KissanKulmasta

TIME 100 -lukijakysely: Putin vuoden 2015 vaikutusvaltaisin henkilö

TIme -lehden TIME 100 -lukijakyselyssä lukijat ovat valinneet Venäjän presidentti Vladimir Putinin vuoden 2015 vaikutusvaltaisimmaksi henkilöksi, raportoi The Time Magazine.

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama ei päässyt Top 10:n joukkoon lainkaan.

Yli puolet äänistä (57,38%) annettiin Yhdysvalloissa. Kanadasta (5,54%) ja Isosta-Britanniasta (4,55%) tuli seuraavaksi eniten ääniä.

 

Lähteet:

Time Magazine: Vladimir Putin wins TIME 100 Reader´s Poll http://time.com/topic/time-100/

Time Magazine: Vote now: Who should be on the 2015 TIME 100? http://time.com/3747734/time-100-poll/

 

Kommentti:

Tämä äänestystulos vetosi syvästi huumorintajuuni. Länsimaiset lukijat (ja vielä Time-lehdessä, joka on vuosikymmeniä ollut mm. CIA:n vankka yhteistyökumppani) valitsivat, pääasiassa amerikkalaisten antamilla äänillä, Venäjän presidentti Vladimir Putinin vuoden 2015 vaikutusvaltaisimmaksi henkilöksi. Näin siitä huolimatta, mitä ja miten länsimedia on Putinista ja Venäjästä uutisoinut. Tai kenties juuri siksi? Hysteria on ollut niin yliampuvaa, että sen vakuuttavuus heikkeni samassa suhteessa.

Jään mielenkiinnolla odottamaan, vaietaanko uutinen valinnasta kuoliaaksi vai kerrotaanko Kremlin trollitehtaan tehneet kirurgisen täsmäiskun Time-lehden lukijakyselyn ääntenlaskuohjelmiin.

Marssitetaanko estradille jälleen yksi Putinin kerran kaukaa nähnyt "Kremlin sisäpiiriläinen" asiantuntija tai puolen pennin psykologi selostamaan asiaa muissa medioissa?

Käytetäänkö tapausta syynä vahvistaa Yhdysvaltain eri virastojen, brittien trolli-iskujoukon ja Euroopan unionin viestintä -toimintaa sekä kasvattaa "strategisen kommunikaation" määrärahoja.

Vai onko Yhdysvallat solutettu, tekikö nyky-Venäjä sen, mihin Neuvostoliitto ei pystynyt?

Puuttumatta siihen, onko Putin paska jätkä vai ei (en osaa sanoa, en ole tavannut), hän ainakin on tehnyt vaikutuksen amerikkalaisiin median kuluttajiin. Jatkuvalla mediarummutuksella lienee ollut osuutensa asiaan.

Tämä on monumentaalisen huvittava käänne monella tapaa, ja sen voi nähdä myös protestina länsimaisen arvoyhteisön aivan avoimen aggressiiviselle ja ekspansiiviselle politiikalle tai niin, että Time-lehden lukijat halusivat näpäyttää suurpääomaa edustavaa omaa poliittista eliittiään.

Muitakin näkökulmia toki on.

 

***

 

Senaattori Bernie Sandersin sivuilla on Citizens for Tax Justice -organisaation esiin kaivamia verotustietoja. Monella suuryrityksellä on negatiivinen veroprosentti: ne saavat veronpalautuksia vaikka maksavat olemattoman vähän tai ei lainkaan veroja Yhdysvaltoihin.

(Corporate Tax Dodgers http://www.sanders.senate.gov/newsroom/recent-business/corporate-tax-dodgers-ctj?utm_source=berniebuzz&utm_medium=email&utm_content=Read+more+link&utm_campaign=National+Bernie+Buzz+04-15 )

Suuryritysten, noiden yhteiskunnan vapaamatkustajien verojen välttelyn aiheuttamia aukkoja verotukseen paikataan sitten verottamalla enemmän kaikkia vähemmän ansaitsevia, ja ottamalla lainaa, joka sekin maksatetaan vähemmän ansaitsevilla.

Republikaaneilla on aikeet antaa Yhdysvaltain raharikkaille lisälahjana lisää veronkevennystä.

 

Seura-lehdestä löytyy Ari Korvolan kynäilemä juttu Suomen taloudesta. "Valtio syö kassavarojaan, jotta se näennäisesti hillitsisi lisävelkaantumista. Sadan miljardin velkarajan ylitystä ketkutellaan tulevaisuuteen. Kupla puhkeaa vaalien jälkeen..." http://seura.fi/puheenaihe/ajankohtaista/valtio-syo-kassavarojaan-jotta-se-naennaisesti-hillitsisi-lisavelkaantumista/?shared=47791-691bd1d6-500

.

 

Kirjoittaja, joka on itsenäisyyspuolueen kansanedustajaehdokkaana Helsingin vaalipiirissä numerolla 197, kirjoittaa tässä blogissa omia henkilökohtaisia ajatuksiaan ja mielipiteitään.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (26 kommenttia)

Pekka Iiskonmaki

Nyt kelpaa lipaista sankaria vaikka tavanomaista alempaa.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Avioelämäni intiimit yksityiskohdat eivät kuulu sinulle vaikka mieheni onkin joissain asioissa aika sankari ;)

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

"Ukrainassa ei ole venäläisiä joukkoja" - Putin vastaa parhaillaan kansan kysymyksiin suorassa lähetyksessä.

http://tass.ru/politika/1905751

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Mitä ihmettä! Valtion päämies joka vastaa kansan kysymyksiin suorassa lähetyksessä. Peräti merkillistä touhua.

Onneksi meillä Suomessa valtiovalta suojelee väestöä moiselta suoralta toiminnalta.

(sarkasmivaroitus)

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring Vastaus kommenttiin #6

Ihan hauska juttu Niinistön tavasta puhua. Tarvitaan asiantuntija-apua tulkkauksessa, koska Niinistö muotoilee lauseensa niin, että ne voi tulkita vähintään neljällä tavalla.

Vaan tarkoititko Jouni rinnastaa Putinin ja Niinistön tavan viestiä vai viittaatko siihen, että paikalle marssitettiin asiantuntija?

Käyttäjän petriluosto kuva
Petri Luosto

Itsessään Time Person of the Year -titteli ei tarkoita kyseisen henkilön hyvyyttä tai pahuutta. Kyseistä titteliä on vuodesta 1927 asti jaettu. On syytä vilkaista muutamia henkilöitä, jotka ovat saaneet tuon tittelin jonakin vuonna:

http://en.wikipedia.org/wiki/Time_Person_of_the_Year

Mahatha Gandhi, 1930
F.D. Roosevelt 1932, 1934, 1941
Wallis Simpson 1936
Adolf Hitler 1938
Josef Stalin 1939, 1941
Winston Churchill 1940, 1949

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Minulle tuli mieleen äänestystuloksista myös Mies ja Alaston ase -elokuvien osuva, piikikäs ja alati ajankohtainen huumori. Maa, jossa tehdään niin viiltävää yhteiskuntakritiikkiä niin hauskalla tavalla, ei todellakaan ole läpeensä paha - vaikka hallituksensa ovat kuinka mätiä.

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Ja tuo oli suomelle jotenkin hyvä uutinen ?

Vaikutusvaltaisin koska takana on ydinasepelote,,otetaan se pois ja katsotaan uudestaan,,,!

Minusta Bob Dylan on vaikutusvaltaisempi,.ja sata kertaa fiksumpi !

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Miksi sen pitäisi olla Suomelle hyvä tai paha uutinen? Sehän on ihan neutraali uutisena.

Valitukset väärästä valinnasta sopii osoittaa Time-lehden lukijoille, jotka valinnan suorittivat.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Löytyi Reutersilta juttu U.S. losing ´information war´ to Russia, other rivals: Study http://www.reuters.com/article/2015/03/25/us-usa-b...

eli Yhdysvallat on häviämässä informaatiosodan Venäjälle (ja muille tahoille).

"The study is the latest to highlight problems in the Broadcasting Board of Governors (BBG), a federal agency created in 1994 which also is tasked with maintaining a firewall between the State Department and government-funded news operations.

With an annual $730 million budget, the BBG runs U.S. government broadcasting to foreign audiences, including radio, television and digital efforts. Among them are the Voice of America and Radio Free Europe/Radio Liberty, widely credited with countering Soviet influence behind the Iron Curtain during the Cold War..."

Tutkimuksen tekijät, S. Enders Wimbush ja Elisabeth Portale ovat molemmat työskennelleet propagandakoneistossa.

Jukka Nieminen

Strategisessa mielessä koko taannoinen propagandakampanja kääntyy itseään vastaan. Voi melkeen sanoa että kriisin jälkimainingeissa Putin on entistäkin suositumpi, kerää sympatiapisteitä myös länsimaista ja Venäjä on aina vaan vahvempi.
Melkeen voi sanoa senkin että suomessa ns. nato-vastaisuus sai paljon irtopisteitä ja seuraava natotus-yritys kohtaa vaan kovempaa vastakarvaa. Paasikiviläisestä ulkopolitiikasta tulee seuraava dogmi.

Eli näissä propagandististissa mediatempauksissa on se puoli, että lopulta ne aina kääntyy itteensä vastaan. Vielä kun aattelee et ne ei suinkaan ole suunnattu `Kremlin trollitehtaita´vastaan vaan eittämättömiä tosiasioita, väki kääntää enemmänkin selkäänsä medialle.

Venäläisten strategia oli ja on uskomatonta. Eivät lähteneet nokkapokalle koska ovat shakinpelaajakansaa. Tietävät että voivat tiedotusrintamalla menettää aina pari moukkaa kunhan lopussa pääsevät matittamaan.

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Venäläisten strategia oli ja on uskomatonta

niin on,-eivät taida enää kiistää edes malesialaiskoneen alasampumista(puoliksivahingossa),,(senkin voi laittaa euroopan putinistien parhainpäin selityksien listalle)
Krimin kansanäänestys,,kaikkien aikojen farssi,,itäukrainan suhmurointi,,sotilaallinen painostus,uhkailu,kiristys ja asevarustelu alueella,,-militarismia joka on vain ex-taistolaisten ja muiden punafasistien hyväksyttävissä,,lännen rauhanaatteen kannattajat kavahtavat kremlin sotapolitiikkaa,-suomen kommunistit hyväksyy kaiken nielemättä !

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

pssst...

•Kirjoita rakentavasti, asiallisesti ja keskustelua edistävästi.
•Älä esitä sukupuoleen, ikään, syntyperään, kieleen, uskontoon, vammaisuuteen tai henkilökohtaisiin ominaisuuksiin kohdistettuja asiattomuuksia.
•Älä levitä huhuja tai valheita.
•Käytä asiallista ja hyvää kieltä, älä kiroile.

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu Vastaus kommenttiin #13

Mikä kommentissani ei ollut rakentavaa ?

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring Vastaus kommenttiin #18

Kerro sinä mikä siinä mielestäsi oli rakentavaa.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Kenties homma lähti lapasesta ja media alkoi kisata siitä, kuka vetäisee repäisevimmän lööpin, julkaisee noloimman photoshoppauksen?

Lopputuloksena sitten lukijat tympääntyivät ja kääntyivät vähemmän vaahtosuisen median puoleen.

Fanatismi on monille punainen vaate, käännytyshuuto samoin.

Muistan kun oleskelin Yhdysvalloissa ja näin ensimmäistä kertaa amerikkalaista jeesus-tv:ta. Olin lumoutunut. Tv-evankelistat ovat yhdistelmä bingo-iltaa, pudotuspeliä, show-saarnaamista, aitoa fanatismia, oheistuotteiden myyntiä, piiloseksiä moralisoinnin varjolla ja häpeilemätöntä rahan kerjäämistä.

Muutaman tunnin päästä lopputulema oli kuvotus, ihmetys ja todella vieraantunut olo. Ei niitä normaali ihminen pysty katsomaan kovin pitkään.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Toki hän on vaikutusvaltaisin ihminen maailmassa. Hitler oli myös sellainen vuonna 1941.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Listalla ovat olleet vuorotellen myös lähes kaikki Yhdysvaltain presidentit.

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

Vuosi 1941 on näköjään vaikea. 1941 vaikutusvaltaisin oli Roosevelt. Ei siis Stalin, kuten ylempänä esitettiin, eikä myöskään Hitler.

http://en.wikipedia.org/wiki/Time_Person_of_the_Year

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Ehkäpä venäläiset äänestävät Obaman maailman vaikutusvaltaisimmaksi omissa magaziineissaan, kunhan Barack muistuttaa maansa ydinaseista. :D (sark)

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Ei sitä tiedä vaikka äänestäisivätkin :D

saman tuloksen voisi saavuttaa uhkailemattakin jos venäläismediat kirjoittaisivat yhtä paljon Obamasta kuin länsimediat Putinista. Jää nimi lukevan yleisön mieleen näes.

Raisuimmat näkemäni photoshoppaukset ovat muuten olleet Putinia vastustavien oligarkkien venäläismediassa.

Käyttäjän FindianaJones kuva
Juha Hämäläinen

Oligarkeista tuli mieleen eräs aprillipäivänä julkaistu juttu, joka saattoi olla tottakin, kun niin moni lehti siitä uutisoi:)

http://yle.fi/uutiset/paaministeri_stubb_tapasi_en...

Jari Hujanen

Time kysyi vaikutusvaltaisinta henkilöä, joko hyvässä tai pahassa. Äänestäjillä ei ollut mahdollisuutta ilmaista, tarkoittivatko he hyvässä vai pahassa, joten Time tulkitsee tuloksen tarkoittavan sitä, että ihmiset äänestivät Putinia hänen sotaisuutensa ja aggressiivisen ulkopolitiikkansa takia. Tällaisen selityksen jo kerran näin jossakin Timen uutisessa. Tästä syystä en itse äänestänyt ketään. Ei ole mitään syytä äänestää, jos äänestystulos voidaan vääntää ihan miksi tahansa valtamedian tarkoitusperien mukaisesti.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

"Ei ole mitään syytä äänestää, jos äänestystulos voidaan vääntää ihan miksi tahansa valtamedian tarkoitusperien mukaisesti."

Tuo lauseesi toi etsimättä mieleen Suomen hallituksen työskentelyn ja siitä uutisoinnin :D

Mutta muuten tuot esiin hyvän näkökulman, tärkeän sellaisen.

Minua tuo äänestystulos huvitti silti monesta syystä. Eräs niistä oli ajatus siitä että Yhdysvallat on ottanut mallia Suomesta: siellä Timen lukijat pitävät Venäjän vaikutusvaltaa suurempana kuin oman presidenttinsä, hyvässä ja pahassa.

(ps. Tämän vastauksen taltioimiseen meni lähes tunti. US-alusta ei meinaa päästää vastaamaan)

Toimituksen poiminnat