KissanKulmasta

Europarlamentti rahoittaa uusnatseja

Euroopan parlamentti on myöntänyt noin 600 000 euroa rahoitusta Alliance for Peace and Freedom -puolueelle (APF), eurooppalaiselle uusnatsiryhmälle sekä siihen kytköksissä olevalle italialaiselle Terra Nostra -säätiölle, raportoi ruotsalainen Expo-lehti. 

Europarlamentilta saaduilla rahoilla suunnitellaan järjestettäväksi äärioikeiston tapahtuma tänä kesänä Tukholmassa. 

APF ei ole mikään pieni tai pelkästään ruotsalainen ryhmä. Puheenjohtajana toimii italialainen Roberto Fiore, joka aiemmin johti Terza Positione -järjestöä, joka on kytketty yhteen fasistisen terroristijärjestö NAR:in (Armed Revolutionary Nuclei) kanssa.NAR teki useita terrori-iskuja Italiassa 1980-luvulla.

Pääsihteeri on Stefan Jacobsson, Jacobsson johti aiemmin äärioikeistolaista Svenskarnas -puoluetta. Hänellä oli johtava asema myös valkoista valtaa ajavassa puolisotilaallisessa Svenska Motståndsrörelsen -ryhmässä.
APF:n johtokuntaan kuuluu myös saksalaisia uusnatseja NPD-puolueesta.

Joukko meppejä on sittemmin havahtunut, ja vaatii nyt että europarlamentti lopettaa uusnatsien taloudellisen avustamisen.

 

Lähteet:

Expo (13.4 2016) |Europeiskt miljonstöd till sammanslutning av fascister och nazister http://expo.se/2016/europeiskt-miljonstod-till-sammanslutning-av-fascist...

Expo (15.4.2016) | EU-pengar finansierar svenskt nazistmöte http://expo.se/2016/eu-pengar-finansierar-svenskt-nazistmote_7066.html 

EuObserver (6.5.2016) : MEPs urge end to neo-Nazi grant https://euobserver.com/tickers/133356 

 

Ja nyt kaikki ihmettelemään kovaan ääneen äärioikeiston nousua. Pysykäämme median pystyttämässä mielipidekäytävässä... ja pyh! Lehdistö on pelotellut äärioikeiston nousulla asettamatta äärioikeiston nousua oikeaan viitekehykseen so. noudatetun uusliberaalin politiikan epäonnistumiseen, jonka seurauksena tyytymättömät ovat alkaneet etsiä vaihtoehtoja nykymenolle. 

Tosiasiassa talouskriisin seurauksena ilmaantuneiden yhteiskunnallisten liikkeiden enemmistö on kuitenkin maassa kuin maassa enimmältään ”vasemmistolaista”, tai vielä oikeammin, poliittisesti sitoutumattomia taloudellista oikeudenmukaisuutta vaativia tavallisia ihmisiä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Käväiskääpä Vastavalkeassakin moikkaamassa minua http://vastavalkea.fi/

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

ei fasistit eikä punafasistit(kommunistit)ansaitse penniäkään mistään ilmansuunnasta !

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

Hyvä linkki, kiitti. En tiennytkään , että nykyisin kirjoittelet tuolla forumilla.Siuta on kaivattu, aineski mie oon.

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

Reippaalla määrällä kansanedustajia niin vasemmalta kuin okealtakin omistaa rikosrekisterin.

Poliitikoksi harvemmin pääsee puhtaat pulmuset

Toimituksen poiminnat