KissanKulmasta

Israel ja Gaza - Sekavuus on ajan merkki

Veri lentää taas vaihteeksi Israelin suunnalla. Israelin kahdentoista heimon jälkeläiset ovat pommittaneet Gazaa, jossa asuvat "pahat palestiinalaiset terroristit". Luvatussa maassa on luvattoman väkivaltaista.

Se oli virallinen kanta radikaalisti yksinkertaistettuna ja lyhennettynä.

Ja kuten yleensä, virallinen kanta ei välttämättä pidä paikkaansa.

 

Israelin juutalaisen geneetikko Eran Elhaikin yhdessä McKusick-Nathans geneettisen lääketieteen instituutin tutkijoiden kanssa tekemä dna-tutkimus osoitti, että yli 95% Israelin juutalaisista ei ole geneettisesti sukua Palestiinan alkuperäiselle juutalaisväestölle vaan sen sijaan eurooppalaisille, ei siis Euroopan juutalaisille vaan nimenomaan eurooppalaisille.

Vielä tarkemmin: Israelin väestö on geneettisesti katsottuna niiden turkkilaisten jälkeläisiä, jotka asuvat nykyisellä Venäjän alueella Ukrainasta itään, Georgiasta pohjoiseen. Kasaarijuutalaiset ovat käännynnäisiä.

Tämä tekee Reininmaa-hypoteesista silppua. Rhineland-hypoteesin mukaan israelilais-kanaanilaiset heimot vaelsivat Eurooppaan jolloinkin kuudennella vuosisadalla pakoon Palestiinaa valloittavia muslimeja ja siirtyivät sitten Euroopasta hiljalleen Saksaan kunnes suuren syntyvyyden takia juutalaisia oli Euroopassa arviolta kahdeksan miljoonaa 1900-luvulla.

Elhaikin löydösten perusteella nykypäivän juutalaisilla ei ole mitään tekemistä muinaisten juudealaisten kanssa. Euraasian juutalaisten lähimmät sukulaiset löytyvät  Kaukasukselta ja Euroopan juutalaisten sukulaiset Italian ei-juutalaisista.

Brittiläisen Huddersfieldin yliopiston tutkijan Martin Richardsin dna-tutkimukset vahvistavat Elhaikin löydökset: Eurooppalaisia ovat. Eli Ashkenazi-juutalaiset olisivat käännynnäisnaisten ja Lähi-idästä kotoisin olleiden miesten ("arabien") jälkeläisiä.

 

Kommentti:

Tästä kaikesta näyttää seuraavan, että islamiin kääntyneet, alueelle jääneet palestiinalaiset olisivat lähimpänä raamatun juutalaisia heimoja ja että palestiinalaisten israelilaiset siirtomaaisännät ovat eurooppalaisperäsiä valloittajia. 

Ettei ole olemassa mitään juutalaista geeniä tai juutalaista perimää. Abrahamin pojat ovatkin eurooppalaisia, jotka muuttivat kasaarikäännynnäisten valtaamaan maahan.

Kunhan tieto Elhaikin löydöksistä leviää (riittävästi), keskustelu Israelin ja Palestiinan tilanteesta, siionismista, juutalaisten rodullisesta alemmuudesta arjalaisiin nähden ja sovittelemattomista ristiriidoista tulee saamaan aivan uusia ulottuvuuksia. Myös israelilaiset poliitikot joutuvat (niin toivon) luopumaan "jumala on antanut meille tämän maan" -perustelustaan.

Saksalaisetkin saanevat nyt kansakuntana luvan luopua katumusharjoituksistaan Hitlerin toisessa maailmansodassa suorittaminen hirmutekojen takia? Ehkä saksalaiset voisivat alkaa puhua "veljessodasta", "eurooppalaisten sodasta", "eurooppalaisten kansanmurhasta" tai uskonnollisiin eroavaisuuksiin perustuneista raakamaisuuksista, jotka olivatkin suoraa jatkoa katolisten ja protestanttien huonoja välejä tekosyynä käyttäneille valtataisteluille (kts. Euroopan 30-vuotinen sota 1600-luvulla), joita eliitti kävi keskenään?

Ja jos tarpeeksi kauas ajassa mennään, lienemme kaikki sukua toisillemme.

 

Lähteet:

Oxford Journals - Eran Elhaik et al: Highlight: Out f Khazaria - Evidence for "jewish genome" lacking  (linkin kautta pääsy varsinaisiin tutkimusteksteihin) http://gbe.oxfordjournals.org/content/5/1/75.full#ref-1

Live Science - Tia Ghose: Surprise: Ashkenazi jews are genetically European http://www.livescience.com/40247-ashkenazi-jews-have-european-genes.html

DNA GPS tracking with dr. Eran Elhaik (video) https://www.youtube.com/watch?v=NrJMYCroThw#t=11 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (48 kommenttia)

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Saapa nähdä, millaisia tunteenpurkauksia tämä kirvoittaa. Olen monesti huomannut, että kun käyttää sellaisia asiayhteyden kannalta välttämättömiä sanoja kuin juutalainen, Hitler, siionismi, Palestiina jne, ihmisten aivot ikään kuin lukittuvat.

==========

EDIT: Nobody should be a number: Names of those killed in Gaza
http://972mag.com/nobody-should-be-a-number-names-...

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Jos asteikolla etnisyyttä merkitään numerolla 1 ja uskonnollisuutta numerolla 10, mihin kohtaan asettaisit juutalaisuuden? Ja nyt EI saa sanoa "riippuu tapauksesta" tai "se vaihtelee".

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

En Tuomo ymmärrä kysymystäsi. Eihän uskonto ole etninen ominaisuus. Ei käännynnäisten rotu vaihdu uskontoa vaihtamalla.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Sama kysymys eri tavoin: onko juutalaisuus mielestäsi uskonto vai etninen ominaisuus, vai jotain siltä väliltä?

Käyttäjän ViiviPartanen kuva
Viivi Partanen Vastaus kommenttiin #7
Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros Vastaus kommenttiin #13

Partaselle. Juutalaisuus on uskonto. Juutalaiset ja palestiinalaiset, arabit, muselmaanit siis, ovat serkuksia, Abrahamista lähtöisiä.
Parasta olisi, jos naapurit ei perheriitoihin puuttuisi.

Käyttäjän ViiviPartanen kuva
Viivi Partanen Vastaus kommenttiin #14

Parasta olisi, jos todellakaan muut eivät sotkeutuisi, koska muilla on isommat pommit!

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring Vastaus kommenttiin #7

Enemmän uskontoa, kulttuuria ja identiteettiä kuin rotua.

Markus Lehtipuu

Itse asiassa juutalaiset ovat vain YKSI niistä 12 heimosta, joten ne 11 kadonnutta heimoa ovat nyt erinäisiä kansakuntia eri puolilla maapalloa. Itse ennustaisin ja arvaisin, että armenialaiset ovat yksi näistä kadonneista heimoista. TAi sitten ei.

Juutalaisuus ei kuitenkaan ole geneettinen ominaisuus vaan jotakin muuta: kokonaisuus, jossa on uskontoa, perinnettä, sukulinjausta, tapoja ja identiteettiä.

Käyttäjän JuhaKinnunen kuva
Juha Kinnunen

Tarkoitatko, että he, joita nykyisin kutsutaan juutalaisiksi, ovat yhden Jaakobin pojan jälkeläisiä? Eli Juudan.

Juudasta sanotaan 1. Moos 49:10: "Ei siirry valtikka pois Juudalta eikä hallitsijansauva hänen polviensa välistä, kunnes tulee hän, jonka se on ja jota kansat tottelevat".

Tämä viitannee Uuden testamentin tapahtumiin.

Judaismi ja juutalaisuus eivät ole todellakaan yksyhteen.

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Palestiinan muslimivalloituksen aikoina paikallinen juutalaisväestö suhtautui muslimivalloittajiin varsin myönteisesti pitäen heitä vapauttajina bysanttilaisten sorrosta.

Mitään juutalaisväestön joukkopakoa ei siis liene tapahtunut 600-luvulla keski-eurooppaan.

Osa valloitetun Palestiinan juutalaisista kääntyi ehkä islaminuskoon aikojen kuluessa.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Veikkaisin, että alueelle jääneestä väestöstä osa on kääntynyt opportunistisesti, osa aidosti ja osa on käännytetty pakolla. Aina sen mukaan, mitä uskontoa kulloinenkin valloittaja on tunnustanut.
Niinhän se yleensä menee.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Pahat hamasilaiset iskevät palestiinalaisten selän takaa.
Israelin ja palestiinalaisten alueelle yksi valtio ja nimeksi tulkoon Juudea. Ennen sitä hamas ajettakoon saharaan.

Käyttäjän PekkaVeistola kuva
Pekka Juhani

Riikalla on nyt kaksi ristiriitaista linkkiä. Toisessa sanotaan että askenasit ovat turkista ja toisessa että he ovat euroopasta.

Tämä askenasi-kasaari-turkki-versio on hyvin suosittu uusnatsien ja islamistien keskuudessa. Sillä saadaan perusteltua juutalaisten vainoaminen ja se ettei heillä ole kotimaata.

Oikeasti juutalaisia asui jo euroopassa, afrikassa, lähi-idän eri maissa ja intiassa, kun kasaarien eliitti kääntyi juutalaisuuteen, todennäköisesti juutalaisten toimesta. Erään espanjalaisen juutalaisen asiakirjoista löytyy mainintoja siitä että kazaarit olisivat kääntyneet juutalaisuuteen. Tekeekö se tästä espanjalaisesta juutalaisestakin kasaarin?

Juutalaiset ovat olleet aina monikulttuurinen kansa ja siihen ovat olleet kaikki tervetulleita. Kääntyneitä on ollut eri kansoista. Silti heillä on myös geenilinja lähi-itään.

Juutalaiset ovat alunperin lähtöisin Israelista ja Juudeasta ja Jerusalem on ollut aina vain heidän pääkaupunkinsa. Se ei ole ollut koskaan kenenkään muun pääkaupunki eikä alueelle ole kukaan muu perustanut itsenäistä valtiota.

Roomalaiset nimesivät Juudean latinalaisella versiolla nimestä filistea, juutalaisten muinaisten verivihollisten mukaan. Nimeksi tuli palestiina. Tarkoitus oli hävittää juutalaisten muisto maan päältä kansanmurhan päätteeksi. Termi filistea tarkoittaa muuten maahantunkeutujaa, tunkeutumista, lävistämistä. Alkuperäiset filistealaiset olivat Kreetasta ja muilta meren saarilta ja heitä nimitettiin tunkeutujiksi. Samanlaisia maahantunkeutujia ovat nämä arabit joita nimitetään tällä tunkeutumista kuvaavalla termillä. Se että ns. palestiinalaiset olisivat alkuperäisiä asukkaita on sikälikin outoa, koska termi palestiina on latinaa eikä arabiaa. Arabeilla ei ole omaa nimeä tälle alueelle koska he eivät ole sieltä lähtöisin. Arabit ovat lainanneet sen latinasta, roomalaisilta.

The True Identity of the So-called Palestinians
http://www.imninalu.net/myths-pals.htm

"Palestinians are the newest of all the peoples on the face of the Earth, and began to exist in a single day by a kind of supernatural phenomenon that is unique in the whole history of mankind, as it is witnessed by Walid Shoebat, a former PLO terrorist that acknowledged the lie he was fighting for and the truth he was fighting against:
The True Identity of the So-called Palestinians

“Why is it that on June 4th 1967 I was a Jordanian and overnight I became a Palestinian?”
“We did not particularly mind Jordanian rule. The teaching of the destruction of Israel was a definite part of the curriculum, but we considered ourselves Jordanian until the Jews returned to Jerusalem. Then all of the sudden we were Palestinians - they removed the star from the Jordanian flag and all at once we had a Palestinian flag”.
“When I finally realized the lies and myths I was taught, it is my duty as a righteous person to speak out”.

"There are no differences between Jordanians, Palestinians, Syrians and Lebanese. We are all part of one nation. It is only for political reasons that we carefully underline our Palestinian identity... yes, the existence of a separate Palestinian identity serves only tactical purposes. The founding of a Palestinian state is a new tool in the continuing battle against Israel".

- Zuhair Muhsin, military commander of the PLO and member of the PLO Executive Council -

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Turkkihan on osa Euroopan mannerta.

Käyttäjän PekkaVeistola kuva
Pekka Juhani

Kulttuurisesti se ei ole koskaan ollut eurooppaa. Raja menee Kreikan ja Turkin välissä. Mutta se ristiriita on tässä:

"The finding should thoroughly debunk one of the most questionable, but still tenacious, hypotheses: that most Ashkenazi Jews can trace their roots to the mysterious Khazar Kingdom that flourished during the ninth century in the region between the Byzantine Empire and the Persian Empire, Richards and Ostrer said."

Eli askenasien yhteys kasaareihin kumotaan tässä artikkelissa?

Mutta jos väitteesi tiivistäisi yhteen niin väität että juutalaiset jotka ovat siirtyneet lähi-itään, afrikkaan ja eurooppaan jo ennen ajanlaskun alkua ja sen jälkeen varsinkin vuodesta 70 alkaen, ovat haihtuneet savuna ilmaan.

Tätä väitettä en usko.

Tuo tutkijakaan ei väitä näin oikeasti jos luet hieman tarkemmin mitä hän kertoo muualla tästä aiheesta. Hänhän puhuu myös siitä että ei ole olemassa jotain yhtä kansakuntageeniä vaan kaikki ihmiset ovat samaa.

Hän sanoo mm. näin:

"We conclude that the genome of European Jews is a tapestry of ancient populations including Judaised Khazars, Greco-Roman Jews, Mesopotamian Jews and Judeans," says Elhaik.

Eli eurooppalaisten juutalaisten genomissa on alkuperäistä juudealaista pätkää. Eivät he ole mihinkään haihtuneet edes Euroopasta.

Juutalaisia on levinnyt myös muualle ja heitä on tutkittu myös http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4278013,...

Lisäksi ihmettelen sitä että miksi hyppäät suoraan muslimeihin joilla vain on oikeus asua maassa. Ovatko muslimit jokin erityisen rakas uskontoryhmä sinulle.

Entäs juutalaisina pysyneet juutalaiset ja kristinuskoon kääntyneet juutalaiset. He ovat paljon alkuperäisempiä kuin muslimit.

Muslimeiksi kääntyneet juutalaiset eivät enää ole juutalaisia. Israel on nimenomaan juutalaisten maa. En ole nähnyt kristittyjen enää vaativan tätä aluetta itselleen vaikka se on kristinuskon syntypaikka. Ulkopuolella syntynyt islaminuskoinen maailma sen sijaan vaatii aluetta itselleen ilman mitään järjellistä perustetta. Luin juuri erään Osmanien jälkeläiseksi itseään väittävän turkkilaisen vaativan Israelia heille. Kyseessä on tunkeutujauskonnon uskonnollispoliittinen näkemys koko maailman valtaamisesta ja varsinkin menetettyjen alueiden palauttamisesta islamin haltuun.

Ja miksi tarvitaan maa juutalaisille. Siksi että maailma saa vähän väliä päähänsä tuhota heidät, kuten Pat Condell asian tiivistää:

http://youtu.be/HHC8KC5cLs8

Oikeasti alueelle pitäisi soveltaa alkuperäistä mandaattia jossa jordanin länsipuoli on juutalaisten ja itäpuoli eli Jordania arabien ja muslimien. Sillä tavalla Israel saa rajat jotka ovat sille turvalliset ja jatkuva vainoaminen vihdoin loppuu.

Toinen vaihtoehto on tietysti se että muslimit lakkaavat vaatimasta juutalaisten tuhoamista. Siihen en tällä hetkellä usko.

Loppupäätelmäni on se että juutalaiset ovat lähtöisin Juudeasta ja sen alkuperäisiä asukkaita.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring Vastaus kommenttiin #40

Kulttuurisesti Turkki on Aasiaa, maantieteellisesti Euroopan mannerta so. mikään maantieteellinen este (kuten valtameri) ei ole estänyt kansainvaelluksia.

Eivätkä kulttuuriset erotkaan ole estäneet sitä, että esim. Konstantinopolissa oli suuria vähemmistöryhmiä (juutalaiset, kristinuskon eri lahkot jne).

---
""We conclude that the genome of European Jews is a tapestry of ancient populations including Judaised Khazars, Greco-Roman Jews, Mesopotamian Jews and Judeans," says Elhaik.

Eli eurooppalaisten juutalaisten genomissa on alkuperäistä juudealaista pätkää. Eivät he ole mihinkään haihtuneet edes Euroopasta."

Kuka väitti heidän haihtuneen? Kysehän on sekoittumisesta, jonka jälkeen voidaan sanoa kaiken olevan "yhtä ja samaa". Josta syystä tuhoamisvaatimus olisi epärealistinenkin.

---

Miksi hyppään muslimeihin? Koska Israel-Palestiina -kiista on myös uskonnollinen kiista. Jotka ovat aivan jonninjoutavia.

Käyttäjän PekkaVeistola kuva
Pekka Juhani Vastaus kommenttiin #46

Uskonnon ja politiikan sekoittaminen on erityisen huono vaihtoehto. Siitä on euroopassakin kokemuksia ja pääasiassa huonoja. Onneksi meillä on uskonnonvapaus nykyään. Näen tämän uskonnon ja politiikan sekoittamisen islamin kohdalla ongelmaksi edelleen.

Juutalaisten tuhoaminen perustuu sekä genetiikkaan, heidän uskontoonsa ja juutalaiseen kulttuuriin. Kuten sanoin, eivät juudealaiset geenit ole mihinkään kadonneet. Se riittää monelle tuhoamiseen, toisille riittää pelkkä juutalainen kulttuuri.

Jos joku väittää ettei toista holokaustia enää voi tapahtua, ei tiedä mitä muslimit juutalaisista arabiaksi puhuvat.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring Vastaus kommenttiin #49

No vihdoinkin edes jotain sinnepäin!

Olin pettynyt, kun kukaan ei tarttunut siihen näkökulmaan, jota kommentissa vihjailen eli että meneillään on edelleen se sama kuvio, jossa eri eturyhmät tappelevat etupiireistään (vrt. Euroopan 30-vuotinen sota) ja sotkevat siihen mukaan sivulliset siviilit. Kaikkea vihanlietsontaan kelpaavaa käytetään luomaan vihollinen/uhkakuva, johon negatiiviset tunteet voidaan kohdistaa sen sijaan että kritisoitaisiin esim. hallitusten toimintaa.

Miksi näihin tällaisiin asioihin ei ole saatu ratkaisua?

Mahdollisesti koska ratkaisua ei ehkä edes haluta.

Hallitukset siinä kuin erilaiset järjestöt menettävät työnsä, jos ongelma/konflikti ratkaistaan.

Eturyhmät joutuisivat neuvottelemaan ns. kansan kanssa eivätkä keskenään. Tinkimisen tulokset saattaisivat olla huonommat kuin välimiesten kanssa neuvoteltuna.

Eikö esimerkiksi Israelin kaasukentästä isohko osa sijaitse palestiinalaisten tonteilla?

Haluavatko öljyntuottajamaat Israelin energiaomavaraisuutta?

Mitkä monikansalliset energiayhtiöt ovat sekaantuneet löydön hyödyntämiseen?

jne.

Kysymyksiä olisi paljon.

Pentti Järvi

Jarmo Lauros oli tähän mennessä ainoa, joka kommentoi otsikkoa. Muut puhuvat aidan seipäistä.

Käyttäjän AnttiMikkola1 kuva
Antti Mikkola

RS:" yli 95% Israelin juutalaisista ei ole geneettisesti sukua Palestiinan alkuperäiselle juutalaisväestölle vaan sen sijaan eurooppalaisille"

Luku kuulostaa epäilyttävän suurelta kun otetaan huomioon, että 800 000 juutalaista on muuttanut Israeliin pelkästään arabimaista karkuun yltynyttä vainoa Israelin perustamisen jälkeen. Nämä juutalaiset ovat varmasti käytännössä samaa etnisyyttä kuin maat joista ovat lähteneet.

Se, mitä tiedetään varmasti on, että juutalaisilla on kaikista kansoista pisin yhtäjaksoinen kontakti Palestiinan alueeseen. Heitä on asunut siellä keskeytyksettä vanhan testamentin ajoista alkaen.

RS:" Myös israelilaiset poliitikot joutuvat (niin toivon) luopumaan "jumala on antanut meille tämän maan" -perustelustaan."

Ei Jumala sentään maata heille antanut vaan Kansainliitto. Ensimmäisen maailmansodan jälkeisiä päätöksiä ei ole missään kansainvälisessä elimessä kumottu, joten juutalaiskansalla on kaikki laillinen oikeus asuttaa vanhan mandaatti-Palestiinan alueella. Asuttaminen ei saa loukata siviilioikeuksia tai uskonnon harjoittamista, mutta muuten ensimmäisen maailmansodan voittajavallat antoivat Palestiinan juutalaisille asutettavaksi.

Ironista kyllä nykyisin näitä päätöksiä väitetään mitättömiksi mitä mielikuvituksellisimmilla syillä. Amos Oz tiivisti hyvin miten antisemiitit ovat aina juutalaisten perässä tekivät nämä mitä tahansa:

"Out there, in the world, all the walls were covered with graffiti: 'Yids, go back to Palestine,' so we came back to Palestine, and now the worldatlarge [sic] shouts at us: 'Yids, get out of Palestine.'"
A Tale of Love and Darkness (2003)

Siinä kun ensimmäisen maailmansodan voittajavalloille juutalaiskansan (muita suurempi) yhteys Palestiinaan oli vielä historiallinen selviö niin sadassa vuodessa totuus on öljyrahoilla maksetun propagandan avulla saatu käännettyä päälaelleen ja palestiinalaisista, joiden kansallinen identiteetti syntyi lähinnä sionismin sivutuotteena saatu alueen ikiaikaisia perillisiä. Koettu totuus on saatu väännettyä niin perverssiksi versioksi oikeasta totuudesta, että edes sen ehdottaminen että juutalaiskansalla olisi oikeuksia Palestiinaan saa jo aikaan usein epärationaalisen raivonpurkauksen. Tässäkin blogikirjoituksessa heitä solvataan aivan lonkalta siirtomaaisänniksi ja perään ihmetellään jotain aivolukkoa jos joku tästä närkästyy.

Josko nyt juutalaiset saataisiinkin ajettua uudestaan Palestiinasta niin pian sama porukka huutaisi heille lähtöä missä nyt ikinä olisivatkin.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Olinko ymmärtävinäni oikein,että tulkitsit raamattua historian kertojana?

Käyttäjän AnttiMikkola1 kuva
Antti Mikkola

"Olinko ymmärtävinäni oikein,että tulkitsit raamattua historian kertojana?"

Ymmärsit väärin. Kyllä asia on varmistettu ihan konventionaalisin historiantutkimuksen keinoin.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

"Ei Jumala sentään maata heille antanut vaan Kansainliitto."

Tiedän. Netanyahu ei näytä tietävän.

Käyttäjän AnttiMikkola1 kuva
Antti Mikkola

En tiedä mihin Netanyahun puheeseen vetoat, mutta on toki mahdollista, että on käyttänyt raamatullisia kielikuvia. Edellinen netistä näkemäni Netanyahun kommentti ainakin kyllä osui naulan kantaan kun hän kertoi Israelin ohjuspuolustuksen olevan sitä varten, että he suojelevat sillä siviileitä Hamasin ohjuksilta. Hamas taas käyttää siviileitä suojellakseen terroriohjuksiaan. Hyvin kiteytetty!

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Kansainliiton myöntämään mandaattiin sisältyi myös oikeus määritellä rajoja:
"Whereas the Principal Allied Powers have agreed, for the purpose of giving effect to the provisions of Article 22 of the Covenant of the League of Nations, to entrust to a Mandatory selected by the said Powers the administration of the territory of Palestine, which formerly belonged to the Turkish Empire, within such boundaries as may be fixed by them; and ..."
http://avalon.law.yale.edu/20th_century/palmanda.asp

YK:n vuoden 1947 jakoehdotus on yhä relevantti asiakirja, johon kumpikin osapuoli viittaa itsenäisyysjulistuksissaan.
http://www.mfa.gov.il/mfa/foreignpolicy/peace/guid...
http://unispal.un.org/UNISPAL.NSF/0/6EB54A389E2DA6...

Israel ei puolestaan ole esittänyt kansainvälisoikeudellisesti kestäviä perusteluita miehitettyjen alueiden juutalaisasutukselle. Tämä seikka on ollut tiedossa jo vuodesta 1967 ja siinä suhteessa poliittisen vastuun kantaa Israelin valtio.
http://www.soas.ac.uk/lawpeacemideast/resources/fi...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän AnttiMikkola1 kuva
Antti Mikkola

YK:n jakoehdotusta voidaan toki pitää sikäli historiallisesti edelleen pätevänä asiakirjana, että yhä konfliktin ratkaisu nähdään kiistellyn alueen jakamisena.

Kalevi Kämäräisen mielestä taas on olemassa lainopilliset perustelut sille miksi vain islaminuskoiset saisivat asuttaa Länsirantaa. Meistä muista monet näkevät sellaisen tuulahduksena pimeämmiltä vuosikymmeniltä riippumatta siitä onko sen taustaksi diktatuurimaiden edustajat määräylivoimallaan tehneet julkilausumia.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #52

Mikkola ei tainnut lukea linkittämääni Israelin ulkoministeriön arviota vuodelta 1967.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän AnttiMikkola1 kuva
Antti Mikkola Vastaus kommenttiin #54

Olet arvion jo muutamia kertoja postaillut. Toisaalta taas muistiossa lähinnä veikkaillaan ulkomaiden reaktioita, ei sitä ovatko ne oikeutettuja.

Siirtokunnat, joista muistiossa puhutaan olivat kaikki olleet juutalaisten asuma-alueita ennen vuotta 1949. Ensimmäinen siirtokunta (josta muistio puhuu) Kfar Etzioninin koko väestö oli murhattu arabien toimesta, joten sitä ei voida pitää arabialueena. Samoin kaikki muutkin tuohon aikaan rakenteilla olleet siirtokunnat olivat etnisesti puhdistettuja alueita, joihin tehtiin paluu.
http://en.wikipedia.org/wiki/Kfar_Etzion_massacre


On May 13, 1948, when the village surrendered, 127 Jewish inhabitants were massacred by the Arab Legion or local village irregulars or both. The other villages surrendered the next day. The inhabitants were taken prisoner and the homes were plundered and burned.[6]

Kalevi Kämäräinen postasi siis mielenkiintoisen muistion, joka osoittaa Israelin siirtokuntatoiminnan juurien olevan nimenomaan 1949 puhdistuksissa menetettyjen kotien takaisin saaminen.

Muualla Jordanin laaksossa tapahtuvaa asutustoimintaa kohtaan muistio ottaa selvä kannan, että se ei voi tapahtua vastoin Haagin sopimuksen kieltoa yksityisomaisuuden takavarikoinnista. Näin on pääosin muistiota noudatettukin, vaikkakaan ei riittävän hyvin ja siirtokuntia on perustettu myös yksityisille tai yksityisiltä epärehellisesti saaduille maille. Aloitteen tekijänä ovat kuitenkin olleet yksityiset ihmiset, ei Israelin valtio.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #55

Tässä tehdään selkeä oikeudellinen arvio perusteluineen:
"From the point of view of international law, the key provision is the one that appears in the last paragraph of Article 49 of the Fourth Geneva Convention. Israel, of course, is a party to this Convention. The paragraph stipulates as follows:
“The occupying power shall not deport or transfer parts of its own civilian population into the territory it occupies”.

The Commentary on the Fourth Geneva Convention prepared by the International Committee of the Red Cross in 1958 states:
This clause was adopted after some hesitation, by the XVIIth International Red Cross Conference. It is intended to prevent a practice adopted during the Second World War by certain Powers, which transferred portions of their own population to occupied territory for political and racial reasons or in order, as they claimed, to colonize those
territories. Such transfers worsened the economic situation of the native population and endangered their separate existence as a race.

The paragraph provides protected persons with a valuable safeguard. It should be noted, however, that in this paragraph the meaning of the words “transfer” and “deport” is rather different from that in which they are used in the other paragraphs of Article 49, since they do not refer to the movement of protected persons but to that of nationals of the occupying Power.

The prohibition therefore is categorical and not conditional upon the motives for the transfer or its objectives. Its purpose is to prevent settlement in occupied territory of citizens of the occupying state. If it is decided to go ahead with Jewish settlement in the administered
territories, it seems to me vital, therefore, that settlement is carried out by military and not civilian entities. It is also important, in my view, that such settlement is in the framework of camps and is, on the face of it, of a temporary rather than permanent nature."

Muuta aluetta kuin Gush Etzionia koskee tämä alkuhuomio sivulla kaksi:
"Even if we settle an army and not civilians, we must, from the point of view of international law, have regard to the question of ownership of the land that we are settling."
http://www.soas.ac.uk/lawpeacemideast/resources/fi...

Valtaosa Länsirannan juutalaisasutuksesta on siviilejä.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Melko fundamentalistisen rasistinen blogimerkintä tämä.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Melko fundamentalistisen rasistinen blogimerkintä tämä, sanot.

Todellako? "Ja jos tarpeeksi kauas ajassa mennään, lienemme kaikki sukua toisillemme."

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Niinpä niin, mutta sinä katsoit tarpeelliseksi uhrata paljon aikaa ja vaivaa todistaaksesi, etteivät israelilaiset oikeasti ole juutalaisrotuisia.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring Vastaus kommenttiin #36

Kerroin Israelin juutalaisen geneetikon tekemästä työstä ja hänen johtopäätöksistään. Mainitsen toisen tyypin tutkimusten vahvistavan israelilaisgeneetikon johtopäätöksiä.

Kommentissa totean näyttävän siis siltä, että ns. juutalaiset ovat eurooppalaista alkuperää.

Ja meikä-eurooppalaisesta tulee siis rasisti sanoessani juutalaisten olevan juutalaisen geneetikon tutkimusten perusteella eurooppalaista alkuperää.

Joo-o. Kai sinulla tässä joku logiikka on vaikken sitä tavoitakaan.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #37

"Kai sinulla tässä joku logiikka on vaikken sitä tavoitakaan."

Se tavoittamattomuutesi ei ole minun vikani.

Katsoit tarpeelliseksi kaivella esiin tutkimustuloksia todentaaksesi rodullisia alkuperiä ja ilmeisesti näit sen eteen vaivaa. Miksi sellainen on niin oleellista? Miksi geneettinen rotu on sinulle merkityksellistä?

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #39

Ehkä koska Israelin juutalainen geneetikko on asiaa selvittänyt?

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring Vastaus kommenttiin #39

Geneettinen rotu on tässä oleellista sikäli, että jos sitä geneettistä rotua ei ole olemassa tähän astisten uskomusten laisena, monilta perusteina käytetyiltä väittämiltä putoaa pohja pois. Minkä pitäisi siirtää keskustelua uusille urille, toivon mukaan järkevämpään ja tasapainoisempaan suuntaan.

Myös se mahdollisesti auttaa muistamaan, että ihmiset ovat yksilöitä, ettei ole olemassa kansanluonnetta tai kansallisesti periytyviä ominaisuuksia.

Suomalaisia sanotaan esim. ahdistuneiksi, masentuneiksi, synkiksi, puhumattomiksi, sisäänpäin kääntyneiksi jne.
Samaan aikaan näin sanovat ihmiset puhuvat hitaista hämäläisistä, vakaista ja kiivaista pohjalaisista, lupsakoista savolaisista, puheliaista karjalaisista, koppavista ruotsinkielisistä, teeskentelevistä helsinkiläisistä jne huomaamatta mitään ristiriitaa ajattelussaan.

Tai että yleistäminen voi olla vaarallista.

Käyttäjän PekkaVeistola kuva
Pekka Juhani Vastaus kommenttiin #37

Se oli hieman erikoista että hyppäsit juutalaisina pysyneiden juutalaisten ja kristityiksi kääntyneiden juutalaisten yli muslimeihin. Islam ei ole edes lähtöisin tuolta alueelta. Juutalaisuus ja kristinusko ovat syntyneet siellä.

Käyttäjän rauhanprosessi kuva
Tom Nylund

"Who are the Jews? For more than a century, historians and linguists have debated whether the Jewish people are a racial group, a cultural and religious entity, or something else. More recently, scientists have been weighing in on the question with genetic data. The latest such study, published today in the American Journal of Human Genetics, shows a genetic connection among all Jews, despite widespread migrations and intermarriage with non-Jews. It also apparently refutes repeated claims that most Ashkenazi Jews are descended from Central Europeans who converted to Judaism 1000 years ago."

http://news.sciencemag.org/europe/2010/06/tracing-...

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Tässä on hyvä muistuttaa siitä, minkä jokainen toimittaja tietää: Joka väitteelle löytyy tieteellistä tukea samoin kuin tieteellisesti todistettu vastaväite.

Artikkelisi näytti olevan vuodelta 2010, minun oli vuodelta 2012.

Tiede/totuus on päivittyvä asia, eikä koko totuus mistään asiasta ole koskaan yhden henkilön tai yhden ryhmän hallussa.
Kenelläkään ei ole totuuden monopolia.

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Sekavuus on ajan merkki ainostaan niille tahoille jotka haluavat sekavuutta luoda,tai vaikutelman sekavuudesta !
En näe Israelin osalta minkäänlaista sekavuutta,sen sijaan valtiot siinä ympärillä eivät muuta olekaan,,esim.syyria !

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Tämän filminpätkän loppupuolella on hyvä kysymys.
http://www.britishpathe.com/video/palestine-bombin...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän PekkaVeistola kuva
Pekka Juhani

Siihen on selkeä vastaus. Silloin kun Israelilla on rajat jotka se kokee turvalliseksi ja ennen kaikkea silloin kun muslimit lakkaavat vaatimasta juutalaisia tapettavaksi.

Perjantaisin Al-Aqsassa saarnataan tekstejä jotka ovat tuttuja natsisaksasta. Samaa tehdään Iranissa ja ympäröivissä arabimaissa. Muslimiveljeskunnan idoli on Adolf Hitler. Miten näiden ihmisten kanssa voi tulla kukaan toimeen?

Juutalaisvaltio jonka juutalaiset kokevat turvalliseksi tarvitaan siksi, koska maailma saa vähän väliä päähänsä tappaa heidät, kuten Pat Condell asian sanoo:

http://youtu.be/HHC8KC5cLs8

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Selkeä vastaus on siis rauhansopimus.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Susanna Kaukinen

Arjalainen sanan kantasana on orja. Kts. wiktionary ja etymologia.

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka

"Brittiläisen Huddersfieldin yliopiston tutkijan Martin Richardsin dna-tutkimukset vahvistavat Elhaikin löydökset: Eurooppalaisia ovat. Eli Ashkenazi-juutalaiset olisivat käännynnäisnaisten ja Lähi-idästä kotoisin olleiden miesten ("arabien") jälkeläisiä."

Jotkut väittävät eurooppalaisen yhteyden juurien olevan osin suomalaiset.

Atskenasijuutalaisia pidetään kasaarien jälkeläisinä ja kasaareita pidetään suomalaisten-turkkilaisten jälkeläisinä. En ota kantaa väitteen paikkansapitävyyteen, mutta tätä mieltä jotkut asiaan perehtyneet näyttäisivät olevan.

http://www.kavkazcenter.com/eng/content/2005/10/07...
http://www.iahushua.com/JQ/factsR3.html
http://educate-yourself.org/cn/zionistisraelclaimu...
http://www.sunray22b.net/ashkenazi_jews_are_khazar...

Ja jotkin tahot ovat taas sitä mieltä, että tämä kasaarien/atskenasien suomikytkös on vain juutalaisten yritys liittää itsensä eurooppalaiseen kansaan.

http://www.ensignmessage.com/archives/finland.html

Käyttäjän AnttiMikkola1 kuva
Antti Mikkola

"Tästä kaikesta näyttää seuraavan, että islamiin kääntyneet, alueelle jääneet palestiinalaiset olisivat lähimpänä raamatun juutalaisia heimoja ja että palestiinalaisten israelilaiset siirtomaaisännät ovat eurooppalaisperäsiä valloittajia.

Ettei ole olemassa mitään juutalaista geeniä tai juutalaista perimää. Abrahamin pojat ovatkin eurooppalaisia, jotka muuttivat kasaarikäännynnäisten valtaamaan maahan."

+++ Mielestäni paljon tärkeämpää on henkinen ja kulttuurinen perintö, mitä kukin katsoo edustavansa. En voi varmuudella kenestäkään suomalaisestakaan sanoa, että hän on varmasti vain suomalaista alkuperää eikä esim. naapurista tulleen viikinkivalloittajan jälkeläinen.

Israelin juutalaisista on nettitietosanakirjan mukaan:

Ethnic Makeup of Jewish Population of Israel[23]
TOTAL 5,818,000 100%
Mizrahi Jews and Sephardic Jews 2,721,000 50.2%
Beta Israel (Ethiopia) 130,000 2.2%
Ashkenazi Jews 2,767,000 47.5%

On vaikea käsittää, mistä revitään väite 95%:n sukulaisuudesta "eurooppalaisille"?

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Esittämiäsi huomioita sivuan ainakin kommenteissa 34, 35 ja 47.

Toimituksen poiminnat