KissanKulmasta

Ylimielinen Venäjä uhittelee länsimaille (G20)

Maailman huippujohtajiksi nimitettyjen poliitkkojen G20 -kokous Australiassa on antanut paljon puuhaa lehtimiehille. On kerrottu Venäjän isolaatiosta so. kuinka Venäjää eristettiin, ja siitä kuinka Putin uhitteli länsimaille, kuinka Putin väsymystä syyttäen suorastaan pakeni kokouksesta, kuinka Ranskan presidentti Hollande ei halunnut kätellä Putinia ja niin edelleen.

En linkitä artikkeleja tähän. Niitä löytyy Reutersilta, LA Timesista, New York Timesista, The Guardianista, India Timesista, Yahoolta, muualtakin.

Itse kokouksen aikaansaannoksista on kerrottu vähemmän. No, eihän tuosta tietenkään kerrottavaa olekaan, koska aikaansaannos on se vakioannos eli tavoitejulkilausuma, jolla ei mitään vaikutusta mihinkään ole, eikä sitä seuraavassa kokouksessa "uusien haasteiden paineessa" kukaan edes muista https://www.g20.org/g20_priorities/g20_2014_agenda

 

 

otsikko: Huonosti käyttäytyvät miehet

Uutisoinnissa G20 -kokouksesta oli leimaa antavana länsinäkökulma. G20 -maita on kaksikymmentä (20 kpl). Jos Yhdysvaltain presidentti Obama ja liittolaismaidensa Ison-Britannian pääministeri Cameron, Kanadan pääministeri Harper, Australian pääministeri Abbot ja Japanin pääministeri Abe eristävät Venäjää, eikä Ranskan presidentti Hollande halua kätellä, jää vielä neljätoista (14 kpl) G20 -maata, joilla on paremmin käyttäytyvä, rakentavammin suhtautuva valtiojohto: Kiina, Saksa, Intia, Argentiina, Brasilia, Italia, Meksiko, Turkki, Indonesia, Saudi-Arabia, Etelä-Afrikka ja Etelä-Korea.

Olisihan tästä voinut kertoa myönteisestikin: "Enemmistö G20-johdosta osaa käyttäytyä!", "G20-kokouksessa enemmistö neuvotteluhaluinen", "Järki voitolla G20-kokouksessa".

Tai jos oltaisiin haluttu myyviä otsikoita: "Yhdysvallat liittolaisineen jäämässä vähemmistöön G20-kokouksessa", "Yhdysvaltain kannatus pienenee G20:ssa".

Keksikää itse lisää sopivia otsikoita. Minä laittelen vaan nuo alemmat väliotsikot länsijournalismin parhaita perinteitä noudatellen.

 

 

otsikko: G20-maat yksimielisiä: Venäjä, Venäjä, Venäjä

Varsinaisesta kokousagendasta sitten. Kokouksessa oli määrä käsitellä globaalin talouden tilaa/tulevaisuutta, joka ainakaan JP Morgan -investointipankin EPS-ennusteiden perusteella ei ole kummoinen

Katso kuvat!

Maakohtaiset http://www.zerohedge.com/sites/default/files/images/user5/imageroot/2014/11/corp%20recovery%201.jpg

Sektorikohtaiset http://www.zerohedge.com/sites/default/files/images/user5/imageroot/2014/11/corp%20recovery%202.jpg

(Suomi http://susijumala.puheenvuoro.uusisuomi.fi/180237-kaikkien-lamojen-aiti )

Suurimmiksi uhiksi G20 -kokouksessa havaittiin ISIS -kalifaatti, jolta länsimaat ostavat öljyä, Ebola -virus, joka on tartuttanut melkein 15 000 henkilöä (maailman väkiluku on noin 7 miljardia henkilöä) sekä Venäjän väitetyt aggressiot Ukrainassa (Kuva olis kiva! http://www.osce.org/press ).

Itse olisin mieluummin kuullut, minne hävisi Ukrainan keskuspankin kulta. Yhdysvaltoihinko, kuten on epäilty? http://www.zerohedge.com/news/2014-11-18/ukraine-admits-its-gold-gone

 

 

otsikko: Imperialistisen Venäjän ekspansiivinen ulkopolitiikka vaarantaa maailman turvallisuuden

Yhdysvallat, jonka presidentti Obama nimesi maailman ainoaksi supervallaksi selvitteli juhlapuheessaan Yhdysvaltain demokraattisia pyrkimyksiä http://www.whitehouse.gov/the-press-office/2014/11/15/remarks-president-obama-university-queensland

1) säilyttää Yhdysvaltain sotilaallinen ja taloudellinen ylivalta, myös Tyynen valtameren alueella; "Yhdysvaltain johtajuus Tyynen valtameren alueella tulee aina olemaan ulkopolitiikkani keskiössä, sen perustava ainesosa... Yhdysvallat jatkaa puolustusvalmiuksensa modernisoimista alueella... Tämän vuosikymmenen loppuun mennessä suurin osa meri- ja ilmavoimistamme on keskitetty Tyynelle valtamerelle..."

2) tehdä yhteistyötä Kiinan kanssa - mikäli Kiina noudattaa Washingtonista käsin saneltuja sääntöjä ja pitää Yhdysvaltain intressit tärkeimpänä.

 

 

otsikko: Protektionistinen Venäjä asetti uusia kaupan esteitä Eu:lle

Presidentti Obama otti juhlapuheessaan esiin myös kaupan vapauttamisen tärkeyden (Yhdysvalloille) sekä kaupan käynnin rajoittamisen haitat.

Obama ei tässä yhteydessä maininnut, että Yhdysvallat on asettanut talous- , kauppa- ja muita pakotteita Burmaa, Kongon tasavaltaa, Irania, Kiinaa, Pohjois-Koreaa, Etelä-Koreaa, UAE:a, Pakistania, Sri Lankaa, Sveitsiä, Turkkia, Saksaa, Malesiaa, Etelä-Afrikkaa, Etelä-Sudania, Sudania, Venezuelaa, Intiaa, Zimbabwea, Meksikoa ja Venäjää vastaan. Ja tietenkin Kuubaa vastaan.

Meksikolla ja Yhdysvalloilla on vapaakauppasopimus NAFTA.

Lisäksi Obama otti esiin teknologiat, joita (nimeltä mainitsemattomat) sortavat hallitukset voivat käyttää omia kansalaisiaan vastaan sekä mainitsi Yhdysvaltain vastustavan mm. kauppasalaisuuksien varastamista. Mahtoiko kukaan kuulijoista tuntea halua kehottaa Obamaa suitsimaan Yhdysvaltain NSA:ta?

 

 

otsikko: Ylimielinen Venäjä uhittelee länsimaille

Venäjän presidentti Vladimir Putin kohauttaa jälleen.

Ennen G20-kokousta tehdyssä, saksalaisen ARD-tv:n haastattelussa Putin puhuu Ukrainan tilanteesta ottaen esille mm. Eu:n ja Ukrainan assosiaatiosopimuksen aiheuttamat tullihankaluudet, siitä Ukrainalle koituvat tulon menetykset sekä Saksan kanssa tehdyn yhteistyön Ukrainan tilanteen ratkaisemiseksi http://eng.kremlin.ru/news/23253#sel=55:47,55:47

Venäläisen kansanrintaman foorumilla puhuessaan Putin totesi, että Venäjällä on paljon venäläisiä, jotka pitävät amerikkalaisista, mutta Yhdysvaltain hallituksen politiikasta he eivät pidä. http://rt.com/news/206623-putin-us-never-subdue-russia/

Putin lausui tällä viikolla uudelle Yhdysvaltain Venäjän lähettiläälle John Tefftille Venäjän olevan valmis yhteistyöhön Yhdysvaltain kanssa, mutta esitti reunaehtona, että yhteistyön täytyy perustua molemmin puoliselle kunnioitukselle ja tasa-arvolle. Lisäksi Putin vaati, että toisen maan sisäisiin asioihin ei tule sekaantua. http://www.dailystar.com.lb/News/World/2014/Nov-19/278170-putin-says-relations-with-us-must-be-based-on-equality.ashx#axzz3JVtk7sqR

Jo on hävyttömyys huipussaan! (sarkasmivaroitus)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (140 kommenttia)

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Putinisti! Punikki! Kommari! Venäjän nuoleskelija! Some-sissi! Terroristien tyttöystävä! Ukrainan kansan aliarvioija! USA Suuri Saatana! Mee vaan v**ttu sinne Venäjälle kun siellä noin ihanaa on!

Tällä avauskommentilla säästän huomaavaisesti eräiden kommentoijien vaivoja kirjaamalla valmiiksi ylös heidän (vakio-)mielipiteensä. Ei kestä kiittää.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Eikös Venäjän kukistuminen maailman eturivin kapitalistisena linnakkeena kuitenkin olisi askel oikeaan suuntaan omaa yhteiskuntafilosofiaasi ajatellen?

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Ja mikä on oma yhteiskuntafilosofiani?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #23

No ainakin hyvin usein olet ökykapitalismia tuntunut kritisoivan. Siksi ajattelin loogisesti, että Venäjä olisi sinulle kauhistus sieltä pahimmasta päästä.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring Vastaus kommenttiin #36

Epäoikeudenmukaisuus, epätasa-arvo, ahneus ja sen sellainen ovat minulle kauhistus, ihan missä tahansa ilmenevät.

Mohamed Rasal Vastaus kommenttiin #23

"Ja mikä on oma yhteiskuntafilosofiani?"

Arvaan tähän, että ei ole muuta filosofiaa kuin valehtelu. Valehtelu nousee tarpeesta olla jotakin siinä lehmänlypsämisen välillä, vaikka tietää että sekin lypsy maksetaan verovaroista ja koko elämäntapa perustuu syrjäseututukiaisiin. Eli maatalousmomentilta.

Mutta on toki tärkeää pitää maaseutu asuttuna - sitä en millään tavoin väheksy ja mielelläni jos voisin ohjata veroeurojani jonnekin suuntaan niin ohjaisin ne asutuspolitiikkaan maaseudulle.

En kuitenkaan usko, että tunto ja halu omasta tärkeydestä syrjäyseudulta antaisi mitään vastauksia paitsi syrjäytynyttä näkökulmaa mihin tahansa asiaan - kyllä valtio kuitenkin huolehtii. Ja mikä onkin oikein, koska syrjäseutu tulee pitää asuttuna.

Mutta kun on varmaan se tunto - ja tieto - että kun netistä luki tuota ja tuota niin on se viimeinen tieto ja näkemys - täytyyhän se tuoda esille ja kertoa totuutena.

Viisaus on löytynyt! Osoitteesta helvetinkuusi sataviisi lehmäntissistä.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring Vastaus kommenttiin #68

Kiitos kommentista. Perusteluja odotellessa.

ps. Meillä ei ole lehmiä.

Mohamed Rasal Vastaus kommenttiin #74

"Kiitos kommentista. Perusteluja odotellessa.

ps. Meillä ei ole lehmiä."

Väittäisin, että kuitenkin yksi Putinistinen sokea lehmä on.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #76

Hiukan liian hyvin olet omaksunut Mohamed tuon suomalaisen kommunikaatiokulttuurin somessa. :)

Mohamed Rasal Vastaus kommenttiin #77

"Hiukan liian hyvin olet omaksunut Mohamed tuon suomalaisen kommunikaatiokulttuurin somessa. :)"

Ilmeisesti en koskaan kelpaa suomalaiseksi. Mikä siihen riittää? Näköjään syntyminen Suomessa ei riitä. Väärät vanhemmat.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #80

Olisin voinut todeta aivan saman kenelle tahansa. Sorry, jos ymmärsit väärin.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring Vastaus kommenttiin #76

Mohamed Rasal

Hyväksyin kommenttisi koska minulla henkilökohtaisesti ei ole syytä salata mielipidettäsi, vaikka et sitä perustelekaan.

Jos ottaisin lehmiä, haluaisin mieluummin Itä-Suomen karjaa, kyyttöjä :D

Rentoudu. Tuolla keskustelutyylillä alat kuulostaa Yhdysvaltain hallitukselle, eikä kukaan ota sinua vakavissaan.

Käyttäjän MiikkaLehtoaho kuva
Miikka Lehtoaho Vastaus kommenttiin #68

Kiitos Mohamed asiallisesta kommentoinnista alkuperäisen viestin esittämiin väitteisiin ja lähteisiin, kiitos siitä että et kohdistanut arviointiasi viestin kirjoittaneeseen henkilöön ja hänen ominaisuuksiinsa. Hyvää joulua sinulle(kin)!

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring Vastaus kommenttiin #169

Ritari ilmestyi paikalle. Kiitän puolustuspuheesta. Herrasmiehet eivät ehkä olekaan uhanalainen laji.

Käyttäjän KatriRonkainen kuva
Katri Ronkainen

Täh, miten saatoit unohtaa trollin??!!

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Enhän minä unohtanut. Mietin asiaa, mutta päätin että koska minut on jo nimitetty julkisesti antisemitisti-juutalaisten kätyri-kommari-nationalisti-anarkisti-oikeistolais- vihervassari-putinistiksi niin salainen operoiminen trollina ei ole mahdollista ;D

Huomasitko muuten Ylen uutisista että Kokoomus ja Vihreät ovat solmineet vaaliliiton?

Käyttäjän jariojala kuva
Jari Ojala Vastaus kommenttiin #14

Pahinta taitaa olla se, että saatat olla ruotsalainen!

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring Vastaus kommenttiin #19

Tuo oli uusi, ruotsalainen.

En kumminkaan taida olla. Ensimmäinen maininta suvustamme löytyy maarekisteriarkistoista 1100-luvulta Hämeestä. Tosin se osa sukua on vaellellut Suomeen Saksasta. Sukua asuu tietääkseni myös Pohjanmaalla ja Ruotsissa vaikkakin eri haaraa.

Så vad säger du om den här saken nu?

Käyttäjän jariojala kuva
Jari Ojala Vastaus kommenttiin #22

Oooo, mahtavaa, oletkin pohjanmaalta. Tiesin sen heti sinun juttujesi tasosta :) mutta nyt taitaa mennä vähän ohi aiheen. Jag är tyst.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring Vastaus kommenttiin #25

"Sukua asuu tietääkseni myös Pohjanmaalla ja Ruotsissa vaikkakin eri haaraa."

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring Vastaus kommenttiin #19

Förlät. Jag hade glömt, den var sä länge sen. Det är inte hellt enkelt nytt att människor tror jag är svenskt. När jag var fjorton eller femton, jag fick ett sommarabete i Sjöassuransföreningen Sjöförsäkringbolaget i Finland ch där mina arbetskampisar trodde att jag är svensk, kanske efter mitt slaktnamn.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #40

"Slaktnamn" !
(Teurastusnimi)

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring Vastaus kommenttiin #45

Kah, kirjoitusvirhe. Kiitos huomautuksesta. Korjata ei voi.

Mihail Grinenko Vastaus kommenttiin #45

Eikö Släktnamn ole vaan Kutsumanimi suomeksi?

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros Vastaus kommenttiin #40

Riikka on suomalainen. Rike olisi ruotsalainen.
Keskikoulu opetti minulle ruotsia aikoinaan.

Käyttäjän Setarkos kuva
Sakari Vainikka

Australian pääministeri Tony Abbot oli jo ennen kokousta kertonut toimittajille aikovansa "taklata" Putinin. Hän käytti taklaamisesta australialaista termiä "shirtfront". Termillä viitataan australialaisen jalkapallon väkivaltaiseen taklaukseen. Tämän minä olisin kyllä halunnut nähdä. Putinilla on sentään kahdeksan danin musta vyö judossa.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

:D

Missä on lehti joka otsikoi: "Asiantuntija: Abbottin uhittelu jatkuu vuosia"?

Juha Hämäläinen

"Herra Genscher on liittynyt koko ajan levenevään kriitikkojen rintamaan, jossa on jo mm. Saksan entinen kansleri Schröder ja Neuvostoliiton entinen pääsihteeri Gorbatschow. Genscher syyttää länttä samoilla sanoilla, kuin mainitut herrat. „USA ja Britit lupasivat tuolloin (1989) ettei Nato leviä entisen Varsovan-liiton alueelle ja Kohl oli luvannut, ettei entisen DDRn alueelle sijoiteta Nato-joukkoja.

Herra Genscher allekirjoittaa myös täysin Gorbatschowin lauseen: „Antakaa minun muistuttaa, ettei ilman hyviä suhteita Saksan ja Venäjn välillä Eurooppa voi olla rauhassa.“"

http://vapaakulkija.wordpress.com/2014/11/12/uusi-...

Juha Hämäläinen

"Siirrytään hieman länteen kriisimaa Ukrainaan, joka ei taloustilanteensa takia kuulu ostajiin, mutta ei myöskään myyjiin. Ukrainan keskuspankin johtajatar Valery Gontareva on pitänyt lehtistötilaisuuden Ukrainan kultavarantojen tiimoilta (2.linkissä video). Neito räjäytti pommin kertoessaan Ukrainan kultavarannon olevan 0,3 tonnia. Tämä varasto on huvennut järkyttävästi, koska kirjanpidon mukaan kultaa pitäisi olla säästössä 21,1 tonnia! Siis 20,8 tonnia on kadonnut tuhkana tuuleen samalla, kun infraa on pommitettu hajalle. Gontarevalla ei ole mitään selitystä mihin 870 miljoonan Dollarin arvoinen kultaa on kadonnut, mutta EU-ottopojalle tämäkään ei ole ongelma, kun Merkel ja Juncker syöksyy shekivihkonsa kanssa apuun ja pelastaa maan."

http://vapaakulkija.wordpress.com/2014/11/19/kulta...

Asiaan liittyvänä:
http://vapaakulkija.wordpress.com/2014/08/23/ukrai...

http://vapaakulkija.wordpress.com/2014/11/15/sinak...

Pelkästää rahalla mitattuna tämä kriisi ei auta ketään, mitään eikä missään....mutta pakko ojan jopa laajentua, kun kerran on alettu ojaa kaivamaan...

http://vapaakulkija.wordpress.com/2014/11/16/ukrai...

Kiitos
Hämis

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Alleviivattakoon tässä, että kulta oli tallella ex-pressa Janukovitchin aikana ja lisääntyikin, mutta katosi Kiovan juntan aikana.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Sijoittajat ovat laskeneet että Ukrainasta tulee Kreikan tapainen kultakaivos. Niinpä.
Ja väestö näkee nälkää.

Käyttäjän KatriRonkainen kuva
Katri Ronkainen

Länsi ja kaksoisstandardit, mikä on sallittua Yhdysvalloille, ei ole sallittua kenellekään muulle. Mutta Yhdysvallat sentään edustaa demokratiaa (http://www.taloussanomat.fi/politiikka/2014/04/17/...), on rauhan asialla (http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_wars_involvin...) ja muutenkin ihmisoikeuksien suuri puolustaja (http://www.hrw.org/united-states).

Joka tapauksessa Venäjä nyt vain on uskomattoman röyhkeä, kun yrittää estää Natoa laajenemasta lähialueilleen. Itsenäisillä valtioilla kun on itsemääräämisoikeus (ei tosin yli Yhdysvaltojen: http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/lehti...). Unohdetaan myös se, kuinka suuri ongelma Yhdysvalloille oli Neuvostoliiton sotilaallinen läsnäolo Kuubassa ohjuskriisin aikana. Se oli sytyttää kolmannen maailmansodan, mutta on sentään kokonaan toinen asia (http://fi.wikipedia.org/wiki/Kuuban_ohjuskriisi).

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

"Röyhkeälle" Venäjälle punainen vaate on nimenomaan Yhdysvaltain edustama vapaus ja demokratia. Voisit miettiä, miksi Natoon haluaa koko sivistynyt maailma, Venäjän naapurit etunenässä. Uutta Neuvostoliittoa ei tule, pikemminkin Kremlin valta on maailmassa pienentymään päin.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Näkyykö Yhdysvaltain edustama vapaus siinä, että siellä on maailman suurin vankipopulaatio?

Vai näkyykö se siinä, että sen pitää edistää demokratiavientiä asein?

Vaiko siinä, että Yhdysvaltain ihmisoikeusaktivistit kamppailevat valtiota vastaan yrittäessään estää sitä kaventamasta ihmisoikeuksia enää enempää?

Ehkä se näkyykin poliisin militarisoitumisessa? Tai väestön vakoilun ja seurannan laajenemisessa?

Mahtaako länsimaissa kukaan muu kaivata Neuvostoliittoa niin paljon kuin ne jotka haluavat pakottaa Suomen NATO-jäseneksi?

Käyttäjän kimmokautio kuva
Kimmo Kautio Vastaus kommenttiin #24

Iso rasti seinään, jos Snellman vastaa yksilöidysti ja perustellen edes yhteen kysymykseen...

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #24

Rangaistukset rikoksista ovat Yhdysvalloissa kovat muihin länsimaihin verrattuna. Kiinan, Venäjän tai kolmannen maailman lukuihin en silti lähtisi niitä vertaamaan, maailmalta ei ole näistä asioista saatavissa varmaa tietoa.

Demokratian puolustamiseen tarvitaan joskus aseita, kuten esimerkiksi Ukrainassa, jonka hallitus on pyytänyt aseapua Yhdysvalloilta. Saa nähdä, löytyykö siihen poliittista tahtoa - asia on demokraattisessa kongressin käsittelyssä.

Ihmisoikeusaktivismilla on Amerikassa pitkät perinteet. Yhdysvaltain perustuslaista pohjautuvat ihmisoikeudet ovat ihmisoikeusaktivistien tavoitteena koko maailmassa. Se tarkoittaa usein asettumista viranomaisten toimia ja tulkintoja vastaan. Poliisin militarisoitumisesta tai väestön vakoilusta en ole kuullut.

Natoon eivät halua vain suomalaiset, sinne haluavat ukrainalaiset ja monet muutkin. Asiaa ei uskalleta ottaa esiin juuri nyt, koska pelätään Putinin primitiivireaktiota. Neuvostoliitto oli roistovaltio, josta hyötyi muutama suuri roisto myös Suomessa.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring Vastaus kommenttiin #100

Etkö todellakaan ole kuullut NSA:n ja muiden valtion instanssien vakoilevan kansalaisia Yhdysvalloissa ja muissa maissa?
Vaikka aiheesta kirjoitetaan lähes päivittäin Washington Postissa, New York Timesissä, New York Postissa ja muissa isoissa aviiseissa, vaihtoehtomediasta puhumattakaan?

Poliisin militarisoituminen on ollut esillä paitsi em. tahojen kautta, myös kongressin jäsenten kautta.

Tilastollisesti Yhdysvalloissa kuolee enemmän (aseetonta) väkeä poliisin ampumina kuin terrori-iskuissa tai muussa vastaavassa. Tämäkin on ollut esillä sikäläisessä lehdistössä.

Minua aprikoittaa, miksi Yhdysvallat ei demokratisoi liittolaismaataan Saudi-Arabiaa, joka teloittaa ihmisiä (enemmän kuin ISIS). Vai johtuisiko tuo siitä, että Yhdysvalloissakin teloitetaan paljon ihmisiä? Olisi jo liian tekopyhää puuttua siihen?

Pikanttina yksityiskohtana mainittakoon, että innokkaimpia kuolemanrangaistuksen vastustajia Yhdysvalloissa - ihmisoikeusaktivistien lisäksi - ovat yksityistettyjä vankiloita omistavat yritykset.
Kuollut vanki ei tuo voittoa, elinkautinen tuo sitä, ja kauan.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring Vastaus kommenttiin #100

Sanot ettet ole kuullut.

The Guardian - Trevor Timm: If you thought the Isis war couldn't get any worse, just wait for more of the CIA http://www.theguardian.com/commentisfree/2014/nov/...
kuvailee aseiden salakuljetusoperaatiota ymv.

This can´t be happening - Dave Lindorff: NY Times report documents metastazing of the Police State of America http://thiscantbehappening.net/
kuvailee Yhdysvaltain muuntautumista poliisivaltioksi

Terrorismitilastoja http://www.theatlantic.com/international/archive/2...

Personal Liberty: U.S. Citizen 21st in personal liberty http://personalliberty.com/think-tank-u-s-citizens...

ACLU:n sivuilla on paljon tietoja. Voit kokeilla myös FAIR:ia (Fairness and Accuracy in Reporting).

Jyrki Paldán Vastaus kommenttiin #120

Lisätään nyt vielä että Yhdysvalloissa yhtä suuri osa väestöstä on vankiloissa kuin Neuvostoliitossa oli Stalinin gulaggien aikaan. Yhdysvaltojen rangaistukset rikoksista eivät ole kovat, ne ovat naurettavat.

Köyhyys on käytännössä kriminalisoitua, koska usean köyhän kaikki mahdolliset tavat selviytyä on julistettu rikolliseksi.

Nätisti saadan köyhyystilastoja lakaistua maton alle.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring Vastaus kommenttiin #125

Tuo on huomionarvoista. Joissain osavaltioissa on säädetty köyhyyden vastaisia lakeja, esim. samantapaisia kuin Suomessa oli vielä 1980-luvulla irtolaislaki eli asunnottomuus oli kriminalisoitu.
Myös on köyhien ruokkiminen joissain osavaltioissa kielletty.

Mihail Grinenko Vastaus kommenttiin #100
Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring Vastaus kommenttiin #128

Myös aiheellinen huomautus. Olettaisin, että asia kyllä tulee muuttumaan väkisinkin koska latino- ja afrikkalaisperäisen väestön osuus ylittänee piakkoin valkoihoisen väestön määrän Yhdysvalloissa.

Ei ole kauankaan kun lueskelin am. lehdistä juttuja halusta rajoittaa mustien äänioikeutta.

Käyttäjän KatriRonkainen kuva
Katri Ronkainen

Halusi puolustella ja selitellä Yhdysvaltojen edustamaa vapautta ja demokratiaa on juurikin vastaus siihen, miksi "Natoon haluaa koko sivistynyt maailma". Kyse on mielikuvasta vapaudesta ja demokratiasta, jota Yhdysvaltojen katsotaan edustavan näinä pimeinä aikoina kun taas kaikki pahuus on saatu tiivistymään Venäjään ja Putinin persoonaan. Tämä ei kuitenkaan perustu tosiasioihin. Yhdysvallat ei enää pitkään aikaan ole ollut demokratia, ja siitä puhuminen vapauden ja demokratian lähettiläänä on pelkkä doktriini, jota nähtävissä oleva todellisuus ei tue. Tiedetään esimerkiksi, että Yhdysvallat tukee Israelia, joka puolestaan suorittaa suoranaista kansanmurhaa Gazassa. Kuolleiden siviilien, erityisesti lasten, määrä on jo käsittämätön, mutta sillä aikaa koko Lännen katseet ovat kohdistuneet spekulaatioihin Putinin pahuudesta ja siitä, että Venäjä varmaankin ehkä todennäköisesti tukee separatisteja, loukkaa muiden maiden ilmatilaa ja ajelee panssareilla pitkin Ukrainaa. Kukaan ei vaivaudu edes uutisoimaan sellaisista täysin käsittämättömistä (ilmeisesti läntiseen sivistykseen kuitenkin kuuluvista) Israelin toimista, kuin jäteveden suihkuttamisesta jo ennestään puhtaan veden, hygienian ja terveydenhuollon puutteesta kärsivän Gazan alueelle, myös koulujen päälle (ks. http://mondoweiss.net/2014/11/videos-jerusalem-skunk).

Yhdysvaltojen aktiivinen ihmisoikeustoiminta ei selitä sitä, että joka 36. tunti poliisi tappaa tummaihoisen ihmisen Yhdysvalloissa (https://mxgm.org/report-on-the-extrajudicial-killi...). Ja jos olisit vaivautunut lukemaan nuo Mihail Grinenkon linkit, olisit huomannut esim. että "one in 31 adults are under some form of correctional control, counting prison, jail, parole and probation populations. " (https://www.aclu.org/safe-communities-fair-sentenc...)

Mitä tulee Neuvostoliittoon, sitä ei enää ole, joten siitä puhuminen on täysin turhaa. En mitenkään ihannoi Venäjää, ja totta ihmeessä se on roistovaltio, niin kuin USA:kin. Molemmat ovat ihan syvältä ja siksi en käsitä, miksi nyt olisi pakko valita toinen. En valitse kumpaakaan, kiitos. Valitsen oikean sivistyksen, oikean demokratian, oikean vapauden. Valitsen tasa-arvon, valitsen Pohjoismaisen hyvinvointivaltion. Valitsen moninapaisen maailman, jossa jokaisella valtiolla on sanansa sanottavana, jossa ei ole vain yhtä tai kahta leiriä (joka asetelma ei - sanalla sanoen - ole demokraattista maailmaa nähnytkään). Suomi ei ole liian pieni seisomaan yksin. Vaikka Ukrainaan samaistumista on varmaankin ihana fantasioida, Suomi ei ole myöskään Ukraina.

Lopuksi lainaus UPI:n tutkija Noora Kotilaisen mainiosta kirjoituksesta:

"Suomessa sotilaallinen liittoutumattomuus ei ole niinkään identiteetti, josta voitaisi olla ylpeitä – kuten vaikkapa Sveitsin, Itävallan tai Ruotsin kohdalla – vaan useille liittoutumista kannattaville enemmänkin trauma. Tällöin liittoutumattomuus ei näyttäydy valittuna statuksena vaan suomettumisen ja Neuvostoliiton tai Venäjän pelon sanelemana pakkona. Voi nähdä, että halua liittoutua ei ohjaa niinkään viimeaikaisissa kannanotoissa vahvasti esillä ollut hyökkäyksen pelko vaan historiasta kumpuava revanssihenkinen halu liittoutua voimakkaan läntisen identiteettiryhmän kanssa. Olla osa porukkaa, johon joskus ei saatu kuulua."

Suosittelen lukemaan koko tekstin, voi aiheuttaa muutaman ahaa-elämyksen: http://politiikasta.fi/kolumni/suomalaisen-ukraina...

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring Vastaus kommenttiin #110

Aplodeja ja juhlaliputus myös Katri Ronkaiselle täältä KissanKulmasta! Asiaa joka sana.

Lisäkunniamaininta tälle pätkälle:

"Mitä tulee Neuvostoliittoon, sitä ei enää ole, joten siitä puhuminen on täysin turhaa. En mitenkään ihannoi Venäjää, ja totta ihmeessä se on roistovaltio, niin kuin USA:kin. Molemmat ovat ihan syvältä ja siksi en käsitä, miksi nyt olisi pakko valita toinen. En valitse kumpaakaan, kiitos.
Valitsen oikean sivistyksen, oikean demokratian, oikean vapauden. Valitsen tasa-arvon, valitsen Pohjoismaisen hyvinvointivaltion. Valitsen moninapaisen maailman, jossa jokaisella valtiolla on sanansa sanottavana, jossa ei ole vain yhtä tai kahta leiriä (joka asetelma ei - sanalla sanoen - ole demokraattista maailmaa nähnytkään). Suomi ei ole liian pieni seisomaan yksin."

Enempää en voisi olla samaa mieltä tästä. Venäläiset ihmiset ovat jees, on ystäviä siellä, mutta hallituksensa ei varsin miellytä, monessakaan asiassa. Silti objektiivisesti tarkasteltuna Venäjän hallituksen toiminta ansaitsee myös kehuja useissa asioissa. Heidän käytännöllisyytensä on kiehtovaa.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #110

Ukrainan uusi hallituskoalitio on ottanut tavoitteekseen Nato-jäsenyyden. Hiljattaisessa kyselyssä Nato-jäsenyyttä kannatti 51 prosenttia ukrainalaisista, 25 prosenttia oli vastaan.

Linkkisi teksti oli liian pitkä ja pohdiskeleva pärjätäkseen huomiotaloudessa : D Tunnistin itseni kyllä lainaamastasi pätkästä. Suomettumisen trauma ei häviä minusta varmaan koskaan.

http://www.unian.net/politics/1012119-koalitsiya-o...

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Nyt unohdin. Unohdin nimittäin pakotteiden kohdemaista Kuuban, jota kohtaan Yhdysvallat asetti pakotteet 1960-luvulla ja jotka pakotteet ovat voimassa edelleenkin.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Suurvalta harvemmin sietää erimielisiä liepeillään, kuten tänään Venäjä Ukrainaa.
"Eilen" isoitteli Kuuba jenkeille ja sai aikaan sotatilan Sikojen lahdella edelleen jatkuvine kauppasaartoineen.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Älä vahingossakaan sotke kommunistisissejä Ukrainan vaaleilla valittuun hallintoon.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Jos Suomessa ollaan russofobisia, ei käytös G-20 johtajilla kuvaa fobiaa pikemminkin syvää halveksuntaa toikkaroijaa kohtaa. Vai miten pitäisi suhtautua valehteluun vähän joka asiassa, kurkiauroista lähtien. Mistä aineksia smalltalkiin tai ihan mihin vain. Ydinsodalla uhkailu "merkittävän" valtion taholta on kuin huonosta scifiromaanista. Ei taida rahkeet riittää alkoholin turruttaman kovinkaan pitkäaikaiseen otteluun Telluksen herruudesta. Panssarikenraali Patton oli oikeassa Neuvostoliiton suhteen , kuten oli Churchill`kin.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Churchillista tuli mieleeni tämä lordi Salisburyn tokaisu: "Tavallisin virhe politiikassa on se, että pidetään kiinni moneen kertaan toistetuista poliittisista edellytyksistä."

Bismarck: "Menestyksellisen ulkopolitiikan salaisuus on hyvä suhde Venäjään."

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Juuri siksi tarvitaankin älykkäitä johtajia, jotka osaavat tehdä oikeita ratkaisuja muuttuvissa olosuhteissa. Tyhmät ajattelevat, että kun tähän asti on mennyt hyvin, se jatkuu. Tyhmät eivät huomaa ympäristössä tapahtuneita muutoksia ja eivätkä osaa kuvitella niiden muutosten merkitystä. Meillä tämä ilmenee esimerkiksi siinä, että kuvitellaan NL aikaisen ulkopolitiikan pätevän edelleen.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring Vastaus kommenttiin #49

Osatoisto: Suomen Kuvalehdessä (nro 45/2014, Mika Aaltola - "Miksei tieto virtaa päättäjille?") UPI:n ohjelmajohtaja Mika Aaltola esittää aiheellista kritiikkiä suomalaisen ulkopolitiikan analyysista todeten sen olevan ohutta.
Aaltola sanoo myös että "kriittisiä ruhtinaan peilejä ei pidetä tasapainoisina asiantuntijoina". Liekö konsensuspolitiikan perintöä, että uusia tai poikkeavia lähestymiskulmia tarjoavia tutkijoita ei haluta kuunnella?

Olin myönteisesti yllättynyt UPI:n Aaltolan kannanotosta, koska UPI:n omat julkaisut ovat nimenomaan olleet pääasiassa sitä yhtä ja samaa tilaustavaraa, jonka on määrä vahvistaa poliitikkojen uskomushoitopolitiikkaa, tarjota sille "tieteellisiä perusteluja".

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Rautakansleri Bismarck on siis suuri idolisi.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring Vastaus kommenttiin #51

Eihän toki, mutta luonnollisesti kuuntelen silloin kun jollain on jotain oivaltavaa sanottavaa, olkoot edesmennyt taikka elävä valtiomies, kenraali tahi torpan tyttö.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Jos ryssät katsoo olevansa maansa asialla kuten kuubalaiset, he kestävät saartomme vuosikymmeniä. Mutta, kestämmekö me? Johan EU näyttää repeilevän myymättömistä maitolitroista.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Ah Jarmo, kirvoitit sellaisen naurun että kyyneleet valuivat silmistä.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

#12

Mikään sfääri ei kestä ikuisesti vaikka se koitettaisiin vaientaa. Aatullakin oli kova kansansuosio. Suursaksalaisuus kuten isovenäläisyys nyt.

Siksipä Venäjältä on muuttanut viime aikoina väkeä enemmän pois kuin meillä on maidontuottajia koskaan ollutkaan.
Olennaista suomalaisessa systeemissä on se, että alutuottajat ottavat takkiinsa kun taas vientituet taskuunsa käärinyt suomalaiskansallinen väliporras osaa ne kompensoida alkutuottajien lompakosta.

Ja sitten syytetään unionia vaikka vähemmän opportunistisempi olisi jättänyt koko idänkaupan tekemättä.

Käyttäjän jariojala kuva
Jari Ojala

http://mikkish.puheenvuoro.uusisuomi.fi/180376-yrj...

Tässä blogissa on mielestäni tähän asiaan hyvin linkittyvä linkki, nimittäin tuo Kallisen haastattelu. Siinä on paljon syvällistä sanomaa herättämään unesta nukkujat.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Yrjö Kallinen on kyllä henkilö, jota kannattaa kuunnella ja jonka sanomisia kannattaa miettiä.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Taloussanomat: "USA:ssa on vähemmän työttömyyskorvauksen saajia kuin kertaakaan 14 vuoteen"

Ovatko lopettaneet USA:ssa maksamasta työttömyyskorvauksia?

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Tai ovatko alkaneet työllistyä,,hui sentään,jos se kapitalismi sittenkin toimii,,!

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring Vastaus kommenttiin #35

23% työttömyys ei minusta kerro talouden noususta http://www.shadowstats.com/

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Tavallaan ovat lopettaneet maksamasta työttömyyskorvauksia. Yhdysvalloissa lasketaan U3 ja U6 -työttömyysprosentit. Pitkäaikaistyöttömät näkyvät siis kokonaan eri tilastossa ja niitä, jotka ovat lopettaneet työnhakemisen, ei tilastoida lainkaan työttömyystilastoihin.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Ei itse älyä, mutta romahtaa kun Kiina alkaa periä saataviaan. Kiina ei enää jenkkejä tarvitse, kiinalla on Afrikka markkinahanskassaan.

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Kiina ja usa ovat keskinäisriippuvaisia,-pieni notkahdus kiinan viennissä aiheuttaa tehtaiden sulkemisia ja työttömyyttä kiinaan,,,-eli kyllä kiina tarttee jenkkejä monta vuosikymentä vielä !

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring Vastaus kommenttiin #33

Kiina on rahoittanut Yhdysvaltain valtion velkaa ja on lopetellut rahoittamista hiljalleen myymällä Yhdysvaltain valtionvelkaa pois. Väite, että Kiina tarvitsisi Yhdysvaltoja on melko lailla yksipuolinen näkemys, sanoisin.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #44

Juu, yksipuolista tuntuu kauppa olevan. USA:n kauppataseen alijäämä Kiinaan oli viime vuonna jo 295 miljardia dollaria.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Afrikan lisäksi Kiinalla on Brasilia sillanpääasemana E-Amerikkakin hanskassaan, mutta yhteensäkään vienti niihin ei yllä USA:n tasolle. Raaka-aine ja maataloustuotteiden lähteinä niillä sen sijaan on Kiinalle merkitystä.

http://www.tradingeconomics.com/china/exports

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Siellä Usassa on miljoonia ihmisiä, jotka ovat lakanneet etsimästä töitä.
He eivät näy missään työttömyystilastoissa.
Taitaa oikea prosentti olla 20% työttömissä, kuten Suomessakin oikeasti on.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Voihan sitä Yhdysvaltoja ja Venäjää vertailla. Yhdysvaltojen romahtamista onkin ennusteltu jo vuosikymmenien ajan mitä oudoimmin perustein. Joka ikinen kerta ovat ennustajat valehdelleet eivätkä jälkeenpäin kehtaa pyytää edes anteeksi.

Venäjän romahtamista ei sensijaan toivo kukaan eikä varsinkaan hallitsematonta sellaista. Se voi tulla tai olla tulematta ihan toiveista riippumatta.
Omilla valinnoillaan Venäjä on nyt kuitenkin aikaansaanut tilanteen jossa sillä ei ole muuta mahdollisuutta kuin jatkaa eristäytymistä ja yhteistyötä lännestä. Meidän on syytä Venäjän toivetta kunnioittaa. Olivat vähän väärää seuraa suomalaisille niinkuin historia ja taas kerran nykypäivä on osoittanut.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

60-luvulla kerrottiin, että neuvostoliittolainen lehtimies oli lähetetty Pariisiin, Lontooseen ja New Yorkiin kirjaamaan kokemuksiaan ja näkemyksiään raportoidaksseen niistä sitten kotimaassa lehdelleen.

Kun hän palasi takaisin häneltä kysyttiin mitä hän oli nähnyt. Hänen vastauksensa oli: "Näin kapitalismin viimeiset kuolinkouristukset!" Tuo toteamus painettiin lehteen. (Siitä jätettiin kuitenkin pois toinen toteamus, jonka samainen reportteri sanoi heti perään ennen kuin hänet pantiin Siperian junaan: "Kadehdittava kuolema!")

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Katselin alkuviikosta Euroopan FDI-lukuja virallistilastoista, Yhdysvaltain lukuja en ole vielä ehtinyt katsoa.
Saattaa olla, että Eurooppa romahtaa ennen Venäjää.

Olen ennenkin Tomi Ketola sanonut sinulle, että minusta vaikuttaa kuin ajattelisit Venäjän toimivan jossain tyhjiössä, jossa muiden tekemiset eivät vaikuta, ja muut sitten vain reagoivat Venäjän tekemisiin.

Tämä kommenttisi vahvisti tuota vaikutelmaa.

Venäjä väärää seuraa? Olen anakronismi, joka ajattelee että "Naapurisopu paras apu".

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Valitettavasti Venäjä näyttää nyt itse ajautuvan siihen tyhjiöön meistä riippumattomista syistä. Onhan Putinkin julistanut länsimaisten arvojen olevan täysin vastakkaisia venäläisen arvomaailman kanssa.

Pitäisikö meidän siis muuttaa omasta kulttuuriperimästämme ja historiastamme peräisin olevaa länsimaista ajattelutapaa ja demokratiamallia jotta Putinilla olisi parempi olla.
Mielestäni kaikki ei ole naapurillekaan kaupan.

Voihan se Yhdysvallat ja Eurooppa romahtaa. Viimeksi jälkimmäinen oli lähellä v 1945 ja pääsi kunnolla eheytymään ent itäblogin maissa vasta 1991. Senjälkeen ne saivat vapaasti valita suuntansa.

Uskon kyllä Riikka, että kirjoitustesi perusteella mikään ei olisi sulle mieluisampaa kuin Euroopan ja Yhdysvaltojen romahdus. Olethan jo vuosikausia kertonut sen tapahtuvan hetikohta. Lähes yhtä pian kuin Jeesuksen toinen tuleminen.

Yhdysvaltojen romahtamisen puolesta ei kannata kuiktenkaan kaikkia rahoja vetoa lyödä. Onhan tuo jo tosin muutamaankin kertaan tullut sytyttäneeksi kolmannen maailmansodan, mikäli Verkkomediaa uskomme. Olisko Libyassa ja viimeksi pari vuotta sitten Persianlahdella. Piti jo vm:n uutisoinnin myydä tölli ja hypätä kaivoon mutta onneksi sain maltettua. Joku pelle sitäkin varmaan uskoi.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring Vastaus kommenttiin #50

Höpsiä höö, iso mies.

Miten ihmeessä meistä riippumattomista syistä jos kerran Venäjä ei toimi tyhjiössä?

Ei, meidän ei pitäisi muuttaa kulttuuriperimäämme yhtään sen enempää kuin Venäjän tarvitsee muuttaa omaansa samanlaiseksi kuin länsimaissa.
Älykkäät ihmiset löytävät muitakin tapoja tulla toimeen keskenään kuin yhteen kokoon survoutuminen, saman kuosin käyttäminen.

En toivo Euroopan romahdusta, Euroopan unionin romahdus sen sijaan voisi olla hyväksikin. Reuna-alueen maissa joita on kolonisoitu poltetun maan taktiikkaakin käyttäen ja velkaannutettu avustamisen varjolla, kaiketi jaetaan tämä ajatus.

Ai, luet Verkkomediaa? Lopetin sen samaan aikaan kuin sinne kirjoittamisen eli helmikuussa.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola Vastaus kommenttiin #59

#59

Venäjä olisi voinut jättää Krimin valtaukset väliin ja kunnioittaa naapurinsa suvereniteettia kuten on itse sopimuksessa allekirjoittanut.

Päivä päivältä löytyy lisää todisteita Venäjän osallisuudesta ukrainalaisten kurjistamiseen ja historia sitten aikanaan tuomitsee. Me voimme toistaiseksi vain seurata sivussa. Toistaiseksi.

Jotenkin näille venäjäuskovaisille tuntuu ukrrainalaisten oma valinnanvapaus jäävän naapurin intressien alapuolelle.

Sellaista suuren johtajan; voiman, väkivallan ja mahdin ihailua, toki ihan sallittua Suomessa v 2014.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring Vastaus kommenttiin #87

Krimillä oli kansanäänestys, jota seuraamassa olivat kansainväliset vaalitarkkailijat. Kansanäänestyksessä Krimi ilmaisi tahtonsa.

Tiedän, että länsimaissa monien mielestä siellä äänestettiin väärin.

Esitä meille todisteet, jotka mainitset.

---

"Sellaista suuren johtajan; voiman, väkivallan ja mahdin ihailua, toki ihan sallittua Suomessa v 2014."

Onko koskaan käynyt mielessäsi, että ihailu ei kohdistu suureen johtajaan vaan vaikkapa tapaan jolla Venäjä on vältellyt joutumasta vedetyksi sotaan, joka suurella todennäköisyydellä laajenisi myös muihin maihin?

Mihail Grinenko Vastaus kommenttiin #87

Valinnanvapaus? Muistaakseni Maidanilla protestoinut väki ei halunnut presidentiksi tosita oligarkiia tilalle, mutta miten kävi?

Löydäppä eroja karkoitetun Janukovitsin palatsin ja nykypresidentti Poroshenkon rakenteilla olevan palatsin välillä:

Poroshenko:

(rakenteilla oleva) http://www.pravda.com.ua/rus/articles/2007/11/5/44...

(nykyinen) http://podrobnosti.ua/society/2014/04/18/971735.html

Janukovits:

http://nbnews.com.ua/news/35821/

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring Vastaus kommenttiin #129

Näinpä. Minusta olisi aiheellista lopettaa Itä-Länsi (tai oikeisto-vasemmisto) vastakkainasettelu ja siitä keskusteleminen/keskusteluttaminen koska todellinen vastakkainasettelu on oligarkit/rikkaat vs. suuret massat/köyhät.

Välissä toimitusministeriönä joukko vaalikampanjarahoitettuja poliitikon nimellä kulkevia tsuppareita, "hoitamassa valtion asioita". Hah!

En voi pitää aitona valinnanvapautena ("demokraattisena") tilannetta, jossa saa valita eri oligarkkien välillä.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Riikka, naapurisopu on tosi hieno ajatus. Omasta puolestani kannatan sitä myös lämpimästi. Jotenkin minusta tuntuu, että luulet, että suomalaiset eivät kannata naapurisopua. Ehkä tämä on vain väärinkäsitys, ethän sinä sitä voi tarkoittaa?

Venäjän pyrkimykset muodostaa Euraasian tulliliitto ja BRICS talousmahti on mitä kannatettavin ajatus. Miten mielestäsi EU, USA, Nato tai peräti piskuinen Ukraina voisi estää nämä pyrkimykset. Menikö kaikki mönkään, kun Ukraina halusikin tehdä yhteistyötä EU:n suuntaan?

Seuraava Nobelin rauhanpalkinto ja taloustieteen palkinto pitäisi ehdottomasti myöntää Vladimir Putinille. Perusteena se, että hän on pystynyt edistämään rauhaa Euroopassa merkittävästi luomalla lyhyessä ajassa Venäjästä globaalin talousmahdin, joka tuottaa pitkälle jalostettuja tuotteita koko ihmiskunnan hyväksi (esim. Kalasnikov, Iskander, BUK M1, samovaari jne.)

Banaanivaltiolla tarkoitetaan yleensä poliittisesti epästabiilista korruptoituneen klikin hallitsemaa valtiota, jolla on yleensä suuri riippuvuus yhdestä tai muutamasta vientiin menevästä tuotteesta.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring Vastaus kommenttiin #56

En minä luule, että suomalaiset eivät kannata naapurisopua. Mutta kun meillä on tämä edustuksellisen demokratian ongelma so. kansa tahtoo yhtä, hallitus päättää toista, edukskunta siunaa rituaalin.

Ei, Eu eikä Yhdysvallat eivät pysty estämään BRICS:ia mutta kyllä ne tulevat yrittämään.

Älä hyvä mies toivo Putinille rauhan Nobelia, sehän vesi mieheltä kaiken uskottavuuden, sellaiseen seuraan kuin joutuisi!

----
Amerikkalainen ABC News uutisoi Yhdysvaltain puolustusministeri Hagelin puheesta.

Puheessaan Hagel sanoo mm. olevansa huolissaan siitä, että Yhdysvallat ei kykene säilyttämään saati laajentamaan sotilaallista läsnäoloaan ynnä ylivoimaansa maailmalla koska Venäjä ja Kiina ovat edistyneet huolimatta siitä, mitä niiden estämiseksi ja haittaamiseksi on länsimaissa keksitty ja tehty, että Venäjä ja Kiina ovat hyödyntäneet sitä, että Yhdysvallat on ollut 13 viime vuotta sidottuna eri puolilla maailmaa käymiinsä sotiin.

http://abcnews.go.com/Technology/wireStory/hagel-u...

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #61

Riikka, alan pitää sinun huumoristasi. "Älä hyvä mies toivo Putinille rauhan Nobelia, sehän veisi mieheltä kaiken uskottavuuden, sellaiseen seuraan kuin joutuisi."

Joo, pitää vetää ehdotus takaisin. Eihän siitä tulisi mitään, että Obama, Ahtisaari ja Putin olisivat samaa sakkia.

"Ei, Eu eikä Yhdysvallat eivät pysty estämään BRICS:ia mutta kyllä ne tulevat yrittämään". Miksi?

Tässä BRICS liitossa Kiina olisi johtava valtio. Mitenkä se sopisi Putinin suurvallan palauttamisajatuksiin? Joutua lännen suurvallan puristuksesta idän suurvallan puristukseen. Vanhassa vitsissä presidentti Bush kertoi nähneensä unen vieraillessaan Kremlissä. Kremlin tornissa liehui punainen lippu. Kun hänelle kerrottiin, että aina siellä on ollut punainen lippu, Bush kertoi, että siinä oli jotakin tekstiä. Vieraalta tiedusteltiin mitä siinä luki, johon Bush sanoi ettei osaa kiinaa.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring Vastaus kommenttiin #91

Venäläiset ovat realisteja, samoin kiinalaiset. Molemmat ovat varsin pragmaattisia suhtautumisessaan asioihin.
Joten oletan, että molemmat ovat huomioineet sen, mikä on molemminpuolinen etu, ja toimivat sen mukaan.

Veikkaan, että molemmilla on sekä lyhyen että pitkän tähtäimen strategiat olemassa.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Venäjä roudaa tehkoimman it-ohjusjärjestelmänsä Suomen rajan tuntumaan niiden Iskanderien lisäksi. Kuitenkin täälläkin Puheenvuorossa voivotellaan kuinka huonosti Venäjää kohdellaan!

http://www.hs.fi/ulkomaat/a1416451175032

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Puolueettoman maan rajoille moista kalustoa on ongelmatonta sijoittaa vailla pelkoa siitä että meiltä löytyisi tarpeeksi torjuntakalustoa noiden torjumiseen, tiedustelukykyä laukaisun ajoissa havaitsemiseen saati laukaisulavettien tuhoamiseen ennakolta.

Eipä tarvi Venäjän vaatia meiltä torjuntakaluston poisvetämistä rajoiltaan, kuten se natomaiden kohdalla on tehnyt.

'Naapurisopu paras apu'. Jokin 'sopuratkaisu' mielessä noita meidän rajoillemme sijoitetaan. Yleensä asejärjestelmille ja niiden sijoituksille on olemassa jokin operatiivinen suunnitelma. Ei niitä suinpäin sinnetänne sijoitella.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Varustautuvat varmaan "ennaltaehkäisevään iskuun".

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Minä kun luulin että amerikkalaisilla on patentti ennaltaehkäiseviin iskuihin ja sotiin :D
Jos ne myy lisenssejä?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #70

USA:ko lisensoi Unkarin pommitukset vuonna 1956, Tsekkoslovakian miehityksen vuonna 1968, Afganistaniin tunkeutumisen vuonna 1979, Georgian tapahtumat vuonna 2008, j.n.e. ?

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring Vastaus kommenttiin #79

Eu:n nimittämän selvitysryhmän IIFFMCG-CEIIG raportin mukaan Georgia aloitti sodan, johon osallistuivat Georgian lisäksi Etelä-Ossetia, Abhasia ja Venäjä. http://www.ceiig.ch/

(Huomasin toissa päivänä, että Ylen toimittaja Jessikka Arokaan ei tiedä asiasta, mutta ei se estä häntä aiheesta kirjoittamasta :D )

Muistan minä myös Jugoslavian sodan ja muutaman muunkin maan pommitukset. Niitähän on parhaillaankin meneillään vaikka kuinka. http://riikkasoyring.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1769...

Joten mihin tarvitsemme hallituksia, jotka keskittyvät kehittelemään riitaa keskenään ja olettavat sitten, että riitaan osallistumattomat kansalaiset sotivat sen sodan? Sen minä haluaisin tietää.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #70

Riikka, hieno keksintö, eiköhän patentoida rauha!

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Niinpä Väänänen. Suomenkin tulee satsata ohjusten ja panssareiden torjuntaan, ei hyökäysaseisiin horneteihin.
Ei ryssä meitä suomalaisia pelkää. Pelkäävät, että sallimme Lappeenrantaan rakennettavan USAlle laukaisualustoja raketeille.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Jarmo, miksi Narva ei kelpaa USA:lle?

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Paha niitä liikkuvia laukaisualustoja on ilman ilmavoimia tuhota. Molotovin coctailillako ajattelit?

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Älä ole huolissasi. Onhan Yhdysvaltain lähetystön alla Helsingissä maanalainen CIA:n toimipiste niin että tiedot kaluston siirroista on varmaan paremmalla tolalla kuin Hesarilla.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Riikka, teet tästä melkein agenttitarinaa "CIA:n maanalainen toimipiste". Ei kai nyt kenellekään ole epäselvää, että CIA on Yhdysvaltain tiedustelupalvelu. Missä sen toimipiste on USA:n suurlähetytössä on aivan epäoleellista.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring Vastaus kommenttiin #65

Oleellista on, että koska tällainen toimipiste on, on myös tietoja kaluston ja joukkojen siirroista, jos sellaista tapahtuu.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo Vastaus kommenttiin #65

Ja suora yhteys keskuksesta alaspäin Uuteen Seelantiin, salakuuntelematon yhteys kuulemma.

Käyttäjän KatriRonkainen kuva
Katri Ronkainen

#53.

Totta, Venäjä vahvistaa ilmaTORJUNTAjärjestelmäänsä rajan tuntumassa, koska pohjoisen Euroopan maat (myös Suomi) ovat Naton johdolla ryhtyneet vahvistamaan sotilaallista ilmavoima-yhteistyötään Venäjää vastaan (http://in.reuters.com/article/2014/11/13/defence-n...). Kuinka se Venäjä kehtaakin?

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Ikäänkuin Suomessa ei toimisi muiden maiden tiedusteluväkeä, sotilasasiamiehiä ja muita sellaisia, ja ihan julkisesti.
Tai ulkomailla suomalaisten vastaavia.

Jos niiden toimipisteet on nyt sitten sijoitettu 'maan alle' niin jääpä kesällä virka-aikaan rusketus saamatta. Harmin paikka.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

"Ikäänkuin Suomessa ei toimisi muiden maiden tiedusteluväkeä, sotilasasiamiehiä ja muita sellaisia, ja ihan julkisesti.
Tai ulkomailla suomalaisten vastaavia."

Aivan. Joten tietoja on.

Käyttäjän Timo-PekkaMustakallio kuva
Timo-Pekka Mustakallio

Seurasin tyrmistyneenä tämäniltaista OBS-debattia.

Onko todella niin, etteivät Henrik Lax, Kimmo Sasi tai osittain Ville Niinistökään ole lainkaan karttalehdellä menneen noin vuoden aikaisista tapahtumista? Venäjän tai Putinin "linja" ei ole muuttunut miksikään - sen sijaan me ITSE (siis EU ja Yhdysvallat) olemme aiheuttaneet muutoksen tunkeutumalla Ukrainaan. Putin ei ole seonnut, vaan linjanvedoissaan johdonmukainen. Sen sijaan Lännen toiminta ajaa hänet taktisiin vastatoimiin JA on omiaan aiheuttamaan odottamattomia seuraamuksia. Tällaisia voivat olla venäläiskansalaisten kokema ulkoinen uhka, mikä ajaa heidät tukemaan "vahvaa miestä", ajaa maan demokratisoitumiskehityksen (mikä on kuitenkin poikennut NL:n tiukasta yksipuoluejärjestelmästä) pois raiteiltaan, ja tekee kansalaisjärjestöjen toiminnan entistäkin vaikeammaksi. Odottamaton seuraamus voi olla myös Putinin järkiintyminen: takavuosien menestyksen harhassa Putin oli ajautunut rakentamaan puistattavaa henkilökulttia (erilaiset "sankariteot"), mutta tiukan tilanteen vuoksi hänet ajetaan taas takaisin vakavamielisesti korjaamaan kriisin osoittamia räikeitä puutteita esimerkiksi Venäjän talouden rakenteessa. Lännen vastatoimet eivät siten heikennä, vaan päinvastoin vahvistavat Venäjää, ja tekevät siitä entistäkin vaikeamman yhteistyökumppanin. Jos Lax tai Sasi lähtevät täysin vääristä alkuolettamuksista, ovat myös niiden varassa tehdyt johtopäätökset tietenkin viallisia - ja jopa vaarallisia Suomen kannalta.

Laura Lodenius tuntui keskustelijoista olevan parhaiten - rationaalisesti - tilanteen tasalla. Suomen pitäisi kynsin hampain, ja tarvittaessa EU-linjaa vastaan toimien, säilyttää vuosikymmenten aikana muotoutunut johdonmukainen ja jatkuvuutta korostava politiikka naapurivaltiotamme Venäjää kohtaan. Ei ole kyse vanhan ajan nöyristelevästä suomettumisesta - se oli silloinkin vain rektaaliryömintää omaa etuaan tavoitelleiden poliitikkojemme tuomittavaa toimintaa, täysin rinnastettavissa nykysukupolven rektaaliryömintään Lännen suuntaan itse asiassa - vaan järkevästä reaalipoliittisesta linjasta. Jotkut suomalaiset olivat 1970-luvullakin asiallisen itsevarmoja ja omanarvontuntoisia Suomen kansalaisia ja vaikuttamisen ammattilaisia, ja erittäin mielenkiintoisesti NL:kin tavoitteli yhteyksiä juuri heihin, ei hännystelijäjoukkoon. Aivan samalla tavalla länsivaikuttajat naureskelevat nykyisille nöyristeleville johtajillemme, ja käyttävät heidän heikkoa itsetuntoa aivan luonnollisesti ja siekailematta hyväkseen. Suomen ensimmäinen tehtävä olisi lopettaa hötkyilyt, juuri NATO-hysteria parhaana esimerkkinä. Olkaamme luotettavia ja luottamuksen arvoisia, ja luottakaamme (toki varmistuksia unohtamatta) myös vastapuoliimme niin kauan kuin he ansaitsevat luottamusta. Esimerkiksi Euroopan Unionin omien sääntöjensä vastaiset ratkaisut ovat merkki, ettei se enää ole luotettava kumppani. Suomen pitäisi minun mielestäni ajoissa kääntyä kulttuuriltaan samankaltaisen Ruotsin suuntaan, hakeutua kiireesti eroon blokkien välisestä konfrontaatiopolitiikasta.

Oli mielenkiintoista lukea Yrjö Kallisen ajatuksista, jotka olivat minulle nimeä lukuun ottamatta ennestään tuntemattomia. Suomi ja Eurooppakin kärsii juuri nyt humanismin puutteesta - humanismista, mikä on ollut Euroopan kantava voima vuosisatojen ajan. Olemme eksyneet maana ja maanosanakin kulttuuriin, missä arvo mitataan rahassa, yhdentekevinä arvottomina juhlapuheina, arvotyhjinä tunnusmerkkeinä kuten EU:n tähtilippuna (ikään kuin se ikimaailmassa voisi korvata kansojen vuosisatoja rakastamat kansalliset liput!), arvostelukyvyttömien kyynisinä valintoina kuten EU-hymninä - "Oodi ilolle" on irvokas ja arvoton, kun muistetaan miten laajat kansalaispiirit ovat ajautuneet ahdinkoon ja kurjuuteen Euron kestokriisin aikana. En mielestäni ole mitenkään vasemmistolainen vaan patamusta porvari, mutta liikkeenjohtoa romanttisella 1980-luvulla opiskelleena ja sitä sittemmin harjoittaneena minua puistattaa miten nykyinen amerikkalaistyylinen insinöörikapitalismi tuhoaa työyhteisöt, sammuttaa niiden luovuuden, tuhoaa perisuomalaisen yhdessä tekemisen kulttuurin. Tällainen näkymättömät hyvinvointitekijät syrjäyttävä liikkeenjohto on "bad business":tä. Kylvimme pahan kehityksen 1990-luvun laman jälkeen... ja nyt korjaamme katkeran sadon, kun näännytämme jo nuoriakin ihmisiä työnsä äärelle. Työ ei enää elätä, tulevaisuustoivon aurinko ei enää lämmitä, merkittäviä ideavarastoja jätetään nyt hyödyntämättä, ja kulttuurimme on muuttunut ulkokultaisuudeksi, pöyhkeilyksi, mikä ei enää tuota uutta vaan yrittää säilyttää - itsensä. Yleistän, toki, mutta kadonnutta menestystä etsiessämme katsomme nyt kaiholla ja kenties kateellisinakin Euroopan tai Yhdysvaltojen vilkkuvia värivaloja... kun meidän pitäisi katsoa sisäänpäin, arkiseen ja ehkä hieman värittömään, mutta ihmisen kokoiseen suomalaisuuteemme. Se on meidän ainoa todellinen vahvuutemme, se differoi meidät muista, ja sen kieltäminen ajaa meidät kadotukseen - tarkalleen samoin kuin moni 1960-luvulla maalta kaupunkiin muuttanut kadotti identiteettinsä.

Juttu on todellakin näin yksinkertainen. Olemme ihmisiä - ihminen ON hieman yksinkertainen! :)

ME olemme harhatiellä. MEILLÄ ei ole enää vientikelpoista kulttuuria (OBS-debattia kuunnellessa muistui mieleen raakalaismainen "kulttuuri", jonka eurooppalaissiirtolaiset veivät Amerikan mantereella, ja jolla siellä vallinneet monenkirjavat intiaaniheimojen luonnonkulttuurit hävitettiin - ihan kuin meillä olisi enää mitään yhteiskunta- tai turvajärjestystä mitä Venäjänkään kannattaisi kopioida). ME olemme hukanneet niin pitkään menestyksemme näkymättömänä taustana olleen humanistisen kulttuurin, mikä salli Euroopan uudistua ja keksiä itsensä 1700- ja 1800-luvulla ennen näkemättömään vaurauteen. ME syyllistymme juuri nyt ajattelun sietämättömään pinnallisuuteen. Mutta ehkä on luonnonlaki, että jokaiseen kasvuun ja hurjaan menestykseen (länsimainen ylikuluttaminen on kestämätöntä, jos ajattelemme ekologisesti) sisältyy sisään rakennettu itsetuhoutumisen mekaniikka - vaikkapa vain organisaatioihin menestyksen myötä syntyvä ylimielisyys, menestyksen myrkyllinen hedelmä. ME yritämme niin kovasti olla kansainvälisiä ja eurooppalaisia, menemme tuon sakin mukana haastamaan riitaa naapurinsa kanssa. Se on erehdys! ME emme tosiasiassa ole sakkiin hyväksytty jäsen, eikä sakki tulekaan puolustamaan jos naapuri sattuukin olemaan soitaisalla tuulella, vaan luikkii pakoon juuri niin kuin kuuluu Euroopan kauppiaskansojen traditioihin. Ne nimittäin tekevät nopean kannattavuuslaskelman onko mitään voitettavaa jos jää tappelemaan, kannattaako uhrata nahkansa pelkän puheen vakuudeksi. Useimmat toteavat "live to fight another day"-taktiikan parhaaksi. Suomi ei ole riittävän eurooppalainen ymmärtääkseen tätä syvälle juurtunutta ja täysin hyväksyttyä kauppiasmentaliteettiä.

Brisbanen G20-kokous toi Lännen murheellisen henkisen tilan koko maailman nähtäville. Onpa niitäkin, jotka kai hurrasivat Abbotin "shirtfront"-mahtailulle - siinäpä meillä mies, jonka mielestä väkivalta ja sota ovat aivan käypä ratkaisu. Todellisuudessa meidän pitäisi hävetä "johtajiamme", joille itsensä näytteillepano tuntuu olevan tärkeämpää kuin asioiden aikaan saaminen. Hurraan huutamisen sijaan nyt olisi oikea hetki alkaa... esimerkiksi kiljua kauhusta.

Pahoittelen pitkää kirjoitusta.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Tällaisia voivat olla venäläiskansalaisten kokema ulkoinen uhka,"

Ja mitähän seuraamuksia tuo uhka voisi toteutuessaan pitää sisällään? Lisää McDonaldseja, lisää demokratiaa, homosuvaitsevaisuutta, vähemmän internetsensuuria, ... ????

Mihail Grinenko

Henkilökohtaisesti koen nämä McDonaldsit täällä Venäjällä uhaksi kansalaisten terveydelle. Kertoisitko minulle hieman yksityiskohtaisemmin venäläisten homovastaisuudesta ja miten Venäjällä sensuroidaan nettiä? Sinulla kun aina tuntuu olevan sisäpiirintietoa jokaisesta Venäjään liittyvästä asiasta.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #121

Onko niin, että Burger King on jätetty rauhaan, koska siinä Putinin porukkaan kuuluva venäläinen osakas? Mene sinne, sielläkin ruoka on hyvää : )

Mihail Grinenko Vastaus kommenttiin #123

Ei, kiitos, roskaruoka on roskaruokaa, mun puolesta saavat lopettaa täällä kaikki mäkkärit ja burgerkingit :)
Moskovalaiset ovat eri mieltä palvelun ja ruuan laadun suhteen:

https://ru.foursquare.com/v/burger-king/4e6a3ea97d...

Eivätkä BurgerKing ja KFC välttyneet ratsioilta ja ongelmilta:

http://izvestia.ru/news/574536

Moskovan hallintoon kuuluvilla ihmisillä on aika lämpimät suhteet McDonaldsiin :)

http://mosopen.ru/document/7_pp_1996-01-09

http://www.the-village.ru/village/hopesandfears/cl...

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring Vastaus kommenttiin #126

McDonalds länsimaisen demokratian vertauskuvana on ehkä tahattoman osuva :D

Mäkkärin työntekijät kampanjoivat työnantajaansa vastaan saadakseen palkan, jolla elää; tuotteet valmistetaan epäilyttävistä raaka-aineista, säilötään epäilyttävillä lisäaineilla, myydään massiivisin alekampanjoin ja niiden syömisestä sairastuu.
Sen lisäksi Mäkkärit toimivat itsepalveluperiaatteella.

Kotona valmistettu, oikeista raaka-aineista kasattu burgeri on hyvää syötävää.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

"Venäjän tai Putinin "linja" ei ole muuttunut miksikään - sen sijaan me ITSE (siis EU ja Yhdysvallat) olemme aiheuttaneet muutoksen tunkeutumalla Ukrainaan."

Tulepa jo pois sieltä Ukrainasta harhailemasta. ME ITSE emme ole tunkeutuneet minnekään vaan yritämme häätää maahantunkeutujaa pois ihan ystävällisin keinoin.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Timo-Pekka Mustakallio

Aplodeja ja juhlaliputus täältä KissanKulmasta! Ei mitään syytä pahoitella kirjoituksen pituutta kun joka sana on silkkaa asiaa.

"ME olemme hukanneet niin pitkään menestyksemme näkymättömänä taustana olleen humanistisen kulttuurin, mikä salli Euroopan uudistua ja keksiä itsensä 1700- ja 1800-luvulla ennen näkemättömään vaurauteen. ME syyllistymme juuri nyt ajattelun sietämättömään pinnallisuuteen."

Erityisesti tuo ansaitsee tulla havaintona nostetuksi esiin. Onko meillä varaa naureskella Venäjän moraalille ja puheille inhimillisistä arvoista? Onko meillä varaa pilkata yhtään ketään missään maassa?

Käyttäjän Timo-PekkaMustakallio kuva
Timo-Pekka Mustakallio

Suuri kiitos Sinulle ystävällisistä sanoistasi!

Ei, meillä ei ole varaa pilkata yhtään ketään missään maassa. Aloin kirjoitella Sinulle laajempaa vastausta, mutta se on tässä parin illan aikana paisunut aivan liian pitkäksi. Ajattelisin, vaikka elämme ennen näkemättömän aineellisen vaurauden keskellä ("over the hill", toki, kukoistuskautemme toistaiseksi ohittaneina), että viime ajan uskomaton poliittinen matalaotsaisuus juontuu arvojemme, kulttuurimme alamäestä. Politiikka kuvaa arvoja, ja jos politiikka on pielessä täytyy arvojenkin olla killissä - eli korjauksen tarpeessa.

Haluaisin riepotella nykyajan pakko-eurooppalaisuutta (millä ei ole mitään tekemistä oikean eurooppalaisuuden kanssa), nykyisen pakko-eurooppalaisuuden epätoivoisia säilyttämisyrityksiä - mitkä selittävät mielestäni viime ajan kummallisuudet politiikassamme. Yhdysvaltalaista pinnallistumista, suorastaan patologisen elämäntyylin levittämistä, tulisi tietenkin myös ruotia. Mielestäni näistä syntyy ihan looginen taudinkuva. Hyvääkin tietysti on, ei tässä kannata toivoaan heittää - kansa ampui esimerkiksi juuri pääministerimme keulan editse, ettei hänen viitoittamansa suunta nyt oikein käy. Et Sinä siis ole yksin, kuten moni muukin kirjoittaa! :)

Mietin, tuohon pilkkaamiseen palatakseni, piileekö pilkkamme taustalla oma henkinen tyhjyytemme, siis eräällä tapaa kateellisuus niitä kohtaan jotka vielä elävät elämän makuisesti - oudosti, pelottavalla tavalla oudosti siitä kulmasta (häpeänurkasta) katsottuna missä me nyt elämme? Emmekö me olekin kuin koulukiusaaja, joka itse asiassa yrittää hyökkäyksillään kompensoida omaa tyhjyyttään, mitättömyyden tunnettaan? Esimerkiksi juuri Venäjää kohtaan, mistä kuitenkin on tullut runsaasti kultturin merkkiteoksia, nykyinen kiusaaminen on täysin vailla perusteita. Siinä uteliaassa ja aika ennakkoluulottomassa Euroopassa minkä tunnen ja mitä rakastan, on varmasti tilaa Venäjällekin, rosoine kaikkine - nehän kuuluvat asiaan.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring Vastaus kommenttiin #153

Kirjoita ihan niin laajasti kuin haluat.

Järjen ääntä ei tässä maailmassa - virtuaalimaailmassakaan - koskaan kuulla liikaa.

Itseni on vaikea ajatella, millainen maailma olisi ilman Venäjää. Ilman venäläistä kirjallisuutta, ilman itäblokin upeita animaatioelokuvia, ilman venäläisiä toisinajattelijoita. Ilman venäläistä ruokaa. Olisi surullinen menetys, jos Venäjä muuntuisi lännen toisinnoksi!

Täällä alati hoetaan moniäänisyyttä ja monikulttuurisuutta mutta siedetään heikosti, että ihmiset omissa maissaan elävät omalla tavallaan.

Sitä on osa tuota mainitsemaasi pakkoeurooppalaisuuttakin. Meidän kaikkien talousrakenteiden, tuotantorakenteiden, lainsäädännön, you name it, tulee olla samanlaisia, ilman kansallisia ominaispiirteitä.

Toki on hyvä, että joissain asioissa on ylikansallisesti sovittuja asioita (elintarvikestandardit, lääkestandardit jne) mutta pitäisi älytä, mikä on tarpeellista ja mikä ei.

Ja sitten moraali. Länsimainen rahoitusjärjestelmä jää kerran kuukaudessa kiinni jostain manipuloinnista, länsimaiset johtajat valehtelusta vielä useammin, mutta täällä vaan omahyväisesti pönötetään omaa moraalista ylemmyyttä kaikille maailman kansoille. Aasiassa nauravat jo kulitkin Euroopan (ja Yhdysvaltain) moraalille.

En tiedä, onko pilkan takana henkinen tyhjyys. Ehkä pikemminkin pelko. Pelkäämme kaikkea: terroristeja, talouden romahtamista, tartuntatauteja, naapurimaita, maahanmuuttajia, köyhiä, eri lailla ajattelevia, you name it.

Uutisoinnissa on oma kiertonsa: Päivän Pelko, Päivän Syyllinen, Viikon Vihattava, Kuukauden Kauhu, ja se lietsoo jatkuvia pelkotiloja.

Miksi pelkäämme? Pelkäämmekö, koska tiedämme toimineemme väärin, ilkeästi ja ahneesti muita kohtaan vai jostain muista syistä?

Jari Rauhala

Blogi-kirjoitus oli hyvä. Tämä on asiaa. Lukiessa kirjoitusta ja kommentteja, niin tuli mieleeni että trolli oikeastaan tarkoittaa Tosiasioiden tunnistajaa. Sillä on kuniakkaat perinteet, kun on pyritty toimimaan viisaasti. Lähtien Mannerheimista aina tähän päivään ja kenraali Gustav Hägglundiin. Tarkoituksena kansan etu ei sen tuho. Siitä on vain pyritty tekemään argumentointien puutteessa keskustelujen vesittäjä.

Ukrainan kriisi ja miten sitä suomalaisessa mediassa on tuotu esille, niin erona siihen, nyt alkaa pikkuhiljaa tulemaan sitä asiaa esille, mitä pienemmät mediat ovat toimittaneet. Seuraavassa linkissä H. Kisingerin käsityksiä miten länsi / Usa on sotkenut siellä asioita.

http://www.paulcraigroberts.org/2014/11/17/guest-c...

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Tuossa laitettiin kyllä ukrainalaisten oma toivo maansa suuntautumisesta romukoppaan.

Millähän tavalla 'me' olemme tunkeutuneet Ukrainaan? Siis länsimainen arvomaailma ja kypsyminen korruptioon?

Kaipa samalla tavalla kuin YK ihmisoikeusjulistuksineen, pohjoismaiden neuvosto, WTO tai vaikka punainen risti on aikanaan tunkeutunut tänne. Hui kamala.

Voihan samalla logiikalla ajatella että BRICS on nyt tunkeutunut Venäjälle ja meidän rajoillemme, meiltä kysymättä. Pitäisikö meidän lähettää lomalla olevat sotilaat venäläisiä suojelemaan?

Käyttäjän KalleMichelsson kuva
Kalle-Mikael Michelsson

Riikka kiitos ! Hienointa on ettet ole yksin.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Kiitos kiitoksista. Tuntuu kyllä hyvälle, että ei ypösen yksin ole.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

On mainittu Ukrainan keskuspankista kadonneet kultavarannot sekä Ukrainan hallitukselle NYT luvattu aseistus.

Tästä johduin ajattelemaan asiaa, koska muistan, että vain hieman aikaa taaksepäin Yhdysvallat ja NATO sanoivat, että EIVÄT aio aseistaa Ukrainaa.

Esitän nyt pohdittavaksi ajatukseni: Ukrainan NYT saaman aseistuksen hinta on ollut Ukrainan kultavarannot.

Kuulostaako loogiselta, vaikuttaako todennäköiselle?

Käyttäjän tapanivaulasto kuva
Tapani Vaulasto

Riikka,

Kulutus.
Minusta nuo maakohtaiset ja sektorikohtaiset linkit kertovat sen, että Japani näyttää olevan ainoa, joka ei ole menossa oikeaan suuntaan.

Oikea suunta on mielestäni kulutuksen vähentäminen. Siitä tuossa voi olla kysymys eikä niinkään lamasta.

Napoleon, Hitler.
Koko jutusta on tulossa mielenkiintoinen. Ei Napoleonkaan onnistunut valloittamaan Venäjää eikä Hitler. Noissa yrityksissä tai epäonnistumisissa oli yhteisenä tekijänä ainakin talvi.

Krimin niemimaa.
Toinen mukava juttu on Putinin mielipide Krimin jupakan ratkaisusta. Venäläiset joukot varmistivat hänen mukaansa sen, etteivät Ukrainan joukot päässeet ulos kasarmeistaan. Venäjä ei siis käyttänyt sotajoukkoja tuhoamiseen ja tappamiseen. Sillä tavalla Venäjä ikäänkuin patentoi tuon teknologian tai vähintäänkin sai sille jonkinlaisen mallisuojan.

G20 kokous Australiassa.
'Huonosti käyttäytyvien miesten' toiminta on käsittääkseni samaa sekamelskaa kuin jotkut luonnonmullistukset, pankkien romahtamiset ym. Jokaisen maan johtaja on oman kansakuntansa kollektiivisen tietoisuuden viaton peili.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

"Jokaisen maan johtaja on oman kansakuntansa kollektiivisen tietoisuuden viaton peili."

Johan oli synninpäästö! Nyt ymmärrän, miksi vastuunkantajia ei laiteta vastuuseen mistään, eivätkä he itse tunne tarvetta ottaa vastuuta vastuunkantamisensa seurauksista.

---
EPS-graafit kuvaavat mm. saavutettavissa olevia voittoja, eikä niitä ole luvassa sijoittajille.

Japani on taas taantumassa.

Jyrki Paldán

"Minusta nuo maakohtaiset ja sektorikohtaiset linkit kertovat sen, että Japani näyttää olevan ainoa, joka ei ole menossa oikeaan suuntaan."

Periaatteessa kulutuksen lasku on ihan hyvä asia, mutta nykymuotoisessa markkinataloudessa se on täysi katastrofi. Kulutuksen laskeminen tarkoittaa tuotannon hidastumista, ja tuotannon hidastuminen puolestaan lisää kurjuutta, kodittomuutta, nälkäkuolemia ja muita hirveyksiä.

Jos meillä olisi talousjärjestelmä, joka mahdollistaisi tuotannon maksimoimisen kestävän kehityksen periaatteella ja allokoisi resursseja tehokkaasti ja inhimillisesti, olisi kulutuksen lasku toki toivottavaa.

...sitä päivää odotellessa.

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-12887773403...
Kun vielä tunnustavat koneen alasampumisen niin olisin tyytyväinen,,sekin päivä tulee vielä

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Vieläkään en ole kuullut miltään taholta mitään vakuuttavaa selitystä siitä, MIKSI Venäjä olisi ampunut alas ko. koneen, mitä Venäjä olisi uskonut siitä hyötyvänsä.

Sanon selvyyden vuoksi tässä ja nyt, että "ryssä on ryssä vaikka voissa paistais" tmv hokemat eivät kelpaa minulle vakuuttavaksi selitykseksi, ei myöskään Putinin mielenterveydestä esitetyt "asiantuntija-arviot".

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

koneen ampui alas kapinalliset venäjän tuella ja aseistuksella,,kun pöly vielä hiukan laskeutuu,tulee tunnustus !

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring Vastaus kommenttiin #137

Pirppu, vastaako tämä väitteesi mielestäsi esittämääni kysymykseen MIKSI?

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu Vastaus kommenttiin #138

Miksi=vahingossa,-mikä ei tee siitä yhtään vähemmän tuomittavaa !

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring Vastaus kommenttiin #140

Vahingossa, sanot. MIKÄ siis oli kohde, johon ei osuttu ja jonka tilalla pudotettiin MH-17 vahingossa?

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #138

re #138

Riikka, hieman MH 17 alas ampumisen jälkeen separatistijohtaja kertoo somessa, että ammuimme alas ukrainalaisen AN-26 kuljetuskoneen. Pudonnutta AN-26 ei ole löytynyt eikä Ukrainan armeija ole ilmoittanut sellaista heiltä puuttuvan.

MH-17 putoamispaikalle asetetaan separatistien vartio, joka estää Etyi:n tarkkailijoiden pääsyn alueelle. Samaan aikaan alueelta kuljetetaan pois hylyn osia, mm. "musta laatikko".

Jos separatisteilla ja venäläisillä ei ole mitään salattavaa asiassa, olisi ollut loogista tukea puolueetonta tutkimusta heti tuoreeltaan.

Paikalla ollut separistijohtaja ilmoittaa, että matkustajat ovat olleet kuolleita useita päiviä, jo koneen lähtiessä Amsterdamista. Tällä hän viittaa tietenkin CIA:n false flag-operaatioon.

Viimeisin todiste on satelliittikuva, josta näkyy kuinka Ukrainan armeijan hävittäjä ampuu ohjuksen, joka pudottaa MH-17. Kuva osoittautuu väärennökseksi.

Kaikki merkit viittaavat siihen, että separatistit luulivat matkustajakonetta ukrainalaiseksi matkustajakoneeksi.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring Vastaus kommenttiin #144

Ei tuo, mitä sanot - vaikka olisikin ns. koko totuus, mitä en edes usko - selitä MIKSI Venäjä olisi halunnut ampua alas ukrainalaisen matkustajakoneen eikä sitä, MITÄ Venäjä olisi ajatellut tästä hyötyvänsä.

Sodan naapurivaltioonsa? Sodan, joka saattaisi laajeta, ja johon sekaantuisi kansainvälinen yhteisö (lue: Eu, Yhdysvallat)?

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #146

Luehan tarkkaan kommenttini, minä en puhu VENÄJÄSTÄ vaan ukrainalaisista separatisteista, jotka ovat amatöörisotilaita ja heikosti koulutettuja vaativan BUK-M1 ilmatorjuntaohjuksen käyttämiseen.

"MIKSI Venäjä olisi halunnut ampua alas ukrainalaisen matkustajakoneen eikä sitä, MITÄ Venäjä olisi ajatellut tästä hyötyvänsä."

Matkustajakone oli malesialainen ja käytti varmasti transponderia, joten venäläiset ammattilaiset olisivat se tunnistaneet helposti. Jopa internetissä reaaliaikaisena toimiva http://www.flightradar24.com/58.41,24.65/6 sivusto näytti MH-17 koneen reitin.
On hyvin todennäköistä, että separatisteille sattui vahinko ja luulivat ampuneensa alas Ukrainan armeijan kuljetuskoneen.

Jos separatistit olisivat myöntäneet vahinkonsa, uskon, että olisivat saaneet enempi pisteitä kuin nyt kun osoittavat olevansa typeriä valehtelijoita. Ihmeellistä tässä jupakassa on vielä se, että Venäjäkin osallistuu tähän valehteluun. Kun he ovat koko ajan sanoneet, ettei Venäjä ole osapuoli Ukrainan sisällissodassa, olisi ollut helppoa sanoutua irti koko jupakasta eikä lähteä tekemään naurettavia kuvaväärennöksiä, joissa pohjana on Google Earth'in kartta ja matkustajakoneen logo on eri paikassa kuin alkuperäisessä MH-17 koneessa.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring Vastaus kommenttiin #148

Lähtökohtana näissä malesialaiskoneväittelyissä on yleensä se pohjaoletus että separatistien taustavoimana on ollut Venäjä joka aseistaa, ohjeistaa ja tukee separatisteja länsimaiden tukemaa Kiovaa vastaan joten minusta oli tässä kontekstissa aivan luonnollista kysellä selityksiä Venäjän motiiveille.

Miksi muuten pro-Russia -separatisteja, joista osa haluaa liittyä Venäjän federaatioon kutsutaan separatisteiksi eikä federalisteiksi?
Johtuuko se siitä, että "ainoat oikeat", sallitut liittovaltiot ovat Eu ja Yhdysvallat?

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #152

Riikka: "separatistien taustavoimana on ollut Venäjä joka aseistaa, ohjeistaa ja tukee separatisteja länsimaiden tukemaa Kiovaa vastaan joten minusta oli tässä kontekstissa aivan luonnollista kysellä selityksiä Venäjän motiiveille."

Tiedätkö mitä eroa on länsimaiden tuella Kiovalle ja Venäjän tuella separatisteille? Kiovassa ei ole lännen raskasta aseistusta, vai onko sinulla eri tieto?

Kyselet selitystä Venäjän motiiveille? Ei kai siitä ole minkäänlaista epäselvyyttä. Venäjä haluaa estää Ukrainan liittoutumisen EU:iin ja Natoon.

Ukrainan jäsenhakemus Natoon lähtee todennäköisesti vielä tämän vuoden puolella.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring Vastaus kommenttiin #157

Tuo selitys ei pidä vettä. En usko Venäjällä oltavan niin hölmöjä, että olisivat ajatelleet malesialaiskoneen alas ampumisen ja/tai separatistien tukemisen estävän Ukrainaa jättämästä NATO:n jäsenhakemusta - sittenkään, vaikka NATO ei (sääntöjensä mukaan) ota jäseneksi sisällissotaa käyvää maata.

Semminkään kun Ukrainan ja Eu:n assosiaatiosopimuksessa jo sovitaan Eu:n - joista suurin osa on NATO-maita - ja Ukrainan yhteisestä CSDP:sta.

Länsimaiden tuki Kiovalle saattaa kulkea - kuten muissakin maissa tiedetään tapahtuneen - CIA:n ja muiden vastaavien instanssien mustien operaatioiden rahastojen kautta, joten sitä, että länsimedia ei asiasta kerro, ei voi pitää todisteena sen puuttumisesta.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #159

Kuinka CIA:n mustien rahastojen tuki Kiovalle näkyy kun aseita eikä joukkoja näy missään? Mitä tulee Naton jäsenhakemukseen, ylivoimainen enemmistö ukrainalaisista kannattaa jäsenyyttä sekä Natoon että EU:iin.

Eikö mielestäsi Venäjän toimet Ukrainassa johdu nimenomaan yrityksestä estää Ukrainan jäsenyydet em. läsiliitoissa.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring Vastaus kommenttiin #161

Ukrainan hallituksella ei ollut kahinan alkaessa joukkoja, koska armeija ei korvaansa lotkauttanut uuden hallituksen liikekannallepanokäskylle, ja reserviläisistäkään enin osa ei vaivautunut ilmaantumaan kokoontumispaikoille.

Venäjä estäisi ehkä helpoimmin itselleen vastenmielisen kehityskulun marssimalla suoraan Kiovaan - tai edes johonkin muuhun isoon kaupunkiin sen sijaan että lähettää avustusrekkoja tai, kuten on kerrottu joskaan ei todistettu, 23 panssarivaunua kapinallisille.
Venäjän armeijalle Kiovan valtauksen ei pitäisi olla iso ongelma.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Eric Zuessen mukaan Belgia, Alankomaat ja Australia ovat antaneet Ukrainalle luvan laatia selvityksen MH17-koneen alas ampumisesta sekä veto-oikeuden kaikkien sellaisten tietojen julkistamiseen, jotka eivät ole Ukrainalle mieleen.

Lähdeviitteet artikkelissa http://www.globalresearch.ca/why-does-the-west-all...

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Miten ihmeessä Belgia, Alankomaat ja Australia ovat voineet antaa Ukrainalle tällaisen LUVAN laatia selvitys. Miksi ihmeessä selvityksiä vielä tarvitaan, sehän on jo tehty Moskovassa.

Käyttäjän jeero kuva
Juhani Eero

Toni Ketolalle. Viestit 50 ja 87. Eihän se nyt aivan noin mennyt. Eivät maailmanpolitiikkaa määritä mitkään irrationaaliset mielihalut, vaan kovat faktat. Ne kertovat, että Yhdysvalloilla ja sen länsiliittolaisilla menee taloudessa huonosti. On mennyt jo pitkään. Käytännössä länsimaat ovat koko 2000-luvun ajan olleet taantumassa tai ainakin hyvin hitaan kasvun vaiheessa. Vielä huonommaksi kuva muuttuu, kun yhtälöön lisätään länsimaiden velkaantuminen. Kun suhteutetaan BKTn ja velan kasvu, nähdään, että länsimaiden kumuloituneet BKT-tappiot olivat jaksolla 2005-2013 valtavat. Saksan kohdalla luku oli -16.5%:n ja Yhdysvaltojen -58%. Samaan aikaan käytännössä velattoman Venäjän BKTn yhteen kerätty kasvu vuosilta 2005-2013 oli 147%. Maailmassa on siis meneillään raju voimatasapainon muutos.

Yhdysvallat on liittolaisineen tuhonnut Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen Venäjän perinteisiä liittolaisia yhden toisensa jälkeen. Irak, Libya, Jugoslavia, Syyria jne jne. Viimeisenä kortena kekoon oli Yhdysvaltojen sekaantuminen Ukrainan asioihin. Apulaisulkoministeri Nulandin mukaan USA on käyttänyt 5 mrd dollaria Ukrainan tilanteen kypsyttelyyn. Kun Ukraina alkoi havitella Natoon ja uhkasi luovuttaa Sevastopolin laivastotukikohdan sille, niin Venäjä veti siihen kohtaan punaisen viivan: tämän taakse ei peräännytä.

Jos nämä geopoliittiset tosiasiat jätetään huomiotta, niin silloin mielikuvitus voi kyllä rakennella vaikka minkälaisia skenaarioita. Pitää kuitenkin muistaa, että taistelu maailman herruudesta johti viime vuosisadalla kahteen maailmansotaan.

Venäjä, Kiina ja muut BRICS-maat ovat julistaneet pyrkivänsä moninapaiseen maailmaan. Ei siis yhden valtion herruuteen. Moninapaisuus ja monikulttuurisuus ovat korvaamattomia arvoja. Me olemme kiinnostavia toisillemme juuri siksi, että olemme erilaisia. Viestissäsi 50 sanot, että ”onhan Putinkin julistanut länsimaisten arvojen olevan täysin vastakkaisia venäläisen arvomaailman kanssa. Pitäisikö meidän siis muuttaa omasta kulttuuriperimästämme ja historiastamme peräisin olevaa länsimaista ajattelutapaa ja demokratiamallia jotta Putinilla olisi parempi olla.” Miksi meidän pitäisi luoda maailma, jossa vallitsee vain yksi arvomaailma?

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

"Miksi meidän pitäisi luoda maailma, jossa vallitsee vain yksi arvomaailma?"

Amen sille. En keksi yhtään syytä.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Minä keksin muutaman syyn siihen mitä sen yhden tavoiteltavan arvomaailman pitäisi sisältää; rakkaus, rehellisyys ja lähimmäisen kunnioittaminen. Näillä pääsee aika pitkälle. Tehtävä lienee kuitenkin mahdoton.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring Vastaus kommenttiin #165

Ei se ole mahdotonta. Meistä itsestämme se on kiinni. Mitä useampi sitoutuu omasta halustaan omassa elämässään toteuttamaan rakkautta, rehellisyyttä, lähimmäisen kunnioittamista ja vastaavia arvoja, pääsemme ennen pitkää todella pitkälle.

Ja silloin ovat hallitukset helisemässä.

Sakari Ahonen

Juhani Eero,asiallisin, ja johdon mukaisin kommentti, noiden höyrypäiven juttuihin verrattuna .on tosi että krimillä oli venäläinen sotilastukikohta ja on vieläkin,myöskään me emme voi mitään jos itä ukraina itsenäistyy tai liittyy äiti-venäjään,tai voittehan puristaa nyrkkiä taskussa tai potkia kiviä

Toimituksen poiminnat