KissanKulmasta

MH17 vahinko, suunniteltu kohde venäläinen kone

Ukrainassa alas paukautettu malesialainen matkustajakone MH17/MAS17 oli vahinko, ja oikea kohde, se joka piti ampua alas, olikin venäläisen Aeroflotin lento AFL-2074, joka oli matkalla Moskovasta Kyprokselle.

Koneen ampuivat alas Venäjän tukemat pro-Russia -separatistit erehdyksessä. Kreml oli käskenyt separatistien ampua alas venäläisen koneen Ukrainan alueella, jotta siitä voitaisiin syyttää Ukrainaa, ja Venäjä saisi syyn hyökätä Ukrainaan.

Väärä kone ammuttiin, koska terroristit olivat väärässä paikassa ja olivat suunnanneet väärin Venäjältä saamansa Buk-ohjusjärjestelmän. 

Ei muuten ole minun teoriani. Sisältö löytyy Ukrainan turvallisuuspalvelu Security Service of Ukrainen (SBU/SSU) kotisivuilta otsikolla "Terrorists and militants planned cynical terrorist attack at Aeroflot civil aircraft"

http://www.sbu.gov.ua/sbu/control/en/publish/article;jsessionid=73352780A12C97E27DD0BF852482D3C0.app1?art_id=129860&cat_id=35317

 

Kommentti:

Ainakaan blogin  kirjoittamishetkellä Valkoinen Talo ei ole kommentoinut Ukrainan turvallisuusviranomaisten lausuntoa. http://www.whitehouse.gov/briefing-room/statements-and-releases  ja http://www.whitehouse.gov/briefing-room/press-briefings

Venäjän presidentti Putinin sivuiltakaan en löytänyt kommenttia http://eng.kremlin.ru/

... vaikka sitä helposti odottaisi, että jommalla kummalla taholla olisi tähän edes jotain sanottavaa.

Omasta puolestani arvelen, että jos SSU:n lausunnon sisällön olisi esittänyt joku blogisti, häntä olisi moitittu vähintään lennokkaaksi (lue: salaliittoteoreetikoksi par excellence).

Mikähän tämän jutun seuraava juonikäänne on?

 

====

Huom. Alunperin olin kirjoittanut blogitekstiin korealainen kone vaikka piti olla malesialainen kone. Kohta on korjattu 12.8 2014 noin klo 22:00.  Pahoittelen kämmiäni.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (71 kommenttia)

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Entäs jos... Sota huumeita vastaan pitäisi ilmeisesti kohdentaa uudestaan tai ainakin vähintään vaatia poliittisilta johtajilta, turvallisuuspalvelujen väeltä ja tämmöisiltä päivittäiset verikokeet.

Sen verran kahelia on meininki taas maailmassa.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Poliittiset johtajat, korkeat virkamiehet, poliisijohtajat ja turvallisuushenkilöstö ja yleisesti ottaen kaikki korkeaa valtaa pitävät pitäisi alistaa säännöllisiin huumetesteihin!

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Ehkä heitä pitäisi vaihtaa välillä?

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring Vastaus kommenttiin #20

Vaihdetaan mieluummin järjestelmää sellaiseksi, jossa ei tarvita poliittisia johtajia, turvallisuuspalveluita, armeijaa ja byrokratiaa. Miltäs se kuulostaa?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Onko siellä ammuttu alas korealainenkin kone?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"Mikähän tämän jutun seuraava juonikäänne on?"

Käyttäjän kimmokautio kuva
Kimmo Kautio

Venäjä ja Iran meni tekemään jotain petrodollaria vavisuttavia sopimuksia, joten veikattava on, että lisää Venäjä-vastaista kukkua on tulossa lännestä...

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Auts, minun munaus. Piti olla malesialainen, ei korealainen. Korjaan tekstin.

Kiitos, että huomautitte.

Käyttäjän JouniM kuva
Jouni Minkkinen

No mutta, hyvänhän se on pitää mielessä myös ne alasammutut korealaiskoneetkin.

Käyttäjän JoannaValkeala-Haikara kuva
Joanna Valkeala-Haikara

Viikkoa ennen koneen ampumista alas, matkatoimisto oli myymässä minulle lentoa Ukrainan kautta, sanoin, että taidan mieluummin jättää matkan väliin :)

Tapio Vehmaskoski

Siitä huolimatta totuus voi joskus olla taruakin ihmeellisempää. Juuri tällaisista syistä ei pitäisi sotkeutua itänaapurimme sekoiluihin varsinkin, kun molemmat (Venäjä ja Ukraina) kuuluivat ennen Neuvostoliittoon.

Epäilenpä, että tässä draamassa on ehditty "ryssiä" useampi selkokielinen asia.

Hannu Tanskanen

Kunhan vaan syyllinen on USA ja NATO ;-)

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Jestas Hannu! Odotetaan nyt sentään, että kommentoivat ensin tätä SSU:n lausuntoa.´;)

Käyttäjän AnttiMikkola1 kuva
Antti Mikkola

Kaikkihan on mahdollista. Silti todennäköisimmältä edelleen vaikuttaa innokas kapinallinen, joka luuli ampuvansa jotain muuta.

Hannu Rytilä

Paikallinen Ukrainalainen sotilas ilmoitti, että pudonnut kone ei voinut mitenkään olla B777, koska sen moottorit olivat liian pieniä. Samoin hän totesi että ruumiit eivät vuotaneet verta vaan olivat olleet kuolleita jo tunteja, koska veri oli jähmettynyt.

Tämä uutinen oli jopa Hesarissa!

Kysyn siis, mikä kone putosi Itä-Ukrainassa ja mikä voima sen pudotti?

Luulen, että B777 on jemmassa samoin kuin aikaisempikin Malesialaiskone ja niillä tehdään aikanaan False-flag-isku.

Hollannin ruumissattue oli siis silkkaa näytelmää. Hoidettiin nopeasti alta pois. Tunteeko joku turmassa kuolleen? Kysyn vaan.

Käyttäjän ZeiEizh kuva
Juha-Matti Hakala

Siellä putosi mh17, B777-200. 9M-MRD.

Kuvassa, mistä taas on tämäkin folioteoria kyhätty, puuttuu matalapaine-ahdin.

Hannu Rytilä

Ihmettelinkin, kun ensimmäisissä uutisissa kone oli piirretty karttaan juuri kertomasi teorian mukaan, eli Moskovasta lounaaseen. Kartta oli siis piirretty valmiiksi. Eli se oli ehkä tosiaan vahingonlaukaus, mutta totuutta emme tiedä. Kts. myöhempi (edellisenä näkyvä) kommenttini.

Jani Inha

Tai mitä jos se olikin EU:n ja Venäjän yhteinen salajuoni saada kummankin oman väestön kiinnostus irti sisäpolitiikasta...
Kaikella kunnioituksella Riikka, et vaikuta sellaiselta joka olisi pätevä ottamaan kantaa ko. asiaan. Ja jos kirjoittelet lämpimiksesi jonkin linkin perusteella niin hiukan taas kummastelen huomiohakuisuuttasi (et ole ainoa täällä).

Hannu Rytilä

Jani, suhtaudut mielestäni Inhasti Riikan asialliseen blogiin.
Vai tiedätkös itse totuuden asiassa?

Jani Inha

En Rytilä tiedä totuutta. En missään kohtaa niin väittänytkään. Alkaa ärsyttämään nämä teoriat mitkä nokkivat turmassa kuolleiden raadoilla. Odotellaan rauhassa tutkinnan tulos. Voisinko suositella hyvää parturia, Hannu?

Hannu Rytilä Vastaus kommenttiin #19

Käyn parturissa säännöllisesti Koivuhaan (Vantaa) ostoskeskuksessa 6 viikon välein. 13 mm ajelu joka kerta ja kulmakarvojen siistiminen. Näillä ollaan pärjätty ja ulkonäky on suunnilleen vakio.

Jani Inha Vastaus kommenttiin #28

Hei jos se veloittaa yli 5€/kerta niin sua kustaan silmään ja pahasti =)Niinkuin työmäärään nähden.

Hannu Rytilä Vastaus kommenttiin #31

16 Euroa per laaki, mutta se on Suomen meininki jos noudattaa lakeja. Ei kannattasisi. Etniset ravintolat osaavat näppärästi kysyä tarvitaanko kuittia jos maksaa käteisellä. Maksan aina käteisellä.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Sinustako ei ole kiinnostavaa, että Ukrainan turvallisuuspalvelu julkaisee lehdistötiedotteen, jossa SSU:n johtaja antaa lausunnon, jonka mukaan SSU:n tutkimusten perusteella Venäjä antoi käskyn ampua alas venäläisen koneen?

Minusta se on.

Sekin on kiinnostavaa, että Valkoinen talo ja Kreml eivät olleet blogin kirjoittamishetkellä noteeranneet lausuntoa koska arvelen, että SSU:n on täytynyt antaa ainakin toiselle edellä mainituista ennakkotieto tutkimustuloksistaan samoin kuin lausunnosta.

Ellei sitten ole niin, että SSU on sooloillut omista syistään ja nyt sekä Kremlissä että Valkoisessa talossa mietitään, miten reagoida vai toivotaanko, että kukaan ei huomaa SSU:n lausuntoa.

Joka siis tuli lehdistötiedotteena.

Niitä voi tilata suoraan tai niistä voi ostaa koosteen medialle uutisaiheita kerääviltä yrityksiltä.

Itselleni tulee suoraan s-postiin valtiovarainministeriön ja muiden vastaavien instanssien tiedotteita. Samoin kuin suurimmat ulkomaan lehdet sekä joitain erikoislehtiä kuten FPJ.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Lisättäköön vielä, että eräs mahdollisuus on sellainen, että Ukrainan SSU on saanut ohjeet lehdistötiedotteeseensa joltain liittolaistaholta. Tarkoitus olisi kokeilla kepillä jäätä eli katsoa miten SSU:n tulkinta menee suurelle yleisölle läpi, miten esim. Eu ja UK siihen suhtautuvat.

Eli tarjotaan "hyväksyttäviä ratkaisuja" ja katsotaan, kuinka käy.
Loppunarratiivi muokataan sitten sen mukaan poliittista tarkoituksenmukaisuutta silmällä pitäen.

Ei tämä kansainvälinen thrilleri vielä viimeisessä luvussa ole.

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka

Mielenkiintoinen ulostulo Ukrainalta ottaen huomioon seuraavan Usa Today artikkelin päivitettynä 21.7

"The Obama administration said preliminary evidence suggests the aircraft was hit by a surface-to-air missile. Ukraine's government says the jetliner was shot down by a Russian aircraft."

Ja sitten vielä ne konetykin reiät...

Ota näistä tolkku.

http://www.usatoday.com/story/news/nation-now/2014...

Jani Inha

Nyt alkaa oikeasti riipiin... konetykin reiät? Taidatte vielä elää 1910-luvulla.

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka

Älähän nyt.

Katos kun hylystä otetuista valokuvista näkee koneen ohjaamossa olevan "30mm konetykin/automaattitykin/konekiväärin" reikiä.

Suotta riehaannut, ei siinä mitään henkilökohtaista sinua vastaan ollu tossa mun kommentissa.

Laser-aseillako noita nykyisin vai miten? ;)

edit. Tossa nyt vielä toi linkki juttuun. Siellä on kuvakin ohjaamon kyljestä. Reikiä täynnä.

http://www.anderweltonline.com/wissenschaft-und-te...

Jani Inha Vastaus kommenttiin #22

Tätä samaa mantraa olen seurannut jo siitä asti kun kone tippui. Jos MIG-hävittäjä olisi ampunut konetta olisi loogisesti todennäköistä että ihminen kerkiää reagoimaan siihen ja se tallentuu nauhoituksille "mustaan laatikkoon".
Pointti on se että "symppaajat" kirjoittelevat teorioitaan tänne vaikka tutkinta on aika pahasti kesken. Halveksun politikointia "tanssien" hautojen päällä.

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka Vastaus kommenttiin #25

"Because the interior of a commercial aircraft is a hermetically sealed pressurized chamber, the explosions will, in split second, increase the pressure inside the cabin to extreme levels or breaking point. An aircraft is not equipped for this, it will burst like a balloon."

"The destruction is limited to the cockpit area. Now you have to factor in that this part is constructed of specially reinforced material. This is on account of the nose of any aircraft having to withstand the impact of a large bird at high speeds. You can see in the photo, that in this area significantly stronger aluminum alloys were being installed than in the remainder of the outer skin of the fuselage. One remembers the crash of Pan Am over Lockerbie. It was a large segment of the cockpit that due to the special architecture survived the crash in one piece. In the case of flight MH 017 it becomes abundantly clear that there also an explosion took place inside the aircraft."

Tää kaveri on saksalainen lentäjä. En tiedä mimmoinen "symppaaja" mahtaa olla. Asiantuntevan oloisesti se aiheesta kuitenkin kirjoittaa.

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys Vastaus kommenttiin #22

On reikiä täynnä ohjaamon kylki. Tuosta samasta kuvasta on kylläkin oltu sitä mieltä, että tyypillinen maasta -maahan ohjuksen aiheuttama sirpalevaikutus. Ilmasta-ilmaan ohjukst ovat myös pääosin lämpöhakeutuvia, jolloin osuma olisi tullut siiven alle moottoriin, ei keulaan, kuten kävi. Mutta kukapa tuon tietää.

By the way... Konetykkien rei'istä ja Parry/Haisenko/Bociurkiw-herroista on jo keskusteltu viime viikolla.

http://veikkohuuska.puheenvuoro.uusisuomi.fi/17342...

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka Vastaus kommenttiin #27

Voihan se noinkin olla, mut aika säännöllisen pyöreiltä ne kyllä näyttää.

Ja jos kerran on jo viikko sitten jossain keskusteltu ni anti olla sit, mitäpä sitä vanhoja kaivelemaan.

Nyt lopetan Riikan blogin täyttämisen..

Käyttäjän ZeiEizh kuva
Juha-Matti Hakala Vastaus kommenttiin #30

30mm tykin ammuksesta ei jää pyöreää jälkeä, ellei ole käytössä räjähtämätön harjoitusammus. Tykin ammuksissa on räjähtävä kärki.

30mm tekee semmoista pään kokoista reikää alumiiniin ja reikä on repaleinen.

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka Vastaus kommenttiin #59

AP ammuksissa panos ajoitettu räjähtämään panssarin läpäisyn jälkeen. Vaunun tai minkä hyvänsä sisällä..

Mutta hyvin huomioitu kuitenkin.

Armor piercing shell of the APHE
1 Light weight ballistic cap
2 Steel alloy piercing shell
3 Desensitized bursting charge (TNT, Trinitrophenol, RDX...)
4 Fuse (set with delay to explode inside the target)

Käyttäjän ZeiEizh kuva
Juha-Matti Hakala Vastaus kommenttiin #63

Vöissä on monenlaisia paukkuja sekaisin. Yleisin on 4x AP, 4X HE ja 4x HE-T peräkkäin, joten kaikki paukut työssä eivät ole ajastettuja.

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka Vastaus kommenttiin #65

No osataan ne varmasti vyöttää tarpeen mukaisiksi. Ja toisaalta, hylystähän löytyykin jos jonkunlaista reikää. ;)

Käyttäjän ZeiEizh kuva
Juha-Matti Hakala Vastaus kommenttiin #67

Vyöt on yleensä valmiiksi tehtyjä tehtaalla. Vain poikkeuksellisesti tehdään erikoisempia.

Vain ne 30mm HE reiät puuttuu, joita suurin osa olisi.

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka Vastaus kommenttiin #68

Yleisin on 4x AP, 4X HE ja 4x HE-T,ja suurinnosa olis?

On siinä kyljessä isoakin ja repaleista reikää.

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

Joo, mutta ei. :) Ukrainalaispropaganda on aivan yhtä pöyristyttävää kuin venäläinenkin.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Teoriasi kaatuu siihen, että eivät Venläiset mitään tekosyitä käytä, jos he haluavat hyökätä toisen valtion alueelle.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Ei minun teoriani vaan Ukrainan turvallisuuspalvelun tiedote.

Hannu Rytilä

Näissä asioissa mikään ei ole sattumaa, vaan täysin suunniteltua.
Ukrainassa mediaa ei päästetty paikalle. Ruumiit olivat jo valmiiksi kuolleita. Hollannissa järjestettiin hautajausnäytelmä. Hollannin kuningatar on lisko, kuten Englannin kuningatarkin.

En todistele tämän enempää.

Jukka Mäkinen

Kaiken takana ja syynä ovat suomalaiset, ja tästä tulemme vielä kärsimään. Ei olisi pitänyt mennä voittamaan venäläisiä olympialätkässa ja pilaamaan Putinin valmiiksi suunnittelemaa kansallistunteennostatusbileitä. Korvikkeeksi joutuu nyt sitten valloituksilla ja kovista esittämällä parantamaan romahtanutta kansallistunnetta. Itärajan siirtäminen takaisin Kymijokeen on suunnitteilla. Samalla Kymijoen padot puretaan, jotta Tsaari pääsee taas Langinkoskelle lohestamaan.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Ja olisi se saatanan olympiarengas avautunut Sotsissa, Putin kai kuuli lännestä tulvivan röhönaurun, joka saavutti huipun kun lavalla nähtiin avomosse.Turhautuu siinä noin pieni mies sata varmasti.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

13.8 2014 SSU:n tiedotteessa lukee näin:

During the investigation of Malaysia Airlines Boeing-777 downing the law enforcement and intelligence bodies established that terrorists and militants have cynically planned the terrorist attack at Aeroflot civil aircraft, AFL-2074 Moscow-Larnaca, which was flying over the territory of Ukraine at that moment. Hereof informed the Head of the Security Service of Ukraine Mr. Valentyn Nalyvaichenko during the briefing today.

He underlined – the crime was planned as a ground for bringing of Russian troops into Ukraine, that is – CASUS BELLI for the Russian military invasion.

According to the official Ukrainian data, June 17, 2014, at the mentioned time two regular international flights were operating over the territory of Ukraine following the filed requests for aircraft clearance – MAS17 plane of the Malaysia Airlines and AFL-2074 one of Aeroflot.

The routes of the mentioned international flights were approaching the sky over Donetsk. At 16:09 in the area of Novomykolaivka town the routes of the mentioned flights crossed. It is worth noting that the flight specifications of the aircrafts were almost identical – the Malaysian aircraft flew at a height of 10,100 m at a speed 909 km/h, while the Russian one - at a height of 10,600 m at a speed 768 km/h.

At 16:20 from the area of ‘Pervomaiske’ village, north-east from Donetsk, near the town of Torez, terrorists shot down the Malaysian jet, which then crashed near Grabove, Donetsk region.

According to the intercepted and published data about the ‘Buk” missile system, the terrorists had received an order to place the system near ‘Pervomaiskoe’ village, V. Nalyvaichenko mentioned. The namesake village is located about 20 km to the north-east from Donetsk.

The terrorists (most of them are not locals, but the Russian mercenaries) misrecognized the namesake villages and moved the other way, the SSU Head said. The odd route of the ‘Buk’ missile system on the territory of Ukraine proves that fact. The system crossed the Russia-Ukraine border in Luhansk region, then was deployed westward to Donetsk and moved back to the border between Donetsk and Luhansk regions afterwards.

By setting up the ‘Buk’ missile system in ‘Pervomaiske’ village located to the west from Donetsk and taking into consideration the military specifications of the weapon, the terrorists could have shot down the Russian civilian jetliner with its further crashing on the Ukrainian territory controlled by the ATO forces.

In that case Russia would receive an opportunity to accuse the Ukrainian authorities of downing the Russian plane, assaulting the Russian citizens and would use this irresistible proof for its invasion into Ukraine.

Russian side would need a compelling argument for such a step, for example accusation of the Ukrainian government in mass murder of the Russian citizens.

“A peculiar cynicism appears in the fact that the terrorist act was planned just against the peaceful, innocent Russian citizens, who were flying with their children on vacation”, - V. Nalyvaichenko, stressed.

Intelligence data proved that on July 18 the militants have already waited for the introduction of Russian Armed forces into the territory of Ukraine. The Russian side had been giving grounding for such developments for the several previous days. The Russian Mass Media had massively published information about the alleged shelling of the RF territory from the Ukrainian side.

SSU Press-Center

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Kyllä tuossa yksi somesissi tarjoili kuvia ja minusta ne näyttivät sirpaleiden jäljltä. Mitä niitä vertaili toisen maailman sodan kuviin. Siten sopivat bukiin, joka laukeaa herätteellä.

Mutta asiantuntijoita tähän varmaankin löytyy. Parempia. Tutkinta on ainakin käynnissä. Tosiasia on, että aluksi pääsy paikalle estettiin. Miksi? Ohjuksista jää romua. Varsinkin bukin kokoisesta isosta linnusta. No katsotaan.

Tuossa tuli nämä somesissit taas mieleen. Verkkomedioineen ja ru päätteisine lähteineen, sekä toisilleen jaettavinen propagandoineen. Kun eilen toistelivat tätä,että on jo sovittu avustuskuljetuksista. Eli ei ollut mitään sovittu. Keskusteltu oltiin ja puheet oli tarkoitettu venäläisille, että katskokaa taas ne estävät meidän hyvät työt. No, jos sieltä pyyteetöntä apua on tulossa toivottavasti tänään saavat punaisenristin kanssa sovittua miten toimitetaan ja mitä.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Ymmärrän kyllä suhtautumisesi, ei siinä mitään.

VM:ssa toistellaan yhtä ja toisaalla toista.

Itse ajattelen samaan tapaan kuin Thomas Paine (eli 1700 luvulla): "When men yield up the privilege of thinking, the last shadow of liberty quits the horizon."

Keskustelupalstoilla ja kommenttiosioissa keskustellaan, keskustelunavauksissa/blogeissa avataan keskustelua. Vaihdetaan ajatuksia siis. Ei siitä maksa vaivaa ärsyyntyä.

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka

Foliohattu, putinisti, somesissi.

Löydätkö vielä lisää hyviä kuvauksia jolla solvata?

Mun kommentin tärkein pointti jäi sulta kuitenkin huomioitta.

Ukrainan hallintohan väitti venäläisten pudottaneen sen koneen hävittäjällä. Samalla kiistäen ettei yksikään Ukrainalais kone ollut ilmassa tiputushetkellä.
Venäläiset ovat uutistietojen mukaan julkaisseet tutkadataa jossa tunnistettu Ukrainalais Sukhoi.

Noi viralliset totuudet tuntuu muuttuvan kokoajan.. Miksiköhän?

Eikö se herätä lainkaan mielenkiintoa tai ihmetystä?

" Ukraine Air Force military jet was detected gaining height, its distance from the Malaysian Boeing was 3 to 5 km,” he said. “[We] would like to get an explanation as to why the military jet was flying along a civil aviation corridor at almost at same time and at the same level as a passenger plane.” -Lieutenant General Andrei Kartopolov, the head of the Russian armed forces Main Operations Directorate

Käyttäjän ZeiEizh kuva
Juha-Matti Hakala

Tutkadatassa vaan ei näy hävittämään, vaan putoavat kone.

Lähde huomioiden, Venäjän DoD, ei ihmetytä eikä kiinnosta. En kyllä usko tähän ukrainankaan selitykseen. En ainakaan vielä. Tosin todisteita voi olla hankala löytää.

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka Vastaus kommenttiin #57

Olet ilmeisesti nähnyt tämän uutisoidun aineiston? Valitettavasti ite oo törmänny/huomannut muuta ku jotain uutisointeja siitä.
Missä sitä pääsee ihmettelemään?

Vaikee on kyllä olla mitään mieltä kun tarina tuntuu elävän ja osapuolet ovat näkemyksineen kaukana toisistaan.

Käyttäjän ZeiEizh kuva
Juha-Matti Hakala Vastaus kommenttiin #61

Olen. Esim. Metabunkin sivuilta löytyy.

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka Vastaus kommenttiin #66

:D

Jeps. Onks noi debunkit sun lähteitä? C'moon Itse en oikein ole kovinkaan vakuuttunut niiden teorioista.. Hörhähtäviä.

Enkä edes löytäny vaikka etsin..

Et viittis linkata?

Käyttäjän ZeiEizh kuva
Juha-Matti Hakala Vastaus kommenttiin #70

Ei metabunk ole lähde, vaan niiden lähteet on vasta lähteitä. Metassa vaan pohditaan niiden paikkaansa pitävyyttä eikä spekuloida syitä. Vaan kylmää fysiikkaa ja faktaa.

Ei pysty nyt linkkaa, kännykkä ja norjan verkko.

Mutta hae russian department of defence. Sen on julkaissut RT

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring Vastaus kommenttiin #57

Risto Koivula oli löytänyt tämmöisen jutun, jossa Malesian hallitus pitää Ukrainan hallitusta syypäänä koneen alas ampumiseen.

Julkaisuajankohta sopisi mm. semmoiseen teoriaan, että Ukrainassa on oltu tietoisia Malesian hallituksen ajatuksista ja julkaistu siksi tuo Venäjää syyttävä lehdistötiedote.

Tai: Venäjä on kehottanut Ukrainaa julkaisemaan Venäjää syyttävän tiedotteen saadakseen Yhdysvallat ja Eu:n paljastamaan korttejaan.

Tuossa alla tuo Risto Koivulan löydös

=====

Malaysia accuses US and EU backed Ukraine regime of MH17 shoot-down

Posted by Editor on August 9, 2014. -- WORLD AT WAR

1.A Thursday article in the New Straits Times, Malaysia’s flagship English-language newspaper, charged the US- and European-backed Ukrainian regime in Kiev with shooting down Malaysian Airlines flight MH 17 in east Ukraine last month. Given the tightly controlled character of the Malaysian media, it appears that the accusation that Kiev shot down MH17 has the full backing of the Malaysian state.

2.The US and European media have buried this remarkable report, which refutes the wave of allegations planted by the CIA in international media claiming that Russian president Vladimir Putin was responsible for the destruction of MH17, without presenting any evidence to back up this charge.

3.The New Straits Times article began, “Intelligence analysts in the United States have already concluded that Malaysia flight MH17 was shot down by an air-to-air missile, and that the Ukrainian government had had something to do with it. This corroborates an emerging theory postulated by local investigators that the Boeing 777-200 was crippled by an air-to-air missile and finished off with cannon fire from a jet that had been shadowing it as it plummeted to earth.”

4.It cited “experts who had said that the photographs of the blast fragmentation patterns on the fuselage of the airliner showed two distinct shapes—the shredding pattern associated with a warhead packed with ‘flechettes,’ and the more uniform, round-type penetration holes consistent with that of cannon rounds.” "

http://4bitnews.com/world-at-war/malaysia-accuses-...

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring Vastaus kommenttiin #73

Hän sanoo myös, ettei ole tietoa kenen ohjuksia käytettiin.

Käyttäjän ZeiEizh kuva
Juha-Matti Hakala Vastaus kommenttiin #74

Jos uskoisimme venäläisiä, niin lähin BUK oli yli 100km:n päässä. Taas kuvatodisteiden mukaan lähin separatistien BUK oli 10km:n päässä ja siitä puuttui ohjuksia kun sitä siirrettiin sitten pois.

Jäljet johtaa puuhun, epäilemme oravaa.

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys Vastaus kommenttiin #72

Tuo sama uutinen on täällä ollut monta kertaa käsittelyssä, minkä Riikka laittoi. Näyttää olevan melkein suora lainaus Parryn jutusta.

Antti Harjula

Linkissä Jenkit yrittävät päätellä mitä oikein on tapahtunut. Kohteena onkin ollut Putinin kone...

http://www.informationclearinghouse.info/article39...

Heimo Suuronen

Kuinka moni uskoo, että puolueeton tutkintaraportti edes koskaan näkee päivänvaloa ja jos näkee, niin kuinka paljon siihen on uskominen. Mitenkä on mahtanut käydä "mustienlaatikoiden" datalle? Tulee vain mieleen WTC-7 loppuraportti-farssi ;-)

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

Se on selvää, että sanotaan loppuraportissa mitä tahansa, niin joku osapuoli sitä väittää loppuelämänsä valheeksi ja kiistely jatkuu vuosia. Teorioita keksitään yhä lisää, vaikka niitä nytkin on jo kopallinen.

Pitää oikein laskea:

1. Kapinalliset ampuivat tarkoituksenaan pudottaa kuljetuskone
2. Ukrainalaiset ampuivat tarkoituksenaan pudottaa juuri tämä kone ja saada Venäjä näyttämään syylliseltä
3. Ukrainalaiset ampuivat tarkoituksenaan pudottaa Putinin kone
4. Kapinalliset ampuivat tarkoituksenaan pudottaa aeroflotin kone ja saada Putinille tekosyy hyökätä Ukrainaan
5. Ukrainalaiset ampuivat koneen alas, joka oli valmiiksi täynnä ruumiita lähtiessään Amsterdamista

Oliko siinä kaikki?

Käyttäjän JouniM kuva
Jouni Minkkinen

Musulmaaniterroristit räjäyttivät koneen pommilla saadakseen huomion pois Irakista? No menee hieman pitkälle...

Hannu Rytilä

Tämä oli hyvä.

WTC-7 pilvenpiirtäjä oli siis tämä joka romahti vaikkei siihen osunut minkäänlaista "lentokonetta". Kun kuulin tästä lakkasin uskomasta mihinkään suurvaltojen propagandaan. Haen mielummin tietoni vaikka beforeitsnews -saitilta. Sielläkin saa olla tarkkana mikä on totta ja mikä saitille syötettyä valhetta.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Putinin entinen talousneuvonantaja Andrei Illarionov kirjoitti jo 23.7 kiintoisan blogin, josta käänsin osan:

Место расположения ЗРК «Бук-М1» во время запуска ЗУР «земля-воздух».
Поле в районе хутора Берегись (Красный Октябрь) рядом с поселком Первомайское, южнее г. Снежное, юго-восточнее г. Торез.
Alueilmatorjuntaohjus BUK-M1:n sijainti, ”maasta ilmaan”-laukaisuhetkellä Pelto, syrjäisen Beregiz-talon läheisyydessä, Pervomaiskoe-kylän lähellä, Snezhnoe-kaupungista etelään, Torez-kaupungista kaakkoon.

Контроль места расположения и охрана ЗРК «Бук-М1».
Т.н. сепаратисты ДНР.
Valvontavastuu BUK-M1 ilmatorjuntaohjusjärjestelmän sijainnista ja suojelusta
Niin sanotut DNR (Donetskin kansantasavallan) separatistit.

Нахождение ЗРК «Бук-М1» на боевой позиции, с которой был произведен запуск ЗУР.
С утра до вечера 17 июля.
BUK-M1:n (josta laukaisu tapahtui) taisteluvalmius Aamusta iltaan, 17.heinäkuuta

Экипаж ЗРК «Бук-М1».
Российские граждане, находящиеся на действительной военной службе в ВС РФ.
BUK-M1:n miehistö Venäjän kansalaiset, jotka ovat Venäjän Federaation puolustusvoimien aktiivisessa palvelussa

Подчинение ЗРК «Бук-М1».
Непосредственное – штаб Южного ВО ВС РФ, г.Ростов-на-Дону.
Опосредованное – Генеральный Штаб ВС РФ, г.Москва.
BUK M1:n käskynalaisuus Suora – Venäjän Federaation eteläisen armeijan päämaja, Rostov na Don Epäsuora – VF:n puolustusvoimien esikunta, Moskova

Передача (подчинение) ЗРК «Бук-М1» гражданскому или военному руководству ДНР.
Не осуществлялись.
BUK-M1:n luovutus (käskyvalta) DNR:n siviili- tai sotilasjohdolle Käskynvaltaa ei ole luovutettu

Приказ на запуск ЗУР.
Генеральный Штаб ВС РФ, г.Москва.
Laukaisukäsky VF:n puolustusvoimien esikunta, Moskova

Возможен ли случайный запуск ЗУР, приведший к гибели рейса МН17?
В силу технических особенностей (включая т.н. «подсветку» цели после запуска ЗУР) – невозможен.
Tahattoman laukaisun mahdollisuus, joka tuhosi MH17:n lennon?
Teknisten ominaisuuksien takia (mukaan lukien niin sanottu maalin "taustavalo", laukaisun jälkeen) - ei ole mahdollista.

Возможен ли запуск ЗУР, нацеленный на поражение украинского военно-транспортного самолета Ан-24 (Ан-26)?
В силу различающихся ТТХ (размеры и силуэт планера, максимальная высота, максимальная скорость) Ан-24 (Ан-26) и Боинг-777, а также маршрутов полета – абсолютно невозможен.
Onko mahdollista, että ohjusiskulla on pyritty tuhoamaan ukrainalaista sotakuljetuskonetta, AN-24 (AN-26)? Lentosuoritusarvojen perusteella (koneen koko ja siluetti, maksimilentokorkeus, maksiminopeus) sekä sen perusteella, että Boeing-777 oli lentoreittikone – täysin mahdoton.

Почему МН17? Mutta miksi MH17?

Illarionovin blogi:
http://aillarionov.livejournal.com/718415.html

Andrei Illarionov:
http://fi.wikipedia.org/wiki/Andrei_Illarionov

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

The Unz Review kertoo Hollannin tv-uutisten kertoneen viime viikolla, että MH17-koneen alas ampumisen tutkimiseen osallistuneiden maiden (Kiovan hallitus mukaan lukien) allekirjoittaneen nondisclosure-sopimuksen so. tutkimustuloksia ei paljasteta, Asiaan osallisilla mailla on veto-oikeus eli voivat kieltää sellaisten tietojen julkistamisen, joita eivät halua tiedettävän.

Lähde:

The Unz Review - Karel Van Wolferen: The Insidious Power of Propaganda
http://www.unz.com/article/the-insidious-power-of-...

Toimituksen poiminnat