KissanKulmasta

Tsekki- ja slovakkireserviläisten muistio: Emme aio taistella NATO:n joukoissa

Sosiaalisessa mediassa ja vaihtoehtosivustoilla leviää muistio, jonka kerrotaan olevan tsekki- ja slovakkireserviläisten laatima ilmoitus siitä, että reserviläiset ovat sitoutuneet valalla puolustamaan omia maitaan, eivät sotimaan pankkiirien sotia NATO-armeijassa.

Käännän tähän julistuksen sellaisena kuin se on julkaistu Polish Gazettessa, Alternative News Networkissa, Global Research -sivustolla ja muualla. Näin lukija voi miettiä asiaa ja tehdä itse omat johtopäätöksensä, olkoot ne millaisia hyvänsä.

Muistio löytyy otsikoilla "More EU soldiers refuse to fight with NATO against Russia" ja "Czech and Slovak Memorandum against NATO. We reject fighting in NATO ranks against Russia"

                                                                                  ****

 

MUISTIO

 

Tsekkoslovakian reservijoukot vastaan NATO-komentajien suunnittelema sota

Tammikuun 19. päivänä 2015 facebook-ryhmä, joka yhdistää kaikki CSLA:n PS:n, VMV:nja SNB:n reservissä tai käytöstä poissa olevat, ei-vakinaiset joukot (decommissioned), julkaisivat tärkeän muistion, joka on entistä ajankohtaisempi huomioiden tilanteen tänä päivänä. Siltä varalta - puolustuksellisena elementtinä - että ryhmä "katoaisi" facebookista, saman niminen ryhmä on olemassa myös vk.com:issa (venäläinen facebook).

 

Ensimmäistä kertaa sitten toisen maailmansodan näemme todellisen sodan uhan. Sen vuoksi pidämme tarpeellisena antaa seuraavan lausuman.

Me, Tsekkoslovakian reservissä olevat sotilaat, yksimielisesti hylkäämme minkäänlaisen osallistumisen taisteluihin, jotka ovat globaalin eliitin geopoliittisia aggressioita, joita NATO ja hallituksemme tukevat.

Vannoimme puolustavamme kotimaitamme, Tsekin ja Slovakian tasavaltoja. Vannoimme puolustavamme ylpeiden ja suvereenien kansakuntiemme vapautta ja itsenäisyyttä, joiden edestä esi-isämme antoivat henkensä maailmansodissa. Tämä vala ohjaa meitä siviilialoitteen tekemiseen kriisitilanteessa toimimiseksi. Näennäisdemokraattinen edustuksellnen demokratia, jossa edustajilla ei ole velvollisuutta edistää äänestäjien intressejä, ja jossa käytännössä lait eivät edusta muuta kuin lainlaatijoiden, poliittisten puolueiden ja taloudellisten intressiryhmien henkilökohtaisia intressejä, on jo pitkään vaarantanut vapauden ja riippumattomuuden. Kotimaitamme painostaa globaali eliitti sekä taloudelliset intressiryhmät, jotka vähentävät kansalaisten voimaa ja valtaa edustuksellisen demokratian järjestelmän kautta.

Tarkoituksellisesti valuvikainen perustuslakimme sekä oikeuksien ja vapauksien perustamiskirjat (charter) on vääristelty, ja lainlaatijat rikkovat itse perustuslakia. Lainsäädännöllinen valta on yksityistetty, toimeenpanovalta on politisoitu ja oikeudellinen valta korruptoitu lakeja lobbaamalla sekä painostamalla. Lopputulemana on sietämätön julkinen velka, jota ei voida maksaa, teollisuuden katoaminen, tasavallan omaisuuden yksityistäminen ja huijausbudjetti (defrauded), elintarvike- ja energiariippuvaisuus, luonnovararesurssien, eläkkeiden ja terveydenhuollon yksityistäminen.

Maamme on laittomasti jaettu, ryöstetty, velkaannutettu, ihmiset orjuutettu ...*, kansallinen infrastruktuuri siirretty länsimaisten suuryritysten käsiin. Luova tuho ja kaaos hallitsevat yhdyskunnissa.

Näistä syistä me, Tsekkoslovakian reservisotilaat tunnistamme valamme ja yhdessä kehitämme visoita maidemme puolustamiseksi. Yksimielisesti hylkäämme taistelemisen NATO:n joukoissa Venäjän federaatiota tai muita slaavilaisia kansoja vastaan; samoin aiomme organisoidun siviilivastarinnan kautta vakaasti vastustaa demokratian, vapauden ja itsenäisyyden jatkuvaa likvidointia. Kriisitilanteessa yhdistämme voimamme, ja käyttäen hyväksi niin siviili-, erikois- kuin sotilaallista osaamistamme, on pyrkimyksemme luoda riittävän vahvaa, organisoitua painetta riittävän pitkäksi ajaksi, jotta isänmaalliset tavoitteemme saavutetaan.

Vannoimme valamme kotimaillemme, Tsekin ja Slovakian tasavalloille.

Me, Tsekkoslovakian reservissotilaat, täytämme tämän valan!

 

Kommentti:

* -merkitty kohta, joka jäi minulta kääntämättä kuului "...and their families liquidated by repossession genocide...". Jätin sen kääntämättä, koska en kykene vertaamaan englanninkielistä käännöstä alkuperäistekstiin saadakseni täsmällisesti selville, mitä on tarkoitettu, mikä oli "puheen henki".

 

Oli kirjoittaja kuka hyvänsä, ja motiivinsa mitkä tahansa, hän on summannut varsin hyvin niitä tuntoja, joita epäilemättä monenkin kansalaisen - kansalaisuudesta riippumatta - sisimmässä kuohahtelee. Tarkoitan kansallisvarallisuuden ryöstämisen, demokratiavajeen, velkaorjuuden, pankkien vallan, globalisaation nykyversion ja huonon hallinnon suhteen, en niinkään NATO:n suhteen, vaikka muistio-tekstinä julkaistu sisältö viittaakin pitävänsä NATO:a lähinnä eliitin talous- ja geopoliittisten intressien edistämisen työkaluna.

 

Näihin - voisi sanoa yleiseurooppalaisiin - tuntoihin viittasivat myös Carnegie Europen tutkijat, joiden keskustelupaperin johtopäätöksistä voi lukea enemmän Vastavalkean julkaisemasta artikkelistani "Euroopan unioni - elvytettävissä vai ei?" http://vastavalkea.fi/2015/04/06/euroopan-unioni-elvytettavissa-vai-ei/

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

13Suosittele

13 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (37 kommenttia)

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Hieman runoutta:

"J.P.Morgan

Pyhä liikepankki meidän
joka olet Brysselissä.
Pyhitetty olkoon sinun taseesi.
Maksakoot kansakunnat
sinun tuloslaskelmasi.
Kadotkoon sinun kirjanpitosi silppuriin
niin kuin Lehman Brothersin kirjanpito katosi.
Anna meille
meidän jokapäiväinen euromme.
Anna meille meidän velkamme anteeksi
jonka olet vääryydellä asettanut meille maksettavaksi.

Sillä sinun taskussasi on valtiovelat
sotateollisuus
ja setelipainojen kytkimet.

Sinun on kassakriisi,
valta
ja valuutta.

Aina ja iankaikkisesti.

AMEN."

http://koneisto.weebly.com/jp-morgan.html

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Helkata! Taas unohtui tekstistä maininta siitä että "Kirjoittaja on itsenäisyyspuolueen eduskuntavaaliehdokkaana Helsingin vaalipiirissä numerolla 197".

Olkoot se nyt sitten tässä kommentissa muistutuksena asiasta ettei aleta moittia piilovaikuttamispyrkimyksistä ;)

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Tuohan julistus kuvaa täysin myös Suomen nykytilaa.

Käyttäjän heikkituhkanen kuva
Heikki Tuhkanen

Mukava oli vaihteeksi lukea tässä hysteerikkojen ja vauhkojen maassa tällaistakin:

"Venäjällä ei Pietarin ja Kuolan välillä ole muuta kuin yksi lentotukikohta ja yksi kalustevarikko. Ja nyt tämä yksi tukikohta, jossa neuvostoaikana oli reilut 5 000 sotilasta, sinne on nyt palautettu alle 5 000 sotilasta. Se tässä isossa kuvassa ei ole mikään suuri tekijä."

Otsikko sit kuitenkin oli tehty vauhkoonnuttamaan lisää:
"Puolustusvoimain komentaja: Aktiivisuus Suomen lähellä kasvanut"

http://www.karjalainen.fi/uutiset/uutis-alueet/kot...

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

:D

Ei tästä ole kauankaan kun iltapäivälehdet lööppasivat että armeijat liikehtivät rajan tuntumassa Venäjän puolella. Varsinaisessa leipätekstissä sitten kerrottiin että siis silloin talvisodan alla ja aikana tapahtui tällaista.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Vaclavsky Namestilla tapahtui 60-luvun lopulla kaikenlaista ja taisi joku pasifisti Jan palaahkin. Solidaariset venäläisveljet tulivat silloin apuun ekokatastrofin uhattua Prahaa ennenaikaisesti alkaneen intiaanikevään muodossa.

Oletteko muuten huomanneet sitä pientä eroa, että kun ns. "jenkit" menevät jonnekin vieraaseen maahan 'auttamaan jotakuta' tai muuten vain, ne eivät yleensä jää sinne vuosikymmeniksi ellei sitä nimenomaan pyydetä eivätkä varsinkaan ensi tilassa julista miehittämäänsä aluetta oman valtakuntansa kiinteäksi osaksi. Siis vaikka siellä asustaisikin jokunen ns. maanmies, minkä taas ns. "russkit" aina tekevät - jopa osin meidän alueillamme esim. Viipurin läänissä ja Petsamossa, joissa sudeettivenäläisiä ei ollut 2 - 5 prosenttia enempää 1939. Ks. lisää "ryssä"-sanasta http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/184673-j...

Venäjän "veljellinen apu" on mahdollisuus joka innoittaa monia, vaikkei itäliittoutumista ole paljoa meillä esillä pidettykään edes nyky-ottowillejen desanttipropagandassa. Sellaiseen voidaan kuitenkin ajautua muutenkin kuin sotilaspoliittisten ratkaisujen kautta.

Kreikkahan esimerkiksi haki "pelastustansa" Kremlistä, vaikkei asiaa virallisesti tunnustettukaan Tsipraksen ja Putinin kommunikeassa. Luultavasti itänaapurimme kyllä oli mukana juonessa jo vuosia sitten kun Kreikan ja Kyproksen velkaantumista junailtiin hyväuskoisten EU-pankkien/kansalaisten piikkiin. Nyt kun länsimiljardit on käännetty kyrillisiksi, voidaan yya-Kreikka 'pelastaa' meidän rahoillamme... Onko velkaantuva Suomi seuraava - ks. Risto E.J. Penttilän uussuomettumisvisio: http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/risto%20ej%20p...

Jyrki Paldán

"Oletteko muuten huomanneet sitä pientä eroa, että kun ns. "jenkit" menevät jonnekin vieraaseen maahan 'auttamaan jotakuta' tai muuten vain, ne eivät yleensä jää sinne vuosikymmeniksi ellei sitä nimenomaan pyydetä eivätkä varsinkaan ensi tilassa julista miehittämäänsä aluetta oman valtakuntansa kiinteäksi osaksi."

Käyppäs kertomassa tuo esim. Panamalaisille ja yritä olla saamatta nokkiisi. "Jenkit" eivät jää alueelle vuosikymmeniksi, ellei siitä ole heille itselleen hyötyä. Paikallisten asukkaiden toiveet ovat voimapolitiikassa yksi paskanhailee, ja sitä samaa voimapolitiikkaa ajavat sekä Yhdysvallat että Venäjä.

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Muita esimerkkejä ovat Hawiji, Teksas, Saksa,....

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

"Oletteko muuten huomanneet sitä pientä eroa, että kun ns. "jenkit" menevät jonnekin vieraaseen maahan 'auttamaan jotakuta' tai muuten vain, ne eivät yleensä jää sinne vuosikymmeniksi ellei sitä nimenomaan pyydetä eivätkä varsinkaan ensi tilassa julista miehittämäänsä aluetta oman valtakuntansa kiinteäksi osaksi."

Olemme huomanneet, että ei ole kiirettä lähteä Afganistanista tai Irakista. Mieleen tulee myös Kuuban Guantanamo sekä joukko sotilastukikohtia eri maissa, jotka ovat ns. Yhdysvaltain aluetta de jure et de facto.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Guantanamo on outo tapaus ja oma lukunsa, varmaan kyllä kohta muuttuva kun Obama ja Castro pääsevät sopuun hinnasta jolla Kuuba ei enää asetu Putinistan-Stalinistanin liittolaiseksi kylmän sodan mahdollisesti kuumetessa ohjuskriisi 2:n tasolle. Missäänhän USA ei ole silklä tavalla täysin vastoin paikallisen kansan tahtoa miehittänyt koko maata tai suurta osaa siitä ja liittänyt sen omaan maahansa à la anschlussit saksalaisvenäläisittäin mm. Suomen itäosissa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #41

"Missäänhän USA ei ole silklä tavalla täysin vastoin paikallisen kansan tahtoa miehittänyt"

Varmaan kysyivät Vietnamissa ja Irakissa saavatko tappaa sikäläisiä.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring Vastaus kommenttiin #41

Omaan maahan liittämisen voi tehdä muillakin tavoin kuin nimeämällä alueen osaksi emämaata.

Eu tekee aluelaajennuksia assosiaatiosopimuksilla ja jäsenyydellä. Eu ja Yhdysvallat tekevät alueliitoksia myös vapaakauppasopimuksilla.

Tuho ei kolonisoiduissa periferioissa yhtä nopeaa ja nopeasti näkyvää kuin pommittamalla aikaansaatu mutta humanitaarinen kriisi on lopputulema yhtä kaikki.

Yhdysvalloilla on erikoisjoukkoja 133:ssa maassa tällä hetkellä, se on noin 70% kaikista maailman maista. Salaisia mustia operaatioita on 150 maassa. http://www.tomdispatch.com/post/175945/tomgram%3A_...

Sotilastukikohtiakin on pitkin poikin. Japanin Okinawalla, Filippiineillä, vaikka missä.

Yhdysvallat tekee miehittämättömillä robottilentokoneilla iskuja useissa eri maissa. Tutkivien journalistien BOJ pitää tilastoa Jemenin, Somalian ja Pakistanin siviiliuhreista http://www.thebureauinvestigates.com/category/proj...

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring Vastaus kommenttiin #41

Tässä sinulle Veikko vielä ihan uunituore YK:n raportti siviili"oheisvahingoista" Afganistanissa http://unama.unmissions.org/Default.aspx?tabid=122...

Vaikka kokonaisoheisvahinkojen (kuolleet siviilit) määrä on pudonnut 2% kun katsotaan pidempää ajanjaksoa, viime vuoteen verrattuna "vahinkojen" määrä on kuitenkin kasvanut 8%.

Naispuolisten uhrien määrä on kasvanut 15% . Myös kuolleiden lasten määrä on kasvanut.

Jäävät näes raukat hallituksen vastaisten, hallitusta kannattavien ja amerikkalaisjoukkojen väliin. Ja tietysti maastossa on pitkän sodan jäljiltä paljonkin räjähtävää roipetta ja sälää.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring Vastaus kommenttiin #41

Ja tässä Veikko vielä usean lääkärijärjestön (Physicians for Social Responsibility, IPPNW Germany, Physicians for Global Survival, International Physicians for the Prevention of Nuclear War) tuottama raportti Body Count: Casualty figures after 10 years of the "War on Terror" . http://www.psr.org/assets/pdfs/body-count.pdf

Raportissa käydään läpi Irakin, Afganistanin ja Pakistanin uhrilukuja, joita on tullut sen jälkeen kun Yhdysvallat liittolaisineen aloitti globaalin sodan terrorismia vastaan.

Esim. Irakin uhrien luku on 10 kertaa suurempi kuin aiemmin arvioitu.
Ei hämmästytä. 1980-luvulta lukien neljä Yhdysvaltain presidenttiä on pommittanut Irakia.

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Kuinkahan moni suomalainen reserviläinen tottelisi, jos tulisi konfliktissa käsky ylittää Venäjän raja?

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Minkä ihmeen takia pitäisi ylittää Venäjän raja?

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula
Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola Vastaus kommenttiin #9

Avaa nyt Markku vähän.
Voisitkos lähteisiisi viitaten kertoa mikä natomaa nyt on valtaamassa itänaapurista lebensraumia?

Jari Rauhala Vastaus kommenttiin #10

Tätä on täytynyt hauduttaa kuukausia, mutta johdonmukainen tosiasia on, että Venäjällä on massiiviset luonnonvarat.

Välikysymyksenä voi esittää, kumpi presidenttinä antaisi ne USA:n hallinnon taustalla oleville suuryhtiöille sopimuksilla; Putin vai Hordovski?
Selventävänä kysymyksenä voi kysyä, että kenen hallussa olivat Irakin ja Libyan öljy ennen ja jälkeen humanitääristen operaatioiden?

Loppukysymyksenä voi esittää, että kumman ylläolevista herroista ministerimme Stubb ja Haglund uskaltavat tavata? Ottaen huomioon Haglundin haluttomuus (pelokkuus) tavata venäläistä virkaveljeään viime vuonna.

Nähdäkseni katsomme geopolitiikkaa, josta on Suomessa naton vuoksi yritetty tehdä paikallista politiikkaa.

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula Vastaus kommenttiin #10

Jari jo ehti vastatakkin, mutta kansainväliset suuryhtiöt ja pankit.

Käyttäjän MattiNevalainen1 kuva
Matti Nevalainen

Kiitos Riikka kirjoituksesta

Olen miettinyt ihan samaa kuin nuo Tsekin ja Slovakian reserviläiset. Itse kävin armeijan 94-95. -94 Itsenäisyyden viimeisenä vuonna menin suorittamaan sotilasvelvollisuuteni Suomen puolustusvoimiin ja kotiuduin eu-Suomeen.

Kun toukokuussa reserviläisille ilmoitetaan sota-ajan joukko-osasto niin mielestäni voitaisiin samalla tiedustella onko reserviläinen mahdollisesti valmis myös hyökkäyssotaan ja kiinnostaisiko "humanitaarinen" interventio jossain päin maailmaa ?

Rukous oli myös hyvä. En ole kovin uskonnollinen ihminen mutta lohduttaudun sillä että me kärsimme velan koroista maan päällä mutta korkoa kiskoneet kärsivät teoistaan ikuisesti helvetin tulessa.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Siteeraan harvoin itseäni, mutta nyt se on paikallaan:

http://jounisnellman.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1909...

Viimeinen tieto Tshekistä kertoo. että presidentti Milos Zeman perui osanottonsa Putinin sotilasparaatiin 9 toukokuuta. Tshekin parlamentti oli uhannut, että Zeman saa tehdä Moskovan reissunsa omilla rahoillaan.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Tarkoitat tätä reissua, jossa Moskovassa on tarkoitus juhlistaa natseista saatua voittoa?

The Guardian kertoi tsekkipressan heittäneen Yhdysvaltain lähettilään ulos (kohteliaasti toki) Prahan linnasta, kun tämä käväisi ns. neuvomassa Zemania olemaan matkustamatta Moskovaan http://www.theguardian.com/world/2015/apr/05/czech...

Käyttäjän jesper kuva
Tero Ruokamo

Kannattaisi kyllä pitää jäitä hatussa puolin ja toisin. Putinin tai länsimaiden eliitin agendasta on mahdoton tietää, mutta kansalaiset Venäjällä tai länsimaissa eivät varmasti sotia kannata. Jos jännittynyt tunnelma ja epäluottamus leviää, jokin pieni kipinä voi saada jo sodan aikaan.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Suomen liittäminen Natoon olisi kipinä, eikä edes ihan pieni...

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Jos olisin vähän nuorempi, kieltäytyisin aseista jälkikäteen heti jos Suomessa alkaa vähänkin maistua Natolta, mikä on kyllä aika lähellä. Tässä iässä ei kuitenkaan enää tarvitse.

Vaikka sotilasvala on mitä on kaikkine toisinajattelijoiden vainoamisen lupauksineen, se ei ollenkaan natsaa Nato-Suomen kanssa.

Toivottavasti myös Suomessa seurataan Tsekin ja Slovakian jälkiä.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Eihän Suomessa kaikki halua osallistua edes Suomen armeijaan. Ei mihinkään sotilaalliseen toimintaa. Pitikö niitä sivareita oikein Tsekeistä hakea. Lähempää olisi löytynyt.

Käyttäjän Juha-MattiKarppi kuva
Juha-Matti Karppi

Aika vahva neuvostopropagandan henki kirjoituksessa. Näkyy sävyssä ja sanavalinnoissa yleensäkin, mutta erityisesti puhuttaessa Tsekkoslovakian reserviläisistä. Ei luultavasti edes siis ole "Pietarin trollitehtaan" hedelmä, vaan jonkun "vanhoja hyviä aikoja" kaipaavan ja nostalgiassa rypevän itsenäisesti kirjoittama.
Onhan Saksassakin ihmisiä jotka kaipaavat DDR:n aikaa.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Juha-Matti Karppi

Riikalla on vain yksi linja. Syvä vasemmistolainen akatusmaailma, äärimmäinen länsivastaisuus, käsittämötön EU ja eurovastaisuus. Kaikkea tätä levitetään propagandalinkkien välityksellä. Omaa ajattelua on minimaalisesti.

Olenkin joskus ihmetellyt miten hän on varmistanut lastensa opetuksen koulussa. Koulussa opetetaan asioita EU:sta ja eurosta. Pohditaan napurimaita ja niiden politiikkaa. Yhteiskunnallisia asioita, Suomen utsenäisyyttä, sananvapautta ja oikeudenmukaista yhteiskuntaa ja ihmisten tasa-arvoa. Onko Riikan huoli se, että suomalaisissa kouluissa ei ole propagandaa ja sieltä saa tietoa objektiivisesti opetussuunnitelman mukaisesti.

Käyttäjän Juha-MattiKarppi kuva
Juha-Matti Karppi

Jokusen Söyringin kirjoituksen olen lukenut, ja kyllähän tuo asennoituminen on näkynyt, kuten sekin että vahvistusvääristymä on kannoissa usein läsnä.

Nyt ei kuitenkaan ollut tarkoitus häneen vaan alkuperäiseen kirjoittajaan ottaa kantaa. Lähinnä huvittavalla tavalla oli kaiku muutaman kymmenen vuoden takaa.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Et taida Ilkka Varsio arvostaa sitä, että noudatan kirjoittamisessani omakohtaisesti Eu:n laatimia suuntaviivoja http://old.eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ...

(sarkasmivaroitus)

En ole länsivastainen yhtään sen enempää kuin russofiili. Olen kaksoisstandardeja, kaksinaismoralismia, tekopyhyyttä ja sen sellaista vastaan. Suosin moninapaista maailmankuvaa hegemonian tilalla.

Suosin sitä että ihmiset etsisivät mahdollisimman monenlaista tietoa eri suunnilta, ja sitten ajattelisivat ihan itse.

Nämä ovat syntini, ja ne tunnustan.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Juha-Matti Karppi, ajatteletko että Tsekeissä ja Slovakiassa ei aidosti olisi ihmisiä, jotka ovat huolissaan kansallisomaisuuden ryöstöstä, demokratiavajeesta, poliittisen eliitin korruptiosta ym. muista epäkohdista mitä tekstissä luetellaan?

Sikäli kuin olen ymmärtänyt, nämä olivat "vanhoina hyvinä aikoina" iso ongelma itäblokin maissa, ja Ukrainassa ainakin ne ovat sitä edelleenkin.

Joten miksi arvelet että nykyreserviläiset ja -ihmiset sitä kaipaisivat?

Eikö pikemminkin ole niin, että "vanhat hyvät ajat" ovat väestön enemmistön muistissa ja siksi siellä tunnistetaan helpommin samat vanhat huonot asiat nykyhetkessä?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Komsomolskaja Pravda: Pohjoismaat solmivat puolustusliiton Venäjää vastaan

http://kompravda.eu/daily/26365/3246721/

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

EU ja yhteisvaluutta varmaankin olivat alunperin monelle vasemmistolaista solidaarisuushenkeä tavoitteleva maaailmanparannusyritys, mutta sitten pankit ja pääoma ottivat EU:n hallintaansa. Pankkien ja sijoittajien tukeminen ei ole kovin vasemistolaista politiikkaa eikä työntekijöiden pompottelu ympäri Eurooppaa kilpailemassa kuka halvimmalla tekee.

Käyttäjän MattiNevalainen1 kuva
Matti Nevalainen

Ilman vaihtoehtoja ja tietoa niistä, demokratia ei ole demokratiaa.

Taistelu ihmisyydestä käydään vähemmistön pankkiirien ja eliitin korporaationa enemmistön ihmiskuntaa vastaan.

Antti Jokela

Eikös Tsekkoslovakian kansanarmeija (ČSLA, Československá lidová armáda/Československá ľudová armáda) lopetettu jo 1990? Ja koko Tsekkoslovakia vuonna 1993? Tietenkinhän aina on niitäkin, jotka kaipaavat vanhoja aikoja, mutta sitten on niitäkin, jotka eivät kommunistista hallintoa ja yllä lueteltuja turvallisuusiorganisaatioita (PS, Pohraniční stráž/ Pohraničná stráž; VMV, Vojska Ministerstva vnitra; ja SNB, Sbor národní bezpečnosti/Zbor národnej bezpečnosti) niin hyvällä muista.

Tuskin Venäjä toisaalta odottaakaan, että ČSLA:n veteraanit asettuisivat velivenäläisiä vastustamaan. Asetelmathan testattiin jo vuonna 1968. Varmaan Tsekin ja Slovakian nykyiset armeijat ja nuorempi polvi hoitavat tilanteet mieluummin omalla tavallaan eivätkä vaivaa sitä soturipolvea, joka osoitti jo sankaruuttaan Prahan kevään aikana pysymällä hiiskahtamatta parakeissaan.

Mutta aivan kuten blogisti sanoo "lukija voi miettiä asiaa ja tehdä itse omat johtopäätöksensä" siitä millainen paino tällaiselle kirjoitukselle annetaan ja kuinka suurta kaipuuta Tsekin ja Slovakian tasavalloissa on yhdistyneeseen Tsekkoslovakiaan, sen kansanarmeijaan ja turvallisuusorganisaatioihin.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Minusta tekstin pääpaino oli toisaalla kuin kieltäytymisessä sotimasta Venäjää/slaaveja vastaan tai "vanhoissa hyvissä ajoissa".

Pikemminkin - minun nähdäkseni - siinä ilmaistiin yleistä epäluottamusta edustuksellista demokratiaa ja poliitikkoja, harjoitettua politiikkaa sekä yleensäkin järjestelmän toimivuutta kohtaan, ja katsottiin että on aika ryhtyä järjestäytyneeseen siviilivastarintaan niitä tahoja kohtaan, jotka ovat pettäneet yhteiskuntasopimuksen.

Toimituksen poiminnat