KissanKulmasta

Pankrottipankit vaativat rahanpesun mahdollistavaa lakia, hallitus tottelee

Kansakunnan muisti ei ole niin lyhyt kuin pääministerimme Matti "Muisti" Vanhanen (kesk) tai kuin valtiovarainministerimme Jyrki "Kupla" Katainen (kok) toivoisi. Tietysti netistä löytyvä tieto avittaa kansakuntaa muistamaan. Eipä kummakaan että hallitus haluaa internetin käyttöä sääteleviä ja säännösteleviä lakeja (kts. Effi ry http://www.effi.org/ )

Vaan puhutaanpa taas rahasta. Ja siitä mitä kukin muistaa. Tai ei muista. Tai ei huomannut. Tai ei älynnyt. Eikä kerro.

Kansainvälisiä kirjanpitosääntöjä tarvitaan, että välttyisimme tulevaisuudessa pankkien, vakuutuslaitosten, investointipankkien ja riskirahastojen raha- ja johdannaispelaamisella veronmaksajille aiheuttamilta finanssikuplilta ja talouskriiseiltä. 

Kansainvälisten kirjanpitosääntöjen laatimisesta vastaa tällä hetkellä International Accounting Standards Board. Sen omistaa neljä suurinta kirjanpitoyhtiötä. IASB toimii Delawaren veroparatiisista käsin (1)

Tarvitsemme myös Suomeen Perustuslakituomioistuimen, kansanäänestykset JA uuden hallituksen. Sen opetti tämä viimeisin (mutta ei viimeinen) kriisi.

Miten niin?

Siksi että

Miten taloustaantuma kohtelee Suomea? - Varsin hellästi, arveli Matti Vanhanen (2) taantuman (= syvän laman) alkaessa.

Valtiovarainministerimme Jyrki "Velkatalkoo-Jykä" Katainen lausui "Ei meidän nyt kannata ruveta hötkyilemään eikä kannata ryhtyä panikoimaan." eduskunnalle 16.9 2008 valtion budjettia esitellessään (3) Lehman Brothers-pankki oli juuri kaatunut asiantuntemuksensa ja ahneutensa seurauksiin.

"Olennaista on se, että ei nyt aleta panikoitumaan eikä vaadita touhuamista touhuamisen vuoksi" Katainen rauhoitteli pari viikkoa myöhemmin kun vakuutusjätti AIG oli pelastettu kaatumasta Yhdysvaltain hallituksen avulla. Islanti oli jonossa pelastuslautalle = Katainen ei tunnista kriisiä edes sen keskellä ollessaan.

Wall Streetin verilöylykään ei hetkauttanut Velkatalkoo-Jykää: "On totta, niin kuin olemme aikaisemmin sanoneet, että tämä talousongelma, joka on globaali, tulee vaikuttamaan Suomen kasvulukuihin, mutta se toisaalta todennäköisesti vie meidän kasvulukuja sille tasolle, jossa me tulemme olemaan seuraavat kymmenet vuodet ihan joka tapauksessa, yhden ja kahden prosentin väliin." (4) Katainen sanoi myös "Lisävelkaa ei oteta."

Kuukauden päästä lisävelkaa-jota-ei-oteta arvioitiin voitavan ottaa "jokunen miljardi", joulukuussa 2009 jokunen miljardi täsmentyi lukuihin "20 miljardia neljässä vuodessa". Tammikuussa lisävelkaa-jota-ei-oteta arvioitiin tarvittavan 30 miljardia kolmessa vuodessa, maaliskuussa 40 miljardia neljässä vuodessa; mahdollisesti jopa 60 miljardia neljässä vuodessa (5)

"Sitä, mitä rahoitusmarkkinoilla nyt tapahtui, ei pidä antaa anteeksi. Maailma maksaa nyt jättimäisistä virhearvioista, joilla pitää olla seurauksia politiikassa" (6) uhitteli Matti Vanhanen tammikuussa 2009.

Seurauksilla Vanhanen ilmeisesti tarkoitti -ei niin kuin kansalainen helposti olisi kuvitellut; seurauksia pankeille ja keinottelijoille- tuoretta hallituksen esitystä (7) jonka lakiesityksen takia mm. kansanedustaja Erkki Pulliainen (vihreät) syyttää hallitusta suoraan veroparatiisien toiminnan ja rahanpesun helpottamisesta (8). Erkki Pulliainen myös lausuu eduskunnan istunnossa: "/.../ niin minulle erään johtavan pankkilaitoksen johtava sijoituspomo soitti ja kertoi, että Suomeen on tulossa välittömästi 100-200 miljoonaa euroa pestyä rahaa, joka pitää saada anonyymisti tänne maahan, ja sitä varten tarvitaan tämmöinen anonyymin sijoittamisen laki./.../ Vastustan tätä esitystä (9)".

Vasemmistosta hallituksen esitystä vastustaa ainakin Pertti Tiusanen.

Jokainen killinki on poissa Sinulta. Menetetyt verotulot täytyy korvata jotenkin. Ja se tehdään kiristämällä Sinun verotustasi sekä leikkaamalla etuuksia kuten eläkkeitä, kotihoidontukia, työttömyyskorvauksia...myös investointeja vähennetään.

"Rahoitusmarkkinoiden valvonta ja vakaus yli rajojen on ollut itse asiassa yksi kantavia teemojamme aikana, jolloin olemme olleet Euroopan unionin jäsenenä. Vakauden ja valvonnan vahvistaminen on ollut selkeästi esillä molempien puheenjohtajakausiemme aikana" (2) runoili Matti Vanhanen lennokkaasti.

Vanhasen muisti pettää (taas) tai sitten em. ehdotukset on leimattu Top Secret-leimalla. Finanssijärjestelmän ohjailusta ei löydy sanaakaan EU-puheenjohtajuustavoitteiden listalla vuosina 1999 tai 2006. Eikä muualtakaan.(10)

Finanssivalvonnan ohjailun sijaan löytyy lakimuutos, jolla Vanhasen I-hallitus helpottaa pörssin hallintarekisterin kautta tapahtuvaa veronkiertoa, rahanpesua ja myyntivoiton pimittämistä (11). Lain puolesta äänestivät myös Sosiaalidemokraatit.

Äänestettyään em. lain puolesta demarit alkoivat vaatia (vaalien alla) että "Luottoluokitusyritykset on irrotettava puolueettomiksi ja paremmin säädellyiksi yrityksiksi /.../ Tarvitsemme uuden Euroopan unionin viranomaisen kontrolloimaan niitä." (12)

Suomen demareilta oli jäänyt huomaamatta että sellainen laki oli jo säädetty (13)

Laki on olemassa, mutta sen toteumisen valvonta heikkoa. EU on rahavallan  myrkyttämä ja ohjailema, aivan kuin Suomikin.

Tältä pohjalta, näillä pohjatiedoilla sanoisin että hallituksemme uusi esitys (14) Suomen Tasavallan lakkauttamisesta ja muuttamisesta osavaltioksi EU-liittovaltioon ei ole millään lailla perusteltua. Sen lisäksi että se on Perustuslain ja rikoslain vastaista (14).

Suosittelen KAIKILLE eduskunnan istuntopöytäkirjoihin kirjattujen puheenvuorojen aktiivista seuraamista. Median seuraamisesta ei ole teille juuri mitään hyötyä. Pankit, vakuutusyhtiöt, "kilpailevat" (katsokaapa omistussuhteita niin nauratte sanonnalle kilpailevat) mediatalot (15), rahoituslaitokset, investointipankit, rahastot ja säätiöt omistavat toisensa niin ristiin että heidän etunsa on yhteinen. Heidän etunsa ei välttämättä ole tosiasioiden kertominen maksumiehelle. Sinulle.

Vaalit tulevat. Mieti tarkkaan ketä äänestät. http://vaaliliitto.fi/

 

 

------------------------------------------------- 

B-osa: lähteet ja liitteet;

(1) Kehitysyhteistyön Palvelukeskus; Talouskriisin globaalit ratkaisut, 2009 http://www.kepa.fi/palvelut/julkaisut/ajankohtaiskatsaukset/pdf/talouskriisin_globaalit_ratkaisut.pdf

(2) Puhe Maanpuolustuskurssiyhdistyksessä 2.4 2009 http://www.vn.fi/ajankohtaista/puheet/puhe/fi.jsp?toid=1802&c=1&moid=1803&oid=258259

(3) Talouselämä 12.3 2009 sekä Eduskunta; PTK 75 2008 vp 75. ti 16. 9 2008 klo 14.00

(4) http://www.eduskunta.fi/faktatmp/utatmp/akxtmp/skt_93_2008_149_p.shtml

(5) http://www.talouselama.fi/uutiset/article251353.ece Katainen tuplasi taas

(6) http://www.talouselama.fi/uutiset/article211161.ece

(7) http://www.finlex.fi/fi/esitykset/he/2009/20090287.pdf

(8)   http://www.eduskunta.fi/faktatmp/utatmp/akxtmp/ptk_5_2010_ke_p_7.shtml sekä 

       http://www.eduskunta.fi/faktatmp/utatmp/akxtmp/puh_5_2010_vp_1_25_25_p.shtml

(9) http://www.eduskunta.fi/faktatmp/utatmp/akxtmp/ptk_54_2010_ke_p_3.shtml

(10)   1999 http://www.eduskunta.fi/triphome/bin/thw.cgi/trip/?${APPL}=utpvm&${BASE}=faktautpvm&${THWIDS}=0.55/1274682895_1577&${TRIPPIFE}=PDF.pdf

         2006 http://eu2006.fi/NEWS_AND_DOCUMENTS/OTHER_DOCUMENTS/VKO52/EN_GB/1166173795584/INDEX.HTM

(11) http://www.finlex.fi/fi/esitykset/he/2005/20050118

(12) http://www.fsd.uta.fi/vaalimaatti/vaalit2009/ohjelma?tunniste=sdpeuvaaliohjelma2009

(13) http://eur-lex.europa.eu/Notice.do?mode=dbl&lang=mt&ihmlang=mt&lng1=mt,fi&lng2=bg,cs,da,de,el,en,es,et,fi,fr,hu,it,lt,lv,mt,nl,pl,pt,ro,sk,sl,sv,&val=497434:cs&page=

(14) http://riikkasoyring.blogit.uusisuomi.fi/2010/05/20/324/

(15) http://www.medialinnakkeet.com/

Maksetut ministerit http://jugement.blogit.uusisuomi.fi/2010/04/10/kms-eduskunnan-ja-kms-hallituksen-hinta/

 

Täällä http://www.vn.fi/ajankohtaista/puheet/fi.jsp?toid=1802&c=1&moid=1803 muita hallituksen viihdyttäviä puheita ja ennusteita

Suositeltavaa lukemista: Timo Harakka ja Seppo Konttinen; molemmilta sekä artikkelit, pamfletit että traktaatit

Jean-Christophe Rufin: Globalia (romaani)

----------

EDIT 29.5 2010 Hieman lukuja http://henry2.blogit.uusisuomi.fi/2010/05/29/seuraava-kusetus-oletko-valmis-osa-ii/

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (42 kommenttia)

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Esityksessä EI ehdoteta uusia tai lisävaltuuksia rahanpesun valvonnasta vastaaville tahoille http://www.finlex.fi/fi/esitykset/he/2009/20090287

Veroviranomaiset ja muut valvovat tahot ovat keinoja ja valtuuksien lisäämistä jo vuosia pyytäneet vaan turhaan.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Hallituksen hinta http://jugement.blogit.uusisuomi.fi/2010/04/10/kms...

Meillä on 11 maksettua ministeriä hallituksessa. Sijoittajat odottavat omille eduilleen myönteisiä päätöksiä satsaamastaan "vaaliavustuksesta".

Käyttäjän harmaasusi kuva
Harmaasusi ™

Riikka hyvä!

Unohdit Kupla Kataisen viimeiset sammakot:
"- nyt on oltava erityisen varovaisia siinä, mitä
tehdään ja mitä sanotaan, koska markkinat ovat
niin hermostuneet.

– Meidän pitää toimillamme osoittaa, että pystymme
hoitamaan perinteisen talousongelman,
velkaongelman. Ei ole mitään järkeä etsiä syyllisiä
näihin ongelmiin."

Isäinmaamme puolesta, Harmaasusi™

The Äijä (nimimerkki)

Ja suomen lammasmainen kansa katsoo tätä paskaa maailman tappiin saakka? Voin pahoin.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Harmaasusi, #3,
en unohtanut.

Erinomaista silti, että toit ne tänne nähtäväksi ja muistutukseksi.

Ymmärrettävää, ettei Selättäjä-Jyrki halua syyllisiä etsittävän :D

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Jorma Tapion US-blogissa K.Kamppinen näin:

"Juu, pahalta näyttää. Tätä mieltä ovat finanssipiiritkin ja siksi pörssikurssit laskettelevat.

Taloussanomat 23.5.2010 (”Markkinoita hermoromahduksen partaalla”):

”Maailman rahoitusjärjestelmän ja rahatalouden perustana on ”oikeaa” rahaa, kuten käteistä ja milloin tahansa nostettavia pankkitalletuksia, vähän vaille 6 000 miljardia Yhdysvaltain dollaria vastaava määrä.

Eri tavoin sovittua velkaa ja muuta ”korvikerahaa” …on liikkeessä yhteensä yli satakertaisesti ”oikeaa” rahaa runsaammin. Kaiken ”korvikerahan” määrä on lähes 750 000 miljardia dollaria…

…Maailman viime vuoden tavarakaupan ja palveluiden arvo oli Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n mukaan vajaat 60 000 miljardia dollaria.

”Oikeaa” rahaa oli siis liikkeessä karkeasti kymmenesosa maailman bkt:stä, mutta erilaista ”korvikerahaa” noin kymmenen kertaa maailman vuotuista bkt:tä suurempi määrä.

Jos velka kasvaa suoranaiseksi velkakuplaksi, on edessä ennen pitkää kuplan puhkeaminen ja romahdus.

Independent Strategyn mukaan maailmantalouden eri osissa on parhaillaan niin paljon erityyppisiä velkavastuita, että käsillä on taloushistorian mittavin velkakupla.

Vielä tämänkertaisesta velkakuplasta ei ole alkanut purkautua kuin yksityinen velka, mutta julkisen talouden nopea velkaantuminen on pitänyt koko kuplan kasvussa.

…Erittäin suuri osa rahoitusmarkkinoiden velkavastuista on tarkoitus maksaa velalla rahoitettujen sijoitusten tuotoilla tai oletetuilla myyntivoitoilla. Tätä kaikkein epävarminta luottojen muotoa Minsky kutsui pyramidirahoitukseksi.

Neljäs yhdysvaltalainen taloustieteilijä, Irving Fisher, päätteli jo 1930-luvun alun lamakokemuksista, miten liian raskaaseen velkataakkaan kaatuva talous ajautuu niin sanottuun velkadeflaatioon.

Fisherin mukaan velalla rahoitettu omaisuus on pakko myydä tappiolla, kun velan vakuudeksi kiinnitetty omaisuuserä menettää kurssilaskussa arvoaan ja painuu velkapääomaa halvemmaksi. Pakkomyynnit laskevat hintoja lisää ja kasvattavat muiden paineita vastaaviin pakkomyynteihin.”

Sieppasin artikkelista tärkeimmät palat ja lyhensin.

Selvennykseksi vielä jollekin, joka ei hoksaa mitä ”korvikeraha” on: Käytännössä korvikeraha on tyhjästä ilmaantunutta virtuaalirahaa, jota syntyy esimerkiksi pörssi- ja kiinteistökuplissa, sekä tyhjästä luotua (= ei materiaalisesti olemassa olevaa) pankista annettua lainaa.

Ja tässä se kuplan puhkeamisen karmeus juuri piileekin. Jos velat rysähtävät maksettaviksi samanaikaisesti kun omaisuus menettää arvonsa, milläs velka maksetaan?"

markku (nimimerkki)

Palatakseni otsikkoon, siihen ei juuri valaisua tule.

Mitä Riikka ymmärtää rahanpesulla, kuka sitä tekee ja kuinka Suomi voi sen estää.
Samaan aikaan R.S. puhuu valtion kymmenien miljardien velasta ja selittää jotian 1-200 miljoonaa tulossa Suomeen, entä jos summa puretaan 100 erään.
Miten voi yrityksiä estää suorittamasta maksuja toisilleen jopa eri maisssa.

Markus Lehtipuu (nimimerkki)

Olen jo tätä kirjoitustani tänne linkittänyt, mutta silti:

http://travellerism.wordpress.com/2010/05/23/hahmo...

Kuvio nimittäin näyttää aika loogiselta. Katainen ja Vanhanen olivat 2009 Bilderberg-kokouksessa. Päätöksenteko on kaukaa katsoen järjetöntä, mutta ainoastaan NWO-kontekstissa loogista. Muuten sitä ei voi selittää.

Dari-anne Suomalainen

8

Voisitko esittää sen vastapuolen, ketä vastaan nuo operaatiot on suunnattu, ketä hävittämään ohjelmoidaan ja miksi ?

Sieltä voisi tehdä sen johtopäätöksen, että hyviksiä ovat rasistit, suunsoittajat,
luonnon maksimaaliset hyväksikäyttäjät ja tuhoajat, eläinten kiduttajat ja muut
sananvapauden saastan ja muun provosoinnin kannattajat.

Koko valtava koneisto on suunattu näitä hurskaita vainoamaan.

Sitäkö tarkoitit ?

The Äijä (nimimerkki)

@9 Vaikeuksia ymmärtää lukemaasi vai etkö vain halua ymmärtää? Ensimmäisessä tapauksessa en voi auttaa, enkä kyllä jälkimmäisessäkään. Sananvapaus saasta? Tämä kertonee aika paljon maailmankuvastasi. Hyshys ja kukkahattu päähän, eihän ikävistä asioista saa puhua.

SuS (nimimerkki)

9# Hyvä Dari-Anne, vastapuoli olemme me kaikki. Myös sinä.

uurija (nimimerkki)

"Demokratia on tehokkain tapa saada orjat kuvittelemaan olevansa jotain muuta kuin orjia":

Video, Stefan Molyneux:
http://meizo.com/meizo_home/kalle/vid/ihmistarhaus...

Video on Tapio Kuosman blogista 24.5.2010.
--------------
Totuus normikansalaisen osasta on melkein liian kauhea käsitettäväksi.
Jos toivoo lähimmäiselleen hyvää, tasapainoista elämää, voisi suositella maailmanpolitiikan tutkimisen lopettamista ja keskittymistä suoraan edessään oleviin tehtäviin.
Suurin osa tuntemistani henkilöistä jakaa pikemminkin Dari-anne Suomalaisen maailmankuvan kuin omani. He viettävät toimivaa, henkisesti rikasta elämää ja kohdistavat voimansa järkevästi läheistensä ja oman elämänsä kohentamiseen.

Tämä toinen "valinta" taas, on melko rankka. Palkinnot ja ilonaiheet ovat erikoislaatuisia eikä niitä oikein voi jakaa.

SuS (nimimerkki)

Minun nähdäkseni nimimerkki "uurija" on kohentanut ainakin minun elämääni suuresti. Kiitokset siitä. On jokaisen oma päätös, lisääkö tieto tuskaa. Meillä on vapaus valita, alammeko pelkäämään tulevaa, vai valmistaudummeko siihen -en nyt muuta keksi- rakkaudella.

Dari-anne Suomalainen

10

Edellinen kirjoitukseni oli Lehtipuulle, koskien linkkiä joka oli hänen kirjoituksessaan.

Tottakai ikävistä asioista saa puhua, puhun niistä itsekin. En kuitenkaan tunne itseäni uhatuksi toistaiseksi miltään muulta suunnalta kuin naisena islamin suunnalta.
Sananvapaus saastaa:
Lehtipuun kirjoitukset koskien naisia, ovat olleet törkeitä ja halventavia. En kaipaa kyseistä saastaa. Myös monen muun kirjoitukset ovat sitä.
-----
Jos ajatellaan, että joku organisaatio ohjeistautuu kaikkia taviksia vastaan, niin kannattaa muistaa, että taviksia on aina enemmän. Mitä ne meille voivat ?
Ei kannata nähdä ongelmia siellä missä niitä ei ole. Kyllä ne tietävät, että joukkovoimaa ei rahalla voiteta. Todellisuudessa ne pelkäävät meitä.

Kysymys on kuitenkin vain ukkeleiden keskinäisestä kilpailusta joko pankkimaailmassa tai globaalissa yritysmaailmassa, ei sen kummemmasta. Se pitäisi tietenkin saada kuriin, mutta kukaan ei halua lopettaa esimerkiksi kuluttamista.
Me kaikki olemme kiihdyttämässä vauhtia.

Sikkara (nimimerkki)

Markku, #7,
lue rahanpesusta Riikan lähdelinkistä (9) http://www.eduskunta.fi/faktatmp/utatmp/akxtmp/ptk...
siellä se sanotaan: rahastot, finanssilaitokset, pankit, yritykset siis nämä tahot jotka liikuttelevat isoja rahoja
vaikka kyllä se ainakin minulle tekstistäkin aukesi

Sikkara (nimimerkki)

Markku, #7, mm tuossa yksilöidään "Kansainvälisiä kirjanpitosääntöjä tarvitaan, että välttyisimme tulevaisuudessa pankkien, vakuutuslaitosten, investointipankkien ja riskirahastojen raha- ja johdannaispelaamisella veronmaksajille aiheuttamilta finanssikuplilta ja talouskriiseiltä. "

repe (nimimerkki)

Tavikset voi alistaa väkivaltakoneistolla ja sillä, että omistaa kaiken median. Tällöin voi määrätä sen, mitä tavis ajattelee ja mihin hän uskoo. Kaikki rahalaitokset ja mammona maailmassa kun alkaa olla hallussa, poliitikkoja voi komenta mielin määrin. Voi tehdä mitä tahansa. Voi vaikka laittaa tavikset tekemään kaiken. Syöttää heille vaikka joku juttu. Esim. luonnonsuojelun verukkeella.

Israelissa oppilaita jo opetetaan, että koko muu maailma vihaa heitä. Kansalaisista siellä ilmeisesti valmistellaan koko muun maailman orjuuttajiksi. Israelin sotilaat ovat jo harjoitelleet kaupunkisotaa USA:ssa.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

TIEDOTE:

Zeitgeist-liike järjestää valtakunnallisen tapaamisen Tampereella.

Paikka:
Vanha Kirjastotalo, Keskustori 4, 33101 Tampere,
http://www.tampere.fi/kulttuurijamuseot/tilat/vanh...

Aika:
29.5.2010 klo:12:00-17:00

Tarkoitus:
1) Vahvistaa asiasta kiinnostuneiden ihmisten tietämystä ja osaamista
2) Organisoida tiimien toiminta ja luoda toimintasuunnitelma
3) Tutustua ja pitää hauskaa

OHJELMA:
* 12.00-12.15: Alkusanat. "Tervetuloa" -osuus
* 12.15-13.30: Luento: Rahajärjestelmän toiminta -> miten se toimii,
miksi se ei toimi? (Yleisölle avoin)
* 13.30-14.30: Zeitgeist-liikkeen ja resurssitalouden
kyseenalaistustunti (Yleisölle avoin)
**TAUKO 45min**
* 15.15-16.30: Tiimiaikaa: netti & mediatiimi, projektitiimi
(tempaukset/tapahtumat), käännös & luentotiimi
* 16.30-17.00: Yhteenvetoa: tiimien ideat -> Suomen Zeitgeist-liikkeen
"toimintasuunnitelma" vuonna 2010 ja
http://www.zeitgeist.fi/wiki/Kes%C3%A4_2010_aktivismi

Ohjelma kello 17.00 eteenpäin:
Siirrymme Näsinkalliolle loppuiltapäiväksi vapaamuotoiseen
ajanviettoon. Säästä riippuen toiminnaksi ehdotettu keskustelujen
lisäksi mahdollisesti musisointia, jalkapalloa, piknikkia jne. Näitä
voi ehdotella lisää. Ohjelma on avoin.

Mikä Zeitgeist-liike?

Zeitgeist-liike on osa maailmanlaajuista The Zeitgeist Movementia.
Suomen liike sai alkunsa 31.1.2009 Helsingissä kun joukko
maailmanmenosta huolestuneita ihmisiä päättivät luoda
kommunikointityökalut Suomen liikkeelle. Olemme täysin vapaasti
kehittyvä ja kasvava kansanliike, joka on avoin ja ilmainen kaikille
kiinnostuneille. Meillä ei ole johtoa, yhtenäistä päätöksentekoa tai
virallista kantaa yksittäisestä asiasta - vain tavallisten ihmisten
yhteenliittymä, joka yrittää parhaansa mukaan levittää tietoa maailman
nykyisestä tilasta ja mahdollisista ratkaisuista. Autamme toisiamme.
Emme tahdo rahaa, emmekä tavoittele omaa etuamme. Haluamme vain
paremman maailman - jokaiselle.

Sana "zeitgeist" tarkoittaa "ajan henkeä". Zeitgeist-liike pyrkii
herättämään ihmisiä tämän ajan henkeen; yhteiskunnan arvomaailmaan ja
kulttuuriin, johon olemme syntyneet. Pysähdy hetkeksi miettimään,
oletko tyytyväinen asioiden nykytilaan? Luoko raha onnea ja onko
varallisuus jakautunut mielestäsi oikein? Tuntuuko sinusta, että
nykydemokratiassa eduskunta edustaa kansaa, eli juuri sinua? Jos
maailmassa on mielestäsi jokin pielessä ja haluat muutosta, osoita
tukesi ja liity mukaan muuttamaan maailmaa, oppimaan ja kehittymään.

Lisätietoja: www.zeitgeist.fi

T: Sari Haapaniemi

Dari-anne Suomalainen

repe Vesa-Ilkka Laurio

Sinun kristilliset höyrynpäästelyt kyllä tiedetään.

Pelkkää juutalaisvihan lietsomista ja antisemitismia.

uurija (nimimerkki)

#14. Dari-anne, kyllä ne voivat. Sillä seikalla, että taviksia on enemmän ei taida olla ratkaisevaa merkitystä, elleivät tavikset ala ymmärtää isoa kuviota. (Ja, onko silloinkaan?)

On olemassa ihmisjoukkojen ja päätöksenteon hallinnan tekniikoita, jotka perustuvat tarkkaan tutkimukseen siitä miten ihmiset toimivat ja ajattelevat ryhminä ja yksilöinä. Median ja politiikan käsikirjoittajat ovat tutustuneet näihin tekniikoihiin hyvin.

Delphi method (Delfoi-metodi) on toimintatapa, jolla ihmisryhmät saadaan kuvittelemaan, että he ovat tehneet demokraattisen päätöksen yhteisen neuvonpidon tai äänestyksen tuloksena, vaikka heidät on Delphi-metodilla huijattu antamaan suostumuksensa lopputulokselle, joka on ennalta päätetty ja epädemokraattisesti saneltu.
Metodia käytettäessä keskustelua johtaa "fasilitattori" eivätkä keskustelijat tiedä, että fasilitattori on itse asiassa manipuloija.

Koko Euroopan unioni europarlamentteineen ja kansallisine eurokansanedustajineen on eräänlainen Delphi-huijaus. Ehkä sitä on myös oma valtiollinen rakennelmamme.

Huijauksen tarkoituksena on antaa vaikutelma demokratiasta. Kunkin jäsenmaan euroedustajat kokoontuvat, äänestävät, lukevat paperinivaskoita, saavat korkeaa palkkaa ja etuja ja antavat yhteisesti päätettyjä julkilausumia. He kuuluvat eri puolueisiin ja ryhmiin, joiden välillä on keinotekoisia eroavaisuuksia.
Eurovaalit ovat joka maassa suuri mediatapahtuma, eikä kukaan korosta, etteivät valitut edusta omaa maataan, vaan vannovat uskollisuutta liitovaltiolle.

Todellisuudessa EU:n presidenttiä kuten ei muitakaan EU:n korkeita virkamiehiä valita vaalein. Heidät nimitetään. Kuka nimittää? Se 6000-jäseninen globaali raha-pankki-hallintoplutokratia, joka päättää globaalista taloudesta ja pankkitoiminnasta muutenkin.

Asialistat, joita europarlamentaarikot saavat eteensä lausuntojen ja äänestysten tekoa varten, on päätetty etukäteen muualla. Tiedossa ovat myös toivotut lopputulemat esillä oleviin asioihin. Päätöksentekoprosessia jatketaan niin kauan kuin haluttu lopputulos saadaan.

Miksi ihmeessä koko satojen miljoonien eurojen eurodemokratiasirkus, jos kerran asiat on jo ennalta ratkaistu?
Siksi, että kansalaiset säilyisivät rauhallisina. Etteivät he tuntisi, että heidän äänioikeutensa ja ihmisoikeutensa on tosiasiassa viety. Etteivät he ymmärtäisi, ketkä ja missä ovat todellisia syypäitä siihen, että koko ajan keskiluokkaan kuuluvan palkalla on vähemmän ostovoimaa, että tulevaisuus on epävarma ja, ettei sairaaloihin ja kouluruokailuun riitä rahaa.

RS: Korostukset minun. Huomautan myös että kansalaiset maksavat tämän sirkuksen, jolla heitä huijataan.

Keskiluokasta on tarkoituskin päästä eroon; pyramidin tilalle nastamalli jossa on laaja pohja ja kapea kärki. Siihen suuntaan mennään. Velkarahajärjestelmä auttaa suuresti ohjailussa ja siksi velkaan perustuvasta talousmallista pitäisi päästä eroon.

Talousvaliokunnan jäsen Markku Uusipaavalniemi (kesk) on puhunut tästä kuuroille korville eduskunnassa jo vuosia ehdottaen erilaisia toimenpiteitä joilla ongelmaa voisi ratkoa. Uusipaavalniemi on valitettavasti keskustalainen mutta tunnustus sinne minne se kuuluu: hänellä on aivot ja talousasiain tajuamista.

Dari-anne Suomalainen

20

Noinkin, mutta ymmärräthän, että ostovoimainen yleisö on markkinoiden etu, se on niiden elinehto.

Jos ihmisiltä viedään ostovoima/ kulutuskysky, jopa globaalit markkinat kuolevat.
Jos niistä halutaan päästä, on parempi, että ostovoima viedään, koska vapaaehtoisesti kukaan ei luovu kulutuksesta.

Me halutaan, että asiat ovat näin. Kyllä rahaa lainaillaan ja velkaa tehdään, tavaroita valmistetaan kun ihmiset ostavat ja kuluttavat yli kaikkien varojen.

Niin se kierre pyörii ja törmäyksiä tulee. Emme me ole ulkopuolla hyväksikäytettävinä vaan mukana toiminnassa vaatimassa aina lisää ja markkinat yrittävät antaa, koska se on myös heidän etu.

Arto Kukkonen (nimimerkki)

Ei kansalaiset ole mikään tuottava lauma. Erään muinoin toimineen hullujenhuoneen toimintaohje oli " Viekää heiltä kaikki muu, jättäkää heille vain toivo" Siten toimii DDRemokratia, klopaali rahamarkkina ja pinten ihmisten kusetus.
Jos en ihan väärin muista niin, missään ei ole kansalle mitään annettu, mitä se ei ole väkisin itse ottanut.

Joe (nimimerkki)

21
Hyvin se Rooman valtakuntakin kukoisti ilman mitään suurta kansalaisten ostovoimaa. maapallon väkiluku kasvaa räjähdysmäisesti + maapallon luonnonvarat ovat ehtymässä = ? riittääkö mannaa kaikille :)

The Äijä (nimimerkki)

@21 Kaikesta päätellen kirjoittajalta vielä löytyy ostovoimaa. Kyllä se maailmankuva muuttuu aika rajusti siinä vaiheessa kun ostovoimaa ei ole enää kuin välttämättömyyksiin eikä edes niihinkään.
t. nimim. Doing that at this very moment

Joe (nimimerkki)

1 Vähennetäänkö väestöä?
2 Ollaanko valmiita jakamaan kakkua tasaisemmin?
3 Ollaanko valmiita alentamaan elintasoa?
4 Feodaali/Sääty-yhteiskunta?
5 Kommunismi periaatteessa sama kuin kohta 4 paitsi hallitsijoilla koreammat vaatteet?

Ei hyvältä näytä!!

repe (nimimerkki)

Talous romahtaa ja silloin velkojat saavat kaiken omaisuuden. Kilpailussa tuhotaan ne, jotka eivät vielä kuulu maailmanmafialle. Senjälkeen uudet markkinat pienemmälle väestölle, jossa toiset ovat köyhiä orjia ja sitten on pieni eliitti, joka hallitsee väkivaltakoneistolla ja tekniikoilla.

Ihmiset saadaan jopa haluamaan elintason laskua ja kulutuksen vähentämistä luonnon ja henkisyyden nimissä. Eliitti kiihottaa vihreitä ja ties mitä uusia hihhulijuttuja. Toiset lyövät "pahoja" ihmisiä ja toisinajattelijoita. Toiset hihhuloivat hippeinä ja ovat "yhteisö" ja "yhtä muiden kanssa". Näiden mallikansalaisten avulla ihmiskunta syöstään hirvittävään kurjuuteen ja orjuuteen.

Riittää, kun pieni eliitti voi hyvin ja omista akaiken. Muut ovat kuin kiinalaiset.

P.S. Onko varmaa, ettei tuo Zeitgeist -liike ole jotenkin solutettu tai jopa eliitin luoma? Se "Hitmän" teki omituisia paljastuksia ja jeesustelee nyt myös. Se, että liike on maailmanlaajuinen, hämmentää. Olisiko kyse sopivan vaihtoehtoliikkeen luomisesta? Mistä aatteet ovat peräisin?

repe (nimimerkki)

Zeitgeist -filmithän mainostivat aurinkopaneeleja ja tuulivoimaa. Eivätkös nämä ole juuri nyt eliitin suuri bisnes? Filmeillä vedottiin myös tähän A Russoon. Joka muka oli kuullut hankkeista siirtää Israel Arizonaan (kuka uskoo?). Eikö saattaisi olla niinkin, että järkevästi käytettynä meitä ei olisikaan liikaa ja että kaikile voisikin taata kohtalaisen elintason ja luonto sen kestäisikin? Onko vihertävien liikkeiden usko siitä, että elintasoa on pudotettava ja että meitä on liikaa tai että kiinalaiset ym. eivät voi saada korkeaa elintasoa väärä? Onko tarkoitus vain saada viheruskon avulla mullistuksia ja itse asiassa Euroopan alasajo muidenmantereiden hyväksi? Minusta euroopalaiset ovat olleet jotain alístettuja koehenkilöitä sodan jälkeen. NL ja USA ovat määränneet ja pumpanneet mielet täyteen kommunismia, vihreilyä yms.

Joe (nimimerkki)

26
Omenapuun tunnistavat monet omenoista eli kannattaa seurata mihin suuntaan joku liike on menossa/kenen asialla se on.

Dari-anne Suomalainen

24
" Kaikesta päättäen kirjoittajalta löytyy ostovoimaa ".

Ei se noinkaan mene, kuulun niihin jotka ovat luopuneet tyhjän ostamisesta vapaaehtoisesti.

Käyn silloin tällöin huvikseni tavarataloissa katselemassa ja toteamassa, että on niin paljon sellaista mitä minä en tarvitse.

foliohattu (nimimerkki)

#27,
Zeitgeist-elokuvissa käytetään tolkuttoman paljon aikaa kristinuskon mitätöimiseen. Siinä mielessä homma voisi olla NWO-ajattelun mukainen. Mutta miksi ei mitätöidä myös islaminuskoa? Muslimeja on pian yhtä paljon kuin kristittyjä.

Eka osaa en ikinä katsonut loppuun, Addendumissa oli loppuosa pyhitetty sille teknokraattiselle jymäytykselle; kenenkään ei tarvitse tehdä enää töitä, kun teknologia hoitaa kaikki tarpeet. Mistä se teknologia sitten tulee ja mikä sen ylläpitää? Entä miksi tarvitsee ajaa mantereen halki 4000 km tunnissa kulkevalla junalla työlounaalle, jos kerran töitä ei tarvitse enää tehdä? Miten teknologia ruokkii 7 miljardia ihmistä?

Ystävällisin terveisin (nimimerkki)

Hyvä, Riikka.

"Sana ”zeitgeist” tarkoittaa ”ajan henkeä”. Zeitgeist-liike pyrkii
herättämään ihmisiä tämän ajan henkeen; yhteiskunnan arvomaailmaan ja
kulttuuriin, johon olemme syntyneet."

Tuo 'spirit of the ages' on tyypillinen, tekijöidensä kuva.
(http://image-host.ru/show.php/2077_maintitlepianis...)
Tarkastele blogi kirjoituksia pidemmältä ajalta, mikä on SE ajan henki..

Pertti Heinonen (nimimerkki)

Dari, uuria, repe:
Joku teistä hörhöistä epäili ettei kansaa voisi johdatella mieleiseen johtopäätökseen. oletteko jättäneet otamatta diabaminne vai mistä moiset typerät ja tietämättömät johtopäätelmät syntyvät?
Otan esimerkiksi Italian: Siellä vanhainkoti asteella hääräävä "päämies" berluasconi, johtaa edelleen maata rautaisella otteellaan ja kansa vikisee mutta seuraa "johtajaansa". Mitä sellainen kansa sitten ansaitsee joka hyväksyy vuosikymmenet edellämainitun "johtajan", kaikkine huoraseikkailuineen, rahanpesuineen, mafia-yhteyksineen jne...? Italian talous on olllut vuosikymmenet EU:n heikoimpia ja lähes samalla tasolla kun Kreikan. Siitä huolimatta sama vanha seksiadektiivi-ukkeli valitaan maan johtoon yhä uudestaan. Sanoisin että sitä saa mitä tilaa....Italialla olisi varaa parempaankin. Mutta kansa päätää...? Olsiko pääsyynä se, että tämä vanhuudenhourisko ukkeli sattumoisin omistaa lähes kaikki Italian tärkeimmät TV-kanavat ja päättää mitä valtakunnassa näytetään?

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

ZEITGEIST-liikkeen tiedote on pelkkä TIEDOTE tapaamisesta.

En puutu heidän agendaansa (en ole kaikista asioista samaa mieltäkään heidän kanssaan) mutta olen julkaissut muidenkin ryhmien tiedotteita ja tämä tiedote liittyi blogin aiheeseen koska

"Meillä ei ole johtoa, yhtenäistä päätöksentekoa tai
virallista kantaa yksittäisestä asiasta - vain tavallisten ihmisten
yhteenliittymä, joka yrittää parhaansa mukaan levittää tietoa maailman
nykyisestä tilasta ja mahdollisista ratkaisuista. Autamme toisiamme.
Emme tahdo rahaa, emmekä tavoittele omaa etuamme. Haluamme vain
paremman maailman - jokaiselle."

ja

"Pysähdy hetkeksi miettimään,
oletko tyytyväinen asioiden nykytilaan? Luoko raha onnea ja onko
varallisuus jakautunut mielestäsi oikein? Tuntuuko sinusta, että
nykydemokratiassa eduskunta edustaa kansaa, eli juuri sinua? Jos
maailmassa on mielestäsi jokin pielessä ja haluat muutosta, osoita
tukesi ja liity mukaan muuttamaan maailmaa, oppimaan ja kehittymään."

Markkinafundamentalistit saavat palstatilaa joka tuutissa (luonnollisesti - hehän omistavat median :D ), muut ryhmät taas eivät juuri koskaan.

Siksi julkaisen eri ryhmien tiedotteita kun niitä minulle tulee ja kun ne sopivat bloggauksen aiheeseen.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Tilastokeskuksen sivuilta:

"Hyvinvoinnin seuranta vaatii uusia mittareita

  1. Bkt:n käyttö johtaa harhaan
  2. Vihreä bkt ei tarjoa ratkaisua
  3. Yhdysvalloissa kehitetty hyvinvoinnin mittareita
  4. EU pohtii hyvinvointivaltion kuvaamista
  5. Komposiitti-indikaattoreita kehitteillä
  6. Yksilön perusonnellisuuden taso on melko vakio

Koko dokumentti yhdellä sivulla

Kirjoittaja: Jukka Hoffrén on tutkimuspäällikkö Tilastokeskuksen tietotekniikka- ja menetelmäpalvelujen tutkimus- ja kehittämisyksikössä. Artikkeli on julkaistu Tilastokeskuksen Tieto&trendit-lehdessä 7/2008 
koko artikkeli täällä http://www.stat.fi/artikkelit/2008/art_2008-11-12_002.html

Tilastot siis vahvistavat sen, minkä jokainen meistä jo munaskuissaan tietää.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

edelleen Tilastokeskuksen sivuilta:

"GPI-indikaattorin kuva hyvinvoinnista poikkeaa merkittävästi bkt-mittarin antamasta kuvasta. Korkeimmillaan, vuonna 1989, Suomen GPI oli 8 139 euroa asukasta kohden vuoden 2000 hinnoin. Bkt:n arvo oli tuolloin 21 865 euroa asukasta kohden. Vastaavasti viime vuosien alin taso saavutettiin vuonna 2004, jolloin GPI oli 2 152 ja bkt 27 818 euroa asukasta kohden. Vuonna 2007 GPI oli 3 134 euroa ja bkt 30 975 euroa asukasta kohden. Ympäristöhaittojen määrän vähentyminen on vuosina 2005-07 kasvattanut GPI:tä hienoisesti.

GPI-aineiston mukaan etenkin tuloerojen kasvu on 1980-luvun puolivälistä lähtien jatkuvasti heikentänyt asukasta kohden laskettua GPI:ia. Jos tuloerojen kasvua ei huomioitaisi, olisi GPI:n kehitys 1990- ja 2000-luvuilla ollut melko vakaata vaihdellen vajaan 6 000:n ja vajaan 8 000 euron välillä."

koko artikkeli täällä http://www.stat.fi/tup/tietotrendit/tt_07_08_gpi.html

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Kyllä muuten ovat eduskunnan istuntopöytäkirjat paljon hauskempaa luettavaa kuin iltapäivälehdet!!!

Heinäluoma Kataiselle 12.3 2009:

Eero Heinäluoma/sd:  Arvoisa puhemies! Hallituksen ajatuksenkulun ja mielipiteiden edellä on välillä vähän vaikea pysyä, mutta huomaan, että jos seuraa sekä aamu-, keskipäivä- että iltauutiset, tämä on mahdollista. Eilen nimittäin valtiovarainministeri vielä täällä julisti, että ei ole tulossa mitään menojen leikkauksia eikä myöskään verojen korotuksia, mutta sitten iltapäivällä, kun päästiin illan loppuun, saatiin A-studiosta kuulla, että kyllä, hallitus kääntää kelkkansa ja nyt valtiovarainministeri ryhtyy puhumaan, että edessä on menojen leikkauksia tai verojen korotuksia. Minulla on tässä näin paksu nippu papereita, missä te olette julistanut, että ei tule leikkauslistoja. Eilen te käänsitte kelkkanne. Samaan aikaan te lupaatte vielä kertaalleen tälle vaalikaudelle verojen alennuksia, vielä kertaalleen veronalennuksia, jotka syövät veropohjaa ja ovat johtamassa tavallisia ihmisiä koskettavien palvelujen heikennyksiin ja sosiaaliturvan leikkauksiin. Keskusta ja vihreät ilmeisesti hyväksyvät tämän kokoomuksen verolinjan." jne 
Bjarne Kallis/kd:  Arvoisa puhemies! Ensimmäinen kysymys koski niin sanottua pörssiveroa. Valtiovarainministeri on varmasti tietoinen siitä, että Englannissa Lontoon pörssissä peritään, Kiinassa peritään, ja todennäköisesti olette myöskin tietoinen siitä, että Saksan valtiovarainministeri ja talousministeri esittivät viikko pari sitten, että Saksa ottaisi käyttöön ja niin suuren pörssiveron kuin 0,5-1,5 prosenttia. Minä en näe, että olisi mitään lisäarvoa siitä, että yhdestä ja samasta paperista tehdään päivässä noin 10 000, 50 000 kauppaa, eli ostetaan ja myydään, ostetaan ja myydään. Nyt minä kysyn: Mikä lisäarvo teidän mielestänne on tuosta? Ja toiseksi: Aiotteko te tuoda edes keskusteluun, mutta kovin mielellään lakiesityksenä, että Suomessa otettaisiin käyttöön pieni varainsiirtovero, (Puhemies: Minuutti mennyt!) joka kuitenkin tuottaisi satoja miljoonia euroja?
Valtiovarainministeri Jyrki Katainen:  Arvoisa puhemies! Tämmöinen pörssiveron lanseeraaminen tarvitsisi kyllä rinnalleen globaalin sopimuksen. Eli meidän ei kannata riskeerata pienenä maana, jossa on pieni pörssi, Pohjoismaissa yhteinen, tämän tulevaisuutta tai toimintakykyä. Tarvittaisiin sitä, että Atlantin molemmilla puolilla olisi yhteinen näkemys tästä asiasta. Näin ollen en ole tuomassa tämmöistä esitystä.
http://www.eduskunta.fi/faktatmp/utatmp/akxtmp/ptk...

intrigööri (nimimerkki)

Mitähän mieltä "Ei koske Suomea" -Katainen mahtaa olla siitä, että Etelä-Amerikan köyhä jättiläinen Brasilia laittoi pankit kuriin muutamilla yksinkertaisilla vakavaraisuutta ja vastuuta koskevilla säännöksillä. Sääntöjen mukaan pankkiirit taustajoukkoineen ovat itse ja koko omaisuudellaan vastuussa rahalaitostensa toiminnasta.
Brasiliassa on kuulema nykyisin maailman varmin ja turvallisin pankkisektori. Brasilia teki tämän yksin, ilman globaalia yhteisymmärrystä ja muita hienouksia, joita on mahdotonta saavuttaa. Brasilia saakin aika lailla talletuksia maailmalta ja sikäläiset pankkiirit sijoittavat niitä rahoja, kumma kyllä, vain harkittuihin ja terveisiin hankkeisiin.

Jouni Snellman (nimimerkki)

Mitä saamme tänä päivänä Euroopassa todistaa ei ole mitään muuta kuin Euroopan Yhdysvaltojen synty (handelsblatt.de).

repe (nimimerkki)

32 Tähän asti "ajan hengen" ovat määränneet eliitin jäsenet jossain ja se on ollut juuri sellainen, kuin he ovat sen halunneet olevan.

uurija (nimimerkki)

Yleisesti ajatellaan, että demokratiassa, monarkiassa kuten muissakin hallintomuodoissa vallitsee yhteiskuntasopimus.
Kansalaiset luopuvat osasta luonnollisia oikeuksiaan ja saavat puolestaan valtiolta suojelua ja turvaa. Moderni yhteiskuntasopimus ei perustu jumalan ilmoitukseen vaan kansalaisten tuntemaan luottamukseen hallintojärjestelmää kohtaan.

Yhteiskuntasopimus ei ole oikeudellisessa mielessä sopimus, koska alamainen/kansalainen ei koskaan itse sopimusta solmi. Hänet ilmoitetaan valtion omaisuudeksi syntymätodistuksella ja sosiaaliturvatunnuksella.
Jostain syystä missään ei kerrota, miten kansalainen voi tämän 'epäsopimuksen' purkaa. Jos, nimittäin, kansalainen toteaa, että epäsopimuksen toinen osapuoli, valtio, käyttää vahvemman oikeudella valtaa väärin.

Kehitys on parin vuosikymmenen kuluessa johtanut historiallisen suureen valtiovallan väärinkäyttöön kansalaisten enemmistöä kohtaan.
Voiko kansalainen yksipuolisesti purkaa oman yhteiskunta-epäsopimuksensa, joka on tehty häntä itseään kuulematta?

Asia on tullut mieleen useankin blogistin tekstejä lukiessa (turjalaisen valtakunta, Tapio Kuosma, Mirjaleena Isoaho, jne.).

1. Valtion velanotto ei ole milloinkaan modernin historian kuluessa ollut näin kohtuutonta.

2. Valtio, jolla on väkivaltamonopoli ja suvereeni verotusoikeus, voi säätää lakeja, jotka oikeuttavat kohtelemaan kansalaisia epäoikeudenmukaisesti. Valtio voi kerätä veroja ja maksuja suosimalla omaisuutta ja keinottelua ja sälyttämällä verotaakka köyhien ja pienituloisten kannettavaksi.

3. Hiljattain voimaan astuneiden, ihmisoikeuksia kaventaneiden lakien myötä valtiolla on lähes rajaton oikeus kansalaisten henkeen, ruumiiseen, lapsiin, terveyteen, ajankäyttöön.

4. Valtio antaa ulkomaisilta sijoittajapankeilta ottamansa valtionvelan takuina (kollateraaleina) kansalaisilta tulevaisuudessa kerättävät verot.

5. Valtion velanotto tarkoittaa käytännössä ihmisorjien myymistä sijoittajille.

6. Valtion velanotto on yksityistämisen äärimmäinen muoto (Hannu Yli-Karjanmaa, mm.), jossa veronmaksajien veronmaksukykyä myydään markkinoilla sijoittajille.

7. On laskettavissa, kuinka monta sukupolvea Suomen valtiojohto on myynyt jo otetun valtiovelan takuina ulkomaisille sijoittajille.

RS: korostukset minun

uurija (nimimerkki)

Mitä Wikipedia sanoo sopimuksista.
Ihan vitsin vuoksi, entä, jos kokeillaan sopimus-sanan etuliitteeksi sanaa 'yhteiskunta'?:

..."(Yhteiskunta-)Sopimuksen lakkaaminen
Sopimuksen tekovaiheessa on usein sovittu sopimuksen lakkaamisen edellytyksistä. Esimerkiksi huoneenvuokrasopimus tehdään olemaan voimassa yhden vuoden tai toistaiseksi siten että se lakkaa yhden kuukauden kuluttua irtisanomisesta.

(Yhteiskunta-)Sopimusta ei saa purkaa ilman perusteltua aihetta, sillä seurauksena voi olla vahingonkorvausvelvollisuus. Perusteltu aihe on esimerkiksi suorituksen mahdottomuus, kuten force majeure eli voittamaton este. Tällainen sopijapuolten tahdosta riippumaton tapaus, kuten tulipalo tai vakava luonnonilmiö, johtaa suoritusten palauttamiseen puolin ja toisin. Esimerkki: henkilö ostaa mökkiloman Lapista, mutta lomakohde tuhoutuu tulipalossa.

(Yhteiskunta-)Sopimusrikkomus johtaa muun muassa kauppalain säännösten mukaan sopimusen purkamiseen. Sopimusrikkomus on sopijapuolen vastuulla oleva seikka, usein tavaran virhe tai suorituksen viivästyminen. Sopimusoikeudessa on tapana puhua tuottamuksesta, joka tarkoittaa melkein samaa kuin varomattomuus. Ero yleiseen kielenkäyttöön on ns. objektiivinen standardi.
Henkilö (Valtio, edit.huom) laiminlöi toimia tavalla, jolla kuka tahansa toinen hänen asemassaan ollut henkilö olisi toiminut. Auton korjattavakseen ottanut syyllistyy tuottamukseen, jos hän jättää auton lukitsemattomana ulkosalle, ja varas vie sen. Puolustukseksi ei kelpaa, että kukaan ei ole ennen anastanut korjattavaa autoa. Huolellinen henkilö ei jätä autoa lukitsemattomana.

Pätemättömyys
(Yhteiskunta-)Sopimusehdot voivat olla pätemättömiä, jos toisen osapuolen oikeutta toimia ja päättää sopimuksesta vapaasti on rajoitettu. Pätemättömyys voi perustua ensinnäkin vahvoihin väitteisiin, joita ovat esimerkiksi törkeä pakko (henkeen tai terveyteen kohdistuva uhkaus) tai toisen osapuolen vajaavaltaisuus.
Heikkoja väitteitä ovat muun muassa lievä pakko (maineeseen tai kunniaan kohdistuva uhkaus), kiristys ja petollinen viettely. Jako vahvoihin ja heikkoihin väitteisiin tarkoittaa, että kun sopimuksen kohde on joutunut sivulliselle (kolmannelle henkilölle), vahvaan perusteeseen voi vedota tehokkaasti, vaikka sivullinen ei olisi lainkaan selvillä asiasta. Heikko peruste sen sijään väistyy, jos sivullinen on saanut esineen hallintaansa vilpittömässä mielessä.

(Yhteiskunta-)Sopimus on julistettavissa pätemättömäksi myös silloin, kun se on tehty olosuhteissa, joista tietoisen olisi kunnianvastaista ja arvotonta vedota niihin. Tämä oikeustoimilain 33 §:n sääntö on Suomen lain vastine monien muiden maiden väljemmin muotoilluille sovittelu- ja pätemättömyysperusteille (Ruotsin tro poch heder, Saksan Treu und Glauben, Ranskan l'abus de droit.

Sopimuksen mitättömyys on eri asia kuin pätemättömyys. Mitättömyys on yleensä alkuperäistä. Esimerkiksi kaksi kymmenvuotiasta eli oikeustoimikelvotonta tekee sopimuksen. Se on oikeudellisesti mitätön ja pysyy sellaisena. Laki kieltää tiettyjä sopimuksia...

Pätemättömyyden ohella puhutaan usein sopimuksen tehottomuudesta, jolla tarkoitetaan jokseenkin samaa.

Vilpittömän mielen suoja
Oikeustoimilaki ja velkakirjalaki sisältävät eräiden muiden lakien ohella keskeiset säännöt tilanteista, joissa poiketaan aikaprioriteetin säännöstä. Yleensä esimerkiksi kahdelle myynnissä aikaisemmin tehty oikeustoimi pitää ja myöhempi oikeustoimi väistyy. Vilpittömän mielen suojan perusteella tarkoin määritellyissä tilanteissa tapahtuu kuitenkin ekstinktio, jolloin myöhempi sopijapuoli saa oikeuden sopimuksen kohteeseen ja aikaisempi oikeus väistyy.

Vilpittömän mielen suojan edellytykset ovat esineen hallinta ja perusteltu vilpitön mieli. Lisäksi saajalla on oltava järkevä peruste pitää itseään sopijapuolena..."

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

intrigööri, #37,

Mikä kysymys tämä oikein on olevinaan-Kataisella on globaalit työnantajat :D enkä tällä tarkoita Suomen kansalaisia

Toimituksen poiminnat