KissanKulmasta

Hoidon tarpeessa

- En kestä enää! Sotia! Murhia! Ahneutta! Kunniattomuutta! Väkivaltaa, saasteita, välinpitämättömyyttä, köyhyyttä, nälänhätää, epäystävällisyyttä, omahyväisyyttä, rasismia, raiskauksia, kemikaaleja, likaa ja sotkua, itsekkyyttä, ilkeyttä...rumuutta ja avuttomuutta joka puolella!    KUOLEMAA joka puolella, ihmisyyden, moraalin ja ympäristön. Maailman kuolema.  E N   K E S T Ä  E N Ä Ä!!!

 

- Asiakas on todellisuuspakoinen. Tavallisuus on yhtä kuin normaali, eikä hän hyväksy sitä, pitää todellisuutta sairaana. Taitaa olla parasta laittaa tosi vahva lääkitys. Sopeutetaan.

 

Lisäys: ylläoleva on eräästä Elävä Elämä-nimisen tosi-sarjan jaksosta. Sarja kertoo ajasta, ilmiöistä, asenteista ja ihmisistä. Brutaalia menoa ikkunaruudun takana! Vauhtia ja kieroja käänteitä! Surkeutta ja sosiaalipornoa!

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (20 kommenttia)

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Ottaa nyt rauhallisesti vaan.

Jos Sinulla ei ole merkkivaatteita päälläsi tätä lukiessasi on tasan kaksi vaihtoehtoa:
- Olet vielä pyjaamassasi.
- Olet häiriintynyt.

Silloin Sinulla on kaksi vaihtoehtoa:
- Otat kaapista jotain: Merkkivaatteet, lääkettä tai "Mothers' Little Helpers"-lääkettä tai 'lääkettä'.
- Toinen vaihtoehto on että hyräilet tuntemattoman runoilijan runoa:

"Keinuu keinuni vaahterapuussa
vaahterpuussa, toukokuussa.

Keinuu keinussa ihmislapsi,
ihmislapsi, Jumalan lapsi.

Hyv' on keinua lintujen lailla,
lintujen lailla, huolia vailla.

On kauniin lauluni loppu karu,
on keinussani vain yksi naru."

_______________________________

Niin, suosittelen siis merkkivaatteita - ne rauhoittavat ja pääset mukaan VISA-viiteryhmään. Köyhemmille töllön tuijotusta - viiteryhmä on valtava, eikä tarvitse ajatella. Muut tekevät sen puolestasi.

Paras vaihtoehto:
Katso telkkaa merkkivaatteisiin sonnustautuneena, mielellään niitä kanavia jossa on mainoksia - pysyt ajan hermolla.

Henry

RS: ovatko reseptisi merkkivaatteet+tv luettava neuroleptien, rauhoittavien vai lumelääkkeiden sarjaan? Vai ovatko ne keinotekoisia kiihokkeita? Ehkä jopa kaksivaikutteisia eli molempia? :D

Jukka-Pekka Vasara

Ihmisillä ei ole todellisia ongelmia, vielä.

Aatu (nimimerkki)

Toisaalta.. äänestämällä Vihreitä tai Dem(l)areita tahi Vasureita saadaan lisää sotia, murhia, ahneutta, kunniattomuutta etc.

RS: jeps. Oikeiston ratkaisu oli työterapia, kierrätys ja kompostointi...

pekkapoeka (nimimerkki)

Eräs tuntemani psykiatri sanoi kauan sitten, että sellainen on terve, jota ei ole tarpeeksi tutkittu. Aamun voi aloittaa loistokkaasti heti herättyä: Hurraa, olen vieläkin hengissä! Maailma jatkaa kulkuaan ja meikäläinen on mukana. Maailmassa ei ole mitään pysyvää, kaikki muuttuu, eivät ne pahat asiatkaan ole pysyviä. Eräs tuntemani turajuoppo sanoi aamulla, että menisin kyllä hirteen, mutta kun ei ole varaa ostaa narua, kun kaljaa pitää hakea. Lisää suuria viisauksia myöhemmin.

Käyttäjän karjala kuva
Veikko Saksi

Riikalle: Et ole hätähuutosi osalta väärässä, valitettavasti. Vanha latinalainen sanonta pitää yhä paikkansa: Homo homini lupus est. Jokainen välittää vain itsestään, muista viis.

Yhteiskunnan ja ihmisten pahoinvoinnille ei taida oikeastaan monikaan edes yrittää tehdä mitään. On paljonkin yksilöitä, jotka ahdistuvat laillasi siitä menosta, missä ollaan ja mihin mennään, mutta heillä ei ole valtaa ja voimaa muuttaa tilannetta.

Joku on ihmisten maailmassa mennyt pahasti pieleen. Lääkkeeksi tarjotaan ensisijaisesti silmien ja korvien ummistamista ongelmilta eli viihdettä ja sen päälle vahvempaa viihdettä. Tai lääkkeitä.

On sinänsä kummallista, että yhteiskunnat toimivat ja pysyvät kasassa. Se tarkoittaa, että hyviä ihmisiä täytyy sittenkin olla paljon. Sellaisia, jotka ovat hiljaisia, eivät huuda ahdistustaan tai ahdista toisia, vaan puurtavat joka päivä omaa elämäänsä.

Ongelma on ehkä siinä, että tällaiset ihmiset pitäisi saada toimimaan paremmin välittävän yhteiskunnan puolesta. Millä se onnistuu, sitä en osaa sanoa, sillä he eivät ole hamuamassa valtaa.

Axel Oxenstjärnan sanat pojalleen ovat akuutteja edelleen: "Poikani, et tiedä, miten vähällä järjen käytöllä tätä maailmaa hallitaan". Sen näkee siinä, kuinka nopeasti eduskuntaan päässeista hyvistäkin ihmisistä tulee poliittisia vaikenijoita ja saman ruletin pyörittäjiä.

Sinulla on kolme poikaa. Varmasti useammankin kerran olet ajatellut, millainen maailma heitä odottaa ja millaiseksi ihmiset sen ehtivät rakentaa. Eivät nekään ajatukset ahdistusta vähennä. Lohtu on se, että nuoret kasvavat siinä maailmankehityksessä ja oppivat kestämään ehkä sellaisenkin maailman, mitä varttuneempi ei enää jaksa sulattaa.

Ahdistuksesi pitäisi saada menemään syvälle poliittisten ja taloudellisten päättäjien mieliin. Vain omakohtaisen kokemuksen kautta he ehkä ryhtyisivät toimenpiteisiin tilanteen muuttamiseksi. Miten tällainen asia voidaan toteuttaa?

RS: Kiitän myötätunnostasi. On harvinaista tavata sellaista nykyään.

Omat asiani eivät ole kurjasti. Olen enemmän toiminnallinen kuin märehtivä tyyppi.

Tarkoitukseni artikkelissa oli irvailla sitä, että hoidetaan seurauksia eikä syitä. Kun maailman asiat menevät päin helvettiä, sanotaan että siitä ahdistuva tarvitsee hoitoa. Vaikka väkisin. Huumataan masentunut tolkuttomaksi eikä puututa syihin, koska syyt ovat niin isoja. Ja sellainen toimintahan on kuin hölmölästä.

agendo2 (nimimerkki)

Etelän suunnalta lähtee liukumaan lämpöisiä toivotuksia, että pienet onnen muruset, jotka ovat lymynneet, astuisivat taas esiin. Tulisivat ja ympäröisivät sinut poikien kanssa ja kaappaisivat syleilyynsä - hyvät voimat vahvistakoot sinua keveisiin askeliin tänään rakkaiden rasavillien keskellä ja näyttäköön silmiisi kauniita ja leppoisia, Sinua vahvistavia aiheita!

RS: kiitän! Nappaan muruset kämmenkuoppaan, kuokin kasvun alkuun kukkapenkkiin. :D Rakkaat hermosahani antavat aamuhalin ja montamonta märkää suukkoa.

Eero (nimimerkki)

Jelppaisiko jos oikein kunnolla lattakämmentä takapuolelle?

RS: onko sellainen auttanut paljon sinua?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

En minäkään enää kestä, mutta nyt yhdessä olemme vahvempia ja kestämme. Annamme tuskalle piupaut, - eikö!

RS: Voimahalauksia sinne Joensuuhun täältä Heinävedeltä

jeesar (nimimerkki)

Tämä keskustelu uhkaa selvästikin ryöstäytyä käsistä ja kaipaa ehdottomasti lisää kokoomuslaista näkökulmaa, jota löytyy oheisen ketjun kommenteista 41-43:

http://jyrkikasvi.blogit.uusisuomi.fi/2009/07/18/j...

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Jeesar,
#9,

Voima 6/2009 kertoo

”Tulonjaon runous

Runoilija Eli Khamorovonin mukaan köyhyys on kuin rangaistus rikoksesta, jota et ole tehnyt. Ja kuitenkin Suomi24:n ja Helsingin Sanomien kommenttipalstat täyttyvät väitteistä: köyhä on laiska. Myös taloustieteessä samasta asiasta kiistellään.

Marja Riihelän tuore taloustieteen väitöskirja tähtää suomalaisen köyhyyden ja tuloerojen erittelyyn ja selittämiseen tilastoilla. Se koostuu neljästä itsenäisestä artikkelista, jotka pureutuvat ennen kaikkea yksittäisten ihmisten tulojen ja kulutustasojen eroihin. ”Köyhät köyhtyy, rikkaat rikastuu” -väittämälle on nyt luotu vakuuttavat tilastolliset perusteet.

Polttopisteenä kertomuksessa on Suomen vuoden 1993 pääomaverouudistus. Silloin erotettiin toisistaan pääomaverot ja työtulojen verotus. Työtä verotetaan edelleen progressiivisesti siten, että korkeimpia työtuloja verotetaan ankarammin kuin matalia. Vuodesta 1993 lähtien pääomatuloja on verotettu vain suhteellisen matalalla tasaverolla, joka on nykyään 29 prosenttia.

Pääomatulojen progressiivinen verotus loppui, ja siihen katkesi myös Suomen tuloerojen tasoittuminen. Erityisesti korkeatuloisimpaan 10 prosenttiin kuuluvat ovat sittemmin muuttaneet työtulojaan pääomatuloiksi. Näin he tienaavat enemmän ja joutuvat maksamaan yhteisistä julkisista palveluista entistä vähemmän.

Tilastot vahvistavat muutoksen: pääomatulot Suomessa ovat kasvaneet paljon palkkatuloja nopeammin.

Sama näkyy välittömästi tuloeroissa: vuosien 1990 ja 2002 välillä ylimmän prosentin reaaliset tulot kasvoivat 121,9 prosenttia, kun taas alimman prosentin tulot kasvoivat vain 1,1 prosenttia. 80-luvun alkuun verrattuna rikkaimman prosentin osuus koko kansantalouden tuloista on tuplaantunut noin 8,3 prosenttiin.

Tutkimuksessa siteerattavat Tilastokeskuksen aineistot ovat vastaansanomattomia: suhteellisesti köyhiä oli seitsemän prosenttia (328 000 henkilöä) vuonna 1990 ja jo 11 prosenttia (557 000) vuonna 2004. Erityisen haavoittuvaisiksi ryhmiksi tunnistetaan opiskelijat, eläkeläiset ja lapsiperheet.

Keskustelu tulojaosta ja verotuksen vaikutuksista tuo selvästi esiin sen, että tuloerojen kasvattaminen on ollut tietoinen poliittinen valinta. Vihaisimmat puhuvat jo puhtaan luokkayhteiskunnan paluusta. Silti taloudellinen eriarvoisuus alkaa olla jo hyvin toteen näytettyä. Huolestuttavampaa on, että se ei tunnu kiinnostavan juuri ketään. Tai että Riihelän kaltaiset tutkijat eivät anna välineitä trendin kääntämiseksi. Kysymys ”mitä on tehtävä?” leijuu jälleen ilmassa.

Ehkä suhdettamme rahaan pitäisi tarkastella uudestaan, myös köyhät muistaen. Kuten Woody Allen on todennut: ”Hyvä asia köyhänä olemisessa on, että kun olet 70, sinun lapsesi eivät halua julistaa sinua hulluksi, jotta saisivat omaisuutesi itselleen.”

artikkelin kirjoittaja Otto Bruun
Marja Riihelä: Essays on income inequality, poverty and the top income shares.

voima.fi

Siinäpä ihan tilastollista vahvistusta monenkin ihmisen ahdistuksen ja ahdingon syihin. Ja sitten on vielä se kaikki muu, ilmastonmuutos, pandemiat, sodat, yksinäisyys. voimattomuuden tunne jne

Sumppi (nimimerkki)

Ärsyttävä blogi :) Tätä pitää aina älyllisesti jäädä pähkäilemään. Ei voi vain suoraviivaisesti kevyesti heittää läppää ja rynnätä seuraavan blogin pariin :)

Hyvää työtä ja tsemppiä sinulle Riikka.

ps. Suomen valtion talousarvioesityksen määritelmä köyhyydelle, suora lainaus: "käytettävissä olevat tuloat alle 60 prosenttia kaikkien kotitalouksien mediaanituloista kulutusyksikköä kohden". Simppeliä kuin mitä. Hyvin aikoina elinkustannukset saattavat nousta vaikkapa 3%/vuosi. Köyhien ja keskituloisten ihmisten tulot nousevat 5%/vuosi, kaikkien varakkaimpien 10%/vuosi. Tilastojen mukaan köyhyys lisääntyy. Tai toinen esimerkki: Huonoina aikoina rikkaiden pääomatuloja saavien tulot tippuvat vaikkapa 50%. Sosialitoimen varassa elävien tulot pysyvät ennallaan. Valtio velkaantuu. Köyhyys vähenee Suomessa. Johtopäätös: Lama on Suomen paras köyhyyden poistaja.

Aikuisten oikeasti: Suomessa on oikeastikin köyhiä, kuten kansaneläkkeen varassa eläviä yksinäisiä vanhuksia. Ehkä vieläpä sellaisia entisiä kotiäitejä (leskiä), jotka ilman työeläkekertymää ovat kasvattaneet 15-lapsista perhettä. Siinä meillä on aitoja köyhiä. Sitten meillä tilastojen mukaan on köyhiä, yleensä nuoria ihmisiä, joita ei oikein kiinosta duuni eikä opiskelu. Etsitään itseään maailman tappiin asti. Velttoillaan. Ihmetellään. Ollaan maailmanparantajina kaduilla. Anarkisteinä. Tehdään lapsia 16-vuotiaana vaikkei tulevasta elannosta ole hajuakaan. Kyllä yhteiskunta maksaa.

Älkää syyllistäkö ahkeria työssä käyviä tai älkää syyllistäkö pääomatuloja nauttivia. Kaikki köyhät, aidot tai pummit, elävät näiden ihmisten luoman hyvinvoinnin varassa.

RS: kiitos kiitos! Jos pitää jäädä pähkäilemään, olen onnistunut. Luotan suurenmoisen toiveikkaana ihmisten kykyyn lukea rivien välistä ja ajatella itse.

Sapluunaelämä ei sovi kaikille, ehkä ei kenellekään.

Tiedän nuo suurperheiden äidit, jotka kituuttavat kansaneläkkeellä eivätkä ylpeydestä tahi tietämättömyydestä hae sosiaalietuuksia. Kaikki kunnioitukseni  heille. Omille vanhemmilleni olen ehdottanut tälle suunnalle muuttoa, että voin pitää heistä huolta sitten kun siihen on tarvis. Perheellisenä ei pääsisi lähemmäs 500 km yhteen suuntaan kovinkaan helposti ja riittävän usein auttamaan.

Rikkaat saavat ihan mielellään olla rikkaita kunhan eivät ui köyhien juomavedessä :D

Käyttäjän karjala kuva
Veikko Saksi

Riikalle (Riikkalle?): Todellisten puoluepoliitikkojen etu ei ilmeisesti ole kansan hyvin, vaan pahoinvointi. Ainakin se on ennen ollut vasemmiston keskeinen tavoite, ettei mene liian hyvin. Mikä sitten lienee oikeiston tavoite.

Olen aika usein ajatellut, että sitten kun "valaistun" eli opin jotain ymmärtämään, teen nettisivut, joilla on vain yksi ainoa asia, esim. seuraava:

Ajattele 15 minuuttia sunnuntaina xx.xx.xxxx klo 20:00 hyvää, vain hyviä ja rakastavia ajatuksia ystävistäsi ja siitä, mitä olet saanut. Älä ajattele mitään negatiivista kenestäkään tai mistään. Keskity vain hyvän ajattelemiseen.

On tullut mieleeni, että mitenkähän tämä maailma kestäisi sellaista hyvän ajattelun valtaisaa energialatausta tiettynä hetkenä.

Tällä hetkellä maailma on täynnä pahoja ajatuksia. Suunnaton määrä energiaa hukataan vihanpitoon, pahoihin ajatuksiin, toisten nöyryyttämiseen, oman voiton haalimiseen. Koko maailma sitä koossa pitävine voimineen on ympäröity negatiivisuudella enemmänkin kuin positiivisuudella.

Mitä ajattelet sellaisesta hiljaisesta ja myönteisestä hetkestä?

RS: Riikalle on oikea muoto :D

Serge Kahili King kirjassaan Kaupunkishamaani kertoo parantajien harjoittavan kuvaamaasi metodia. Kirjan voi tietenkin leimata pseudotieteelliseksi hölynpölyksi, mutta itse luin sen aikanaan kiinnostavana metodien kuvailuna. Tai: sanotaanhan raamatussakin "Alussa oli sana". Käsitän sen niin, että ensin oli ajatus, idea, sitten ensimmäinen teko, Sana, ja sitten oleminen/elämä, Sana saa muodon ja hengen.

Ei se ainakaan hukkaan heitettyä aikaa ole, jos mietiskelee hyviä asioita ja yrittää lähettää positiivista energiaa!

Olin tänään nuorimmaiseni (hra 2 v.) kanssa kirjastossa. Tutkimme poistomyynnissä olevia kirjoja. Sisään tuli eräs vanhempi rouva, minulle tuntematon. Poikani katsoi häntä ja meni halaamaan. Rouva oli kovin iloinen ja liikuttunut. Iloiseksi minäkin poikani teosta tulin, ja rouvan ilosta. Kun kerroin tapahtumasta miehelleni kotona, hänkin ilahtui. Poikani ei ainoastaan koskenut, vaan kosketti ihmistä. Sillä on merkitystä, monellakin tapaa.

Merja (nimimerkki)

Olisihan se ihanaa, että voisi käydä aivohoidoissa samaan tyyliin kuin kasvohoidoissa, jalkahoidoissa jne. Bevery Hillsissä rouvat käy säännöllisesti psykiatrilla, se on ihan must. Ja mikä se oli tämä mafiosokin (sarja), hänkin kävi kertomassa säännöllisesti, ketä oli pistänyt pois päiviltä.

Se tekisi gutaa itse kullekin. Jos vain joku maksais.

RS: miksi se olisi ihanaa? Saisi puhua itsestään, ajatuksistaan ja tunteistaan, ja joku kuuntelisi keskeyttämättä ja arvostelematta? :D  Ikäänkuin ottaisi mielihierontaa? Jotkut tekevät sitä alkoholilla. :D  Aloittakaamme "Helli päätäsi"kampanja!

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Teuvo,
säkertvis! Olen ollut siellä.

Luikuri (nimimerkki)

Joskus vaan menettää mielenkiintoisuuden lähes kaikkeen kun tarvittavan pitkään junnaa paikallaan ja on yrittänyt jotain, mutta on ollut aina joku "kampittaja" tai tarkoitan sellainen joka tuijottaa vaan omaa etuaan tai hänen porukoiden etua. Eli ensin minä / omasakki sitten sinä.

M.Heikka (nimimerkki)

13. Siksi juuri, saisi purnata ja kertoa kuinka huonosti pyyhkii. Voisi kertoa kaiken, miten on päähän potkittu ja miten on elämä kolhinut. Kun aikansa urputtaisi, niin siihen tuntemukseen voisi kyllästyä.

Naisethan eivät voi kunnolla valittaa. Miehet voivat juoda päänsä täyteen ja mennä johonkin kapakkaan itkemään...ja heitä joku jopa viitsii kuunnella. Että voi voi ressukkaa...

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

M.Heikka,
#19,
olen ollut baarissa tiskin takana. Raskas työ. Siitä ei pääse pakoon, joutuu kuuntelemaan kaikenlaista, olemaan ystävällinen lähenteleville miehille ja kaksinverroin heidän vaimoilleen :D joskus taltutetaan riehuvia, joskus luututaan aterioita penkeiltä. Kotimatkakaan ei ollut yöaaikaan ääretön nautinto.
Ja kiire oli koko ajan. Baarissa on paljon työtä, mikä ei näy asiakkaalle. Palkkauksella ei kannata kehuskella.

Kyllä naiset valittavat hekin. Baareissakin. Valittamisen tavoissa on eroja sukupuolten välillä. Ja yksilöiden. Toiset etsivät ratkaisuja, toiset ovat tapavalittajia, jotka eivät TEE mitään.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Minuutin
jos kestän,
ja toisenkin,
kipua kieltämääni;
venytettyä tunniksi
tuskan tuntemani,
voiton puolella
jo olen
ja aavistan huomisen,
muistan
että elämä jatkuu.

Riikka Söyring 24.6 1997

Kiitos Teuvo Elmer Diktoniuksestasi!

Sakari Behm

Joskus pidän muutaman päivän uutisbreikkiä, enkä katso tai lue mitään niihin liittyvää.

Justiina (nimimerkki)

Pysy vahvana. Meitä on sinun takanasi paljon enemmän kuin tusina. Kaikki me ajattelemme lähes samankaltaisesti, mutta verkostoituminen tavallisten ihmisten juorukoneistoa vastaan tuntuu ahdistavalta.
Itseäni ärsyttää hype äveriäiden ammatteista, joihin kunnianhimoisimmat pyrkyrit "sisukkaasti taistelevat" tiensä läpi. Ne ovat suorastaan tulleet legendaarisiksi. Meidät on hiljaa nöyrrytelty ajattelemaan, että he ansaitsevat kaikki palkkionsa. He ovat varmasti ahkerampia kuin me muut. Lisäksi he varmaan kärsivät opiskeluja paljon pidempään kuin me kaikki muut.
Pffft, working class heroes.

RS: mihin duuniin nykyään taistellaan tie läpi? Muistelen taannoin lukeneeni, että jokunen oppilaitos on kärähtänyt haamuoppilaista eli ilmoittanut olemattomia oppilaita saadakseen osuutensa valtion tuesta, ja sehän jaetaan pääluvun mukaan. :D

Ja sittenhän on nais-, homo-, ruotsinkielinen sun muut kiintiöt...   jaa niin, ja hyvä veli-kiintiö joka periytyy hamalta feodaaliajalta.

Väliinputoajien määrän täytyy olla vakio, muuten ei systeemi skulaa, luulen ma.

Toimituksen poiminnat