KissanKulmasta

Rikosilmoituksen tekeminen Keskustapuolueesta; ohjeet

Keskustan vale- tai haamujäsenyysasiassa voi tehdä rikosilmoituksen ja pyytää poliisia selvittämään, onko asiassa syyllistetty rikokseen. Ilmoituksen voi tehdä mille poliisilaitokselle tahansa.

Rikosnimikettä ilmoituksessa ei tarvitse mainita, sen selvittäminen on poliisin asia. Riittää, että henkilö, jolle puolueen jäsenkortti tms. ilmoitus on lähetetty, mutta joka ei ole puolueen jäsen, kuvaa asian ja tapahtuman ja katsoo, että kyseessä on tai voi olla rikos. Näin minulle vastasi kaksikin eri juristia. Heille iso kiitos konsultoinnista.

Ylläoleva ohjeistus tietenkin liittyy Hesarin artikkeliin (5) jossa kerrottiin Keskustapuolueen kortistoissa olevista valejäsenistä ja yllätyslahjana em. puolueen jäsenkirjoja saaneista ihmisistä.

Jos sinusta, lukija, tuntuu, että vouhotan turhaan niin vilkaisepa tätä http://www.velkakello.fi/ velkakelloa. Tämän ovat hallituspuolueemme, oppositio mukaan lukien saaneet kepuloinneillaan aikaan.

Ja sitten katso näitä lukemia http://henry2.blogit.uusisuomi.fi/2010/05/29/seuraava-kusetus-oletko-valmis-osa-ii/ ja ajattele. Ajattele kiivaasti.

----

Vaan takaisin lain pariin: itselläni mieleen tulee lähinnä asiakirjaväärennös, petos hyötymistarkoituksessa ja vastaavat rikosnimikkeet.

Nimittäin nykyjärjestelmän mukaista puoluetukea jaetaan eduskuntapaikkojen perusteella. Näin on päättänyt eduskunta. Puolueet ovat keskenään sopineet toimintansa valtiollistamisesta. Kansalaisliikkeistä ei kannata puolueiden yhteydessä enää puhua.

Äänestäjän kannalta tilanne on sekava. Hänen äänensä painoarvo/arvo on vain välillinen.

Kun puoluetuki jaetaan nykyperusteella eli kansanedustajien määrällä, yhtä kansanedustajaa kohden tulee tiliä jopa 90 000 euroa vuodessa. Tuki tukee poliittista järjestelmää, koska sitä maksetaan vain eduskuntapuolueille.

Tuki jakautui esim vuonna 2008 seuraavasti:

Kesk (51 paikkaa): 4 590 000

Kok (50): 4 500 000

Sdp (45): 4 050 000

Vihr (15): 1 350 000

Per (5): 450 000

Entä jos rahat jaettaisiin annettujen äänten eikä saavutettujen eduskuntapaikkojen mukaan? Semminkin kun eri ehdokkaita tuetaan rahallisesti aivan eriarvoisina. Matti Vanhanen (kesk), Jyrki Katainen (kok) sekä Eero Heinäluoma (sd) saivat kymmeniä tuhansia, toiset rippusia tai eivät mitään. Paitsi liikemiehiltä.

Kevään 2007 eduskuntavaaleissa annettiin yhteensä 2 771 236 ääntä. Kun 18 miljoonan euron (vuoden 2008 budjetissa) tukisumma jaetaan vaaleissa annettujen äänten määrällä, saadaan yhden äänen arvoksi 6,5 euroa.

Jos saadut äänet olisivat tuen perusta, tukimäärät olisivat seuraavat:

Kesk: 4 162 782

Kok: 4 009 466

Sdp: 3 862 261

Vihr: 1 523 788

Per: 729 664

Suurten puolueiden tuki putoaisi kohtuullisesti muutoksen ansiosta, pienemmät hyötyisivät. Puoluetuesta pitäisikin  päättää jo ennen vaaleja seuraavaksi vaalikaudeksi.

 

Äänioikeutettujen määrä Suomessa vuoden 2007 eduskuntavaaleissa oli 4 297 613 henkilöä (1)

Keskustapuolueen jäsenmäärä on Keskustan oman ilmoituksen mukaan runsaat 200 000 henkilöä (2).

---------------------------------------------------------- 

Äänestäneiden määrät viime eduskuntavaaleissa vaalipiireittäin sekä hylätyt liput (3) otsikon alta löytyy Tilastokeskuksen linkki jolla voi tarkastella annettuja/saatuja ääniä puolueittain.

Eduskuntavaalit 2007, puolueiden kannatus

 
KESK

Kaikki ehdokkaat

Ääniä yhteensä
Osuus äänistä %
Ennakkoääniä
Osuus ennakkoäänistä %

Koko maa   
640 428
23,1
302 958
24,9

               

Viimeksi päivitetty:2007-03-22 07:38        

 

Lähde: Tilastokeskus

----------------------------------------------------------- 

Jokin näissä lukemissa ei täsmää. Löytyykö selitys siitä että vuonna 2007 Suomessa 330 000 henkilöä sai Kela-korvausta masennuslääkkeistä (4) vai onko kysymys jostain vielä kaameammasta (6)? Vaalivilpistä.

Muuan ahkera kommentoija toi kiintoisan tarinan aiempaan bloggaukseeni. Tässä osa, loput linkissä (6):

"Osavaltiot eivät ole saaneet korjattua vaalijärjestelmiensä surullisenkuuluisia tietoturvaongelmia. Koevaaleissa kolmen tutkijan ryhmä muutti koko vaalien lopputuloksen yhden äänestyskopin äänestyskoneelta. Näin se tapahtui:

Ryhmä aktivoi magneetilla äänestyskoneen infrapunaportin ja siirsi Palm-kämmentietokoneelle tallennetun viruksen äänestysjärjestelmään. Kämmentietokoneen sijasta olisi voitu käyttää kännykkää tai ohjelmoitavaa kaukosäädintä. Virus levisi äänestyspaikan kaikille koneille.

Äänten laskennan alettua virus levisi kunnalliselle keskuslaskimelle, sieltä osavaltion keskuslaskimelle ja edelleen äänestysjärjestelmän toimittaneen Elections Systems and Softwaren (ES&S) pääkonttoriin. Yhdysvaltain ja maailman suurin äänestysjärjestelmien toimittajan pääkonttorista virus kykenee saastuttamaan äänestysjärjestelmät 36 osavaltiossa.

Aikaa viruksen uittamiseen järjestelmään kului alle kaksi minuuttia.

”Yksi äänestäjä yhdessä äänestyskopissa voi tavallisella kaukosäätimellä ottaa haltuunsa koko vaalijärjestelmän. Demokratian idea on, että valta on kansalla ja jokainen pääsee vaikuttamaan, mutta ei ehkä näin voimallisesti, Hursti naurahtaa.

Samaa äänestysjärjestelmää käyttävät Yhdysvaltain lisäksi muun muassa Belgia ja Britannia. Belgia päätti luopua laitteesta viime vuonna, Britanniassa asia on auki. ES&S-yhtiö mainostaa, että sen laitteilla hoidetaan vuosittain 30 000 vaalit maailmassa.

”Pelottava ajatus on, mitä me tutkijat voisimme tehdä, jos päissämme naksahtaisi ja päättäisimme muuttaa vaalituloksia. Näiden järjestelmien manipulointi on niin helppoa, että se onnistuu suurelta joukolta ihmisiä. Emmekä voi tietää, jos joku on aiemmin manipuloinut vaalijärjestelmiä. Siitä ei jää jälkiä.”

”Kävi ilmi, ettei äänestyslippujen lukulaitteen kortissa ole juuri minkäänlaista suojausta. Vaalirikoksen pystyi siis tekemään syyllistymättä tekijänoikeusrikokseen. Muistikortin sisältö on kaikkien standardien vastainen, eikä koko järjestelmän olisi koskaan pitänyt tulla käyttöön.”

Hursti näytti äänestystoimintaa valvoville viranomaisille, kuinka hän valvotussa tilanteessa vaihtoi muistikortin 30 sekunnissa. Kortti sai koneen laskemaan äänet Hurstin haluamalla tavalla väärin.

Äänestystoiminnan johtaja Sancho oletti, että hän olisi huomannut jotain merkkejä petoksesta. Hän ei nähnyt ensimmäistäkään merkkiä.

Hurstin mukaan Dieboldin, nykyisen Premier Election Systemsin toimittama äänestysjärjestelmä oli ylipäätään käytössä vain siksi, että yritys oli onnistunut liikesalaisuuteen vedoten estämään tuotteensa perinpohjaisen tutkimisen.

Dieboldin järjestelmä oli käytössä silloinkin, kun äänet katosivat Al Gorelta. Valmistaja pitää todennäköisenä syynä vieraan muistikortin ilmestymistä järjestelmään.

Hursti kirjoitti raportin tutkimuksestaan yhdysvaltalaiselle Black Box Voting -kuluttajajärjestölle.

Raportti sai Kalifornian valtiosihteerin Bruce McPhersonin kiinnostumaan asiasta. McPherson järjesti Hurstille ja Dieboldin edustajille keskustelutilaisuuden. Tilaisuus herätti sen verran epäilyjä McPhersonissa, että hän pyysi University of California Berkeleytä tutkimaan Hurstin väitteet.

Puolen vuoden kuluttua Berkeleyn raportti totesi, että Yhdysvalloissa kuuluisaksi tullut Hursti Hack on mahdollinen ja toimiva tapa tehdä vaalipetos. Yliopiston tutkijat löysivät Dieboldin vaalijärjestelmästä 16 muutakin heikkoa kohtaa.

Tämän jälkeen muun muassa Hollanti päätti luopua sähköisestä äänestyksestä kokonaan.

Elektronisissa vaalijärjestelmissä on aivan kamala määrä huonoa ohjelmointityötä, mutta merkittävä osa vaarallisista ominaisuuksista on ohjelmoitu niihin aivan tarkoituksella.”

On erikoista, että useimmissa elektronisissa vaalijärjestelmissä on toiminto, jolla vaalien lopputuloksen voi vaihtaa.

Järjestelmätoimittajien mukaan tällainen ominaisuus tarvitaan, jotta virheet voidaan korjata. Järjestelmiin on siis tahallisesti koodattu mahdollisuus vaalituloksen väärentämiseen.

Joissain järjestelmissä tämä vaatii äänestystoiminnan johtajan salasanan, toisissa tarvitaan järjestelmäntoimittajan salasana. Joissain järjestelmissä tähän ei tarvita edes salasanaa.

”Mikä voi olla se laillinen tarkoitus, johon tällaista toimintoa äänestysjärjestelmässä tarvitaan”, Hursti kysyy. Hän ei ole vielä saanut kysymykseensä vastausta.

Eräällä yrityksellä tällainen salasana on 1d10ts – idiootit. Salasana taitaa kuvata ohjelman tekijöiden asennetta asiakkaitaan kohtaan.

Dieboldin järjestelmässä pääkäyttäjän salasana on 1111. Kun asiakas pyysi järjestelmän toimittajaa parantamaan turvallisuutta, tältä tuli ”korjattu versio”, enemmän ykkösiä: 111111.

Yhdysvaltain ammattiyhdistykset vuokraavat samoja laitteita omiin äänestyksiinsä, ja niitä käytetään myös yhtiökokouksissa, maanomistajien yhdistysten äänestyksissä ja muiden maiden vaaleissa.

Monet luottavat siihen, että fyysiset lukot ja sinetit estävät hakkereita pääsemästä järjestelmiin. Mikään lukko tai sinetti ei ole pidätellyt Hurstin ryhmää yli 30 sekuntia.

Vaikka järjestelmää ei ole korjattu, pari asiaa on muuttunut. Enää viranomaiset eivät kiellä tietoturvaongelmia, vaan vaalien järjestäjät ymmärtävät, että järjestelmä on turvaton. Huijaamista vaikeuttaa eniten se, että satunnaisissa paikoissa on nyt ihmisiä, jotka ovat todella hyviä asiantuntijoita. Turvallisuus lisääntyy, kun valvomassa on osaavia ihmisiä.”

Paitsi Tuija Brax, jonka mielestä aukot vaalijärjestelmässä ovat scifiä (7).

ps. Puolueet muuten aikovat -Hallituksen Esityksestä http://www.finlex.fi/fi/esitykset/he/2010/20100006 ja http://www.edilex.fi/virallistieto/he/20100007 - alkaa maksaa puoluetukea myös puoluetta lähellä oleville säätiöille ja yhdistyksille. Nuorisosäätiökö tarvitsee rahaa maksaakseen korvauksia vai onko kyseessä silkka ahneus?

-----------------------

B-osa: lähteet ja liitteet;

(1) Väestörekisteri http://www.vaestorekisterikeskus.fi/vrk/bulletin.nsf/HeadlinesPublicFin/9390424C31FADEE1C2256E89003F6B73

(2) Keskustapuolue http://www.edusnet.net/default.asp?id=1831

(3) Tilastokeskus http://pxweb2.stat.fi/Database/StatFin/vaa/evaa/Eduskuntavaalit%20-%20tulokset%202007/Eduskuntavaalit%20-%20tulokset%202007_fi.asp

(4) http://www.iltalehti.fi/mieli/

(5) http://riikkasoyring.blogit.uusisuomi.fi/2010/05/27/keskustalla-valejasenia/

(6) http://www.talouselama.fi/henkilokuvat/article161487.ece

(7) http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/Oikeusministeri+Brax+kiist%C3%A4%C3%A4+s%C3%A4hk%C3%B6isen+%C3%A4%C3%A4nestyksen+uhat/1135239194037

------------------

EDIT 7.6 2010  Aina vaan paranee :D Keskustan Aki Haaro joka vastaa puolueen jäsenrekisteristä kepuilikapuili toimittajia karkuun aidan yli. http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/94129-mtv3-aki-haaron-uskomaton-pako-%E2%80%93-narahti-nolosti  Uutisen mukaan Keskustalla olisi jopa 50 000 valejäsentä. Se on lähes 1/4 puolueen jäsenmäärästä.

Nuorisojärjestöjen jäsenmäärää tarkistetaan parhaillaan koska nuoriso-osaston saama puoluetuki on riippuvainen jäsenmäärästä. Kepu siis joutunee maksamaan (niitäkin) rahoja takaisin melko monen vuoden ajalta. Jääköhän puolueen kahvikassaan mitään?

----------

EDIT2  Kepu pettää aina: professori Jyrki Virolainen http://jyrkivirolainen.blogspot.com/2010/06/282-kepu-pettaa-aina-puolueen-poyta-jai.html

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (52 kommenttia)

Mika.H (nimimerkki)

Huoh.

""Nimittäin nykyjärjestelmän mukaista puoluetukea jaetaan eduskuntapaikkojen perusteella. ""

Hanki elämä.

Visitor (nimimerkki)

Kuunteles tuo, vielä parikymmentä päivää kuunteluaikaa jäljellä...on kyse eläkerahoista jne.

http://areena.yle.fi/audio/915721

jeppe (nimimerkki)

"Keskustan vale- tai haamujäsenyysasiassa voi tehdä rikosilmoituksen ja pyytää poliisia selvittämään, onko asiassa syyllistetty rikokseen. Ilmoituksen voi tehdä mille poliisilaitokselle tahansa.

Rikosnimikettä ilmoituksessa ei tarvitse mainita, sen selvittäminen on poliisin asia. Riittää, että henkilö, jolle puolueen jäsenkortti tms. ilmoitus on lähetetty, mutta joka ei ole puolueen jäsen, kuvaa asian ja tapahtuman ja katsoo, että kyseessä on tai voi olla rikos. Näin minulle vastasi kaksikin eri juristia. Heille iso kiitos konsultoinnista."

Jos henkilö x on ilmoittanut z:n puolueen y:n jäseneksi, niin eikö rikkeeseen tuolloin syyllisty x eikä y?

Neuvoivatko juristit todella syyttäämään tälläisessä tapauksessa y:tä eikä ilmoituksen tekijää x:ää?

Jos noin on niin tässähän voi kuka tahansa ruveta tekemään muiden puolesta hakemuksia mihin tahansa muiden puolesta ja hankkia syytteitä hakemuksen hyväksyneelle

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Uskottavuutta parantaisi, jos kirjotitaisi Suomen Keskustasta, joka Keskustapuolue on ollut jo vuodesta 1988 alkaen.

Mika.H (nimimerkki)

Riikka 2 ja 3

Niin?

Puoluetuki on /ceestä, mutta mitäs sitten?

Typerät tutkintapyynnötkin maksavat!

Hanki siis elämä ja yritä ajatella kokonaisuuksia.

foliohattu (nimimerkki)

Voisiko Mika.H:kin hankkia elämän ja unohtaa sadun yhteisestä hyödystä.

Ai, anteeksi Riikka jo etukäteen. Ei täällä kiukutella.

Miten tuo puoluetuki, jota en ole ikinä tajunnut, liittyy kokonaisuuteen? Mihin kokonaisuuteen? Onko siitä (kokonaisuudesta) kansalaisille jotain hyöytyä?

Jussi Vaarala

Sanokaas ny onko tämmöinen valtakirjapelleily rikos - minusta tuommoinen ihmisen siirtely mihin tahansa toisen toimesta ilman asianomaisen lupaa tms on jonkin sortin epäilyttävä teko - että siis kepulainen saa puolueelta - SIIS PUOLUEELTA - valtakirjan liittää perheenjäseniä puolueeseen. Käsittämätöntä - tosi hirveetä yksilön itsemääräämisoikeuden viemistä PUOLUEEN TOIMESTA SUKULAISUUTTA HYVÄKSIKÄYTTÄEN:

" - Ne ovat tulleet tätä kautta, että Keskustan rekisteriin on liitetty jäseniä perhevaltakirjalla. Meillä on se peruste, että valtakirjalla on kerätty kannatusmaksuja. Jäsenyyden yhteyteen on voinut liittää myös perheenjäseniä, Haaro selittää Uudelle Suomelle.

Haaro ei ihmettele, että keskustan postissa lähettämä puolueen jäsenkortti on tullut yllätyksenä monelle.

- Ne selvitykset mitä olen käynyt läpi, niin yleensä vanhemmat ovat lisänneet listalle nuoren, vaikka parikymppisen henkilön, joka ei ole tästä tiennyt. Sitten on isojakin perheitä, joissa yli 10 henkilö on liitetty tietämättään keskustaan samalla valtakirjalla. "

foliohattu (nimimerkki)

Jussi Vaarala,
jos tässä maassa oikeudenmukaisuus toimisi, nyt viimeistään sellin ovi kolahtaisi ja rikolliset laitettaisiin sinne, minne kuuluvat. Mutta ei. tästä ei tule seuramaan muuta kuin korkeintaan syyttämättä jättämispäätös.

Silti uskon, että kepu on otettu hampaisiin jonkun toimesta. Muut valtapuolueethan ovat yhtä korruptoituneita? Kuvio on hyvinkin selvä ja suurin taustavaikuttaja on ollut YLE. Onko taustalla kuitenkin kokkarit?

Kiusataan yhtä rikollista, että muut saavat olla rauhassa....?

vieras (nimimerkki)

Kun kasteeseen ja kirkkoon kuulumiseen asianosaiset, esim. äiti, isä isovanhemmat ovat suostuneet, miten tällainen puolueeseen sitoutuminen on ollut mahdollista. Siis jos on ollut, asia pitää perinpohjin selvittää. Ja vaalikelpoisuutemme myös.

Pekka Manner

Kepulaisten rakkikoirat Mika H ja Tapsa O. Neva vetivät odotetusti herneet nenään. Riikka on oikeassa, kepulaiset on saatava vastuuseen tästäkin rikoksesta!

Jussi Vaarala

#
jussi vaarala kommentoi:
29.5.2010 0.36 | Muokkaa

Suomen perustuslaki 11.6.1999/731

Eduskunnan päätöksen mukaisesti, joka on tehty valtiopäiväjärjestyksen 67 §:ssä määrätyllä tavalla, säädetään:
1 luku
Valtiojärjestyksen perusteet
1 §
Valtiosääntö

Suomi on täysivaltainen tasavalta.

Suomen valtiosääntö on vahvistettu tässä perustuslaissa. Valtiosääntö turvaa ihmisarvon loukkaamattomuuden ja yksilön vapauden ja oikeudet sekä edistää oikeudenmukaisuutta yhteiskunnassa.

Suomi osallistuu kansainväliseen yhteistyöhön rauhan ja ihmisoikeuksien turvaamiseksi sekä yhteiskunnan kehittämiseksi.
2 §
Kansanvaltaisuus ja oikeusvaltioperiaate

Valtiovalta Suomessa kuuluu kansalle, jota edustaa valtiopäiville kokoontunut eduskunta.

Kansanvaltaan sisältyy yksilön oikeus osallistua ja vaikuttaa yhteiskunnan ja elinympäristönsä kehittämiseen.

Julkisen vallan käytön tulee perustua lakiin. Kaikessa julkisessa toiminnassa on noudatettava tarkoin lakia.
3 §
Valtiollisten tehtävien jako ja parlamentarismi

Lainsäädäntövaltaa käyttää eduskunta, joka päättää myös valtiontaloudesta.

Hallitusvaltaa käyttävät tasavallan presidentti sekä valtioneuvosto, jonka jäsenten tulee nauttia eduskunnan luottamusta.

Tuomiovaltaa käyttävät riippumattomat tuomioistuimet, ylimpinä tuomioistuimina korkein oikeus ja korkein hallinto-oikeus.
4 §
Valtakunnan alue

Suomen alue on jakamaton. Valtakunnan rajoja ei voida muuttaa ilman eduskunnan suostumusta.
5 §
Suomen kansalaisuus

Suomen kansalaisuus saadaan syntymän ja vanhempien kansalaisuuden perusteella sen mukaan kuin lailla tarkemmin säädetään. Kansalaisuus voidaan myöntää laissa säädetyin edellytyksin myös ilmoituksen tai hakemuksen perusteella.

Suomen kansalaisuudesta voidaan vapauttaa vain laissa säädetyillä perusteilla ja sillä edellytyksellä, että henkilöllä on tai hän saa toisen valtion kansalaisuuden.
2 luku
Perusoikeudet
6 §
Yhdenvertaisuus

Ihmiset ovat yhdenvertaisia lain edessä.

Ketään ei saa ilman hyväksyttävää perustetta asettaa eri asemaan sukupuolen, iän, alkuperän, kielen, uskonnon, vakaumuksen, mielipiteen, terveydentilan, vammaisuuden tai muun henkilöön liittyvän syyn perusteella.

Lapsia on kohdeltava tasa-arvoisesti yksilöinä, ja heidän tulee saada vaikuttaa itseään koskeviin asioihin kehitystään vastaavasti.

Sukupuolten tasa-arvoa edistetään yhteiskunnallisessa toiminnassa sekä työelämässä, erityisesti palkkauksesta ja muista palvelussuhteen ehdoista määrättäessä, sen mukaan kuin lailla tarkemmin säädetään.
7 §
Oikeus elämään sekä henkilökohtaiseen vapauteen ja koskemattomuuteen

Jokaisella on oikeus elämään sekä henkilökohtaiseen vapauteen, koskemattomuuteen ja turvallisuuteen.

Ketään ei saa tuomita kuolemaan, kiduttaa eikä muutoinkaan kohdella ihmisarvoa loukkaavasti.

Henkilökohtaiseen koskemattomuuteen ei saa puuttua eikä vapautta riistää mielivaltaisesti eikä ilman laissa säädettyä perustetta. Rangaistuksen, joka sisältää vapaudenmenetyksen, määrää tuomioistuin. Muun vapaudenmenetyksen laillisuus voidaan saattaa tuomioistuimen tutkittavaksi. Vapautensa menettäneen oikeudet turvataan lailla.
8 §
Rikosoikeudellinen laillisuusperiaate

Ketään ei saa pitää syyllisenä rikokseen eikä tuomita rangaistukseen sellaisen teon perusteella, jota ei tekohetkellä ole laissa säädetty rangaistavaksi. Rikoksesta ei saa tuomita ankarampaa rangaistusta kuin tekohetkellä on laissa säädetty.
9 §
Liikkumisvapaus

Suomen kansalaisella ja maassa laillisesti oleskelevalla ulkomaalaisella on vapaus liikkua maassa ja valita asuinpaikkansa.

Jokaisella on oikeus lähteä maasta. Tähän oikeuteen voidaan lailla säätää välttämättömiä rajoituksia oikeudenkäynnin tai rangaistuksen täytäntöönpanon varmistamiseksi taikka maanpuolustusvelvollisuuden täyttämisen turvaamiseksi.

Suomen kansalaista ei saa estää saapumasta maahan, karkottaa maasta eikä vastoin tahtoaan luovuttaa tai siirtää toiseen maahan. Lailla voidaan kuitenkin säätää, että Suomen kansalainen voidaan rikoksen johdosta tai oikeudenkäyntiä varten taikka lapsen huoltoa tai hoitoa koskevan päätöksen täytäntöönpanemiseksi luovuttaa tai siirtää maahan, jossa hänen ihmisoikeutensa ja oikeusturvansa on taattu. (24.8.2007/802)

Ulkomaalaisen oikeudesta tulla Suomeen ja oleskella maassa säädetään lailla. Ulkomaalaista ei saa karkottaa, luovuttaa tai palauttaa, jos häntä tämän vuoksi uhkaa kuolemanrangaistus, kidutus tai muu ihmisarvoa loukkaava kohtelu.
10 §
Yksityiselämän suoja

Jokaisen yksityiselämä, kunnia ja kotirauha on turvattu. Henkilötietojen suojasta säädetään tarkemmin lailla.

Kirjeen, puhelun ja muun luottamuksellisen viestin salaisuus on loukkaamaton.

Lailla voidaan säätää perusoikeuksien turvaamiseksi tai rikosten selvittämiseksi välttämättömistä kotirauhan piiriin ulottuvista toimenpiteistä. Lailla voidaan säätää lisäksi välttämättömistä rajoituksista viestin salaisuuteen yksilön tai yhteiskunnan turvallisuutta taikka kotirauhaa vaarantavien rikosten tutkinnassa, oikeudenkäynnissä ja turvallisuustarkastuksessa sekä vapaudenmenetyksen aikana.
11 §
Uskonnon ja omantunnon vapaus

Jokaisella on uskonnon ja omantunnon vapaus.

Uskonnon ja omantunnon vapauteen sisältyy oikeus tunnustaa ja harjoittaa uskontoa, oikeus ilmaista vakaumus ja oikeus kuulua tai olla kuulumatta uskonnolliseen yhdyskuntaan. Kukaan ei ole velvollinen osallistumaan omantuntonsa vastaisesti uskonnon harjoittamiseen.
12 §
Sananvapaus ja julkisuus

Jokaisella on sananvapaus. Sananvapauteen sisältyy oikeus ilmaista, julkistaa ja vastaanottaa tietoja, mielipiteitä ja muita viestejä kenenkään ennakolta estämättä. Tarkempia säännöksiä sananvapauden käyttämisestä annetaan lailla. Lailla voidaan säätää kuvaohjelmia koskevia lasten suojelemiseksi välttämättömiä rajoituksia.

Viranomaisen hallussa olevat asiakirjat ja muut tallenteet ovat julkisia, jollei niiden julkisuutta ole välttämättömien syiden vuoksi lailla erikseen rajoitettu. Jokaisella on oikeus saada tieto julkisesta asiakirjasta ja tallenteesta.
13 §
Kokoontumis- ja yhdistymisvapaus

Jokaisella on oikeus lupaa hankkimatta järjestää kokouksia ja mielenosoituksia sekä osallistua niihin.

Jokaisella on yhdistymisvapaus. Yhdistymisvapauteen sisältyy oikeus ilman lupaa perustaa yhdistys, kuulua tai olla kuulumatta yhdistykseen ja osallistua yhdistyksen toimintaan. Samoin on turvattu ammatillinen yhdistymisvapaus ja vapaus järjestäytyä muiden etujen valvomiseksi.

Tarkempia säännöksiä kokoontumisvapauden ja yhdistymisvapauden käyttämisestä annetaan lailla.
14 §
Vaali- ja osallistumisoikeudet

Jokaisella Suomen kansalaisella, joka on täyttänyt kahdeksantoista vuotta, on oikeus äänestää valtiollisissa vaaleissa ja kansanäänestyksessä. Vaalikelpoisuudesta valtiollisissa vaaleissa on voimassa, mitä siitä erikseen säädetään tässä perustuslaissa.

Jokaisella Suomen kansalaisella ja maassa vakinaisesti asuvalla ulkomaalaisella, joka on täyttänyt kahdeksantoista vuotta, on oikeus äänestää kunnallisvaaleissa ja kunnallisessa kansanäänestyksessä sen mukaan kuin lailla säädetään. Oikeudesta muutoin osallistua kuntien hallintoon säädetään lailla.

Julkisen vallan tehtävänä on edistää yksilön mahdollisuuksia osallistua yhteiskunnalliseen toimintaan ja vaikuttaa häntä itseään koskevaan päätöksentekoon.
#
2
jussi vaarala kommentoi:
29.5.2010 0.42 | Muokkaa

1. Suomen keskusta on tehnyt rikoksen perustuslakia kohtaan puolueen jäsenhankinnalla ilman henkilön tietoa tai suostumusta.

Jukka Turunen (nimimerkki)
jeppe (nimimerkki)

Vaarala voisi todellakin lukea tuota perustuslakia varsinkin pykäliä 6 ja 8 ja tarkasti ja verrata kirjoituksiinsa

Jussi Vaarala

16. Minulla on mielipiteen vapaus ilmaista epäilykseni rikoksesta kun teen sen yleisenä periaatteellisena asiana kohdistamatta sitä nimeltä kehenkään - kuten teen valtakirja-asiassa. Se että se kohdistuu joihinkin on tietenkin luonnollista. Toisaalta en ole tuomioistuin jota pykälä 8 ennenkaikkea koskee.

Ei ole mitään mieltä yhteiskunnassa jossa keskustelussa ei saa instituutiotasolla epäillä rikollisesta toiminnasta etenkin jos nimenomaan perustuslain osalta näyttäisi niin olevan. Kuten nyt näyttäisi olevan.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Riikka
En voi sanoa muuta kuin että suollat meille kaikille ajateltavaa.

Kepun Rovaniemen johtaja sanoi, että "hemmo esitti omia laskelmia vaalien jälkeen nyt olemme samassa hallituksen iltakoulussa". Kuka tämän idiootin kääntäisi -lestajussin.

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Vai että rikos.
Enpä usko.
Eihän siinä ole mitään väärennetty kun henkilölle on hankittu puolueen jäsenyys ihan itse se maksamalla. Tosin ainakin meillä Kokoomuksessa pitää olla jäseneksi haluavan omakätinen allekirjoitus siinä lomakkeessa. Silloin ei tule näitä ongelmia. Eikä ole tullut.

Vaalivilppi olisi ainakin nykyisessä järjestelmässä kovin vaikea ellei lähes mahdoton toteuttaa. Jos olet joskus ollut vaalilautakunnassa, tiedät miten se toimii, mikä siinä on moninkertainen varmistus ja kuinka lautakunnan jäsenet ovat tasaisesti eri puolueista. Jos saa koko vaalilautakunnan mukaan huijausyritykseensä, lisäksi vielä jollain tavalla saa äänestyslippuja väärennettyä minkä nyt vaan puolueen numeroille ilman että niistä sitä kukaan tarkastaessaan edes huomaa niin kyllä se silloin onnistuu. Tuollainen on tosin aika tarkkaa koordinointia vaativa operaatio ja yhdenkin lipun epäileminen keskusvaalilautakunnassa peukaloiduksi käynnistäisi aikamoisen selvitystyön. Voi sitten tuolta pohjalta jokainen miettiä kuinka todennäköistä tuossa kaikessa olisi onnistua.

OjM (nimimerkki)

#19

Perheenjäsenen liittäminen puolueeseen hänen siitä tietämättään rikkoo perustuslakia ainakin tältä kohdalta.

"Jokaisella on yhdistymisvapaus. Yhdistymisvapauteen sisältyy oikeus ilman lupaa perustaa yhdistys, kuulua tai olla kuulumatta yhdistykseen ja osallistua yhdistyksen toimintaan."

Käyttäjän palmulehto kuva
Pasi Palmulehto

Puoluetukihan ei tosiaan ole mitenkään suoraan riippuvainen jäsenmäärästä, mutta nuorisojärjestöjen tuet ovat ainakin löyhästi riippuvaisia nuorisojärjestön jäsenmäärästä.

sekatyömies (nimimerkki)

Parahin Riikka. Mistä tässä tietää, onko kepun jäsen vai ei. Voiko sitä millään tavalla edes tarkistaa?

Tästä puuttuu enää, että vaalituloksiakin on manipuloitu. Jos on, olemme Zimbabwen kanssa samalla viivalla vaaleissa. Tuskin se on vaikeaa ainakaan kunnissa, joissa on vain kaksi puoluetta, maalaisliitto ja keskusta. Tuo ennakkoäänien määrä kepulle ainakin vaikuttaa epäilyttävän suurelta.

Kun kattelin velkakelloa, niin tuli mieleeni yksi slogan ennen viime eduskuntavaaleja: "Vastuullinen markkinatalous". En nyt millään muista, minkä puolueen se oli.

Antti (nimimerkki)

Puolutetuista

Olen vuodesta toiseen kummastellut RKP:n hämmästyttävää menestystä hallituksessa. RKP saa lähes poikkeuksetta paikan hallituksessa ja vähintään yhden ministerin salkun itselleen. Puolue ei kuitenkaan ole suurpuolue. RKP on ollut mukana 41:ssä 66 hallituksesta, mukaan lukien kaikki hallitukset vuodesta 1975 lähtien. Miksi näin?

Kun vaalirahoituksesta on noussut kohu, niin jostain syystä RKP:n toimintaa ja rahoittajia ei saa selvittää, eikä niitä myöskään kerrota (salaista tietoa? Miksi?) Lehdistö ei uskalla penkoa asiaa.

RKP sai puoluetukea säätiöidensä kautta HS:n mukaan 6 000 000 euroa (kuusi miljoonaa euroa). Muiden puolueiden vaalituet laskettiin kymmenissä tuhansissa tai enintää muutamassa sadassa tuhannessa eurossa.

Mitä saa kuudella miljoonalla eurolla. Tällä hetkellä se riittää hallituspaikkaan ja kahteen ministerin salkkuun. Uskomatonta, että pieni puolue voi ylipäätään saada noin hyvän edustuksen päättävissä elimissä. Mikä on tämän takana?

Katainen kertoi eräässä haastattelussa, että hän kuuntelee yhteiskunnassa menestyneitä liikemiehiä saadakseen vihjeitä valtion talouden hoitoon alan ammattilaisilta – hyvä niin, jos tiedot vain hyödyttäisivät valtion taloudenpitoa. Hän sanoi myös pitävänsä yhteyttä muun muassa Björn Wahlroosiin viikottain.

RKP:n taloudelliseksi neuvonantajaksi nimitettiin Wahlroos, jolloin hänellä on käytännössä suora yhteys RKP:n ja sen ministerien kautta hallitukseen ja päätöksenteon ytimeen.

Mikä itse asiassa on RKP:n todellinen agenda? Keiden etua RKP todellisuudessa ajaa? Kuuden miljoonan puoluetuki on jättimäinen Suomen oloissa. Puhuuko raha?

Ande Gör (nimimerkki)

Kannattaisi liittyä KAIKKIIN puolueisiin, silloin saisi poimittua rusinat pullasta aina tilanteen mukaan.

Mikään ei estä kuulumasta useampaankin pöljäjärjestöön samanaikaisesti ja näin pysyisi politiikassa kartalla kun kaikki propagandatiedotukset tunkisivat reaaliaikaisesti "kannattajalle".

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

jeppe, #5,

"Rikosnimikettä ilmoituksessa ei tarvitse mainita, sen selvittäminen on poliisin asia. Riittää, että henkilö, jolle puolueen jäsenkortti tms. ilmoitus on lähetetty, mutta joka ei ole puolueen jäsen, kuvaa asian ja tapahtuman ja katsoo, että kyseessä on tai voi olla rikos. "

Siinähän se sanotaan: jäsenkortin saanut kuvaa asian (kirjallisesti tai suullisesti), poliisi tutkii.

Tapio O. Neva, #6,

"Uskottavuutta parantaisi, jos kirjotitaisi Suomen Keskustasta, joka Keskustapuolue on ollut jo vuodesta 1988 alkaen. "

Tuskinpa kukaan erehtyy vaikka puhun vain Keskustasta, Kepusta jne. Kyllähän täällä tiedetään että lähinnä kaikki hallituspuolueet edustavat ajatusmaailmaltaan keskustaa (vaikkei välttämättä Keskustapuoluetta).

Mika.H, #7,

parempi olla tutkimatta ja maksaa sen seurauksista?

Jussi Vaarala, #9,

no huhhuh! Puolueen jäsenkirja on siis kuin saatu Seiskan lahjatilaus? Paitsi että Seiska tulee kotiin ja sen saa selville.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Foliohattu, #10,

"Silti uskon, että kepu on otettu hampaisiin jonkun toimesta. Muut valtapuolueethan ovat yhtä korruptoituneita? Kuvio on hyvinkin selvä ja suurin taustavaikuttaja on ollut YLE. Onko taustalla kuitenkin kokkarit?"

Kappas, olet miettinyt samaa kuin minäkin :D
Miksi juuri nyt, mitä uutisella piilotellaan? Kenen toimesta? Itsellänikin käväisi mielessä että Kokoomus pyrkii näillä kurin päähallituspuolueeksi ja tarkoitus oli tarkistaa lehtien uutispäälliköiden, päätoimittajien ja rahoittajien poliittiset taustat ja intressit mutta en ole ehtinyt. Kasvimaalla on hommaa paljon tähän vuoden aikaan :D

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Ilkka Partanen, #19,

vaalivilppi on (toivon mukaan) nykyisellään vaikeaa. Vaakikoneen kanssa se ei sitä Harri Hurstin mukaan olisi. Tuija Brax uskoo koneisiin mikä on huolestuttavaa, huolimatta pieleen menneestä kokeilusta kunnallisvaaleissa.

Itse jo tuumailin että pitääkö sitä alkaa huutaa äänestyskopista tultuaan, ketä äänesti jotta todistajat sen kuulevat eikä ääni "vaihdu" :D

Ilahduttavaa, että Kokoomus ei harrasta shanghaijausta jäsenhankinnassa. Luotamme siinä asiassa sanaasi.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Jussi Vaarala, #13,

Nykyinen hallitus, samoin muutama edellinen, on kyllä rikkonut Perustuslakia aivan suvereenisti, mm. säätämällä Lex Nokian.
Avoimuussäädöksien kanssa ristiriidassa on Tiitisen lista, Bilderberg-paperien salaiseksi julistaminen jne

Ja sitten tuo tärkeä kohta: Suomen alue on jakamaton, valtakunnan rajoja ei voida muuttaa ilman eduskunnan suostumusta. Kuitenkin hallitus esittää että (Oikeusministeriön tiedote 12.5 2010 ja VNK) Suomen Tasavalta lakkautetaan ja Perustuslakia muutetaan niin että siihen kirjataan Suomen olevan EU:n jäsenvaltio = Suomesta tulee osavaltio EU-liittovaltioon.

> hallitus vaihtoon > Perustuslakituomioistuin perustettava

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Hemmo Koskiniemi, #18,

kiitoksia. Ajatteleminen ei ole koskaan pahitteeksi :D

Pasi Palmulehto, #21,

vilkaisitko noita artikkelissa olevaa kahta HE-linkkiä? Siellä ehdotetaan muutoksia jakoperusteisiin. Kuulisin mielelläni, mitä asiasta ajattelet ja onko tulkintasi sama kuin minun.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Sekatyömies, #22,

eikö Keskusta kerro? Päteekö vaalisalaisuus ja muu vastaava myös kysyjän omiin tietoihin? :D

Vasttuullista markkinataloutta mainosti Kokoomus http://kokoomus-fi-bin.directo.fi/@Bin/0fae93182a1...
Seurauksethan tiedämme.

realisti (nimimerkki)

”Jokaisella on yhdistymisvapaus. Yhdistymisvapauteen sisältyy oikeus ilman lupaa perustaa yhdistys, kuulua tai olla kuulumatta yhdistykseen ja osallistua yhdistyksen toimintaan.”

Mutta kirkkoon on kuuluttava 18 vuotiaaseen asti, halusi itse tai ei.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Antti, #23,

"Mikä itse asiassa on RKP:n todellinen agenda? Keiden etua RKP todellisuudessa ajaa? Kuuden miljoonan puoluetuki on jättimäinen Suomen oloissa. Puhuuko raha? "

Hyviä kysymyksiä kaikki. Jotain osviittaa antanee se että em. Perustuslain muutosesitys(#28) on ns. Taxellin työryhmän laatima.

Ande de Gör, #24,

pitäisikö kokeilla? Miten mahtaisi vaikuttaa vaalituloksiin? Tai jos liittyisi kannattajajäseneksi KAIKKIIN pienpuolueisiin? Aloittaa voi vaikka http://vaaliliitto.fi ;)

realisti, #31,

on tosiaan kornia että kirkosta ei voi erota alle 18-vuotiaana ilman holhoojien suostumusta ja senkin jälkeen on vielä "eron harkitsemisaika".

Jussi Vaarala

Jos kepun jäsenhankintaan ei oikeusviranomaisten puolesta puututa voi Suomen sanoa olevan perustuslaiton.

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Riikka #27

Olen samaa mieltä, että sähköistä äänestystä ei pidä ottaa käyttöön, koska kunnallisvaaleista saadut kokemukset, kokemukset muualla ja nykyisen järjestelmän osoitettu toimivuus eivät todellakaan sitä puolla. Onhan nykyisessäkin systeemissä ongelmia, kuten niitä että oli niitä äänestyslippuja laatikossa löytynyt jostain metsän keskeltä, mutta tuollaiset saadaan pois riittävällä valvonnalla sekä sillä että puolueet kiinnittävät tarkemmin huomiota keitä lautakuntaan nimittävät. Jos ei sinne löydy sellaisia tyyppejä joita ihan oikeasti kiinnostaisi, niin puolueen kannattaa luoda syvä katsaus toimintaansa että onko heillä riveissä kohta enää sellaisiakaan joita viitsii laittaa edes ehdokkaiksi tai edes suositella kenellekään tukiryhmään.

Väkimäärä ei kuitenkaan ole Suomessa muuttunut juuri miksikään ja manuaalisesti suoritettu laskenta on osoittautunut paitsi tarkaksi, myös paikan päällä erittäin helposti valvottavaksi. Mitkään väärinkäytökset tai sellaisten yrityksetkään ovat äärimmäisen harvinaisia. Että tässä tapauksessa demokratia saakin maksaa. Tosin "säästösyistä" lautamiehiä vähennetään jatkuvasti niin käräjäoikeudesta kuin muistakin paikoista. Kuitenkin jos katsotaan ihan eduskunnan sisälle millaista tiliä kuittaa vaikkapa palkkiolautakunta jonka ainoa homma on esittää kansanedustajille palkankorotusta, niin sieltä voisi ajatella että muutamaa tonnia vähemmälläkin pystyisi ehkä päättämään parissa kokouksessa sen että paljonko korotetaan. Vertaa vaikkapa vaalilautakuntaan (muista minulla ei ole kokemusta) jossa sillä nimelliskorvauksella kuitenkin käytetään aikaa alkuvalmisteluiden lisäksi koko äänestysaika + laskenta päälle. Ja jos ei täsmää niin sitten siellä istutaan niin kauan että selviää mistä kiikastaa.

Käyttäjän palmulehto kuva
Pasi Palmulehto

#29
Hieman aamutokkuraa vielä päällä, joten huolellinen läpilukeminen ei tullut nyt kyseeseen, mutta...

Kieltämättä huolestuttavilta nuo esitykset näyttävät. Siellä on hyviä juttuja, kuten esimerkiksi "Puolue, joka ei ylittäisi valtakunnallista äänikynnystä, mutta saisi kuitenkin vähintään kaksi prosenttia koko maassa annetuista äänistä, voisi saada puoluetukea."

Siellä taas on huonoja juttuja, kuten se että puolueen lähiyhteisöille oltaisiin myöntämässä tukia jatkossa. Lähiyhteisöjä ei määritelmän mukaan olisi nuorisojärjestöt, naisjärjestöt ym. vaan puoluetta aktiivisesti tukevat ulkopuoliset järjestöt. Tässä lienee ollut kaunis ajatus taustalla, eli saada ilmoittautumaan nuo osin hämärätkin yhdistykset ja yritykset, jotka tukevat puolueita eivätkä ikinä tule esiin. Kyseenalaista kuitenkin on, että mihin nuo muka edes tukia tarvitsisivat jos niiden tarkoitus on nimenomaan tukea puoluetta...rahan valta haisee.

Nuorisojärjestöille myönnetään tukia jo nyt, joten sillä ei liene suurta merkitystä mitä kautta ne myönnetään, mutta pidän kyllä nykyistäkin systeemiä suhteellisen fiksuna. Nuorisojärjestöllä pitää olla jäseniä ja toimintaa parin vuoden ajalta jotta voi osoittaa rahan tarpeen. Nuorisojärjestöjen toiminta voi tietysti olla oikeaa toimintaa, tai emopuolueen tukemista. Jälkimmäiseen ei minusta ole mitään aihetta antaa rahaa, vaan se kuuluu itse puoluetuen tarkoitukseen.

Henkilökohtaisesti minua eniten pelottaa nuo avoimuuden nimissä tehdyt muutokset, joiden haitallisuudesta ei vielä ole haittaa. On määritelty rahoituskattoja tietyille tahoille ja on määritelty julkisuusrajoja. Julkisuusrajakin vaan on niinkin korkea kuin 1500 euroa, kun taas mm. Piraattipuolue on alusta asti julkistanut kaikki yli 300 euron ylittävät lahjoittajat. Tässä on kaksi uhkakuvaa, jotka toivon mukaan käyvät aiheettomiksi: 1) Rajoittaako uusi vaalirahoituslaki vaadittua avoimempaa toimintaa? 2) Toivon mukaan julkisuudessa aiemmin esillä ollut rahoittajien esitystapa (mm. mainoksiin painaminen) oli vain erhe, sillä miltä näyttäisi metrin kokoinen vaalijuliste 500 lahjoittajan nimellä varustettua? ;)

#24
Puolueiden säännöissä lukee, ettei voi kuulua muihin puolueisiin yhtäaikaisesti. Muilla kuin piraateilla siis ainakin. Minusta olisi ihan toimiva ratkaisu, että olisi monenlaisia fokuspuolueita ja useampaa voisi kannattaa.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Kepu elää patriarkkaalisessa isäntäyhteiskunnassa olettamuksella, että vaimo ja suku kuuluu isännän, suvun päämiehen päätettäväksi.

Teollisuusyhteisöissä myös kaikki olivat laidasta lukien saman puolueen jäseniä. SMP aikanaan avasi Suomen kansalaisille demokratian ja ajattelemisen vapauden.

Yhteisöt voivat harjoittaa laitonta toimintaa omien päämääriensä saavuttamiseksi. Tästä käytetään ilmaisia maan tapa.

Junger puhuu rakkaudesta niin kuin se olisi kauppatavaraa tai euron karvike. Hah.

uurija (nimimerkki)

#10, ja Riikka #26. Jatkuva kokoomuksen nimeäminen maan suurimmaksi puolueeksi pääuutislähetyksissä törröttää tosiaan pystyssä kuin tulehtunut sormi. Järki sanoo, ettei se voi olla totta. Maassa tapahtuu valistunutta liikehdintää aivan toisiin suuntiin.

Kokoomuksen ja muiden maansa myyneiden oikeistopuolueiden (keskusta, vihreät, RKP, SDP, näitä riittää...) löytyminen gallupsuosikkien kärjestä on osa kovaa mielipidemuokkausta, jota tehdään ammattitaitoisesti, rahaa säästämättä, kansan selkänahasta revityillä verovaroilla. Ja kovalla kiireellä.

Elämme sitä hengenpidätysvaihetta, jolloin kansalaisten hyvinvoinnin edellytykset lakien, tulojen ja muiden olennaisten elämänpuitteiden suhteen ovat dramaattisesti, pysyvästi heikentyneet - mutta ihmiset eivät vielä ole heränneet sitä tajuamaan, ainakaan Suomessa.

On meneillään viheliäinen, raaka (ekonomisti Michael Hudson: "vicious Class War") luokkasota vauraan eliitin ryöstäessä keskiluokkaa ja köyhiä historiassa ennen näkemättömällä tavalla. Sitä ei vain saa ääneen sanoa, elämmehän demokratiassa.
Demokratian ongelmana tosin on, että se sitoo kädet niiltä, jotka suhtautuvat siihen vakavasti ja sallii kaiken niille, jotka eivät pidä demokraattisia arvoja kunniassa (Vaclav Havel luki tv-dokumentissa lauseen omasta näytelmästään).

Ekonomisti Michael Hudson on konsultoinut Latviaa ja Islantia talouskriiseissä ja sanoo (eräällä videoistaan) eurooppalaisen eliitin luokkavihan olevan paljon julmempaa kuin mitä Yhdysvalloissa konsanaan.
Se on paljon sanottu.

Mitäs jos lakattaisiin olemasta turhan hienoja ja lopetettaisiin sanoilla valehtelu.
Luokkaviha. Class War against the poor. Uusfeodalismi. Orjuus. Epäoikeudemukaisuus.

Matkalla (nimimerkki)

http://travellerism.wordpress.com/2010/05/29/911-o...

Mainio haastattelu linkitetty tuossa 911-jutussa.

Alan Hart, 40 vuoden BBC-uran tehnyt uutistoimittaja paljastaa, että 911 oli sisäpiirin työtä. Herkullisin väite, monien mielenkiintoisten väitteiden joukossa, on se, että koskaan maailmanhistoriassa ei ole ollut tällaista tilannetta, jossa KAIKKI länsimaat (ml. Suomi, tosin hän ei tietenkään Suomea mainitse) vihaavat omia johtajiaan. Ja että kaikki johtajat vihaavat demokratiaa.

Hän myös arvelee, että Britanniasta on tulossa maailman ensimmäinen poliisivaltio. Ja että meillä on pari vuotta aikaa AKTIVOITUA poliittisesti, jotta voimme estää tällaisen kehityksen.

HUOMATKAA, mitä Suomessa tapahtuu! Käskyt tulevat ULKOMAILTA. Koko ajan TIUKENNETAAN kaikkea. Poikkeuslakeja luodaan.

AKTIVOITUKAA!

sekatyömies (nimimerkki)

#30 Hyvä Riikka

Eiköhän tuo puolueiden jäsenrekisterin puhdistus ole viranomaisjuttu. Vai pitäisikö kaikkien kansalaisten lähteä kyselemään kaikilta puolueilta, olenko jonkun jäsen? Ei helvetissä.

Puolueiden jäsenrekisterit on siivottava. Vain ne, jotka ovat täysi-ikäisiä ja liittyneet puolueeseen, on hyväksyttävä. Aivan kuten uusien rekisteriin pyrkivien puolueiden kannattajajäsenet tarkistetaan. Siivous on toimitettava neljän vuoden välein oikeusministeriössä.

Ande Gör (nimimerkki)

Pasi Palmulehto #36

Puolueiden säännöissä voi lukea ettei saa olla jäsen muissa puolueissa mutta mitään yleistä puoluerekisteriä josta päällekkäisyydet voisi tarkistaa ei ole, eikä voi olla tietosuojankaan takia! Mitään rangaistustakaan ei polypuolueliittyjille ole olemassa.

Siitä vaan poimimaan rusinoita ja liittymään kaikkiin puolueisiin.

Visitor (nimimerkki)

"Keskustan jäsenkikka rikkoi lakia? – ”Ei voi olla laillista”

Tietosuojavaltuutettu aikoo selvittää keskustapuolueen kohua herättäneet valejäsenyydet. Turun yliopiston siviilioikeuden professori Jukka Mähönen puolestaan kertoo Uudelle Suomelle, että keskustan valtakirjamenettely rikkoo perustuslain yhdistymisvapautta."

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/93709-keskustan-ja...

Käyttäjän palmulehto kuva
Pasi Palmulehto

#41
Toki siis juuri näin,n eli puolueen säännöt ovat ne, joissa määritellään saako olla tuplajäsen vai ei. Tietäänkseni piraatit ovat toistaiseksi ainoita jotka sen sallivat ja varmasti menee aikaa ennen kuin moinen kielto uudistautuu pois puoluesäännöistä. Mitenkään ei voi asianosaista lukuunottamatta kukaan tarkistaa kuuluuko joku useamman jäseneksi vai ei, jäsenrekisteristä ei ilmoiteta eteenpäin minnekään muuta kuin enintään määrät. Jäsenrekisteri voisi teoriassa sisältää vaikka 100 000 Aku Ankkaa ja sillä suuruudella sitten voisi mainostaa itseään. Edes jäsenmäärään perustuvan nuorisojärjestön tuen haussa ei jäsenyyksiä ilmoiteta minnekään, sillä ne ovat luottamuksellista tietoa. Ainoa jolla voi narahtaa, on ottamalla jäsenyyttä vaativia luottotehtäviä useammassa puolueessa tai tuomalla jäsenyydet itse esille.

#40
Vaikka nuo jäsenrekisterit ehdottomasti kaipaisivatkin siivoamista, viranomaiset eivät ole hyvä taho sen tekemiseen. Poliittinen vakaumus on monille tärkeä yksityinen asia ja sellaiset tiedot eivät kuulu viranomaisille.

Raija (nimimerkki)

Valtionvelkaa on ollut kylla ennenkin. Kahdeksankymmenta- ja yhdeksankymmentalukujen taitteessa, siis vahan ennen edellisen laman alkua, jokaisella suomalaisella oli velkaa 8000 mk ja taisi se kayda 10000 mk:ssa myos. Kun palkat myos olivat todella pienet ja silloinkin velkaantumista kauhisteltiin. Suomi otti aivan alyttomasti velkaa ja ei siita kylla hyvaa seurannut. Lamaromahduksessa Suomelta putosi luottoluokitus, niin kuin nyt Kreikalta tai Espanjalta.

En halua puolustella, mutta oman sukupolveni yksi osa on maksanut sita velkaa pitkaan ja hartaasti. Tallaiset talouskuprut, joka nytkin on menossa, maksatetaan yleensa seuraavilla sukupolvilla. Edellisen laman sotkut on viela selvittamatta ja uusia jo tehtaillaan.

Jos Kepu paasee aantenpimitys jutussaan kuin koira verajasta, niin salaisten asiakirjojen nippu senkun kasvaa. On sita jalkipolvilla selvitettavaa.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Vikavirtasuoja nakkasi tällaisella linkillä http://theflucase.com/index.php?option=com_content...

ex-IMF, Bilderberger ja ex-pääministeri nimitetään Puolan uudeksi Keskuspankin johtajaksi.

Ilkka Partanen, #35,
"Jos ei sinne löydy sellaisia tyyppejä joita ihan oikeasti kiinnostaisi, niin puolueen kannattaa luoda syvä katsaus toimintaansa että onko heillä riveissä kohta enää sellaisiakaan joita viitsii laittaa edes ehdokkaiksi tai edes suositella kenellekään tukiryhmään."
Just niin samaa mieltä!
Nykyään vaikuttaa siltä, kun puhuu ihmisten kanssa että he eivät halua tehdä mitään koska he eivät luota politiikkaan/poliitikkoihin. Mikä tietysti pelaa juuri näiden epäluotettavien pussiin. Vai taskuun :D

uurija, #38,
"Jatkuva kokoomuksen nimeäminen maan suurimmaksi puolueeksi pääuutislähetyksissä törröttää tosiaan pystyssä kuin tulehtunut sormi. Järki sanoo, ettei se voi olla totta. Maassa tapahtuu valistunutta liikehdintää aivan toisiin suuntiin."
Jaha, ja vai sillä tavalla. Arvelimme oikein.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Pasi Palmulehto, #36,
samoja katselin minäkin. Täytyy silti lukea ne uudestaan suurennuslasin kanssa ja sitten konsultoida vielä juristituttuja. Huomaavat luultavasti sellaista mihin ei itse älyä kiinnittää huomiota so. sanamuodoilla kikkailua joilla saadaan tarvittavaa tulkinnanvaraisuutta lakiin.

sekatyömies, #40,
"Puolueiden jäsenrekisterit on siivottava. Vain ne, jotka ovat täysi-ikäisiä ja liittyneet puolueeseen, on hyväksyttävä. Aivan kuten uusien rekisteriin pyrkivien puolueiden kannattajajäsenet tarkistetaan"
Kyllä vaan! Oikeusministeriöön en tosin suuremmin luota. Asianajajain Liittokin on marmattanut oikeusistuimien ja ministeriön päätösten oikeellisuudesta ja laillisuudesta. Siellä on tainnut vapaamuurarien määrä ylittää kriittisen pisteen.

Visitor,
kuuntelen eläkelinkkisi yöllä jahka talo hiljenee ja pystyy keskittymään.

Raija,
siinäpä se. Edellisetkin velat ovat osittain maksamatta mutta "vastuullinen markkinatalous" kun heittäytyi vastuuttomaksi niin uutta joudutaan ottamaan. Enkä minä tykkää siitä yhtään. Huono taloudenhoito on huonoa taloudenhoitoa vaikka sitä kutsuttaisiin millä nimellä tahansa.

Ihmisten ON PAKKO tulla tolkkuihinsa ja lakata mutisemasta nyrkkiinsä; pitää alkaa toimia.

:) (nimimerkki)

Juuri niin,nyt on aika HERÄTÄ!

Lukekaas:
http://nwohavaintoja.blogspot.com/

http://talousdemokratia.blogspot.com/  Ranska teknisesti konkurssissa 7.5 2010

http://nwo.11syyskuu.net/

Raija (nimimerkki)

Aanestyskaytannoista on sekin vika, etta miksi aanestysnumero kirjoitetaan lyijykynalla? Ei lyijykyna ole oikea valine kirjoittaa aika ratkaisevaa numeroa. Kylla valtiolla on varaa ottaa kayttoon kaikille samanlaiset kuivamustekynat. Nehan voi vaikka niitata kiinni sinne valintakopin puukarmiin, ettei niita vieda. :)

KAIKKIIN virallisiin papereihin vaaditaan allekirjoitus kuivamustekynalla ja se pitaisi edellyttaa myos kirjoitettaessa ehdokasnumeroa.

uurija (nimimerkki)

Ylen uutisissa eilen:
"Maailmanpankki mitätöi Haitin velat
Maailmanpankki on kumonnut kaikki Haitin 29:n miljoonan euron arvoiset velat. Päätöksen tarkoituksena on helpottaa Haitin toipumista tammikuisesta maanjäristyksestä.

Haitin lainojen purkaminen tuli mahdolliseksi sen jälkeen, kun 13 maata, mukana myös Suomi, oli kerännyt vastaavan summan Haitin puolesta (!).
Läntisen pallonpuoliskon köyhimmäksi maaksi jo ennen jättijäristystä nimitetyllä Haitilla ei ole enää maksettavaa Maailmanpankille.
Pankki aikoo jatkaa eri tavoin Haitin tukemista sen saamiseksi kehitysuralle. Se on antanut Haitin käyttöön 388 miljoonan euron arvosta avustuksia ensi vuoden kesäkuuhun asti. AP, AFP, YLE Uutiset"

IMF mitätöi, kumosi ja purki maksetut velat....
Eikö oikeampi ilmaus olisi :
- Maailmanpankki kuittasi vastaanotetuksi...
Tai, uutinen olisi voinut alkaa:
- Suomi ja ... valtiot maksoivat Maailmanpankille Haitin velat.

Ja toisekseen, kuinkahan köyhänä pidetyn, hyväksikäytetyn Haiti-paran velka Maailmanpankille alun perin mahtoi syntyä?
Todennäköisesti se luotiin tyhjästä pankin tietokoneella, jonka jälkeen summa alkoi raksuttaa kovaa korkoa.
Ja avustusmiljoonat, millä tavoin ne mahtavat olla kiedotut erilaisiin maahan tuotuihin rahakkaisiin rakennusprojekteihin? Hyötyvätkö köyhät haitilaiset tästä invaasiosta mitenkään?
Ylen uutinen on propagandaa ja mieltenmuokkausta, osatotuuden kertomista.
Sen sisältönä on, että Suomi muiden muassa tuli maksaneeksi jälleen kerran globaalille pankkieliitille tyhjästä synnytetyn miljoonapaketin kehitysmaan auttamisen nimissä.

:) (nimimerkki)

Talouselämä kirjoitti kreikkalaisten ja monen muun europiirii pyrkivän valtion vilpillisestä touhusta jo tammikuussa 2005. Mikään ei siis tullut yllätyksenä - kaikki on teatteria.

http://www.talouselama.fi/uutiset/article161228.ece#

Suomen velkaisin kunta on 2008 tilinpäätöksen mukaan Hanko. Hangon kunnan kamreeri Juha Kuittinen kertoo, että asukasta kohti velkataakka nousee 2009 tilinpäätöksen uusimmilla tiedoilla jo 5 000 euroon.

Koko maan konsernivastuut ovat keskimäärin noin 4 000 euroa asukas kohti.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2010053011766207_u...

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Goldman Sachs auttoi Kreikkaa piilottamaan velkat EU:lta
http://www.verkkouutiset.fi/index.php?option=com_c...
Kyseessä on siis tahallinen petos. Josta Suomi maksaa velkaantumalla kestämättömästi.

Ajatelkaas, pankki auttaa valtiota huijaamaan muita valtiota ja sitten muut valtiot ottavat lainaa pankeilta ja toisiltaan voidakseen maksaa petollisen valtion velat pankeille. JA KOROT JUOKSEE.

Koska valtiovarainministerimme Selättäjä-Jykän mielestä pankkeja ja markkinavoimia ei saa suututtaa.

Komissio keskusteli jo vuonna 2004 Kreikan taloustilanteesta ja antoi asiasta tiedonantoja, myös Suomelle http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=CELEX:52004DC0784:FI:HTML

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Jyrki Virolaisen blogissa dplomi-insinööri Jali Raita:

Valtioneuvoston oikeuskansleri 17.06.2010
Jaakko Jonkka

Asia: Pääministeri Matti Vanhasen ilmoitus eduskunnan viimeisellä kyselytunnilla, viite Keski-Suomalaisen artikkeli pvm 11.6.2010.

Oheisen artikkelinkin mukaan pääministeri Matti Vanhanen ei kerro totuutta edes eduskunnassa. ”Jos ei pysty vastaamaan, niin pitää olla vastaavinaan, kiertää asia niin, että kukaan ei huomaa sitä, Vanhanen nauratti salia”.

Tämä on vastoin lakia. Pääministeri on korkein virkamies tasavallan presidentin ohella ja häntä koskee myös virkamieslaki jne. Hän on veronmaksajien maksamalla palkalla virassaan, eikä ole mikään yksityinen yrittäjä tai poliitikko.

Nyt käsillä olevassa asiassakin viittaan Suvianna Hakalehto-Wainion väitöskirjaan: “Valta ja vahinko, julkisen vallan käyttäjän vahingonkorvausvastuu vahingonkorvauslaissa”. Sivulla 175 otsikon 3.4. “Viranomaisen velvollisuudet” alla hän kirjoittaa mm seuraavaa: Velvollisuudesta vallan käyttöön seuraa, ettei viranomainen voi valita, mitkä asiat se käsittelee, vaan sitä koskee ratkaisupakko.
Tahtonette toimia asiassa virkavelvollisuuksienne mukaisesti, jotta tämä korruptoitunut käytäntö loppuu ja Matti Vanhanen saa rangaistuksen.

Jali Raita, diplomi-insinööri
Somero
-------------------------

Sauli Ninistö, KE 23.06.2010
Eduskunnan puhemies

Motto: Professori Keijo Korhonen aloitti esitelmänsä Suomalaisella klubilla 28.5.2009 seuraavasti: ”Suomi on kuin mielisairaala, jota potilaat johtavat”.

Asia: Pääministeri Matti Vanhasen ilmoitus eduskunnan viimeisellä kyselytunnilla, viite Keski-Suomalaisen artikkeli pvm 11.6.2010. Kirjeeni valtioneuvoston oikeuskanslerille pvm 17.08.2010.

Keski-Suomalaisen artikkelin pvm 11.6.2010 mukaan pääministeri Matti Vanhanen ei ole kertonut totuutta edes eduskunnassa. ”Jos ei pysty vastaamaan, niin pitää olla vastaavinaan, kiertää asia niin, että kukaan ei huomaa sitä, Vanhanen nauratti salia”.

Tämä on vastoin lakia. Pääministeri on korkein virkamies tasavallan presidentin ohella ja häntä koskee myös virkamieslaki jne. Hän on veronmaksajien maksamalla palkalla virassaan, eikä ole mikään yksityinen yrittäjä tai poliitikko.

Teidän tuleekin huolehtia siitä johtaessanne puhetta eduskunnassa, että pääministeri ja muutkin ministerit puhuvat totta. Valehteminen tarkoittaa myös sitä, että jättää kertomatta jotakin asiasta, jonka tietää olevan siihen vaikuttavaa, ja siten johtaa harhaan kuulijoitaan ja tässä tapauksessa koko kansakuntaa.

Eduskunta näyttääkin olevan vain yksi suuri sirkus. Ettehän Te toki halua vaipua historiaan sirkustirehtöörinä, vaikkapa mistä sen tietää.?

Ystävällisin terveisin
Jali Raita, diplomi-insinööri
Somero

Toimituksen poiminnat