


vapaasti ja paikoitellen lyhentäen eri artikkeleista kääntänyt ja koonnut
Riikka Söyring 
_______________________________

lähteet:  
(1) www.philly.com www.nytimes.com http://www.naturalnews.com/029160_medical_journals_ghostwriters.html
     Thursday, July 08, 2010 by: David Gutierrez
(2) Saturday, January 16, 2010; Doctors Poisoned by Medical-Media Monopoly   NEWS RELEASE Tetrahedron, LLC
     Health Science Communication for People Around the World; Release: No. 204-H1N1-22
     Contact: Art Thompson–949-715-2217; Info@healthyworldorganization.com 
(3) http://www.progressiveradionetwork.com/health-headlines/2010/6/30/the-cdc-votes-in-favor-of-a-vaccination-assault-on-americans.html
(4) Tutkintapyyntö http://www.icf.uab.es/informacion/ISDB.pdf 
     Tutkintapyynnön voi ladata täältä jos linkki ei aukea http://english.prescrire.org/spip.php?article1120
(5) Paxil; haittavaikutukset http://www.drugs.com/paxil.html
(6) http://www.naturalnews.com/028287_Paxil_birth_defects.html 3.3 2010; Evelyn Pringle
sekä
http://www.justiceseekers.com/Default.aspx?AspxAutoDetectCookieSupport=1

-----------------

Aiheesta muualla tässä blogissa:
1. Rokotteiden haittavaikutukset hyötyjä suuremmat http://riikkasoyring.blogit.uusisuomi.fi/2010/07/07/rokotteiden-haittavaikutukset-hyotyja-suuremmat/
2. Euroopan Parlamentti teki päätöksen olla tutkimatta H1N1-kampanjaa http://riikkasoyring.blogit.uusisuomi.fi/2010/07/11/euroopan-parlamentti-teki-paatoksen-olla-tutkimatta-h1n1-kampanjaa/
3. H1N1-huijaus ja jälkipuinti -piikitellen http://riikkasoyring.blogit.uusisuomi.fi/2010/06/08/h1n1-huijaus-ja-jalkipuinti-piikitellen
4. Uutisia lääketeollisuudesta http://riikkasoyring.blogit.uusisuomi.fi/2010/06/05/uutisia-laaketeollisuudesta/
5. Tieteellisten tutkimustulosten luotettavuudesta http://riikkasoyring.blogit.uusisuomi.fi/2010/03/16/tieteellisten-tutkimustulosten-luotettavuudesta/

ja muualla
-
Lääketeollisuus tekee hyväuskoisista sairaita http://www.kansanuutiset.fi/uutiset/kotimaa/2231865/laaketeollisuus-tekee-hyvauskoisista-sairaita
Lääketeollisuus tehtailee tauteja http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2009/11/laaketeollisuus_tehtailee_tauteja_1141098.html
Lääketeollisuus houkuttelee tutkijoita tautitehtailuun http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/arkistot/kotimaa/2009/11/999088

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (17 kommenttia)

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Tässä ei ole mitään uutta. Kerran venäläinen apulaistuotantopäällikkö kuulusteli minua yhdestä alaan liittystä teorista yhdysvaltalaisen tekniikan tohtorin kaikin tittelein kirjoittaman artikkelin perusteella. Samaa ratkaisua oli käytössä yhdellä jos toisella toimialan yrityksellä. 27. minuutin kohdalla hän kysyi suoraan, että onko tämä totta.

Totesin, että tiedetään yleisesti, että se on silkkaa valhetta vaikuttavuutensa osalta ja ratkaisua ei pidä ostaa ei meiltä eikä keneltäkään kilpailijalta, jotka valehtelevat sen jälkeen, kun hyvät ominaisuudet ovat menneen käytössä, että huonot ominaisuudet johtuvat asiakkaan prosessin valvonnasta, käyttöhenkilökunnasta tai pikemminkin siitä, ettei kone ole juuri sellainen kun sen tulisi olla.

Ajattelin, että asiakas loukkaantuu ja tehtaalle tulee 20 vuoden porttikielto, kunnes hän kuolee tai menee eläkkeelle.

Hän kuitenkin hörähti nauramaan ja totesi, että no samaa mieltä kanssani hänkin on ollut jo vuosia. Sitten juotiin (työaikana pehmeää) teetä ja syötiin ranskanleipiä metvurstilla ja ryhdyttiin puhumaan asiaa sopivista ratkaisuista kummankin organisaation oman kokemuksen perusteella.

Heikki Lätti (nimimerkki)

Tässä on erittäin paljon uutta.Terveydenhoito Suomessa luottaa täysin lääke-yhtiöiden tuotteisiin ja THL:n suosituksiin niiden suhteen.

Normaali kansalainen joka ei aktiivisesti etsi tietoa ei tiedä ollenkaan että 90 % lääkkeistä saattaa olla vaarallisia tai käyttötarkoitukseen sopimattomia.

Kunnallinen terveydenhoito ei kyseenalaista lääkeyhtiöiden toimintaa,ja ei tiedä edes H1N1-rokotukseen liittyviä epäselvyyksiä.

Näitä asioita ihmisten tulisi tietää koska lehdet eivät kerro näitä tarkasti sidostensa takia.

Vanhat Tavat (nimimerkki)

Lääkeyhtiöt vaativat luonnontuotteita ja vitamiineja pannaan, jos tutkimukset hyötyä osoittaa, pitää lätkäistä lääkkeenomainen vaikutus tuotteelle, jolloin se poistuu muualta kuin apteekeista! Näin kävi benfotiamiinille, b-vitamiinille, jota muualla EU:ssa ollaan diabeteksen komplikaatioita estämään 90-luvulta asti käytetty, samalla kun se helpottaa hoitotasapainoa!
Kummaa myös, että eläinperäistä insuliinia saa Briteistä, jos sen itse maksaa, rahvas käyttää synteettistä, eikä olla laisinkaan keskusteltu siitä, oliko se sittenkään hyvä idea siirtyä synteettiseen... Minulta koe-eläimenä ilmeisesti kokeilu tuhosi jalat, mutta mitä pienistä... Artisti maksaa...

Käyttäjän anttiliikkanen kuva
Antti Liikkanen

Jos minä olisin Riikka, tutustuisin nyt niihin päätöksiin, mitä HILA viimeisten parin viikon aikana on tehnyt.

Mielenkiintoista niissä on se, kenen edun varpaille päätökset astuvat ja kuka maksaa viulut. Kylissä ja aitovierillä (siis terveyskeskuksissa, torpissa ja vielä jäljellä olevissa mielisairaaloissa ja/tai psykiatrisessa avohoidossa)

Eipä sitten kun googlaamaan.

buddhisti (nimimerkki)

Kiitos Riikalle! Ja paljon kiitoksia näistä artikkeleistä!

Olen epäillyt kauan, että lääketeollisuus on korruptoinut, mutten en näin paljon korruptionutta uskonut. Kyllä pistä vihaaksi. Miten ihmisten terveyttä leikitään ja rahojen vuoksi.

Olen aina sanonut sukulaisille, että "sielllä missä valtaa liikkuu, niin liikkuu myös paljon rahoja. Siellä missä rahat liikkuvat (paljon), niin sieltä myös löytyy korruptioita! Olkoon urheiluissa, polittiikassa, lääketeollisuudessa tai vaikkapa yrityksissä.".

Käyttäjän anttiliikkanen kuva
Antti Liikkanen

Buddhistille ja Riikalle (ja käymäseltään lukijoille):

"Maailmamme on muuttunut näinä viimeisinä aikoina. Lahjonta ja korruptio kukoistavat. Lapset eivät enää tottele vanhempiaan. Kaikki haluavat kirjoittaa kirjan. Lähestymme mitä ilmeisimmin maailmanloppua"

Jos tuon kirjoituksen osaa sijoittaa (aika, paikka ja perusteet), on aika lailla viisaampi tässä makro- ja mikrokosmosten maailmassa.
Ja osaa sitten sanansa sijoittaa paremmin.

Jos vielä varmuudeksi osoitan sen kohteen, johon ärhäkkyyttä tässä ihmisen maailmassa eniten mielestäni kannattaisi kohdistaa:

Se on USA:n Keskilänsi ja sen "punaniskat".

Jos sen konsorttion - jonka osana mm Suomi on myynyt "autoja" Sloveniaan ja "piippuja" Egyptiin ja Ruotsi menettänyt pääministerinsä "tapaturmaisesti" - saa asettumaan, tulee muu konsortiolauma rokotteineen ja "korestelooreineen" kyllä perästä.

Priorisointi on valtavan vaativa prosessi, Greenpeace, Riikka & al!

buddhisti (nimimerkki)

#7 Antti

”Maailmamme on muuttunut näinä viimeisinä aikoina. Lahjonta ja korruptio kukoistavat. Lapset eivät enää tottele vanhempiaan. Kaikki haluavat kirjoittaa kirjan. Lähestymme mitä ilmeisimmin maailmanloppua”
- Maailman on aina muuttuva paikka (ennen, nyt ja tulevaisuudessa).
- Lahjonta ja korruptio on aina ollut olemassa. Mutta ne voimistuvat siellä missä valtaa ja rahaa liikkuu (varsinkin rahan virrassa).
- Miten niin lapset eivät enää tottelee? Kenestä kirjoitus viittaa? :)
- Ei kaikki, ehkä yleisesti jokainen meistä haluaisi kirjoittaa kirjaa.
- Maailmanlopusta tulee joka tapauksessa, mutten en tiedä milloin? Jos osaat, niin olet VIISAS! ??? :)

"Se on USA:n Keskilänsi ja sen ”punaniskat”. - ha..ha :) no...ongelmat/syylliset löytyy myös läheltä, eikä tarvitse amerikaan asti hakemaan.

"Jos sen konsorttion - jonka osana mm Suomi on myynyt ”autoja” Sloveniaan ja ”piippuja” Egyptiin ja Ruotsi menettänyt pääministerinsä ”tapaturmaisesti” - saa asettumaan, tulee muu konsortiolauma rokotteineen ja ”korestelooreineen” kyllä perästä."
- Sitä sanotaan laumassa tyhmyys vain tiivistyy! :)

"Priorisointi on valtavan vaativa prosessi, Greenpeace, Riikka & al! "
- Kyllä olen saman mieltä. Hetkessä ihminen ei tiedä mikä on sille tärkeää! Mutta jos tutkimustietoja niin hyvää kuin huonojakin tuloksia pimitetään. Se tekee priorisoinnista entistä vaikemmaksi. Oletko samaa mieltä?

buddhisti (nimimerkki)

Antille.

Pelotteluja tulee niin lääketeollisuudesta kuin kriittikoiltakin. Mutta jos ihmisten terveydella leikitään (rahan vuoksi)! On syyttä olla hälytyskello soida!

Jos lääkefirmoilla/teollisuusdella ei ole mitään salattava, niin kritiikkia pitää ottaa vastaan. He/ne voivat vain puolustaa esittämällä kaikki tutkimustuloksen, jos puolueeton tutkija vaatii/pyytää! Luottamuksen nimessä!

Käyttäjän anttiliikkanen kuva
Antti Liikkanen

#9
Kaikki avoin, nimellä tai nimimerkillä esitetty kritiikki on toivottavaa ja sen lisäksi kertoo, että ihmisellä on toivottavaa.

Tässä ihmisen Suomessa syntyvä voi odottaa elävänsä yli 100-vuotiaaksi niin paljon useammin - ja vieläpä terveenä - kuin oma ikäluokkani saattoi odottaa, että pidän medisiinan vahvaa syyllistämistä tai roistottamista tässä priorisointi- tarkasteluun alttiina.

Tässä ihmisen maailmassa 6000 vuotta sitten Kaksoisvirtojen maassa kiveen hakattu käsitys maailmanlopun lähestymisestä ansaitsee suhteellisuuden nimessä paikkansa tällaisessa partikkeli- ja molekyylitason intoksessa.

Mutta paikkansa ansaitsee myös se, että tuhovoimat ovat aina vain rajummat ja ison tuhon todennäköisyys aina vain isompi.

Thermopylain taistelussa kuoli jokunen, Flanderissa jo massoittain, II Maailmansodassa supermassoittain - ja aina vain enemmän siviileitä.

Siinä nämä Keskilännen punaniskat (+ Palme + Pardia jne) ovat tikunnokkaan nostettava.

H1N1-rokotus ei tässä ole se tärkein, saati "koresteloori"-lääke. Vaikka kait nekin tärkeitä ovat, partikkeleilla tai ilman.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Antti, #7 ja #10,

H1n1-rokotus ei tokikaan ole tärkein mutta se on erittäin hyvä (ja laajalle tunnettu) esimerkki korruptiosta, vääristelystä ja päätöksenteon heikkouksista.

Vaikka aiheeni näyttäisivät käsittelevän monia asioita (H1N1, korruptio, päätöksenteko, hallitus ja edusjuntta, talouselämä jne) kyse on kuitenkin vain eri näkökulmista samaan asiaan.

Viitsitkö tarkentaa tuota HILA-juttua esim. linkillä? Säästyy minulta monen tunnin työ.

Karu Kera

Tässä ovat narujen vetelijät Euroopan komissiossa, joka on itse asiassa ERTI:n marionettinukkejen teatteri ilman omaa tahtoa toteuttamassa ERTI:n tahtoa.

www.ert.be/members_a_to_z.aspx

Huomioi lääketeollisuuden edustus ERTI:ssä.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Sitä luulisi ettei BP öljyvuodolla, lääketeollisuudella, FEMA-campeilla, YK:lla,WHO:lla, HAARPilla, pankeilla, 9/11:lla, EU:lla ja USA:lla ole paljonkaan yhteistä.

Luulisi, mutta erehtyisi:
http://www.examiner.com/x-2912-Seattle-Exopolitics...

Heikki Lätti (nimimerkki)

Tuosta en ollut kullutkaan,tosta ertistä.
Kiitti,KAi!

Ja täältä uutisia:
http://www.uutissanomat.fi/

Heikki Lätti (nimimerkki)

Siellä missä on raha on valta ja rahalla ei ole kotimaata.

LIITTOVALTIO

suomalainen (nimimerkki)

# 11 Ilman toimeksiantoa kommentoin linkillä, Anttihan vaikuttaa "kovin säästäväiseltä" linkkien jaon suhteen.

On ilmeisesti huolissaan tuttuihin pillereihin kohdistuvan ostovoiman kehityksestä Lääkkeiden hintalautakunnan tinkimisprosessia seuratessaan.

http://www.stm.fi/tiedotteet/kaikki

http://www.stm.fi/tiedotteet/tiedote/view/1518485#fi

Riikka Söyring (nimimerkki)

Duodecim&YLE uutisoi nyt tästä samasta asiasta eli roplailluista tutkimuksista ja datan pimittämisestä:
http://yle.fi/uutiset/terveys_ja_hyvinvointi/2010/...

Toimituksen poiminnat