KissanKulmasta

Laukauksia

Keskiviikkona 24.6 noin klo 16.40 kuului Virranniemen suunnalta 6 laukausta. Laukaukset tulivat nopeasti mutta epäsäännöllisesti. Mieheni, joka oli toisella puolen taloa kuin minä, lähempänä, sanoo että hänestä äänet kuulostivat kahden eri aseen ääniltä. Itse ajattelin teloitusta.

Soitimme hätäkeskukseen. He sanoivat laukausten äänien epäilemättä kuuluneen ampumaradalta.

On rauhoitusaika. Ampumarata on päinvastaisella suunnalla.

Jos nyt joku marjastaja törmää jonkun ihmispolon jäänteisiin Virranniemellä, ei tarvita Hercule Poirotia ajankohdan selvittämiseen.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän juhaa kuva
Juha Aaltonen

Mitäs jos ottaisit jotain rauhoittavaa... Tuota mielikuvituksen lentoa voisi myös hieman rauhoitella...

RS: mielikuva syntyy kun syntyy, miten lie sitten syntyneekin. Ampumaradalla ammuttiin seuraavana päivänä eikä sitä edes noteeraa, niin tottunut siihen on.

Hannu Rainesto

Kaiku, metsässä kaikuu. Laukausten suuntaa on vaikea arvioida... Telottaminen on nyt luitenkin jo arkipäivää, olemmehan valinneet oikeistolaisuuden eli sofistikoidun telotuksen elämäntavaksemme. Telottamine tapahtuu monella tapaa, yksi parhaista on syrjäyttäminen, toinen oikeusmurhata ja kolmas lekitmoida valhe totuudeksi, kuten pääministertimme ja Keskustapuolue tekee. Lääkelaitoksen telottaminen ja 640 Ihmisten pakkosiirrot on yksi pahimmista nykyhetkessä.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

On hienoa, etteivät pojat ole vielä kokonaan unohtaneet miehen elämää ja nallipyssyjä, vaikkeivat kiihottuisi ruudinhajusta kuin kersantti Jyrki Kasvi...

RS: mitkä pojat? Täällä päin ei muilla ole lapsia ja kesämökkialuekin on eri suunalla. Toivottavasti silti olivat vaan nallipyssyjä. Vissiin jotain uutta mallia kuitenkin, minun nallipyssyssä oli ihan erilainen ääni.

rane (nimimerkki)

herää vaan kysymys, pystytkö sä edes erottamaan aseen ääntä vaikkapa tynnyreiden kolinasta?

RS: no en hitolla pysty! Aina kun ampumaradalla ammutaan tai on hirvijahti käynnissä maillamme, luulen että siellä on marimba-orkesteri :D

Marsarug (nimimerkki)

Liekkö kyseessä ollut, ko. tyypin harjoitukset ennen varsinaista:

http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Mies+ampui+Heinävedellä+juhannusaattoyönä/1135247069171

Tynkä-Karjalan Antti (nimimerkki)

Ase- ja nettihysteria tuntuvat menevän älyttömyyksiin.

RS: niin...kyllä se on parempi katsoa pois päin vaan ja laittaa kädet korville. Jos se vaikka sillä menisi ohi? Väkivalta.

Harri Lehtimäki Hki (nimimerkki)

80-luvulla ammuskeltiin koko iltapaäivä haulikoilla kiekkoa Nummi-Pusulassa kaverin mökkiä vastapäätä olevalla hakkuaukealla. Kukaan ei tullut kyselemään mitään, vaikka jokunen autokin siitä kylätietä pitkin meni ohitse. Nykyään ollaan tosiaan hermoheikkoja pikku paukutteluista. En edes uskaltaisi lähteä paukuttelemaan nykyään mihinkään, Karhukoplahan sieltä tulisi ja rynnisi niskaan ja syytteet päälle!

RS: ammuskelin nuorempana itsekin, valvotusti. Jos on hermoheikkoutta huolestua laukauksia kuullessaan -kun ei ole metsästysaika- niin sitten olen hermoheikko.

Lauri Yrjölä (nimimerkki)

Uuden Valamon munkit treenasivat heterodoksien torjuntaa hirvikiväärein?

Q (nimimerkki)

6. Onko hysteriaa olla huolissaan lähimmäistensä hengestä? Onko hysteriaa olla huolestunut yhä lisääntyvistä aseista yhä vastuuttomampien ja epävakaampien henkilöiden hallussa? Aseet on tehty tappamista varten.

Jotkut suhtautuvat lähimmäisiinsä ja ympäristöönsä elämää ylläpitävällä asenteella, eivät tuhoavalla. Jos se on jonkun mielestä hysteriaa, olkoon sitten.

Tynkä-Karjalan Antti (nimimerkki)

#): Metsästyskausi lähestyy, samoin hirviammuntakokeet. Metsästäjiä on Suomessa n. 300 000, joten laukauksille on todennäköisintä ns. "luonnollinen selitys".

Siinä olet aivan oikeassa, että sekopää ihmisten määrä lisääntyy. Aseethan eivät ole itsessään vaarallisia. Ne eivät ala paukkua itsekseen lukitussa asekaapissa ja kätköissäkin ne voivat maata hiljaa vuosikymmeniä.

RS: luonnollinen selitys on mahdollinen, toivottava! Mutta varmaa se ei ole. Mieluummin ilmoitan asiasta kuin kadun jälkikäteen välinpitämättömyyttä.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Miksi kukaan menisi ampuradalle, varustautuneena (mahdollisesti kahdella) aseella, ampuisi 6 laukausta ja poistuisi? Eikö olisi loogisempaa ottaa koko boxi pateja mukaan ja paukutella urakalla?

Jukka Turunen (nimimerkki)

"Miksi kukaan menisi ampuradalle, varustautuneena (mahdollisesti kahdella) aseella, ampuisi 6 laukausta ja poistuisi? Eikö olisi loogisempaa ottaa koko boxi pateja mukaan ja paukutella urakalla? "
Kyseessä voi olla esimerkiksi kiikaritähtäimen kohdistus. Pateja kannattaa säästää tulevaa sisällisotaa vastaan, sillä merirosvojoukkoja saattaa olla komentamassa itse laivaston vänrikki Ville Komsi :-)
http://turunen.blogit.uusisuomi.fi/2009/06/19/vesa-hack-ja-juhannus/

RS: jos laukaukset olisivat kuuluneet ampumaradalta, emme olisikaan hälyttyneet. Samoin laukausten väli oli liian lyhyt tähtäimen säätämiseen (appiukko metsästää; olen katsellut hänen säätävän tähtäintä).

Toimituksen poiminnat