KissanKulmasta

Oikeusturvan perikato

Suomessa lakisääteisen tapaturmavakuutuksen muutoksenhaku tapahtuu tapaturma-asioiden muutoksenhakulautakunnassa. Toisessa vaiheessa (joka on Suomessa käytännössä myös viimeinen vaihe) muutosta haetaan vakuutusoikeudesta. Joissain  harvoissa tapauksissa KHO myöntää valitusoikeuden; valitusoikeutta ei siis käytännössä ole vaikka siihen laissa vaaditut perusteet täyttyisivät.

Oikeusministeri Johannes Koskinenkin myönsi aikanaan, että "muutoksenhaun kaksi ensimmäistä vaihetta eivät kykene tarjoamaan kansalaisille puolueetonta oikeudenkäyntiä, koska vakuutusyhtiöt ovat niissä ylivertaisessa asemassa."

Miksi näin? Eräs syistä on ns. nelikantainen lainsäädäntömalli.

kaavio: http://ajankuva.blogspot.com/2009/10/jaljet-vaalirahoituksen.html

Suurimmat vakuutusalan toimijayhteisöt Suomessa, joiden intresseihin jatkuva ja pitkäkestoinen, poliittisiin päättäjiin vaikuttaminen eli lobbaaminen liittyy ovat: Työeläkevakuuttajat eli TELA ry (sopiva nimi :D ), Tapaturmavakuutuslaitosten Liitto (TVL), Liikennevakuutuskeskus (LVK), Potilasvakuutuskeskus (PVK) ja Lääkevahinkovakuutuspooli.

"Lisäksi on huomioitava Valtiokonttorin  ja Kansaneläkelaitoksen intressit suhteessa lainsäädännöstä päättäviin henkilöihin." Nämä ryhmät ovat nelikantaisen vakuutusoikeudellisen erityistuomioistuinjärjestelmän keskeisimmät käyttäjät ja rahoittajat. Eli vähän sama kuin Suomessa toisinaan harrastettu tapa, jossa tutkinnan kohteena oleva poliisi suorittaa tutkinnan itseensä kohdistuvista rikosepäilyistä, esimerkkinä vaikka Tenkulan perheen kokemukset viranomaistoiminnasta Suomessa http://www.kotinet.com/veikko.tenkula/ .

Tapaturmalautakunnan -jota kautta muutoksia vakuutusyhtiöiden päätöksiin haetaan- vuotuiset kulut maksavat vakuutusyhtiöt. Vakuutusoikeudessa taasen istuu presidentti Halosen vahvistaman uuden lain mukaan vakuutusyhtiöiden kouluttama lääkärijäsen (ns. vakuutuslääkäri) eli potilaiden vastapuolen edustaja. Elämme todella vahvan demokratian ja tasa-arvon aikoja (kuten Tarja Halonen tapaa lausua).

"Kansanedustajat pakotetaan ryhmäkurin kautta olemaan hiljaa perustuslain vastaisesta lainsäädäntömenetelmästä. Myös oman poliittisen uran kääntyminen ison puolueen sisällä laskusuuntaan on tehokas uhkakuva, mikäli yksittäinen kansanedustaja yrittää tuoda epäkohtia avoimeen julkisuuteen."

Tätä kuitenkin tapahtuu silloin tällöin, se on tunnustettava, vaikkei se käytännön tasolla mihinkään johdakaan. Myös vaalirahoituksen saaminen vaikuttaa tässä: Tieto "vaaliavustuksen" loppumisesta on tehokas pidäke niille yltiöpäille jotka tuntevat omantunnon pistoksia säätäessään ja hyväksyessään edustajanvalansa vastaisia lakeja. "Vaaliavustus" taas ohjataan puolueiden tukiryhmien kautta eikä sen jälkiä juurikaan sen pidemmälle yleensä seuratakaan kuin em. tukiryhmiin, joten asian todistaminen on vaikeampaa.

Oikeutta voi tietenkin yrittää saada Euroopan Ihmisoikeustuomioistuimen (EIT) kautta, josta sateleekin vuosittain muistutuksia Suomelle kansalaisten perusoikeuksien rikkomuksista, oikeuskäsittelyiden pitkittämisistä jne. Jopa siinä määrin että Suomi saa yksinään enemmän huomautuksia ihmisoikeuksien rikkomisesta kuin muut Pohjoismaat yhteenlaskettuna.

EIT ei tienä sekään ole kuitenkaan varma. Suomen edustajana nimittäin EIT:ssa istuu Päivi Hirvelä, valetuomariksi tituleerattu. Lempinimensä hän on saanut narahdettuaan työtodistuksensa väärentämisestä kaunistelusta. Päivi Hirvelä nousi aikanaan asemaansa demareiden mandaatilla ja jatkanee nyt ulkoistamisministeri Aleksander Stubbin (kok) tuella ainakin vuoteen 2015 saakka. http://riikkasoyring.blogit.uusisuomi.fi/2010/03/05/valetuomari/

Päivi Hirvelän päätehtävä Suomen edustajana EIT:ssa vaikuttaisikin olevan olla tulppana Suomesta tuleville valituksille.

 EIT edellyttää, että kaikki kansalliset mahdollisuudet on käytetty. Jos KHO ilmoittaa, että se ei ota asiaa käsittelyynsä, voi valittaa EIT:hen

Voitaneen siis perustellusti kysyä, onko Suomi millään tavalla länsimainen oikeusvaltio?  

 

ps. Myös Electronic Frontier Finland eli Effi ry http://www.effi.org/ on toiminut tehokkaasti kansalaisten oikeuksien puolesta.

Kansan Vaaliliitto http://vaaliliitto.fi/ , joka pyrkii yhdistämään suomalaisia pienpuolueita, yhdistyksiä ja yhteisöjä saman lipun alle tehokkaamman tuloksen saamiseksi  vasta aloittelee toimintaansa. Jokaisen Vaaliliittoon kuuluvan ryhmän oma agenda säilyy itsenäisenä mutta yhteisesti sovittuja asioita ajetaan ryhmänä.

------

B-osa, liitteet:

http://www.oikeusturvanperikato.info/

Hannu Kukkonen (Oikeusturvainfo) kertoo oikeusturvasta Suomessa  http://bambuser.com/channel/Vikavirtasuoja/broadcast/757968

Perustuslaki http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1999/19990731

Ihmisoikeudet http://www.ihmisoikeudet.net/materiaalia-teemoittain/ykn-julistukset-ja-sopimukset

Ihmisoikeudet, Euroopan Unioni http://europa.eu/pol/rights/index_fi.htm

Eurooppalaisen Oikeusturvan Keskusjärjestön (EOK ry) uutisarkisto http://eok.fi/eok/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=27&Itemid=50

(Viranomaisrikollisuus Suomessa http://www.anttalainen.com/suomeksi/viranomaisrikollisuus/maaritelma.html )

(Vapaamuurarit Suomen Oikeuslaitoksessa http://www.kansallissosialismi.org/oikeusmuurarit.php )

----------------------

EDIT 31.5 2010 http://bambuser.com/channel/vaaliliitto/broadcast/792739 Politiikan grillissä puhutaan asiaa

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (22 kommenttia)

Jussi Vaarala

Sinusta pitää tehä kansanedustaja.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Ja nyt lähden mättelemään lisää halkoja liiteriin. Palannen yömyöhällä eetteriin.

1970blue (nimimerkki)

Ei ole hyvin monelta kantilta katsottuna. Korkein oikeuskin on meillä poliittinen. Lainsäädäntö on lisäksi hyvin puutteellisesti valmisteltua.

Esko (nimimerkki)

Taitaa olla turhaa taistella tutkainta vastaan, mutta arvostettavaa joka tapauksessa.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Jyrki Virolainen, professori ja entinen tuomari käsittelee omassa blogissaan Suomen asioita hauskasti ja valaisevasti. Kommentoijissa on paljon asianajajia.

Sieltä on helppo etsiä tietoa, sillä blogissa on aihealueiden hakemisto aakkosjärjestyksessä.

http://jyrkivirolainen.blogspot.com/

1970blue (nimimerkki)

Eipä tuo Biaudetin valintakaa ihan niitä siisteimpiä ollut oikeusturvan kannaltakaan. Hakuilmoituksessa annetut kriteerit täyttäneitä, päteviä hakijoita oli, mutta päätettiin valita RKP:n junailemana vuodesta 1983 oikeustieteitä "opiskellut" henkilö. Tuo tutkinnon loppuun saattamattomuus on mielestäni ennemminkin haitta ja osoitus siitä, ettei vie asioita päätökseen.

Markus Lehtipuu (nimimerkki)

Olen samaa mieltä vaaliliitosta (no, yleensäkin olen samaa mieltä Riikan kanssa...), mutta pelkään, että miniatyyripuolueiden perustajissa saattaa olla paisunutta egoa ja jääräpäisyyttä.

Muuta ei voi kuin toivoa, että järki voittaa: ilman vaaliliittoa KUKAAN ei pääse eduskuntaan. Se on matemaattinen tosiasia. Vaaliliiton kanssa PARHAAT pääsevät, ja siksi se kannattaa tehdä.

Vanha demari (nimimerkki)

"EIT:n on myöskin vaikea valittaa, sillä periaatteessa siellä vaaditaan että asia on jo käynyt Suomessa läpi kaikki oikeusasteet. Jos KHO ei myönnä valituslupaa ja ota asiaa käsittelyynsä, on tie EIT:n useimmiten tukittu."

Tämä ei pidä paikkaansa. EIT edellyttää, että kaikki kansalliset mahdollisuudet on käytetty. Jos KHO ilmoittaa, että se ei ota asiaa käsittelyynsä, voi valittaa EIT:hen

Sanna Tenkula (nimimerkki)

Oulaisten kaupunki on pihapiirissämme olevaa ympäristörikosta kaavoittamassa maa-aineksen ottopaikaksi. Samoin meidän talomme takana olevaa pihaamme maa-aineksen otto paikaksi. Todellisuudessa laiton louhinta on tapahtunut 80 luvulla, mutta asiakirjat on laadittu kuin louhintaa ei olisi tapahtunutkaan.

http://www.kotinet.com/veikko.tenkula/ilmakuva.html
kuvassa 2 ha.vesimonttu n. 20m. syvä. Vesimontun päältä maa massat kasataan ja aletaan louhimaan johon muodostuu louhinnan jälkeen lammikko.

http://www.kotinet.com/veikko.tenkula/jatekivi.html

Samoin jätekivet joita on 5ha. valvova viranomainen 80 -luvulla valan nojalla todisti, että ovat vaarallisia ja lupaehtojen vastaisesti. Toukok. 2010 v. yleiskaavan laatijat eivät näe näiden kivikasojen olevan.

http://www.kotinet.com/veikko.tenkula/tynnyri.htm

http://www.kotinet.com/veikko.tenkula/tynnyrit.html

http://www.kotinet.com/veikko.tenkula/vessa.html

http://www.kotinet.com/veikko.tenkula/kompressori....

http://www.kotinet.com/veikko.tenkula/peltilaatikk...

http://www.kotinet.com/veikko.tenkula/luiskaus.html

http://www.kotinet.com/veikko.tenkula/kompressori2...

Mitään näistä edellämainituista asioista ei ole tapahtunutkaan, mutta ehdottomasti kielletään louhinnan loputtua ei saa jäädä alueelle mitään rakennelmia eikä oljyjä saa maa perään jäädä.

Alue on tuhottu kuin sotatanner ja pihapiirimme on öljyn saastuttama todellisuudessa. Mitään täällä ei ole louhittavaa kuin mielikuvituksissa.

Tätä on viranomaisrikollisuus ja täysin avointa, kun viranomaiset toimivat kuin sienirihmasto. Poliisin on oltava sokea kun ympäri Suomen tapahtuva laiton räjähdysaineen käyttö ja varastointi kuuluu sisäministeriön valvontaan.

Haapajärven komisarionkin oli valehdeltava asiakirjoihin louhijalla luvat 2010 v. Mutta Apulaisvaltakunn. syyt. Jorma Kalske teki päätöksen asiakirjoista ja kuvista näkee louhinta tapahtunut 80 luvulla. Asia vanhentunut ja virkarikokset mutta jätti huomioimatta, että viranomaisten peite toimet 2000- 2009 v. eivät ole vanhentuneet.

Oskari (nimimerkki)

Oikeusvaltion tunnusmerkkeihin kuuluu, että siinä on piippumaton perustuslakituomioistuin ja että kansalainen saa asiansa ratkaistuksi oikeusistuimessa kohtuullisessa ajassa. Euroopan neuvoston ihmisoikeustuomioistuin on jo noin sadassa sinne kannelussa tapauksessa antanut Suomelle langettavan päätöksen ylipitkistä oikeusproseseista.
Juristiryhmän selvitys (promerit.net) kertoo, että Suomi ei noudata EY:n perustamissopimuksen, johon se on sitoutunut, määräyksiä laittomista valtiontuista. Sellaiseksi katsotaan julkisen omaisuuden kähmintäkauppa alle käyvän hinnan tai alihinnoiteltu vuokraaminen.
Suomen oikeuslaitoksen tilaa kuvaa hyvin se, että yrittäjä joutuu elinkeinotoimintaansa haittaavassa, kilpailijaa suosivassa kaava- kiinteistökauppa-asiassa hakemaan oikeutta Euroopan unionin komissiosta. Liitettinhän Suomi EU:n maanpetoksen tunnusmerkit täyttäneellä, perustuslain vastaisella menettelyllä, jota riippumaton perustuslakituomioistuin ei olisi voinut hyväksyä.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Jussi, #1,

kiitos luottamuksesta! Vai haluatko todellisuudessa lukea seksielämästäni keltaisesta lehdistöstä ;D

Markus Lehtipuu, #8, totta! Vaaliliitto tarvitsee kaiken. Ja sen lisäksi onnea.

Vanha demari, #9, kiitos oikaisusta! Korjaan hetimmiten asian blogin tekstiin.

-------------
TIEDOTE:

Tiedotusvälineille 19.5.2010

MILLOIN ON SÄÄSTETTY TARPEEKSI?

Kreikassa pintaan noussut kansainvälisen keinottelutalouden, euron ja EU:n
kriisi on käynnistänyt Suomessa puheet valtiontalouden leikkauksista,
niin kutsutuista säästöistä. Tässä ei ole mitään uutta. Meillä on säästetty
kaksikymmentä vuotta, huonoina aikoina ja hyvinä aikoina. Kukaan ei ole
kertonut, milloin olemme säästäneet tarpeeksi. Missä on raja? Vai onko sitä
olemassakaan?

Suomalainen hyvinvointiyhteiskuntamallin toimintakykyä on kolmen suurimman
puolueen johdolla järjestelmällisesti heikennetty vuosikymmenet. Se kelpaa
kuitenkin edelleen syntipukiksi ja uusien leikkausten kohteeksi. Tosiasiassa
säästäminen on käynyt kalliiksi. Säästöt ovat usein näennäisiä ja hukkaavat
resursseja. Terveyskeskusten säästöt ovat lisänneet erikoissairaanhoidon kuluja,
veronkevennykset on maksatettu palvelumaksujen nostoilla ja niin edelleen.
Säästämisen myötä lastensuojelun tarve on kasvanut räjähdysmäisesti,
mielenterveysongelmat lisääntyvät, vanhuksia säilötään rikollisella tavalla
laitoksissa lääketokkuraisina.

Puheet suomalaisen yhteiskuntamallin kalleudesta ja säästämisen
välttämättömyydestä asettuvat oikeisiin mittasuhteisiinsa, kun katsoo mitä
muualla maailmassa tapahtuu. USA:n ja Englannin kaltaiset maat olemattomine
hyvinvointijärjestelmineen ovat äärimmäisen velkaantuneita. Vyönkiristyksiä
vaaditaan. Suomi voi lahdata vielä toimivat hyvinvointiyhteiskuntansa osat, ja
saada markkinat tyytyväisiksi hetkellisesti. Epäilemättä jotkut pörssikurssit
reagoisivat myös positiivisesti. Entä sen jälkeen?

Todellisuudessa säästöjä tarvitaan siihen, että valtiot voivat keskittää varansa
keinottelijoiden tappioiden maksamiseen - kuten Kreikan kriisin kohdalla
tapahtuu. Liikepankkien tappioiden sosialisoiminen, maksattaminen
Euroopan laajuisesti veronmaksajilla on valtiovarainministerimme mukaan
”kansanvallan voitto”. Tämänkin ”voiton” vuoksi suomalaisten on – niin,
säästettävä.

Säästöjen todellinen hinta maksetaan tulevaisuudessa. Tämä on tuttua kaikilta
aloilta, joihin nykyinen keinottelutalous ulottaa sormensa. Vallassa olevien
poliitikkojemme mielestä keinottelijoiden on voitava hankkia mahdollisimman
nopeasti ja esteettä voittonsa – ja maksattaa sitten tappionsa yhteiskunnilla.
Ajan henkeä kuvaa erinomaisesti vanha sanonta ”meidän jälkeemme vedenpaisumus”.

Tuhoisan keinottelutalouden toimintaolosuhteiden turvaaminen ei voi olla
Suomi-nimisen valtion ensisijainen tehtävä. Nyt näin näyttää olevan.

Antti Pesonen
Itsenäisyyspuolueen puheenjohtaja

Jussi Vaarala

12. Riikka, mää tuun kysymään ite hehee :)

Pertti Heinonen (nimimerkki)

Uskon että oikeudenmukaisemmalla Suomella on vielä toivoa kun luen kannanottoja näistä US:n blogeista. Sinulla Riitta on oikeudentajuinen ajatusmaailma ja monia muitakin Suomen nykytilasta huolestuneita läytyy. Suomensyöjä puolueet ovat ahmineet sillat takanaan joten ennustan niille karkoitusta "eristyssarelle" seuraavissa vaaleissa. Tai sitten jos ei, olemme ansainneet heidät!

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Pertti Heinonen, #14,

oikein on oikein ja väärin on väärin, niin yksinkertaista se minusta on. Ja jos jokin asia on epäselvä, sitten sitä selvitellään, avoimesti. Useimmat ihmiset lienevät rehellisiä perusluonteeltaan. Ja siksi kai niin helppoja vedättää. Rehellinen ei ensimmäisenä epäile toista kieroista tarkoitusperistä

Rehellinen voi olla vaikka ei olisi naiivi.

Yhdyn toiveisiisi Suomensyöjä-puolueista.
Vuokrataan Sahalinin saari niitä varten.

Tosin muistelen kuulleeni että valtapuolueet KÄYVÄT jo saaristossa lomailemassa ja harrastamassa kaikkea millä heitä voidaan kiristää. Saari ei ole Suomessa vaan paljon lämpimämmässä ilmastossa.
Huhua tietenkin vaan...asia tuli joskus puheeksi erään puoluetyypin kanssa kun tv:ssa oli ollut dokumentti diplomaattipiirien harrastamasta salakuljetuksesta, huumausaineiden nappailusta, orjatyövoiman käytöstä ja lapsipornoilusta.

Henry Bjorklid

Ihan toiseen asiaan:

Katso Riikka täältä vastaukseni Sinun kommenttiin #18:

http://henry2.blogit.uusisuomi.fi/2010/05/18/aanes...

Ehdotan kilpailua, joka sopisi Sinulle. Jos Sinulta vain liikenee aikaa. Avaan itse blogin toisesta aiheesta, johon tartteen myös Sana-Seppojen apua. Minä kun en oikein saa lauseita rakennettua silleen napakasti.

Henry

Henry Bjorklid

Vielä:

Laitoin tänne tarjouksen Kimmo Kiljuselle, postit 7 ja 8:
http://kiljunen.blogit.uusisuomi.fi/2010/05/18/kre...

En tosin ollut huomanut tarkistaa Harmaasuden listalta, kommentti #5 Kimmon edesottamuksia. En ole vielä saanut tarjoukseen vastausta.

Henry

uurija (nimimerkki)

Tiesittekö, että nyt ollaan myymässä myös VR:ää ulkomaiseen omistukseen?

Oikeusturvan alueelle tämäkin kuuluu.

Tänään 19.5.2010 ylen aamutv:ssä vasemmiston Martti Korhonen yritti yksin puolustaa Valtion rautatielaitoksen säilymistä Suomen valtion omistuksessa kahta virkamiestä vastaan. Heikoiksi läppäisyiksi jäivät Korhosen argumentit.

VR:n myyntiä ei voi ymmärtää mitenkään muutoin kuin vallan siirtona ylikansalliseen keskusjohtoon (ECCCP). Raha ja vallankäyttö virtaavat tässäkin pois Suomesta.

Olisi tutkittava, mitkä ovat ne keinot, joilla suomalaiset vastuuvirkamiehet ja poliitikot on saatu myötämielisiksi näin epäedulliselle hankkeelle.

Asiantuntijana esiintyvän henkilön puheesta aamutv:ssä sai sen verran selvää, että kokemukset rautateiden yksityistämisestä eivät ole myönteisiä muualla maailmassa. Suomen viisimiljoonainen kansa on liian pieni että vertailumaiden ”edut” voitaisiin kuvitella meidän oloihimme.

Olennaista on, ettei junamatkustus muutu myynnin myötä halvemmaksi.

En usko kansan vaurastuvan ja kehityksen kulkevan niin, että ilman halpaa ja luotettavaa raideliikennettä tullaan toimeen Suomen perukoilla. Päin vastoin, kohta pitää miettiä keinoja kuinka selviydytään osaksi luontaistaloudessa, kauniilla Suomen maaseudulla, kun yhteiskunnan tukirakenteet yksi toisensa jäkeen pettävät.
Enpä usko, että tälle näylle enää monikaan nauraa.

Pertti Heinonen (nimimerkki)

Eikö Englannissa saatu yksitystämisestä nimenomaan huonoja kokemuksia? Jos en aivan väärin muista, yksityinen yhtiö ei välittänyt säännöllisistä huolloista eikä yleensä jatkuvuudesta. Kaikki rahallinen hyöty otettiin irti kohonneina hintoina ja heikentyneenä palveluna. Jos Suomi on yksityistämässä VR:ää, sano että samoilla teillä kuljetaan. Jumalauta...Eikö tälle löydy loppua? Suomi myydään paloina maailmalle parissa hallituskaudessa!

suomalainen (nimimerkki)

# 17 Kiljunen ei uskaltanut tulla edes äänestykseen Harmaansuden listan mukaan, eli satsaat kyseenalaiseen hevoseen.

suomalainen (nimimerkki)

# 18 "Kiskoyhtiö" vai "kuljetusyhtiö"? Britanniassa valtio joutui ottamaan tuhotun yhtion takaisin kunnostettavaksi. Yksi asiantuntija väitti ettei nykyisille kiskoille mahdu enemmän junavuoroja, joten luvan antaminen toisille kuljetusyhtiöille lähinnä kait pääkaupunliseudun volyymimarkkinoilla nakertaa vain nykyisten kannattavuutta. Tuomittava ajatus.

J.J (nimimerkki)

Moi Riikka.

Noinhan se suurinpiirtein menee. Itsellä omakohtaista kokemusta. Olin kolarissa vuonna 1996, ja siitä johtuneiden vammojen takia jouduin jäämään töistä pois ja siitä sitten alkoi ongelmat. Vakuutusyhtiö oli erimieltä. Leikattu on nyt kaikkiaan 13 jalkoja, ne saivat aikasmoiset murtumat. ( avomurtumia useita). Niin, vein asian käräjille sillä huomasin valituslautakuntien vain aina myötäilevän yhtiön kielteisiä korvauspäätöksiä. Sitten kun haastoin vakuutusyhtiön oikeuteen heidän vastavetonsa oli se että minut todettiinkin heidän lääkärien mielestä olevan täysin työkykyinen. No, käräjät voitin.... vakuutusyhtiö sai valitusluvan Hoviin, ja siellä työkyvyttömyyskorvaus pudotettiin 60% ; ksi. Valitin Korkeimpaan, mutta valituslupaa ei myönnetty. Valitin sitten EU-ihmisoikeustuomioistuimeen, ja valituslupaa ei myönnetty...ei kuulemma kuulu heidän tehtäviin tutkia sellaista asiaa. Sinänsä...siellä kolmen tuomarin listalla ( ne kolem kovaa jotka katsoo onko asia käsittelyn arvoinen) oli myös nimi Päivi Hirvelä....ja tästä herää taas pieni epäilys että onkos kaikki nyt ihan puolueettomasti siellä valituksien "suodattimessa". Jännää touhua tämä Suomalaisen hyvinvointivaltion toiminta. No, näillä mennään.... onneksi kaiken jälkeen yhä kävelen omilla jaloillani.... ja kädet ja pää toimii....toimii....toimii.... =))

http://www.youtube.com/watch?v=MNnwcOY9o60

Toimituksen poiminnat