KissanKulmasta

Biopankkilaki ja kudosnäytekauppa

Ennen vietiin selkänahka. Nyt kelpaavat sisäelimet ja kudosnäytteetkin. 

TEMin kanssa yhteistyössä Invest in Finland kaupitsee suomalaisia koemateriaaliksi lääkeyhtiöille näin "On healthcare infrastructure: One area which is interesting about Finland is that you have not only good scientific expertise, but also medical records on individual patients that go back many years. The genetic makeup of the population is also fairly uniform because there hasn't been too much migration into Finland. For companies like us(=GlaxoSmithKline) that are interested in doing genetics research, this is a good place to do it.” elikkä suomalaiset ovat lääkeyhtiöille houkutteleva tutkimuskohde yhtenäisen geneettisen perimänsä takia ja koska Suomessa on potilasrekisterit pitkältä ajalta. Tästä varmaan myös THL:n kiire saada laillinen koko kansan kattava rokotusrekisteri?

http://www.investinfinland.fi/cases/cases/en_GB/1117095145358/

Sosiaali- ja Terveysministeriön sivuilta löytyy sitten tämä:

"Esityksen tarkoituksen on luoda uusi laki, joka mahdollistaisi ihmisperäisten näytekokoelmien nykyistä laajemman ja harmonisoidumman tutkimuskäytön. Tavoitteena on

  • edistää näytteiden tutkimuskäyttöä
  • turvata yksilön oikeudet.

Biopankkilaissa säädettäisiin näytteet omistavista biopankeista. Biopankin voisi perustaa sekä yksityinen että julkinen toimija. Biopankin perustamisesta pitäisi ilmoittaa Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirastoon (Valvira) perustettavaan valtakunnalliseen biopankkirekisteriin. Biopankin perustaminen edellyttäisi valtakunnallisen lääketieteellisen tutkimuseettisen toimikunnan lausuntoa. Laki sisältäisi biopankkien hallinnoimien henkilörekisterien tietoja ja ylläpitoa koskevat säännökset.

Lisäksi laissa säädettäisiin suostumuksesta ja tutkimuseettisestä ennakkoarvioinnista näytteiden säilyttämisen ja käytön edellytyksenä. Näytetutkimus edellyttäisi, että henkilö antaa nykyistä laajemman suostumuksen hänestä otettujen näytteiden ja niihin liitettävien tietojen käyttöön. Laki turvaisi henkilön oikeuden saada tietoja siitä, mihin tutkimuksiin hänestä otettua näytettä on käytetty ja mistä rekistereistä häntä koskevia tietoja on kerätty. Laissa määriteltäisiin annetun suostumuksen peruuttamisen ja näytteen käyttöä koskevan kiellon vaikutukset. Lisäksi biopankkilaissa säädettäisiin menettelyistä tilanteissa, joissa olemassa olevia näytteitä on tarpeen siirtää perustettavaan biopankkiin. Siirtoa ei voisi toteuttaa, mikäli näytteen antaja vastustaa siirtoa.

Uudistuksella tuettaisiin tutkimusinfrastruktuurin muodostumista lisäämällä toiminnan avoimuutta ja parantamalla tutkimusyhteistyön edellytyksiä. Lailla mahdollistettaisiin tutkijoille tiedon saanti olemassa olevista, biopankkitutkimusta varten säilytettävistä näytteistä. Tutkijat ja biopankit velvoitettaisiin tiedottamaan tutkimustuloksista sekä näytteiden käytöstä biopankkitutkimukseen.

Lisäksi ehdotetaan, että ihmisten elimien, kudoksien ja solujen lääketieteellisestä käytöstä annettuun lakiin sisältyvät näytteiden tutkimuskäyttöä koskevat säännökset siirretään biopankkilakiin.

Aikataulu

Luonnos hallituksen esitykseksi on parhaillaan lausuntokierroksella."

Lausuntopyyntö: http://www.stm.fi/c/document_library/get_file?folderId=42736&name=DLFE-11066.pdf (pdf, 691 kB)  - Lausuntoaika päättyy 9.4.2010
Luonnos: http://www.stm.fi/c/document_library/get_file?folderId=42736&name=DLFE-11067.pdf (pdf, 565 kB)

Lakiesitys annetaan eduskunnalle kevätistuntokaudella 2010, ja lakien on tarkoitus tulla voimaan vuoden 2011 alusta.

Koko hässäkkä aikatauluineen ja lisätietoineen täällä http://www.stm.fi/vireilla/lainsaadantohankkeet/sosiaali_ja_terveydenhuolto/biopankkilaki

Hyvä että muistavat kysyä näytteen antajalta. Sinulta. Ainakin lakia laatiessa, teoriassa. Kuinka hyvin lakia sitten noudatetaan, on taas toinen juttu kun muistaa maan tavan ja muut lieveilmiöt poliitiikan ja markkinatalouden avioliitossa. Yksilön oikeudet eivät siinä puntarissa juuri paina, liekö edes kudosnäytteen vertaa " ...mahdollistettaisiin ihmisperäisen materiaalin luovuttaminen terveydenhuollosta tunnisteettomana menetelmäkehitykseen ja laadunhallintaan. Lakiin sisältyviä viranomaislupia korvattaisiin eettisen toimikunnan myönteiseen arvioon perustuvalla menettelyllä. "

The Human Variome Project http://www.humanvariomeproject.org/

Itselläni ei mielipide ole tästä lakiesityksestä lukkoonlyöty, sen verran tuore asia se itselleni vielä on mutta otan sen nyt esiin kuitenkin keskustelua varten. Mitä tuumitte, kanssakansalaiset, miltä tuntuu ajatus että kudoksianne näytteinä kaupitaan? Vaikka sitten kuinkakin tieteen nimissä.

ps. Moniko on nähnyt lehtiartikkeleita aiheesta? Tuokaa tänne ihmeessä!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (32 kommenttia)

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Saakohan kudoskaupoista veroetuja? Onko olemassa EU:n kudospörssi?

repe (nimimerkki)

Eli suomalaisten elimet ryöstetään yksityisiin elinkauppoihin myytäviksi. Mielenkiintoista. Eu taitaa olla jokin siionistidiktatuuri.

intrigööri (nimimerkki)

Minäkin menin ja osallistuin pari vuotta sitten paikallisen ylikylänopiston jonkun proffan vetämään tutkimukseen, missä tutkittiin kaltaisiani ukonrutjakkeita ja metabolista oireyhtymää. Siellä selvisi kyllä, että tutkimukseen osallistuu jokin amerikkalainen yliopisto ja verinäytteen tiedot, vai oliko niin, että ihan näytekin, matkustavat niinikkään rapakon taakse.
Annoin niiden tehdä sen turhake-tutkimuksensa. Jos muistan oikein, se oli aika iso tutkimus, koskien noin 9000 ukkoa.
Eli ei kannata meikäläisen sitten ihmetellä, jos omat geenit tulevat joskus vastaan jossain ihme-elukassa, joka moikkaa tuttavallisesti. Olin just silloin lukenut fiktion siitä, miten mm. apinoita ja lintuja vähän sivistettiin ihmisten perimällä. Hassumpi juttu.
Suomalaisten geeniperimä ei muuten taida olla mitenkään yhtenäinen, Euroopassa vähän erikoinen kylläkin.

PuuPää (nimimerkki)

Ei kenenkään pidä suostua tuollaiseen.

Tasra (nimimerkki)

"Eettinen toimikunta myönteisenä.." Joku toimikunta myönteisenä myymässä kudoksiamme, vertamme, geenejämme, kansallisia ominaisuuksiamme GEENIPANKIN kautta ympäri ämpäri maailmaa??

Eeettisen toimikunnan kaltaisia liikuttelee RAHA myönteisyyden/kielteisyyden aikaansaamiseksi. Nykymaailmassa on ihmismäisempää olla paranoidinen kuin liian sinisilmäinen.

Tästä, että suomalaiset ovat luottavaisesti joka kokeissa luovuttamassa sitä sun tätä, jopa omaa pa...nsa, on ulkomaita myöten tiedossa. Muualla maailmassa terve järkisyys itsestään ja osistaan on paljon, paljon edistyksellisempää ja niistä osataan kieltäytyä, jos järkiperäistä selitystä ei tule ja osallistujat ovat esim "amerikoista". Nykymaailma on niin salaileva näiden biokokeiden ja näytteiden käyttö- ja tarkoitusperistä, että kehoitan paranoidiseen ennemmin kuin sinisilmäiseen uskovaisuuteen.

ylern optimisti (nimimerkki)

Tuohan on erittäin hyvä ja kannatettava idea. Suomi saa taatusti uhratut rahat takaisin. Meillä on harvaan asumisen vuoksi suuri määrä erikoisia periytyviä ikävyyksiä. Niitä voitaisiin saada parennettua. Olemmehan olleet siellä sun täällä liian sisäsiittoisia.

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Tämä kiinnitti huomioni: "Laki turvaisi henkilön oikeuden saada tietoja siitä, mihin tutkimuksiin hänestä otettua näytettä on käytetty ja mistä rekistereistä häntä koskevia tietoja on kerätty. Laissa määriteltäisiin annetun suostumuksen peruuttamisen ja näytteen käyttöä koskevan kiellon vaikutukset. Lisäksi biopankkilaissa säädettäisiin menettelyistä tilanteissa, joissa olemassa olevia näytteitä on tarpeen siirtää perustettavaan biopankkiin. Siirtoa ei voisi toteuttaa, mikäli näytteen antaja vastustaa siirtoa."

Jos tuossa muodossa toteutetaan, niin ei kai siinä mitään. Tehdäänhän nykyisinkin erilaisia mm. lääketutkimuksia ihan yksityistenkin yhtiöiden joko kokonaan tai osittain rahoittamana. Näistä kokeiluista on kokeellinen lääke tuonut lisää elinvuosia osallistuneille kun kaikki muu on jo kokeiltu. Jos ei vastaavaa mahdollisuutta olisi, niin tilanne olisi vaihtoehdottomuudessaan aika julma, vaikka kaikki lääkekokeilut eivät onnistukaan. Nehän ovat vapaaehtoisia. En näe suoranaisesti mitään uhkia tai vaaroja tämänlaisissa kudosnäytepankeissa tai muissakaan, niin kauan kun ne pohjaavat näytteen antajan vapaaehtoisuuteen.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

"BPA is an endocrine disruptor that interrupts hormones and, in laboratory experiments on animals, has been linked with breast cancer, prostate cancer, hyperactivity and other metabolic and behavioural problems, diseases which are all on the rise in the West. But the plastics and chemicals industries insist its use is safe and accuse campaigners of misleading the public, pointing to industry-funded studies involving large numbers of rodents that have shown no harm.

At stake is the future of one of the highest production volume chemicals in the world. BPA is widely used to harden the plastic casings of mobile phones and computers and makes baby bottles shatterproof. In food products, it commonly lines the inside of cans and tins to protect their contents from being contaminated by the metal. ”

http://www.independent.co.uk/l…32742.html

Tieteen Kuvalehti 12/2003 taas sanoo ”…steriileissä ja vakioiduissa olosuhteissa kasvatettu poistogeeninen hiiri tuskin vastaa 75 vuotta varsin heterogeenisessä ympäristössä elävän ihmisen kehoa. Niinpä eläinkokeiden hyötyprosentti lääkeaineiden tutkimuksessa onkin varsin alhainen (optimistisimmillaan 0,01-0,05%).” ja sitten kerrotaan että muuntogeeni (ihmisen geeni siirretty esim. hiireen) ei toimi samoin kuin ihmisen elimistössä.

:) (nimimerkki)

Elinten luovutus saattaa helpottua jo ensi kesänä
Julkaistu 26.10.2009
Sosiaali- ja terveysministeriö aikoo jättää ehdotuksen elinluovutuslain muutoksesta eduskunnalle vielä tämän vuoden puolella. Uudessa laissa lähtökohtana olisi, että elimen voi siirtää, jos henkilö ei ole eläessään sitä erikseen kieltänyt...
http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/arkistot/...

Elinten luovutus ja elinsiirrot Euroopan unionissa 30 päivänä toukokuuta 2007
http://europa.eu/legislation_summaries/public_heal...

EU:n terveysalan journalistikilpailu (Hahahaaaa)
http://ec.europa.eu/health-eu/journalist_prize/201...

Ennen oli sisuskalu luovarit allekirjoitettuna,kortilla heitettiin vesilintua ajat sitten,nyt pitää olla PERIAATTEESTA lappu ettei elimiin kosketa. Sairasta!

DNA:ym,löytyy. Kiitos ahkeran virkavallan. SPR:n korruptiotakin tuen vielä öljynvaihdolla (verenluovutus) jos siit joku sattuis hyötymään.

:) (nimimerkki)

Normaalisti A-Studion lähetykset ovat nähtävissä YLE Areenassa, mutta keskiviikon 24.3.2010 jakson kanssa on jotain ongelmia. Yhtenä ilmeisen monia kiinnostavana aiheena oli "sokerisota", jota varten oli haastateltu Pekka Puskaa ja Antti Heikkilää. Tässä siis tuota sokeriaihetta koskeva osuus halukkaiden katsottavaksi.
http://www.youtube.com/watch?v=MvXv-56JQ1c

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Ilkka Partanen, #7,

jos voisikin luottaa siihen että biopankkia käytetään pelkkään hyvään!
Vaan voiko?

Biopankki tarjoaa valtaisat mahdollisuudet EU-poliisille; geneettistä dataa, helposti saatavaa dna:ta (dna:ta voidaan nykyään väärentää) jolla esim lavastaa toisinajattelijoita vaikka pommiattentaatin tekijöiksi.

Biopankki tarjoaa valtavat mahdollisuudet luoda uusia perinnöllisiä tauteja, parantamisen sijaan.

Biopankin myötä saattaa tulla vaikka geneettinen passi. Mitä sitten kun jotkin lääkeaineet (taikka rokotteet) muuttavat dna:ta? Loputtomia hankaluuksia virastoissa kun yrität todistaa olevasi N.N mutta että dna:si on muuntunut lääke/rokote X:n takia? Miten sellaisen todistaa? Sallitaanko sellaisen todistamista edes? Siinähän joutuu viranomaiset ja lääkeyhtiöt epäilyttävään valoon.
Sosiaaliturvan varaan joutuneet varsinkin nesteessä olisivat.

Tuleeko tulevaisuudessa mahdollisesti "geneettisen perimän edistämistä" turvaava lainsäädäntö joka kieltää avioliitot/lisääntymisen tietyn perimän edustajien kesken?

Miten varmistetaan ettei perimää ropeloida "kehittämistarkoituksissa"? jne

:) (nimimerkki)

DNA-testit löytää ne, joilla on sopimattomia geenejä
http://www.wiseupjournal.com//?p=1372

UK geneettinen valvonta
http://www.wiseupjournal.com//?p=238

Hakusanalla kuin hakusanalla löytyy uutisvirtaa:
http://www.wiseupjournal.com/

Raija (nimimerkki)

Joo ei ikinä mihinkään tällaiseen tutkimukseen. Kantapäänkautta ole saanut kokea, kuinka sekaisin Suomen henkilörekisterit ovat. Tällä hetkellä neljällä viranomaisella on oikea tieto minusta ja kahdella väärä. Nämä kaksi viranomaista eivät suostu oikaisemaan tietoani, joten mulla on nyt sitten kaksi eri muuttopäivää.

Täydellistä yhteistyökyvyttömyyttä.

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Riikka: "jos voisikin luottaa siihen että biopankkia käytetään pelkkään hyvään! Vaan voiko?"

Tämä kysymys on toki aiheellinen kaiken terveydenhoidon ja muun luottamuksellisen tiedon osalta. Voihan esim. pankki laittaa tilillesi merkintöjä hämärästä rahasta joka on kiertänyt huumekartelleista tilisi kautta terroristiryhmälle. Vaan eipä pankki sellaista laita. Samalla tavoin voisi nähdä netin salaliiton välineenä vaientaa toisinajattelijoita, koska ainahan parhaassakin suojauksessa on aukkoja, joku voi kaapata koneesi ja käyttää sitä hakkeroituakseen vaikkapa puolustusministeriöihin tai vastaaviin tai kirjoitella IP:lläsi vaikka kuinka levottomia ties minne, jne. Mahdollisuudet ovat ainoastaan tunkeutujan oman mielikuvituksen rajoissa ja tästähän tapauksia onkin, Petteri Järvinen on aiheesta tehnyt kirjojakin sekä pitänyt lukuisia luentoja.

Söyring: "Biopankki tarjoaa valtaisat mahdollisuudet EU-poliisille; geneettistä dataa, helposti saatavaa dna:ta (dna:ta voidaan nykyään väärentää) jolla esim lavastaa toisinajattelijoita vaikka pommiattentaatin tekijöiksi."

Biopankin myötä tilanne ei sikäli muutu miksikään, että jokaisen dna:ta on saatavilla vaikkapa verikokeen tai minkä tahansa muun toimenpiteen jälkeen. Pommiattentaatteihin toki vaaditaan hieman tiukempia näyttöjä kuin pelkkä dna-näyte, mutta sellaisen saaminen salaliittojen hämäriin tarkoitukseen ei ole ylivoimaista nykyisinkään jos lonkerot ulottuvat joka puolelle, niin kuin ne salaliitoissa toki aina ulottuvat.

Söyring: "Biopankki tarjoaa valtavat mahdollisuudet luoda uusia perinnöllisiä tauteja, parantamisen sijaan."

Nykyisinkin sellaisia voitaisiin räätälöidä jos haluttaisiin, biopankin perustaminen ei millään tapaa muuta tätä asetelmaa.

Söyring: "Biopankin myötä saattaa tulla vaikka geneettinen passi. Mitä sitten kun jotkin lääkeaineet (taikka rokotteet) muuttavat dna:ta? Loputtomia hankaluuksia virastoissa kun yrität todistaa olevasi N.N mutta että dna:si on muuntunut lääke/rokote X:n takia?"

Että dna:si muuttuu rokotteiden tai lääkeaineiden vuoksi tunnistamattomaksi? Tästä olisi hyvä saada ihan geenitutkijoiden ja lääkäreiden kommentit, mikään infowars.com sivut eivät ole vakuuttava lähde näin korkeaa asiantuntemusta vaativassa asiassa.

Söyring: "Miten sellaisen todistaa? Sallitaanko sellaisen todistamista edes? Siinähän joutuu viranomaiset ja lääkeyhtiöt epäilyttävään valoon."

Sitä on kyllä sattunut ennenkin, eikä heitä ole lopulta sen enempää asialta suojeltu. Joutuvathan lääkeyhtiöt ja viranomaiset epäilyttävään valoon aika monta kertaa vuodessa ja ovat myöntäneetkin joissain tapauksissa että persiilleen meni.

Söyring: "Sosiaaliturvan varaan joutuneet varsinkin nesteessä olisivat."

Kuinka niin?

Söyring: "Tuleeko tulevaisuudessa mahdollisesti ”geneettisen perimän edistämistä” turvaava lainsäädäntö joka kieltää avioliitot/lisääntymisen tietyn perimän edustajien kesken?"

Joo, ihan takuuvarmasti muuten tulee...samalla luodaan arjalainen rotu ja heidän valioyksilönsä pääsevät lääkeyhtiöiden aiheuttaman epidemian alta turvaan kuussa sijaitsevaan natsitukikohtaan :D

Söyring: "Miten varmistetaan ettei perimää ropeloida ”kehittämistarkoituksissa”?"

Siihen on moninkertaisen varmistamisen keinoja, joita käytetään terveydenhuollossa ja riskialttiiden tutkimusmateriaalien varmistuksessa jo nykyisinkin. Tosin eiväthän mitkään järjestelmät ole riittäviä kun kyse on salaliitosta, jonka tarkoituksena on ilmeisesti pistää suurin osa maailman ihmisistä päiviltä täsmäviruksen keinoin, rakentaa maailmanhallitus, lavastaa toisinajattelijat terroristeiksi ja rodunjalostuksen keinoin luoda Uljas Uusi Ihminen.

Myönnetään että salaliittoteorioissa toimiva ns. hullun logiikka (älä nyt ota tätä väärin) kattaa aina ja kaikki mahdollisuudet. Se johtuu puhtaasti siitä, että lopputulos (=salaliitto) on oletusarvoisesti olemassa ja punoo verkkojaan aina jossain taustalla. Jos alkaa näyttää siltä ettei salaliittoa olisikaan, niin se johtuu sitten teorian mukaan siitä että se on niin nerokkaasti naamioitu kaikkeen normaaliin toimintaan, että salaliittoteoreetikot näyttäisivät mielenvikaisilta, jne.

:) (nimimerkki)

Totuus Viihdeteollisuudesta
http://www.illuminati-news.com/art-and-mc/index2.htm
We Weren't Born To Follow:
http://www.youtube.com/watch?v=qF3D2oiy6YA&feature...

Tässä uusin tuotos missä Salbuchi esittää että meidän on aika pistää hanttiin - on aika taistella vastaan.
http://talousdemokratia.blogspot.com/2010/04/salbu...

Lukemisen arvoisia blogeja:
http://nwohavaintoja.blogspot.com/
http://www.infosota.fi/
http://nwo.11syyskuu.net/

http://zale81.blogspot.com/ :)))
Satavarmaa salaliittoa kaikki mikä ei ole julkista tietoa!

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

"Salaliitto eli salahanke eli komplotti on kahden tai useamman henkilön salainen sopimus jonkin rikollisen tavoitteen saavuttamiseksi.[1] Tyypillisiä salaliittoja ovat poliittiset rikokset" Kielitoimiston Sanakirja

Mikäs komplotissa epätodennäköistä tai mahdotonta on, jos tuolla määritelmällä asiaa kahtellaan? :D

Se, ettei luota järjestelmän aukottomuuteen taikka kaikkien rehellisyyteen ei tee ihmisestä salaliittoteoreetikkoa. Taikka se, että aprikoi eri sortin vaihtoehtoja.
Justiinsa oli ulkomaan lehdissä siitä kuinka mm. tomaateissa ja tomaattituotteissa oli järkyttäviä lyijy- ym. pitoisuuksia koska erinäiset isot Euroopassakin operoivat firmat olivat lahjoneet runsaalla käpälällä valvonnasta vastaavia FDA:n viranomaisia. Kysyinkin Eviralta kuinka takuuvarmaa täällä valvonta on ja miten on varmistettu ettei Suomen seula vuoda vaan eipä ole Eviralla ollut aikaa vastata minulle.

Taikka esimerkiksi taannoin lukemani artikkeli (saksalainen tiedelehti) Japanissa kehitetystä tv:n kaukosäätimestä, joka mittaa käyttäjänsä aivoaaltoja eli mihin katsoja meneillään olevassa ohjelmassa reagoi, kuinka voimakkaasti ja miten. Tietoa voisi käyttää esim. mainonnan tehostamiseen. Taikka ihmisen reaktioiden tutkimiseen.
Mutta sitä voisi käyttää myös tehokkaan aivopesumateriaalin tuottamiseen, eikö?

Samassa artikkelissa mainittiin, että jo 1980-luvulta asti tv-tekniikka on mahdollistanut kaksisuuntaisen lähetyksen, että tv:n kautta pystytään seuraamaan tv:n katsojaa. Digikaapelointi-kiireet?

Viime viikolla Heinäveden Perusturvalautakunnalle esiteltiin Virtual HomeCare-ohjelmaa vanhuksia varten: vanhusten asunnot täytetään laittein joilla heitä voidaan tarkkailla monitoreista ympäri vuorokauden. Hoitaja menee paikalle vain silloin kun mummo/vaari on nurin eikä pääse ylös tai muuta vastaavaa. Mikä säästö! :D

TV:n(kin) kautta suoritettava tarkkailu hoituu koska tv voidaan kytkeä kauko-ohjauksella päälle, mistä vain milloin vain.
Näin omaiset pääsevät mm. "olemasta kolmen vanhusperheen loukussa" (olemasta paikalla ja ihmiskontaktissa?) kuten esittelijä oli asiaa kuvaillut.

Yksityisyyden suojasta kokouksessa ei puhuttu.

Jos se tekee minusta salaliittoteoreetikon, että epäilen esim. THL:n toimintaa, tiedottamista, kykyjä ja puolueettomuutta H1N1-"pandemian" jälkeen, ja vaadin avoimuutta ja läpinäkyvyyttä, niin sitten olen salaliittoteoreetikko :D ilman muuta.

:) (nimimerkki)

Matka maksaa kolme miljoonaa
Avaruushotelli aikoo avata ovensa vuonna 2012
Matka Galactic Suite-hotelliin kestää 18 viikkoa. Siihen sisältyy pitkä valmentautumisjakso Karibialla ja kolmen päivän ylläpito Galactic Suite-hotellissa maata kiertävällä radalla.plaa plaa plaa:)
http://www.digitoday.fi/viihde/2007/08/14/avaruush...

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Transkraniaalinen Magneettistimulaatio
http://tieku.fi/ihminen/sairaudet-ja-hoitomenetelmat/sahkokayttoinen-mietintamyssy

"Yhdysvaltalaissyntyinen neuropsykologi Michael Persinger Laurentianin yliopistosta Ontariosta Kanadasta on saanut aikaan koehenkilöiden mielissä uskonnolliselta tai yliluonnolliselta tuntuvia kokemuksia TMS-menetelmällä. Tutkimus liittyy hankkeeseen, jossa pyritään kartoittamaan yksityiskohtaisesti, mitä koehenkilöt tuntevat, kun heidän aivonsa altistetaan magneettikentille.

Koehenkilön uskonnollisen taustan mukaan magneettikentän kytkeminen päälle herätti tässä tunteen joko Neitsyt Marian, Muhammedin, Jeesuksen tai muun uskonnollisen hahmon ilmestymisestä paikalle. Ateisteilla tai uskonnottomilla näky saattoi tuoda mieleen muita hengellistä laatua olevia kokemuksia.
Persinger uskookin, että uskonnolliset ja paranormaalit kokemukset, kuten kuolemanläheisyyskokemukset, ihmenäyt ja déjà-vu-ilmiö, voidaankin selittää aivojen sähköiseksi toiminnaksi."

Siinäpä taas moniaat mahdollisuudet hallituksille ;)

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Söyring: "”Salaliitto eli salahanke eli komplotti on kahden tai useamman henkilön salainen sopimus jonkin rikollisen tavoitteen saavuttamiseksi.[1] Tyypillisiä salaliittoja ovat poliittiset rikokset” Kielitoimiston Sanakirja

Mikäs komplotissa epätodennäköistä tai mahdotonta on, jos tuolla määritelmällä asiaa kahtellaan? :D"

Ei mikään koska on ihan oikeitakin salaliittoja ollut olemassa.

RS: Uskottiinko teoreetikkoja silloin kun he kertoivat asiasta vai vasta jälkikäteen?

Söyring: "Se, ettei luota järjestelmän aukottomuuteen taikka kaikkien rehellisyyteen ei tee ihmisestä salaliittoteoreetikkoa. Taikka se, että aprikoi eri sortin vaihtoehtoja."

Juuri ne vaihtoehdot ovat salaliittoteoreetikoilla sellaisia mistä termiä aletaan käyttää.

RS: Kuten esim. 9/11 joka senaatin tutkijoidenkin mielestä oli hallituksen hommia?

Söyring: "Justiinsa oli ulkomaan lehdissä siitä kuinka mm. tomaateissa ja tomaattituotteissa oli järkyttäviä lyijy- ym. pitoisuuksia koska erinäiset isot Euroopassakin operoivat firmat olivat lahjoneet runsaalla käpälällä valvonnasta vastaavia FDA:n viranomaisia. Kysyinkin Eviralta kuinka takuuvarmaa täällä valvonta on ja miten on varmistettu ettei Suomen seula vuoda vaan eipä ole Eviralla ollut aikaa vastata minulle."

Juuri tällaiset yhtäläisyydet ovat aika perinteistä kamaa. Tilanteen tullessa kohdalla Eviralla ei välttämättä ole antaa ihan selkeää vastausta noin lonkalta. Mikäli riski nousee todelliseksi, niin kyllä he asiasta tiedottavat kuten ovat tähänkin asti tehneet.

RS: Eikö saa tiedustella, miten heidän varmistuksensa toimivat tai miten tarkkailua tehdään? FDA oli esimerkki, siitä mitä voi tapahtua, ihan selventämään asiaa.

Söyring: "Taikka esimerkiksi taannoin lukemani artikkeli (saksalainen tiedelehti) Japanissa kehitetystä tv:n kaukosäätimestä, joka mittaa käyttäjänsä aivoaaltoja eli mihin katsoja meneillään olevassa ohjelmassa reagoi, kuinka voimakkaasti ja miten. Tietoa voisi käyttää esim. mainonnan tehostamiseen. Taikka ihmisen reaktioiden tutkimiseen.
Mutta sitä voisi käyttää myös tehokkaan aivopesumateriaalin tuottamiseen, eikö?"

Haluaisin todella saada kyseisen lehden nimen niin pystyisin selvittämään minkä asteen tiedejulkaisu on kyseessä.
Jos tällainen on kehitetty niin kannattaapa huomioida, että aivoaallot eivät kerro itsessään vielä koko totuutta. Niiden tulosten tulkinta jostain kaukosäätimeen asennetusta anturasta voi olla kohtalaisen haasteellista ja huomioiden vielä ihmisen vireystilojen vaihtelut, jne. muuttuu tehtävä laatia ns. "täsmäosumia" tuollaisen datan pohjalta täysin mahdottomaksi. Mainonnan tehoa (samoin kuin propagandankin) on mitattu iät ajat ja menetelmien puolella on huomattavasti tehokkaampia ratkaisuja kuin jotkut aivoaaltojen mittaukset.

RS: Eipä tietenkään kerro koko totuutta. Osviittaa se saattaa antaa. En kuvitellutkaan "täsmäasetta", minua vain kiinnosti se että mokoma yleensä on nähty tarpeelliseksi kehittää. Lehteen törmäsin hakiessani ihan muuta tietoa (rahoissa olevasta metallisesta tunnistusnauhasta jonka perusteella teoreettisesti raha pystyttäisiin jäljittämään ilmasta käsin erityisellä hakulaitteella esim. lunnasjutuissa ja jonka nauhan avulla voidaan haluttaessa seurata ihmisten ostotottumuksia) eli valitettavasti en lehden nimeä muista.

Söyring: "Samassa artikkelissa mainittiin, että jo 1980-luvulta asti tv-tekniikka on mahdollistanut kaksisuuntaisen lähetyksen, että tv:n kautta pystytään seuraamaan tv:n katsojaa. Digikaapelointi-kiireet?"

Kysymys: ketä kuvittelet kiinnostavan nähdä asuntoosi? Kuka valvoo kaikkia niitä miljoonia asuntoja joihin tv:n kautta saadaan yhteys ja millä teknologialla tarkkaan ottaen tuo yhteys saadaan? Nimittäin kaiutinta voi (huonosti) käyttää mikrofonina esim. korvakuulokkeissa, mutta kuinka tv-ruutu, plasma tai putki, muutetaan kameraksi?
Tuosta tekniikasta olisi hyvä saada näyttöjä.

RS: En totisesti ymmärrä ketä se kiinnostaisi! :D Mutta en ymmärrä niitäkään jotka katsovat tosi-tv:ta tai BB:ta eli lienen jäävi sanomaan mitään tästä asiasta.

Digikaapeloinnin kiireellisyydellä oli varmasti paljonkin tekemistä laajemman suunnitelman kanssa, mutta kyseinen suunnitelma vaan koskee sekä laitevalmistajia, maksullisten kanavien tuotantoyhtiöitä, jne. jotka moninkertaistivat markkinansa kerrasta.

Söyring: "Viime viikolla Heinäveden Perusturvalautakunnalle esiteltiin Virtual HomeCare-ohjelmaa vanhuksia varten: vanhusten asunnot täytetään laittein joilla heitä voidaan tarkkailla monitoreista ympäri vuorokauden. Hoitaja menee paikalle vain silloin kun mummo/vaari on nurin eikä pääse ylös tai muuta vastaavaa. Mikä säästö! :D"

Tuon motiivina ei ole säästö vaan sellaiset tapaukset joissa vanhus kaatuu ja hän ei pysty suorittamaan kotihälytystä. Näitä hälyttimiähän vanhuksilla oli aiemmin että jos tulee sairaskohtaus tai kaatuminen, tms. niin nappia painamalla he saavat apua paikalle. Sitten sattui tapauksia että vanhus kaatuessaan joko ei pystynyt tai muissa tapauksissa hätääntyi eikä tehnyt hälytystä, jolla oli sitten lopullisempia seurauksia.

Söyring: "TV:n(kin) kautta suoritettava tarkkailu hoituu koska tv voidaan kytkeä kauko-ohjauksella päälle, mistä vain milloin vain.
Näin omaiset pääsevät mm. ”olemasta kolmen vanhusperheen loukussa” (olemasta paikalla ja ihmiskontaktissa?) kuten esittelijä oli asiaa kuvaillut.
Yksityisyyden suojasta kokouksessa ei puhuttu."

Saisikos tietoa tuosta Tv:n kautta tapahtuvasta tarkkailusta?

RS: tilaa Virtual HomeCare-esittely

Vanhuksen yksityisyyden suojan osalta ei tarvinnut puhua, koska ilman lupaa ei saa kenenkään kotiin asentaa kameroita. En tiedä mihin tuo "kolmen vanhusperheen loukku" oikein viittaa, koska niitä ole normaaliavioliitossa kuin yksi perhe kummaltakin. Paikalla oleminen ja ihmiskontakti ovat monelle lapsiperheelle haasteellisia järjestää 24/7 omassa taloudessaan asuvalle vanhukselle, joten sikäli heittosi oli aika halpamainen.

RS: Millä lailla halpamainen? Kyllä se meidänkin suvussa onnistui, ja onnistuu yhä. Vaati vain paljon järjestelyjä. Vaatii taas tulevaisuudessa mutta sitten ne tehdään.

Söyring: "Jos se tekee minusta salaliittoteoreetikon, että epäilen esim. THL:n toimintaa, tiedottamista, kykyjä ja puolueettomuutta H1N1-”pandemian” jälkeen, ja vaadin avoimuutta ja läpinäkyvyyttä, niin sitten olen salaliittoteoreetikko :D ilman muuta."

Olen huomannut, että olet enemmän salaliittoteoreetikko kuin skeptikko. 

RS: Jos skeptikko on tyypillinen Skepsiksen jäsen niin sitten olen salaliittoteoreetikko ;)   Muistutan taas, ettei minua pidä uskoa. Ei pidä uskoa viranomaisiakaan. Pitää etsiä tietoa itse.

Siivekäs (nimimerkki)

#11 Riikka

Perinnöllisiin sairauksiin viitaten, satuin kerran U.S. Department of Defensen sivuille yhden haastattelun transcriptiin. Tässä pätkä siitä.

DoD News Briefing: Secretary of Defense William S. Cohen.

Cohenin vastaus kysymykseen:
"There are some reports, for example, that some countries have been trying to construct something like an Ebola Virus, and that would be a very dangerous phenomenon, to say the least. Alvin Toeffler has written about this in terms of some scientists in their laboratories trying to devise certain types of pathogens that would be ethnic specific so that they could just eliminate certain ethnic groups and races; and others are designing some sort of engineering, some sort of insects that can destroy specific crops."

Mies puhui myös tälläisestakin:
"Others are engaging even in an eco- type of terrorism whereby they can alter the climate, set off earthquakes, volcanoes remotely through the use of electromagnetic waves."

Linkki alkuperäiseen:
http://www.defense.gov/Transcripts/Transcript.aspx...

----

#16 Riikka
http://yle.fi/uutiset/terveys_ja_hyvinvointi/2010/...

"Kaukoparannusta" vanhuksille ;)

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Siivekäs, kiitos. Olipa kiinnostavaa luettavaa. Molemmat linkit.

Taidan itse olla niin erakko, etten haluaisia mitään kameroita ja hälyttimiä kämppääni mummonakaan.

Riikka Söyring (nimimerkki)
Riikka Söyring (nimimerkki)

Salaliittoteoriako?
Artikkeli CFTC:n "tutkimuksista", GATAsta ja roisto-pankeista
http://www.thedailybell.com/940/GATA-William-Murph...

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

RS: "Uskottiinko teoreetikkoja silloin kun he kertoivat asiasta vai vasta jälkikäteen?"

Niissä ihan oikeissa salaliitoissa ei hirveästi ole teoreetikot ehtineet asiaa pohtimaan kun tulos on jo saavutettu.

RS: "Millä lailla halpamainen? Kyllä se meidänkin suvussa onnistui, ja onnistuu yhä. Vaati vain paljon järjestelyjä. Vaatii taas tulevaisuudessa mutta sitten ne tehdään."

On ihmisiä joilla ei ole oikein kohtuuttomuuden rajoissakaan mahdollisuutta toteuttaa noita järjestelyjä ja siksi se oli halpamainen. Onnistui tuo joo meilläkin, mutta en halua lähteä sillä väittämään muille että heidän täytyy menetellä samoin.

RS: "Kuten esim. 9/11 joka senaatin tutkijoidenkin mielestä oli hallituksen hommia?"

Tästä olisi hyvä taas saada se lähdelinkki.

RS: "Eikö saa tiedustella, miten heidän varmistuksensa toimivat tai miten tarkkailua tehdään? FDA oli esimerkki, siitä mitä voi tapahtua, ihan selventämään asiaa."

Tottakai saa tiedustella. Vastauksia kuinka heidän varmistuksensa toimivat eivät tuollaiset virastot tosin kovin seikkaperäisesti anna, samasta syystä kuin jos kysyt joltain ohjelmistovalmistajalta heidän lähdekoodistaan niin he eivät sellaisia tietoja luovuta yksityiskohtaisina. Et varmasti ollut ainoa joka asiaa on kysynyt, joten kannattaa seurata niitä tiedotteita.

RS: "Eipä tietenkään kerro koko totuutta. Osviittaa se saattaa antaa. En kuvitellutkaan ”täsmäasetta”, minua vain kiinnosti se että mokoma yleensä on nähty tarpeelliseksi kehittää. Lehteen törmäsin hakiessani ihan muuta tietoa (rahoissa olevasta metallisesta tunnistusnauhasta jonka perusteella teoreettisesti raha pystyttäisiin jäljittämään ilmasta käsin erityisellä hakulaitteella esim. lunnasjutuissa ja jonka nauhan avulla voidaan haluttaessa seurata ihmisten ostotottumuksia) eli valitettavasti en lehden nimeä muista."

Onko tuon teknologian kehittämisestä saati toimivuudesta muita näyttöjä kuin yksi lehtijuttu? Metallinauha jolla seurataan ihmisten ostotottumuksia ja lunnasrahoja? Seteleissä on myös sarjanumero jolla niiden kiertoa on ennenkin seurattu. Toki tuo numero voi olla jonain koodina siinä hologramminauhassa ja varmaan onkin.

:) (nimimerkki)

Kuules Kuopion kokoomus Ilkka Partanen,
sul ei taida mennä hissi ihan vintille asti!
Puhutaanks 9/11 iskuista. valkoseen houseen soitettiin useita viikkoja aiemmin että tiedämme mitä touhuuvat.
911 Loose Change 2nd Edition DVDRip - Finnish subtitles
http://video.google.com/videoplay?docid=-781099392...

Selitäppä Steve Jacksonin -90 suunnittelema illuminati card game joka julkastiin -95 yleisölle,mistä löytyy wtc iskut obamat ym ym ym.
http://www.youtube.com/watch?v=26VjOr_Zc70

Asiasta kuudenteen #19
juttu mikä liittyy H.A.A.R.P "sääntutkimusasemaan" on se että kyseiseen vehkeeseen liittyvää teknologiaa ollaan myös tuotu suomeen kun keravan vesitornin päälle ilmestyi tämännäköinen pallo. Löytyy joka helvetin vesitornin päältä pk-seudella tänäpäivänä. Lue ajatuksella:
http://nwohavaintoja.blogspot.com/2009/11/suomen-t...

Chaos (nimimerkki)

Mä en henk.koht. lämpene millekään idealle, jonka takana on esim. GlaxoSmithKline tai mikä tahansa muu riisto-korporaatio. Toisaalta, kohtahan tässä ollaan jokainen kaupan tavalla tai toisella, kun mikään ei ole omaa vaan kaikesta maksetaan valtiolle. Tavoite kun on vain ja ainoastaan ihmiskunnan totaalinen orjuuttaminen, eikä kaukana ole se tavoite eliitillä. Ja kyllä, olen yksi ylpeistä "foliohattuilijoista" =D

:) (nimimerkki)

Tava tallaajille:
Mitä psykologia, psykiatria ja neurotiede ei ymmärrä aivoista ja mielestä. Mikä on älykkyys? Mitä on tietoisuus? Miksi nukkua ja unta? Mitä tunteita? Miten muisti tallentaa ja muistaa?
http://www.youtube.com/watch?v=nYwAPF0mh-U

yli 10v,omaks iloksi lukenut psykkaa,mikä oli tulos?
Kaikki lääketieteellinen on määritelty määrittelemätön sitä sun tätä,
(se mitä kirjassa ei lue,sitä ei voi ymmärtää).
jopa spondyloosi,seuraavaks varmaan nuhakin hahaaa:)

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Lissulta saapui tämä

"La Sardegna è una delle aree del mondo più a rischio per il diabete di tipo 1, come la Finlandia. Può dirci qualche dato?
(Suomessa noin 55 uutta tapausta 100.000 lapsen ryhmää kohden, 0-14 vuoden ikäryhmässä. Sardiniassa 45 lasta 100.000:sta. Italian keskimääräinen tapaussuhde on sensijaan n.8 lasta 100.000:sta)

L’incidenza in Finlandia è di circa 55 nuovi casi all’anno su 100.000 bambini, nella fascia di età 0-14; in Sardegna 45 su 100.000. Invece, per esempio, a Milano e Lombardia sono 7 su 100.000 e la media italiana è di circa 8 casi, sei volte di meno rispetto alla Sardegna.

Perché proprio Sardegna e Finlandia, così distanti? Che nesso può esserci?
(Näillä kansoilla on yhteistä että molemmat ovat geneettisesti erillään muista.)

È una domanda che ci poniamo da anni. Queste popolazioni hanno in comune il fatto di essere geneticamente isolate. I finlandesi provengono da un comune ceppo ugrofinnico, trasferitosi dal sud al nord Europa all’epoca delle grandi migrazioni, e sono rimasti separati dagli altri: infatti, sono diversi dagli scandinavi. Anche i sardi sono rimasti geneticamente sempre isolati, non si sono mischiati.

(Näillä kansoilla, joilla ei ole ollut -eri tavalla kuin muilla eurooppalaisilla- juurikaan geneettisiä vaikutuksia muista ryhmistä; tuhansien vuosien kuluessa on valikoitunut piirteitä jotka ovat muuttaneet heidät erityisen herkiksi muodostamaan itsepuolustus/immuniteetti mekanismeja.)

Queste popolazioni, che non hanno avuto, diversamente dagli altri europei, influssi genetici da altri gruppi, nei millenni hanno selezionato (cosiddetta deriva genica) caratteristiche che li hanno resi particolarmente sensibili a sviluppare meccanismi di autodifesa.

(Tähän on luultavasti lisätty shokki jonka on tuottanut joku nopea muutos, todennäköisesti ympäristössä. Sardiiniassa, ehkä voimakas kamppanja malariaa vastaan , jossa mukana Ddt, toisen maailman sodan jälkeen)

A questo si è probabilmente aggiunto lo shock prodotto da qualche rapido cambiamento, verosimilmente ambientale (in Sardegna, forse, la poderosa campagna anti-malaria a base di Ddt, dopo la seconda guerra mondiale).

(Tiedämme että diabetestä ei aiemmin ollut tai että se oli oli hyvin harvinaista Sardiiniassa ja Suomessa, kun se taas alkoi lisääntymään dramaattisesti 60-luvun paikkeilla ja tänään on jatkuvasti kasvussa.)

Noi sappiamo che il diabete prima non c’era o era molto raro sia in Sardegna sia in Finlandia, mentre è cominciato ad aumentare drammaticamente a cavallo degli anni 60 e oggi è in costante crescita. Si ipotizza che un mutamento improvviso delle condizioni ambientali abbia eliminato una protezione o introdotto un elemento nuovo predisponente.

(Nämä kaksi kansaa, sardiinialaiset ja suomalaiset, ovat alkaneet kehittää erityisiä geneettisiä piirteitä jotka muodostavat korkean riskin diabetekselle.)

Di fatto, queste due popolazioni, la sarda e la finlandese, hanno cominciato a sviluppare caratteristiche genetiche particolari che costituiscono un alto rischio di diabete.

http://www.progettodiabete.org/indice_net1000.html...

http://www.ymparisto.fi/default.asp?contentid=160375

Kansainvälinen näkökulma, sillä "kemikaalit eivät tunne rajoja": Kuinka laajalti Karjalan alueella varastoidut vanhat torjunta-aineet (mm. DDT) voivat esim. tulipalon sattuessa levitä?
DDT on sinänsä hyvin pitkäikäinen orgaaninen klooriyhdiste, ja pohjoisessa ympäristöön päästettynä se voi kulkeutua muuntumattomana hyvinkin pitkään. Myös Suomessa löydetään toisinaan hajoamattoman DDT:n pitoisuuksia metsämaan humuksessa. Torjunta-ainevaraston tulipalossa orgaanisten klooriyhdisteiden palaminen levittäisi ilmakehään suuren määrän ympäristölle ja terveydelle haitallisia yhdisteitä, kuten dioksiineja ja furaaneja. Lisäksi varastoissa olevien aineiden leviäminen ilmakehään olisi hyvin tehokasta. Hiukkasmaiset aineet leviäisivät tuulen suunnasta riippuen suhteellisen lyhyitä matkoja, kaasumaiset kaukokulkeutuvat aineet puolestaan sääoloista ja vuodenajasta riippuen hyvin kauas. Venäjän Karjalan alueella on käynnissä kansainvälinen hanke, jossa hylättyjen torjunta-aineiden varastot inventoidaan ja suunnitellaan niiden turvallinen käsittely.

Scotland has the third highest incidence of Type 1 diabetes in children in the world, behind Finland and Sardinia. Scientists believe genetic factors and viruses may be to blame. Numbers are increasing at 2-3 per cent each year.

http://thescotsman.scotsman.com/scotland/Scots-thi...

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

:),
osa HAARPia on Sodankylässä.

yksilö (nimimerkki)

Nasa on pystynyt tutkimaan, että Kiinasta liikkeelle lähtenyt hiekkapöly kierteli 13 vuorokautta ympäri maailmaa, joten kyllä ne raskaammatkin aineet kulkeutuu ympäri maailmaa sopivien tuulten mukana.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Mikrosiru kaikelle kansalle?

The new Health Care Bill, H.R. 3200, just passed by Congress has within it the requirement that all people thereunder shall be microchiped. The plans for this microchipping has been in the hooper going back to December of 2004.
Witness the actual FDA (Food and Drug Administration) document dated December 10, 2004 entitled Class II Special Guidance Document: Implantable Radiofrequency Transponder System for Patient Identification and Health Information. This ten page document may be read on the FDA website at
http://www.fda.gov/downloads/MedicalDevices/DeviceRegulationandGuidance/GuidanceDocuments/ucm072191.pdf
Now witness the wording within H.R. 3200, America's Affordable Health Choices Act of 2009 found on Congresses™ House Ways and Means website, http://waysandmeans.house.gov/media/pdf/111/AAHCA09001xml.pdf
On page 1001 is Subtitle C National Medical Device Registry which states, The Secretary shall establish a national medical device registry (in this subsection referred to as the registry™) to facilitate analysis of postmarket safety and outcomes data on each device that … is or has been used in or on a patient
In other words, everyone microchipped pursuant to the new Health Care Bill must be registered with the Secretary. The Secretary is defined as the Secretary of Health and Human Services.
The date by which this registry is to begin is mandated on page 1006, which is 36 months after the Health Bill becomes law.
(2) EFFECTIVE DATE. – The Secretarry of Health and Human Services shall establish and begin implementation of the registry under section 519(g) of the Federal Food, Drug, and Cosmetic Act, as added by paragraph (1) by not later than the date that is 36 months after the date of the enactment of this Act, without regard to whether of not final regulations to establish and operate the registry have been promulgated by such date.
Therefore, under the law of H.R. 3200 recently passed by Congress, microchipping of Americans must begin by the year 2013.
Now you know what is behind the new Health Bill, H.R. 3200.: http://www.youtube.com/watch?v=Hq3vtjXEGy8&NR=1
These are interesting times indeed!

Toimituksen poiminnat