KissanKulmasta

Eilen jännitti niin

...että oli iltapäivään mennessä kynnet melkein kyynärpäitä asti syöty. Mutta kun istuin paikalleni ja katsoin ihmisiä, jotka salista katsoa napittivat vastaan pelkoni -PUF- katosi. Ymmärsin hetkessä että he ovat paikalla samasta syystä kuin minäkin; koska he välittävät. Koska ovat kiinnostuneita.

Olin puhumassa Tampereella Vegfestin yhteydessä järjestetyssä Sosiaalifoorumissa pohjavesiasioista ja Suomeen suunnitteilla olevista lainsäädännön muutoksista. Outo tilanne mehtätilan emännälle.

Puhuin samoista asioista kuin täällä olen kirjoittanut. Kun se (mitä tässä ylväänä kutsun puheekseni :D ) oli päättynyt alkoi vapaa keskustelu. Minulle esitettiin muutamia kiperiä kysymyksiä joihin en suoralta kädeltä pystynyt tyhjentävästi vastaamaan. Tämä oli hyvä asia. Erittäin hyvä. Kysymykset tarttuivat vesiasiaan ja lainsäädäntöön eri kantilta ja osoittivat että sitä puolta tulee tutkia lisää. Se kertoi myös sen, että nämä asiat todella kiinnostavat ihmisiä. Ennenkaikkea se oli hyvä myös sen takia, että ihmiset näkevät etten ole kaikkitietävä vaan aivan tavallinen; ei tule vääriä odotuksia suhteeni; sen sijaan kenties tulee oivallus siitä että kuka tahansa voi tehdä jotain, voi vaikuttaa.

Meille varattu aika päättyi. Keskustelu siirtyi pihamaalle. Mukaan tuli uusia ihmisiä, toisia lähti. Tunnin päästä suunnilleen keskustelu kulki yhä koossa olevan ryhmän mukana Keskustorille. Ja jatkui. Mukaan tuli uusia ihmisiä, toisia lähti. Kuinka usein Suomessa näkee toisilleen ennestään tuntemattomien ihmisten väittelevän innostuneesti politiikasta torilla? Kuinka usein Suomessa näkee todella vuorovaikutteista dialogia -joka vieläpä on syntynyt spontaanisti? Se oli mahtavaa!

Ennen puhettani Kansan Vaaliliiton työssä Keskustorilla vietetty aamupäivä antoi sekin paljon. Sai kuunnella eri ikäisten ihmisten mielipiteitä ja -tuntoja siitä kuinka maa makaa. Minut yllätti se, kuinka perusteltuja mielipiteet olivat. Tieto ei selvästikään ollut peräisin vain päivittäismediasta. Ihmiset pohtivat ajan ilmiöitä ja syitä niihin. Olen iloinen!

Öinen ajomatka halki vanhan maanviljelysseudun ja siellä täällä ohittamani nukkuvat kaupungit, tien nauha jota kuljin läpi kauniin kotimaan: ajattelin Teitä suurella hellyydellä, kanssaihmiset.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (18 kommenttia)

Esa Kärnä

Hyvä Riikka! Aina kun nykyään ajattelen politiikkaa, tulee mieleen Anni, Jutta ja Riikka - kolme keskushyökkääjää. :)

Sami Haapavaara (nimimerkki)

Anni ja Jutta, sopii yhtä hyvin yhteen kuin rutto ja kolera. Esa Kärnän omaan blogiin en enää viitsi kommentoida, mies kun muokkaa kommentoijien kommentteja. Todellinen fasistinen vihreä.

Henry Bjorklid

Esa Kärnästä sen verran että hän aiemmin sensuroi tekstejäni. Muutama päivä myöhemmin hän kehui minua "fiksuksi jätkäksi". Sitten huomasin, että hän kaiken kukkuraksi muuttaa omia kommenttejaan. Kommentteja joihin minun kommenttini perustui.

Jätkällä on suunilleen sama politiikka kuin Kokomustalla, Vihreillä ja YLEllä yhteensä. Kyllähän minäkin varmaan skitso olen korotettuna potenssiin 3, mutta että jollakin on ainakin 9 sivupersoonaa, sitä ei minunkaan persoonani pysty ymmärtämään, vaikka olemme pitäneet miitingin aiheesta.

Vielä:
Meidän pitäisi alkaa tekemään listaa myös näistä muista sensoreista. Tiedän ainakin neljä sellaista täällä, mutta en ole ottanut screenshot-kuvaa kaikista tapauksista, joten se on usein vaikea todistaa.

Henry

Jari-Petri Heino (nimimerkki)

Kärnä ja Ana Maria ovat samalla aaltopituudella mitä tulee kommenttien muokkaamiseen. He ovat Vesa Hackin ohella ihmisiä joiden blogeihin en kommentoi.

Sinä olet Riikka hieno ihminen joka jaksaa taistella sen asian puolesta mihin uskoo, sitä minä arvostan todella korkealle ja uskon, että niin tekee moni muukin.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Kiitos ihanasta, suloisesta, mahtavasta kirjotuksesta! Met emmä hylkää kettään ja puolustama hyviä asioita ja jatkettaanpa! Kiitos Riikkalle, olet kyllä mainio tappaus tai siis ihminen!

Markus Lehtipuu (nimimerkki)

http://travellerism.wordpress.com/2010/05/23/mita-...

Oma listani tämän vuoden suurista kohtalonkysymyksistä. Valitettavasti tuo vesiasia ei ole listalla, mutta puuttuu sieltä varmasti muitakin tärkeitä kysymyksiä.

outo (nimimerkki)

En voi olla mainostamatta.

Blogisivusto, joka tarjoaa helppotajuista tietoa taloudesta sekä energiasta.
http://www.samassaveneessa.info/
Kannattaa tutustua.

Esa Kärnä

#4. Mitä sinun kirjoittamia tekstejä olen sensuroinut?

Editoin omien kommenttieni kellonajat tarvittaessa sellaiseksi, että viestit ovat loogisesti johdonmukaisessa järjestyksessä:

Henry kirjoittaa kommentin yöllä kello 01.23
Käyn koneella aamulla kello 8.45
Editoin oman vastauksen kellonajan kello 01.25 jotta ne muut arviointijonoon tulleet 20 viestiä eivät mene näiden väliin.

Mitä kommentteja olen muuttanut?

Millä toisella nimellä kuin omalla nimelläni olen kirjoittanut Uusi Suomi blogeihin?

En nimittäin olen kirjoittanut kertaakaan yhtään kommenttia muuta kuin omalla nimelläni sisään kirjautuneena.

Mitkä ovat nämä 9 sivupersoonaa joilla väität minun kirjoittavan Uuteen Suomeen?

Esität minusta nyt sen laatuisia väitteitä että tämä asia ei jää enää tähän, vaan teen sinusta tutkintapyynnön poliisille.

Hyvää päivänjatkoa.

Jari-Petri Heino (nimimerkki)

Vai, että tutkintapyyntö? Milläköhän perusteilla. Poliisi poliisi, ne kirjoittaa musta valheita US-blogien kommenttiosastoissa????

Miten olis aamukahvi?

Esa Kärnä

Kunnianloukkaus on luonnollista henkilöä kohtaan kohdistuva asianomistajarikos, josta rangaistaan rikoslain mukaan.

Suomen rikoslaki määrää kunnianloukkauksesta:

»Joka
1) esittää toisesta valheellisen tiedon tai vihjauksen siten, että teko on omiaan aiheuttamaan vahinkoa tai kärsimystä loukatulle taikka häneen kohdistuvaa halveksuntaa, taikka
2) muuten kuin 1 kohdassa tarkoitetulla tavalla halventaa toista,
on tuomittava kunnianloukkauksesta sakkoon tai vankeuteen enintään kuudeksi kuukaudeksi.
Edellä 1 momentin 2 kohdassa tarkoitettuna kunnianloukkauksena ei pidetä arvostelua, joka kohdistuu toisen menettelyyn politiikassa, elinkeinoelämässä, julkisessa virassa tai tehtävässä, tieteessä, taiteessa taikka näihin rinnastettavassa julkisessa toiminnassa ja joka ei selvästi ylitä sitä, mitä voidaan pitää hyväksyttävänä.
Kunnianloukkauksesta tuomitaan myös se, joka esittää kuolleesta henkilöstä valheellisen tiedon tai vihjauksen siten, että teko on omiaan aiheuttamaan kärsimystä ihmiselle, jolle vainaja oli erityisen läheinen.»
(Rikoslain 24. luku, 9 §[1])

Törkeästä kunnianloukkauksesta laki sanoo:

»Jos 9 §:n 1 momentissa tarkoitetussa kunnianloukkauksessa
1) rikos tehdään joukkotiedotusvälinettä käyttämällä tai muuten toimittamalla tieto tai vihjaus lukuisten ihmisten saataville taikka
2) aiheutetaan suurta tai pitkäaikaista kärsimystä taikka erityisen suurta tai tuntuvaa vahinkoa
ja kunnianloukkaus on myös kokonaisuutena arvostellen törkeä, rikoksentekijä on tuomittava törkeästä kunnianloukkauksesta sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.»
(Rikoslain 24. luku, 10 §[2])

Kunnianloukkauksen täyttymistä arvioitaessa ydinkysymys on yleensä, onko väite tai vihjaus ollut totta, vai onko se perätön.

Tämän hetken tietoliikenneoloissa nämä säännökset ovat hyvinkin keskeisiä; henkilön kunniaa voidaan loukata myös esimerkiksi sähköpostissa, tekstiviestissä, verkkosivuilla, keskustelupalstoilla tai blogissa.

Wikipedian artikkeli kokonaan: http://fi.wikipedia.org/wiki/Kunnianloukkaus

Esa Kärnä

Henry Björklid esittää viestissä #4 seuraavat väitteet:

1.Esa Kärnästä sen verran että hän aiemmin sensuroi tekstejäni.

TOTTA - poistan blogistani kaikki henkilöön menevät solvaukset tai esimerkiksi kyläpoliitikoiden lähettämät vaalimainokset.

2.Muutama päivä myöhemmin hän kehui minua ”fiksuksi jätkäksi”.

TOTTA - mielestäni ihan aiheesta, koska Henry oli ainoa kommentoija joka vastasi oikein kaikki 6 kysymystä jotka esitin työttömyydestä.

3.Sitten huomasin, että hän kaiken kukkuraksi muuttaa omia kommenttejaan. Kommentteja joihin minun kommenttini perustui.

VALE - editoin tarvittaessa omien viestieni kellonajan viestiketjuun sopivaksi, kuten tuossa edellä totesin.

4.Kyllähän minäkin varmaan skitso olen korotettuna potenssiin 3, mutta että jollakin on ainakin 9 sivupersoonaa, sitä ei minunkaan persoonani pysty ymmärtämään, vaikka olemme pitäneet miitingin aiheesta.

VALE - kirjoitan Uusi Suomi blogeihin ainoastaan omalla nimelläni ja sisäänkirjautuneena.

repe (nimimerkki)

Ylikarjanmaan sivuilla suomennettu video velkaantumisesta:

http://nwo.11syyskuu.net/

"22.5. The Story of Your Enslavement - Ihmistarhaus. Suomenkielisin tekstein varustettu video siitä miten olemme lopultakin vain orjia ja miten ihminen on kaikista luonnonvaroista arvokkain. Ihmisten pitämiseksi orjan asemassa on kehitetty aikojen saatossa monia järjestelmiä, joista nykyinen "demokratia" on ollut kaikkein tehokkain. Stefan Molyneuxin monet muutkin videot ovat katsomisen arvoisia. Hän esimerkiksi esittää, että valtion velanotto tarkoittaa käytännössä ihmisorjien myymistä sijoittajille. Itse olen ajatellut, että valtion velanotto on yksityistämisen äärimmäinen muoto. Siinä veronmaksajien veronmaksukykyä myydään markkinoilla sijoittajille"

repe (nimimerkki)

Äh. Aika paska video tuo suomenkielinen. Nuo verotusjututkin ovatvarmaan muissa pätkissä.

Jari-Petri Heino (nimimerkki)

#11. Cmoon. Mitkä ovat nyt sitten ne vahingot ja kärsimykset joilla aiot perustella kunnianloukkauksesi?

Lueppa uudelleen tuo itse postaamasi kohta.

Edellä 1 momentin 2 kohdassa tarkoitettuna kunnianloukkauksena ei pidetä arvostelua, joka kohdistuu toisen menettelyyn politiikassa, elinkeinoelämässä, julkisessa virassa tai tehtävässä, tieteessä, taiteessa taikka näihin rinnastettavassa julkisessa toiminnassa ja joka ei selvästi ylitä sitä, mitä voidaan pitää hyväksyttävänä.

Kannattaisi varmasti itse kunkin hieman katsoa peiliin, jos noin vähästä loukkaantuu.

Sami Haapavaara (nimimerkki)

Poliisi, poliisi, pojat kiusaa sanallisesti hiekkalaatikolla, niimpä minä kiusaan teitä tutkintapyynnöllä. Kuinka vihreää ja aikuismaista politiikkaa.

Mutta kun ei Kärnä näköjään älähtänyt minun väitteestä, niin hän samalla myönsi väitteeni todeksi. Eli muokkaa kommentteja.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Aina luotettava ja asiapitoinen Tapio Kuosma http://jugement.blogit.uusisuomi.fi/2010/05/23/l%e...

Jorma Tapio, tuo viimeisimmän bloggauksesi linkki tänne

Salon Petri (nimimerkki)

Hienoa Riikka ja kumppanit. Tekemällä oppii. Ollaan omia itsejämme ja pyritään kuuntelemaan muunkinlaisia mielipiteitä, sillä täysin yksin kukaan meistä ei elämässään pärjää.

Tässä vesiasiassa kaikkien apua tarvitaan tietojen seurantaan, tietojen välitykseen, analysointiin ja kommentointiin.

Tässä tiedossani olevista keskuslinkeistä on toivoni mukaan lakimuutoksista kiinnostuneille jotain apua. Aiheena siis vesilainsäädännön uudistaminen

OIKEUSMINISTERIÖ
http://www.om.fi/11899.htm

VALTIONEUVOSTON HANKEREKISTERI (HARE)
http://www.hare.vn.fi/mHankePerusSelaus.asp?h_iID=...

EDUSKUNTA - HE 277/2009 vp vesilainsäädännön uudistamiseksi
http://www.eduskunta.fi/triphome/bin/vkx3000.sh?TU...

* * * *

Vesiasiaa en tunne tarkemmin.

Itse tunnen oikeusturvaan liittyviä asioita, mutta varoitan jo nyt, että kaikki on mahdollista lainsäädännön valmistelussa.

Pienet sanamuutokset tai lauserakenteiden järjestysten muuttamiset saattavat muuttaa koko lain aivan päinvastaiseksi kuin oli alunperin ollut puheena.

Joten toivottavasti mahdollisimman moni vesiasiasta kiinnostuneista ennättää seurata eduskunnan käsittelyvaiheita meitä kaikkia koskettavassa asiassa.

Myös aktiivinen jälkiseuranta kannattaa.

Lakeja muutetaan Suomessa kaikessa hiljaisuudessa yksittäisin asetuksin helposti huonompaankin suuntaan...

Toimituksen poiminnat