KissanKulmasta

BBC, The Guardian: USA-UK suunnitteli Syyrian valtausta jo 57 vuotta sitten

Yhdysvallat ja Iso-Britannia suunnittelivat Syyrian valtausta false flag -iskuja ja islamistisia militanttiliikkeitä käyttämällä jo 57 vuotta sitten, raportoivat BBC ja The Guardian. Artikkelit perustuvat vasta nyt esiin tulleisiin virallisiin asiakirjoihin, joissa salaista suunnitelmaa kuvaillaan.

Tarkoitus oli vallata maa lavastamalla mm. rajaloukkauksia Syyrian länsimielisten rajanaapurien Irakin ja Jordanian suuntaan, jotta miehitykselle saataisiin sopiva tekosyy . "Rajaloukkausten" jälkeen Irakin ja Jordanian armeijaat tunkeutuisivat Syyriaan.

Suunnitelmakuvauksessa luonnehditaan tapoja, joilla Syyria saataisiin näyttämään syylliseltä sabotaaseihin, väkivaltaan ja juonitteluun. Sekä Yhdysvaltain CIA:n että brittien SIS:in oli määrä käyttää erilaisia psykologisia että toiminnallisia keinoja jännityksen lietsomiseen Syyriassa.

Keinovalikoimaan kuului myös "Vapaan Syyrian Komitean" (Free Syrian Committee) rahoittaminen, erilaisten ääriliikkeiden tukeminen (esim. Muslimiveljeskunta Damaskoksessa sekä shiialainen Druze) ja kansannousujen nostattaminen Syyrian hajottamiseksi sisäisesti.

Valtauksen jälkeen salamurhattaisiin vaikutusvaltaisimmat poliittiset hahmot ja Syyria miehitettäisiin. Suunnitelman takana olivat brittien MI6 ja CIA. Suunnitelman hyväksyivät Yhdysvaltain silloinen presidentti Dwight E. Eisenhower sekä Ison-Britannian silloinen pääministeri Harold McMillan vuonna 1957.

Syyria kontrolloi öljyputkea, joka yhdisti tuolloin länsimielisen Irakin öljykentät Turkkiin.

Lopputuloksena oli määrä olla sirpaloitu, balkanisoitu Lähi-Itä, jonka pikkuvaltiot olisivat jatkuvassa etnisessä, uskonnollisessa ja poliittisessa kiistassa keskenään. Israel toimisi vahtikoirana alueella.

 

Kommentti:

Jotenkin kaikki kuulostaa nii-in tutulle, "vapaustaistelijaryhmien" nimiä myöten... viime aikaisista uutisista.

Hallituksetko muka ylläpitävät rauhaa maailmassa?

 

Lähde:

The Guardian: McMillan backed Syria assassination plot http://www.theguardian.com/politics/2003/sep/27/uk.syria1?cat=politics&type=article

 

Lue myös:

Brookings-instituutin raportti: Mitä polkua Persiaan? (Tähtäimessä Iran) http://riikkasoyring.puheenvuoro.uusisuomi.fi/90579-brookings-instituutin-raportti-mita-polkua-persiaan-tahtaimessa-iran

Maailma hullujen panttivankina - Syyria laajemmassa kuvassa http://riikkasoyring.puheenvuoro.uusisuomi.fi/148333-maailma-hullujen-panttivankina-syyria-laajemmassa-kuvassa

The Salon - Sidney Blumenthal: The neocon´s next war http://www.salon.com/2006/08/03/mideast_8/

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

En voi käsittää, että joku nykymaailmassa uskoo hallitusten puhuvan totta missään asiassa.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Pitää vain toivoa, että media olisi niin kattava, monipuolinen ja ammattimainen, että siihen voisi edes päällisin puolin luottaa.

Kirjoitin joskus Syyrian tragediasta heinäkuussa 2011. Silloin sain neuvoja, että nyt olisi puhuttava Breivikistä ja Norjan tragediasta. Syyrian ruumiskasat eivät olleet vielä kyllin suuria...

Kun tämä blogi käsittelee Syyrian aiempaakin historiaa, niin media pursuaa Malesia Airwaysin itäisessä Ukrainassa alas ammuttua matkustajakonetta ja Israelin iskuja Gazaan.

Ehkä kriisien takapirutkin paljastuvat, kunhan vapaa media jaksaa aikansa puurtaa?

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Sopii toivoa, että vapaa media jaksaa puurtaa.

Venäjää valmistellaan syylliseksi malesialaiskone-Ukraina -tapaukseen valtamediassa.

Ehdotin erästä mahdollista "vastateoriaa" Anton Nikolenkon blogin kommenteissa:

"Motiivipuolesta: Motiivi on myös NATO:lla/Yhdysvalloilla. Siviilikoneen ampuminen alas ja Venäjän syyttäminen siitä on käyttökelpoinen tapa yrittää saada Venäjä sidottua konfliktiin houkuttelemalla se Ukrainan alueelle.

Uusinta Afganistan I:stä, ikään kuin.

Jos koneen alas ampuminen saadaan pantua Venäjän niskoille (jo ennen kuin asia on edes tutkittu saati varma), Yhdysvaltojen on myös helpompi saada kansainvälistä tukea Venäjää vastaan asettamilleen uusille kauppapakotteille.
Ja jos Yhdysvallat saa tukea so. EU liittyy mukaan, Yhdysvallat on onnistunut estämään EU:ssa toimivia yrityksiä hyötymästä kaupallisesti amerikkalaisyritysten kustannuksella eli tekemällä kauppaa Venäjän kanssa tilanteessa, jossa amerikkalaisyritykset eivät voi sitä (suoraan) tehdä.

Myös NATO:n olemassaolo saa oikeutuksen. NATO tarvitsee konfliktitilanteita, jotta sen olemassa olon ja sen aiheuttamat kustannukset voi perustella maksajille (eli meille).

Täytyy myös muistaa, että Yhdysvallat/Bush lupasi Gorbatsoville, ettei NATO laajennu Ukrainaan, ja kuitenkin pyrkimys 1990-luvulta asti on ollut laajentua Ukrainaan ja Georgiaan.
Siitä tarkemmin esim. ex-CIA -analyytikko Ray McGovern Baltimore Sun-lehdessä
http://www.baltimoresun.com/news/opinion/oped/bs-e... "

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

RUSI, länsirahoitteinen The Royal United Services Institute vahvistaa epäsuorasti länsimaiden, NATO:n ja monikansallisten yritysten motiivit:

"A Game Change: Within days, however, the real debate will shift from one about producing the right evidence and culprits, to more about what can be saved from the rapidly-deteriorating relations between Russia and the West.

The tragedy will stain Russia’s relations with the world for years to come. Nations determined to keep on good terms with Russia – such as China or Vietnam which relies on Russian weapon supplies and wishes these to continue – will keep quiet. And there will always be some plausible deniability, giving other countries enough room for manoeuvre to avoid accusing Russia directly for this disaster. But the culprits for the crime will be pursued by international investigators and tribunals. And many Russian officials will be added to the ‘wanted’ lists of police forces around the world. The story will linger, and won’t be pretty for Russian diplomats.

Given the fact that the majority of the victims are European citizens, it is also getting increasingly difficult to see how France would be able to deliver the Mistral ships which Russia ordered for its navy, or how Britain could continue shielding Russia from financial sanctions. And, given the fact that scores of US citizens were also killed on the MH17 flight means that the US Congress will demand greater sanctions on Russia, making any improvement in relations with Washington highly unlikely."

koko teksti linkissä https://www.rusi.org/analysis/commentary/ref:C53C8...

eli tarkoitus on leimata Venäjä hirviöksi maailman silmissä (minkä huomaa muuten länsimedian otsikoistakin. Tyyli on epäammattimaista ja tunteisiin vetoavaa: "Putin killed my son!", "Russia killed our loved ones" jne) sekä hankkia tukea NATO:lle ja Yhdysvaltojen asettamille talouspakotteille

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Aika moni tässä (alla) blogissa käsitelty asia on toteutunut tai toteutumassa silmiemme edessä. Siksi mm. tätä Erkki Toivasen blogia kuuden vuoden takaa kannattaa joskus lukaista:
http://erkkitoivanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/4242...

Salaliittoteorioihin en ole riittävästi perehtynyt. On eri asia laajentua väkivalloin. Rauhanomaisesti ilman kiristystä, lahjontaa tai uhkalua tapahtuvat liitot voivat joskus olla myös hyvästä. :D

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Visakysymys: Mainitse yksi liitto, jota ei ole synnytetty uhkailemalla, kiristämällä tai lahjomalla (yhtään osapuolta). :D

Toimituksen poiminnat