KissanKulmasta

Ukrainassa teloitetaan oppositiota, "EU:n valmistauduttava sotaan"

Eurooppa tukee Ukrainaa sen matkalla kohti modernia eurooppalaista demokratiaa. Tämän tavoitteen saavuttaminen näyttää aloitetun poliittisilla salamurhilla. EPP kehottaa valmistautumaan sotaan Venäjää vastaan.

 

Ukrainassa teloitetaan oppositiota, EPP kehottaa valmistautumaan sotaan Venäjää vastaan

 

Italian toiseksi suurin päivälehti La Repubblica raportoi viime viikolla Kiovan hallituksen hallinnassa olevalla alueella tehdyistä salamurhista, jotka ovat kohdistuneet parlamentinjäsenten lisäksi toimittajiin. Vuorokauden sisällä tapettiin kolme henkilöä. Ensimmäisenä pääsi hengestään Alueiden puolueen entinen kansanedustaja Oleg Kalashnikov, myöhemmin illalla Okbom- ja ProUA -internetsivustojen sekä pienen sanomalehden omistaja Sergei Sukhobok, joka oli erikoistunut sosiaalipoliittisiin, taloudellisiin ja oikeudellisiin kysymyksiin. Viimeinen verisen vuorokauden uhreista oli journalisti Oles Buzyna.

 

Vuorokauden sisällä tapetut osoittavat kuitenkin vain tahdin kiihtymistä. Tammikuusta 2015 alkaen useita henkilöitä on murhattu tai kuollut epäilyttävissä olosuhteissa. Heitä ovat entinen kuvernööri Oleksander Peklushenko, entinen kansanedustaja Stanislav Melnyk, Janukovitsin Alueiden puolueen varapuheenjohtaja Mikhailo Chechetov, Melitopolin pormestari Sergij Valter, Kharkivon aluejohtaja Oleksei Kolesnyk sekä Melitopolin apulaispoliisipäällikkö Oleksandr Bordyuh.

 

Yhdistävä tekijä uhreilla on heidän kriittinen suhtautumisensa Kiovan nykyiseen hallitukseen ja/tai että he kannattavat vallankaappauksessa ulos heitettyä ex-presidentti Viktor Janukovitschia tai että he suhtautuivat myönteisesti Venäjään.

 

Amnesty Internationalin mukaan murhia tai epäilyttäviä kuolemia ei ole poliisin toimesta alettu juurikaan uskottavalla tavalla tutkia, toisissa tapauksissa tutkintaa ei ole aloitettu ollenkaan.

 

La Repubblica sijoittaa ”vallankumouksen” lainausmerkkeihin vihjaten, ettei vallankumous kenties ollut täysin spontaani vaan ulkoa ohjattu vallankaappaus. Italialaisten epäilevä asenne selittynee sillä, että NATO käytti Italiassa ja muualla Euroopassa poliittisten murhien tekemiseen NATOn ”salaisten palvelujen kontrolloimattomia haaroja”.

 

La Repubblica käyttää opposition murhista sanaa teloitukset todeten, että murhiin on vastattu länsimediassa vaikenemisella, täydellä hiljaisuudella. Tekojen toteuttajina pidetään äärioikeistolaista Ukrainan Oikea Sektori -puoluetta (Pravyj Sektor). Oikeaa Sektoria johtaa parlamentinjäsen Dmitri Jarosh.

Oikea Sektori pyrkii johdonmukaisesti estämään kaikki rauhanomaiseen ratkaisuun tähtäävät toimet, lehti muistuttaa.

 

La Repubblica antaa ymmärtää, että varsinainen käsky murhille on kuitenkin saattanut tulla muualta. Tahoa ei kuitenkaan nimetä. Samassa artikkelissa kuvaillaan Ukrainan uutta poliittista ilmastoa muistuttamalla useiden Ukrainan poliittisten johtajien, oligarkkien ja kuuluisuuksien ”Vihdoinkin..hän asaitsi sen... yksi vihollinen vähemmän” -kommenteista Kalashnikovin murhaan,

 

Ukrainan entinen pääministeri Mikola Azarov on facebook-sivuillaan suorasanaisempi. Hän langettaa tahdon ja toimeenpanon teloituksista Kiovan hallitukselle vedoten vaikeneviin länsimaihin: "Ukrainalle antamanne tuen takia tapahtuu näitä poliittisia murhia, terroria käytetään poliittisia vastustajia ja väestöä vastaan. Mitä natsien vielä täytyy tehdä, että lopultakin ymmärtäisitte ja tulisitte tietoisiksi omasta vastuustanne sen suhteen, mitä Ukrainassa nyt tapahtuu?”

 

9. huhtikuuta Ukrainan turvallisuuspalvelu (SBU) esti pääsyn yli kymmenelletuhannelle nettisivulle. SBU:n johtaja Valentin Nalyvaychenko kommentoi noin viikkoa ennen nettisivujen sulkemista: "SBU:n ei tarvitse keksiä mitään uutta. On tarpeen vain rakentaa uudelleen ne lähestymistavat ja perinteet, joita OUN-UPA:n turvallisuuspalvelu käytti 1930-1950 -luvuilla."

 

OUN-UPA on ryhmä, joka pani toisen maailmansodan aikana toimeen Natsi-Saksan ja Hitlerin tuhoamistohjelmat Ukrainassa, mukaan lukien noin 80% Babi Jarissa tehdystä juutalaisten joukkotuhonnasta.

 

Aiheesta raportoineen sanomalehti Vestin toimitukseen hyökättiin ja sen palvelimet vietiin. Lehteä lehtipisteisiin kuljettaneiden autojen kimppuun hyökättiin ja lehdet vietiin. Vasylkivskan metroasemalle lehtiä kuljettanut autonkuljettaja hakattiin ja hänen autonsa uhattiin polttaa.

 

Jo aiemmin, 5. heinäkuuta 2014 Vestin toimitukseen hyökättiin mm. heittämällä polttopulloja toimituksen ikkunoiden läpi. 27. heinäkuuta 2014 julkaistu raportti kertoo noin neljän tusinan naamioituneen miehen, joita johti Kiovan kaupunginneuvoston varajohtaja Igor Lutsenko, hyökänneen toimitukseen huutaen Venäjän presidentti Putinia vastaan suunnattuja iskulauseita.

 

Milloin näemme länsimaiden poliittiset johtajat ”Je suis Vesti” -mielenilmauksessa?

 

Voice of Odessa -nettisivuston kaksi bloggaria, Svetlana Naboka ja Marina Zvavoronkova, ovat kadonneet. Katoamisten epäillään lankeavan SBU:n kontolle ja olevan osa aktivisteja vastaan suunnattua kampanjaa.

 

Voice of Odessa perustettiin perustettiin ammatiliittojen talon teurastuksen jälkeen siinä toivossa, että ammattiliittojen talossa tapettujen henkilöiden kuolemista tehtäisiin kunnollinen ja riippumaton tutkimus. Joukkomurhan tekivät ilmeisesti Oikean Sektorin puolimilitantit joukot sekä oligarkki Igor Kolomoiskyn palkkasotilasarmeija.

 

Rinf.com kertoi 5. huhtikuuta Yhdysvaltain ilmoittaneen aloittavansa ukrainalaisen natsihenkisen Azov -pataljoonan koulutuksen 20. huhtikuuta (Hitlerin syntymäpäivä). Amerikkalaisia ”kouluttajia” on lähtenyt Ukrainaan 300 henkilöä.

 

Oikestolainen yritysrahoitettu ajatushautomo Brookings-instituutti kehotti helmikuussa Yhdysvaltoja toimittamaan Kiovaan lisää suoraa sotilaallista apua jo tähän asti toimitetun lisäksi, lisää ”kuolettavia puolustusaseita”, lisää rahaa jo annetun rahan lisäksi.

 

Netissä on runsaasti kuvamateriaalia, jonka perusteella Kiova käyttää Donbassissa, Donetskissa ja Luhanskissa kansainvälisin sopimuksin kiellettyjä fosforipommeja. Brittiläinen Vice News on paikan päällä käyneen reportterin avulla vahvistanut asian. (Lisäys 28.04 2015 klo 11:26  Fosforipommit on osoitettu analyysillä palopommeiksi mutta niitä on käytetty siviilikohteiden tuhoamiseen mm. Ilovaiskissa)

Netistä löytyy myös Ukrainan presidentti Petro Poroshenkon puhe, jossa hän tekee selväksi että Kiova nimenomaan käy sotaa siviilejä vastaan, koska niin sota voitetaan.

 

Poroshenko on palkinnut mitalilla militantin Azov-pataljoonan johtajan Andrei Biletskyn, joka jo vuonna 2010 julisti valkoisen rodun ylivoimaa sekä tarvetta puhdistaa ukrainalainen veri ja luoda uusi yli-ihminen. Epäpuhdas aines, jota Ukrainassa on, koostuu eurooppalaisista, armenialaisista, venäläisistä ja muista vähemmistöistä.

 

Ukrainan sisäministerin avustaja, kansanedustaja Anton Geraschenko tukee julkisesti sosiaalisessa mediassa ylläpidettyä ”Valtion viholliset” -sivustoa, jossa levitetään tietoa valtion vihollisiksi katsottujen henkilöiden nimiä, kuvia, osoitetietoja ja muuta tietoa. Geraschenko kehottaa ihmisiä päivittämään sivuston tietoja aktiivisesti.

Twitter-tilillä jaetaan tietoa ”menestyksekkäästi suoritetuista tehtävistä”.

 

Kaikki tähän asti murhatut on nimetty ”Valtion viholliset” -sivustolla

Päivitys 27.04 2015 klo 11:55  Venäläisen RT Newsin mukaan ukrainalaisen "Valtion viholliset" -sivuston taustalla näyttää olevan eräs Tallinnasta käsin operoiva NATO:n kyberkeskus. CCD-COE on uutisen mukaan antanut teknistä tukea ukrainalaiselle Mirotvorecille ("rauhanturvaaja"), joka on ylläpitänyt vainosivustoa.

RT News (26.04 2015): NATO trace found behind witch-hunt website in Ukraine http://rt.com/news/253117-nato-ukraine-terror-site/

 

Kommentti:

 

Ukrainan poliittinen tilanne on Euroopan unionin kannalta monelta tapaa kiusallinen. Tähän mennessä on selvää, että Ukrainan ja Eu:n välinen assosiaatiosopimus on osaltaan syyllinen tilanteen kulminoitumiseen, ja että Ukrainasta sen myötä on tullut hajoava yhteiskunta.

 

Media vaikenee – vaikeneminenkin on vallankäyttöä – Ukrainassa systemaattisesti tapahtuvista poliittisista murhista. Eu:n säännöt estävät epävakaiden sekä rajanaapuriensa kanssa riidoissa olevien maiden integroimisen jäseniksi, sisällisotaa käyvistä maista puhumattakaan.

 

Europarlamentissa ollaan sotaisempia.

 

EurActiv -sivusto lainaa europarlamentin suurimman ryhmän, Euroopan kansanpuolueen (EPP) istunnossa annettua lausuntoa. Ukrainankin tilanteeseen liittyneen lausunnon mukaan "paras poliittinen keino Venäjän toimien rajoittamiseksi on valmistautuminen sotaan".

 

"Meidän on selvästi annettava ymmärtää, että olemme valmiit sotaan", - ilmoitti istunnossa EPP:n tutkimusinstituutin johtaja Roland Freudenstein. EPP:n edustajat, Tunne Kelam ja Cristian Dan Preda syyttivät Venäjää EU:n vihollisiksi ja myös Venäjän presidenttiä aggressiivisen ulkopolitiikan toteuttamisesta, jonka kohteina ovat Baltian maat ja Transnistria. Kokouksen päätteeksi EPP:n edustajat keskustelivat mahdollisuudesta sijoittaa ohjustorjuntajärjestelmän osia Itä-Euroopan maiden alueelle. Suomalaisista puolueista EPP:n kuuluu Kokoomus.

 

Suomen sosiaali- ja terveysministeriö on antanut kunnille ohjeet evakuointiin sopivien tilojen kartoittamisesta ja käyttökuntoon saattamisesta.

 

 

 

Pääasialliset lähteet:

 

European Union External Action (EEAS): linkit useimpiin Ukrainaan liittyviin sopimus- ja julkilausuma-asiakirjoihin http://eeas.europa.eu/top_stories/2014/011114_ukraine_agreement_en.htm

 

Amnesty International - John Dalhuisen: Ukraine´s spate of suspicious deaths must be followed by credible investigations https://www.amnesty.org/en/articles/news/2015/04/ukraine-suspicious-deaths-need-credible-investigations

 

Radio Vaticana, The Vatican Radio: Moscow condemns killing of pro-Russian journalist in Ukraine (17 April 2015) http://en.radiovaticana.va/news/2015/04/17/moscow_condemns_killing_of_pro-russian_journalist_in_ukraine/1137495

 

Russia Today: Personal details of murdered journalist & ex-mp found posted on Ukrainian ”Enemies of State” database (17 April 2015) http://rt.com/news/250529-ukraine-journalists-killed-database/

 

La Repubblica: Ucraina, ucciso giornalista filorusso a Kiev. E il terzo omicidio politico in 24 ore. Lo sdegno Putin http://www.repubblica.it/esteri/2015/04/16/news/ucraina_ucciso_giornalista_filorusso_a_kiev_e_il_terzo_omicidio_politico_in_24_ore_lo_sdegno_di_putin-112106358/

 

European parliament: European Parliament Resolution on Gladio (Nr. C 324/201) (22 November 1990) http://operation-gladio.net/en/european-parliament-resolution-gladio-nr-c-324-201

 

Zuesse, Eric | Rinf.com: U.S. to start training nazi troops in Ukraine, on Aprl 20th, Hitler´s birthday http://rinf.com/alt-news/featured/u-s-to-train-nazi-troops-in-ukraine-starting-on-april-20th/

 

Zuesse, Eric | Fort Russ: The ideology of the New Ukraine http://fortruss.blogspot.fi/2015/01/the-ideology-of-new-ukraine.html

 

Draitser, Eric | New Eastern Outlook: US training nazis, western media providing cover http://journal-neo.org/2015/04/21/us-training-nazis-western-media-providing-cover/

 

SBU: СБУ отчитались о закрытии ряда сайтов за антиукраинскую пропаганду (8. April 2015, SBU reported on the closure of of a number of sites for anti-Ukrainian propaganda) http://info-center.od.ua/exrss/25406-sbu-otchitalis-o-zakrytii-ryada-saytov-za-antiukrainskuyu-propagandu.html

 

Odessa News: Сотрудники СБУ задержали активисток Куликова поля

http://timer-odessa.net/news/sotrudniki_sbu_zaderjali_aktivistok_kulikova_polya_586.htmlhttps://

 

Daalder, Ivo; Flournoy, Michael; Herbst, John; Lodal, Jan; Pifer, Steven; Stavridis, James; Talbott, Strobe; Wald, Charles | Brookings Institute: Preserving Ukraine´s independence, resisting Russian aggression: What the United States and NATO must do (February 2015) http://www.brookings.edu/~/media/research/files/reports/2015/02/ukraine%20independence%20russian%20aggression/ukrainereport_february2015_final.pdf

 

Chossudovsky, Michel | Global Research: US military supports Ukraine´s neo-nazi National Guard. Are US Forces involved in combat operations? (23 April 2015) http://www.globalresearch.ca/us-military-supports-ukraines-neo-nazi-national-guard-are-us-forces-involved-in-combat-operations/5444476

 

Sputnik News: Three prominent Poroshenko critics killed in Kiev in three days http://sputniknews.com/europe/20150416/1020986728.html

 

EurActiv: EPP: Eu should tell Russia we are ready to go to war http://www.euractiv.com/sections/global-europe/epp-eu-should-tell-russia-we-are-ready-go-war-313974

 

Suomen sosiaali ja terveysministeriö (STM):

Evakuointikeskuksen perustaminen, ohje sosiaali- ja terveydenhuollon toimijoille http://www.stm.fi/c/document_library/get_file?folderId=12818669&name=DLFE-34029.pdf

* http://www.stm.fi/julkaisut/nayta/-/_julkaisu/1906087#fi

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (52 kommenttia)

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Ja sitten pikku uutinen Oikeudenmukaisesta Euroopasta: Ranskalainen journalisti, joka julkaisi verojen välttely -todisteet LuxLeaks-sivustolla on haastettu oikeuteen tietovuodoista

Court charges Luxleaks reporter over leaked documents
https://euobserver.com/news/128435

Ilmeiseti E.Perrinistä aiotaan tehdä ennakkotapaus niille muille journalisteille, joilla on aikeita kirjoitella isoisten ison luokan harmaan talouden harjoittamisesta ja verojen välttelystä ikäviä paljastuskirjoituksia kaiken rahvaan luettavaksi.

Pekka Iiskonmaki

Vasemmisto lauloi ennen voimissaan: ''Ja kaikki me tapamme''

Käyttäjän NinaPalomki kuva
Niina La

Varmaan radikaalit liikkeet ovat kautta aikojen aina niin tehneet.. On ollut ristiretkiä, kommunistisia vallankumouksia, äärioikeistoa, natseja jne.

Käyttäjän JuhaKeltti kuva
Juha Keltti

Pekka Iiskonmäki muistaa oikein, vasemmistolaiset tosiaan lauloivat "Perustuslaillisten riemumarssia" ivatessaan 1900-luvun alun taantumuksellisia. Kannattaa ehkä siteerata koko säepari: "Me lahtarikaartin laitamme, ja kaikki me tapamme." Muistettiin myös vaatia kaksikamarista eduskuntaa, kilometritehdasta ja Unionia vanhoille piioille. Alkukin on hyvä: "Meill´laki on vanha voimassa, tuo Aatamin aikuinen. Rahavallan pillit on soimassa, olen perustuslaillinen."

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring Vastaus kommenttiin #49

:D

Nythän meillä on melkein kaikki laulussa vaadittu, kaksikamarista eduskuntaa myöten (peräkamari istuu Suomessa ja pirtinpöytäläiset Brysselissä). Lahtarikaarti saadaan NATO-jäsenyyden myötä.

Perustuslaillisuutta vain puuttuu

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen

Ne jotka suunnittelevat sotaa tietävät myös koska se alkaa. Vrt Irakin sota.

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Ja Ukrainassa myös poltetaan sotavankeja elävältä ristillä.
http://verkkomedia.org/news.asp?mode=4&id=13327

Antti Jokela

Kannattaa harrastaa lähdekritiikkiä. Tässä 120 muuta Venäjän lehdistön "uutista" Ukrainasta:

http://www.examiner.com/list/russia-s-top-120-lies...

BBC kertoo myös asiasta:

http://www.bbc.co.uk/monitoring/how-russian-tv-mis...

Viime kesänä Venäjän televisio väitti, että Ukrainan armeija olisi ristiinnaulinnut kolmevuotiaan pojan. Kesti puoli vuotta myöntää, että juttu oli valhe, mutta anteeksipyyntöä ei herunut sittenkään.

http://bignews2day.com/en/news/na-rossijskom-tv-op...

Vast'ikään Venäjän televisio väitti 10-vuotiaan tytön kuolleen Ukrainan pommituksessa. BBC yritti selvittää asiaa, mutta lopulta venäläiset toimittajat kertoivat, että tarina oli keksitty. Kun BBC:n toimittaja ihmetteli, miksi tarinaa sitten esitetään televisiossa, vastaus oli: "koska meidän täytyy".

http://theweek.com/speedreads/551604/eric-holder-f...

Jari Rauhala

Lähdekritiikki ja medioiden omat oikaisut ovat tai olisivat tärkeitä.

Onkohan meillä käynyt sama, mistä Venäjää syytetään. Enkä voi ottaa kantaa Venäjän medioihin, en tunne niitä.

Sauli Niinistö ykkösen aamussa viime vuonna. Sanoi selvällä Suomen kielellä, että kansanäänestys natosta. Ensin HS sensuroi. Ylen toimittaja sai käännettyä Niinistön Natomyönteiseksi (taitava ohjelman leikkaus).
Plus soutuvene-sukellusvene, ilmatilaloukkaukset,ei entistä enempää, Etyjin raporttien puutos plus plus monet monet muut ja suurin osa ilman oikaisua. Ja Suomessa, omassa maassa.

Erittäin hyvä että näihin kiinnitetään laajemmin huomio.

Antti Jokela

"Media vaikenee – vaikeneminenkin on vallankäyttöä – Ukrainassa systemaattisesti tapahtuvista poliittisista murhista."

Kuinka niin? Nopealla googlauksella Suomessa STT ja kaikki suurimmat lehdet ovat uutisoineet kuolemista. Samoin englantilaiset BBC, Guardian, Telegraph, Daily Mail jne. Samoin saksalaiset Der Spiegel, Zeit, FAZ jne. Itse käytit lähteenä italialaista La Repubblicaa...

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Bingillä hakusanoilla "ukrainan poliittisen opposition murhat" eri versiona (esim. STT lisättynä) tuottaa tarinaa Venäjällä tapahtuneista poliittisista murhista.

Joka tapauksessa aloitin tämän kirjoittamisen viime viikolla ja silloin ainoa suorasanainen länsilähde oli Italiasta.

Hannes Kolehmainen

Olen myös jonkin uutisen n. vko sitten nähnyt, mutta keskeisin anti siinä oli uhrien "venäläismielisyys". Uhreilla ei ollut omaisia, tuskin nimeä, eikä ainakaan roolia demokratiassa. Yksi selvittämätön murha menisi sekaisen hallinnon ja korruption piikkiin, mutta kaikki tajuavat että 4-5 murhaa on korkealta johdettua.
Emme ole Suomessa oikein tilanteen tasalla, vaan haluamme uskoa hyvää Porosenkosta, koska EU:n johdon mukaan niin on hyvä.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring Vastaus kommenttiin #41

En usko Eu:n uskovan hyvää Poroshenkosta, mutta sen sijaan on tarkoituksenmukaista esittää uskovansa. Ja onhan siinä ulkovaltojen kannalta se etu, että on - ainakin toistaiseksi - olemassa jokin laillisen rajoissa oleva taho, jonka kanssa neuvotella.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Riikka, ehkä murhat olisi sopivampi sana kuin teloittaminen, eikös teloittaminen ole kuitenkin julkista toimintaa.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring Vastaus kommenttiin #46

Tarkkaan ottaen kerroin La Repubblican käyttävän sanaa teloitukset, ja siirsin sen siitä sitten blogin otsikkoon.

Jukka Laine

Käytännössä EU laittoi Ukrainan silloiselle presidentille Janukovitshille narun kaulaan tarjoamalla heikkoa assiaatiosopimusta ja potkaisi sitten jakkaran alta. Hetken tuo palveli tarkoitustaan, mutta Ukrainassa pääsi irti voimat, joita ei enää voi hallita kuin tukahduttamalla.

USA:n intressit ovat myös hävinneet. Putinin asema vain vahvistui Venäjällä ja Mustanmeren kaasu ja Nato-tukikohta on menetetty lopullisesti amerikkalaisten näkökulmasta.

Nyt on jäljellä vain ongelmia, joihin ei EU tai USA halua puuttua, koska ne maksavat rahaa ja syventävät kriisiä Venäjän kanssa. Lisäksi saksalaisten kriittisyys kasvaa, euromaissa on kymmeniä miljoonia elätettäviä, jotka syövät saksalaisten elintasoa ja kaupan päälle tuli 40 miljoonaa ukrainalaista. Merkelin politiikka on ajautumassa umpikujaan, jos ei saada kansaa uskomaan, että ongelmat ovat yhteisiä.

Suomessa on ollut valtava mediakampanja koko vaalikampanjan ajan eli olemme yhteisessä rintamassa tuomitsemassa Venäjän toimia on tuottanut meillä tulosta, mutta Saksassa on myös kriittistä mediaa, joka puuttuu meiltä Suomesta. Suomessa kansa ei halua edes lukea mitään Venäjää ymmärtäviä näkökantoja, saati että EU olisin syypää koko sotkuun.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Hämis-tuubista löytyy paljon kiinnostavaa materiaalia, eritoten Saksasta

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Tapahtumat Ukrainassa alkavat muistuttamaan tapahtumia Venäjällä. Sisällissota ruokkii terrorismia, salamurhia jne.

Käyttäjän kuolimonpaimensaaresta kuva
Arto Bäcklund

"Palokuntiin" hommataan nyt kuularuiskuja. #valmiusjoukot #palonsammutus #rauhanturvaaminen

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

Poliittiset murhat ovat vain osa Ukrainan nykypäivää.

Maan parlamentti on kieltänyt Ukrainan kommunistisen puolueen, sen nuorisojärjestö Komsomolin, pioneerien, naisjärjestön ja monen muun työväenjärjestön toiminnan.

Kaikki sosialistisen ja kommunistisen aatteen ja tunnuksien julkinen levittäminen johtaa vankeuteen tai suuriin sakkoihin.

Näin läntiset kansalaisvapaudet ja ihmisoikeudet leviävät vauhdilla myös Ukrainassa.

Ps. Jos matkustat Ukrainaan, jätä vaikeuksien välttämiseksi kotiin Che Guevara-paidat ja punaiset vaatteet. Äläkä hyräile passintarkastuksessa ainakaan Venäjän kansallislaulua!

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Harkitsin 1990-luvulla käyttäväni Irlannissa itsetekemää SinnFinn -paitaa mutta jätin sitten väliin :D

Vaan eikö ole kiva että kommunismin hirmuvallasta vapautuneet ukrainalaiset voivat nyt täysin sydämin nauttia eurooppalaisesta demokratiasta, ihmisoikeuksista ja oikeistolaisesta talouspolitiikasta... (sarkasmivaroitus)

Pekka Iiskonmaki

''Maan parlamentti on kieltänyt Ukrainan kommunistisen puolueen''

Se oli viisas teko.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Ai. Näemmä Pekka kannatat eurooppalaista mallia poliittisesta valinnanvapaudesta

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Tämä länsimainen oikeuskäsitys vaatii vähintään lievää kognitiivista dissonanssia.

Hannes Kolehmainen

Ei tainnut sarkasmivaroitus tehota.
Tähän voisi sitten vakavalla mielellä listata, että löytyisikö Suomesta kiellettäviä liikkeitä?

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Arvelen, että ainakin nationalismi tullaan kieltämään ja rinnastamaan se äärioikeistolaisuuteen. Vaikka esimerkiksi minä voisin kuvailla itseäni glokalisti-nationalistiksi, joka on kropotkinilaisuuteen kallistuva talousvasemmistolainen arvoliberaali. Noin niin kuin lyhyesti sanottuna :D

Varsin kaukana äärioikeistosta siis. Yritän sanoa, että asiat eivätkä ihmiset ole mustavalkoisia, ja harmaan sävyjäkin on paljon.

Ajattelen, että Ukrainassakin tilanne on samantapainen: ihmiset eivät ole pelkästään NL-ajan jäänteinä pro-Venäjä tai pro-Eu vaan vaikka mitä siltä väliltä.

Siksi olisi tärkeämpää miettiä miten saadaan kehitettyä sellainen ratkaisu, jonka suunnilleen kaikki voisivat hyväksyä.

Nykyisellään keskustelu on mennyt jankkaamiseksi siitä, kuka on putinisti ja kuka länsipropagandan sokaisema. Ihan tyhmää, sanon minä.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Taisi Rauno mennä Ukrainassa banniin myös natsisymbolit. Se oli tasapuolinen päätös. Kaksi ihmiskunnan hirveintä ismiä.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

En usko että natsisymboleja on kielletty Ukrainassa. Ja vaikeaa se olisikin kun kansalliskaartista ja muista - ee - vapaaehtoisjoukoista osa käyttää natsitunnuksia.

Toinen syy, miksi en usko Ukrainan kieltäneen natsitunnuksia on se, että Kanada ja Yhdysvallat äänestivät vuonna 2012 YK:n natsismin glorifioimisen kieltämään pyrkivää päätöslauselmaa vastaan, Ukraina äänesti tyhjää

Draft resolution entitled "Glorification of Nazism: Inadmissibility of certain practices that contribute to fuelling contemporary forms of racism, racial discrimination, xenophobia and related intolerance" http://www.un.org/en/ga/third/67/docs/voting_sheet...

ja vuonna 2014 Ukraina äänesti ei, ei kielletä http://www.un.org/en/ga/third/69/docs/voting_sheet...

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Jos ajattelee maailman olevan sellainen paikka kuin haluaa uskoa, niin sitten voi aina joskus mennä metsään. Ei ainakaan kannata tehdä mitään isompia ajatusrakennelmia pelkän uskomuksen varassa.

Valtamediaa:

http://sputniknews.com/politics/20150409/102066078...
http://www.belsat.eu/en/articles/symbols-communism...
http://www.wsj.com/articles/ukraine-bans-soviet-er...
http://www.dw.de/ukraine-lawmakers-ban-communist-a...
http://www.rferl.org/content/ukrainian-parliament-...

jne jne.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring Vastaus kommenttiin #37

Sputnik News & Kiseljov on kyllä ilmiönä mielenkiintoinen. Se on lähinnä Venäjän länteen suunnatun kampanjoinnin kärki. RT on paljon tasapainoisempi.

Mutta jos Tomi Ketola vihjaat, että teen jotain isompia ajatusrakennelmia uskomalla maailman olevan sellainen paikka kuin haluan, niin siinä erehdyt.

Eikä kukaan täysipäinen siviili voisikaan toivoa sellaista maailmaa, jossa soditaan, riistetään, ryöstetään, ollaan epäoikeudenmukaisia ja epäreiluja.

Loppupeleissä ei meidän kannattaisi haaskata paljon aikaa siitä kiistelemiseen kuka on oikeassa ja kuka väärässä. Keskustelun pitäisi lähteä siitä mikä on oikein ja mikä väärin eli moraalipohjalta. Ehkä siitä olisi jopa helpompi saavuttaa yksimielisyys jolloin voitaisiin edetä siihen, miten päästään toteuttamaan reilumpaa maailmaa.

Käyttäjän MattiNevalainen1 kuva
Matti Nevalainen

Kiitos Riikka artikkelista

Eu on sekaisin. Tarkoitus oli panna Venäjä ahtaalle ottamalla Ukraina eu:iin ja natoon. Ukrainassa olevat poliittiset voimat olivat kyllä eu:n tiedossa mutta ne yllättivät eu:n. Syyttämällä kaikesta Venäjää pyritään käsienpesuun siitä että on tuettu natseja. Usa:lle ja natolle natsit eivät ole ongelma kun ovat samaa porukkaa, tosin Usa:n isännät ja natsit rotuideologioineen ovat mielenkiintoinen sekoitus.

Täällä us:n ja muiden keskustelupalstojen sivuilla on henkilöitä jotka ovat täysin välinpitämättömiä natsien tekemille murhille ja ryöstöille.

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Täällä us:n ja muiden keskustelupalstojen sivuilla on henkilöitä jotka ovat täysin välinpitämättömiä natsien tekemille murhille ja ryöstöille.

Ythtälailla täällä on henkilöitä jotka ovat täysin välinpitämättömiä venäjän tekosille tsetseniassa,georgiassa,krimillä,ukrainassa etc !

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka

Puhumattakaan bolshevikkihallinnossa vaikuttaneiden juutalaisten hommista.

Winton Churchill mainitsi niistä näin.

Illustrated Sunday Herald
February 8, 1920, page 5

"This movement among the Jews is not new. From the days of Spartacus-Weishaupt to those of Karl Marx, and down to Trotsky (Russia), Bela Kun (Hungary), Rosa Luxembourg (Germany), and Emma Goldman (United States), this world-wide conspiracy for the overthrow of civilization and for the reconstitution of society on the basis of arrested development, of envious malevolence, and impossible equality, has been steadily growing. It played, as a modern writer, Mrs. Webster, has so ably shown, a definitely recognizable part in the tragedy of the French Revolution. It has been the mainspring of every subversive movement during the Nineteenth Century; and now at last this band of extraordinary personalities from the underworld of the great cities of Europe and America have gripped the Russian people by the hair of their heads and have become practically the undisputed masters of that enormous empire."

Nykyisin kai tämäkin tulkitaan antisemitistisenä kommenttina...

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Olet Pirppu ehkä unohtanut että Venäjä kävi "sotaa terrorismia vastaan" Tsetseniassa samaan aikaan kun länsi kävi "sotaa terrorismia vastaan" vähän siellä sun täällä.

Voi ajatella, että 1) Venäjä otti mallia Yhdysvalloista tai että 2) Länsimaat tarjosivat sodallaan terrorismia vastaan hyvän peitetarinan mallin Venäjälle

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Eipä kestä kiittää. Täytyy se näitäkin näkökulmia tuoda esille ja niistä pitää voida keskustella.
Siitäkin, onko Ukraina nykyisellään sellainen kumppani, joka sopii näiden paljon mainostettujen "läntisten demokratioiden arvoyhteisön" joukkoon.

Jari Rauhala

Sodassa tapahtuu, etenkin sisällissodassa.
Tuskin noissa on paljoa väärää,kun huomioi myös taustaa. Raportoihan Saksan tiedustelu jo viime vuonna, miten Ukrainaan meni vuosi sitten 400 black water palkkasotilasyhtiön taistelijaa. Sama yhtiö, joka teki siviilien joukkosurman Irakissa. En muista saivatko syytteitä vai luovuttiinko niistä? Mutta tuskin menivät tukemaan Minskin sopimusta.

Lieneekö menossa sitä linjaa mitä nuorempi Bush teki säätäessään lain, että jos amerikkalainen joutuu Haagin kansainväliseen oikeuteen sotarikoksista, niin se voidaan hakea asevoimin pois.
Linja ilmeisesti lännessä on se, että he eivät tee sotarikoksia, eivätkä tue niitä. Uutiset myötäilee tuota linjaa ja sillä on omat kannattajansa.

Eiköhän sodissa tapahdu kaikkialla sotarikoksia. Puolensa valinneiden on sitä vain mahdotonta myöntää.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

En tiedä Jari minkälaisesta ja kuinka vanhasta saksalaislehdestä olet tuon Blackwaterin onkinut. Blackwater-nimistä yhtiötä ei ole ollut olemassakaan vuoden 2010 jälkeen.

Jari Rauhala

Toisin sanoen, koska en käyttänyt sen nykyistä nimeä, jotain Academic tai vastaavaa, niin Saksan Tiedustelun raportti on kyseenalainen??
Jollen väärin muista niin lehti taisi käyttää BW nimeä.

Pahoitteluni, ei jaksa enempää lähteä tähän verbaaliseen nikkarointiin. Näitä on nähty niin mediassa kuin kommentoinneissa väsymiseen asti.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Blackwater aka Xe aka Akademi ja taitaa olla taas vaihtamassa nimeä, sama puoti silti.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola Vastaus kommenttiin #32

Voitko perustella miten yhtiö on omistajavaihdoksen, uuden organisaatiomallin, uuden johdon ja uusien toimintaperiaatteitten mukaan sama puoti?

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring Vastaus kommenttiin #38

Sama toimiala, sama toimintamalli, samat asiakkaat

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Niinhän se menee. Meille sattuu vahinkoja, joissa syntyy oheisvahinkoja (= kuolleet siviilit) mutta muut tekevät sotarikoksia.

Vähän niin kuin muissa maissa (kuten Kiinassa) kuolemanrangaistus on ihmisoikeusrikos ymv. mutta Yhdysvaltain (tai Saudien) tekemänä se on tiukkaa lainsäädäntöä.

Niitä kuuluisia "se on ihan eri asia" -juttuja.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Ukraina ei ole Eurooppaa. Kirkollisesti ja vilja-aittana Ukraina on ollut aina Venäjän ydin.
Turkki ei ole Eurooppaa. Bosporin salmessa menee Euroopan raja. Turkki on euraasiaa. Enemmän Aasiaa muselmaaneineen.
Miksi EU näitä alueita kerhoonsa havittelee?

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Oletko Jarmo koskaan törmännyt organisaatioon - ja sellainen Eu on - joka EI olisi pyrkinyt laajentamaan toiminta-aluettaan ja vaikutusvaltaansa? Varmistamaan jatkuvuutensa.

Talousalueena se taas haluaa kasvattaa työvoimareservejä ja asiakaskuntaa

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Ukraina on niin kaukana Suomesta, että sen uutisarvo pelkästään välimatkan vuoksi on aika vähäinen.

Itse asiassa jopa Saharan autiomaan asiat kiinnostavat suomalaisia enemmän, vaikka alue sijaitseekin paljon kauempana , koska se mielletään lämpimäksi paikaksi myös talvisaikaan.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Ei Ukraina maantieteellisesti kaukana ole. Inhimillisesti se on vielä lähempänä. Kun ajattelenkin kaikkia niitä tavallisia ihmisiä, jotka halusivat vain elää tavallista ihmisen elämää ilman varastelevia hallituksia ja kieroja lahjottavia virkamiehiä!

Käyttäjän MattiNevalainen1 kuva
Matti Nevalainen

Ukrainalaisilla ja venäläisillä on omat riitansa. Saksan hyökättyä n-liittoon se olisi saanut Ukrainasta merkittävän liittolaisen. Kuitenkin lebenraumiin; elintilaan eivät kuuluneen ukrainalaiset joten ali-ihmisinä ukrainalaiset saivat kutakuinkin orjan statuksen. Kiihkeät ukrainalaiset natsit Banderan johdolla kuitenkin hyväksyttiin murhaamaan maamiehiään, juutalaisia ja sodan lopussa myös puolalaisia. Nyky Ukrainassa Stepan Banderaa muistetaan kansallisella liputuksella.

Avoimen fasistinen Azov-natsipatalijoona on syyllistynyt sotarikoksiin. Uusnatsit ympäri länttä ovat liittyneet ko. patalijoonaan ja Usa kouluttaa sitä. Azov-patajiloona on natsi -> Usa kouluttaa sitä => Usa on natsi. No ei ainakaan näe mitään väärää siinä että tekee yhteistyötä natsien kanssa. Eipä sillä, jenkit ovat tunnettuja demokraattisten mutta väärien hallitusten vaihtamisesta ja diktaattoreiden mutta oikeiden diktaattoreiden tukemisesta.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Parasta olisi jos voitaisiin lähteä etsimään sellaisia ratkaisuja jotka kelpaisivat kaikille. Voisimme aloittaa vaikka kysymyksestä "ihmisillä on oikeus normaaliin ihmisarvoiseen elämään". Kehtaisiko joku sanoa suoraan että ei ole?

Mutta ei sellaisesta keskustella. Aina on puuduttavan varmasti kysymys vallasta (ja sen mukanaan tuomista eduista) ja siitä kuka vallan saa.

Nationalismista: perinteisen määritelmän mukaan nationalisti rakastaa isänmaataan ja on uskollinen maan lailliselle hallitukselle.
Luulen, että nykyään sopivampi määritelmä olisi: nationalisti rakastaa isänmaataan hulluista hallituksista riippumatta - tai jotain sinne päin.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Ukraina-EU-huippukokous huomenna Kiovassa, mukana EU:n "presidentti" Donald Tusk. EU ei auta Ukrainaa sotilaallisesti ainakaan vielä tässä vaiheessa.

http://sputniknews.com/europe/20150426/1021391550....

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Suomessa valmistaudutaan "sotaisiin aikoihin," kertoo Komsomolskaja Pravda. Esillä ovat kirjeet reserviläisille.

http://m.kp.ru/daily/26372.7/3253004/

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Jostain Suomi-mediasta sattui silmääni että puolustusvoimat odottaa monien palauttavan sotilaspassinsa kirjeen saatuaan. Tällä hetkellä niitä on, siis tänä vuonna, palautettu noin 280 kpl.

Eivät ehkä halua taistella NATO-joukoissa tai Eu:n puolesta?

Toimituksen poiminnat