KissanKulmasta

EU, Työtä sinun hyväksesi

Televisiossa pyörii parhaillaan mainos "Eu - työtä sinun hyväksesi".

Itselläni ei ole televisiota, ei ole koskaan ollutkaan, mutta satuin näkemään mainoksen kolme kertaa tunnin sisällä visiteeratessani appivanhempien luona.

Nähtyäni ko. mainoksen kolme kertaa mielikuvani oli, että katinkullatut teletapit siirtelivät tyhjää tyhjästä holvin arkistolaatikosta toiseen tyhjään arkistolaatikkoon.

Eu olisi siis "Synteettiset, katinkullatut teletapit hääräilivät holviarkistossa siirrellen tyhjää paikasta toiseen, olematta missään tekemisissä ihmisten kanssa tai puhumatta edes keskenään."

Piti ryhtyä tarkistamaan, oliko mielikuvani oikea.

En löytänyt mainosta, mutta löysin etsiskellessäni tämän http://www.epresspack.net/tyota-sinun-hyvaksesi-euroopan-unioni/eun-ensimmainen-tiedotuskampanja/
jossa sanotaan Eu:n haluavan kertoa tarinoita.

Strategia on korjata itseaiheutettuja ongelmia uudistamalla narratiivi, kertomalla uusi "Mitä ja miksi Eu on" -tarina. "Kehityshankkeen" pilottimaita ovat Suomi, Saksa, Latvia, Portugali, Espanja ja Puola.

"Viestinnässä halutaan keskittyä Euroopan kansalaisiin, jotka suhtautuvat unioniin epäilevästi, jotka tarvitsevat argumentteja ja kaipaavat todellisia faktoja, jotta kiinnostus ja usko Eurooppaan on mahdollista palauttaa" , kerrotaan linkissä.

Voitaneen päätellä, että edellisten hallitustemme aikana, niiden toteutettua Eu:n päätöksiä, suomalaiset yhdessä muiden jäsenmaiden väestön kanssa ovat alkaneet hälyttävässä määrin suhtautua unioniin epäilevästi. Itsesuojeluvaisto on alkanut toimia.

 

EDIT 17.12 2014 klo 12:24 : Eu:n "Työtä hyväksesi" -mainokset löytyvät täältä http://www.epresspack.net/tyota-sinun-hyvaksesi-euroopan-unioni/videos/

 

Suosittelen dokumenttielokuvaa "The Century of the Self" kaikille englanninkielen taitoisislle

http://topdocumentaryfilms.com/the-century-of-the-self/

 

Lue myös:

Hasbara - mielipiteen muokkauksen taide http://riikkasoyring.puheenvuoro.uusisuomi.fi/131750-hasbara-mielipiteen-muokkauksen-taide

Euroopan johto tähtää hikipajaunioniin http://riikkasoyring.puheenvuoro.uusisuomi.fi/181376-euroopan-johto-tahtaa-hikipajaunioniin

Pankkiunioni vaarantaa talletuksesi http://riikkasoyring.puheenvuoro.uusisuomi.fi/181906-pankkiunioni-vaarantaa-talletuksesi

Rahaton ei osta, osa 2 http://riikkasoyring.puheenvuoro.uusisuomi.fi/182069-rahaton-ei-osta-osa-2-oecd-raportti-seuralaisineen

Timo Isosaari: Eu, Työtä sinun hyväksesi http://iitimo.puheenvuoro.uusisuomi.fi/182523-eu-tyota-sinun-hyvaksesi

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

12Suosittele

12 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (33 kommenttia)

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Toistaminen on ainoa todellinen tapa puhua vakuuttavasti. - Napoleon

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Nerokas propagandaministeri Göebbels oli Napoleonin kanssa samoilla linjoilla, ja väitti, että jos valhetta toistaa riittävän usein, se uskotaan todeksi.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Näkyyhän tuo menetelmä toimivan, enimmäkseen.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Anti-mainos-ei enää koettuna luotettava. Tässä toinen päivän limbo: Demareiden työllistämis-joulusuklaarasiat kiireisille yrittäjille:

http://iikkakantola1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1825...

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Ei ole sama kuin minun näkemäni mainos. Sinun tuomassasi linkissä naamioituneet miehet (Eu) tönivät porilaista vanhusta :D

Kiitos joka tapauksessa tästä lisästä kokoelmaan.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Mahtaako olla jokin muu näistä alla olevan linkin videoista jonka olet nähnyt. Itse en ole TV:stä nähnyt ainuttakaan. Vaan johtuisiko siitä että en ylipäätään ole kiinnostunut mainosvideoista. Saati EU:n välittämistä vielä vähemmän.

http://www.epresspack.net/tyota-sinun-hyvaksesi-eu...

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring Vastaus kommenttiin #4

Kiitän. Lisäsin blogitekstiin. Minun oli saksalaisten vakuutteluun laadittu nro kakkonen. Mielikuvani oli oikea, tyhjää siirtelivät.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Riikka, tässä vielä kaksi videota EU:n tuotteistamina. En katsonut olivatko aiemmassa linkissä mukana. Propagandaa näyttää pukkaavan joka kautta, sillä nämä kaksi ovat youtubessa julkaistuina.

https://www.youtube.com/watch?v=CykD_sXA9qc

https://www.youtube.com/watch?v=EOpLy1m9Amk

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Tällainenkin löytyy...

http://europa.eu/workingforyou/fi/content/eu-käynnistää-investointialoitteen-työpaikkojen-ja-kasvun-lisäämiseksi

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Tuo investointialoite on jo ongelmissa. Britit tahtovat uutta ydinvoimalaa, Saksakin on taas vaihteeksi siihen suuntaan kallellaan. Itävalta vastustaa mokomaa "kivikauden teknologiaa" sanoi pääministerinsä joten Itävalta ei aio hyväksyä investointialoitetta mikäli sillä rahoitetaan ydinvoimaloiden rakentamista.

Käyttäjän heikkituhkanen kuva
Heikki Tuhkanen

Ja tästä me maksetaan miljardin nettojäsenmaksua ja samalla tuetaan jäsenmaksuissa köyhää Englantia :D

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

"First things first", as the saying goes ;)

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Muuan Hessu ja Aku kuvakirjan lainaus:
"Slow and steady, steady and slow, that's the way we always go! - Don't we Bessie?"
Niin kysyy Hessu autoltaan Bessieltä, joka mataa tiellä...
http://www.amazon.com/gp/product/0553055771/ref=as...

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Kappas, kiinnitettiin sitten samaan asiaan huomiota otsikkoa myöden :)

Ei taida enää kiilto lisääntyä brändiä vahaamalla, kun tuotteen sisältö on pilaantunut ja haisee raadolta ;)

Investointirahastoon kerätään vielä viimeinen kolehti ja sitten toivotaan parasta, kun muuhun ei kyetä.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Onhan tuon Eu:n kampanjoiden visuaalinen viestintäkin aika pilaantunutta. Vai näenkö asiat niin eri tavoin kuin citymainostoimisto?

Suomalaisille suunnatussa Porilainen Kai -mainoksessa näen seesteisen vanhuksen ongella, henkilön joka on halunnut vetäytyä itsekseen luonnon helmaan, kauas hälinästä ja muista ihmisistä.
Yht´äkkiä paikalle ravauttaa joukko naamioituneita miehiä (Eu), jotka tempaavat vanhukselta ongen, tyrkkivät häntä portaikkoon ja vievät "hoidettavaksi". Pakkososiaalistamisjakson jälkeen mainoksen Kai hilluu keinotekoisessa ympäristössä melun (ja naamioitujen miesten)keskellä. Taustalla iso skreeni jossa kartta.

Kuvittelevatko citymainostoimistolaiset suomalaisten kaipaavan teknoraveja eläkeiässä, pakkososiaalistamista ja luonnon helmasta vieroittamista? Kalaruoan itse hankkimisen estämistä?

Vaarini kalasti, mummoni isä kalasti,mummoni kalasti, appiukko kalastaa, isäni kalastaa, mieheni kalastaa, mieheni kaverit kalastavat, mieheni työkaverit kalastavat, täkäläiset miehet kalastavat...yksin ja porukalla, ympäri vuoden. Ihan vapaaehtoisesti ja suurella ilolla. Kukaan heistä ei vaihtaisi kalastamista senioritansseihin.

Käyttäjän KatriRonkainen kuva
Katri Ronkainen

Miten olisi "työtä pankkien hyväksi"? :D Nyt kun Venäjän pankkikriisikin uhkaa kaatua Euroopan syliin ja Ukraina tarvitsisi lisää lainaa, tullaan varmaan tuo hyvä työ punnitsemaan.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

IMF, Maailmanpankki eivät aio lainoittaa Ukrainaa ennen kuin Ukraina on "toteuttanut siltä vaaditut uudistukset" eli yksityistänyt kaiken eläkkeitä myöten. Sinetöinyt vararikkolupauksensa siis.

Onko Eu:lla varaa elättää Ukrainaa? Ei taida olla.

Enpä tiedä tuosta Venäjän pankkikriisistä. Ruplan devalvoituminen syö Suomelta ne venäläiset asiakkaat, jotka kävivät täällä ostoksilla. Suomessa asuvien venäläisten kannattaa nyt ostaa asuntonsa Venäjältä, ei täältä. Joten...

Jos Venäjä päättää myydä öljyä ja maakaasua vain ruplia ja/tai kultaa vastaan niin silloin ruplien kysyntä tulee kasvamaan. Osa Eu-maista ostaa edelleen Venäjältä...

---
Ehdottamasi "Työtä pankkien hyväksi" olisi paljon rehellisempi otsikko mutta siksipä Eu ei sitä voi käyttää.

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen

Vahva suositus tuolle BBC:n "Century"-dokkarille. Löytyy myös youtubesta.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Erittäin vahva suositus. Jos ei jaksa katsoa koko dokkaria, katsokaa ihmiset edes osa 6, jossa selvitellään tapaa jolla puolueet ja poliitikot käyttävät hyödykseen manipulointitekniikoita.

Minna Eerolainen

No nythän repesi kansan nettiraivo EU-mainoksesta..meneekö närkästyksessä ohi demareiden suklaaloota tempauksesta..katellaan. On se elämä Suomessa tosi hirveää.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Raivo? Mistä ihmeestä olet saanut sen käsityksen että olisimme raivoissamme? Itse pidän tätä varsin hilpeänä jos kohta epätoivoisena episodina Eu:n elinkaaressa. Minua huvittaa. I am amused.

Minna Eerolainen

No toi oli tollainen ironinen heitto kun "nettikansan raivo repeää" milloin mistäkin. Minäkin panin ihmeissäni mainoksen merkille.Toisaalta se on jotenkin jopa hellyyttävä tuollainen mainos. Eihän tämä projekti missään päin kovassa huudossa ole.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring Vastaus kommenttiin #23

Kiitän selvennyksestä. Otsikoissa "nettikansan raivo" tosiaan repeää milloin mistäkin - ja sitten jää paljon sellaista, mistä ei uutisoitu (vrt. tasa-arvoinen avioliittolaki ja lapsilisien leikkaus) huomaamatta.

Yleensäkin lehdissä tuntuu nykyään olevan tärkeintä se, mistä ei kerrota.

Käyttäjän TimoTarus kuva
Timo Tarus

Eikös Bruce Oreck juuri neuvonut suomalaisia sepittämään parempia tarinoita?

Ja niinhän tuo on, kun myyntipuhe on ”tarpeeksi vakuuttava” niin osaan kansasta menee kuin häkä; ”Totta se on kun se kerran telkkarista tulee!”

Onneksi kaikkiin ei mene kuin häkä. Ihmiset ovat sankoin joukoin liikkeellä; Italiassa, Kreikassa, Saksassa, Amerikassa, Belgiassa jne.

Onko meillä juurikaan uutisoitu, EI

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Juu, Belgiassa on yleislakko.

Tällaista tämä on kun elämme tarinataloudessa.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Virsi numero 440 (joka poistettiin "virsikirjauudistuksessa" 1987) kirjoitettiin jolloinkin 1600-1700 lukujen vaihteessa on edelleen ajankohtainen :D

1. Jo vääryys vallan saapi, Se huutaa taivaaseen. Se turmaa ennustaapi, Vie kansat kurjuuteen. Ken Herran oikeutta Nyt täällä julistaa, Ja ken vanhurskautta Nyt tahtois puolustaa?

2. Nyt viekas vilppi täällä On noussut kunniaan, On valhe vallan päällä Ja vääryys voimassaan. Ei kuulla kurjan ääntä, Ja köyhää sorretaan, Ja lainkin rikkaat vääntää Vääryyttä puoltamaan.

3. Kas köyhän leivän syövät Nuo jumalattomat. He viatonta lyövät Ja häntä vainoovat. He kurjaa ahdistaapi Kuin käärme kiukussa, Korvansa tukkeaapi Tuon raukan huudoilta.

4. He armotonna vievät Osuudet orpojen. He söivät lesken leivät, On Herra nähnyt sen. Hän vanhurskaasti kostaa Vääryydentekijät, Rankaisee ansiosta Nuo viekkaat ryöstäjät.

5. Vaan voitonpäivän kerran Vaivaiset näkevät, Vanhurskaus kun Herran Lyö väärät, väkevät. Oi Herra, voimas näytä, Kansaasi armahda Ja hurskaan pyynnöt täytä Ja päästä vaivasta.

https://www.youtube.com/watch?v=oCErml3vbFo

Käyttäjän SamiRautavuori kuva
Sami Rautavuori

Niin,
vaan miksei tästä nyt vihdoin voisi alkaa Uusi kausi? Ei vihan vaan rakkauden, ilon, välittämisen ja muun kaiken posiiivisen mukanaan tuovan hyvänolon tunteesta ja sen leviämisestä.
Kyllä täällä kuulkaa on käynnissä KOVA ihmisten tietoisuuden kasvu, hidastaminen, ja ykseyden oivaltamisen ilo, johon ON osallistunut myös eliitin edustajia.
Rahan merkitys muuttuu. Arvot muuttuvat. Maapallo pelastuu.
Netin kautta löytää helposti kaikenlaista mielenkiintoista ja itseäsi "kasvattavaa" infoa ja ajatuksia. Eikä näillä ole mitään tekemistä uskontojen kanssa. (En väitä etteikö joka uskonnon värssyistä löytyisi totuudensiemeniä.)
Kuten
http://hidastaelamaa.fi/
http://www.432hz.fm/

Puhumattakaan Foxilta tuleva Cosmos - Kaikki elämästä -sarja.
Se pitäisi määrätä pakolliseksi oppiaineeksi alakoululaisille:)

Kyllä tää tästä. Antakaa palaa vaan kaikkialla, FB tai mikä lie tapa.
Ai niin joo - koko poliittinen eliitti on samaa shaissia ihan kaikkialla, myös EU:ssa.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Kun alkaisikin uusi aika! Mutta se vaatii sen, että luovumme tästä nykyisestä meiningistä, jossa ongelmia yritetään (muka) korjata samoilla vanhoilla ajattelutavoilla millä ne synnytettiinkin.

Eilen juuri ed. blogini kommenttiosiossa mietin edistyksen harhaa: "Juuri aamusella mietiskelin että podemme edistyksen harhaa. Meille sanotaan meidän edistyneen, kehitystä tapahtuneen.
Mutta onko todella niin?

Ajatellaan esim. terrorismin vastaista sotaa, CIA:n kidutusraporttia, hoitotapoja hullujenhuoneissa vielä 1900-luvun alussa ja noitavainoja.

Siitä saisi sketsin. Mustapukuiset MBI-miehet tramppaavat solmiot lepattaen, käytävävalo aurinkolaseissa heijastuen käytävää pitkin ja saapuvat huoneeseen, jossa odottaa sidottu vanki. Mustapukuiset miehet alkavat kuulustella vankia.
- Milloin kävitte Kyöpelinvuorella? Keitä muita siellä oli paikalla?

Olemmeko oikeasti edenneet kauaskaan noista ajoista?"

Käyttäjän SamiRautavuori kuva
Sami Rautavuori

Juu,
onhan tässä vielä matkaa, eikä aika lopu:)
Paskaa on aina ollut, kun 85 prosenttia ihmisistä oli "hanskassa". Ne oli jo pienestä pitäen kasvatettu samaan muottiin, sopi siihen tai ei. Nykyään vaiennetaan lääkkeillä hiljaisiksi. Ja pahimmat hoidetaan mielisairaalaan.
Nyt kun tietoa on saatavilla riittävästi ja helposti, riittää kun se saadaan levitettyä tehokkaasti, kaikille sopivalla tavalla erikseen tai yksin.
Ei saa menettää toivoa, etteikö tämä tästä. Aina ne asiat tapaavat järjestyä.
Hyviä asioita tapahtuu myös, ja ne pitää saada telkkareihin pyörimään. Niistä ne lapset ja nuoret, ja miksei vanhemmatkin saisivat itse oivaltaa mitkä ovat tärkeitä ja hyviä asioita.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring Vastaus kommenttiin #30

Mainostan tässä yhteydessä vuodelta 2010 peräisin olevaa "Tiet kaaokseen" -bloggaustani http://riikkasoyring.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2010...

jossa käsitellään kommentissasi mainitsemiasi aiheita

Käyttäjän TaunoVornanen kuva
Tauno Vornanen

Joo,muistan ton virren . Tosi hyvin riimitelty ja pitäis nostaa esiin !

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

EU:ssa on päämääränä kvartaalitalouden voiton marximointi ja jäsenmaiden riisto. Suuntana Eurostoliitto.

Toimituksen poiminnat