KissanKulmasta

Tiski

Kaupan kassan vieressä on pi-itkä hylly täynnä houkutteleviin väreihin käärittyjä makeisia. Ravintosisältö nolla, rutokseltaan lisäaineita. Hinnassa valtavasti ilmaa.
Nautinnon lupauksiin luottava lapsi karjuu karamellia, heittäytyy maahan. Uupuneet -taikka lepsut- vanhemmat antavat periksi, käyttävät rahaa karkkiin. Namuja sormeilevia kytätään. Tuttu näky?
 
Olen itsekin syyllistynyt lahjontaan, sanonut lapsille -Jos odotatte kiltisti autossa sillä aikaa, kun äiti käy äkkiä kaupassa, tuon teille tikkarit.
Nyt on pelko persiin alla ja kasvatusmetodien tarkistelun paikka: tuleeko lapsistani poliitikkoja, kun heitä jo pienestä pitäen lahjuksin kosiskellaan? Silloin kun ei uhkailu ja kiristys, nuo perinteisemmät suomalaiset kasvatusmenetelmät, tehoa tai sovi. Tuleeko lapsistani äänestäjiä, jotka eivät seulo  heille esiteteltyjä lupauksia? Ihmisiä, jotka nielevät mitä vain, valikoimatta? Sanansakin. Apua!
 
Me maksamme veroja. Verovaroista valtio maksaa puoluetukea. Puoluetuella maksetaan mainoksia, joilla ohjaillaan äänestyskäyttäytymistä.
 
Ja sitten ne muut rahat...RAY voisi virallistaa "uuden" suomalaisen rahapelin, Kepulipelin. Jaettaisiin siitä saadusta tuotosta rahaa Vanhas-säätiön kautta puutteessa oleville vanhasille ja muihin yhteistä hyvää edistäviin yleishyödyllisiin tarkoituksiin.

Lautapelinkin aiheesta voisi kehitellä...
Rehdimpää olisi laittaa hinnastot näkyviin virastoihin, puolueiden päämajoihin, valtuustoihin ja saunan pesuhuoneeseen: Lakimuutos 50 000 e/ valittu edustaja, kaavoitus 27 500 e/ edustaja, virkanimitys 5 000 osaketta+eläköitymisvirka jne
 
 Perustuslain mukaan Suomessa valta kuuluu kansalle. Valtaa käyttävät äänestämällä valitut edustajat. Mutta mihin? Äänestäjänä haluan voida luottaa siihen, että minua edustava ihminen on rehellinen. Nyt tunnen pääosin vain myötähäpeää (ja Matin kukkarolla). Yksikään possu pahnoilla ei taida olla aivan puhdas.
 
Tiskiainepullojen kyljessä on nykyään varoitusteksti Ärsyttävää, Irriterande. Astiat on silti pestävä, jos aikoo niitä käyttää.

 

http://riikkasoyring.blogit.uusisuomi.fi/2009/09/29/exit/

http://riikkasoyring.blogit.uusisuomi.fi/2008/09/28/mielikuvajohtamista/

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat