Hollanti, Saksa varautuivat omaan valuuttaan siirtymiseen

Hollantilainen dokumenttiohjelma Argos Medialogica on raportoinut tiistaina 18.11 2014 Hollannin varautuneen siirtymään oman valuutan käyttöön, mikäli euro repeää liitoksistaan. Pakosuunnitelman nimi oli "Florijn".

Hollannin valtiovarainministeri Jeroen Dijsselbloem on vahvistanut suunnitelman olemassa olon. Entinen valtiovarainministeri Jan Kees de Jager myöntää asiantuntijaryhmän keskustelleen säännöllisesti eri skenaarioista.

"Se, että eri skenaarioista keskusteltiin, oli joillekin euromaille varsin pelottavaa, eikä niissä maissa (euron hajoamiseen varautumisesta) keskusteltu ollenkaan", de Jager lausui, lisäten "Me olimme yksi harvoista maista, yhdessä Saksan kanssa. Meillä oli jopa yhteinen ryhmä, joka keskusteli (euron hajoamisesta)."

Saksan valtiovarainministeriö ei ole kiistänyt asiaa.

 

Kommentti:

Aihe, euron hajoamiseen varautuminen on edelleen ajankohtainen Euroopan unionin taloudellisen tilanteen ja maailmantalouden kehitysnäkymät huomioiden.

Joten eiköhän uusin pääministerimme kohta ehätä kertomaan että "Ei koske Suomea" – jos tietoa pakosuunnitelmista edes suomimediaan asti päästetään.

 

Lähteet:

EuObserver: Dutsch had an euro-exit plan at height of crisis http://euobserver.com/news/126605

De Eurocrisis en de beeldvorming

http://omroep.human.nl/medialogica/2014/de-eurocrisis-en-de-beeldvorming.html

RTL Nieuws: Dijsselbloem: destijds ook voorbereid slechtste scenario

http://www.rtlnieuws.nl/economie/laatste-videos-z/dijsselbloem-destijds-ook-voorbereid-slechtste-scenario

 

riikkasoyring
Heinävesi

Riikka Söyring on makrohistorian sosiologiaan hurahtanut kolmen valtavan upean pojan äiti, taidemaalari, kirjoittaja, sarjakuvapiirtäjä ja metsätilan emäntä.
Heinävedelle tämä kerrostalossa kasvatettu kaupunkilainen päätyi reittiä Pori-Turku-Espoo-Tukholma-Helsinki-Hyvinkää-Oslo-Vantaa-Montana-Wyoming-Kanada-Helsinki-Naantali-Helsinki.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu