KissanKulmasta

Vaeltava terroristi

  • Islamilainen kalifaatti
    Islamilainen kalifaatti
  • John McCain ja Al-Badri
    John McCain ja Al-Badri

Kuinka monin tavoin kätevä onkaan vaeltava terroristi!

Selitän hetimmiten, mutta ensin perehdymme pintapuolisesti liittolaissuhteisiin ja vihollisiin ymmärtääksemme taustaa ja tarvetta vaeltaville terroristeille. Käytämme esimerkkinä ISIS -terroristijärjestöä, nykyisin IS, Islamic State, Islamilainen kalifaatti.

Sotateatterin näyttämöllä, (jälleen yhden) kansainvälisen kriisi-thrillerin eri rooleissa nähdään Yhdysvallat, joka pommittaa Irakia, entistä liittolaismaataan, mikä auttaa Syyrian hallitusta, entistä Yhdysvaltain liittolaista, nykyistä vihollista, epäsuorasti taistelemaan sunnilaista ISIS-terroristijärjestöä vastaan. Suorat ilmaiskut Syyriaan ISIS:in hallussaan pitämille alueille olisivat liian suoraa apua, ja saattaisivat auttaa liikaa sunni-enemmistöisen, sekulaarisen Syyrian shiialaista hallitusta, joka kuten sanottua, on nykyinen vihollinen. Toisaalta taas ISIS myy öljyä Syyrian hallitukselle.

Vaikka ISIS-terroristijärjestö ei olisi länsimaiden luomus, kuten on epäilty, sen toimintaa kuitenkin rahoittavat Yhdysvaltain arabidiktatuuri- ja muut liittolaismaat (Turkki, Israel, Saudi-Arabia, Qatar, Kuwait jne), sekä epäsuorasti länsimaat ja länsimaiden rahoittamat kansalaisjärjestöt. ISIS:tä hyödynnetään mm. lietsomaan sektariaanista levottomuutta Lähi-Idässä sekä kaatamaan Syyrian hallitus; ISIS aloitti operoimisensa Turkista.

Statistin rooleja tässä näytelmässä vetää akronyymijengi (eri vapaustaistelijaryhmät), joita kurittavat sekä ISIS että Syyrian hallitus valmistautuessaan keskinäiseen välien selvittelyynsä. Muuan näistä, FSA (Free Syrian Army) mainitaan rahoituksen kohteena ensimmäisen kerran yli 50 vuotta sitten, Yhdysvaltain ja Ison-Britannian virallisissa asiakirjoissa. Aseita akronyymijengille on kuljetettu Euroopan unionin ja Yhdysvaltain toimesta mm. Kroatian kautta.

Osa näitä vaeltavia terroristeja on libyalaisia ”vapaaehtoisia”, jotka koulutettiin ja aseistettiin Turkissa turkkilaisten, Jordanian ja länsiliittolaisten toimesta kaatamaan Libyan Muammar Gaddafi. Gaddafi oli lännen liittolainen kunnes ryhtyi patoamaan varallisuuden virtausta Libyasta länsimaihin ja käyttämään sen sijaan varat libyalaisten elinolosuhteiden parantamiseen.

Libyasta aseet kantajineen vaelsivat naapurimaiden terroristijengien/vapaustaistelijoiden riveihin. Levottomuudet Syyriassa. Libyassa ja Irakissa luovat Yhdysvalloille mahdollisuuden avata Ukrainan ohella neljännen rintaman Venäjää vastaan, samoin kuin mahdollisuuden pitää Venäjän tukema shiialainen Iran varpaillaan.

Ukrainassa istuu Kiovan epäsuosittu, lännen tukema hallitus, jota vastaa taistelevat NAF, Novorussia Army Forces sekä Donetskin kansantasavalta DNR, joita länsimediassa kutsutaan separatisteiksi, ja joita Venäjän uskotaan tukevan.

NATO-maa Yhdysvallat pommittaa Irakia auttaakseen myös Kurdistanin kurdeja (joilla sattuu olemaan alueellaan rikkaat energiavarannot, joita amerikkalaiset öljy-yhtiöt hyötävät), ja joiden kurdien PKK-puolue on toisessa NATO-maassa, Turkissa luokiteltu lähinnä terroristijärjestöksi.

Seitsemän maata – Kanada, Tanska, Italia, Ranska, Iso-Britannia, Albania ja Kroatia – valmistautuu Yhdysvaltain ohella toimittamamaan aseapua kurdeille Irakiin. Myös Iran on toimittanut kurdeille aseapua Irakiin. Samoin Ranska, joka toimitti aseapua Syyriankin kapinallisille.

Lähi-Idän ja Pohjois-Afrikan levottomuudet auttavat länsimaita estämään Kiinaa pääsemästä osalliseksi niiden energiaresursseista ja samalla hidastaen Aasian nousua länsimaiden haastajaksi millään alueella. Venäjä toimittaa omista syistään energiaa Kiinalle tämän tiedostaen.

Islamilainen kalifaatti uhkaa Syyrian ja Irakin lisäksi Turkkia ja Venäjää, mikä näkyy karttaa katsomalla.

Islamilaisen kalifaatin johtajaksi on julistautunut FSA:n Ibrahim Al-Badri nimellä ”Palautetun kalifaatin Ibrahim”. Vielä ollessaan Al-Badri hän oli yhtä aikaa Yhdysvaltain etsityimpien terroristien listalla ja republikaanisenaattori John McCainin ”maltillinen suojatti”.

Nyt tiedätte peruskuviot liittolaissuhteista. Yritin pitää selvityksen mahdollisimman lyhyenä ja jätin pois tiedustelupalvelujen, NATO:n, eri organisaatioiden ja median roolien luetteloinnin.


 

Vaeltava terroristi on välttämätön

Sitten itse blogin aiheeseen eli Miksi vaeltava terroristi on niin kätevä olemassa, että jos sellaista ei ole, se pitää synnyttää.

Terroristiorganisaatioiden ja etnisten ristiriitojen lietsontaan sekä hyväksikäyttöön (Iranin) hallituksen kaatamisessa keskitytään Brookings-instituutin ”Which path to Persia?” -raportin sivulla 126 ja 130 -131: "Yhdysvallat voisi työskennellä yhdessä sellaisten ryhmien kuin Irakin NCRI:n (National Council of Resistance of Iran) ja sen sotilaallisen siiven MEK:in (Mujahideen -e Khalq) kanssa, auttaen tuhansia sen jäseniä, jotka Saddam Husseinin hallinnon alla olivat aseistettuja ja ovat tehneet sissi- ja terroristi -operaatioita Iranin klerikaalista hallitusta vastaan. Vaikka NCRI on tätä nykyä olettavasti riisuttu aseista, asia on helposti autettu."

Vaeltava terroristi on valtapolitiikalle välttämätön!

Vaeltava terroristi ei ole missään yhdessä paikassa tavoitettavissa ja tuhottavissa; niin muodoin vaeltava terroristi vaanii kaikkialla.

Vaeltavan terroristin perässä voi ”demokraattinen sivistys”valtio kuin valtio vaeltaa terrorismin torjunnassa valtiosta toiseen, ja siinä sivussa saavuttaa ystäviä, mediamainetta ja vaikutusvaltaa, kaikenlaisesta omaisuudesta puhumattakaan.

Ja koska vaeltava terroristi nimenomaan on luotu kulkemaan, uhka siirtyilee ja sallii terroristijahdin jatkua valtiosta toiseen. Kotimaassa voidaan tiukentaa turvatoimia ”kansalliseen turvallisuuteen vedoten”; luoda poliisivaltio, joka vahtii oman väestön keskuudessa sikiäviä potentiaalisia terroristeja, terroristien tuttuja ja tutuntuttuja. Kaikenlaisia uusia lakeja voidaan luoda ”tukahduttamaan vihapuhetta”, mielipiteen ja sanan vapautta, tutkivaa journalismia, kokoontumisvapautta.

Asekauppa kukoistaa. Sotatarvike-, turvallisuus- ja rahoitusteollisuus voivat hyvin: tuottoa tulee, kun hysteerikot haalivat ”turvaa” vaikka velaksi. Puolustusmenotkin kasvavat. Myös vaeltavan terroristin kouluttamiseen, aseistamiseen ja muuhun avustamiseen uppoaa isot määrät osinkotuottoa tuovaa rahaa. Poliitikot saavat lisää valtaa.

Samalla vaeltava terroristi säilyttää vallitsevaa valtarakennetta pelottelun kautta sekä luomalla erilaisia keinotekoisia vastakkainasetteluita ja uhkia, joihin ”täytyy reagoida päättäväisesti”.

Vaeltavan terrorismin eräs käytännön sovellus kaikkine ennalta arvattavine seurauksineen on ”roistovaltiot”-teema. Epäoleellista on, onko esimerkiksi Ukrainassa todella Venäjän joukkoja (saksalaisen Tagesschau tv-kanavan mukaan Venäjän invaasio Ukrainaan oli käännösvirhe). Oleellista teatterissa on, että katsoja uskoo narratiivin, tempautuu siihen mukaan. Ilman yleisöä, ilman uskomista, vaeltavan terroristin sekä ulkoisen uhkan käyttökelpoisuus katoaa.


 

Lukemista: Frank Kitson: Low Intensity Operations – Subversion, Insurgents and Peacekeeping

Kirjassa prikaatinkenraali Kitson kuvailee aitoja vapaustaistelijoita jäljittelevien valeryhmien luomista, jotka imitoivat alkuperäistä ryhmää tunnuksissaan, mutta tekevät hirmutekoja pilatakseen aitojen vapaustaistelijoiden maineen ja antaakseen ulkopuolisille aiheen puuttua maan sisäisiin asioihin.


 

Pääasialliset lähteet:

World Mathaba: Syria: A photoshopped revolution (eli kuinka valokuvilla valehdellaan)

http://worldmathaba.net/items/1674-syria-a-photoshopped-revolution

Riikka Söyring: Kohteena Iran ja Syyria http://riikkasoyring.puheenvuoro.uusisuomi.fi/90257-kohteena-iran-ja-syyria

Riikka Söyring: Brookings-instituutin raportti: Mitä polkua Persiaan? (Tähtäimessä Iran) http://riikkasoyring.puheenvuoro.uusisuomi.fi/90579-brookings-instituutin-raportti-mita-polkua-persiaan-tahtaimessa-iran

Maanpuolustuskorkeakoulu: 11.6 Psykologiset operaatiot http://www.puolustusvoimat.fi/wcm/Erikoissivustot/kokonaisturvallisuus/Suomeksi/11/11.6/

Puolustusvoimat: 9.6 Psykologiset operaatiot http://www.puolustusvoimat.fi/wcm/99d59f80487f369489078988ae12af8a/Taitto+9.6+WEB.pdf?MOD=AJPERES

Riikka Söyring: Hasbara – mielipiteen muokkauksen taide http://riikkasoyring.puheenvuoro.uusisuomi.fi/131750-hasbara-mielipiteen-muokkauksen-taide

Riikka Söyring: BBC, The Guardian: USA-UK suunnitteli Syyrian valtausta jo 57 vuotta sitten http://riikkasoyring.puheenvuoro.uusisuomi.fi/172238-bbc-the-guardian-usa-uk-suunnitteli-syyrian-valtausta-jo-57-vuotta-sitten

The Belfast Telegraph: How the West bankrolls ISIS: Millions from governments and NGOs funding radical islamic terror group http://www.belfasttelegraph.co.uk/news/world-news/how-the-west-bankrolls-isis-millions-from-governments-and-ngos-funding-radical-islamic-terror-group-30438217.html

The Daily Beast – Josh Rogin: America´s allies are funding ISIS http://www.thedailybeast.com/articles/2014/06/14/america-s-allies-are-funding-isis.html

The New York Times – C.J. Schivers, Eric Schmitt: Arms airlift to Syria rebels expands, with aid from CIA http://www.nytimes.com/2013/03/25/world/middleeast/arms-airlift-to-syrian-rebels-expands-with-cia-aid.html?pagewanted=all&_r=2&

The Telegraph – Richard Spencer: US and Europe in ´major airlift of arms to Syrian rebels through Zagreb´ http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/middleeast/syria/9918785/US-and-Europe-in-major-airlift-of-arms-to-Syrian-rebels-through-Zagreb.html

The Daily Star – AFP: ´Iraq jihadists selling oil to Assad´ http://dailystar.com.lb/News/Middle-East/2014/Jun-30/262128-iraq-jihadists-selling-oil-to-assad.ashx#axzz3BrbhSQFF

Hawaii Reporter: US: 7 European states to arm Kurds in Iraq http://www.hawaiireporter.com/us-7-european-states-to-arm-kurds-in-iraq/123

WSWS: France admits it directly supplied arms to Syrian ´rebels´ https://www.wsws.org/en/articles/2014/08/27/frsy-a27.html

The Haaretz: After encircling government forces, Ukraine rebels say will allow them to flee http://www.haaretz.com/news/world/1.613078

Asharq Al-Awsat: Mubarak resisted US pressure to give up the Sinai: The Secret Files http://www.aawsat.net/2014/08/article55335803

John Mc Cainin twitter-tili; kuvassa ISIS-kalifi Al-Badri seisoo Mc Cainin takana: "Important visit with brave fighters in #Syria who are risking their lives for freedom and need our help" pic.twitter.com/tx4uX572ZP

https://twitter.com/SenJohnMcCain/status/339455679800700928/photo/1

 

U.N. Security Council Committee pursuant to resolutions 1267 (1999) and 1989 (2011) concerning Al-Qaida and associated individuals and entities, 1267/1989 http://www.un.org/sc/committees/1267/NSQI29911E.shtml

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Monella tapaa häkellyttävä, mutta myös virkistävä ja poikkeuksellinen haastattelu
Press Conference - Formation of a state - 24 Aug 2014, jossa Donetskin kansantasavallan/Novorussia edustajina ovat äänessä Zakharchenko ja Kononov.
https://www.youtube.com/watch?v=yH35raTPVu8

Käyttäjän anttiliikkanen kuva
Antti Liikkanen

Kun 30-vuotinen sota päättyi, ei Ruotsilla ollut mitään edellytyksiä kotiuttaa palkka-armeijan kotimaisia "hakkapeliittoja", koska koti-kansan turvallisuus ei olisi kestänyt sodan lakeihin tottuneiden miesten muuntautunutta, vaeltavan terroristin elämäntapaa.

Faraon Egyptissä taisi tilanne olla sama.

Joukoille piti kehittää uusi sota, jotta kotirintama (Washingtonit) voisi jatkaa rauhan askareita (lisäarvon keräämistä).

Miten asia sitten hoidettiin?

Kehiteltiin palkka-armeijalle uusi sota.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Näinpä.
Sanohan, mistä arvelet johtuvan, että sama ralli jatkuu aina vaan.

Käyttäjän anttiliikkanen kuva
Antti Liikkanen

Hyvä vastaus tulee omalta alalta.
Suomen Kuvalehdessä käsitellään tällä viikolla otsikolla "Ilman turvapaikkaa" tilannetta moniherkkyysasiassa.
Samassa lehdessä käsitellään Ukrainan tilannetta Andrei Nekrasovin kautta.

Näitä seuraa lehden "tähtitoimittajan" huonosti valmisteltu "Hän"-juttu kollegastani Rätystä.

Kun tuohon lisään sen, mitä HS kertoo Rätyn puoluetoverista 30.8. HS:n sivulla C 22 (plastiikka-kirurgia ja homoseksuaalisuuden kirurginen hoito), olenkin mielestäni esittänyt riittävästi vastauksia kysymykseesi.
("mistähän johtuu että ralli jatkuu vaan")

Väittävät kirkkoisä Augustinuksen sanoneen Hippoossa 434 jKr viime sanoikseen Rooman valtakunnan ollessa sortumassa barbaarien hyökkäyksen alle:

"Ajat ovat niinkuin me olemme. Me olemme ajat"

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring Vastaus kommenttiin #11

"Ajat ovat niinkuin me olemme. Me olemme ajat"

Kirkkoisiä tunnen huonosti, ovat yleensä näyttäytyneet minulle yhden hierarkian moraalittomina urakiipijöinä, naisvihaajina ja poliittisina opportunisteina, mutta tuo on hyvin sanottu.

"Ajat ovat niinkuin me olemme. Me olemme ajat"

Jos me emme muutu, eivät muutu ajatkaan. Valotäplä pimeässä ei kasva saati laajene.

Todellakin monien valtionpäämiesten/valtioiden käytös on kuin suoraan KiVa-koulujen koulukiusaamisen mekanismien kuvailusta! http://www.kivakoulu.fi/hanke

Olisi syytä siivota oma piha ennen kuin alkaa neuvoa muita siivoamisessa.

Käyttäjän anttiliikkanen kuva
Antti Liikkanen Vastaus kommenttiin #12
Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring Vastaus kommenttiin #14

Kirjoittaessa tietenkin joutuu yksinkertaistamaan, valikoimaan, ettei teksti paisu.

Joidenkin toimittajien kohdalla (Matt Taibbi, Seymour Hersh, John Pilger jne) minusta kuitenkin vaikuttaa, että heitä ajaa tarve oikeudenmukaisuuteen.

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

Hyvä kirjoitus.

Ihmiset Suomessa on herätettävä ymmärtämään mikä on Yhdysvallat. Yhdysvallat on bisnes, jolle sodilla eläminen on kaikista keskeisintä oman olemassaolonsa kannalta. Jokainen varmasti ymmärtää mikä on taas Yhdysvaltojen ja NATOn keskinäinen suhde. .

Erittäin valaiseva video. Suosittelen.
http://www.youtube.com/watch?v=nUCwCgthp_E

Suomi on luopumassa omasta päätösvallastaan kaikissa tärkeimmissä asioissa.

Ykkösenä turvallisuus. Omaehtoisen ja puolueettoman turvallisuuspolitiikan viimeisestä jäänteestä ollaan pian siis luopumassa kun Kokoomus on luvannut Yhdysvalloille ja Valkoiseen taloon suoraan (valheita kaihtamatta ja kansanvallalle p**rsettä näyttäen) viedä Suomen NATOon. Kokoomus suorastaan hinkuaa näin viedä Suomea sotaan. Sekä sisäällissotaan että suureen sotaan. Stubbido hirnuisi varmaankin onnesta soikeana nähdessään sen vision konkretisoituvan silmiensä edessä kun NATO alkaisi kuskaamaan opjuksia ja ydinkärkiään Humppilaan ja sieltä edelleen sotatukikohtaansa Suomen itärajalle niin, että Venäjä provosoitaisiin (false flagin kautta jos ei muuten - valtioterrosmin kun nuo jenkit taitavat) vastaamaan hyökkäykseen.

Puolueettomuus ja littoutumattomuuspolitiikka on Suomen ainoa tie ja luonnollisin vaihtoehto jo ihan geopoliittisestikin ajatellen. Hyvät suhteet nin itään kuin länteen.

Suomi on tänään turvattomampi kun koskaan sitten viime sodan. Iso kiitos siitä kuuluu epäisänmaaliselle ja Suomelle selkänsä kääntäneelle Kokoomukselle ja tietysti Stubbidon valheiden ja näköalottoman länsisuhmuroinin sävyttämälle ´jenkkihallitukselle´.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

"Yhdysvallat on bisnes, jolle sodilla eläminen on kaikista keskeisintä oman olemassaolonsa kannalta."

Hyvä tiivistys. Myös NATO-kenraali Wesley Clarkin puhe kannattaa kuunnella tuosta Timon tuomasta youtubelinkistä. Häntä on ehkä vaikeampi dissata foliohattuna.

Al-Qaida ei enää ole "myyvä" uhka, joten tilalle piti saada uusi tuote, että agendaa päästään jatkamaan/myyntitavoitteet täytettyä.

Kai ihmiset tiesitte, että Suomelle kaupataan parhaillaan NATO-yhteensopivia lentokoneita. Myyntiesittelyssä simulaattoreissa on kohteena venäläinen MIG.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Ja taloussotaan talouspakoteasein...

Ajatellaan nyt vaikka tätä ETUI:n tutkimusta toukokuulta. 13 miljoonaa TYÖSSÄ KÄYVÄÄ eurooppalaista on pudonnut alle köyhyysrajan. Lisää on epäilemättä tulossa.
Erityisen pahaksi tilanne on päässyt Saksassa.
http://www.euractiv.com/sections/social-europe-job...

Joten miten Euroopan unioni/jäsenmaat aikovat maksaa kv. sijoittajille ottamansa lainat? Onko se edes mahdollista?

Onko oikein, että edustuksellisen päätöksenteon haittavaikutusten kustannukset sysätään kansalaisille?
Minusta se ei ole.

Tässä kärsivät niin palkansaajat, pk-yrittäjät kuin tukien varassa elävätkin (opiskelijat, kotiäidit, lapset, eläkeläiset jne).

Kun tilanne on tällainen, kuinka todennäköistä on, että Euroopan talous kääntyisi nousuun tai että yhteiskuntarauha säilyy? Että deflaatiosykliltä vältyttäisiin?

Kun ne, joiden on määrä maksaa, on politiikalla ajettu rahattomiksi?

Varsinkin, kun tietää, että komission neuvonantajina toimivat samaiset kv. sijoittajat ja pankit, joiden kupruja on paikkailtu miljardiziljarditolkulla.

Missä se päättäjien lupaama vakaus, vauraus, työllisyys ja hyvinvointi ovat?

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Kriisin rauhallisempi puoli ja vaeltava terrori.

Kävin tutustumassa NATO:n 'Northern Coast 2014' harjoitukseen Aurajoella.
http://www.turku.fi/public/default.aspx?contentid=...
Punainen "NATO helvettiin!"-juliste yms. näkyi pienen, hissukseen käyneen ns. rauhankulkueen joukossa. Heitä oli 60, mutta laivoissa käyneitä vieraita oli tuhansia. Päätin käyttää aikani arsenaaliin ja NATO-ihmisiin tutustumiseen.

Juttelin yhden australialaisen (Adelaide) kanssa hetken, parin hollantilaisen (mm. Arnhem) ja saksalaisen sekä suomalaisten harjoituksiin osallistuvien kanssa. Monella oli ollut to-iltana vapaata tutustua Turun iltaelämään, jossa haalaripukuiset opiskelijat olivat herättäneet hupia.

Kiipesin tanskalaiseen korvettiin (helikopterikansineen), saksalaiseen sukellusveneiden tukialukseen ja suomalaiseen pikku venhoon. Mukana oli sukellusveneitä mm. Ruotsista ja Saksasta, lähes ikkunattomia ns. häivealuksia, joita tutkan on vaikeata havaita, sekä elektroniseen seurantaan konstruoitu ajoneuvo..

Kaikki tiesivät ilmatilaloukkauksista ja kertoivat laivojen olevan avoimia myös venäläisille tutustua, mikä kuulosti hieman hirtehiseltä: monet vieraat ottivat kuvia ja kävivät sotkussa kahvilla. Reppuja ei saanut viedä laivaan. :D

Kaiken kansainvälisen poliittisen retoriikan keskellä nuo sotilashenkilöt näyttivät tervejärkisimmiltä - vaikka mistä sen tietää: hehän joutuvat tottelemaan poliitikkoja. Poliitikot näitä narratiiveja keksivät, sotilaat yrittävät pitää huolen siitä, että esim. Suomen edut tulevat huomioiduksi turvallisuuspolitiikan osalta, vaikka poliitikot unohtaisivat ne tai hourailisivat omiaan kilpalaulannassaan.

On hyvä, että Suomessa ei nukuta, että pää pysyy kylmänä ja että oman maan turva on huomioitu jo ennalta ja sen oheen on saatu eri puolilta maailmaa todellisia ongelmia silmiin katsovia ammattilaisia, joilla on kokemusta, riittäviä välineitä ja samansuuntaisia arvoja: win-win

Olen mieluummin Turussa luottaen kansainvälisen yhteisön tukeen, kuin Itä-Ukrainan Mariampolin ahdingossa, jonne mikään apu ei yllä, kun vieras terrori vaeltaa ihmisten arkeen: "pyytämättä ja yllättäen".

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

"Kaiken kansainvälisen poliittisen retoriikan keskellä nuo sotilashenkilöt näyttivät tervejärkisimmiltä - vaikka mistä sen tietää: hehän joutuvat tottelemaan poliitikkoja. Poliitikot näitä narratiiveja keksivät, sotilaat yrittävät pitää huolen siitä, että esim. Suomen edut tulevat huomioiduksi turvallisuuspolitiikan osalta, vaikka poliitikot unohtaisivat ne tai hourailisivat omiaan kilpalaulannassaan."

Tästä voimme olla pitkälle samaa mieltä. NATO:n järjestönä näkisin sen sijaan pikemminkin yrityksenä ja poliittisena organisaationa kuin minään puolustusvoimina tahi armeijana.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Oletko Seppo nähnyt tämän YLE:n elävässä arkistossa olevan "Krim halusi osaksi Venäjää jo 1990-luvulla" -artikkelin ja videokoosteen? http://yle.fi/elavaarkisto/artikkelit/krim_halusi_...

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Päivän News Flash:

Intialaislehti otsikoi "Former British army officials now training Islamic State militants in Iraq, Syria: MI6, CIA"

A report has revealed that British intelligence agency MI6 and the United States' Central Investigative Agency (CIA) have intercepted conversations on mobile phones, e-mails that show that several former British Army officials have joined the ranks of the Islamic State of Iraq and Syria (ISIL/ISIS)...
http://www.dnaindia.com/world/report-former-britis...

-----

Israelilaislehti The Haaretz: Newly declassified documents reveal how U.S. agreed to Israel's nuclear program

Documents reveal contacts between Washington and Jerusalem in late 1960s, when some Americans believed the nuclear option would not deter Arab leaders but would trigger an atom bomb race.

The Obama administration this week declassified papers, after 45 years of top-secret status, documenting contacts between Jerusalem and Washington over American agreement to the existence of an Israeli nuclear option. The Interagency Security Classification Appeals Panel (ISCAP), which is in charge of approving declassification, had for decades consistently refused to declassify these secrets of the Israeli nuclear program...

http://www.haaretz.com/mobile/.premium-1.613221?v=...

Kaksoisstandardien politiikkaa, ettenkö sanoisi.

Toimituksen poiminnat