KissanKulmasta

Poliittisia uskomushoitoja 1 (Israel, USA, tiedustelujärjestöt, media jne)

Ennen kuin luet pidemmälle, koeta sisäistää, että Israelin hallituksen kritisoiminen ei ole synonyymi antisemitismille ja juutalaisvihalle. Yritä sisäistää, että Yhdysvaltain hallituksen kritisointi ei ole tavalliseen amerikkalaiseen kohdistuvaa inhoa tai taistolaisuutta.

Yritä sisäistää, että instituutioiden toiminnan kritisoiminen ei aina tarkoita niiden julistamien periaatteiden kritiikkiä.

Ellet pysty tekemään eroa hallituksen ja hallintoalamaisten arkitodellisuuden välillä, sanojen ja tekojen välisen eron välillä, sinun ei kannata jatkaa lukemista.

 

Telesur: YK:n pääsihteeri Ban Ki-Moon työskenteli Israelin kanssa

Telesur uutisoi Wikileaks-vuodosta. Uutisen mukaan YK:n pääsihteeri Ban Ki-Moon kirjoitti kirjeen YK:n turvallisuusneuvoston jäsenmaille pyytäen näitä olemaan ottamatta huomioon YK:n tutkintaryhmän antamia suosituksia, jotka ryhmä antoi tutkittuaan Israelin joulukuun 2008 ja tammikuun 2009 välisenä aikana Gazaan tekemiä pommituksia.

Telesurin mukaan tutkintaryhmän raportti osoitti, että Israelin armeija (IDF) oli vastuussa YK:n Gazan alueella sijaitsevien koulujen pommituksista seitsemässä tapauksessa yhdeksästä.

Samassa uutisessa kerrotaan Valkoisen talon silloisen turvallisuusneuvonantajan Susan Ricen puhuneen ainakin neljä kertaa Ban Ki-Moonin kanssa tutkintaryhmän raportin aiheuttamista huolista.

Ricen kerrotaan pyytäneen, että tarkempia ja syventävämpiä tutkimuksia ei tehtäisi, ja Ban Ki-Moonin kerrotaan vastanneen ettei voinut tehdä paljoakaan, koska tutkintaryhmä on itsenäinen. Ki-Moon mainitsi työskentelevänsä yhteistyössä Israelin delegaation kanssa kehitellen raportin saatekirjeeseen sopivinta sanamuotoa. Myöhemmin Ki-Moon vahvistaa sopivan muotoilun löytyneen.

 

Greenwald: Yhdysvallat avaintekijä Israelin hyökkäysten takana

Glenn Greenwald raportoi The Interceptissä Edward Snowdenin vuotamien uusien huippusalaisten asiakirjojen tuovan valaistusta siihen, millaisin tavoin  ja kuinka suuressa määrin Yhdysvallat on tukenut Israelin hyökkäyksiä naapureitaan vastaan. Rahoituksen ja aseistuksen lisäksi muutakin apua on annettu.

Yhdysvaltain kansallisen turvallisuuden virasto NSA on lisännyt vuosikymmenen aikana merkittävästi apuaan Israelin kansallisen turvallisuuden ja tiedustelun virastolle ISNU:lle (tunnetaan myös nimellä Unit 8200), mukaan lukien dataa, jota on käytetty palestiinalaisten monitoroimiseen ja kohteeksi valintaan. Greenwald mainitsee myös NSA:n ja ISNU:n tekevän läheistä yhteistyötä brittien GCHQ:n ja Kanadan CSEC:in kanssa.

NSA:n keräämiä tietoja menee myös Israelin armeijan tiedustelupalvelun (SOD) erikoisoperaatioiden osastolle sekä Mossadille. Erikoisoperaatioilla tarkoitetaan yleensä sabotaasia, terroritekoja, false flag -operaatioita ja vastaavaa. Yhteistyö on jatkunut 1960-luvulta asti.

GCHQ näyttää vakoilleen kohdentaen ISNU:n pyynnöstä.

Yhteistyötiimiin kuuluvat myös Yhdysvaltain tukemat diktatuurit Saudi-Arabiassa, Jordaniassa ja muualla Lähi-Idässä. Hyvä-paha vastaikkainasettelun kautta ajattelevien ihmisten mielestä kenties ällistyttävin tekijä tässä kuviossa saattaa olla edellä mainittujen yhteistyö Palestiinan turvallisuusjoukkojen (Palestinian Authority Security Forces) kanssa.

Samaan aikaan muissa NSA:n papereissa kuvataan Israel rasitteeksi, uhaksi alueen rauhalle sekä kansalliselle turvallisuudelle. Britit myötäilevät tätä näkökantaa pitäen Israelia haittatekijänä esimerkiksi Iranin kysymyksen rauhanomaiselle ratkaisulle. Israel katsotaan kybersodankäyntikeinojensa takia tehokkaaksi väärän informaation levittäjäksi sekä uhkatekijäksi finanssisektorille.

Ovatko vastakkain todellisuudessa valtiot? Voisiko ajatella, että vastakkain ovatkin todellisuudessa nykyiset vallanpitäjät liittolaisineen ja vallan säilyttämisen kannalta vaaralliset hallintoalamaiset; että nykyinen valtaryhmä kamppailee säilyäkseen, säilyttääkseen itsensä, omaisuutensa ja valtansa?

Että rauhanprosessit onnistuessaan veisivät leivän ja vaikutusvallan niihin osallistuvilta tahoilta?

Eivät sodat ja konfliktit mitään luonnonvoimien aiheuttamia tapahtumia ole - vaikka esimerkiksi presidentti Obama niin antaakin ymmärtää. Tiettävästi ei ole montaakaan laajempaa konfliktia tai sotaa, joka ei olisi ollut valta- ja edunsaajaryhmien synnyttämä

Vastakkain ovatkin me hallintoalamaiset ja hallituksemme; me olemme hallitusten vakoilun kohde ja vihollinen? Me hallintoalamaiset olemme hallitusten silmissä uhka "kansalliselle turvallisuudelle".

 

Joukkotuhoaseet

Israelin joukkotuhoaseet mainitaan NSA:n sekä brittien asiakirjoissa. Totta kai, ei kansainvälistä uhkaa ilman joukkotuhoaseita. Oli niitä tai ei.

Wall Street Journal uutisoi Yhdysvaltain uskoneen 1970 -luvulla, että Pennsylvaniasta 1960-luvulla kadonnut uraani kulki Israeliin, jossa se päätyi ydinaseohjelmaan. Israelin toimesta.

Joten miksi ei Israeliin hyökätty? Irakiin mentiin olettamusten perusteella, Libyaan ennaltaehkäisevästi. Koreassa on sodittu. Vietnamissa. Afganistanissa. Kuka kaikkia edes muistaa. Irakissa ollaan taas.

The New Republic kirjoittaa Obaman perustelleen uusimpia Irakin pommituksia humanitaarisilla syllä - kuinkas muutenkaan - mutta todellisen syyn olevan yhä edelleen öljyn. Öljyn hinta ei saa nousta, ettei teollinen tuotanto länsimaissa pysähdy, ettei monikansallisille yhtiöille tule tappioita.

Hyökkäykset on pääsääntöisesti kohdistettu maihin, joiden sotilaallinen voima on arvioitu Yhdysvaltain sotilaallista voimaa pienemmäksi, joukkotuhoaseita vailla olevissa maissa.

Yhtään sotaan ei voida sanoa voitetun.

Mutta ei saa lakata yrittämästä. Ei saa antaa periksi. Ei saa olla heikko.  - Tai viisas.

 

Ei saa puhua totta, hallintoalamaisille varsinkaan.

Yahoo News uutisoi Michael Isikoffin kynällä Yhdysvaltain tiedustelujärjestöjen sisäisestä muistiosta, jossa varoitetaan seurauksista, mikäli senaatin tutkintakomitean raportti CIA:n käyttämistä kuulustelumenetelmistä (eli kidutuksesta) julkaistaan sellaisenaan, korjailematta. Sekä Lähi-Idässä että kotimaassa. Miten Euroopassa, olihan CIA:lla Euroopassakin näitä kuulustelukeskuksia, joissa kiduttamalla yritettiin hankkia kansallisen turvallisuuden kannalta tietoja?

Pelkäävät, että raportti, joka kuvailee CIA:n käyttämiä kidutusmenetelmiä, -kertoja ja -leirejä tulee toimimaan Yhdysvaltain valtapolitiikkaa vastustavien tahojen värväystyökaluna. En voinut olla nauramatta - minulla on kiero huumorintaju. Raportti valtion harjoittamasta terrorista toimisi vastapuolen (siis niiden joita länsimaissa nimitetään terroristeiksi) värväystyökaluna, joten sitä ei saa julkaista sensuroimatta.

Lisää nauroin lukiessani The Guardianista New York Timesin toimituksen tehneen periaatepäätöksen siitä, että käyttävät vast´ edes sanaa "kidutus" kuvaillessaan kidutusta. Uutisointi ei - vastoin yleistä uskomusta - olekaan perustunut todellisuuteen tai tasapuolisuuteen vaan poliittisen tarkoituksenmukaisuuden on annettu ohjailla. Uutisointi on perustellut harjoitettua valtapolitiikkaa kyseenalaistamatta. Uutisointi on orwelliaanistunut.

On toisin sanoen ylläpidetty vallitsevia valtarakenteita.

Vielä enemmän nauroin CBS:n uutiselle siitä, että Israelin pääministeri Benjamin Netanyahu on pyytänyt amerikkalaisten lainsäätäjien apua, Yhdysvaltoja käyttämään kaikkia keinoja, jotta Israel välttäisi joutumasta syytetyksi ihmisoikeus- ja sotarikoksista ICC:ssa. On näet mahdollista, että Palestiina aikoo nostaa kanteen haettuaan hiljattain ICC:n jäsenyyttä.

Miksikö nauroin? Nauroin sille, että meidän poliittiset johtajamme median säestäessä neuvovat muille - kuten Venäjälle ja Kiinalle - miten piha siivotaan, vaikka oma piha on yhtä kaatopaikkaa. Nauroin, koska näiden poliittisten johtajien käsiin olemme luottaneet omaisuutemme, turvallisuutemme ja henkemme. Vapautemme, tasa-arvomme, oikeudenmukaisuuden, arvot.

Nauroin, koska muuten uskoakseni itkisin ja vaipuisin epätoivoon.

 

Lähteet tämän bloggauksen synnyttäneisiin ajatuskulkuihin:

Telesur: Wikileaks: Ban Ki-Moon worked with Israel to undermine UN report http://www.telesurtv.net/english/news/Wikileaks-Ban-Ki-Moon-Worked-with-Israel-to-Undermine-UN-Report-20140809-0020.html

The Intercept  - Glenn Greenwald: Cash, Weapons and Surveillance: The U.S. is a Key Party to Every Israeli Attack https://firstlook.org/theintercept/2014/08/04/cash-weapons-surveillance/

New Republic - John B. Judis: The U.S. attacks in Northern Iraq are all about oil http://www.newrepublic.com/article/119035/us-attack-islamic-militants-all-about-iraqs-oil

Wall Street Journal - John R. Emshwiller: U.S. suspected Israeli involvement in 1960´s missing uranium http://online.wsj.com/articles/u-s-suspected-israeli-involvement-in-1960s-uranium-theft-1407352852

Yahoo News - Michael Isikoff: A warning on ´torture´ report release http://news.yahoo.com/a-warning-on--torture-report--release-233244652.html

The Guardian: New York Times to use word ´torture´ when describing torture http://www.theguardian.com/media/2014/aug/07/new-york-times-torture-in-style-update

CBS: Report: Netanyahu asks US lawmakers to ´help Israel avoid war crimes charges´ http://washington.cbslocal.com/2014/08/07/report-netanyahu-asks-us-lawmakers-to-help-israel-avoid-war-crimes-charges/

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (19 kommenttia)

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Ja nyt lähden poimimaan vadelmia. Joku tolkku se pitää edes jossain asiassa olla ;)

Juha Hämäläinen

"Yhteistyötiimiin kuuluvat myös Yhdysvaltain tukemat diktatuurit Saudi-Arabiassa, Jordaniassa ja muualla Lähi-Idässä. "

Tämä on mielenkiintoista, ettei demokratiasade laskeudu näiden diktatuurien päälle, vaikka juuri diktatuurien demokratisointi on viime aikoina ollut länsimaiden suurin huoli

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

Hyvä Juha. Niin miksi demokratian ja vakauden lähettiläs ei vie globaalia ilosanomaansa konreettisena ja tuntuvana myös näihin maihin? Liekö niissä jo sopivan myönteinen hallitus ilman että tarvitsee luoda nukkehallitusta ja Rothschildin keskuspankki -järjestelmä jo olemassa oman ja itsenäisen keskuspankin sijaan. Niin, ja luonnonvarojen ryöstämistä heiltä ei keskinäisten sopimusten valossa pidetä kaiketi hyödyllisenä. .

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Minusta on mielenkiintoista, että niin harva kiinnittää huomiota tähän asiaan; että diktatuureja demokratisoidaan valikoiden - samoin kuin demokratioita.

Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri

"Ovatko vastakkain todellisuudessa valtiot? Voisiko ajatella, että vastakkain ovatkin todellisuudessa nykyiset vallanpitäjät liittolaisineen ja vallan säilyttämisen kannalta vaaralliset hallintoalamaiset; että nykyinen valtaryhmä kamppailee säilyäkseen, säilyttääkseen itsensä, omaisuutensa ja valtansa?

Että rauhanprosessit onnistuessaan veisivät leivän ja vaikutusvallan niihin osallistuvilta tahoilta?"

Näinhän se menee. Totuudellisuuden päälle liimataan yhä uusia ja uusia sumeita argumentaatioalustoja. Rakenteellisesta väkivallasta on tullut 'kauniisti käyttäytyvien' laillinen hyve.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

"Totuudellisuuden päälle liimataan yhä uusia ja uusia sumeita argumentaatioalustoja. Rakenteellisesta väkivallasta on tullut 'kauniisti käyttäytyvien' laillinen hyve."

Hyvin tiivistetty.

Väkivaltaa kuvataan suorastaan välttämättömäksi työkaluksi demokratisoimisen prosesseissa, humanitaariseksi teoksi.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Kypsät vadelmat on poimittu. Hermojen tyynnyttämiseksi säilöin myös viitisentoista kiloa avomaan kurkkua.

Hannu Tanskanen

Moskova vai Teheranko nyt puhuu?

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Ei, ohjeistus tuli CIA:lta (sarkasmivaroitus).

Hannu Tanskanen

Havaitsen sarkasmin kyllä ilman varoitusmerkkiäkin ;-)

Hannu Tanskanen

Guardianin toimittaja Glen Greenwald ja morsionsa Miranda oikealla:

http://s27.postimg.org/tn63ewumb/image.jpg

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Meinaatko Hannu että Greenwaldin sukupuolisilla taipumuksilla (homoseksuaalisuus) on kielteistä vaikutusta hänen aivotoimintaansa, moraaliinsa ja tasapuolisuuteensa?

Hannu Tanskanen

Kyllä. Lähes poikkeuksetta maanpetturit ovat olleet homoja, Vasal briteissä, tämä nyt Guantanamossa oleva sotilas, Assagnen ja Snowdeninkaan ei kerrota tytöistä tykänneen.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring Vastaus kommenttiin #15

Tuo kuulostaa samalta kuin brittilehdet ennen 1. maailmansotaa: "ranskalaisen rappiotaiteen ihannointi aiheuttaa homoseksualismia, josta seuraa maanpetturuutta".

Assange, joka ei tykkää tytöistä, sai Ruotsissa raiskaussyytteen. Se ei sinällään todista puoleen tai toiseen, onhan syytettä sanottu lavastetuksi.

Silti, minusta on yksioikoista ajatella homouden aiheuttavan maanpetturuusalttiutta. Samaa sarjaa kuin "historian veriset miehet Napoleon, Stalin (ja tietty Putin) olivat lyhyitä" joten päätelmän mukaan lyhyet miehet ovat massamurhaajia. Kuinka uskottavaa se muka on, pituuskasvun, sotien ja massamurhien yhteys?

Sotien ja massamurhien kyllä, pituuskasvu ei kuulu yhtälöön.

Hannu Tanskanen Vastaus kommenttiin #17

Niin, en muista että olisi mediassa kerrottu, olivatko Assagnen raiskaamat naisia? Miksi Ruotsi lavastaisi?

Aikaisemmin tietenkin KGB kiristi sopivassa asemassa olevat homot vakoilijoiksi. Tuo kuvio lienee nyt muuttunut länsimaissa, jossa homous tuntuu olevan pikemminkin ansio kuin häpeä. Jotenkin vain noiden edustus maanpettureissa on huomattavan korkea, syytä en tiedä.

Hannu Tanskanen

Anteeksi, täältä katsoen vasemmalla.

Heikki Polojärvi

Linkeistä: kaikkihan mitä internetissä julkaistaan on totta, vai :? Kolumneja.. uskoo ken tahtoo.

Sitä en kiistä, etteikö kansainvälinen politiikka olisi likaista peliä, joka puolella. Siinä pelissä rehelliset ja suoraselkäiset torpataan armotta.

Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri

Täällä meilläpäin kaikki vadelmapensaat on leikattu maan tasalle ja sienimaastot urbanimaisemoitu. Ostin juuri eilen pakattujua herkkusieniä ja puolalaisia vadelmia kaupasta.

Toimituksen poiminnat