KissanKulmasta

"Hyvien" päätösten Heinävesi

Heinävedellä todella pitää paikkansa sanonta savolaisista projekteista "Aloittamista vaille valmis".

Heti kunnallisvaalien 2008 jälkeen esiteltiin valtuustolle ja hallitukselle suunnitelma ekokylästä, joka  toimisi ekorakentamisen mallina, matkailuvalttina, kulttuurin edistäjänä ja tarjoaa tiloja käsityöläisille näin edistäen työllisyyttä ja kunnan vetovoimaisuutta esim. uusia asukkaita ajatellen. Projekti aloitetaan rakentamalla lapsille satumetsä, ilmainen sellainen. Projektiin kuuluu myös kurssien järjestäminen eri osaamisen alueilta eri yhteistyötahojen kanssa.

Suunnitelmaan voi tutustua täällä  http://provillage.wordpress.com/

Wäläkky lupautui jo alustavan suunnitelman nähtyään hoitamaan kaiken paperityön ja rahoituspuolen asiat. EU:lla on montakin rahastoa, joiden 4-5 kohdan ehdoista suunnitelma täytti kaikki ehdot.

Käsityöläiskylästä tehtiin aloite kunnanvaltuustossa. Aloitteen tekijöinä olivat Heikki Lätti (vas), Mervi Hokka (sdp) ja Outi Piironen (kok). Aloite siirrettiin hallituksen valmisteltavaksi. Siellä se on edelleen.

Matkailusihteeri teki muutaman kysymyksen, joihin vastattiin liitteineen jo seuraavan kuukauden aikana. Kunnajohtajallekin asiaa on esitelty, henkilökohtaisessa tapaamisessa.

Kylän mukana muuttotappioiden Heinävedelle olisi saatu projektin vetäjät asukkaiksi. Heidän mukanaan olisi tullut lingvox, kielten itseopiskelujärjestelmä asukkaille ja matkailuyrittäjille, atk-paja, kieli- ja atktaitoa esim. kunnan kotisivujen uudistamiseen sekä työllisyyttä.

Rahoituksen kunta olisi voinut hoitaa antamalla maapalstan pitkäaikaisella vuokrasopimuksella, antamalla kunnan kalustoa käyttöön metsänhoito- ja tienrakennustöissä sekä tulemalla vastaan erilaisissa kunnan alaan kuuluvissa maksuissa.

Asian tiimoilta järjestettiin useampikin tiedotustilaisuus, sekä yleisölle, kunnanhallitukselle että valtuustolle. Paikalla valtuutetuista olivat aloitteen tekijät sekä Matti Pöllänen (sd). Vastustusta ilmeni tahoilla, jotka mielellään monopolisoivat kunnan kulttuuri- ja matkailuelämää.

Suunnitelma toteutetaan nyt Juankoskella. Onnea Juankoski näkemyksellisestä, rohkeasta ja tulevaisuususkoisesta kuntapolitiikastanne!

 

Kuntalaki (1995/365), 1§:

"Kunta pyrkii edistämään asukkaidensa

hyvinvointia ja kestävää kehitystä alueellaan."

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Eero (nimimerkki)

Koettakaahan nyt pitää vasurit riittävän kaukana hankkeestanne.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Eero, ei Heinävedellä ole mitään hanketta. Enää.

Keskusta ja Kokoomus pitivät siitä huolen, samoin eräät Yhteislistalaiset.

Juankoski saa nyt hyödyt, ja onnittelut heille siitä. Vilpittömästi.

Eero (nimimerkki)

Ei tietenkään ole, enää.

Näkeehän sen esittelijöistä, heti.

Sakari Behm

Hyvää Uuttavuotta Riikka & perhe 2010.

Eero (nimimerkki)

esittelijät = ko. vasurit

Riikka (nimimerkki)

Hopsansaa, oli mennyt Outi Piirosen puolue itse artikkelissa väärin, Se ei ole kokoomus vaan Keskusta. Pahoittelen mokaani.

Kiitos Sakari toivotuksistasi! Sitä samaa sinne.

Toimituksen poiminnat