KissanKulmasta

Rokotteiden haittavaikutukset hyötyjä suuremmat

by Richard Gale and Dr. Gary Null, the Progressive Radio Network (http://www.progressiveradionetwork.com) , original source: http://smirkingchimp.com/thread/ric...            

Demokratian keskeisiä periaatteita on valinnan vapaus. Voimme valita puolueen jota äänestämme, ruoan jota syömme mutta emme näemmä saa päättää itse terveyttämme koskevista kysymyksistä.
Centers for Disease Control’s Advisory Committee (CDC) äänesti 11-0 sen puolesta että jokainen yli 6 kk vanha amerikkalainen "saa" influenssarokotteen ( Immunization Practices  eli ACIP). Tämä on jälleen uusi näyttö viranomaisten pyrkimyksistä avata kehomme ja kukkaromme lääketeollisuuden vapaalle markkinakapitalismille.
Äänestystulos sekä antaa hälyttävän kuvan viranomaisten tieteellisestä integriteetista että aiheen kyseenalaistaa todellisen tarkoituksensa: onko se kansalaisten terveydestä huolehtiminen vai lääkeyhtiöiden voittojen lisääminen?
-
Pakkorokotukset pieleen Japanissa
-
1980-luvulla influenssarokotus oli pakollinen japanilaisille koululapsille. Kaksi laajaa tutkimusta joihin osallistui lapsia neljästä kaupungista rokotusprosentin vaihdellessa 1-90 prosenttiin, osoittivat että rokotteilla ei ollut vaikutusta sairastuvuuteen. Tutkimusten seurauksena japanilaiset viranomaiset päättivät 1987 että rokote on tehoton ja että kampanjan jatkaminen olisi tuhlaavaista ja järjetöntä.

Vuoteen 1989 mennessä infuenssarokotteen ottaneiden japanilaisten määrä oli tippunut 20 prosenttiin. Seurantatutkimuksen mukaan heitot sairastumisissa ennen ja jälkeen pakkorokotusten olivat merkityksettömiä.(1)
Tulevan influenssakauden 2010-2011 rokote on monirokote, jossa on neljää influenssavirusta, mm. H1N1.

Maailman Terveysjärjestö WHO pitää edelleen yllä pandemiahälytyksen viitostasoa ja jakelee varoituksia uusista aalloista. Turhaan, sillä ihmiset ovat jo selvillä siitä että WHO ei ole luottamuksen arvoinen. Odotettavissa on kuitenkin vielä vuosi pelonlietsontaa, mediamyllytystä ja lisää voodoo-tiedettä.

CDC:n todellisuudesta irrallaan tehtyjä päätöksiä ei voi pitää muuna kuin rikollisena vastuuttomuutena.
Heidän ennustuksensa kunkin kauden viruksista eivät koskaan ole olleet kuuluja täsmällisyydestään. Edellinen sikainfluenssapandemia 1976 tuotti yhden (!) sikainfluenssaan kuolleen mutta satoja rokotteiden haittavaikutuksista pysyvän vamman saaneita, jopa kuolleita.

Pelottelutaktiikka

British Medical Journalin (BMJ) artikkeli vuodelta 2005, “Are US Flu Death Figures More PR Than Science” eli "Ovatko USAn flunssakuolematilastot PR:aa vai tiedettä?" käsittelee WHO:N ja CDC:n villisti liioiteltuja tilastoja, joilla yritetään myydä massarokotuksia. Artikkeli alkaa “US data on influenza deaths are a mess.” eli "US data influenssakuolemista on yhtä sotkua."

Katsaus paljastaa että CDC:n omat luvut ovat ristiriidassa kansallisen ja osavaltioiden datan kanssa. [2]            

Elokuussa 2009 USA Todayn artikkelissa Valkoisen Talon Tieteellisten ja Teknisten Neuvonantajien Neuvosto (Council of Advisors on Science and Technology) joka saa suosituksensa CDC:lta, varoitti että H1N1 tappaisi 30-90 000 amerikkalaista.
Samaan aikaan CDC kuitenkin itse ennusti 2 miljoonan kuolevan ja että 40% koko väestöstä sairastuisi. Samassa rakennuskompleksissa Atlantassa CDC:n kanssa majaileva WHO ennusteli jopa 7,5 miljoonaa kuollutta ympäri maailmaa. Seurauksena FDA (US Food and Drug Administration) tilasi pikapikaa sikainfluenssarokotteita viideltä eri valmistajalta. Yhtäkään rokotteista ei ollut luotettavasti testattu, tehosta ja turvallisuudesta ei ollut mitään takeita.

Raskaana olevat naiset, lapset ja vanhukset olivat "riskiryhmässä". "Riskiryhmäläisiksi" katsotut myös todennäköisimmin saavat haittavaikutuksia rokotteista.

Vuoden 2009 aikana ja 2010 alkupuoliskolla oli jo selvää ettei mitään pandemiaa ole. Viranomaisten ennustelut ja median propagoimat luvut eivät täsmänneet todellisuuden kanssa.            

-
Mitään pandemia-seurantaa ei tehty

Mitään pandemia-seurantaa ei tehty. Kaikki viranomaisten sikainfluenssakuolemista esittämät tilastot ovat -kauniisti sanottuna- hatusta vedettyjä. WHO antoi toukokuussa 2009 päätöksen laboratoriotestien lopettamisesta, jonka jälkeen todelliset tapaukset ja influenssan kaltaisia oireita saaneet niputettiin yhteen. Tieteellistä ja tilastollista, testauksiin perustuvaa dataa (kuten PCR-testaus)ei ole olemassakaan.

CDC:n oman tunnustuksen mukaan "testaamiseen" sairaaloissa ja klinikoilla käytetyt rapid influenza kits erehtyivät jopa yhdeksän kertaa kymmenestä tuloksessa. Keskiarvo on 40-69 prosentin välillä. Tämän jälkeen CDC päätteli etteivät "influenssapikatestit ole juuri minkään väärtejä." H1N1:n diagnosoinnissa.

Miksi siis mikään järjestö, joka on (olevinaan) vastuussa koko maailmalle vaarallisten infektioiden jäljittämisestä ja ehkäisystä tekee päätöksen olla seuraamatta ja testein varmistamatta todellista levinnäisyyttä? Ei voi päätellä muuta kuin että Maailman Terveysjärjestö WHO tiesi jo etukäteen että H1N1 on vaaraton eikä mikään uhka maailman terveydelle.

Tätä H1N1:n vaarattomuutta riippumattomat tutkijat yrittivät läpi valepandemian kertoa mutta heitä ei kuunneltu.

Ja nimenomaan H1N1:n kuolleiksi raportoitujen luvut asettavatkin CDC:n riippumattomuuden ja pätevyyden kyseenalaisiksi: raportit vaihtelevat missä tahansa 8,870 ja 18,300 amerikkalaisen välilä. Yksinkertaisuuden vuoksi viranomaiset ovat alkaneet käyttää arviota 12 000 kuolleesta.
-
Britanniassa ennustettiin 65 000 kuollutta. Kauden päätyttyä lukema oli 500 kuollutta vaikka vain 10% briteistä otti rokotteen.
-
Millaisia lukuja esittää WHO:n oma raportti? Ennuste oli miljoonia kuolleita, loppusaldo 18,036, maailmanlaajuisesti. Se on vain 5% vuosittain kausi-influenssaan kuolevien määrästä.
-
CDC:n erheelliset tilastot
-
Kuten jo tuli mainittua, CDC ei monitoroinut sikainfluenssaa tieteellisesti hyväksyttävällä tavalla (suom.huom. Suomessakaan sikainfluenssaa ei seurattu laboratoriokokein sen jälkeen kun THL:lta tuli kehoitus lopettaa seuranta. Oliko kyseessä THL:n oma päätös vai noudattiko THL WHO:n esimerkkiä tai käskyä, ei ole tiedossani. Rokotteiden haittavaikutusseurantaa hoidettiin yhtä mallikkaasti).

Mitään luotettavaa dataa sikainfluenssasta ei siis ole.

Keuhkokuumeeseen ja influenssaan kuolleet on niputettu samaan tilastoon. Esimerkkinä voidaan ottaa vuoden 2001 influenssatilasto: jos katsomme influessakuolleisuus-tilastoa, saamme lukemat 62,034. Lähempi tarkastelu kuitenkin osoittaa että 257 kuoli flunssaan ja 61,777 keuhkokuumeeseen joka oli tai ei ollut flunssan jälkitauti.

Vielä lähempi tarkastelu osoittaa että 257 flunssatapauksesta vain 18 oli kokein todettu varmasti johtuvaksi flunssaviruksesta. Luvut ovat CDC:n omista tilastoista ja löydettävissä kun etsii. Valtamedia ei tee tutkivaa journalismia vaan viihdettä ja propagandaa.

National Center for Health Statistics´in tutkimuksen mukaan flunssaperiodeilla vuosien 1979 ja 2002 välillä flunssakuolemien lukumäärä vaihteli 257 ja 3006 välillä, jolloin keskiarvoksi tulee 1 348 flunssaan kuollutta henkilöä per vuosi.f3] Lukemat ovat hyvin kaukana CDC:n vuotuisesta 36 000 henkilöstä.

Rokotteiden haittavaikutuksista (kuten keskenmeno, sairastuminen, jopa kuolema) saatavat lukemat vastaavalla seulonnalla vuosien 2009-2010 "pandemiasta" osoittavat että rokote oli virusta huomattavasti haitallisempi.

Minkä tahansa flunssakauden aikana kiertää yli 150 erilaista virusta (kuten adenovirus, parainfluenza, bocavirus, etc) jotka aiheuttavat flunssan kaltaisia oireita.

Canada Communicable Disease Report vuosilta 2004-2005 osoitti että 68,849 tehdystä laboratoriotestistä vain 14,9% oli flunssavirusta. Loput 85,1% oli muita patogeeneja joihin ei flunssarokotteella ole mitään vaikutusta (4).
2005-2006 Health Canada teki 68,439 testiä. Näistä 6,580 (10.4% ) oli influenssaa, 89.6% oli muita patogeeneja [5].Mikään rokote ei siis olisi suojannut noita lähes 90% kanadalaisia.              

CDC:n influessakuolleisuus-tilastot ovat siis pelkkiä esoteerisia noidankeitoksia, ei sen kummempaa.(6)
Rokotteiden haittavaikutuksista: näitä ovat  Guillain-Barre Syndrooma, skitsofrenia, neurologiset häiriöt, keskenmenot, polyneuriitti, enkefaliitti, multippeliskeroosi, intensiiviset päänsäryt, suggestiiviset tai meningaaliset häiriöt aivoissa, afasia (puheen katoaminen), bronkiitti, impotenssi, angina pectoris, anafylaktiset reaktiot ja kuolema [7]. 
-
(suom.huom. Suomessa voi rokotehaittavaikutusilmoituksen tehdä suoraan FIMEAlle eli Finnish Medicines Agencylle, jälkikäteenkin.
Yhteystiedot Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea

Puh. vaihde (09) 473 341
Faksi (09) 714 469            

Kirjaamo (09) 4733 4273
kirjaamo@fimea.fi

Viestintä (09) 4733 4209
viestinta@fimea.fi

Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@fimea.fi
www.fimea.fi

PL 55, 00301 Helsinki

------------------------------------------

WHO:n korruptio
-
Kaksi hiljattain julkistettua raporttia paljastaa WHO:n läpeensä korruptoituneeksi.

British Medical Journalin raportti syyttää WHO:ta suoraan H1N1-influenssan vaarallisuuden liioittelusta ja lääkeyhtiöiden ohjailtavana olemisesta (suom.huom. Kyseinen raportti suomennettuna täällä http://riikkasoyring.blogit.uusisuomi.fi/2010/06/08/h1n1-huijaus-ja-jalkipuinti-piikitellen/  )

Toinen paljastava raportti on Euroopan Neuvoston terveyskomitean PACEn: raportti syyttää WHO:ta laiminlyönneistä, läpinäkyvyyden puutteesta, valtavien taloudellisten menetyksien aiheuttamisesta sekä mediaa pelon lietsonnasta.

Euroopan Neuvoston tutkintaa johtanut Paul Flynn toteaa "lääkeyhtiöiden lonkeroiden ja korruption ulottuvan päätöksenteon kaikkiin vaiheisiin" ja kehottaa eri maiden hallituksia "siivoamaan myös omat pöytänsä".
-
WHO salaa edelleen hätätilakomiteansa 16 jäsenen nimet. Vaikka puhuukin läpinäkyvyydestä.

Voimme olla myös varmoja että lääkeyhtiöiden sylikoirat, suuret mediatalot, eivät lääkeyhtiöiden rikoksia paljasta. ((suom.huom. tai tunnusta omaa moraalin ja tutkivan journalismin puutetta valepandemian uutisoinnin yhteydessä).

Korruptiota joka tasolla
-
Saksalainen Institute for Quality and Efficacy in Health Care julkaisi taannoin vertaisarvioidussa Trials-lehdessä artikkelin. Katsauksen mukaan 60% 900 lääketutkimusten tulosraporteista olivat ennen julkaisemattomia, tai niitä oli piiloteltu valvontaviranomaisilta (haittavaikutustesteistä saatujen tulosten takia). Peräti 40-60% tutkituista tulosraporteista sisälsi sormeiltua dataa tai osia datasta oli jätetty pois loppuraportista. Yliopistojen lääkeyhtiöille tekemistä (ja lääkeyhtiöiden sponsoroimista) tutkimuksista olivat julkaisematta.

Kaikenkaikkiaan arviolta noin 90% tehdyistä lääkearvioinneista pimitetään jos tulokset eivät ole sellaisia mitä lääkeyhtiöt haluavat.

Dr. Anthony Morris on arvostettu virologi ja FDA:n rokoteosaston entinen pää. Morrisin mukaan "ei ole olemassa mitään todisteita siitä että ainoastakaan tähän asti kehitetystä influenssarokotteesta olisi yhtään mitään hyötyä. Ja rokotteiden valmistajat tietävät tämän kyllä mutta se ei estä heitä myymästä niitä."
-
Kanadan Vaccination Risk Awareness Network (VRAN) nettisivusto on lääkäreiden, tutkijoiden, rokotetutkijoiden ja journalistien oma sivusto jolla raportoidaan pseudotieteestä. Sivustoa käyttävät tutkijat ja lääkärit ovat  antaneet influenssarokotteelle "Kaikkien aikojen hyödyttömin rokote"-palkinnon.            

Dr. Tom Jefferson, riippumattoman Cochrane Database Groupin osaston Vaccine Field Groupin pää, on yhdessä ryhmänsä kanssa julkaissut kaksikin merkittävää tutkimusta. Ensimmäinen käsittelee rokotteiden vaikutuksia terveisiin lapsiin (8) ja toinen rokotteiden turvallisuutta ja niistä saatavien tietojen luotettavuutta käsittelevä laaja katsaus [9].
Johtopäätökset ovat shokeeraavia: Ainoa turvallisuustestisarja inaktivoidulla flunssarokotteella on tehtu 1976. Ja tämä katsaus käsitti 35 lasta ikäjakaumalla 12-28 kuukautta.            

Dr. Jeffersonin mukaan hyvin nuorten lasten immunisaation hyödyistä (rokotteilla) ei ole olemassa mitään näyttöä. "Emme kyenneet löytämään mitään todisteita siitä että rokotteet vähentäisivät sairastumista, kuolleisuutta tai sairaalapäiviä alle kaksivuotiailla" (10).

-

Aikuisten rokottamisesta Dr. Jefferson totesi: "Kävimme läpi 64 tutkimusta joihin oli osallistunut yhteensä 66 000 aikuista. Aikuisten rokottaminen vähensi sairastuvuutta 6%, menetetyissä työpäivissä se tekee alle yhden työpäivän per aikuinen.
Sairastuvuuteen influenssarokotteella ei ole mitään vaikutusta."

Vapaasti ja paikoitellen lyhentäen kääntänyt Riikka Söyring
_______________________
lähteet
About the authors:
Richard Gale is the Executive Producer of the Progressive Radio Network (http://www.progressiveradionetwork.com) and a former Senior Research Analyst in the biotechnology and genomic industries. Dr. Gary Null is the host of the nation’s longest running public radio program on nutrition and natural health and a multi-award-winning director of progressive documentary films, including Vaccine Nation and Autism: Made in the USA.            

Sources cited in this article:
[1] http://www.whale.to/vaccines/flu7.html

[2] Doshi, Peter. “Are US flu death figures more PR than science?” BMJ 2005; 331:1412 (10 December).

[3] Doshi, Peter. “Are US flu death figures more PR than science?” BMJ 2005; 331:1412 (10 December)

[4] Statement on Influenza Vaccination for the 2004-2005 Season” Canada Communicable Disease Report. Volume 31, ACS-6, 15 June 2005.

[5] Hall, Celia (Medical Editor). “Flu Vaccines ‘Not Worth the Bother’” The Telegraph, UK, October 27, 2006.

[6] Centers for Disease Control. “Influenza death statistics”. www.cdc.gov/flu/about/diseases/us_f... Accessed September 24, 2009.

[7] See the following sources: Ehrengut W, Allerdist H. Uber neurologische Komplikationen nach der Influenzaschutzimpfung. Munch. Med Wschr. 1977; 119/705-710. Miller H, Cendrowski W, Schapira K. Multiple sclerosis and vaccinations. BMJ. 1967. April 22: 210-3. Hennessen W, Jacob H, Quast U. Neurologische Affektionen nach Influenza Impfung. Der Nervenarzt. 1978. 49/90-96. Wells CEC. British Medical Journal. 1971. 2: 755.

[8] Jefferson T, Smith S, Demicheli V, Harnden A, Rivetti A. Assessment of the efficacy and effectiveness of influenza in healthy children: systemic review. The Lancet 2005; 365: 773-780.

[9] Smith S, Demicheli V, Jefferson T, Harnden T. Matheson N, Di Pietrontonj C. Vaccines for preventing influenza in healthy children. Cochrane Database Syst. Rev. 2004. 3:CD004879.

[10] Reaney, Patricia. “No Evidence Flu Shots Work for Under-2s: Study. Reuters, September 22, 2005; Jefferson, Tom. “Safety of influenza vaccines in children.” The Lancet, 2005. 366:803-804.
alkuperäinen teksti kokonaisuudessaan  
http://www.naturalnews.com/029124_flu_vaccines_quackery.html
-
----------------------------------
----------------------------------
omat liitteet ja lisäykset:
-
Robert Kennedy Jr -Shocking Vaccine Cover Up, part 1 http://www.youtube.com/watch?v=UQG5Q4GWw2o

-----------------
Scientific Review of vaccine safety http://www.autismhelpforyou.com/HG%20IN%20VACCINES%20-%20Simpsonwood%20-%20Internet%20File.pdf eli 2000 Simpson Wood CDC-meeting: kiinnostava kokouspöytäkirja jonka ensimmäisessä osassa käsitellään rokotteissa olevan elohopean ja autismin yhteyksiä. Toinen osa käsittelee sitä miten viranomaisten tekemien virheiden jäljet peitetään ja asia salataan ihmisiltä.
-
-
Secret CDC-Study on Thimerosal http://www.autismhelpforyou.com/EXPERT%20PAPER%20-%20Thimerosal%20VSD%20study001%20-%20Internet%20File.pdf on asiakirja joka mainitaan 2000 Simpson Wood CDC-meetingin kokouspöytäkirjassa ja jonka sisällöstä keskustellaan em. kokouksessa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (52 kommenttia)

Tapio O. Neva (nimimerkki)

THL:n Pekka Puska on entinen kansanedustaja ja täyspoliitikko. THL voi Puskan vuoksi olla epäluotettavampi kuin vastaavat laitokset Suomessa. Suomessa rokote maksoi 55 000 000 euroa, mikä on indeksit ylittävän Suomen puolustusbudjetin lisäyksen verran. Suomessa lintuinfluessaan kuoii 44 henkilöä, mikä on onneksi vähän ja kaikilla taisi olla jokin sivutauti.

Lopuksi kansalaiset saivat havainto-opetusta, miten kauan kestää rokotteiden saaminen, kun ei ole kansallista rokotevalmistusta ja miten oikeastaan rokotevalmistus pitäisi hajautaa ja kansallistaa.

Loppujen lopuksi 44 sankarivainajasta huolimatta koko 55 000 000 euron projekti + rokotus ja tiedotuskulut päälle oli halpa kriisinhallintaprojekti, koska se osoitti keskussairaalapiireille ja kansalaisille sen, mitä todella tappavan taudin hallinnointi vaatisi.

Parhaiten ehkä selvisi Norja, joka laajensi rokotuta antavien piiriä Norjan punaiseen ristiin ymmärtäen, että kokonaisuudessa ratkaisee myös rokotuksen antajien määrä ja mahdollisesti myös rokotuspaikan kriisinhallinta.

Itse olin erittäin tyytyväinen melko asiallisesti hoidettuun käsihygieniatiedottamiseen ja toisaalta oman terveyskeskukseni iltarokotusohjelmaan.

Se, mihin en ollut tyytyväinen oli Pekka Puska. Ensiksi sanottiin, että hätää ei ole, vaan tautiin P I T Ä Ä suhtautua kuin tavalliseen influenssaan. Sitten sanottiin, ettei rokotuksia saa vastustaa ja samalla edesvastuuttomasti saattaa toisia vaaraan.

Ilmeisesti naisile on mahdotonta ymmärtää, että kansanterveysohjelma on kuin liikennesäännöt tai sotiminen: pitää priorisoida ja käskeä: ensin lääkärit ja sairaanhoitajat, sitten opettajat ja yleisönpalvelijat. Jossain suhteessa jälleen OAJ:n ja TEHY:n solidaarisuus veronmaksajia vastaan toteutui, kun ei kaupanalan pienipalkkaisia eikä Itellan henkilökuntaa otettu prioriteettilistalle.

Toinen naisille ja toimittajille käsittämätön asia on se, että lääketeollisuus on pakko ylläpitää turhaankin niin kuin puolustusvoimat ja ylisuuri palokunta tai ylisuuri rannikkovartiosto.

Rahat menivät eli yli kymmenen euroa, mutta henki säästyi. Olisihan tuollakin rahalla saanut Lidlistä miltei viiden litran tynnyrin olutta tai pihvin ABC-liikenneasemalta.

Minusta kannattaisi kokemus käyttää hyödyksi kriisivalmiussuunnitelmia tehtäessä- Ensimmäinena asia on Internet-tiedottaminen matkapuhelimiin terveyskeskuksittain Twitterissä ja toinen asia on jakaa tieto vanhuksilla paperisena ilmaisjakelulentien tapaan päivittäin kaupoissa.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

#2 En nyt ymmärtänyt tuota juttua. Keneltä muulta kuin tunnetulta yhteistyökumppanilta olisi rokote pitänyt tilata ja millaisen ostovertailun jälkeen?

Inex (nimimerkki)

Meni ihan yli hilseen eli sikaa en ottanut joten onko kaikille jotka otti sikarokotuksen asennettu mikrosirut sun muut härpäkkeet, että voi CIA seurata.

Inex (nimimerkki)

Sori Riikka olen aika kännissä, joten se siitä, mutta jotain tälläistä olen myös epäillyt. Mihin voi luottaa, kun itse en alunperin luottanut mihinkään ihan maalaisjärjellä ja pidin koko vouhkaamista pelleilynä.

Inex (nimimerkki)

Ainoa mikä voittaa hysterian on kun laittaa puhelimen kiinni

Sisu (nimimerkki)

Nyt rokotetaan nuoria tyttöjä jollaki rokotteella eivätkä vanhemmat tiedä mitään ja koko projekti on - kokeilu!

Millainen seuranta ja mitä itse rokote on?

Luottamus on mennyt täysin ja THL mainostaa ja tekee täysin poliittisin ja kaupallsin perustein työtänsä, niin ja rokotteiden velmistus on siirretty yhä isommille businessyhtiöille!

Katja (nimimerkki)

#5 Katoppa tuo video!
Deactivating Chip Implants.avi
http://www.youtube.com/watch?v=7N82ScvtN7A

Joke (nimimerkki)

Äitini kuoli 1996, kuollessaan hän oli 74 vuotias.
En tiedä liittyykö influenssa rokotus kuolemaan, mutta edellisenä
päivänä hän sai rokotuksen.
Seuraavana yönä hän kuoli sydänkohtaukseen.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Mikä oli virallinen kuolinsyy?

Inex (nimimerkki)

#9 Jaksoin alun kattoa, kun joku jenkkipelle itkee, niinkuin sanoin että hommatkaa järki ja aivot, ei tartte videoita kattoo.

Heikki Lätti (nimimerkki)

Tapio O. Nevalle:

Et varmaan ole ymmärtänyt koko asiaa rokotusten suhteen.

Terveydenhoito on menettänyt kansalaisten luottamuksen monien taholta ja sinä kehut turhaa ihmisten rokottamista hyvänä kriisinhallintaharjoituksena.

No huh huh,kaikilla on oikeus mielipiteeseen.
Meitä on moneksi.

Käyttäjän anttiliikkanen kuva
Antti Liikkanen

Mielestäni kirjoittaja on aivan oikeassa otsikoinnissaan.

Rokotteiden haittavaikutukset ovat hyötyjä suuremmat.

Otsikossa on kuitenkin pieni vähän harhauttava termi-epätarkkuus: pitäisi olla "rokotuksen", ei rokotteiden.

Se, että haittavaikutukset osaltaan ovat seurausta niistä käytävästä keskustelusta on itsestään selvää.

Se kansanosa, joka on vastustuskykyinen isorokkoa, poliota, kurkkumätää, hinkuyskää, tuhkarokkoa, vihurirokkoa jne kohtaan tulee erottumaan selvästi siitä kansanosasta, joka ei ole vastustuskykyinen.

Jos ja kun epidemia alkaa (ja kait se alkaa, kun kansan/väestön vastustuskyky laskee alle tietyn tason).

Virukset ovat joukkona riittävän älykkäitä tämän itselleen edullisen vastustuskyvyn tason laskemisen huomaamaan ja voi niitä, jotka eivät sairastu.

Se on haittana dramaattisen iso. Rokottamisen aiheuttama haitta.

Sitä kutsuttiin - kansantaloudessa ja finanssimaailmassa - "New Zealand"- dilemmaksi tai ilmiöksi.

II Maailmansodassa ja eräiden isojen katastrofien yhteydessä ilmiöllä oli muitakin nimiä, mutta kirjallisuudessa se sloganina kuuluu: Vae victis

Vae victis, Voi voitettuja (Gallialainen sotapäällikkö roomalaisille vangeille, heittäessään miekkansa lisäpainoksi lunnaisiin); ei tarvitse olla irvileuka kääntääkseen tuon gallin viisauden nykyiseen suosikkimuotoonsa:
Voi voittajia!

Joistain suurista katastrofeista ei kannattaisi selvitä hengissä.

Jos tekstini idea ei avaudu, se voi johtua enemmän heinäkuun helteestä kuin lukijan oivalluskyvystä.

Käyttäjän anttiliikkanen kuva
Antti Liikkanen

ai niin, lähde unohtui:
Albert Camus: Rutto
Jonathan Littell: Hyväntahtoiset

Joke (nimimerkki)

#11. "Perus ja välittömäksi kuolinsyyksi on katsottu sydämen sepelvaltimoiden
ahtauttava kovettumistauti, sydänlihaksen tuore kuoliopesäke,
ja sydänlihaksen kuoliopesäkeperäinen arpirappeutuminen."

Näin on kirjoitettu.

AlienScum (nimimerkki)

Varmaan asiat oli ennen muinoin paremmin kun vaikkapa kymmenestä lapsesta kuoli puolet ennen aikuisikää tauteihin jotka olisi voitu ehkäistä rokotuksilla.

pahka (nimimerkki)

#17
Olisi mielenkiintoista nähdä RIIPPUMATTOMIA tutkimuksia yleisen hygienian, ravitsemuksen ja terveydenhoidon kehittymisen vaikutuksista kulkutauteihin.

Omat lapset on saaneet kaikki neuvolonrokotukset, varmuuden varalta. Mutta viimeisin ei saanut calmettea, näköjään se kapitalistinenkin tiede tunnustaa pikku erehtymiset.

Me ei otettu sika- tai muitakaan lentsu piikkejä, oltiin talvi terveempia kuin tuttava perheet jotka otti kaikki mahdolliset lääkkeet mitä sai.

Inex (nimimerkki)
iiris (nimimerkki)

Jokaisessa rokotteessa on taudin siemen mukana. Rokotteissa voi olla myös liian paljon taudin siementä mukana. Rokotteet voivat olla "likaisia", vanhentuneita, tehottomia, epäkelpoja monella tavalla.

Monet tavallisetkin rokotteet aiheuttavat jälkisairauksia. Sikainfluenssarokote (joka oli turha), aiheutti monenlaista sairastumista, keskenmenoja, jopa kuolemia.

Rokotteita ei Suomessa ole pakko ottaa!!!

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Ehkäpä joillekin meistä tulisi parempi olo, jos rokotuksen saisimme joltakin luottamaltamme säätiöltä tai järjestöltä valtio sijaan.

Vanhat Tavat (nimimerkki)

8# Noista nuorille tytöille (ja pojillekin koetetaan) annettavista rokotteista käydään Briteissä oikeutta pitkän kaavan kautta, mutta sitähän ei meille kerrota, pitää itse etsiä, siis HPV-rokote!
Oman pojan kouluun meno rokotteet jäi laittamati, tuli takauma omasta kohtalosta mieleen, ensimmäisen luokan jouluna kun kooma pakkasi päälle, jytäsi sokeritaudilla jotta henkikulta meinasi mennä... Virallinen syy sairauteen olikin sitten oireeton sikotauti... Rokotteiden haitoista ei vaan saa puhua, sillä pilleri teollisuus totutusti siivut jakaa hyville veljille, eikä siivusta kukaan luopua halua!
Huomasivatko muut, kuinka rokotusten alettua alkoi keski-ikäisiä kupsahdella liki päivittäin kummasti, väliin parikin päivässä löytyi jostain? Pienessä kylässä Pohjois-Kurjalassa kolme tuttavaa menehtyi rokotteen saatuaan, ei montaa päivääkään mennyt, mikä sitten se todellinen menehtyneiden määrä onkaan...
Maassamme ollaan lapsia käytetty koe-elukoina jo pitkään, muualla kun kliiniset testit lapsilla taitaa kiellettyjä olla! Lääketieteen edistysaskeleita, kun siirryttiin keinotekoiseen insuliiniin ja monipistoshoitoon, siinä menikin sitten oma lapsuus sairaalan puitteissa. Keskustelu siitä, oliko se sittenkään askel parempaan ei olla käyty, Englannissa eläinten insuliinia saa jos on rahaa, eli tarkoitettu eliitin hoitoon...
Maassamme diabetes on räjähtänyt käsiin, 60-luvulla oli n.5000 diabeetikkoa, nyt puoli miljoonaa ollaan ylitetty kirkkaasti, selitellään elintasosairaudeksi, eli oma moka jos sairastut! Vaikeneminen ympäristön osallisuudesta on täydellistä, muutenkin autoimmuunisairaudet ovat järjettömästi kasvaneet sitten 50-luvun, astmaatikkoja oli 3000, nyt yli 400 000... Sisäilmaongelma on liitetty sairastavuuteen, mutta foliopipoa moisesta puhuville vaan tarjoillaan.
Minut uhrattiin lääketeollisuuden etuja ajaen, onneksi 10 vuoden tuskan jälkeen löytyi lääkettä kipuihin, kivut sain melkein kokonaan katoamaan kun kipulääkkeen lisänä aloitin benfotiamiinin syönnin, eli b-vitamiinin joka vuoden vaihteessa määriteltiin lääkkeen omaiseksi tuotteeksi ja maahantuonti loppui. Euroopassa moista ollaam 90-luvulta alkaen määrätty diabeetikoille, estämään komplikaatioita ja helpottamaan verensokeritasapainoa, täällä asiasta ei olla puhuttukaan! Tutkimuksissa jopa alkaneita munuais sairauksia saatiin paranemaan moisella, meillä ei haluta kuin oireita hoitaa, sillä lääketeollisuuden unelma on vaiva, jota lääkitään koko ikä, joka päivä, kalliilla lääkkeillä!

Matti (nimimerkki)

#18 Olisi mielenkiintoista kuulla, mikä sinun mielestäsi olisi tällainen riippumaton taho. Veikkaan että käytännössä kaikki tahot jotka voisivat tällaisen tutkimuksen tehdä kuuluvat jollain tavalla erilaisten NWO-tyylisten pahojen organisaatioiden vaikutuspiiriin.

Ja saattaahan se toki olla vain yhteensattumaa, että esim isorokko katosi maailmasta sitä mukaa kun WHO (se suuri saatana) toimeenpani mittavat ja systemaattiset rokotuskampanjat sen poistamiseksi. Henkilökohtaisen hygienian lisääntyminen senkin taudin varmaan poisti maailmasta. Jep jep.

pale rider (nimimerkki)

Eipä ole edes vienoa anteeksipyyntöä tai "oikeassa olitte"-tokaisua senkoommin viime syksyn jälkeen kuulunut, kun taholle jos toiselle tuosta sikapiikin hyödyttömyydestä ja kehotuksesta jättää se ottamatta kertoiltiin.

Anteeksipyyntöä olisi voinut odottaa ihan siksi että asiallisen krittiikin julkilausuminen antoi eräille oikeuden mustamaalata mm. minut hulluksi - salaliittoteorioitsijaksi. Ymmärtämättömyyttään ennemmin kuin pahuuttaan.

Eipä siinä , muutamat ovat räkineet kuukausisodalla piikin otettuaan ja kyllä nyt on eri ääni kellossa, uumoilevat itsekin piikin ja kehnon olon yhteyttä.

Silloin keväällä oli miltei turpaansaanti lähellä kun korruptiosta ja rokotteen turhuudesta erehtyi mainitsemaan. Mikään järkiperäinen peruste ei uponnut, silmät killittäen jonoissa täriseville henkilöille. Näin helppoa on johtaa heikkotahtoista harhaan ja polvilleen. Vapaa tahto? Ja kilin nokka.

Syyttömiä ovat he jotka itseään antavat ohjata, heillä ei ole voimaa vastustaa massan painetta. Se hyötyykö tuollaisesta edes itse onkin sitten eri juttu. Sääliksi käy heitä joille jotain yberpahaa seurasi piikistä tuosta.

denotredame (nimimerkki)

Olisit rajoittanut keskustelun 'influenssarokotteisiin'. Vai tuumaatko että 'vaccinatio' eli lehmänrokon istuttamisen haitat ovat suuremmat kuin hyödyt.

Riikka Söyring (nimimerkki)

kyseessähän on artikkelin käännös, joten minun olisi ollut vaikea rajoittaa keskustelua. Minä vain käänsin tekstin koska kyseessä oli mielestäni tärkeä artikkeli ja joka on jatkumoa jo aiemmin kääntämilleni rokotteita käsitteleville artikkeleille.

Omat kommenttini on kirjoitettu kursiivilla ja varustettu suom.huom. merkinnällä ettei sekaannuksia syntyisi.

Oskari (nimimerkki)

Tuli tunne, että voisin laittaa Riikan blogiin oheisen linkin.

http://yhdenlaki.wordpress.com/2009/03/09/negatiiv...

denotredame (nimimerkki)

#26. Hyvä Riitta. Jos haluat mielipiteillisi lukijoita älä käytä valtavia liitetiedostoja. Ei niitä kukaan jaksa lukea. Sinun tulee tiivistää sanomaasi. Aikanaan työnantajani toimitusjohtaja vaati: jos et osaa asiaasi esittää A4 paperilla niin unohda se. Tämä mies johti mainitun firman etten sanoisi 'kukoistukseen'..Myöhemmät 'juoksupojat' lähes tuhosivat hänen työnsä...

Riikka Söyring (nimimerkki)

Liitetiedostot ovat heitä varten jotka haluavat syventää tietojaan, muille on kooste artikkelin muodossa. Lähdeviitteet on merkitty joten on helppo katsoa lisätietoa jos tulee uteliaaksi.

En ole valtamediaa. En halua kirjoittaa (tai kääntää) juttuja joiden sisältö on "luotettavan lähteen mukaan" ja "tekijän läheisen kertoman mukaan" ja otsikoissa kysymysmerkki kunnianloukkaussyytteen välttämiseksi.
Sitä varten meillä on SanomaWSOY, Alma M. ja kumppanit.

En myöskään halua johdatella ihmisten ajattelua vaan mieluummin tarjoan heille materiaalin laajana skaalana jotta he voisivat itse vetää johtopäätöksensä.

Ei minun kanssani tarvitse olla samaa mieltä. Mieluummin niin että kirjoittamani/kääntämäni kautta ihmiset alkaisivat miettiä mitä mieltä he itse ovat asiasta ja MIKSI he ovat juuri sitä mieltä.

Minulla ei ole agendaa, puoluetta tai taustarahoittajia. Vääryys v-tuttaa silti.

repe (nimimerkki)

"Kyseinen raportti suomennettuna täällä"

Ei löydy enää. Sensuuri iski?

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

repe, #30,

hyvä että toit asian esiin. Linkki oli poiminut mukaansa myös )-sulkeen enkä ollut asiaa huomannut. Korjasin sen artikkeliin mutta linkki myös tässä

http://riikkasoyring.blogit.uusisuomi.fi/2010/06/0...

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Tiedote: Pneumokokkirokote voi jopa lisätä korvatulehduksia

Rokotusinfo ry kritisoi lääkeyhtiön toimeksiannosta toimivaa Terveyden
ja hyvinvoinnin laitosta siitä, että se ei kerro lääkeyhtiön
tutkimukseen kosiskelemilleen perheille asianmukaisesti tutkimuksen
riskeistä ja luo epärealistisia odotuksia rokotteen tehosta korvatulehduksen
torjunnassa.

Lääkeyhtiö markkinoi Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL:n) avulla
korvatulehdusrokotettaan lehtien palstoilla lauseilla "Osallistumalla
tutkimukseen lapsilla on mahdollisuus saada jo nyt pneumokokkirokote"
ja internetissä mm. tekstillä "Lapsen korvatulehdusta voi ehkäistä
rokotteella".

Unohdetaan hetkeksi se, että mainoslauseet ovat harhaanjohtavia jo
siinä, että kaikki tutkimukseen osallistuvat eivät suinkaan saa
pneumokokkirokotetta.

Siirrytään puffeista ja mainoslauseista lukemaan, mitä asiasta
lääkärikunnan omalla foorumeilla kerrotaan. Näyttää siltä, että THL
ei rehdisti kerro kaikkea. Mainoslauseista ei löydy eikä vanhemmille
ole kerrottu suostumusasiakirjassa (3) sitä, minkä lääkeyhtiön toimeksiannosta
työskentelevä THL:n rokoteosaston väki kertoi Lääkärilehdessä (1) toukokuussa
aiempien Euroopassa tehtyjen tutkimusten tuloksista:

"Alustavien seurantatulosten perusteella rokotusohjelma ei ole
aikaansaanut toivottua taudin vähenemistä rokottamattomassa
väestössä. Esimerkiksi Britanniassa rokoteserotyyppien aiheuttama
tauti on kyllä vähentynyt kaikissa ikäluokissa, mutta rokotteeseen
kuulumattomien serotyyppien aiheuttamat tautitapaukset ovat samaan
aikaan lisääntyneet siinä määrin, että kokonaistautitaakka on jopa
kasvanut."

Paikallislehti otsikoi THL:n rokotetutkijaa haastatelleen juttunsa
heinäkuussa "Pneumokokkirokote suojaa myös rokottamattomia" (2).
Lääkärilehdessä esitettyjen tietojen perusteella vähintään yhtä oikea
- tai oikeammin yhtä väärä - otsikko paikallislehden jutulle olisi
"Pneumokokkirokote lisää sairauksia myös rokottamattomissa". Kummankin
johtopäätöksen tekeminen on vielä ennenaikaista. Juuri tautikehityksen
tutkiminen on yksi tutkimuksen keskeinen tarkoitus. Tähänastista
tutkimusnäyttöä arvioidaan yleensä niin, että pneumokokkirokotteen suoja
vakavia pneumokokkitauteja vastaan on ollut varsin hyvä, mutta suoja
korvatulehduksia vastaan heikko tai olematon.

Ojasta allikkoon?

Äkkipäätä ajatus siitä, että rokote voisi lisätä tautitaakkaa, on
yllättävä. Kyseessä kuitenkin on koulun biologian tunneiltakin tuttu
ekologian alaan kuuluva ilmiö. Jos jonkin lajin yksilömäärä syystä tai
toisesta merkittävästi vähenee, muut lajit tai alalajit voivat ottaa haltuunsa
vapautuvan elinympäristön. Näin on havaittu käyvän myös mm.
korvatulehduksia aiheuttaville bakteereille elimistössä.

Onko THL noudattanut lain ja etiikan velvoitteita?

Vaikka toukokuisen Lääkärilehden jutun perusteella on ollut THL:n
tutkijoiden tuoreessa muistissa, että tutkimusnäytön perusteella
tautitaakka voi jopa kasvaa rokotusten myötä, tämä ei paikallislehden
heinäkuisessa haastattelussa (2) tai muussa yleisölle suunnatussa
kesäkampanjan aikaisessa tiedottamisessa tule sanallakaan esille.

Lääketutkimuksen etiikan perusteella tutkimuksen mahdollisista
hyödyistä ja haitoista tulee kertoa koehenkilöille - tässä
tapauksessa koehenkilöinä toimivien lastenneuvolaikäisten lasten
vanhemmille. Suostumusasiakirjan kohdassa "TUTKIMUKSEN MAHDOLLISET HAITAT"
ei väestötasolla mahdollisesti ilmenevää tautitaakan lisääntymistä
mainita. Hyötypuolella "TUTKIMUKSEN MAHDOLLISET HYÖDYT" kuitenkin
mainitaan myös muille kuin rokotetuille mahdollisesti tuleva hyöty.

Vaikuttaako raha tiedotukseen?

Rokotusinfo arvelee, että tavoiteltua pienemmällä osallistumisella ja
rokotetutkimuksen rahoituksella saattaa olla vaikutuksensa tiedotuksen
vinoutumiseen. Lääkeyhtiö maksaa palkkiot tutkimuksen tekijöille
yleensä ns. nuppimaksulla, tietyn rahasumman kutakin tutkimukseen
otettua koehenkilöä kohti. Tutkimushenkilökunnan palkkakustannukset
ovat kuitenkin yleensä kiinteät.

THL:n edeltäjän KTL:n rokoteosaston budjettirahoitus valtiolta on
ollut yleensä reilut miljoona euroa. Tähän verrattuna THL:n pelkästään
vuonna 2009 saama n. 6,3 miljoonan euron rahoitus rokoteosaston
rokotetutkimukseen on huima summa. Kuitenkin jos tutkimuksen
kulurakenne on mitoitettu suuremmalle osallistujamäärälle, voi
tavoitellusta jäävä osallistujämäärä johtaa taloudellisiin vaikeuksiin
ja paineisiin värväyksessä.

THL on tiedottanut tavoitteena olevan saada tutkimukseen 91 000 lasta
- lehtitietojen (2) mukaan mukaan on saatu vain reilut 40 000 lasta.
Värväämisessä on nyt käynnissä loppukiri, koska värväys loppuu elokuun
lopussa pneumokokkirokotteen tullessa yleiseen rokotusohjelmaan.
THL:n värväyskampanja käy kuumana paikallislehtien juttujen ja
maksetun internet-mainonnan muodossa. (2)

Yhteystiedot / lisätietoja :

Rokotetutkimus rikkoo eettistä säännöstöä - http://www.rokotusinfo.fi/yhd/tiedotteet/tiedote_0...

Rokotetutkimuksen salailu KHO:een - http://www.rokotusinfo.fi/yhd/tiedotteet/tiedote_1...

Rokotusinfo ry:n yhteystiedot: p. 050-572 2062, http://www.rokotusinfo.fi http://www.rokotusinfo.fi/yhd/yhteys_html

Taustaa

Taustaa, "lähti sutta karkuun, tuli karhu vastaan" -ilmiö
pneumokokkirokotteissa tuttu jo vuodelta 2001:

Ilmiö rokotteen tautitaakkaa lisäävästä vaikutuksesta on tuttu THL:n
tutkijoille jo vähintään liki kymmenen vuoden takaa - vuonna 2001
nykyistäkin tutkimusta tekevät THL:n Terhi Kilpi ja Arto Palmu ja
THL:n rokotealan nykyinen ylijohtaja Juhani Eskola ym. julkaisivat
tutkimusartikkelin (4) NEJM:ssä, jossa sama ilmiö tuli esille. Vaikka
tilastollisesti merkitsevää suojaa korvatulehduksia vastaan ei
tutkimuksen tuloksista löytynytkään, tämä ei estänyt tutkijoita
esittämästä johtopäätöksenään, että rokotteen vaikutus
korvatulehdusten torjumisessa voi olla merkittävä. Tämä herätti
ymmärrettävästi lääketieteellisessä yhteisössä keskustelua ja
kritiikkiä (5) tutkimusartikkelia kohtaan. Yksi kritiikki alkaa:

"Rokotevalmistajan lääketieteellinen johtaja ja konsultit päättelevät, että uusi
pneumokkirokote on "tehokas korvatulehdusten vähentämisessä". Ottaen
huomioon 95% luottamusvälillä suojan -4 .. 16 prosenttia, Eskolan
ym. esittämät tulokset eivät tue johtopäätöstä. Kuten kirjoittajat
myöntävät, "miinusmerkkinen numero tarkoittaa" että rokotettujen
ryhmässä oli mahdollisesti enemmän tapauksia kuin vertailuryhmässä.".

Kirjoittaja viittaa siihen, että Kansanterveyslaitoksen
rokoteosastolta tohtori Eskola siirtyy ranskalaisen rokotevalmistajan
johtotehtäviin josta sittemmin palasi Suomeen KTL:n ylijohtajaksi ja
artikkelin yhteydessä NEJM:ssä julkaistiin alan käytännön mukaisesti
mahdollisena eturistiriitana tieto, että tohtori Kilpi ja tohtori Eskola ovat
konsultoineet rokotevalmistajaa korvausta vastaan.

(1) Lääkärilehti 18/2010 (ilmestynyt 7.5.2010): Kokeellinen tutkimus tuo tärkeää tietoa lasten pneumokokkirokotusten vaikuttavuudesta", Arto Palmu, Jukka Jokinen ja Terhi Kilpi, THL

(2) Salon Seudun Sanomat: "Pneumokokkirokote suojaa myös rokottamattomia", Salon Seudun Sanomat 6.7.2010, http://www.sss.fi/uutiset/144242.html

(3) THL:n FinIP-sivuston sivu, jossa tiedotusaineistoa,
http://www.ktl.fi/portal/suomi/yhteistyoprojektit/...

(4) Eskola J, Kilpi T, Palmu A, et al. Efficacy of a pneumococcal conjugate
vaccine against acute otitis media. N Engl J Med 2001;344:403-9.

http://content.nejm.org/cgi/content/short/344/6/403

(5) The New England Journal of Medicine May 31, 2001, NEJM Volume 344:1719-1720

http://content.nejm.org/cgi/content/extract/344/22...

pale rider (nimimerkki)

http://www.samassaveneessa.info/katsaukset/2010070...

Siinä on taas yksi kaveri joka kuuluu selkeästi sille(tälle) paremmalle puolelle. Kannattaa tutustua.

uurija (nimimerkki)

"Takaus on julma asiakirja"

Asiaa, joka ansaitsee tulla näkyville tänne keskemmälle kylää, Kissankulmalle.
Eduskunnassa käytiin kiinnostava keskustelu, kun kovalla kiireellä päätettiin Suomen takaavan muiden euromaiden lainoja.
Tässä Jacob Södermanin selkeä esitys EU:n nykytilasta: Turvaton yhteisö. Ei kovin hyvin kenenkään hallinnassa. Jotain aivan muuta kuin mihin aikanaan liityttiin.
Edustaja Jacob Söderman löytää kolme suurta riskitekijää, joihin Suomi on sidottu ja,

joista ei voi seurata mitään hyvää:

1. Kun takaus laukeaa, se on todella julmaa:

"On muutama asia, joita terveellä järjellä pitäisi epäillä. Yksi on takaukset yleensä. Meillä on jokaisella joku äänestäjä, onneton yrittäjä, joka meni takaamaan 1990-luvulla tietämättä, miten siinä käy. Takaus on siis todella julma asiakirja. Ei maksa mitään taata, mutta kun takaus laukeaa, se on todella julmaa."

2. Älä heitä hyvää rahaa huonon perään:

"Sitten on semmoinen vanha pankkimiehen sääntö, että hyvää rahaa ei saa heittää huonon perään, ja tässä sitä nyt heitetään miljardikaupalla Kreikkaan ja - toivottavasti ei, mutta mahdollisesti - Espanjaan. Se on vanhan hyvän taloussäännön rikkomista."

3. Säästöt tulevat todella kalliiksi:

"Sitten on tämä vimma, jolla nyt on ryhdytty paniikissa säästämään; nyt pannaan kaikki maat ronskisti säästämään. Kreikassahan se on välttämätöntä ja pakollista ja sitä ei voi välttää. Mutta jos kaikki muut maat rupeavat säästämään, se johtaa työttömyyteen, joka on kansantaloudessa yksi kalleimpia asioita, mitä voi olla, jolloin siis koko Euroopassa rupeaa taas koko talouskehitys tökkimään tämän vuoksi. Tässä on suuria riskejä, ja voi sanoa, että EU:n ja euroalueen toiminta ei ole kovin järkevää eikä kovin hallinnassa."

Eduskunta, täysistunnon pöytäkirja 73. Keskiviikkona 23. kesäkuuta 2010 kl. 21.01
Jacob Söderman /sd:

"Herr talman, arvoisa puhemies! Minun tarkoitukseni on käyttää nyt tilaisuutta hyväkseni, kun käsittelemme tätä Euroopan rahoitusvakausvälineen sopimusta, ja käsitellä sitä, millä tavalla koko EU:n luonne on tämän asian johdosta muuttunut. Minä en epäile hetkeäkään, etteivät ministeri Katainen tai puheenjohtaja Manninen ole vahvasti siinä uskossa, että tekevät hyvän ratkaisun isänmaan kannalta. Minä toivon todella, että on näin, mutta minusta on kuitenkin tärkeää nyt pohtia vähän Euroopan unionia ja sitä, mihin unioniin me liityimme ja missä me nyt olemme.
Minulla oli tilaisuus olla tarkkailijana konventissa, joka teki tätä perustuslakisopimusta suurella innostuksella, ja siinähän edettiin hirveän paljon integraatiossa. Mutta sittenhän jäsenmaat eivät sitä sopimusta hyväksyneet ja jouduttiin tähän riisuttuun malliin eli Lissabonin sopimukseen, jossa kuitenkin ydin oli se, että EU on itsenäisten jäsenmaiden yhteisö, jossa maat hyvin itsenäisesti päättävät omasta talouspolitiikastaan. Sellainen järjestely, joka nyt on esillä, ei olisi mennyt konventissa missään tapauksessa läpi.

Vielä silloin kun euroalue perustettiin, ytimenähän euroalueessa oli tiettyjä vakaussääntöjä, joista valitettavasti ei pidetty kiinni - sen vuoksihan me jouduimme tähän tilanteeseen - mutta oli myös hyvin vahvana se no bail out -sääntö: jäsenmaat eivät ota vastuuta toisten veloista ja myöskään pankki ei saa lähteä tukemaan jäsenmaita millään rahoituksella. Tällä hetkellä me olemme tilanteessa, jossa kaikesta tästä on oikeastaan luovuttu.

Puhemies Niinistö on tiistaina kirjoittanut - hänhän myös oli Euroopassa töissä ja tietysti seurasi tarkasti, mitä siellä tapahtui - että nyt ei taida enää tarvita väittelyä siitä, mikä on liittovaltiokehitys. Eurooppa, tarkemmin euroalue, otti ja tunsi yhtäkkiä vastuuta toinen toistensa puolesta ja päätti vastata kaikesta kuin omastaan. Sen syvemmälle integraatio ei voi edetä, eikä näin pitkällä olla Yhdysvalloissakaan. "Kuin omastaan" on takaustermi, vanhahtava, mutta asian ytimekkäästi kuvaavaa lakikieltä. Eli oikeastaan tällä ratkaisulla on menty pidemmälle kuin liittovaltiomaissa; on otettu enemmän vastuuta, ja on minusta hyvin olennaista pohtia sitä hetken.

Nyt on vielä se ongelma, että EU:ssa on 27 maata, jotka ovat sopineet samoista arvoista, mutta tässä ratkaisussa, joka nyt tehdään, on jäljellä vain 15 maata, eli nyt vain euroalue päättää. Euroalueen haavoittuvuus on siinä, että euroalueellahan ei ole oikeastaan ollenkaan varsinaista hallintoa, joka selvittää, päättää ja vastaa asioista, vaan se on turvautunut osittain pankkeihin, osittain komissioon. Euroalueen päättävä elin on sitten nämä kauhistuneet valtiovarainministerit, joille yhtäkkiä on avautunut, missä liemessä euro on Kreikan tilanteen vuoksi.

Kun olemme seuranneet, miten päätökset tehdään euroalueen sisällä, kaava on ollut koko ajan sama: Ranska ja Saksa ovat tavanneet ja riidelleet. Saksa on edustanut lähinnä sitä näkemystä, joka Suomella on, ja Suomen ministerit ovat tukeneet yleensä Saksaa. Kun Saksa ja Ranska ovat päässeet sopimukseen - Ranska katsoo edustavansa Välimeren maita ja Välimeren maa se onkin - niin sen jälkeen nämä sopimukset on tarjottu muille valmiina ilman sen kummempaa päätösvaltaa.

Siis koko ajatus siitä, että pienet maat pohjoisessa, jotka ovat huolehtineet asioistaan, voisivat kovin paljon vaikuttaa siihen, miten asioista päätetään, on täydellinen fiktio. On totta, että ministeri Katainen on ollut ponnekas siellä, ja hänhän selvitti, mitä hän on tehnyt siellä, kaikki kunnia hänelle. Mutta se vaikutusvalta on ollut hyvin marginaalista koko tässä ratkaisussa, jossa siis Ranskalla on ollut se ajatus, että pelastetaan nämä sitä hyvin lähellä olevat Välimeren maat, kun sen sijaan Saksa on ollut tiukempi. Alkuvaiheessa oli kysymys siitä, otetaanko Imf lainkaan mukaan - sitä Ranska vastusti - mutta onneksi Saksa Suomen tukemana sai sen mukaan.

Sitten on kysymys siitä, miten tässä käy. Jos lukee kansainvälistä lehdistöä, voi nähdä näissä asiantuntijoissa hajonnan sen perusteella, keitä he edustavat. Kaikki ne, jotka edustavat virallisia instituutioita, ovat sitä meiltä, että näin pitää tehdä ja tämä tulee päättymään hyvin ja tässä ei ole kovin suuria riskejä. Kaikki epäviralliset asiantuntijat epäilevät suuresti koko ratkaisua ja kuvaavat riskejä tavattoman suuriksi. Maailman lehdistöstä voi löytyä montakin hyvin vakavaa edustajaa, jotka katsovat, että euron tarina on todellisuudessa lopussa muutaman vuoden kuluttua, mitä minä suinkaan en toivo. Sen vuoksi asiantuntijoiden keskuudessa on hajontaa, ja asiantuntija voi epävirallisesti, niin kuin Sailas jossain Kanava-lehdessä, yhtäkkiä poiketa täysin kaavasta ja puhua ihan toista kuin puhuu julkisesti.

On muutama asia, joita terveellä järjellä pitäisi epäillä. Yksi on takaukset yleensä. Meillä on jokaisella joku äänestäjä, onneton yrittäjä, joka meni takaamaan 1990-luvulla tietämättä, miten siinä käy. Takaus on siis todella julma asiakirja. Ei maksa mitään taata, mutta kun takaus laukeaa, se on todella julmaa. Sitten on semmoinen vanha pankkimiehen sääntö, että hyvää rahaa ei saa heittää huonon perään, ja tässä sitä nyt heitetään miljardikaupalla Kreikkaan ja - toivottavasti ei, mutta mahdollisesti - Espanjaan. Se on vanhan hyvän taloussäännön rikkomista.

Sitten on tämä vimma, jolla nyt on ryhdytty paniikissa säästämään; nyt pannaan kaikki maat ronskisti säästämään. Kreikassahan se on välttämätöntä ja pakollista ja sitä ei voi välttää. Mutta jos kaikki muut maat rupeavat säästämään, se johtaa työttömyyteen, joka on kansantaloudessa yksi kalleimpia asioita, mitä voi olla, jolloin siis koko Euroopassa rupeaa taas koko talouskehitys tökkimään tämän vuoksi. Tässä on suuria riskejä, ja voi sanoa, että EU:n ja euroalueen toiminta ei ole kovin järkevää eikä kovin hallinnassa.
Toivottavasti nämä toimenpiteet riittävät, mutta ei se suinkaan ole varmaa.

Mutta jos minä nyt palaan alkuun: mihin Euroopan unioniin me liityimme? Me liityimme siis Euroopan unioniin, joka oli länsimaiden, demokraattisten markkinatalousmaiden, turvallinen unioni, ja me liityimme siihen turvan vuoksi, koska me olimme eläneet hyvin kauan Neuvostoliiton lähellä, joka oli epävakaa ja epävarma ja välillä aika pahantuntuistakin touhua. Sitten kun me liityimme euroalueeseen, oli pelkkää menestystä. Euroalue johti siihen, että korot pysyivät hyvin alhaalla ja euro oli ainakin turistille hyvää valuttaa euroalueen ulkopuolella. Vientiteollisuudella oli kiistatta ongelmia.

Mutta nyt me olemme yllättäen yhteisössä, joka ei ole ollenkaan turvallinen. Se on hyvin turvaton nimenomaan meidän talouskehityksemme kannalta. Jos te ajattelette, että me yhtäkkiä joudumme maksamaan 10 miljardia euroa tai edes osan siitä semmoisten valtioiden erehdyksistä, joihin me olemme täysin syyttömiä, niin sehän on meidän talouskehityksellemme ja ihmisten hyvinvoinnille todella vakava asia. Tämä on syy, miksi teidän pitäisi huomata, että EU:n myönteinen kehitys on nyt taittunut joksikin ihan toiseksi kuin mitä se on ollut.

Me olemme aikaisemminkin olleet väärässä seurassa historiamme aikana ja pystyneet siitä irrottautumaan, mutta tästä suhteesta on tietysti hyvin vaikea irrottautua. Minusta pitää nyt ymmärtää, että tämä leväperäinen suhtautuminen siihen, että me siirrämme koko ajan päätösvaltaa EU:lle ja uskomme, että se on turvallisissa käsissä, pitää kerta kaikkiaan lopettaa. Suomen pitää olla pidättyväisempi ja varovaisempi EU:n suhteen.

Mutta kuten sanottu, sydämestäni toivon, että puheenjohtaja Mannisen arvio on oikea ja ministeri Kataisen arvio on oikea, että tällä EU pelastuu. Mutta ymmärtäkää, että EU on muuttunut."

-----------------

RS: Tuon linkit tähän uurijan kommenttiin http://www.jacobsoderman.fi/index.php?option=com_content&task=view&id=814&Itemid=39
 
ja http://www.kansanmuisti.fi/session/73-2010/statements/0/  jos joku vaikka tuntee halua levitellä Södermanin näkemyksiä ;)

E.K. (nimimerkki)

#34

J.Söderman on väärässä siinä suhteessa, etteikö Euroopan Liittovaltio olisi hyvin kenenkään hallinnassa. Sitä se tuntuu nimenomaan olevan. Mutta se hallitseva taho on jossain muualla kuin Brysselissä. Eikä siitä tahosta puhuta jäsenyyttä hamuaville uusille uhreille mitään, jos ei jo jäseniksi uhrautuneillekaan.

Takauspapereilla ym höpinällä on vain nimellinen arvo. Show must go on. Pitkässä juoksussa (josta on jo aimo osa aidottu) kun vaarallisimpia ovat ne paperit jotka laittavat moraalisia sulkuja Suomenkin herrapelkoiselle kansalle niin etteivät a j o i s s a nouse puolustamaan oikeuksiaan peruselinehtoihinsa. Siis puhtaaseen veteen, säteily- ym saasteettomaan ympäristöön, sekä viljelykelpoiseen maahan. Perustaidot meiltä on jo kadoksissa hyvin huolestuttavassa määrin, mutta nyt näyttää menevän myös aineelliset edellytykset hengissäpysymiseen. Kun viisaat päättäjämme ovat päättäneet ulkoistaa järjenkäytön ohessa myös todellisen itsenäisyytemme kulmakivet, niin olemme suoraan sanoen -hmm- K U S E S S A. Siihen tulevat sitten vain enää höysteenä nämä piikkibileet ja ydinerehdykset päälle, meidän ja lastemme terveydellään maksettaviksi.

Ilmiö on nähtävissä myös maailmanlaajuisesti, mutta se ei lohduta yhtään Jaettu tyhmyys ei vähennä osamäärää.

Hyvää kesänjatkoa kaikille.

E.K.

www.viisastenkivi.com

uurija (nimimerkki)

#35. Kansalaiset ovat herranpelkoisia, ja myös ryssänpelkoisia.
Kumpikin pelko on harhautusta, jonka avulla kansalaiset saadaan äänestämään omaa etuaan vastaan toimivia puolueita ja poliitikkoja vuosikymmenet peräkkäin.
Kansalaisille ei kerrota kokonaiskuvaa, sitä, että kapitalismi ja kommunismi ovat yksi ja sama idea. Ne ovat yhdestä ja samasta lähteestä synnytetty menetelmäpari, jonka avulla hallinnoidaan omaisuuksia ja taloudellisia varantoja niin, että ne päätyvät vuosisadasta toiseen vain ennalta määrättyihin käsiin.
Harhautetut eivät osaa nousta puolustamaan peruselinehtojensa säilyttämistä.
He antavat luisua käsistään viimeisetkin aineelliset edellytykset hengissäpysymiseen.

E.K. (nimimerkki)

#36

Totta. Olennaista on kuitenkin huomata että sellaiset ovat johtajat, kuin on kansakin. Mikään järjestelmä ei pysy pystyssä, jos sitä ei iso enemmistö ihmisistä tue jokapäiväisillä elämäntavoillaan.

Meitä ei ole peloteltu kuluttamaan maksimaalisesti, ei tekemään ylitöitä, ei sortamaan vanhuksia ja muita heikkoja, ei etenemään vaurastumaan muiden ihmisten ja luonnon kustannuksella. Meidät on houkuteltu siihen, ja se on ollut jopa helppoa koska olemme laiskoja, ahneita ja mukavuudenhaluisia. Keskuudestamme ovat tuellamme nousseet johtajakorokkeelle ne joilla on edellämainittujen ominaisuuksien lisäksi korostunut vallanhimo.

Tämä on perusasetelma ja sen eri variaatioita, ilmentymiä ja sivuoireita me voimme päivitellä tuomiopäivään asti, mikäli tavallisen ihmisen tietoisuus maailmastaan ei totaalisesti muutu. Eikä se muutu, ihmisen toimesta, ainakaan ajoissa. Siinä taas on se hyvä puoli että on sitten olemassa jotain nwo-suunnitelmia tahi ei, niin nekin ovat vain sanahelinää ekokatastrofin siivotessa maan päältä tänne sopimattomia lajeja.

Sillä elämä voittaa aina, lopulta :)

E.K.

www.viisastenkivi.com

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Siir Riikka ja muut, kyllä se vaikuttaa, että täällä kirjotettaan:

http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2010/07/stm_kilpailu...

Pikkuhiljaa meän ääni on kovempi ja syylliset selittää ja vaipuu unhon suohon...

repe (nimimerkki)

38 Toivottavasti ei ole mainostemppu. Mutta vaikutusta on ollut siis, vaikka mediassa ei tilaa ole olutkaan. Kansaa yritetään tyynnytellä ja rauhoitella.

repe (nimimerkki)

On hyvä muistaa, millainen on voima, joka on kaiken takana ja joka maailmaa nykyisin pyörittää:

http://www.realzionistnews.com/?p=520

Saa myös viitteitä, kenen taskuun rokoterahat menevät ja m itä ehkä on suunnitelmissa maailman tulevaisuudeksi. Tällainen konkkaronkka maailman johdossa häärää.

repe (nimimerkki)

http://www.realzionistnews.com/?p=413

Alex Jones on hyvä esimerkki siitä, kuinka siionistit USA:ssa ja myös muualla pyrkivät ottamaan haltuun myös opposition ja vaikuttamaan siihen. Kaikki maailman muoti-ilmiöt ovat pienen pirin huipulla synnyttämiä. Varsinkin ne, joita siionistinen media hypettää tai yleensä mainitsee. Ne, joiden sallitaan olla suosittuja. Jopa netissä voi tulla suosituksi vain siionistien hyväksymä henkilkö. Muussa tapauksessa saattaa kohtalona olla jopa murhatuksi tuleminen.

repe (nimimerkki)
Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Ämmi, tuomastasi YLEn Uutiset-linkistä (38) selviää se että rokotusohjelmaan ollaan lisäämässä TESTAAMATTOMAT pneumokokkirokotteet joista kommentin (32) tiedote kertoo, ja jotka mahdollisesti lisäävät lasten korvatulehduksia.

Korvatulehduksien lisääntymisriski on THL:ssa hyvin tiedossa kuten tiedotteesta käy ilmi. Business is business, THL:llekin?

kts. myös http://www.uutissanomat.fi/index.php/component/content/article/1-latest/136-rokotetutkimuksen-salailu-khoeen

# (nimimerkki)
Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Niin Rikka, voivoi ja järkyttävvää. Ja tyttöjä rokotettaan ilman vanhempien luppaa siihen johonki! Moraali on hukassa.

Sinänsä pikkuhilkkaa ilahuttaa, ko mie vingguin tuon sikaflunssan kans, niin nyt samat ihmiset ei ole voineet välttyät tiedoilta, että ei ollu ok ja nyt eivät ennää niin innokkaasti tule osotteleen.

Jotenki on vain niin monipuolista just tuo kemikaalihyöky meän päälle, että HERÄTKÄÄ IHMISET!

Mie muuten piän hengissä sitä Perustuslaki MC:tä ja sielä on vähän yli 200 jäsentä ja sielä on tätä tämäntyylistä herätyshenkeä, ko postailen näitäki plokeja ja muutki siis postailee!

Tervetuloa http://www.facebook.com/group.php?gid=356285812374...

Katja (nimimerkki)

Löysi aika mielenkiintoisen linkin!
http://www.godlikeproductions.com/forum1/message11...
Operation Deep Sleep ajoitetaan suoritettavaksi myöhäisen illan 11.päivänä ja varhaisen aamun 12.päivän välisenä aikana USA:n keski-lännen aikana. Kohdepaukku laukaistaan 4:17 a.m. Tämä tapahtuu silloin kun useammat ihmiset ovat unessa alueella. Ennen pamausta, kemikaalivanoja dumpataan kohdealueen ylle 12. päivän aamun kuluessa. Lentokone lentää kaupunkien yllä suihkuttamassa kemikaalivanoja, tehden nukkuvat ihmismassat kykenemättömiksi,ei surmaten, vaan lamaannuttaen ihmiset niin, että he ovat hereillä, mutta silti avuttomia liikkumaan ja kykenemättömiä pakenemaan palavista kodeista. Ruumiit viedään FEMA-lautoksiin ja krematoriohin.
Videona *2Armageddon 711 July11 2010

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

E.K,

mukavaa kuulla sinusta! Meillä on ollut kaivuri pihamaalla kaivamassa 3. sakokaivoa ja biologisesti puhdistavaa jätevesijärjestelmää.

Aaaargh...minun hellästi vaalittu nurmikkoni!
Eeeegh...minun kukkapenkkini!
Oih! minun istutukseni! Nyyhkytys.

Minusta on mystistä että miksi ei voi ennakkopalaverissa sanoa mihin kohtaan maa-ainekset tarvitsee laittaa odottamaan, olisin aivan mainiosti voinut siirtää kasvini alta pois ajoissa heti sen jälkeen kun asiasta pihallamme neuvoteltiin.

Olin siinä ymmärryksessä että riittää kun raivaa tilaa sepeli- ja hiekkakuormia varten. Kaivamisen aikanakin olisin voinut raivata kun tarkka tilantarve selvisi.
Sinne meni ruusut, harvinaiset päivänliljat yms. Nyyhkytys.

Ja siis täytyy sanoa että kaivuri teki siistiä työtä niin isoksi koneeksi, tasoitti jälkiään ym. Harvinaisen huomaavaisesti. Mutta niin iso peli väkisinkin runtelee pelkällä painolla ja telaketjuilla nurmikon.

Jälkisiivouksessa riittää silti työtä.

uurija (nimimerkki)

Euroopan parlamentti teki päätöksen olla tutkimatta H1N1-kampanjaa.

Niinpä. WHO:ta arvostellaan, mutta mikään ei muutu, koska valtioita ja hallituksia ei vaadita selvittämään mukaan menoaan skandaalimaiseen rokotusten tilaamiseen.

Kansallisia asiantuntijoita ja instituutioita (THL:iä) on kukaties nuhdeltu, mutta ketään tai mitään ei ole saatettu minkäänlaisten todellisten seuraamusten kohteeksi.
Se, että rokotetilaukset meillä tekee tästedes joku muu instanssi kuin THL, on pelkkää näyteikkunan somistusta, sillä asiantuntemus ja neuvot tulevat edelleen THL:ltä.

Mitoiltaan ja seurauksiltaan karmea viimetalvinen H1N1-petos tehtiin asiantuntijavoimin yhdessä hallitusten ja korporaatioiden kanssa ja, se etsii ihmiskunnan mustassa historiassa vertaistaan.
Kymmeniä miljoonia rahaa siirreltiin yksityisiin taskuihin ja ihmisten perimää tartutettiin ja sairastutettiin pysyvästi.
Silti rokotefirmat sekä asiantuntijat jatkavat yhteistyötään edelleen. Ehkä ne osaavat peitellä jälkiään nyt eri tavoin ja paketoida vanhentuneet rokotteet toisenlaisten rokotenimikkeiden alle.
Jokunen ranskalaismeppi yrittää sentään kritikoida. Mahtaneeko läppäisy ylittää uutiskynnystä missään:

..."se, ettei Euroopan Parlamentti aio tutkia (hini-skandaalia) on todellinen uhka demokratialle ja vain vahvistaa epäilyjä, jotka ovat heränneet kriisin hoidosta."
"Kun EU-parlamentti tavoittelee suurempaa läpinäkyvyyttä toiminnassaan muiden instituutioiden kanssa, on välttämätöntä, että se soveltaa periaatetta myös itseensä."

birdflu666.wordpress.com

"MEPs ask why inquiry into swine flu vaccination campaign refused by European Parliament.

MEPs Michele Rivasi and Corinne Lepage have criticised the heads of the main political parties at the European Parliament for refusing to launch an investigation into the swine flu vaccine campaigns.
210 MEPs called for an inquiry into the way swine flu was handled in Europe, and for the role of the European Medicines Agency, especially, to be examined.

But at the conference of Presidents of the EP political groups on 20 May in Strasbourg, the EPP and S&D refused to launch an inquiry into the mass swine flu vaccination campaigns in European Countries.

“This decision is incomprehensible and unacceptable,” Corinne Lepage said on her party’s website.

http://www.greens-efa.org/cms/pressreleases/dok/34...

“ This refusal appears to be the result of a manouevre by the heads of the two main political groups, the EP and S&D. The mobilisation of 210 MEPs has been brushed aside. We want to know as an imperative and without delay the motives for refusing to allow the deputies to fulfil their mission to control the actions of European Institutions. This is a step on the head; this refusal is a real denial of democracy and tends to confirm the doubts that one may have on the way the crisis was managed. When the European Parliament is asking for more transparency with other institutions, it is imperative that it applies it to itself.”

http://www.greens-efa.org/cms/pressreleases/dok/34...

Sophie Meulemans of the Belgian Initiative Citoyenne, can be seen on TV5 on Saturday July 10th at 6:20 pm asking Belgian MEP Anne Delvaux, who belongs to the same party as the pro vaccine Nicolas Sarkozy..."... jatkuu.

SuS (nimimerkki)

Katja #46
Kurkkasin linkkiisi ja olipa aika ...älytöntä? juttua ja pelon lietsontaa. Ennustus ei (tälläkään kertaa) toteutunut, mutta Chilessä oli kuitenkin 6,2 Richterin asteen vahvuinen maanjäristys mainittuna ajankohtana. Autiomaassa, ei aiheuttanut vahinkoja. Hesarin keskustelupalstalla nimimerkki "proffa" ihmettelee, miksi maanjäristys uutisoitiin, sillä sen vahvuisia järistyksiä on joka vuosi n 140 kappaletta.

Piti tuokin nyt huomata. Maailma on erilainen salaliittoteoreetikon silmin :P

http://www.hs.fi/keskustelu/thread.jspa?threadID=2...

Laz (nimimerkki)

Unohtavatko siis esimerkiksi siis tuhkarokkorokotteista kieltäytyvät myös hygienian samalla, koska heitä sairastuu tuhkarokkoon useammin kuin rokotettuja?

http://www.eurosurveillance.org/ViewArticle.aspx?A...

Katja (nimimerkki)

#50 SuS! Niinpä .... otin ton linkin esiin sen vuoksi, koska siinä käsiteltiin kemikaalilentoja! Se mahdollisuus, että jotain lamaannuttava ainetta ruiskutetaan ihmisten hengitysilmaan voi olla hyvinkin mahdollista!

Toimituksen poiminnat