KissanKulmasta

Pahan valtakunta iskee jälleen

  • OECD: Talouskasvu eriytymässä
    OECD: Talouskasvu eriytymässä

Kuluva kuukausi on ollut mielenkiintoinen uutiskuukausi. Ensinnä kuulimme Luxleaks -nimellä kulkevan riippumattomien tutkivien journalistien tekemän selvityksen kautta, että Euroopan unionin viimeisin komissaari Jean-Claude Juncker on avittanut verokeidas Luxemburgin pääministerinä toimiessaan yritysten "aggressiivista verosuunnittelua", josta on aiheutunut Euroopan veronmaksajille miljarditappiot.

Sitten saamme tietää, että Euroopan komission neuvonantaja verotusasioissa on PricewaterhouseCoopers (PwC), joka on auttanut yrityksiä niiden "verosuunnittelussa" ja että komissio aikoo verosuunnittelukonsultti PwC apunaan saattaa kuriin veroja välttelevät yritykset.

(http://riikkasoyring.puheenvuoro.uusisuomi.fi/179983-eu-komission-verotuskonsulttina-verokeidasfirma-pwc )

 

 

Venäjä torjuu veronkiertoa

Heti kun komissio otti edes puheeksi verokeitaiden suitsimisen, Iso-Britannia, jonka Lontoon City on eräs suurimpia Euroopan sisäisiä verokeitaita ja rahapesuloita, otti puheeksi Ison-Britannian mahdollisen eron Euroopan unionista. "Lopullisen avioeron" mahdollisuudet ovat 50/50, Britanniasta varoiteltiin. (http://euobserver.com/news/126523 )

Venäläinen RT News puolestaan kertoo Venäjän parlamentin ylähuoneen hyväksyneen verokeidastelun ja "verosuunnittelun" vastaisen lain. Laki vaatii yrityksiä ja yksityishenkilöitä raportoimaan ulkomaiset voitot, sekä pyrkii estämään pääoman ulosvirtauksen verokeitaiden kautta.

Venäjä siis tekee verokeidastelulle edes jotain.

(RT: Anti-offshore law to bring billions back to Russian economy http://rt.com/business/206955-russia-anti-offshore-law/ )

Mitähän talouspakotteita verokeidastelun torjunnan vuoksi Venäjälle mahdetaan asettaa? Euroopan unionin alueella kun on useampikin verokeidas, ja nyt näihin Venäjän Eu:lle asettamiin "talouspakotteisiin" täytyy vastata.

 

 

Veronkierto ja euroalueen talouden surkea jama

Tilanne on mielenkiintoinen. Euroopan komissio, joka puhuu aikeistaan ryhtyä suitsimaan verokeitaita, ei voi moittia Venäjää sen ryhdyttyä toimeen, johon Eu aikoo, sitten joskus, veronkiertokomissaarinsa johdolla ryhtyä. Toisaalta Eu:n täytyy ryhtyä johonkin toimiin, koska jos venäläiset lainkuuliaisesti vetävät rahansa Eu:n verokeitaista, Eu:n veronmaksajilta täytyy kohta taas pyytää eurooppalaisten pankkien uudelleenpääomittamista.

Venäjän duuman päätös miellyttää varmasti myös rivikansalaisia, muissakin maissa kuin Venäjällä - sikäli kuin siitä koskaan saavat kuulla. Tai kenties asia esitetään niin, että protektionistis-nationalistinen Venäjä vastustaa vapaakauppaa ja pääomien vapaata liikkuvuutta, jotka ovat ihan ykkösarvoja länsimaissa?

Näin se luultavasti tulee menemään, koska "euroskeptikot yrittivät saada Junckerin erotettua Luxemburgin verosotkujen takia" mutta europarlamentti antoi Junckerille luottamuslauseensa. Tukea veronkierto-Juncker sai erityisesti sosiaalidemokraateilta ja keskusta-oikeistolta. Suomalaismepeistä Junckeriin eivät luottaneet perussuomalaisten Jussi Halla-aho ja Sampo Terho.

(1. http://yle.fi/uutiset/eu-parlamentti_antoi_junckerille_luottamuslauseen/7655219

2. http://www.votewatch.eu/blog/juncker-vote-reveals-socialist-divisions-in-parliament/

3. http://www.votewatch.eu/

4. http://www.europarl.europa.eu/news/en/news-room/content/20141121IPR79864/html/Motion-of-censure-against-the-Commission-rejected-by-a-large-majority )

Uutisoinnin perusteella lukija jää helposti siihen käsitykseen, että kyseessä oli euroskeptikkojen ("äärioikeiston") poliittinen peli, ei komissaarin moraaliton toiminta; että euroskeptikkoja motivoi Eu-vastaisuus, ei suinkaan verojenvälttelyn vastustaminen tahi komissaarin karaktäärin epäilyttävät kohdat.

Jotain kuitenkin verojen välttelyllekin viimein lienee tehtävä. OECD on julkaissut uuden talouskatsauksen. Euroalueen ns. talouskehitys haittaa jo muun maailman talouskehitystä. (OECD: Economic Outlook 2014 http://www.oecd.org/economy/outlook/economicoutlook.htm )

 

 

YK, Venäjä ja natsismi

Äärioikeistosta päästään sujuvasti Venäjän YK:n yleiskokoukselle tekemään "natsismin glorifioimisen" kieltävään esitykseen. Virallinen nimi kuuluu "Glorification of Nazism: Inadmissibility of certain practices that contribute to fuelling contemporary forms of racism, racial discrimination, xenophobia and related intolerance".

Esityksellä halutaan torjua muukalaisvihamielisyyttä, rasismia ja suvaitsemattomuutta.

(Hyväksytty tekstiluonnos http://www.derechos.org/nizkor/espana/doc/nazismo3en.html )

Venäjän esitys hyväksyttiin. Vastaan äänestivät Yhdysvallat, Kanada ja Ukraina.

Suomi äänesti tyhjää (http://www.un.org/en/ga/third/67/docs/voting_sheets/l.55.Rev.1.pdf )

 

 

YK ja Yhdysvaltain poliisi

Ja kun nyt kerran YK:n asioissa ollaan, niin YK on ottanut kantaa Yhdysvaltain poliisilaitoksen toimintaan. YK:n ihmisoikeusasiain korkea komissaari Zeid Ra´ad Al Hussein on antamassaan lausunnossa ilmaissut syvän huolensa niiden afrikkalais-amerikkalaisten nuorten kohtuuttomasta, määrästä, jotka joutuvat poliisin ampumiksi; afrikkalais-amerikkalaisten suhteettoman suuresta määrästä amerikkalaisissa vankiloissa; afrikkalais-amerikkalaisten kuolemaantuomittujen suhteettoman suuresta määrästä.

Al Hussein kehottaa Yhdysvaltojen hallitusta kiinnittämään huomiotaan omassa maassaan tapahtuviin ihmisoikeusloukkauksiin. (http://www.ekklesia.co.uk/node/21079 )

Edellisen kerran YK esitti Yhdysvalloille saman kehotuksen elokuussa 2014.

(http://www.reuters.com/article/2014/08/29/us-usa-missouri-shooting-un-idUSKBN0GT1ZQ20140829 )

Mormoni-osavaltio Utahissa ilmestyvä Salt Lake Tribune kertoo Utahissa kuolevan enemmän ihmisiä poliisin ampumina kuin jengiväkivallan kohteena tai huumekauppiaiden ampumina. Lehden mukaan tilastollisesti toiseksi yleisin kuolinsyy väkivaltatilastoissa on poliisin harjoittamaan väkivaltaan kuoleminen.

(Salt Lake Tribune: Killings by police outpace gang, drug, child-abuse homicides http://www.sltrib.com/news/1842489-155/killings-by-utah-police-outpacing-gang )

Epäilemättä myös Venäjän ja erinäisten Euroopan maiden poliisia on huomautettu, yhtä lailla aiheesta.

 

 

Ryssä on ryssä, vaikka voissa paistaisi

Ja kun kerran äärioikeistostakin puhuttiin - tiedättehän sanonnan "Ryssä on ryssä, vaikka voissa paistaisi" jota Suomessa yhä "perusteluna" keskusteluissa viljellään. Sanonta näyttää olevan peräisin fasistipuolueeksi luokitellun Isänmaallisen Kansanliiton (IKL) äänenkannattajassa Ajan Suunnassa 6. elokuuta 1937 julkaistusta kolumniosiosta ("Tarkkailijan tähtäimestä").

IKL yhdessä AKS:in (Akateeminen Karjala-Seura) kanssa oli tätä Suomen aluelaajennusta suunnittelevaa Suur-Suomi -sakkia. Joissain aikalaislähteissä kokoomuspuolue niputetaan samaan kategoriaan selvästi fasististen AKS:in ja IKL:n kanssa em. ryhmien vahvan saksalaismielisyyden takia.

Paljonko mahtaa maailmassa olla tällaisia sanontoja, jotka kyseenalaistamatta totena hyväksytään, toistetaan tietämättä niiden alkuperää?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (41 kommenttia)

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Punanatsi! Stalinin ihailija! Hetero! Putinisti! Vakoilija! Nationalisti! Kapitalismin vihaaja! Impivaaralainen! NATO:n vastustaja! IMF:n parjaaja! Euroskeptikko! Umpihetero! Nainen!

Kirjasin jälleen yleisimmät vasta"argumentit" tiiviissä muodossa valmiiksi avauskommenttiin, säästyy kaikkien vaivaa. Ei kestä kiittää, my pleasure. к вашим услугам

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Ihan hyvä kieltää natsismi,,jos samala kielletään myös kommunismin ihannointi-,,molemmat yhtä pahoja,paitsi komukoilla enemmän verta käsissään !

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Kyllä, sosialismi jota eu harjoittaa,on todellakin kiellettävä.Kommuuni jota hallitsee eliitin osa,ei todellakaan ole kuin irvikuva demokratiasta.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Kysymys on kaksipiippuinen. Toisaalta länsimaisiin ihanteisiin kuuluu poliittinenkin valinnan vapaus.

Poliittisten kantojen perusteella nimittely nyt kuitenkin on kielletty, on ollut jo kauan.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Onhan se natsismikin poliittinen valinta.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring Vastaus kommenttiin #9

Niinhän minä sanoin. Länsimaisiin ihanteisiin kuuluu poliittinen valinnan vapaus.

Joten tämä kielto on kaksipiippuinen juttu, vaikka näenkin sen taustalla olevaa järkeilyä.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Ryssä on haukkumanimi,ja luokiteltu rasistiseksi.Kuten mustalainen,neekeri jne.Suomessa sen sallittu käyttö alkoi about 2010,kun venäjä vastainen vaalikampanjointi aloitettiin,stubbin ja kataisen johdolla(tästä voi jopa tulla sanktio,koska kokoomus mainittu).

Aiemmin es.kouluissa lapsille tuli sanktioita ja rangaistuksia ihmisten haukkumisesta ja nimittelystä.Nyt on turha enää yhdenkään ruveta latelemaan mitään,koska Suomen media,poliitikot,julkisuus ovat hyväksyneet tämän ihmisryhmän julkisen nimittelyn,ja näin ollen myös yllyttämisen kansanryhmää kohtaan.

Rangaistuksia on tullut pienemmästäkin,ei siis tästä,jolla lietsotaan venäjä vihaa.

Toisaalta kyllästyttävää,mutta toki haukkumanimi on vakiinnuttanut asemansa niidenkin lasten ja nuorten kohdalla,joiden maailman kuvaan se ei aiemmin kuulunut.Sieltähän se aikuisilta tarttuu,kaikkine oheistuotteineen,eli ylläpidetään kuvaa vihollisesta,jonka eu kaivoi tarpeisiinsa.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Ryssäviha synnytettiin nykykäsityksen mukaan lähinnä itsenäistymisen alkuaikoina. Aiemmin sanaa on pidetty neutraalina etnonyyminä.

Esimerkiksi Suomen autonomian aikana sana oli yleisessä käytössä. Keisari Aleksanteri I Porvoon valtiopäivillä 1809 ranskaksi pitämän puheen tuonaikainen käännös alkaa näin:
"ME ALEXANDER I. Jumalan Armosta, Kejsari ja Itzewaldias yli koko Ryssänmaan"

http://fi.wikipedia.org/wiki/Ryss%C3%A4

Minusta blogisti tässä itse lankeaa pahemman kerran vihanlietsontaan. Pyrkiikö hän karkoittamaan aiheeseensa liittyvät kommentoijat. Vaikea sanoa.

Muuten ne oligarkkien tuhansien miljardien sijoitukset eivät kyllä koskaan palaa Venäjälle. Eivätkä niiden haltijat. Tämänpäiväinen OPEC päätös laskee öljyn hinnan useiksi vuosiksi $60 tienoille.

Venäjä olisi toisinkin voinut pelinsä pelata.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Viittaatko tuohon ryssä on ryssä-kohtaan blogissa?

Selostin sanonnan taustaa, ja sitten aprikoin, paljonko vastaavia sanontoja on käytössä "totuutena" ilman että niiden taustoja tunnetaan.

Tällaisia vastaavia "totuuksia" ovat ehken "On lottovoitto syntyä Suomeen", "Amerikka vapaa maa", "Eu tuo rauhaa, vaurautta ja vakautta" jne.

Joten miten saat tämän asian miettimisestä ääneen vihanlietsontaa? Olisitko muotoillut tekstin siinä osassa toisin? Mikä olisi mielestäsi ollut selkeämpi tapa ilmaista asia?

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Olen nyt miettinyt yön yli työtä mainintaasi OPEC-kartellin päätöksestä laskea öljyn hintaa $60 tienoille.

Hinta vahingoittaa Venäjän ohella muita öljyntuottajamaita, koska monien niiden tulot ovat pääasiassa riippuvaisia öljytuloista; niiden talousrakenne ei siis ole kovin monipuolinen. Öljyn hinnan lasku täytyy kompensoida jollain lailla.

Joten mitä niille on luvattu kompensaationa hinnan laskusta? Ja kuka on luvannut? Lähinnä tulee mieleen Yhdysvallat ja Eu.

Kuka maksaa Yhdysvaltain ja Eu:n OPEC:ille tekemien lupausten kustannukset? Pk-yritykset ja veronmaksajat.

Saudi-Arabia et al. halunnee osan korvauksista asetoimituksina. Tämä hyödyttää suurten asemyyjämaiden aseteollisuutta, mutta ei ole omiaan edistämään Saudi-Arabian et al. väestön asemaa tai Lähi-Idän tilanteen rauhoittumista.

Öljyn hinnan laskun pitäisi laskea myös öljyn kuluttajahintoja (Ei koske Suomea), minkä voi olettaa lisäävän kulutusta. Kulutuksen lisääntyminen tekee silppua ilmastotavoitteista, joten veroja luultavasti korotetaan tai asetetaan erityinen ilmastovero. Kuluttajat siis maksavat viime kädessä Venäjän vastaiset pakotteet.

Jos taas kulutus ei nouse, maailmantalous hyytyy lisää.

Kiina hyötyy hinnan laskusta Kiinan suuren energiantarpeen takia.

Kiina pystyy valmistamaan tavaraa enemmän ja halvemmalla mutta mille markkinoille?
Tai jos Kiinalla on markkinat tuotteilleen, se kykenee vetämään lisää talouskasvukaulaa länsimaihin, mikä taas vaikeuttaa Yhdysvaltain pyrkimyksiä eristää Kiinaa (to contain) ja estää sitä nousemasta kilpailevaksi mahdiksi.

Jotta vastauksestani ei tulisi essee, en käsittele muita mahdollisia seurauksia tässä vaan teen vaikkapa erillisen bloggauksen aiheesta.

Käyttäjän KatriRonkainen kuva
Katri Ronkainen Vastaus kommenttiin #27

Jim Rogers spekuloi öljyn hinnan laskua Business Insiderissa näin:

"It seems to me that this is a bit of an artificial move. The Saudis, from what I can gather, are dumping oil because the US has told them to in order to put pressure on Russia and Iran. And it's probably not a real move. I read about shale oil like you do. But at the same time, North Sea production is declining. Russian production will start declining next year. All the major oil fields that we know about — all the production is static or declining. So it doesn't quite add up on any kind of medium-term basis I can see."

http://uk.businessinsider.com/jim-rogers-on-oil-ru...

George Soroshan neuvoi jo maaliskuussa Yhdysvaltoja myymään omia öljyreservejään, jotta hinnat saadaan painumaan alas ja siten romahdutettua Venäjän talous: http://www.bloomberg.com/news/2014-03-26/soros-end...

Kuvio taitaa olla tuttu jo Neuvostoliiton suhteen. Tuolloinkinhan Yhdysvallat pyrki rajoittamaan Venäjän kaasuntoimituksia Eurooppaan (vs. talouspakotteet) ja laskemaan öljyn markkinahintoja.

"At the Ottawa Summit in July 1981, President Reagan attempted to persuade European leaders to reject imports of additional gas from the USSR. When this failed, the American Administration first tried to offer financial incentives and then applied extra-territorial sanctions to those components of gas compressor stations, being supplied by European companies, which were of American origin. This created a political crisis in relations between the US and its European allies. Eventually, after several months of dispute, the US lifted the sanctions and the Urengoy pipeline(s) went ahead with rather more Soviet, and rather less American, equipment than had been intended." https://www.chathamhouse.org/sites/files/chathamho...

"The Reagan administration also persuaded the Saudi Arabian oil companies to increase oil production.[1] This led to a three-times drop in the prices of oil, and oil was the main source of Soviet export revenues.[1]" http://en.wikipedia.org/wiki/Cold_War_(1985–91)

Hillary Clinton on ainakin liikuttavan ylpeä USA:n roolista tässä:

“You know, we did a good job in containing the Soviet Union but we made a lot of mistakes, we supported really nasty guys, we did some things that we are not particularly proud of, from Latin America to Southeast Asia, but we did have a kind of overarching framework about what we were trying to do that did lead to the defeat of the Soviet Union and the collapse of Communism. That was our objective. We achieved it.” http://www.theatlantic.com/international/archive/2...

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Heippa taas.

OPEC:in päätös on nyt tullut. Aikovat pitää tuotannon ennallaan vaikka hinta onkin alhaalla.

Tämä tekee asiat entistä mielenkiintoisemmiksi. Näkisin, että päätöksen seurauksena Yhdysvalloissa tulee kaatumaan jokunen liuskekaasufirma. Ja näihin taas on sijoitettu mm. eurooppalaista rahaa.
Kun am. liuskekaasuyrityksiä alkaa tippua, tulee eurooppalaisille luotottajapankeille ja niille eur. yrityksille vaikeuksia, jotka ovat panneet rahojaan kiinni liuskekaasuun.

Vielä mielenkiintoisemmaksi asiat muuttuvat, kun iso osa Yhdysvaltain "talouden toipuminen" -tarinaa on ollut tätä liuskekaasuhypetystä.

Mikä taas tarkoittaa osakemarkkinoilla tapahtuvia vuoristorata-ajeluita.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Olen tässä pitemmän aikaa hiljakseen perehtynyt sotahistoriaan. Aloitin maailmansodista, ja siitä jatkoin talvi- ja jatkosotaan sekä Lapin sotaan.

Perehtymisen aikana olen lukenut myös aikalaismediaa, mitä olen käsiini saanut.

Ensimmäinen, mikä yllätti, oli kokoomuslaisten Helsingin Sanomien, sen iltapäiväpainoksen, Iltasanomien sekä Uuden Suomen venäläisvihamielisyyden ohella em. lehtien varsin avoin Saksan Kolmanteen valtakuntaan kohdistuva myötämielinen suhtautuminen - vielä siinäkin vaiheessa, kun alkoi olla (ainakin muualla maailmassa) selvää, että sodan syttyminen on noin 95-prosenttisesti Saksan syytä (tämäkin muuten aikalaisarvio).

Vuosien 1936-1938 lehtikirjoittelu Suomessa ei juurikaan poikkea siitä, mitä nyt lehdissä näkee. Eroa on ehkä siinä, miten lietsonta on naamioitu.
Ruotsalaislehtien kirjoittelu eroaa suomalaislehdistä. Tässä olisi jollekin median tutkijalle hyvä vertailevan tutkimuksen kohde.

(Tämä oli vastaus Ilona Oksaselle)

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Venäjältä on käynnissä nyt aikamoisesti valuuttapakoa. Eikös se ole juuri sitä keinottelijoiden ja suursijoittajien harrastamaa kansalaisaktiivisuutta?

Vaan hyvähän se on että niillä on siihen oikeus ja mahdollisuus. Kyllä sikäläinenkin kansa tietää.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Ymmärsinkö sinut nyt varmasti oikein, Tomi Ketola.

Tarkoitatko todella, että sinusta keinottelijoiden ja suursijoittajien harrastama "kansalaisaktiivisuus", siis verojen välttely, jonka kustannukset siirretään pk-yritysten ja palkansaajien maksettaviksi, on hyvä asia, johon keinottelijoilla ja suursijoittajilla on oikeus?

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Ei ainoastaan suursijoittajien vaan myös yritysten ja palkansaajien oikeus.
Jos kohta ruplan arvo on pienempi kuin seteliin käytetyn paperin arvo. Siinä ei sitten auta setelipainokoneet tai nollien lisääminen luvun perään.
Hyvissä ajoin kannattaa vaihtaa rahat ulkomaanvaluuttaan tai ulkomaisiin osakkeisiin jos vähänkin mahdollista.
Toistaiseksi sikäläisillä on siihen mahdollisuus ja voi olla Putiltakin liian riskialtis teko sellainen mahdollisuus kieltää.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring Vastaus kommenttiin #33

Eli siis veronkierto on oikeus, sitäkö tarkoitat?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Venäjällä on ajateltu kautta aikojen, että veroja maksavat vain typerykset. Siksi verotus onkin siellä eurooppalaisesta näkökulmasta järkevällä tasolla. Jos kysymys olisikin vain suursijoittajista niin heidät olisi kyllä jo teilattu.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring Vastaus kommenttiin #34

Johtunee ehkä hallintomallista, jossa väliportaisiin upposi "kynnysrahaa".
Itse asiassa vastaava malli on ollut käytössä mm. eri maiden hoveissa. Maksa lakeijalle, että pääset kamaripalvelijan puheille, että pääset talon isäntäväen puheille -metodi siis.

Esim. Ranskan hovista kertovat aikalaisten muistelmat ja kirjeet viittaavat tällaisiin järjestelyihin.

Myös veronkerääjille tai voudille maksettiin ohi kirjanpidon, jotta tämä arvioisi verotettavan tulon pienemmäksi kuin se oli.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Mitähän haluat ilmaista tuolla talouskasvutaulukolla? On selvää, että alhaisemman lähtötason alueilla on potentiaalia suurempaan talouskasvuun. Jos Euroopassa olisi 10%:n talouskasvu, niin me hukkuisimme Mersuihin ja gourmetravintoloihin. Intiassa se tarkoittaa sitä, että nälkää näkevien joukko vähenee. Kiinassa sitä, että ne loputkin 400 miljoonaa alkavat hankkia kännyköitä.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Piti ihan tarkistaa, että olinko unohtanut laittaa kuvatekstin vaan ei, kyllä se lukee siinä vieressä: "OECD: Talouskasvu eriytymässä".

Raportti on kyllä hyvin kiinnostava, linkki bloggauksessa.

Itseasiassa koska Euroopassa ei ole talouskasvua, me hukumme mersuihin. Vielä senkin jälkeen kun Saksa tuki Saksan autoteollisuuden (vaalirahoittaja näes) mieliksi saksalaisten auton ostoa verohelpotuksin.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

OECD:n ilmoitus siitä, että "talouskasvu on eriytymässä" on tietysti oikea, mutta syy siihen on juuri se minkä mainitsin. Periaatteessa on positiivista, että Intian ja Kiinan kaltaisissa maissa tapahtuu talouskasvua, sillä se hyödyttää koko maailman taloutta.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring Vastaus kommenttiin #18

Kiinassa ja Intiassa on suuret sisämarkkinat, tai sanotaan että potentiaali.
Sikäläisten vaurastuminen hyödyttää Eurooppaa, mutta pitkällä viiveellä, koska palkkatasojen nousu sille tasolle, että heidän kannattaisi ostaa Euroopasta, on tuskin niin nopeaa, että pelastaa Euroopan talouden.

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Euroopan suuruuden ajat taloudessa ovat ohi. Kiina ja Intia ja Tyynenmeren maat jyräävät.

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi

Luettuani tämän blogisi, minulle juolahti mieleen keino, jolla saadaan ratkaistua onglma mielenterveyspotilaiden hoidosta. Ratkaisu on kaikessa simppeliydessään se, että ne harvalukuiset mieletään terveet ja täysjärkiset, joita tääällä vielä on, laitetaan turvaan mielisairaaloihin ja kappas, sairaalapaikat riittävät aivan mainiosti. Muut sitten olkoot edelleen avohoidon varassa, kuten tähänkin asti ja toteuttakkoot itseään.

Valittaen joudun toteamaan, että suunnitelman on kuitenkin ilmeisesti keksinyt joku ennen minua ja sen toteutus on jo aikaa sitten aloitettu. Puuttuu enää tuo tervejärkisten siirtäminen houruinhoitolaan.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Tuo oli Kristiina ovelasti muotoiltu, kommenttisi. Kommenttiisi olisi voinut lisätä suluissa joko (sarkasmivaroitus), (satiirivaroitus), (brittiläistä huumoria) tai (Olen tosissani!)

Vähän väliähän niitä tervejärkisiä hourulaan, muistathan esim. sen pieksämäkeläisen lääkärin, joka viruksesta varoitteli. Pakkohoitoon pantiin mutta päästettiin pois kun osoittautui, että hän oli oikeassa.

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi

Jokainen lukija päätelköön keskenään, mikä varoituksista on paikallaan. Tosin harvoinhan minä aivan vakavissani, vaikka tosissani olisinkin...

Käyttäjän TaunoVornanen kuva
Tauno Vornanen

Tervejärkisimmät taitaa jo ollasiellä hoitolassa,eli siis ne jotka eivät kästä tätä hullujenhuonetta !

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

Länsi menee kohisten alamäkeä.

Talous on kuralla, työttömien armeija kasvaa hallitsemattomaksi, köyhyys ja asunnottomuus ajaa ihmisiä kerjuulle ja yömajoihin, sodista ja väkivallasta on tullut arkielämää, ja lapsia ammutaan kouluissa ja leikkipaikoilla.

Jotain on mennyt todella pahasti pieleen. Onko tappava kehitys jo peruuttamatonta, jää lähivuosina nähtäväksi.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka
Juha Kuittinen

Fed:in rahapolitiikalla lienee osuutta asiaan.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring Vastaus kommenttiin #23

Jo vain toki. Raha on mennyt pääasiassa siihen, että osakekurssit ovat nousseet, koska yritykset ovat ostaneet lainarahalla omia osakkeitaan voidakseen keinotekoisen arvonnousun jälkeen maksaa korkeampia osinkotuottoja osakkeenomistajille, jotka taas off-shore -mahdollisuuden avulla välttävät kotiuttamasta rahaa tai maksamasta veroja.

Antti Jokela Vastaus kommenttiin #30

Tämä oli kai vitsi? Tosikkona joudun huomauttamaan, että osinkoja maksetaan voitosta eikä osakkeen arvonnoususta.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring Vastaus kommenttiin #35

Tosikon huomautus kuultu, täsmennyksen tarve havaittu. Kiitän huomautuksesta.

Keijo Räävi

Ryssittely yleensä lisääntyy itsenäisyyspäivää lähestyttäessä, joten siihen kannattaa Suomessa asuvien venäläisten suhtautua ymmärtäväisesti. Ei sitä voi rasismiksi kutsua vaan pikemminkin tervehenkiseksi isänmaallisuudeksi.

Suomen ja Venäjän suhteita hiertää edelleen Talvisodassa menetyttejen alueiden kohtalo.
Toivoa sopii, että joskus tulevaisuudessa Venäjän johtoon nousee sellainen hallinto joka lähtee korjaamaan vääryyksiä.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Kaiketi Keijo olet oikeassa arvellessasi itsenäisyyspäivän läheisyyden ymv. vaikuttavan, mutta minusta se on silti huono tapa, tuollainen nimittely, eikä varmasti edesauta hyvien suhteiden luomista.

Täällä itärajan tuntumassa nykyään asuvana en ole huomannut täkäläisten erityisesti viljelevän nimittelyn tapaa.

Olisi hyvä selvittää itselleen aina, mistä jokin sanonta tulee, tai mitä se tarkoittaa, ennen kuin alkaa sitä käyttää. Ettei ole kuin lapsi, joka toistaa kuulemaansa sen sisältöä ja historiaa tuntematta.

Tarkoitatko vääryyksien korjaamisella Karjalan palauttamista?

Siis Karjalan tasavallan palauttamista?
---
Korjaan. Lapset tosiasiassa kyselevät aikuisia enemmän. Ainakin minun lapseni haluavat tietää: Miksi? Kuka? Mistä se tiedetään? jne

Käyttäjän TaunoVornanen kuva
Tauno Vornanen

"Ryssä on ryssä,vaikka voissa paistaisi" ja niihän on suomalainenkin. Terv. Aivan Tauno joka urpoilee.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

THL suosittelisi varmaan muiden rasvojen käyttöä voin sijaan :D

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Linkkaamassasi RT:n jutusta selviää, kuinka suuresta ilmiöstä verokeidastelussa on Venäjällä kysymys. Duuman jäsenet ovat nyt tehneet jotain, mutta kaiken järjen mukaan samalla varmistaneet, ettei heidän omiin bisneksiinsä kosketa. Kiinni jätetään pari köyhähköä piruparkaa, joita sitten hehkutetaan mediassa varoittavina esimerkkeinä. Suureen kuvaan eli pääomapakoon ja koulutettujen ihmisten pakoon Venäjältä tuolla ei ole mitään merkitystä.

Tilanne muualla Euroopassa on lähestulkoon sama. Miten pohjoisen himoverottajat pääsisivät kiinni turvalliseen ja vakaaseen Luxemburgiin, kun pelissä ovat koko maailman diktaattoreiden ja pelimiesten rahat Kiinan kommunisteja myöten? Sitä mukaa kun EU taantuu, kuljetaan maailmalla kohti matalamman verotuksen maita.

Juncker jaksaa tapella vastaan, mikä on erinomaista. Hänestä on tulossa esikuvani.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Jos ymmärsin Jouni sinut oikein, ihailet Junckeria koska hän huolehtii siitä, että "koko maailman diktaattoreiden ja pelimiesten rahat Kiinan kommunisteja myöten" ovat turvassa verokeitaassa.

Tästä näyttää seuraavan, että hyväksyt himoverottajien pakon korottaa niiden, jotka eivät pääse pakoon verottajaa, veroja, jotta korvattaisiin pelimiesten verottamatta jäämisen takia menetetyt verotulot.

Itse en pidä tuota oikeudenmukaisena.

Verokeidastelu on kasvava ilmiö ympäri maailmaa, ei vain Venäjällä.

Toiminta sen estämiseksi saattaa olla yhtä näytösluonteista kuin mitä se on ollut Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Jää nähtäväksi.

Itselläni on taipumus lähteä siitä pohjaolettamuksesta, että kaikki hallitukset valehtelevat.

Toimituksen poiminnat