KissanKulmasta

Olet sairas jos syöt oikein

Olet sairas jos syöt oikein! 

Ensinnäkin, me emme keksineet tätä itse. "Terveysruokapakkomielle laukaisee uuden syömishäiriön: fiksaatio terveelliseen ruokaan voi olla merkki vakavasta psykologisesta häiriöstä." Näin otsikoi UK Observer.

Ja nyt tällä häiriöllä on virallinen nimikin: (1) orthorexia nervosa.

Oooh! Kertokaa lisää! Oireisiin kuuluu kieltäytyminen sokerista, suolasta, kofeiinista, alkoholista, vehnästä, gluteiinista, hiivasta, soijasta (noin 98% soijasta on nykyään gm-soijaa), maissista, maitotuotteista ja kaikista ruoista jotka ovat olleet kontaktissa hyönteismyrkkyjen tai "kasvinsuojeluaineiden" kanssa tai joissa on keinotekoisia lisäaineita. "Pahimmin oireileva ryhmä on yleensä yli 30-vuotiaat, keskiluokkaiset ja hyvinkoulutetut" jotka ovat "hyvin kiinnostuneita ruokansa laadusta" (2).

Artikkelin on vapaasti ja lyhentäen kääntänyt Riikka Söyring. Alkuperäinen artikkeli ilmestyi Orthomolecular Medicine News Service, June 27, 2010 Why You are Sick if You Want to Eat Right (But It’s Perfectly Normal to Treat Angina with Pressure Pants) Comment by Andrew W. Saul Editor-In-Chief, Orthomolecular Medicine News Service (OMNS, June 27, 2010)

------------

Lähteet: (1) Donini LM, Marsili D, Graziani MP, Imbriale M, Cannella C. Orthorexia nervosa: a preliminary study with a proposal for diagnosis and an attempt to measure the dimension of the phenomenon. Eat Weight Disord. 2004 Jun;9(2):151-7. See also this mildly critical 2008 article from the Turkish Journal of Psychiatry: http://www.turkpsikiyatri.com/en/default.aspx?modul=article&id=638

(2) The Observer, August 16, 2009, News section, page 12 http://www.guardian.co.uk/society/2009/aug/16/orthorexia-mental-health-eating-disorder

For more information: http://www.orthomolecular.org

The peer-reviewed Orthomolecular Medicine News Service is a non-profit and non-commercial informational resource.

---------------

 

Teit niin tai näin, aina on puuro väärinpäin lautasella. Logiikka tässä on kuin Pekka Puskalla: suomalaiset syövät yhä terveellisemmin (terveellisellä tarkoitetaan tässä yhteydessä kevyttuotteita, lisäaineita, hiilihydraatteja, vitamiiniköyhää jalostetta ja margariinia jonka koostumus on vain yhden molekyylin päässä muovista) mutta lihovat

= suomalaisten täytyy siis liikkua enemmän, tuumii Puska. Siitä huolimatta että OECD:n ja EU:n tilastojen mukaan suomalaiset liikkuvat todella paljon verrattuna muihin eurooppalaisiin.

= vika on suomalaisten, ei ravinnon laadun.

VHH-ruokavaliolla laihtuneiden ja kolesteroli- ym. arvonsa kuntoon saaneiden ihmisten omia kokemuksia sen sijaan vähätellään tai jopa tuomitaan. Naapurimaassa Ruotsissa VHH on hyväksytty osaksi diabeteksen hoitoa.

ps. Milloin saamme virallisen tautimääritelmän ihmisille jotka eivät enää luota viranomaisiin ja heidän tiedotteisiinsa? :D Onko sellainen jo? Salaliittoteoriitikkoa ei kelpuuteta tässä yhteydessä :D

-------

asiakaspalautetta THL:lle ja diabetesliitolle http://riikkasoyring.blogit.uusisuomi.fi/2010/04/10/asiakaspalautetta-thllle-ja-diabetesliitolle-%C2%A4%C2%A7%C2%A7/

Pohjois-Karjalaprojekti: uudet kansainväliset tutkimukset saavat päinvastaisia tuloksia http://riikkasoyring.blogit.uusisuomi.fi/2010/02/13/pohjois-karjala-projekti-uudet-kansainvaliset-tutkimukset-saavat-painvastaisia-tuloksia-rasvoista/

-----------------

Diabetesliiton rahoittajat ja yhteistyökumppanit http://www.diabetes.fi/sivu.php?artikkeli_id=108

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (69 kommenttia)

ilmari (nimimerkki)

Ja: "Terve on sellainen ihminen, jota ei ole vielä tutkittu...."

Gagarin (nimimerkki)

Tässä erilaisten terveyden apostolien ja tuomipäiväjulistajien ristiaallokossa on syytä korostaa vanhaa totuutta: kohtuu kaikessa - pullo päivässä!
Lisäksi on syytä kuunnella omaa kehoaan ja todellista tunnetta siitä, mikä tuntuu milloinkin terveelliseltä. Todennäköisesti elimistö silloin tarvitsee juuri sitä.
Itse olen viime aikoina alkanut juoda täysmaitoa, siis sen vähän, jota maitoa käytän. Yleensä aamuisin yhden lasillisen. Se maistuu terveellisemmältä ja tuntuu vitamiinipitoisemmalta kuin rasvaton maito, joka on eltaantuneen makeaa väljää litkua. Lisäksi tunnen, että kehoni tarvitsee myös tuon mittaisen rasvapaukun.
Hiilihydraatteja syön myös silloin kun tekee mieli. Eikä esimerkiksi leipää tee mieli joka aterialla.
Kehotankin siis unohtamaan terveysnäkökohdat ja nauttimaan kohtuullisesti kaikesta, mikä tuntuu hyvältä. Silloin elää terveimmin - onhan ihminen myös psykofysiologinen kokonaisuus.

# (nimimerkki)

Suurinta huutoa on nyt actimel. jokainen mainoskanava tuputtaa moista paskaa vartin välein ja ihmiset ostaa,koska tv käskee!

Esim: Actimel Mansikka 0 %
Suosikkimarjan maku ja rasvaa vain 0,1 %.
Pakkauskoot: 8 x 100g pakkaus

Ainekset
Pastöroitu rasvaton maito, rasvaton maitotiiviste, mansikka 2,1 %, dekstroosi, stabilointiaineet (muunnettu tapiokatärkkelys, pektiini), oligofruktoosi (kuitu), aromit, makeutusaineet (aspartaami, asesulfaami K), happamuudensäätöaineet (natriumsitraatti, sitruunahappo), jogurttihapate, L.casei Defensis -hapate. Sisältää makeutusaineita ja fenyylialaniinin lähteen. Säilöntäaineeton. + muut paskat joita ei tarvitse mainita!

http://www.actimel.fi/

"Itse saan pk-seudun hanavedestä kutinan jopa suihkussa",juokaa viiniä :)

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Kannattaa myös perehtyä ihan vaikka pintapuolisesti, käyttää jopa järkeäänkin siihen mitä tarkoitetaan käsitteellä "häiriö" ja millaisia määreitä sillä on esim. tässä tapauksessa henkilön oman kokemuksen kautta. Sitten voi perustaa jeesustelublogin asialle jos sen vielä aiheelliseksi kokee.

# (nimimerkki)

Vihreiden puheenjohtaja Anni Sinnemäki kannustaa ottamaan kantaa ydinvoimaa vastaan. http://www.youtube.com/watch?v=cZu20sRJJtc

Sinnemäki vetoaa ydinvoiman vastustajiin YouTube-videolla
http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/Sinnem%C3%A4...

Koskahan Sinnetännetäti meinaa ottaa kantaa työllisyyteen? Ai niin orjatyö rules!

123. (nimimerkki)

#5 Suomessa ei ole kuin yksi "häiriö" ihmiset kutsuvat sitä nimellä KOKOOMUS!

Antti (nimimerkki)

Reilut neljä vuotta olen sitten ollut siis virallisestikin sairas, kun rupesin
rajoittamaan hiilareita ja vaihdoin becelit voihin. Viljattomalla (lähestulkoon) ravinnolla hävisi nivel- ja lihaskivut, vyötäröltä reilut kymmenen senttiä, kolesterolit normalisoituivat ja pääsin eroon toisesta verenpainelääkkeestä.

Keski-ikäisenä on painonhallinta paljon vaikeampaa kuin alle kolmekymppisenä. On mukavaa kun rinnanympärys on suurempi kuin vatsan...

Kiva kun nyt on diagnoosikin tuohon mystiseen ilmiöön nimeltä oikea ruokavalio.

uurija (nimimerkki)

Päivitystä...Meksikonlahden illuusio-katastrofin kohteena ovat todellakin ihmiset.
Merenpohjalla tai luonnolla ei näyttäisi olevan niin suurta hätää kuin kerrotaan.
Mediasta tai vaihtoehtoisista uutislähteistä tätä tietoa on vaikea löytää. (birdflu666.wordpress.com sen edellisessä postauksessaan julkaisi.)
Tieto on ollut saatavilla 20.6.2010 lähtien.
Haulla: Asphalt Volcanism - Tar Volcanoes

"...Besides asphalt, the expedition found places soaked with petroleum and others with cold, white layers of methane hydrate. Like cold seeps elsewhere on the world's seafloor, all of these localities supported colonies of chemical-eating organisms."
"Bunches of tubeworms were found growing in and around the tar flows. Apparently something makes the asphalt attractive to life, but no one is sure yet how the biogeochemistry works."

Asfaltti, jota Meksikon lahden pohjalla "purkautuu", houkuttelee puoleensa kemikaaleja ravinnokseen käyttäviä elollisia organismeja. Vuosia sitten tiedemiehet ovat löytäneet matorykelmiä (tubeworm) merenpohjien tervamaisissa asfalttivuotokohdissa sekä "aineen" sisällä että ulkopuolella.
"Jokin asfalttikerrostumissa tekee niistä kaikesta päätellen elollisen luonnon kannalta houkuttelevia, vaikkei kukaan vielä ole varma millä tavoin tämä biogeokemiallinen tapahtuminen toimii."

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

123. #6

Eikö ole pokkaa kommentoida omalla nimellä?
Ja liittyen edes puoliksi asiaan?
Nynny.

Sus (nimimerkki)

Kyllä tässä on fiksaatiot lähellä ei voi muuta sanoa. Itse ryhtynyt myös katsomaan vähän mitä suuhunsa laittaa. Lähinnä siltä kantilta, että missä on vähiten lisäaineita yms. Tämä terveysintoilu on näköjään sitten teollisuudella karannut sen verran käsistä, että esimerkiksi sillissä on säilöntäainetta! Aivan uskomatonta! Kautta historian on silliä säilötty suolalla, mutta ei, verenpainehan siinä nousee. Voi helvetti, en paremmin sano! Sama koskee meetwursteja sun muuta. Ei auta kun ryhtyä kotona tekemään mahdollisimman paljon kaikkea. Huvittavinta tässä on se, että joudun mättämään itse suolaa kovalla kädellä, koska harrasteiden ja nykyisen työn takia tulee hikoiltua aika paljon. Ei paljon lämmitä suolaton metu.
Suurin osa kaupan ruuista onkin näköjään tärvätty lisäaineilla, kaikkein eniten juurikin nuo mainitut "terveystuotteet". Olisi edes tarjolla yhtä voimakas suolaista makkaraa tai jotain, mutta ei.
Itse olen jättänyt leivän, perunan, pastan ja lisäainepitoiset ainekset lähes kokonaan pois ruokavaliosta ja korvannut sen kasviksilla, kalalla ja lihalla. Voi sanoa, ettei ole pitkään aikaan ollut parempi olo kuin nyt.

pale rider (nimimerkki)

#10 kerropa partanen mielipiteesi seuraavista. A: onko nykyisin (enimmäkseen) syömämme ruoka ensisijaisesti syöjälle , vai syöttäjälle hyväksi?

B: Onko jotain todistusaineistoa osoittamaan prosessoidun ruoan olevan terveellisempää, tai maistuvampaa, kuin luonnollisesti tuotetun?

C: Syötkö mieluummin itse voissa paistetun kuhan, vai natriumglutamaattia+ 15:sta muuta E-lisäainetta sisältävää tehotuottetua marinadisiipikarjaa?

D: Tarvitseeko ihminen pysyäkseen terveenä tai ravittuna välttämättä nykyisen kaltaista lisäaine-kimaraa?

E: Ajaako kokoomuksen edustama linja enemmistön, vähemmistön vai pienimmän vähemmistön(eliitin) etuja? Jos vastaukseksi tulee enemmistö, niin riittääkö kaikille, tai pitäisikö enemmistön mielestäsi haluta elää elämänsä tavoitellessaan avobemareita 500:n neliön marmorikartanoidensa tallehin? Niinkö rakennetaan kestokykyinen ihmiskunta?

F: Miksi puolueenne ristoreippaille annetaan mahdollisuus kokoustaa maapallon ahnaimpien rahanarkomaanien keralla vailla minkäänlaista julkilausumaa(bilderberg) ? Onko tämä mielestäsi oikein? Ovatko suljetut kabinettikokoukset mielestäsi avointa ja takuulla oikeudenmukaista asioiden hoitoa? Jos ovat, kenelle? Ovatko mm. sinulle?

G: Onko elämässä yleisesti mitään muuta tavoiteltavaa mielestäsi kuin bisnes ja talouskasvu? Mites sitten monokkeli laitetaan kun kasvua pitää alkaa repimään silkasta paskasta? Onko tämä tilanne mielestäsi mahdollisesti vasta kaukaisessa tulevaisuudessa? Jos on, mites jälkipolvet?

H: Mitä ajattelet eugeniikasta?

I: Täytyykö hyvän ihmisen mielestäsi pukeutua pukuun, jotta voit kokea ihmisen arvokkaaksi? Entä jos ei haluu?

J: Jos joskus joudun kerjuulle, olenko rikollinen? Pitäisikö minun sitten ryhtyä suoraan organisoituun rötöstelyyn pysyäkseni hengissä? Vai alistua kinuamaan armopaloja? Vai siirtyä suoraan exitus-linjalle?

K: Mikä on kokoomuslaisen suhde vanhempiinsa ja lapsuuteensa? (tämä on vitsi)

L: Vetääkö katainen kokkelia? (FFANNTASTISSSTA!, tämä taas ei ole vitsi)

Vastaa jos jaksat. Jos et jaksa, ei se mitään. Hienoa kesää sinullekin. Ota kraka joskus pois ja katso aurinkoon. Se tekee hyvää.

% (nimimerkki)

#10 Syö särkeä,se kasvattaa kuulema järkeä!

Obama: miljoonia kuolee öljyvuodon vuoksi
Obama sanoi G8-kokouksessa 25.6, että ainakin miljoonia tulee todennäköisesti kuolemaan Meksikonlahden öljyvuodon seurauksena seuraavan vuoden aikana. Maasta vapautui miljoonia gallonia öljyä ja miljoonia kuutiometrejä metaania. Lahden rannikolla tulee myrkyllisiä sateita jotka sisältävät myös öljyä. United States Centers for Disease Control and Prevention (CDC), ilmoitti ihmiset voivat altistua vapautuneille myrkyllisille kemikaaleille hengityksen, nielemisen tai ihokosketuksen kautta. Vaikutetulla Meksikonlahden alueella asuu lähes 20 miljoonaa ihmistä.
http://www.eutimes.net/2010/06/obama-warns-world-l...

Matthew Simmons, sanoo Washington Postissa 23.6, että "joudumme evakuoimaan Lahden osavaltiot. Voitko kuvitella 20 miljoonan evakuoimisen?
http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/artic...

% (nimimerkki)

Visualizing the BP Oil Spill Disaster
http://www.ifitwasmyhome.com/

% (nimimerkki)

Floridan Jacksonvillessä yksityisellä lentokentällä kymmeniä tuhansia siviilienkuljetusautoja. (Miksiköhän)?
http://nwohavaintoja.blogspot.com/2010/06/floridan...

pale rider (nimimerkki)

# 15 : Noista sais hiivatin hienon dominon aikaiseksi pystyyn nostettuna. jos ne kuljettaa noilla bp-specialit tuplajuustolla jokaiselle osakkeenomistajalle? Tiedä häntä, paljon tarvitaan suharia ja kyytiin tyrkkijää jos muilutusretkille aikovat käyttää.

Suomesta on jo aikaa sitten tullut pohjolan jenkit siinä mielessä että kaikki paska täytyy kaivaa muualta vaikka omissa kengänpohjissakin löytyy sitä ihan ehtana.

Ben Kaergin

Päätelmäketjun seuraava lenkki lienee ilmeisesti ´jos syöt,sairastut´ ja viimeinen lopputulema tästä on väistämättä ´jos yleensäkin syöt,kuolet´ -mikä tietenkin pitää paikkansa.

¤ (nimimerkki)

USA Today: Lentokoneruoka voi olla terveysriski (paskaa tarjolla jokapaikassa).

http://www.usatoday.com/travel/flights/2010-06-28-...

uurija (nimimerkki)

#13. Näyttäisi siltä, ettei miljoonia ihmisiä ja eläimiä kuole vale-öljyvuodon vuoksi. Tappavaa on sitä vastoin vuodon hoito.
Strategia on sama kuin H1N1-valepandemiassa.

Miljoonat gallonat huippumyrkyllistä öljynhajottajakemikaalia on ilman yhteiskunnan tai riippumattomien asiantuntijoiden hyväksyntää pudotettu yöllä, kovalla kiireellä mereen.
Asiantuntijat ja tiedemiehet ovat suositelleet kymmeniä turvallisempia ja puolta tehokkaampia öljyntorjuntakemikaaleja. Niitä BP ei ole käyttänyt. Hollanti, joka tuntee meren ja öljyvuodot kuin omat taskunsa, on tarjonnut apuaan ja laitteistojaan, turhaan.
BP on valinnut ihmiselle vaarallisimman mahdollisen myrkyn Corex'itin, joka aiheuttaa hengitystie- ja iho-oireita, ei siis asfalttivuoto meren pohjassa.
Ihmisille ja elämälle tuhoisia ovat turhat kaasuuntuvat kemikaalit, joita pudotetaan myös lentokoneista.

Uusi postaus tänään (birdflu666.wordpress.com) kytkee illuusio-vuotokriisin internetin mahdolliseen katkaisuun, evakuointeihin, todettuun median uutissulkuun, Venicestä kotoisin olevan naishenkilön tiedotustilaisuuteen.
Tilaisuus (CNN:ltä löytyy) on kyseenalaiseen, kieltämättä, jollainen on myös David Icken tuore postaus, koska sisältää yksinomaan hedelmätöntä pelottelua, joka on BP:n ja Obaman linjan mukainen sanoma.

Nyt media on valjastettu näillä miljoonilla ja biljoonilla menehtyneillä sekä luonnonkatasatrofilla pelotteluun samalla tavoin kuin H1N1-kuivaharjoittelussa viime talvena.

Arhi Kuittinen Finnsanity-blogi (nimimerkki)

Lasten terveys on yleisesti todella horjahtanut pahaan sokerikuoppaan. Ja transrasvakierteeseen, lisäaineyliannostukseen, syöpaan altistavaan keinomakeutusrumbaan sekä tietysti liikkumattomuuden ylelliseen ansaan.

Mutta jos puhutaan aikuisten neuroottisesta terveysahdistuksesta, sen pahimman ongelman osoittaminen on hyvin selkeää. Ja vaikutukset paljon tuhoisampia kuin roskaruoka sinänsä.

Jos aikuinen ahdistuu ja kieltää uskonnollissävytteisesti lasta välillä nauttimasta lainkaan esim limonadia tai lihaa, aikuinen pumppaa lapseen mielummin ahdistusta kuin turvallisuuden tunnetta. Tämä on aika selkeän sairasta meininkiä ja irrallaan todellisuudesta.

Ahdistuksella ja vihaisella leimaamisella ei luoda lapselle tervettä omakuvaa eikä missään nimessä käsityksiä terveestä elämänhallinnasta.

Lapselle voi syöttää terveellistä ruokaa mutta jos aikuinen osoittaa inhoa lasta kohtaan lapsen terveydelle harmittomista, rajoitetuista nautintovälineistä, aikuinen halveksii lapsen valintoja ja osoittaa myös, ettei lapsen tahdolla ja ymmärryksellä ole mitään väliä. Lapsi ei syö ja elä silloin itselleen vaan vanhempansa aatteellisia mielikuvia varten.

Terveysintoilusta tulee uskonto, jos aletaan puhua "puhtaasta" kehosta lapselle.

Terveen yleisravinnon puolesta puhuminen on ok mutta esim lihan tuomitseminen arvolataukseltaan "myrkyksi" on jo tyhmää evoluution ja ihmisruumiin kehitysvaiheiden halveksimista. Joidenkin poikien/miesten aivot eivät voi kehittyä terveesti, tasapainoisen aineenvaihdunnallisesti, ilman lihaa.

Valkoinen Sokeri on syntiä mutta niin on myös elää länsimaissa ja omistaa autoja, kännyköitä, lemmikkejä ja televisioita.

Hedelmäsokerin puolesta lobbaaminen on sitten samalla oudon olematonta elintarvikekiihkoilijoiden joukoissa. Miksi?

Itse vastustan kyllä ehdottomasti keinotekoista geenijalostusta, nykyistä sattumanvaraista "geeniteknologiaa" ja bakteerien genomin ampumista kasveihin sokeasti ilman seuraksien pohtimista - se ei ole lainkaan kasvinjalostusta ja lajien yhdistelyä, se ohittaa liian rankasti ja arvaamattomasti evoluution olennaisia ja tärkeitä elämän mekanismeja ja tuottaa vaarallisen tuntemattomia proteiineja.

Tauno (nimimerkki)

Tässäpä linkit kaikille..jotka luulevat että tämä maailma pelastuu..
jenkit on jo v.97 jaoteltu yk;n toimesta asuttuihin ja ei asuttuihin
alueisiin..mitenkähän ovat suunnitelleet tämän meidän maamme kanssa ?
http://www.sunpoint.net/~patato/cef1351.html
ja kellä pää kestää..ehkä tarkin lopun ajan aikataulu luettavissa täältä..
http://www.heinola.org/~patato/cef1052.html

köpi (nimimerkki)

Kiire pilaa
ruokakulttuurin

Teollisesti pilatut lihat ovat surkea osoitus koko suomalaisen ruokakulttuurin rappiosta. Kansalaiset ovat unohtaneet, että hyvät ainekset ovat hyvän ruoan perusta. Vaikka suomalaiset käyvät yhä enemmän ihastelemassa ulkomailla hyviä ruokapöytiä, eivät ihmiset pysähdy miettimään, miksi asiat ovat Suomessa huonommin.
http://www.taloussanomat.fi/ajatukset/2010/06/29/t...

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

FEMA camps - locations http://www.apfn.org/apfn/camps.htm

sivulla myös kuvia. Lisäksi muistelen että 12 uutta ollaan rakentamassa.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

arhi kuittinen, #19,

meillä lapset syövät sitä mitä he pyytävät; siis ruokaa, ei karkkeja tmv.
Jos he haluavat kalaa, he saavat sitä. Jos he haluavat munia, he saavat niitä ja jos he haluavat lihakeittoa, he saavat sitä. Luomuna tietty.
Minusta on pääasia että syövät.

Olen jo kauan uskonut, että elimistö tietää mitä tarvitsee ellei elimistöä ole sekoitettu sokerihuttu- ja lisäaineruokavaliolla.
Lapseni popsivat välillä suolakurkkuja ja oliivejakin aikuisen mielestä valtavan määrän kerrallaan.
--------

Moniko tietää, että keinotekoiset lisäaineet (esim. aspartaami, natriumglutamaatti) sekoittavat aivojen ruokahalukeskuksen niin ettei se tunnista kylläisyyttä? Siksi moni "keventäjä" syö yli oman tarpeensa. Ja lihoo. Sen lisäksi että aspartaami on hermomyrkky.

Jotkut lisäaineet aiheuttavat jopa himoa (esim. natriumglutamaatti) ja riippuvaisuuden.

Kiinalaiset työkaverini kutsuivat natriumglutamaattia Tukan irrottajaksi. He sanoivat, että jos sitä syö paljon, se aiheuttaa hiusten lähtöä: tukka ohenee, tulee kiillottomaksi jne.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Minä en usko koko BP-öljyvuotojuttuun. Liian monta kummallista asiaa on sen yhteydessä. Aivan kuten uurija totesi: sama kaava kuin H1N1-valepandemiassa.

Kaitpa siellä öljyvuoto on mutta jos se kerran on megaluokan katastrofi tai sellaiseksi kehkeytymässä niin todella omituiselta asian hoitaminen alkaa vaikuttaa.

Tuo mitä Taunon linkki kertoo vakuutusyhtiöistä on sen sijaan täysin uskottavaa.
Lisäksi se on työn teettäjille taloudellisesti kannattavaa: http://riikkasoyring.blogit.uusisuomi.fi/2010/05/31/kuollut-tyolainen-on-tuottava-tyolainenmuuta-elakeasiaa/

pale rider (nimimerkki)

http://english.pravda.ru/world/americas/25-03-2010...

Ajoittain "erilaista" (samanlaista) katsantokantaa ja pelottelua milloin mihinkin. Lehtitalo on lehtitalo vaikka voissa paistaisi.

“In other words, the war will be waged to define the spiritual basis of new world order. It will either be based on individualism, selfishness and suppression, or community, domination of mutual interest to survive and develop and support each other. This is the main difference between the war to come and previous wars that were fought for economic redistribution.” .............Jos ei populalle ala maistumaan yhteistyö ja välittäminen tulevista, yksinkertainen fakta on että joko sakataan yhdessä ja pahasti tai sitten eliitti sakkauttaa alemman (enemmistön) "pois jaloista".
-------------------------------------------------------------------------------------------
The scientist is convinced that the war is already going on. So far it is in a relatively peaceful stage.

“The first stage that we may call an “attempt of peaceful crisis resolution” is nearing its completion. 20G summits fighting in the battle field right now are obviously not bringing the results. Imedi and Helsingin Sanomat provocations mark the beginning of stage two, that we may call a “threat period before the beginning of world war.” During this stage Western civilization has commenced preparation for local wars and armed conflicts for resources. ................Vikkeläkinttuiset suurmiehet kokoustavat, mikään ei muutu. Parempaan ainakaan. Niin on suuri leimapaperin valta.
------------------------------------------------------------------------------------------
“History shows that the elite of “selfish” civilization do not get stopped by human sacrifices if there is a guarantee they themselves will survive in bunkers. The analysis shows that if the new world war is waged, it will touch the majority of the world population, all continents, oceans and seas. Over 100 million people may participate in this war. Total demographic losses may exceed several hundred millions of people. Therefore, all honest people on Earth, including those who form the “selfish” coalition must do everything they can not to allow it to happen. To do this, we have to mitigate with the force of law or other methods, the greed of transnational and national

tycoons of the financial sector. We have to stop their ambitious, greedy, shameless and sometimes stupid politicians. This can only be done based on international consolidation efforts,” the expert summarized. .......Ei paljoa ole painanut itkuisten puurtajien kärsimykset koskaan. Alistuneista miehistä on aina ollut hauskempaa lähteä kokeilemaan hauista sotatantereille, kuin ottaa esimerkkinä joko kuula otsaan omalta upseerilta tai tiputtaa torrakko kädestään rangaistuksen uhallakin. Lopputulos: selvinneille loppuiän traumat, kaunat, painajaiset. Kaatuneiden läheisille loppuiän traumat, kaunat, painajaiset. Kaatajille loppuiän traumat, kaunat, painajaiset.
-------------------------------------------------------------------------------------------
Eihän tuo kuulu alkuperäiseen aiheeseen millään , mutta eipä kuulu moni muukaan pelottelu.

# (nimimerkki)

#19
Näinhän se on.

Elävässä elämässä osa herännyt,mutta vieläkin suurin osa vetoaa suoraan
ettei yksinkertaisesti ole aikaa perehtyä moisiin asioihin.
Kiire menee oman elämän ja lasten tulevaisuuden edelle.

Voiko asiaa suorempaan ilmaista,peli on menetetty jo ajat sitten!

Ihmiset elää tälläiseen uutisvirtaan uskoen:
http://www.ampparit.com/

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

TIEDOTE

Greenpeace julkistaa itsekkyyden muistomerkin

Greenpeace kaivertaa lisäydinvoiman puolesta eduskunnassa torstaina äänestäneiden nimet itsekkyyden muistomerkkiin. Muistomerkki tehdään, jotta ihmiset eivät unohtaisi vuosisatojenkaan jälkeen, kuinka pienen joukon itsekkäällä päätöksellä voidaan aiheuttaa valtavaa haittaa lukemattomille vielä syntymättömille sukupolville, joilla ei ole mitään mahdollisuutta puolustautua.
1,5 metriä leveä ja 2,7 metriä korkea graniittinen muistomerkki ja siihen tuleva muistokirjoitus julkistetaan tiistaina 29.6. kello 11.30 Helsingissä Eduskuntatalon edessä.

Julkistamistilaisuudessa Greenpeacen energiavastaava Lauri Myllyvirta esittelee muistomerkin ja kertoo, minkä taakan seuraavat sukupolvet ydinvoimasta saavat jo nykyisestä ydinvoimasta sekä miten tämä taakka kasvaisi, jos eduskunta hyväksyisi hallituksen esityksen lisäydinvoimasta torstaina.

Lopullisessa muodossaan muistomerkki, jossa on ydinvoiman puolesta äänestäneiden kansanedustajien nimet, paljastetaan Helsingissä loppukesällä myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana.

Itsekkyyden muistomerkin verkkosivulta näet ydinvoiman puolesta äänestäneiden kansanedustajien nimet ja kuvat. Ydinvoiman vastaisessa äänestyssitoumuksessa on jo yli 30 000 nimeä.

Virtuaalinen itsekkyyden muistomerkki www.itsekkyydenmuistomerkki.fi

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

OPERAATIO LEPAKKOVAUVAN PELASTUS

Poikani löysivät yläkerrastamme aivan pikkupikku lepakkovauvan, niin pienen että sen silmät eivät olleet vielä auenneet.

Yläkerran sisärakenteita ollaan purkamassa joten lepakoilla on nyt siellä hyvät oltavat :D

Pitihän se lepakkovauva pelastaa.

Mieheni haki tikkaat ja minä kiipesin pikkupikku lepakkovauva rinnuksiini takertuneena savupiipun kuvetta ylös. Päättelimme putoamispaikasta että pesän täytyy olla jossain siellä.

Pesän suuaukko löytyi, sieltä kurkki huolestunut äitilepakko.

En yltänyt kädellä sinne asti joten mieheni haki minulle laudanpätkän. Sain pikkupikkulepakon houkuteltua tarrautumaan laudan päähän ja nostin sen sitten laudan avulla pesän suuaukolle. Hetken päästä pikkupikkulepakko oli ryöminyt pesään äitimuorinsa luo.

Toivottavasti se ei vahingoittunut pudotessaan tai pelastusoperaation aikana!

Mieheni käytti tilaisuutta hyväkseen ja sanoi pojillemme -Se taisi olla ollut puukorvainen pikkupikkulepakko joka ei ollut kuunnellut äitiään vaan mennyt hutkuilemaan pesän reunalle. Ja niin se sitten putosi. Onneksi saimme sen takaisin pesään.

Minä jo ehdin miettiä että minne pitää soittaa kysyäkseen mitä pikkupikkulepakoille voi syöttää jos en saa sitä takaisin pesään.

Lepakot ovat jollain lailla kovin sympaattisia.

Jahka yläkertaa aletaan jälleenrakentaa, täytyy muistaa katsoa että lepakoille jää välikaton alle kylliksi elintilaa ja joku kulkuväylä.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

pale rider, #12,

olen katsellut uusia ja vanhoja uutiskuvia Kataisesta ja miettinyt että liekö hällä joku lääkitys kun naama (keinorusketuksesta huolimatta) kiiltelee samalla lailla rasvaisesti (ns. hangon keksi-kiilto) kuin tiettyjä mielialalääkkeitä nauttivien. Myös ihonalainen pöhötys viittaa siihen suuntaan.

Kataisen Aamu-tv:n vaalirahoista valehtelu-haastattelun yhteydessä oirehtiminen (silmäkulmat, liikkeiden nykivyys, aggressiivisuus jne) viittasi taas johonkin stimuloivampaan troppiin.

Verinäytteistähän tuo selviäisi, tai hiuksista. Kansanedustajilla kuitenkin taitaa olla kansanedustajan koskemattomuus.

Että enpä osaa sanoa. Eikä pidäkään, ilman todisteita. Selvä  se.

Kokaiinista: eikös eu-parlamenttitalon vessoista otetuista näytteistä sitä tavaraa löytynyt melko lailla?

# (nimimerkki)

#30
Kolapäitä ne on kaikki,tieväsvät vaan miten "juppi" huume valmistetaan hahaaa!

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

%, #15,

jaajaa...Obaman eufemismi siis kuuluu New International Order.

Katselin tuossa juuri videota georgialaisesta soijapellosta jolla on 500 000 3-4 hengen ruumisarkkua. Pellon on vuokrannut valtion virasto CDC.

CDC on tämä vanha tuttumme Center for Disease and Control Prevention http://www.cdc.gov/

Onkohan tässä joku kiero vitsi: Kristuksen oletetaan olevan valkeus joten antokristus siis olisi loogisesti musta?
---------
BP-Oil Spillistä kiinnostuneiden kannattaa poiketa tuossa #15 linkissä.
---------
Tässä liitteeksi vielä nämä republikaanisenaattori John Cornynin uutiskirjeet:

”In Case You Missed It: Border Security Isn’t Just a Border State Problem, It’s a United States Problem
By U.S. Senator John Cornyn - Washington Examiner

Just last year, Homeland Security Secretary Janet Napolitano (sama henkilö joka määräsi pakkorokotuslain voimaan NY:n osavaltiossa. Liekö sukua myös WHO:n Napolitanolle?) testified before a Senate panel that Mexican drug cartels were operating in as many as 230 American cities. During her testimony, she claimed that cartels are the greatest organized crime threat to the United States.

The federal government’s refusal to secure the border has enabled Mexican cartels to operate across America. In April, a North Carolina DEA special agent reported that Mexican drug organizations have taken over most of the Charlotte heroin market.

At the same time in Oregon, about a dozen armed marijuana growers were caught working for a Mexican drug family. Last December, Salvador Guzman, a member of a Mexico-based cartel, imported and concealed kilograms of cocaine in the drive shaft of vehicles. He transported the drugs to the Midwest, dismantled the drive shafts, extracted the cocaine and delivered it to customers in Ohio and Tennessee.

Mexican drug trafficking organizations are now operating in every region of the United States. Last year, there were more than 200 incursions of ultra-light aircraft crossing the southwest border. These aircraft have become the transport of choice for many cartel operatives and traffickers to ferry drugs and cash and help give cartels links in virtually every state in America.

The Department of Justice now reports that Mexican cartels have expanded operations in Florida, the Mid-Atlantic, New York, New Jersey, and New England. Cities such as Atlanta, Chicago, and New York City, as well as parts of North Carolina, serve as consolidation points for tens of billions of dollars in bulk cash drug proceeds that are smuggled into Mexico.

Mexican cartels are also expanding outdoor marijuana cultivation in the U.S. from their traditional strongholds in California, Washington, and Oregon to states such as Arkansas, Georgia, Idaho, North Carolina, Tennessee, Wisconsin, and Michigan.

Cartels aren’t the only organizations that see our ill-defended border as their strategic opportunity. There is little doubt that terrorists are constantly attempting to illegally cross into our country to try and harm innocent Americans.

Since January, Mexican immigration officials have detained more than 600 individuals from more than two dozen nations trying to enter the United States illegally, including those from Afghanistan, Iraq, and Iran.

Our porous border endangers every American, yet Washington refuses to make border security a priority. President Obama’s recent proposal, which would provide up to 1,200 members of the National Guard across a 2,000 mile border, would only add one guardsman for every 1.6 miles of border.

Obama’s budget request for Fiscal Year 2011 cuts the Secure Border Initiative by more than 25 percent and the High Intensity Drug Trafficking Area program by more than 12 percent. At first, the White House even proposed cutting the Border Patrol by 181 agents, before many of us in Congress pushed back. The Obama’s proposals are an unacceptably small short-term solution to a large long-term border problem.

Last week, I offered an amendment to the supplemental appropriations bill that would have deployed needed resources to secure our border. My amendment was fully paid for and reflected what law enforcement on the ground said they needed, but Senate Democrats blocked it using a procedural maneuver.

Some argued that preserving stimulus funds was a higher priority. Others argued that border security must remain linked to broader immigration reforms. I believe that credible immigration reform must begin with border security, because too many Americans no longer trust the federal government to secure the border or enforce the law.

The time to act is now. These cartels already have a known presence in 48 states and the District of Columbia. Until Washington restores its credibility on border security more states will be forced to act much like Arizona did. Washington needs a sense of urgency, or many American families will lose their sense of security.

Border security isn’t just a border state problem, it’s a United States problem.”

Sen. Cornyn serves on the Finance, Judiciary, Agriculture and Budget Committees. He serves as the top Republican on the Judiciary Committee’s Immigration, Refugees and Border Security subcommittee. He served previously as Texas Attorney General, Texas Supreme Court Justice, and Bexar County District Judge."

ja

From an update-letter of US Senator John Cornyn:

”During a recent visit to El Paso I joined officials from the DoD, U.S. Attorney’s office, FBI, DEA, ICE, CIA, and Customs and Border Protection for classified briefings on the drug war in Mexico and implications for Texas’ border region. I also met with El Paso law enforcement and other regional and state law enforcement officials who made it clear that cartel and gang-related violence in Mexico has real implications for our southern border, with the threat of spillover violence now a fact of life for many residents along the border. Above all, they conveyed the urgent need for more law enforcement personnel on the ground and the necessary resources and equipment to do their jobs and keep Texas residents safe. With their helpful input, I was pleased to introduce the Southern Border Security Assistance Act of 2010, a targeted effort to combat the increasing drug and cartel-related violence along our border with Mexico.

The legislation creates a $300 million border grant program specifically for State and local law enforcement entities who operate within 100 miles of the U.S.-Mexico border. It also authorizes state, county, city agencies, local police, and sheriff departments and associations to apply directly for the funding, which could be used to purchase helicopters, vehicles, and equipment, and to hire additional personnel to reinforce law enforcement already at work in the border region. The bill also authorizes the appointment of additional federal district judges in southern Border States to handle the caseload from increased criminal prosecutions along the U.S.-Mexico border.

Last week Senator Dianne Feinstein held a hearing, at my request, in front of the Senate Drug Caucus. I called for the hearing in order to discuss my bill and better inform my colleagues of the ongoing cartel violence along the border. In addition I met last week with President Obama’s nominee to head the Drug Enforcement Agency, Michelle Leonhart. I have written to the FAA Administrator with Sen. Hutchison to ask him to open up the necessary airspace to allow for drone aircraft to patrol the skies over our southern border. As it stands, there are no U.S. drones being used for this effort in Texas, and we would be remiss if we continued to let this important resource go untapped.”
-------
katsokaapa ihmiset Meksikon lahden karttaa ja sitten missä Jacksonville, Florida sijaitsee.

pale rider (nimimerkki)

Riikka: Kyllä todella ilmeestä näkyy valveutuneelle maallikollekin tietty "sielun tyhjyys". Olen kutsunut tuota jossain toisaalla "mustasilmäisyydeksi".

Se on sellainen tietty tyhjä, läpitunkeva ja tumma katse monenkin "arvovaltaisen" henkilön silmissä. Ei ainoastaan miehillä. Ei riipu silmien väristä.

Erään energiayhtiön julkisuusattasea (nainen, jota toki elämän nurja puoli potkinut) herättää aina jotain samaa kun häntä näkee. Ja saman firman ex-pamppu; ahnas mustasilmä. Näyttää siltä että ei ole paljoa halattu kumpaakaan. Ehkä jonkun pitäisi.

Eipä taida kokkeli kauaa näkyä verikokeissa, hiuksissa kauemmin.

Esimerkkinä: alexander shulginin TIHKAL ja PIHKAL kirjat joissa on tuota troppipuolen tavaraa VÄHÄN yli normaaleiden katumössöjen. Eli oli aine mikä hyvänsä niin taitaa "yläkerran väki" nauttia hienompaa tarjontaa pysyäkseen edustuskelpoisena. Tai sitten ihan bigpharman turruttavia paskoja pysyäkseen ruodussa. Tiedä nyt sitten tuota. Sääliksi käy jos tuollaisesta on kyse.

Mutta hei; hienoa kesää kataisen jyrkillekin + koko paremman väen edustajille.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Tässä muuten helkutin kiinnostavaa juttua karttoineen englannin kielen taitoisille!! http://www.rangemagazine.com/specialreports/05-fal...

Tauno varmaan tunnistaa osan kartoista?

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Täälläkin mielenkiintoinen sivusto autenttisine dokumentteineen
http://patriotportal.yolasite.com/ englanniksi

mm. FEMAcamp-värityskirja lapsille, FBI:n terrorismin tunnistus-manuaali, elokuvalistoja jne. Taitaa oma ilta kulua selaillessa näitä tiedostoja.

............

Tauno (nimimerkki)

Jee..tuttuja on..ameriikka on vapaa maa...heh..
BP;n vuodossa on kaksi eri mahdollisuutta ..joko se on 'ei niin
vaarallinen' , kuten uurija ja Riikka arveli tai siitä tulee super hyper
tsunami X 3 + kaikki muut toxidi etc sateet lisäksi..jos näin käy..
samaan aikaan jenkit ja israelialiset aloittavat hyökkäyksen iraniin..
joka laukaisee 3.maailmansodan..lukijoille varsin analyyttistä aineistoa
suomeksi molemmista aiheista Pihon Joukon sivuilta..

http://www.kolumbus.fi/jouko.piho/sivu31.htm

Riikka (nimimerkki)

Przemyslaw zaprosił(a) Cię do grupy Polish President plane crash-suspicious facts vs. conspiracy manipulations na Facebooku.

Aby poznać więcej szczegółów i przyjąć zaproszenie do grupy, kliknij poniższy link:
http://www.facebook.com/p.php?i=1680114479&k=ZYM3X...

Facebook pomaga w odnajdywaniu i utrzymywaniu kontaktu z rodziną, przyjaciółmi oraz znajomymi. Umożliwia też udostępnianie nieograniczonej ilości zdjęć, planowanie wydarzeń i dołączanie do grup dyskusyjnych. Każdy może dołączyć za darmo.

Aby się zarejestrować, przejdź do:
http://www.facebook.com/p.php?i=1680114479&k=ZYM3X...

Jeśli już jesteś użytkownikiem Facebooka, a mimo to otrzymałeś(aś) tę wiadomość, sprawdź, czy ten adres e-mail jest powiązany z Twoim kontem na Facebooku. Jeśli nie, warto go dodać.

Dziękujemy
Zespół Facebooka

# (nimimerkki)

Hmm,tulihan se uutinen: Yhdysvallat ja Venäjä kiistelevät vakoiluskandaalista. Yhdysvallat on pidättänyt kymmenen vakoojaepäiltyä, joiden uskotaan toimineen Venäjän laskuun.
http://www.mtv3.fi/uutiset/ulkomaat.shtml/arkistot...

Onko tuleva Venäjän johtama invaasio Israeliin historian ensimmäinen konflikti skalaarisilla energia-aseilla kahden samalla tavalla varustetun valtion välillä?
Venäjän presidentti Putin julistaa, että Venäjä on Islamin suojelija.

Israelin armeija saattaa olla valmistelemassa hyökkäystä Iranin ydinvoimaloita vastaan.
http://www.heinola.org/~patato/cef2097.html

Venäjältä Iraniin ilmatorjuntajärjestelmiä | Ulkomaat | YLE ...
Venäjä ilmoittaa myyneensä Iranille ilmatorjuntajärjestelmiä. Puolustusministeri Sergei Ivanov vahvisti, että nyt myytävät Tor-M1-järjestelmän aseet ovat ...
yle.fi/uutiset/ulkomaat/article225978.ece?print=true
"Valitettavasti etsimääsi sivua ei löytynyt"

Iranin puolustusministeri: Lukekaas!
http://www.guerrasionista.com/fi/2010/04/22/minist...

Riikka (nimimerkki)

Tauno, #36,

ei se ehkä luonnostaan ole vaarallinen mutta herra ties mitä siellä muuten hääräillään.

Kas kun tuo Texasin into keskittää rautaa Mexicon rajalle + näitä miehittämättömiä robo-lentokoneita ymv, sitten se kummallinen uutinen hyttysen levittämästä (dengua?-)kuumeesta; uutinen tuli Reutersin kautta mutta vedettiin pois; tämä oli H1N1:n jälkeen ja "denguan" oireet vastasivat rokotteiden haittavaikutuksia. H1N1 alkoi (teoreettisesti) Meksikosta, "denguan" piti alkaa levitä Meksikosta.

(H1N1-pandemiajulistus on yhä voimassa. Sitä ei tietääkseni ole peruttu).

Sitten ne Jacksonvillessa olevat autot (kts. #15), Meksikonlahden kartta, hurrikaanit (juuri sopivasti), kuvat joiden sanotaan olevan Meksikonlahdelta mutta joissa ei näy maamerkkejä, kieltäytyminen Belgian ja Hollannin tarjoamasta avusta ja monta muuta tosi kummaa juttua. Hommat ei täsmää.

Ihminen ei reagoi tuolla tavoin katastrofitilanteessa, ei edes slaimi poliitikko.
-----------

Tiesittenkös muuten että Bilderberg on UK:ssa rekisteröity hyväntekeväisyysjärjestönä ja saa rahaa Goldman Sachsilta?

Riikka Söyring (nimimerkki)

"coffin liners"
http://www.youtube.com/watch?v=8aAhDhVnuAM&feature...

eli 500 000 ruumisarkkua Georgiassa USAssa soijapellolla. Yksi arkku vetää 3-4 henkilöä. 2 miljoonaa ihmistä sopii kirstuihin.

Pellon varastoksi on vuokrannut CDC = Center for Disease Control and Prevention

# (nimimerkki)
& (nimimerkki)

June 28, 2010
Hidden dangers in the Gulf -- fact or fiction
http://www.renewamerica.com/columns/dieckmann/100628

¤ (nimimerkki)

Talousvaliokunnan läsnäolot (IL paperiversio).

ydinvoimaan liittyvät asiantuntijakuulemiset.
Läsnä
Pois Läsnä osittain
kok Eero Lehti 10 1 4
kesk Antti Rantakangas 7 1 7
r Ulla-Maj Wideroos 6 1 8
sd Sirpa Paatero 4 1 10
sd Päivi Lipponen 3 3 9
kok Marjo Matikainen-Kallström 2 1 12
kok Jouni Laxell 2 2 11
vas Matti Kangas 2 9 4
kesk Markku Uusipaavalniemi 2 13 0
kesk Anne Kalmari 1 2 12
kok Petteri Orpo 1 5 9
vihr Oras Tynkkynen 1 12 2
kok Harri Jaskari 0 1 14
sd Miapetra Kumpula-Natri 0 1 14
kesk Hannu Hoskonen 0 4 11
kd Toimi Kankaanniemi 0 12 3
sd Jouko Skinnari 0 15 0

uurija (nimimerkki)

Tämäkin kotimainen aihe kuulunee blogin asialistalle, näin keskellä kesää...

www.yle.fi

Eipä siihen kauan mennyt, kun yliopistoista tuli kaupallisia tiedotteita tekevä yritysten rahoittama ja säätelemä laitos.
Jo tiedettiin, että yritysrahoitus vääristää tutkimusaiheita ja -tuloksia rahoittajien eduksi.
Yrityssalaisuus estää lahjusten ja tutkimusmenetelmien tuomisen julkiseen tarkasteluun.
Nyt yrityssalaisuuteen vetoamalla ja kirjallisilla varoituksilla, käytännössä tutkijanuran katkaisulla, estetään tutkijoiden pääsy kutsuttuina asiantuntijoina eduskuntaan ja mediaan kertomaan niistäkin vähistä tutkimustuloksista joita vielä kehtaa esittää.

Media kertoo, että VTT antoi kirjallisen varoituksen tutkija Ihoselle, joka kävi eduskunnan pyynnöstä asiantuntijana kertomassa ydinvoimaan liittyvistä seikoista kansanedustajille.
Toinen huolestuttava, helteillä julkisuuteen päässyt tärkeä seikka on taloustutkijoiden julkaisema tieto siitä, ettei valtionvarainministeriö kuuntele tutkijoita talouspolitiikan hoidossa.

yle.fi tänään:
"Tutkijoita vaiennetaan salassapitosopimuksilla

Tutkijoilta vaaditaan yhä useammin salassapito- ja kilpailukieltosopimuksia. Sopimuksilla yritetään estää tutkimustietojen vuotaminen julkisuuteen. Sopimukset ovat tyypillisiä yrityksissä, mutta niitä tehdään yhä useammin myös yliopistoissa ja tutkimuslaitoksissa.
Lisää aiheesta:
Professori: Suukapula vaarantaa akateemisen vapauden"

Q (nimimerkki)

Moskovassa on syttynyt suuri tulipalo ohjusvalmistaja Almazin tiloissa. Palo tuottaa runsaasti savua ja paikalla on kymmeniä palomiehiä.

Venäjän hätätilaministeriön mukaan palo riehuu rakennuksessa 800 neliön alueella. Rakennuksessa sijaitsee Almazin suunnitteluosasto.

Almaz valmistaa erilaisia ilmatorjunta-aseita, muun muassa S-300-ohjuspuolustusjärjestelmää. (Sattumaako)?

http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/96250-moskovassa-...

# (nimimerkki)

Iran ilmoittaa kykenevänsä ampumaan sodan ensimmäisen minuutin aikana
11 000 ohjusta USAn joukkojen niskaan.

http://www.cbsnews.com/stories/2007/10/20/world/ma...

# (nimimerkki)

RT-uutiskanava (Venäjä tänään) paljastaa, miten pitkällä Israelin ja USA:n valmistelut Iranin operaation suhteen jo ovat Lähi-idässä.

Israel and US allegedly preparing military strike on Iran
Published 28 June, 2010, 14:36
Edited 30 June, 2010, 18:31
Reports have surfaced in the Middle East claiming Israel and the US are making military preparations for a possible attack on Iran.

It comes after Washington called for tougher measures to be taken against the country over its nuclear ambitions.

The reports first appeared in Iranian media and were later picked up by more mainstream Israeli and Iranian media. According to them, Israeli helicopters have dropped large amounts of military equipment in northern Saudi Arabia, eight kilometers from Tabuk, the closest Saudi city to Israel.

Later, London Times magazine published a report claiming that Saudi Arabia agreed to give Israel a narrow corridor of air space in northern Saudi Arabia. The article went on to say that the Saudis had adjusted defense missile systems to allow Israeli jets to fly overhead.

 

According to Egyptian sources, an American fleet made its way through the Suez Canal. Eyewitnesses say the fleet had eleven frigates and an air carrier. They add there was also an Israeli frigate among the ships. All commercial traffic was suspended for some time as the fleet made its way from the Mediterranean to the Red Sea.

There has been no reaction from Washington, but Saudi Arabia has vehemently denied the claims.

Dr. Eldad Pardo of the Hebrew University in Jerusalem says it is not unlikely for Saudi Arabia and other Gulf states to cooperate with Israel against Iran.

Definitely, it is possible,” Pardo stated. “The question is not whether it is Israel or not. Israel has military capabilities but, all in all, it is a minor player in the Iranian game. The major players are the superpowers and the phenomenon of globalization, free trade and all that is in danger if Iran obtains nuclear weapons.”

 

Watch the full interview with Eldad Pardo

downloadembed

Meanwhile, Dr. Seyed Mohammad Marandi from Tehran University believes it is “highly unlikely” that the military buildup could mean the US is indeed planning to invade Iran.

The United States right now is facing a very difficult situation in Afghanistan and in Iraq,” Marandi said. “The economic situation in the US is very painful… I don’t think the Americans have the energy or the resources to wage another war. Iran is much stronger than Afghanistan and Iraq combined.”

Watch the full interview with Dr. Marandi

downloadembed
Meanwhile, Iran says it will not be holding international talks on its nuclear program before the end of August. The country’s President Mahmoud Ahmadinejad said he decided not to go back to the negotiating table now so that Western countries “learn how to hold talks with other nations.”

When talks resume, they should be based on the uranium enrichment deal drawn up by Iran, Brazil and Turkey in May 2010, Ahmadinejad said.

http://rt.com/Top_News/2010-06-28/iran-us-military...

Sisu (nimimerkki)

Ohjeet on päin seiniä ja hiilihydraatit ja lisäaineet pilaavat lopun. Iso osa kansaa tietää, mutta ei viitsi nousta vastarintaan. Valtiovalta eduskuntineen ei välitä eivätkä ehkä käsitä.

Niin noista sodista, Nato valmius alkaa olla täydellinen ja standardit ruodussa läpi kalustojen ja toimintojen. Valitettavasti.

Kuka pitää median hiljaisena oleellisesta?

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Euromaiden ja Euroopan rahoitusvakausvälineen välinen puitesopimus eduskunnan hyväksyttäväksi

17.06.2010 | Tiedote 82/2010

Hallitus esittää, että eduskunta hyväksyisi euromaiden ja Euroopan rahoitusvakausvälineen (ERVV) välisen puitesopimuksen. Puitesopimus käsittelee menettelyjä, joita noudatetaan, jos jokin euroalueeseen kuuluva valtio pyytää lainoitusta muilta euroalueeseen kuluvilta valtioilta.

Tällöin maalle laaditaan talouden sopeutusohjelma ja lainoitusohjelma. Puitesopimus käsittelee myös menettelyjä Euroopan rahoitusvakausvälineen varainhankinnalle ja takauksille.

Jos euroalueen jäsenvaltio pyytää toiselta euroalueen jäsenvaltiolta vakauttamista varten tukilainaa, komissio yhdessä Euroopan keskuspankin (EKP) ja Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n kanssa laatii kyseisen lainansaajan kanssa yhteisymmärryspöytäkirjan. Kun euroalueen jäsenvaltiot ovat hyväksyneet yhteisymmärryspöytäkirjan, tekee komissio yhdessä EKP:n kanssa markkinatilannearvioon perustuvan ehdotuksen lainaohjelman keskeisistä ehdoista.

ERVV neuvottelee sen jälkeen lainaohjelmien yksityiskohtaisista teknisistä ehdoista, joita sovelletaan lainansaajalle tarjottaviin lainoihin. Lainaohjelmien on vastattava pääkohdiltaan mallilainaohjelmaa, jonka euroalueen jäsenvaltiot ovat hyväksyneet sopimuksen tekemistä varten.

Laki puitesopimuksesta tulisi voimaan valtioneuvoston asetuksella säädettävänä ajankohtana.
-----
Ecofin-neuvosto päätti toukokuun 9. ja 10. päivinä pidetyssä ylimääräisessä kokouksessaan Euroopan talouden vakauttamispaketista.

Sen ensimmäinen osa on Euroopan rahoituksenvakautusmekanismi ja EU:n asetus sen perustamisesta tuli voimaan 13.5.

Mekanismi on noin 60 miljardin euron suuruinen; komissio hankkii nämä varat pääomamarkkinoilta tai rahoituslaitoksilta.

Toinen osa on Euroopan rahoitusvakausväline, 440 miljardia euroa. Nyt eduskunnalle annettava esitys koskee tämän ERVV:n puitesopimuksen hyväksymistä.

Paketin kolmas osa oli Kansainvälisen valuuttarahaston (IMF) osuus, noin 250 miljardia euroa.

Jos jokin euroalueeseen kuuluva jäsenvaltio tarvitsisi rahoitustukea, se maksettaisiin ensiksi Euroopan rahoituksenvakautusmekanismista. Vasta toisessa vaiheessa, jos tämän mekanismin varat on käytetty ja lainoitusta tarvitaan lisää, myönnettäisiin lainoitusta ERVV:stä

Lisätietoja: Lainsäädäntöneuvos Seppo Tanninen, puh. 09 160 33096

http://www.vm.fi/vm/fi/03_tiedotteet_ja_puheet/01_...

mallilainaohjelmasta

Hallituksen esitys Eduskunnalle Belgian, Saksan, Irlannin, Ranskan, Italian, Kyproksen, Luxemburgin, Maltan, Alankomaiden, Itävallan, Portugalin, Slovenian, Slovakian, Suomen, Kreikan ja Euroopan rahoitusvakausvälineen välisen ERVV-puitesopimuksen hyväksymisestä ja laiksi sen lainsäädännön alaan
kuuluvien määräysten hyväksymisestä

esityksen pääasiallinen sisältö

Esityksessä ehdotetaan, että eduskunta hyväksyisi Belgian kuningaskunnan, Saksan liittotasavallan, Irlannin, Ranskan tasavallan, Italian tasavallan, Kyproksen tasavallan, Luxemburgin suurherttuakunnan, Maltan tasavallan, Alankomaiden kuningaskunnan, Itävallan tasavallan, Portugalin tasavallan, Slovenian tasavallan, Slovakian tasavallan, Suomen tasavallan, Helleenien tasavallan ja Euroopan rahoitusvälineen välisen ERVV-puitesopimuksen.

Suomi allekirjoitti puitesopimuksen 10 päivänä kesäkuuta 2010. Sopimuksen on 14 päivään kesäkuuta 2010 allekirjoittanut kuusi euroalueeseen kuuluvaa valtiota ja Euroopan rahoitusvakausväline.

Puitesopimuksessa sovitaan menettelyistä, joita noudatetaan, jos jokin euroalueeseen kuuluva valtio pyytää lainoitusta muilta euroalueeseen kuuluvilta valtioilta, Euroopan rahoitusvakausvälineen varainhankinnasta ja menettelyistä, joita noudatetaan euroalueeseen kuuluvien valtioiden myöntäessä takauksia Euroopan rahoitusvakausvälineen varainhankinnalle.

Puitesopimus tulee voimaan, kun vähintään viisi euroalueeseen kuuluvaa valtiota, joiden osuudet muodostavat takausten yhteismäärästä vähintään kaksi kolmasosaa, ovat toimittaneet Euroopan rahoitusvakausvälineelle kirjallisen vahvistuksen siitä, että ne ovat saattaneet päätökseen kansallisen lakinsa vaatimukset sopimuksen voimaan saattamisesta.

Takauksia koskevat sopimusmääräykset tulevat voimaan, kun mainitun vahvistuksen ovat toimittaneet valtiot, joiden yhteenlasketut osuudet takauksista muodostavat vähintään 90 prosenttia.

Puitesopimus on voimassa niin kauan kuin tehtyjen lainoitussopimusten tai Euroopan rahoitusvakausvälineen liikkeeseen laskemien velkakirjojen velat on maksettu takaisin ja takaajille on maksettu kaikki näille tulevat suoritukset.

Esitykseen sisältyy ehdotus laiksi puitesopimuksen lainsäädännön alaan kuuluvien määräysten voimaansaattamisesta. Ehdotettu laki on tarkoitettu tulemaan voimaan valtioneuvoston asetuksella säädettävänä ajankohtana.
—————

perustelut
Johdanto

Euroopan unionin talous- ja rahoitusasiat -neuvosto päätti 9 ja 10 päivänä toukokuuta 2010 pidetyssä ylimääräisessä kokouksessaan Euroopan talouden vakauttamismekanismista.

Vakauttamismekanismi koostuu ensinnäkin Euroopan rahoituksenvakautusmekanismista, joka on suuruudeltaan rahoituskehysten aikana noin 60 miljardia euroa.

Neuvoston asetus (EU) N:o 407/2010 Euroopan rahoituksenvakautusmekanismin perustamisesta tuli voimaan 13 päivänä toukokuuta 2010.

Toiseksi vakautusmekanismiin sisältyy euroalueeseen kuuluvien jäsenvaltioiden erityisrahoitusyhtiö (special purpose vehicle), joka perustetaan antamaan lainaa tai luottojärjestelyjä euroalueeseen kuuluvalle valtiolle Euroopan rahoituksenvakautusmekanismin lisäksi.

Kunkin euroalueeseen kuuluvan valtion osuus takausjärjestelystä perustuu Euroopan keskuspankin pääomaosuuksiin.

Erityisrahoitusyhtiön lainoitustoiminta on määräaikaista. Se voi antaa lainoitusta vaikeuksiin joutuville euroalueeseen kuuluville valtioille kolme vuotta.

Erikoisrahoitusyhtiöstä käytetään nimeä Euroopan rahoitusvakausväline (European Financial Stability Facility).

Euroalueeseen kuuluvien valtioiden valtiovarainministerit ja Euroopan rahoitusvakausväline hyväksyivät Luxemburgissa 7 päivänä kesäkuuta 2010 ERVV-puitesopimuksen.

Luxemburgin suurherttuakunta perusti Euroopan rahoitusvakausväline nimisen Luxemburgin lain mukaisen osakeyhtiön 7 päivänä kesäkuuta 2010.

Muut euroalueeseen kuuluvat valtiot ostavat Luxemburgilta Euroopan keskuspankin merkityn pääomaosuutensa perusteella määräytyvän osuutensa yhtiön osakkeista sitä mukaan kuin niiden kansallinen lainsäädäntö sen mahdollistaa.

Suomi voi ostaa osuutensa osakkeista, kun eduskunta on hyväksynyt jäljempänä kohdassa 6 mainittuun hallituksen esitykseen 70/2010 vp sisältyvän määrärahan.
Suomi allekirjoitti puitesopimuksen 10 päivänä kesäkuuta 2010.

Sopimuksen on 14 päivään kesäkuuta 2010 allekirjoittanut kuusi euroalueeseen kuuluvaa valtiota ja Euroopan rahoitusvakausväline.

Sopimuksen pääasiallinen sisältö ja sen suhde Suomen lainsäädäntöön

Puitesopimus käsittelee menettelyjä, joita noudatetaan, jos jokin euroalueeseen kuuluva valtio pyytää lainoitusta muilta euroalueeseen kuluvilta valtioilta ja kun sille laaditaan talouden sopeutusohjelma ja lainoitusohjelma sekä lainoitusohjelman mukaisten lainaerien maksamista.

Sopimus koskee lisäksi Euroopan rahoitusvakausvälineen varainhankintaa sekä menettelyjä, joita noudatetaan euroalueeseen kuuluvien valtioiden myöntäessä takauksia Euroopan rahoitusvakausvälineen varainhankinnalle.

Sopimus on myös euroalueeseen kuuluvien valtioiden välinen Euroopan rahoitusvakausvälinettä koskeva osakassopimus. Sopimuksessa yhtiöstä käytetään lyhennettä ERVV.

1 artikla. VOIMAANTULO. Artiklassa määrätään puitesopimuksen voimaantulosta.

2 artikla. LAINOJEN MYÖNTÄMINEN, VARAINHANKINTAVÄLINEET JA TAKAUSTEN MYÖNTAMINEN.

Jos euroalueen jäsenvaltio pyytää toiselta euroalueen jäsenvaltiolta vakauttamista varten tukilainaa, komissio yhdessä EKP:n ja IMF:n kanssa laatii kyseisen lainansaajan kanssa yhteisymmärryspöytäkirjan.

Euroalueen jäsenvaltioiden hyväksyttyä yhteisymmärryspöytäkirjan komissio tekee yhdessä EKP:n kanssa markkinatilannearvioon perustuvan ehdotuksen lainansaajalle ehdotettavan lainaohjelman keskeisistä ehdoista.

ERVV neuvottelee sen jälkeen lainaohjelmien yksityiskohtaisista teknisistä ehdoista, joita sovelletaan lainansaajalle tarjottaviin lainoihin. Lainaohjelmien on vastattava pääkohdiltaan mallilainaohjelmaa, jonka euroalueen jäsenvaltiot ovat hyväksyneet sopimuksen tekemistä varten.

Artiklan 2 kohdan mukaan ERVV valmistelee ja neuvottelee ehdot, joilla se voi laskea liikkeeseen varainhankintavälineitä tai olla osallisena niissä yksittäin tai noudattaen liikkeeseenlaskuohjelmaa tai -ohjelmia tai järjestelyjä, joilla rahoitetaan lainansaajalle myönnettävät lainat. Kuhunkin lainaan sovellettavan koron on tarkoitus kattaa ERVV:lle aiheutuvat rahoituskulut, ja siihen sisältyy marginaali, joka on korvausta takaajille.

Artiklan 3 kohdan mukaan, kun varainhankintavälineitä lasketaan liikkeeseen tai niistä tehdään sopimus ERVV-ohjelman mukaisesti tai itsenäisesti, jokaisen takaajan on annettava peruuttamaton ja ehdoton takaus.

Takaus saadaan kertomalla kunkin takaajan liitteen 2 mukainen tarkistettu osallistumisosuus 120 prosentilla ja se kattaa kaikki kyseiseen varainhankintavälineeseen liittyvät ERVV:n velvoitteet.

ERVV voi myös pyytää takaajia antamaan takauksia muihin, varainhankintavälineiden liikkeeseenlaskuun läheisesti liittyviin tarkoituksiin, jotka helpottavat korkean luokituksen saamista ERVV:n liikkeeseen laskelmille varainhankintavälineille ja sen säilyttämistä sekä ERVV:n tehokasta varainhankintaa. Takaajat tekevät yksimielisesti päätöksen takausten myöntämisestä tällaisiin muihin tarkoituksiin.

Artiklan 4 kohdan mukaan takaajat antavat peruuttamattoman ja ehdottoman takauksen ERVV:n liikkeeseen laskemiin varainhankintavälineiden maksuaikataulun mukaisten korko- ja pääomamaksujen maksamisesta asianmukaisesti.

Artiklan 5 kohdan mukaan takaajaa vaaditaan myöntämään takaus tämän sopimuksen mukaisesti vain, jos takaus myönnetään varainhankintavälineiden liikkeeseenlaskun tai niistä sopimisen yhteydessä osana ERVV-ohjelmaa tai itsenäisesti ja tällaisilla varainhankintavälineillä rahoitetaan hyväksytyn lainan antamista, tai se myönnetään muuhun läheisesti liittyvään tarkoitukseen.

Takaus myönnetään 30 päivänä kesäkuuta 2013 tai sitä aiemmin tehtyjen lainaohjelmien rahoittamisen helpottamiseksi.

Artiklan 6 kohdan mukaan takaajan antama takaussitoumus on peruuttamaton, pysyvä ja sitova. Kunkin takaajan on myönnettävä takaukset takaussitoumuksensa mukaisesti ERVV:n vahvistamien määrien osalta ERVV:n määrääminä päivinä.

Artiklan 7 kohdan mukaan, jos euroalueen jäsenvaltiolle tulee sellaisia taloudellisia vaikeuksia, että se pyytää vakautustukilainaa ERVV:ltä, se voi pyytää muita takaajia hyväksymään, että se ei osallistu takauksen myöntämiseen uusissa ERVV:n velkojen liikkeeseenlaskuissa.

Euroalueen jäsenvaltioiden päätös tällaisesta pyynnöstä on tehtävä viimeistään silloin, kun ne päättävät uusista lainaohjelmista tai lainoista.

Artiklan 8 kohdan mukaan lainasaajalta peritään etukäteen maksettava palvelumaksu, joka lasketaan 50 peruspisteenä kunkin lainan kokonaispääomasta, ja se vähennetään jokaisesta lainansaajalle maksettavasta lainasummasta. Lisäksi kustakin lainansaajalle maksettavasta lainasummasta vähennetään jokaisesta lainasta kertyvän ennakoidun marginaalin nettonykyarvo sovittuun erääntymispäivään.

Palvelumaksu ja ennakoidun marginaalin nettonykyarvo samoin kuin muut sellaiset summat, jotka ERVV päättää pitää ylimääräisenä puskurirahastona, vähennetään kustakin lainasta lainansaajalle maksettavasta määrästä. Pidätetyt määrät eivät vähennä lainan pääomaa.

Pidätetyt määrät säilytetään kassavarantona, jota käytetään vakuusjärjestelynä.

Artiklan 9 kohdan mukaan, jos sen jälkeen, kun kaikki lainaohjelmien nojalla annetut lainat ja kaikki ERVV:n liikkeeseen laskemat varainhankintavälineet, on maksettu takaisin, kassavarannossa on jäljellä rahaa nämä summat on maksettava takaajille korvauksena takaajien myöntämistä takauksista.

Valtiontakaus ja takausmaksu

Perustuslain 82 §:n 2 momentin mukaan valtiontakaus voidaan antaa eduskunnan suostumuksen nojalla. Lisäksi valtion lainanannosta sekä valtiontakauksesta ja valtiontakuusta annetun lain (449/1988) 15 §:n mukaan eduskunnan antaman suostumuksen perusteella myönnettävästä valtiontakauksesta peritään takausmaksu.

Jäljempänä kohdassa 6 Riippuvuus muista esityksistä todetaan, että eduskunnalle on 3 päivänä kesäkuuta 2010 annettu lakiehdotus Euroopan rahoitusvakausvälineen varainhankinnalle annettavista valtiontakauksista (HE 71/2010 vp).

Esityksen mukaan valtion lainanannosta sekä valtiontakauksesta ja valtiontakuusta annettua lakia ei sovelleta Euroopan rahoitusvakausvälineelle annettaviin takauksiin.

Puitesopimuksen 2 artiklan 2 kohdan mukaan takaajille takausten antamisesta tuleva palkkio on osa lainan marginaalia.

3 artikla. LAINOJEN MAKSUJEN VALMISTELU JA HYVÄKSYMINEN.

Ennen lainaohjelman mukaisen lainan maksamista komissio esittää yhdessä EKP:n kanssa kertomuksen, jossa tarkastellaan sitä, miten kyseinen lainansaaja noudattaa yhteisymmärryspöytäkirjassa ja siihen (mahdollisesti) liittyvässä neuvoston päätöksessä asetettuja ehtoja.

Takaajat arvioivat ohjelman noudattamista ja päättävät yksimielisesti, sallivatko ne kyseisen lainan maksamisen. Jos takaajat katsovat yksimielisesti, että lainansaaja on noudattanut lainaohjelman ehtoja, ja ovat tyytyväisiä yhteisymmärryspöytäkirjan ehtojen noudattamiseen, ERVV:ää pyydetään tekemään ehdotus yksityiskohtaisiksi lainaehdoiksi.

Jos ehdotus hyväksytään, ERVV:ää pyydetään lähettämään lainansaajalle hyväksymisilmoitus, jossa vahvistetaan lainan ehdot.

ERVV käynnistää viimeistään lainaohjelman allekirjoittamisen jälkeen menettelyt varainhankintavälineiden liikkeeseen laskemiseksi tai niissä osallisena olemiseksi.

4 artikla. VARAINHANKINTAVÄLINEIDEN LIIKKEESEENLASKU TAI NIIHIN OSALLISTUMINEN.

ERVV voi varainhankintastrategiansa mukaisesti laskea liikkeeseen varainhankintavälineitä, joille on myönnetty erillinen takaus, tai olla osallisena niissä, tai se laatia yhden tai useampia ERVV -ohjelmia sellaisten varainhankintavälineiden liikkeeseen laskemiseksi, joille on myönnetty takaus ja joilla rahoitetaan lainoja puitesopimuksen ehtojen mukaisesti.

Jollei markkinaolosuhteista muuta johdu, ERVV rahoittaa lainat laskemalla liikkeeseen varainhankintavälineitä tai olemalla osallisena niissä siten, että varainhankintavälineillä, joilla laina rahoitetaan, on olennaisilta osin sama rahoitusprofiili määrän, liikkeeseenlaskun ajankohdan, valuutan, takaisinmaksun, viimeisen erääntymispäivän ja korkoperustan osalta.

Jos markkinaolosuhteiden tai ERVV:n ERVV-ohjelman mukaisesti liikkeeseen laskemien varainhankintavälineiden tai varainhankintavälineiden, joissa se on osallisena, määrän takia ei ole käytännöllistä tai mahdollista laskea liikkeeseen varainhankintavälineitä tai olla osallisena niissä tarkasti yhteensovitetun varainhankinnan pohjalta, takaajat voivat sallia ERVV:n varainhankinnassa joustoa siten, että sen varainhankintaa ei soviteta yhteen sen antamien lainojen kanssa.

5 artikla. VAKUUSJÄRJESTELYT, MAKSUVALMIUS JA OMIEN VAROJEN HOITO.

Artiklan 5 mukaan ERVV:n ohjelman vakuusjärjestelyihin on sisällytettävä se, että jokaisen takaajan myöntämä takaus on 120 prosenttia kyseisten varainhankintavälineiden määrien tarkistetusta osallistumisosuudesta, kassavaranto toimii puskurirahastona sekä sellaiset muut tämän 5 artiklan nojalla mahdollisesti hyväksyttävät vakuusjärjestelymekanismit.

Jos lainansaaja maksaa myöhässä tai jättää maksamatta lainasopimuksen mukaisen maksun, minkä takia ERVV:n liikkeeseen laskeman varainhankintavälineen koron tai pääoman suunnitelmanmukaiseen maksamiseen käytettävissä olevat varat ovat liian pienet, ERVV pyytää ensin maksua pro rata pari passu -periaatteen pohjalta (tasasuhteisesti ja yhtäläisin oikeuksin) takaajilta, joiden kyseiselle varainhankintavälineelle myöntämä takaus on korkeintaan 120 prosenttia erääntyneen mutta maksamattoman määrän tarkistetusta osallistumisosuudesta.

Toiseksi, jos näin ei poisteta alijäämää kokonaan, vapauttaa kassavarannosta varoja tällaisen alijäämän kattamiseksi ja kolmanneksi ryhtyy muihin toimiin, jotka ovat käytettävissä, jos täydentäviä vakuusjärjestelymekanismeja on hyväksytty.

Jos takaaja ei ole suorittanut erääntynyttä maksua, joka on maksettava takauksen johdosta, minkä seurauksena ERVV nostaa varoja kassavarannosta alijäämän poistamiseksi, takaajan on hyvitettävä kyseinen määrä ERVV:lle korkoineen. Korkoperusteena on yhden kuukauden EURIBOR, johon lisätään 500 peruspistettä, siitä päivästä alkaen, jolloin varat nostettiin kassavarannosta, siihen päivään asti, jolloin kyseinen takaaja hyvittää määrän ERVV:lle korkoineen. ERVV käyttää tällaiset hyvitetyt määrät kassavarannon täydentämiseen.

6 artikla. TAKAUSVAATIMUKSET.

Jos ERVV havaitsee, ettei se ole vastaanottanut täysimääräisinä lainasta erääntyviä maksuja ja sen takia ERVV:n käyttövarat eivät riitä sen liikkeeseen laskemien varainhankintavälineiden erääntyviin pääoman tai koron maksuihin tai ne eivät riitä jonkin muun välineen tai sopimuksen nojalla ERVV:lle erääntyviin maksuihin, jolle on myönnetty tämän sopimuksen mukainen takaus, se ilmoittaa välittömästi asiasta kullekin takaajalle.

ERVV ilmoittaa kullekin takaajalle sen sopimuksen mukaiset, takauskohtaiset osuudet kyseisestä alijäämästä sekä vaatii kutakin takaajaa suorittamaan ERVV:lle takaajan osuuden alijäämästä.

ERVV on velvollinen korvaamaan jokaiselle takaajalle niiden maksamat takausvaatimukset ja hyvittämään jokaiselle takaajalle takauksesta aiheutuvan tappion tai korvausvelvollisuuden. ERVV:n korvausvelvollisuus rajoittuu tosiasiallisiin määriin, jotka on saatu lainansaajilta, joiden lainat aiheuttivat varojen alijäämän.

Jos takaaja suorittaa takauksensa nojalla maksun ERVV siirtää lisäksi kyseiselle takaajalle kyseistä lainaa koskevat ERVV:n oikeudet ja korot, jotka vastaavat lainansaajan maksamien maksujen alijäämää ja takaajan takauksen perusteella suorittamaa maksua.

ERVV säilyy lainan hallinnoijana asianomaiselle takaajalle luovutetun ja siirretyn osuuden osalta.

7 artikla. TAKAAJIEN VÄLISET MAKSUT.

Artiklan 7 mukaan jos takaajalle esitetään vaatimuksia sen myöntämästä takauksesta tai sille aiheutuu takauksesta kuluja, tappioita, kustannuksia tai maksuvelvollisuuksia ja näiden takausvastuiden kokonaismäärä ylittää annettuun takaukseen liittyvän maksuosuuden, sillä on oikeus saada korvauksia ja hyvityksiä muilta takaajilta tällaisista takausvastuista siten, että kukin takaaja lopulta vastaa ainoastaan vaaditun maksuosuutensa verran takausvastuiden kokonaismäärästä.

8 artikla. TAKAUKSIEN LASKENTA JA MUUTTAMINEN.

ERVV voi 8 artiklan mukaan nimittää EIP:n tai takaajien yksimielisesti hyväksymän vastaavan muun laitoksen, elimen, EU:n toimielimen tai rahoituslaitoksen laatimaan laskelmia, jotka liittyvät sopimukseen, kuhunkin lainaohjelmaan, ERVV:n varainhankintaan laskemalla liikkeeseen tai olemalla osallisena varainhankintavälineissä (tai muulla tavoin) sekä takauksiin.

Jos takaaja joutuu merkittäviin taloudellisiin vaikeuksiin ja pyytää vakautustukilainaa tai saa taloudellista tukea vastaavasta ohjelmasta, se voi artiklan 2 kohdan mukaan pyytää muita takaajia keskeyttämään sen sitoumuksen myöntää tämän sopimuksen mukaisia uusia takauksia.

Jäljelle jäävät takaajat voivat yksimielisesti päättävät hyväksyä pyynnön. Siinä tapauksessa väistyvää takaajaa ei vaadita antamaan takausta uusille ERVV:n liikkeeseen laskemille varainhankintavälineille tai varainhankintavälineille, joissa ERVV on osallisena.

Muutokset eivät vaikuta väistyvän takaajan voimassa olevia takauksia koskevaan vastuuseen.

Kreikka katsotaan väistyväksi takaajaksi tämän sopimuksen voimaantulosta alkaen.

9 artikla. LAINAOHJELMAN MUKAISTEN VELVOITTEIDEN NOUDATTAMATTA JÄTTÄMINEN JA MUUTOKSET JA/TAI VAPAUTUKSET.

Jos ERVV saa tiedon lainaohjelman mukaisen velvoitteen noudattamatta jättämisestä, sen on välittömästi ilmoitettava asiasta takaajille sekä tehtävä ehdotus, kuinka sen takia toimitaan.

Euroryhmän työryhmän puheenjohtaja sovittaa yhteen takaajien kannan ja ilmoittaa ERVV:lle, komissiolle ja EKP:lle tehdystä päätöksestä. Sen jälkeen ERVV panee päätöksen täytäntöön kyseisen lainaohjelman mukaisesti.

10 artikla. ERVV, TAKAAJIEN KESKINÄISET PÄÄTÖKSET, HALLITUKSEN JÄSENET JA HALLINTO.

Artiklan 10 mukaan ERVV:n hallituksessa on yhtä monta jäsentä kuin sillä on osakkeenomistajia. Kullakin euroalueeseen kuuluvalla valtiolla on oma jäsen hallituksessa.

Kaikki takaajien vastuisiin vaikuttavat ja ERVV:tä koskevat keskeiset päätökset tehdään yksimielisesti euroalueeseen kuuluvien valtioiden kesken.

Näitä päätöksiä ovat muun muassa sopeutusohjelman ja lainoituspuitesopimuksen hyväksyminen, yhteisymmärryspöytäkirjan hyväksyminen ja muuttaminen, luvan antaminen lainaerän maksamiseen, ERVV:n velkakirjojen liikkeeseenlaskuohjelman ja tarjousesitteiden hyväksyminen sekä liikkeeseenlaskuohjelmaa koskevan varainhankintastrategian hyväksyminen.

Yksimielisyysvaatimus koskee myös keskeisiä ERVV:tä yhtiönä koskevia päätöksiä. Näitä ovat muun muassa osakepääoman korottaminen tai alentaminen, osingonjako ja yhtiön toiminta-ajan pidentäminen.

Muut päätökset tehdään niiden määräenemmistöllä, joiden takaussitoumukset edustavat kahta kolmasosaa takaussitoumusten kokonaismäärästä. Artiklassa tarkoitetut päätökset tehdään euroryhmän puitteissa.

Jos euroalueen valtiot yksimielisesti sopivat ERVV:n osakepääoman korottamisesta, kukin valtio merkitsee korotuksesta omistusosuuttaan vastaavan osuuden.

11 artikla. ERVV:N VOIMASSAOLOAIKA JA LAKKAUTTAMINEN.

Puitesopimus on 11 artiklan mukaan voimassa niin kauan kuin tehtyjen lainoitussopimusten tai Euroopan rahoitusvakausvälineen liikkeeseen laskemien velkakirjojen velat on maksettu takaisin ja takaajille on maksettu kaikki näille tulevat suoritukset.

ERVV:n selvitystilatoimet käynnistetään mahdollisimman pian 30 päivän kesäkuuta 2013 jälkeen, kun kaikki liikkeeseen lasketut varainhankitavälineet ja kaikki mahdollisesti takaajille suoritettavat korvausmäärät on maksettu takaisin kokonaisuudessaan.

Jos ERVV:n selvitystilan päättyessä jäljelle jää varoja, ne jaetaan osakkeenomistajille omistusosuuden suhteessa.

12 artikla. EIP:N JA EKP:N NIMITTÄMINEN, ULKOISTAMINEN JA TEHTÄVIEN SIIRTO.

Artiklan 12 mukaan ERVV voi nimittää EIP:n tai muun euroalueen valtioiden yksimielisesti hyväksymän viraston, laitoksen, EU:n toimielimen, rahoituslaitoksen tai muun henkilön suorittamaan artiklassa erikseen määrättyjä tehtäviä.

Tällaisia tehtäviä ovat muun muassa varojen vastaanottaminen ja hallinnointi, kassan- ja muiden omien varojen hallinnointi sekä kirjanpito- ja henkilöstöpalvelut.

Euroopan keskuspankki voi toimia ERVV maksuasiamiehenä.

ERVV saa myös ulkoistaa artiklassa määritellyt toiminnot tavanomaisin markkinaehdoin.

13 artikla HALLINNOLLISET MÄÄRÄYKSET.

Artiklan 13 mukaan ERVV:lle aiheutuvat kustannukset maksaa ERVV sen yleisistä tuloista ja varoista.

ERVV:n on ilmoitettava neljännesvuosittain euroalueen jäsenvaltioille ja komissiolle lainaohjelmien, ERVV:n liikkeeseen laskemiin varainhankintavälineisiin ja takauksiin liittyvien vaatimusten velvoitteiden määrä.

Sopimuspuolet eivät luovuta tai siirrä sopimuksen mukaisia oikeuksiaan tai velvollisuuksiaan ilman kaikkien muiden sopimuspuolten hyväksyntää.
Yksikään ERVV:n osakkeenomistaja ei saa siirtää omistaminaan osakkeita kymmenen vuoden aikana siitä, jolloin asianomainen osakkeenomistaja hankki osakkeet.

Tämä rajoitus ei koske ensimmäistä siirtoa perustajalta muille osakkeenomistajille eikä siirtoa uudelle euroalueen valtiolle, joka ottaa euron käyttöön valuuttanaan yhtiön perustamisen jälkeen.

14 artikla. TIEDONANNOT.

Artiklan 14 mukaan kaikki tiedonannot on tehtävä kirjallisesti.

15 artikla. MUUT ASIAT.

Artiklan 15 mukaan, jos yksi tai useampi tämän sopimuksen määräyksistä on täysin tai osittain pätemätön tai laiton taikka tulee sellaiseksi tai sitä ei voida panna täytäntöön sovellettavan lain mukaisesti, tämä ei vaikuta muiden tämän sopimuksen määräysten pätevyyteen, lainmukaisuuteen ja täytäntöönpanokelpoisuuteen.

Määräyksiä, jotka ovat kokonaan tai osittain pätemättömiä, laittomia tai joita ei voida panna kokonaan tai osittain täytäntöön, tulkitaan ja pannaan täytäntöön tämän sopimuksen hengen ja tarkoituksen mukaisesti.

16 artikla. SOVELLETTAVA LAINSÄÄDÄNTÖ JA TUOMIOVALTA.

Artiklan 16 mukaan sopimukseen sovelletaan Englannin lakia. Sopimuspuolina olevien valtioiden väliset riidat ratkaisee Euroopan unionin tuomioistuin ja muut riidat Luxemburgin tuomioistuimet.

17 artikla. SOPIMUKSEN TÄYTÄNTÖÖNPANO.

Artiklassa 17 määrätään sopimuksen allekirjoitusmenettelystä.

18 artikla. LIITTEET.

Artiklassa 18 luetellaan sopimuksen liitteet.

Liite 1. Liitteessä 1 määritellään kunkin takaajan takauksen määrä. Suomen osuus on noin 7,905 miljardia euroa.

Liite 2. Liitteessä 2 vahvistetaan euroalueeseen kuuluvien valtioiden 9 ja 10 päivänä toukokuuta 2010 tekemä päätös, että kunkin takaajan osuus takausten kokonaismäärästä vastaa sen osuutta Euroopan keskuspankin maksetusta pääomasta. Suomen osuus on noin 1,7966 prosenttia.

Liite 3. Liitteessä 3 on sitoumusvahvistuksen mallipohja.

Lakiehdotuksen perustelut

1 §. Voimaansaattamislain 1 § sisältää tavanomaisen blankettilain säännöksen, jolla saatetaan voimaan lailla ne puitesopimuksen määräykset, jotka kuuluvat lainsäädännön alaan. Lainsäädännön alaan kuuluvia määräyksiä selostetaan jäljempänä eduskunnan suostumuksen tarpeellisuutta ja säätämisjärjestystä koskevassa jaksossa.

2 §. Laki ehdotetaan tulevaksi voimaan valtioneuvoston asetuksella säädettävänä ajankohtana samanaikaisesti kuin sopimus tulee Suomen osalta voimaan. Voimaansaattamisesta säädettäisiin valtioneuvoston asetuksella, koska kyseessä on Euroopan unionissa tehdystä päätöksestä ja siten asiasta, joka perustuslain 93 §:n 2 momentin mukaan kuuluu valtioneuvoston toimivaltaan (PeVL 49/2001 vp).

Esityksen vaikutukset

Esityksellä ei ole välittömiä vaikutuksia valtion talousarvioon.

Jos jokin euroalueeseen kuuluvista valtioista pyytää lainoitusta muilta euroalueeseen kuuluvilta valtioilta, Suomen olisi annettava valtiontakauksia Euroopan rahoitusvakausvälineen varainhankinnalle, jotta se voi antaa lainaa sitä pyytävälle valtiolle. Suomen valtiontakaukset ovat enintään 7,9052 miljardia euroa.

Myöskään mahdollisesti annettavista takauksista ei aiheutuisi välittömiä taloudellisia vaikutuksia. Välillisesti lainoitus- ja takausjärjestely on omiaan vakauttamaan euroalueen talouksia ja siten vaikuttaisi myönteisesti myös Suomen talouteen.

Useat euroalueeseen kuuluvista valtioista ovat ryhtyneet toimiin talouksiensa tasapainottamiseksi. Muun muassa Espanja, Italia, Portugali ja Saksa ovat hyväksyneet toimia, joilla pyritään alentamaan velkaantumista. Tämän pienentää riskiä, että Suomi joutuisi antamaan puitesopimuksen kattamia takauksia.

On vielä liian aikaista arvioida, ovatko tehdyt päätökset riittäviä. Eräiden euroalueeseen kuuluvien valtioiden, erityisesti Espanja ja Portugali, taloudellinen tilanne ovat kuitenkin sellainen, ettei lainoituspyyntöä voida sulkea pois.

Tähän voi vaikuttaa myös viime aikoina esille noussut pankkien välisen luottamuksen heikkeneminen. Useimmat kotimaiset ja ulkomaiset asiantuntijat arvioivat kuitenkin, että lainoituksen antamiseen ei tule olemaan tarvetta.

Joka tapauksessa Euroopan rahoitusvälineen lainoitus voi tulla ajankohtaiseksi vasta sen jälkeen, kun neuvoston asetuksessa (EU) N:o 407/2010 varatut noin 60 miljardia euroa on käytetty ensin.

Jos Euroopan rahoitusvakausväline antaa lainoitusta jollekin euroalueeseen kuuluvalle valtiolle, Suomi voi kaikkien lainojen ja niiden rahoittamiseksi liikkeeseen laskettujen velkakirjojen tultua maksettua takaisin saada tuottoja, koska puitesopimuksen mukaan tällöin jäljellä oleva käteisvaranto jaetaan korvauksena annetuista takauksista takaajien kesken niiden takausosuuksien suhteessa.

Kassavaranto kertyy lainoitusta saaneelta valtiolta perityistä koroista ja palvelumaksuista sekä varoille kertyneestä tuotosta. Näiden määrää on tällä hetkellä mahdotonta arvioida.

Toisaalta, jos lainoitusta saanut valtio ei pysty maksamaan ottamiaan lainoja kokonaan takaisin, Suomi voisi joutua muiden takauksia antaneiden valtioiden tavoin maksamaan takausten perusteella Euroopan rahoitusvakausvälineen liikkeeseen laskemien velkakirjojen haltijoille näiden saamisia.

Todennäköisyys maksuvelvollisuuden syntymiselle takausvastuun perusteella ei ole kovin suuri eikä mahdollisesti maksettavaksi tulevia määriä ole mahdollista arvioida.

Toisaalta Suomen valtiolle syntyisi muiden takaajien kanssa takautumisoikeus lainoitusta saaneelta valtiolta, mikä vähentäisi valtion lopullista menoa.

Euroopan rahoitusvakausvälineen toiminnasta ei aiheudu valtiolle kustannuksia, koska ne maksetaan puitesopimuksen mukaan joko yhtiön omista varoista tai peritään lainoitusta saavilta valtioilta.

Asian valmistelu

Puitesopimusta koskevat keskustelut alkoivat 25 päivänä toukokuuta 2010.

Euroalueeseen kuuluvien valtioiden valtiovarainministerit ja Euroopan rahoitusvakausväline hyväksyivät sopimuksen 7 päivänä kesäkuuta 2010.

Suomi allekirjoitti puitesopimuksen 10 päivänä kesäkuuta 2010. Sopimuksen on 14 päivään kesäkuuta 2010 allekirjoittanut kuusi euroalueeseen kuuluvaa valtiota (Alankomaat, Irlanti, Itävalta, Luxemburg, Slovenia, ja Suomi) ja Euroopan rahoitusvakausväline.

Esitys on valmisteltu virkatyönä valtiovarainministeriössä.

Riippuvuus muista esityksistä

Eduskunnalle on annettu 3 päivänä kesäkuuta hallituksen esitys vuoden 2010 kolmannen lisätalousarvioesityksen (HE 62/2010 vp) täydentämisestä (HE 70/2010 vp).

Esityksessä ehdotetaan 1 miljoonan euron määrärahaa Euroopan rahoitusvakausvälineen osakkeiden hankkimiseen.

Samana päivänä eduskunnalle annettiin myös hallituksen esitys laiksi Euroopan rahoitusvakausvälineen varainhankinnan valtiontakauksista (HE 71/2010 vp). Ehdotetun lain nojalla valtioneuvosto voi antaa omavelkaisia valtiontakauksia Euroopan rahoitusvakausvälineen varainhankinnalle enintään 7,92 miljardin euron määrästä.

Voimaantulo

Puitesopimus tulee sen 1 artiklan 1 kohdan mukaan voimaan, kun vähintään viisi euroalueeseen kuuluvaa valtiota, joiden osuudet muodostavat takausten yhteismäärästä vähintään kaksi kolmasosaa, ovat toimittaneet Euroopan rahoitusvakausvälineelle kirjallisen vahvistuksen siitä, että ne ovat saattaneet voimaan kansallisen lakinsa vaatimukset sopimuksen voimaan saattamisesta.

Takauksia koskevat sopimusmääräykset tulevat 1 artiklan 2 kohdan mukaan voimaan, kun mainitun vahvistuksen ovat toimittaneet valtiot, joiden yhteenlasketut osuudet takauksista muodostavat vähintään 90 prosenttia.

Laki sopimuksen lainsäädännön alaan kuuluvien määräysten voimaansaattamisesta on tarkoitettu tulevaksi voimaan samanaikaisesti kuin sopimus tulee Suomen osalta voimaan.

Puitesopimus on voimassa niin kauan kuin tehtyjen lainoitussopimusten tai Euroopan rahoitusvakausvälineen liikkeeseen laskemien velkakirjojen velat on maksettu takaisin ja takaajille on maksettu kaikki näille tulevat suoritukset.

Eduskunnan suostumuksen tarpeellisuus ja säätämisjärjestys

Perustuslain 94 § koskee kansainvälisten velvoitteiden ja niiden irtisanomisen hyväksymistä.

Pykälän 1 momentin mukaan eduskunta hyväksyy sellaiset valtiosopimukset ja muut kansainväliset velvoitteet, jotka sisältävät lainsäädännön alaan kuuluvia määräyksiä tai ovat muutoin merkitykseltään huomattavia taikka vaativat perustuslain mukaan muusta syystä eduskunnan hyväksymisen.

Kansainvälisen velvoitteen määräys kuuluu lainsäädännön alaan siitä riippumatta, onko määräys ristiriidassa vai sopusoinnussa Suomessa lailla annetun säännöksen kanssa (PeVL 11/2000, PeVL 12/2000 ja PeVL 45/2000vp).

Puitesopimuksessa vahvistetaan kunkin euroalueeseen kuuluvan valtion osuus Euroopan rahoitusvakausvälineelle annettavien takausten kokonaismäärästä.

Suomen osuus takausten määrästä on liitteen 1 mukaan noin 7,9 miljardia euroa.

Perustuslakivaliokunnan mukaan valtiosopimuksen tai muun kansainvälisen velvoitteen määräys on luettava lainsäädännön alaan, jos määräyksen tarkoittamasta asiasta on voimassa lain säännöksiä.

Eduskunnalle 3 päivänä kesäkuuta annetun hallituksen esityksen (HE 71/2010 vp) mukaan valtioneuvosto voi antaa omavelkaisia valtiontakauksia Euroopan rahoitusvakausvälineen varainhankinnalle.

Lakiehdotuksessa määritellään velat ja sitoumukset, joille valtiontakauksia voidaan antaa sekä takausten enimmäismäärä.

Puitesopimus sisältää lainsäädännön alaan kuuluvia määräyksiä, koska siinä määrätään takauksen enimmäismäärästä ja veloista, joille takaus annetaan.
Valtion lainanannosta sekä valtiontakauksesta ja valtiontakuusta annetun lain (449/1988) 15 §:n mukaan Eduskunnan antaman suostumuksen perusteella myönnettävästä valtiontakauksesta peritään takausmaksu.

Hallituksen esityksen 71/2010 vp mukaan lakia ei sovelleta Euroopan rahoitusvakausvälineen varainhankinnalle annettaviin valtiontakauksiin.

Puitesopimuksen 2 artiklan 2 kohdan mukaan takaajille takausten antamisesta tuleva palkkio on osa lainan marginaalia.

Mikäli sopimuksessa, joka muutoinkin sisältää lainsäädännön alaan kuuluvia määräyksiä, on määräyksiä pakollisesta ja sopimuspuolia sitovasta menettelystä sopimuksen tulkintaa tai sen soveltamista koskevan riidan ratkaisemisesta sopimuspuolten välillä, voi riidan ratkaisu vaikuttaa siihen, miten Suomessa laintasoisena säänneltyä asiaa koskevaa määräystä on sovellettava.

Tällaisissa tapauksissa riitojen ratkaisemista koskeva määräys kuuluu lainsäädännön alaan (PeVL 31/2001 vp ja HE 84/2001 vp).

Puitesopimuksen 16 artiklan 2 kohdan mukaan euroalueeseen kuuluvien valtioiden väliset sopimusta koskevat riidat ratkaistaan Euroopan unionin tuomioistuimessa sekä yhden tai useamman valtion ja Euroopan rahoitusvakausvälineen väliset riidat Luxemburgin suurherttuakunnan tuomioistuimissa.

Muusta syystä eduskunnan hyväksymistä edellyttäviä määräyksiä ovat muun muassa eduskunnan budjettivaltaa sitovat kansainväliset velvoitteet.

Tällaisina velvoitteina on käytännössä pidetty sellaisia määräyksiä, joissa valtiolle aiheutuu välittömiä menoja. Kuten esityksen vaikutusarviosta käy ilmi, esityksestä ei aiheudu valtiolle välittömiä menoja.

Sopimuksen solmivat euroalueeseen kuuluvat Euroopan unionin jäsenvaltiot ja se koskee lainoituksen antamista toiselle euroalueeseen kuluvalla valtiolle ja sitä varten Euroopan rahoitusvälineen varainhankinnalle annettavia valtiontakauksia.

Sopimus on osa 9 ja 10 päivänä toukokuuta 2010 sovittua Euroopan talouden vakautusmekanismia.

Perustuslakivaliokunnan tulkintakäytännön mukaan perustuslain 93 §:n 2 momentin ilmaisua ”Euroopan unionissa tehtävä päätös” tulkitaan niin, että se kattaa myös unionin toimivaltaan muodollisesti kuulumattomat, mutta unioniasioihin sisällöltään ja vaikutuksiltaan rinnastettavat asiat.

(PeVL 49/2001 vp) Näin ollen lain voimaan saattaminen kuuluu valtioneuvoston toimivaltaan.

Sopimus ei sisällä määräyksiä, jotka koskisivat perustuslakia sen 94 §:n 2 momentissa tai 95 §:n 2 momentissa tarkoitetulla tavalla. Hallitus katsoo, että puitesopimus voidaan hyväksyä äänten enemmistöllä ja ehdotus sen voimaansaattamislaiksi voidaan hyväksyä tavallisessa lain säätämisjärjestyksessä.

Edellä olevan perusteella ja perustuslain 94 §:n mukaisesti esitetään, että
Eduskunta hyväksyisi Luxemburgissa 7 päivänä kesäkuuta 2010 päätetyn Belgian kuningaskunnan, Saksan liittotasavallan, Irlannin, Ranskan tasavallan, Italian tasavallan, Kyproksen tasavallan, Luxemburgin suurherttuakunnan, Maltan tasavallan, Alankomaiden kuningaskunnan, Itävallan tasavallan, Portugalin tasavallan, Slovenian tasavallan, Slovakian tasavallan, Suomen tasavallan, Helleenien tasavallan ja Euroopan rahoitusvakausvälineen välisen ERVV-puitesopimuksen.

http://www.finlex.fi/fi/esitykset/he/2010/20100095

http://217.71.145.20/TRIPviewer/show.asp?tunniste=...

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Sisu, #50,
kuka pitää median hiljaisena?

Median omistajat: pankit, vakuutusyhtiöt, lääkeyhtiöt, aseteollisuus jne.

Minkään valtakunnan tuotevastuuta ei medialla tuotteistaan (lue: "uutisista") näy olevan. vrt. esim. H1N1-valepandemia.

Rivitoimittajat takuulla haluaisivatkin kirjoittaa, ja tietävät asioista mutta eiväthän he julkaisupäätöksiä tee. Joten rivitoimittajia on turha moittia mediatalojen linjasta joka on viihde, viihde ja aivokuolema. Välillä vaihteen vuoksi mielipiteenmuokkaus.

Hesarillakin on niin karmeita vääristymiä, puutoksia ja tarkistamatonta infoa välillä jutuissaan ettei tolkun määrää.

Tauno (nimimerkki)

Hesarin pää omistaja luulee olevansa jumala..
illujen ykköstekijä pohjois euroopassaa..
ei muista mitään muka taustastaan..äiti juutalainen..
ja e.e. ajoi muitten illujen kanssa suomen sotaan neuvostoliiton kanssa..
mut sit mannerheim sanoi eljas.e;lle ...painu mettään ja ammu itses..
asia (siis kirje) tarkittettavissa kgb;n arkistossa , kellä sinne pääsy..
tämän jälkeen e.e. yllätäen erosi.. ja painui ruotsiin ja alkoi myydä tykkejä
yms kaikille 2 WW osapuolille..wallenbergien kanssa..mutta a.erkonhan ei tarvitse niinkuin monen muunkaan nyky rikkaittein perheitten ,mistä omaisuus
onpi tullut..e.e. +muut mulkut ..mädätkäät vain rauhassa rullatuolissa..
ja e.e. miksi sinä ja sinut hinttimyönteinen yhtymäsi on niin hintimyyönteinen..taidat tykätä pojista..hehj.. tiedän senkin..

# (nimimerkki)
Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Eräs lavastettu uutinen CNN:Lta Persian Lahden sodasta

Charles Jaco was the CNN reporter famous for covering the 1990 Persian Gulf War.

http://patriotportal.yolasite.com/never-trust-the-news.php

The first part of this video shows the stage set he was on, and he was clowning around with fellow CNN staff. The Saudi Arabian "hotel" in the background was fake palm trees and a blue wall in a studio. This clip was leaked by CNN staff.

The second part of this video is a live CNN satellite feed recorded onto VHS showing the final cut. Charles Jaco is wearing a different jacket, but he has the same act. The acting was terrible as Charles Jaco wears a gas mask, and his fellow correspondent Carl Rochelle wears a helmet. The sirens and missile sound effects were part of the stage set. The camera never pans out or shows the sky.

These clips are the highest quality of this newscast and behind the scenes.

Yes, Charles Jaco was a reporter for CNN. Google his name and read the results.

This is the reason why I don't trust mainstream news. It is all theater and some reports are literally completely staged. I only use the news as I guide to get an idea of what is going on, and then I do further research myself.

When viewing mainstream news, or even "alternative news" be aware of the tricks used:

•Outright lies (as depicted in the Jaco video above)
•Lies by omission
•Facts, but mixed in with Spin
•Use of trick editing to take dissenting views out of context, or to support the establishment's agenda.

•Misquotes, or quotes taken out of context
•Citing a government, corporate, or NGO report, but never providing the title or hyperlink to find the original report

•Giving a politically correct minority view as much weight as a "politically incorrect" majority view
•Press Releases coming from govt or corporate interests are inherently biased
•Reliance on "experts" and making dissidents look like kooks
•Poor citations

•Use of hearsay, speculation, urban legend or rumor as evidence
•skewing of statistics
•The "leaders" who create a crisis are assumed to be "experts" on fixing it

% (nimimerkki)

Kuten odotettavissa oli:
Eduskunta myönsi kaksi ydinvoimalupaa
Torstain äänestyksessä eduskunta päätti äänestää TVO:n luvan puolesta äänin 120-72. Tyhjiä ääniä annettiin kaksi ja poissa oli viisi edustajaa.

Tämän jälkeen eduskunta myönsi luvan myös Fennovoimalle äänin 121-71.
http://www.verkkouutiset.fi/index.php?option=com_c...

Eduskunta on hyväksynyt äänin 159-35 Posivan ydinjätteen loppusijoituslaitoksen rakentamisen laajempana. Olkiluotoon menee TVO:n ja Fortumin jäte Olkiluodosta ja Loviisasta.
http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/arkistot/...

% (nimimerkki)

Eduskunta hyväksyi euroalueen vakauspaketin

Esitys hyväksyttiin äänin 157-31 kolmen kansanedustajan äänestäessä tyhjää ja kahdeksan ollessa poissa.

Viime viikolla eduskunta hyväksyi 7,9 miljardin euron takauksen antamisen vakausrahastolle.
http://www.taloussanomat.fi/politiikka/2010/07/01/...

Koko eduskunta helvettiin,asiat voi hyväksyä ilmankin että 199+1 apinaa
leikkii tärkeetä tajuamatta mitään,vai onks siel EI napit jumissa?

% (nimimerkki)

Moni pätevä johtaja karttaa julkisia virkoja, koska ne täytetään muun kuin osaamisen perusteella.
Usein virkoihin pyrkii vain kourallinen hakijoita. PT:n tutkimusjohtaja sanoo, että tämän takia parhaat ihmiset eivät välttämättä ole tekemässä päätöksiä, jotka koskevat kaikkia.

http://www.taloussanomat.fi/uutiset/2010/07/01/nai...

Arhi Kuittinen

Riikka, Olen aivan samaa mieltä aspartaamista. Hirveä teollisuuskemikaali.

Mutta siis hedelmäsokerit tulisi asettaa valkoisen sokerin sijaan kaikessa - vaikka hieman kalliimpaa.

% (nimimerkki)

KÄYTÄ VALTAASI -TEE ÄÄNESTYSSITOUMUS!

Sitoumuksessa lupaat ensi eduskuntavaaleissa 2011 äänestää kansanedustajaa, joka eduskunnassa äänestää uusien ydinreaktorien rakentamista vastaan, tai uutta kansanedustajaehdokasta, joka vastustaa ydinvoimaa. Ennen eduskuntavaaliäänestystä tulet saamaan sähköpostitse viestin miten nykyiset kansanedustajat äänestivät ydinvoimasta. Tietojasi ei julkaista.
http://www.ydinvoima.fi/

Äänestyssitoumuksia: 33 033 äänestäjää (30.6.2010 klo 16.15)

uurija (nimimerkki)

59. Näyttäisi siltä, että tietosi fruktoosin haitallisuudesta kaipaavat päivitystä.
Fruktoosi(siirappi) on teollisuudelle halpaa ja helppokäyttöistä ja sitä tungetaan lähes kaikkeen valmisruokaan aina lihojen marinadeja myöten.

Tällä pääset alkuun:
Blogisti Jarkko Pesosen tekstiä via: Turjalaisen valtakunta:

"... Fruktoosi on itse asiassa edellä mainittuja pahempi myrkky, sillä se ei tärkkelyksen tavoin muunnu veressä glukoosiksi, vaan kerääntyy maksaan, jossa se metabolisoituu ja saa maksan tuottamaan suuria määriä VLDL- ja LDL-kolesterolia.
Tämän tyypin kolesteroleilla on tunnetusti yhteys sydän- ja verisuonitauteihin. Voisikin sanoa, että jatkuva hedelmämehujen juominen on maksallesi sama, kuin vetäisit jatkuvasti kännit - paitsi, että fruktoosi ei etanolin tavoin metabolisoidu aivoissa, eli siitä ei pääse humalaan. Maksa ja sydämesi vihaavat sinua silti."

"Fruktoosia voi toki nauttia (kohtuullisesti) hedelmissä, joissa on kuituja hidastamassa imeytymistä. Sen sijaan tuoremehujen, limonadien ja glukoosi-fruktoosisiirapilla makeutettujen tuotteiden jatkuva käyttäminen on hidasta itsemurhaa."
" Lisäksi kaikenlaiset keinotekoiset makeutusaineet tuhoavat aivosoluja, vähentävät serotoniinitasoja ja alentavat insuliiniherkkyyttä.
Tavallinen irtosokeri on puoliksi fruktoosia! Ei ole siis mitään syytä käyttää erityisen makeita ruoka-aineita, ne eivät koskaan ole luonnollista ravintoa ihmiskeholle. Ne ovat ennemminkin koukuttavaa huumetta, jotka tuhoavat terveytesi."
"Tässä tutkimustuloksia fruktoosin vaikutuksesta verrattuna pelkkään glukoosiin:
Compared to glucose, fructose induced:

1) Four-fold greater intra-abdominal fat accumulation--3% increased intra-abdominal fat with glucose; 14.4% with fructose. (Intraabdominal fat is the variety that blocks insulin responses and causes diabetes and inflammation.)

2) 13.9% increase in LDL cholesterol but doubled Apoprotein B (an index of the number of LDL particles, similar to NMR LDL particle number).

3) 44.9% increase in small LDL, compared to 13.3% with glucose.

4) While glucose (curiously) reduced the net postprandial (after-eating) triglyceride response (area under the curve, AUC), fructose increased postprandial triglycerides 99.2%.
- Heartscanblog"

"Fruktoosi aiheutti triglyseridien määrän kasvamisen 99,2 prosentilla. Koska fruktoosi aiheuttaa triglyseridien (l. mahaihran) kaksinkertaistumisen, ei ole mikään ihme, että fruktoosilla makeutettu Coca-Cola yhdessä hiilihydraattisen roskaruoan kanssa synnyttää inhottavan traanipallosukupolven.

Kannattaa katsoa myös pediatrian professori Robert Lustigin erittäin mielenkiitoisesti kerrottu, mutta asiapitoinen luento fruktoosista: Youtube..."

!!! (nimimerkki)

EU:n parlamentti on päättänyt ottaa Written Declaration 29:n käyttöön 371 mepin valtuutuksella, jonka perusteella jokaisen Euroopan Unionin kansalaisen tekemät internet-haut tullaan tallentamaan tietokantoihin.

Tätä julkilausumaa ollaan perusteltu varsin härskisti ja Orwellimaisesti naisien ja lapsien turvaamisella, ja ihan jopa demokratian turvaamisella. Mutta tämä on hyvin kaukana totuudesta sillä illujen roistoeliitti ei ole koskaan pyrkinyt turvaamaan kuin omat perseensä.

Suomalaisista mepeistä kaikki nämä allekirjoittivat julkilausuman.

Sari Essayah (kd.)
Ville Itälä (kok.)
Eija-Riitta Korhola (kok.)
Hannu Takkula (kesk.)
Timo Soini (ps.)

http://nwohavaintoja.blogspot.com/2010/06/eu-kansa...

repe (nimimerkki)

Ai miten niin hedelmäsokeria olisi myös taloussokerissa??? Eikö siis voi syödä yhtään sokeria?

kuikka (nimimerkki)

Sok, Evira...tahot torppaavat kaiken. Aika hyytävä ruokakauppias/-teollisuus/-viranomaismafia meillä täällä Suomessa.

Vai mitä olette mieltä seuraavasta tekstistä?
http://www.muskleforum.com/viewtopic.php?f=10&t=1692

""""""Facebookissa on tämmöinen yhteisö kuin Terveellinen Ruoka Takaisin Lähikauppoihin
ja joku entinen kauppias oli sinne postannut kiinnostavan kommentin

Robert Kristian Lindström 4. kesäkuuta kello 9:16 Vastaa
Eli Kiitos kaikille 4174 ihmisille, jotka ovat liittyneet, tiedon jakaminen on erittäin tärkeätä. Tämän takia jaan täältä Wallilta yhden hyvän kysymyksen ja vastauksen, kun monilta tämä on voinut mennä ohi.

Riikka Suominen

Jos täällä listalla on sellaisia, jotka työskentelevät ruokakaupoissa, olisi kiva kuulla teidän näkemyksiä. Te varmaan parhaiten tiedätte, miten ruokakauppa-ala toimii?

Eilen 11:19 · Kommentoi · Tykkää · Ilmianna

Mika Hiltunen No tässä sulle lyhyt kommentti :)

Mulla on ollut kaksi ruokakauppaa. Elintarviketeollisuusmafia ja keskusliikemafia sanelee kaiken ja elintarvikemukaturvallisusvirasto Evira ajaa kaikilla toimillaan teollisuuden ja keskusliikkeiden etua, ei misään nimessä kuluttajan etua. Pykälät suunnitellaan yhdessä teollisuuden kanssa sellaisiksi, että hyllyssä saa olla vain teollisuuden mössöjä ja uunista saa vain Faxzerin valmispakasteita. Kylmälaitteiden lämpötilaseuranta on yksi iso vitsi, jonka kaikki kaupassa työskennelleet ymmärtävät. Keskusliikkeiden mafiapomot kiertävät pikkukaupat ja kieltävät ostamasta suoraan luomutilallisilta (ainakin paikallinen SOK).

K-ruokakauppias saa hieman enempi itsenäisesti päättää, mitä hyllyyn ottaa, mutta tietty pakkovalikoima ja teollisuuden pakkotarjoukset pitää kuitenkin olla saatavilla.

Tehotuotanto on tehottomin tapa käsitellä eläimiä. Jos unohdetaan eläinten oikeudet ja elmämän laatu, niin rahassa ajateltunakin se on tehottominta. 50% lihasta päätyy roskikseen ylipäiväisenä pikatukusta, marketista ja osa jopa kuluttajan jääkaapista. Omalta pihalta grilliin tapetusta kanasta tulee käytettyä 100%. Jopa ne jalat kynsineen syödään. Kylmäketjua ei tarvita, kun kana on vielä lämmin, kun se pannaan grilliin. Nyt niitä jalkoja täytyy hakea pakasteena eräästä etnokaupasta.

Elintarviketarkastaja on kuluttajan vihollinen numero yksi. Perusteluna kaikelle paskalle, mitä heiltä kauppiaille ja ravintoloitsijoille tulee, on aina se sama virsi:"Haluattehan te itsekin myydä parasta ja tuoreinta." Tuosta pitää paikkansa vain se, että tahtotila kauppiaan kannalta on todellinen, mutta Evira ei sitä laatua ja tuoreutta ainakaan takaa vaan usein päin vastoin rajoittaa. Teollisuuden painostuksesta mm. kalaan ei tullut pyyntipäiväystä, vaikka kuluttajat sitä kaipasivatkin. Marketin muka tuore kala on pussiin pakattua haisevaa paskaa, koska sen kuuluu kiertää teollisuuden välikäsien ja välistävetäjien kautta. Sitä ei pääse painelemaan, kääntelemään, tutkimaan silmää ja hajua. Sama toki lihatuotteiden suhteen.

Elintarviketeollisuusmafia on soluttautunut mm. täysin tyhjänpäiväiseen valtion ravitsemusneuvottelukuntaan (hyi helvetti, mikä nimi), joka säätelee kansalle ravintosuositukset. Neuvottelukunnan puheenjohtajalla on seitsemän vuoden tausta margariiniteollisuudessa. Samainen mafia on luonut mm. ruokatieto.fi -sivuston, jolla ei ole mitään tekemistä ruokatiedon kanssa. Sen hallituksessa istuvat teollisuuspohatat ja sivusto on täynnä valmisruokien ja einesten ylistystä ja ruokaohjeita pakastevihanneksineen.

Margariinia ei muuten kovin monesta valtiosta löydy. Se on teollisuustuote ja ihmiselle tarpeeton. Voi on terveellisempää, mutta teollisuus käyttää miljoonia vuosittain tämän tosiasian kumoamiseksi.

Teollisuus on valjastanut TV-kokit myymään paskaansa ja iskelmälaulajat laulavat pakastepitsalauluja ja nyt jopa ravitsemusterapeutit mainostavat teollisuuden maustenappeja. Danonen mainoksia tule kolme erilaista yhden TV:n mainoskatkon aikana. Ovat muka erityisen terveellisiä, vaikka Lidlin jugurtti ajaa saman asian.

Saarioisten einekset ovat muka äitien tekemää ruokaa. Äiti on niin pyhä asia, ettei sitä saa kritisoida.

Oma pienten kauppojen maahantuonti on tehty mahdottomaksi. Elintarvikepakkauksessa pitää olla ingredientsit ja nutrition factsit suomeksi ja ennenkaikkea pakkoruotsiksi. Sellaisen pakkausmerkinnän voi toki käännättää ja tilata tehtaalta, jos ostaa kontillisen tavaraa. Osta siinä sitten esim. viikossa vanhenevaa Fetaa kontillinen. Jos taas tulostelet tarroja jokaiseen 50 sentin hintaiseen tuotteeseen ja liimailet niitä niihin, niin tuotteen hinta onkin sitten äkkiä euron.

Eikä siinä vielä kaikki. Pienen maahantuojan riesana on Suomen tulli -niminen mafia, joka vaatii mm. Hollannissa valmistetun Old Jamaica Ginger Beerin _Suomen virvoitusjuomien valmisteveroa_ maksettavaksi. Kun väittää vastaan, että meillähän on ollut vuodesta 1995 asti tavaroiden ja palvelujen vapaa liikkuvuus jäsenvaltioiden kesken EU:n perustamissopimuksen mukaisesti, niin vastaus on, että me olemme Suomen tulli ja sinähän maksat. Voit aina valittaa EU:n komissiolle ja vaatia Suomen valtiota maksamaan verot sinulle takaisin. Lisäksi tulli voi vaatia maksamaan ns. kierrätysmaksun, koska pientä kauppiasta (eikä edes isompaa: Lidl) kelpuuteta Palpan järjestelmään. Hohhoijaa.

Suomen Tulli -niminen mafiai voi myös vaatia jäsenvaltioiden välisessä kaupassa liikkuvista tavaraeristä (esim. laatikollinen Oishi -vihreä teejuomaa) viisi pullollista näytteeksi a 490 euroa), jos haluaa, ettei pikkukauppias niitä enää tuo maahan. Laitonta, mutta minkäs teet. EU:n komissiossa noiden tappelu kestäisi 2-3 vuotta vähintään.

Elintarviketurvallisuudesta voisin vielä kyseenalaistaa sellaisen seikan, että Eviralle tärkeintä on, ettei kukaan koskaan Suomessa saa ikinä ripulia. Missään ei saa olla mitään mikrobeja. Eihän kukaan ruokakauppias toki asiakkailleen ripulia haluaisikaan, mutta:

Ihmisen immuniteetti on sen verran mielenkiintoinen, että kun niitä mikrobeja keinotekoisesti vähennetään, niin immuniteetti heikkenee samassa suhteessa. Käynti Ruotsissa tai Virossa voi aiheuttaa jo turistiripulin, vaikka bakteerikantojen ero on hyvin pieni. Siksi olisi parempi, että suolisto saisi pieniä määriä noroa, e-colia, salmonellaa, kampyloa, jne. säännöllisesti, mutta vain pieniä määriä. Koska niiden saanti ei ole Suomessa mahdollista, niin sitä voi harjoitella lomamatkoillaan etelässä ja joku saattaa lopulta välttyä vatsataudilta jopa Egyptissä.

Mielenkiintoinen kasku tästä immuniteetista:
Oululainen ravintola syötti 120 asiakkaalle kuumentamattomina ulkomaisia pakastemarjoja, jonka seurauksena 30 sai norosta vatsaoireita. Nämä 30 olivat Eviralle kauhistus ja se uutisoitiin sanomalehti Arinan (anteeksi Kalevan) etusivulla isona uutisena. Ilmeisesti teollisuus on antanut Eviralle päiväkäskyn paheksua mediassa ulkomaisia pakastemarjoja säännöllisesti. Kysymys kuuluu: Miksi niitä n. 90 oireettomnina selvinneitä ei pidetty uutisena? Itse syön säännöllisesti ulkomaisia pakastemarjoja kuumentamatta niitä, eikä minulla ole koskaan ollut niiden takia vatsatautia.

jatkuu seuraavassa kommentissa...
Eilen 16:13 ·

Mika Hiltunen ...jatkoa edelliseen kommenttiin:

Kun tuli tuo media tuossa mainittua, niin muistuttaisin vielä, että media on teollisuusmafian ja keskusliikkeiden orja. Eivät sano pahaa sanaa isännistään, jotka rahoittavat varmaankin luokkaa 80-90% kaikesta kassavirrasta, joilla myös toimittajien palkat maksetaan. Kenen suojakaasumarinadia syöt, sen lauluja laulat, vai miten se meni.

Voisin kirjoittaa kokonaisen kirjan tästä aiheesta, mutta kuka sen kustantaisi? Ei varmasti kukaan. Kuka sen jakelisi? Ei varmasti tulisi R-kioskin hyllyyn ihan ekana sellainen kirja. Ainoa tapa välittää objektiivista tai sanoisinko edes ns. vastapuolen näkemystä näistä asioista on netti ja mm. sosiaalinen media, kuten Facebook.

Tulkoon vielä lopuksi mainittua, ettei minulla ole mitään intressejä tai kilpailutilannetta elintarviketeollisuuden tai keskusliikkeiden kanssa -ainakaan enää. Kuluttajan etua tässä lähinnä ajattelen. Joskus ehkä on ollut jotain vastakkainasettelua mm. SOK:n kanssa, kun valtuusto antoi vastapäisen tontin Arinamafialle, johon sitten pykäsivät ison lasipalatsin. Se ei kuitenkaan muuta miksikään edellä kuvattuja tosiasioita elintarvikekaupasta ja Suomen elintarviketeollisuus- ja keskusliikemafiasta.

Muutan elokuussa Thaimaahan ja täytyy kyllä sanoa, että aika paljon siihen on vaikuttanut tämä Suomen elintarviketilanne ja yleensäkin se, että täällä on kaikki periaatteessa erikseen kiellettyä ja joka asiaa valvoo joku valvontavirasto ja kallispalkkainen (minun rahoillani elävä) tarkastajan tarkastaja. Elintarviketarkastaja on tärkeämpi kuin keskusliikkeiden kanssa kilpaileva pikkukauppias, jolla on oma maahantuonti.

Toivottavasti tämä avartaa ehkä juuri sinun näkemystäsi siitä, miksi kaupasta ei saa tuoreita elintarvikkeita tai lähiruokaa.

Kysymyksiä?

- Kiitos Mikalle vastauksesta.
http://www.facebook.com/group.php?gid=107225849323747

/ Robert""""

= (nimimerkki)

IAEA:n varajohtaja Olli Heinonen eroaa

Viimeksi Heinonen on johtanut tutkimuksia Iranin ja Syyrian ydinohjelmista. Maiden on epäilty valmistelevan ydinaseita. Heinosen johtaman osaston tehtävänä on ollut selvittää, kehittävätkö maat ydinteknologiaa asekäyttöön.
http://www.aamulehti.fi/uutiset/talous/iaean-varaj...

Iranin pohjoisrajoille sijoitettu armeija on mobilisoitu ja ollut jo viikon sotatilassa, koska maa epäilee Israelin ja USA:n iskevän maahan Armeniasta ja Azerbaidzanista. Hillary Clinton on sukkuloinut painostamassa tukea ko. maista viime päivinä. Pohjoisesta on lyhin tie maan ydintutkimuslaitoksiin.
http://www.debka.com/article/8868/

### (nimimerkki)

Eduskuntatalon portaille raahattiin suurta hautakiveä muistuttava kivipaasi tiistaina. Ympäristöjärjestö Greenpeace nimittää kiviteosta itsekkyyden muistomerkiksi.
Mielenilmauksen järjestäjät aikovat kaivertaa graniittiseen kivimuistomerkkiin niiden kansanedustajien nimet, jotka puoltavat ydinvoiman lisärakentamista tiistaisessa äänestyksessä.
- Aika hyvä idea. Ainakin muistetaan jatkossa, kivihän säilyy ikuisesti, Eduskuntatalon ohi kulkenut Kimmo Uotila kommentoi.
Greenpeace aikoo ilmoittaa loppukesällä, minne 1,5 metriä leveä ja 2,7 metriä korkea hautakiveä muistuttava muistomerkki Helsingissä sijoitetaan.
Ydinvoimaa vastustava usean järjestön yhteinen mielenilmaus on ajoitettu tiistaille, koska silloin eduskunnassa tekee päätöksensä ydinvoiman lisärakentamisesta.
http://www.vartti.fi/artikkeli/064ba2a6-6c58-4375-...

Sitä saa mitä tilaa:
http://www.itsekkyydenmuistomerkki.fi/

Vanhat Tavat (nimimerkki)

Benfotiamiini on hyvä esimerkki, mitä terveydenhuollon taholla tapahtuukaan! Euroopassa käytetty 90-luvun alusta diabeetikoilla ehkäisemään komplikaatioita, Saksassa 1,2miljoonaa määräystä kuussa, meillä tuosta vitamiinista ollaan vaiettu kilpaa jo pitkään! Kun vielä on pahalainen tutkitusti auttava, kaikessa hiljaisuudessa vuoden vaihteessa päätettiin tuotteen olevan lääkkeenomainen, joten kaikessa hiljaisuudessa maahamme 2007 asti tuotu, alle 17 egee 60kpl maksava b-vitamiini tehtiin hankalammaksi hankkia kuin huumeet!
Eikä kestänyt kauaakaan, kun meille kerrottiin uudesta kansantaudista, munuaissairauksista, mitä pienistä tutkimuksista, joilla todistetusti jo alkaneita munuaisvaurioita saatu parannettua, halvalla tiamiinin esiasteella, sehän on pakko kilpaa vaieta, menetettäisiinhän muuten kiva siivu hyvien veljien kesken, kun lääkeyrityksiltä ennaltaehkäisyllä asiakkaita pois saataisiin!

Antti (nimimerkki)

#63

Ei kukaan kiellä syömästä yhtään mitään, mutta pöytäsokeri nyt vaan on puoliksi sakkaroosia ja puoliksi fruktoosia.

leena (nimimerkki)

saada laillinen laina on aina ollut valtava ongelma asiakkaille, jotka ovat taloudellisia tarpeita. Kysymys luotto ja vakuudet ovat jotain, että asiakkaat ovat aina huolissaan, kun hakee lainaa oikeutettu lainanantaja, olemme tehneet eroa luotonannon alalla, ota yhteyttä jo tänään sähköpostitse:
leena.pellervoyritys@gmail.com

Toimituksen poiminnat