KissanKulmasta

"Heidät täytyy tappaa ydinaseilla." (Ukraina)

https://

NS: Tähän (Krimin) tilanteeseen liittyen, sanon sinulle, olen aivan shokissa. Puhuin yhteiselle tuttavallemme tänään, ja hän melkein itki. Kysyin, mitä me teemme nyt?

JT: Olen valmis tarttumaan konekivääriin ja ampumaan sitä mutsinnussijaa päähän.

NS: Sanoin hänelle eilen, että jos sotilaallinen konflkti puhkeaa, sekä vanhempi poikani että minä reservinupseereina tartumme aseisiin ja puolustamme maatamme.

JT: Tämä menee yli kaikkien rajojen. On aika tarttua aseisiin ja tappaa ne kirotut venäläiset johtajineen. Minua surettaa, etten voi olla siellä nyt ja etten ollut vastuussa prosessin ohjailusta. Silloin ei olisi mitään vitun tapaa, jolla he saisivat Krimin.

NS: Itse asiassa minä ajattelin samaa. Jos olisit ollut siellä, tätä ei olisi tapahtunut. Mutta kuitenkin, meillä ei ollut voimapotentiaalia. Tiedätkö, kaikkein loukkaavinta oli se että...

JT: Olisin löytänyt tavan tappaa ne persereiät. Toivon saavani kaikki yhdyshenkilöni osallisiksi mukaan tähän. Ja käytän kaikki keinot saadakseni koko maailman nousemaan niin ettei Venäjästä jää poltettua maapalaa jäljelle.

NS: Olen enemmän kuin liittolaisesi tässä asiassa. Tänään meillä oli osaston johtajien (faction leaders) kokous aamulla, minkä jälkeen puhuin Viktorille. Hän kysyi, mitä meidän pitäisi tehdä niille kahdeksalle miljoonalle venäläiselle, jotka jäivät Ukrainaan? He ovat ulkopuolisia (outcasts)!

JT: Heidät täytyy tappaa ydinaseilla.

NS: En riitele kanssasi tästä, koska sitä mitä tapahtui on mahdotonta hyväksyä.Mutta on toinenkin vaihtoehto, koska jotkin heidän toimistaan ovat selvästi lainvastaisia ja meidän täytyy toimia kansainvälisellä tasolla.

JT: Viemme asian Haagin kansainväliseen rikostuomioistuimeen.

Tämä henkevä keskustelu käytiin Ukrainan entisen pääministeri Julia Timoshenkon (JT) ja Ukrainan kansallisen turvallisuuden ja puolustuksen neuvoston entisen varajohtajan Nestor Shurfyuchin (NS) välillä 18. maaliskuuta 2014 Krimin kansanäänestyksen tulosten julkistamisen jälkeen.

Julia Timoshenko on vahvistanut twitterin kautta, että keskustelu käytiin. "Keskustelu käytiin, mutta ´8 miljoonaa venäläistä Ukrainassa´-kohta on editoitu. Todellisuudessa sanoin, että Ukrainassa olevat venäläiset ovat ukrainalaisia. Terveisiä FSB:lle :). Pahoitteluni ruman kielenkäyttöni takia."
https://twitter.com/YuliaTymoshenko/statuses/448100004407029761

FSB tunnettiin aiemmin nimellä KGB.

Nestor Shurfyuchin lehdistötoimisto kiistää kaiken ja väittää keskustelua väärennetyksi.

 
Lähde:

RT News: Time to grab guns and kill damned Russians - Tymoshenko in leaked tape
http://rt.com/news/tymoshenko-calls-destroy-russia-917/

 
Kommentti:

Internet on piristänyt kovasti uutisointia. Nettiin ladattujen vuotojen kautta kuulemme poliittisten johtajien mietteitä asioista, henkilöistä ja kuinka homma hoidetaan.

Jään odottelemaan suomalaisten ja muiden kansainvälisten asiantuntijoiden lausuntoja siitä, kuinka Venäjän väitteet Ukrainassa olevien venäläisten vaaranalaisesta asemasta ovat vääristeltyjä, liioiteltuja ja perusteettomia; että Venäjä vain käyttää kaikkea mahdolista tekosyynä laajentaakseen imperiumaan uhaten maailmanrauhaa, ja tämä johtuu Euraasian unionin epäonnistumisen aiheuttamasta katkeroitumisesta sekä Putinin menneisyydestä KGB:ssa ynnä lapsuuden traumoista.

Asiantuntijoille haluaisin muistuttaa, että emme elä yhden totuuden maailmassa.

Yritän selittää omia mietteitäni esimerkin kautta, sitä, miksi pidän erilaisten näkökulmien esiin nostamista tärkeänä.

Nuorimmaisellani (hra 7 v.) on vesirokko. Nyt, kun hän jaksaa istua ja kaipasi puuhaa, annoin luvata pelata tietokoneella jonkin aikaa. Hän valitsi zombi-pelin. Jokainen tietänee, että zombit syövät ihmisiä. Ainakin elokuvissa.

Kesken pelaamisen hän sanoi "Äiti katso, zombeilla on telkkareita!"
Kysyin mahtavatko zombit paljon katsella telkkaria.

Hetken mietittyään hra 7 v. tuumasi: "Varmaan ne katsoo elokuvia kun luulee niitä ruokaohjelmiksi."

Voiko sanoa,  että zombit olisivat omasta näkökulmastaan väärässä pitäessään elokuvia ruokaohjelmina?

Minusta se oli hieno oivallus pojaltani.
- Ja nyt voi sanoa, että minun näkökulmani on omituinen. Sanojalleen se on epäilemättä totuus, minulle taas ei.

ps. Haagin kansainvälinen tuomioistuin on NATO-maiden "omistuksessa".

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (25 kommenttia)

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Aiemmin tässä blogissa Ukrainasta:

Amerikkalaisdiplomaatti: EU voi painua v***uun (vanhin)
http://riikkasoyring.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1601...

Ukrainan vientituotteet: kapinauutiset ja prostituutio
http://riikkasoyring.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1621...

Kyiv Post: Ukrainan uusi hallitus ammuskelun taustalla?
http://riikkasoyring.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1623...

Sumutustarinoita: Ukraina, EU ja oikutteleva rahapussi
http://riikkasoyring.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1624...

Moni pyrkii osingoille Ukrainasta
http://riikkasoyring.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1624...

Ukraina voimallisen myynninedistämisen kohteena
http://riikkasoyring.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1626...

Ukraina harhautuksena ennen eurovaaleja
http://riikkasoyring.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1629...

Ukrainan kultareservi kadoksissa
http://riikkasoyring.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1632...

Ukraina turvallisuuskysymyksenä
http://riikkasoyring.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1632...

Ukraina ja uutisointi katseen kohdistajana
http://riikkasoyring.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1635...

Suhteellisuudentajua, saanko pyytää (Ukraina) (uusin)
http://riikkasoyring.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1639...

Martti Kauppila
Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Toivotaan, että Timoshenko pitää "munansa" "housuissaan".

En toivo keskustelussa kaavaillun kaltaista "kylmäpäistä kriisinhallintaa" ja konfliktien ratkaisumaillia. Se olisi hyvin ikävää niin Ukrainan venäläisten, ukrainalaisten ja muiden Ukrainassa asuvien kannalta. Samoin kuin ympärysvaltioiden väestön.

Luottamukseni poliittisten johtajien harkintakykyyn heikkenee päivä päivältä. Tässäkin keskustelussa tulee esiin myös "verkottuneisuus" (aiemmin "salaliittoilu") sekä halu sotkea "koko maailma" omien opportunististen pyrintöjen toteuttajaksi.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

No, ehkä tuota keskustelua olisi hyvä myös peilata JT:n kokemuksiin muutamilta viime vuosilta jolloin hän on terveytensä ymv. menettänyt näiden hienosti ja sivistyneesti käyttäytyvien venäläismielisten ukrainalaisten ja venäläisten toimesta.
Kaikki vaikuttaa kaikkeen, raa`at kokemukset myös kielenkäyttöön

Käyttäjän maxman kuva
Max Mannola

Aivan. 7 vuotta vankeutta jostain epäedullisesta kaasukaupasta... ei hyvää päivää. (Ja vieläpä sen takia, että ehdot olivat Venäjälle liian edulliset!? kuinka tekopyhää...) Ymmärtää täysin, että JT:n tunteet Janukovitshia ja kannattajiaan kohtaan eivät ole mitä lämpimimmät.

Tuohan oli yksityispuhelu, eikö niin? Ja hänen yksityispuheluitaan siis vakoillaan? Itse kunkin täytyy joskus voida yksityisesti purkautua, "avreagera", päättömästikin. Kuinka moni meistä muistakin sanoo joskus "Minä tapan sen tyypin!" ilman että tämä mitenkään olisi aikomus käytännössä.

Sitäpaitsi ´8 miljoonaa venäläistä Ukrainassa´-kohtaa ei ilmeisesti sanottu.

Toki JT:n on syytä parantaa imagoaan Ukrainan venäjänkielisten keskuudessa, jos tavoite on pitää maa yhtenäisenä.

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Kun maailma ei riitä. En välttämättä diggaa näitä uusia Bond leffoja. Vanhoja kylläkin. Seeyoulateralligator on kuolematon sarkastinen lausahdus jonka Connery taisi lainata jostain.

Vallanhalusta koko juttu on kiinni. Se kundi, joka sai linnaa Horo tai jotain teki omaisuutta ja rahaa sellaisella asialla mikä itse asiassa on kansallisomaisuutta. Voiko kaveri enemmän idiootti olla. Teki hyvät rahat ja mukavan elämän ja silti piti vielä ottaa senkka Putinin nenästä.

Vallanhaluinen globaali yritys tai vallanhaluinen poliitikko ja kannattajat... no ne tulevat joka kerta tiensä päähän. Sama käy Venäjällä, Ukrainassa tai EU:n liittovaltossa. Ei toimi.

Perhana kun sais kahvan, josta nostaa maapallo raiteiltaan. Ei hetkinen sellaista valtaa en halua.
Yksi "hauskimmista" asioista oli jotain 1976 kun olin Romaniassa pari viikkoa ja tsaukaverilta loppui pinna, kun kansa halusi vapautta ja demokratiaa. Mangaliassa laulettiin valkoisen kyyhkysen perään ja Vitali Maria vaimonsa kanssa halusivat uudet kengät, jotka heille toki ostin. Nyt on vain kuvat jäljellä mustanmeren hiekkarannoilta.

Itse asiassa kysymys on nöyrtymisestä. Helppo nöyrtyä kun lauma on takana ja antaa itsetunnolle ruokaa. Molemminpuolista energiaa. Kaipaan nuoruuteni hippijuttuja silloin Janes Joplin ja Joe Cocker and mad dog and englishman vetivät kunnon sooloja. Vassaritkin lähti ja ihan oikein. Öljyrahat eivät sitten riittäneet. http://www.youtube.com/watch?v=W0bidd0Uhvk

Käyttäjän JouniM kuva
Jouni Minkkinen

Tymoshenko lienee myöntänyt että ääni on hänen, mutta kiistänyt kokonaisuuden. Väittää nauhoitusta koostetuksi. Mikä on totuus siihen en ota kantaa.

Janne Hilden

Jos oikein pilkkua viilataan, niin prinsessa Leia todisti nauhoitteen oikeaksi. Hänen mukaansa vain puhelun loppua on editoitu.

Käyttäjän JouniM kuva
Jouni Minkkinen

Prinsessa Leia lienee mielenkiintoinen vertaus monellakin eri tasolla, taistelihan hän pahuuden polulle kääntynyttä Darth Vaderia, entistä jediritaria ja isäänsä Anakin Skywalkeria vastaan.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring Vastaus kommenttiin #13

Prinsessa Leia -assosiaatio mahtanee tulla JT:n kampauksesta ja pukeutumistyylistä.

Siihen en ota kantaa, onko se tarkoitushakuista mielikuvilla pelaamista vaikka voisikin helposti olettaa, että poliitikolla sekin on käynyt mielessä.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Timoshenkoa on syytetty liian läheisistä suhteista Putiniin, joten puhelun vuoto saattoi olla hänenkin etujensa mukainen. Tämä antanee vauhtia hänen presidentinvaalikampanjalleen. Bildin mukaan on todennäköistä, että hän asettuu ehdokkaaksi.

http://www.bild.de/politik/ausland/julia-timoschen...

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Miten tuo Tymoshenkon puhelinkeskustelu ylipäätään päätyi julkisuuteen? Jos minä totean kaverilleni puhelimessa, että maailma olisi luultavasti parempi paikka, jos Venäjää ei olisi olemassa, niin mitä se kenellekään kuuluu?

Ja mitä kieltämättä varsin kovaan kielenkäyttöön tulee, niin eiköhän minkä tahansa valtion johtajat käytä ainakin yksityisissä keskusteluissa varsin kovaa kieltä, jos heidän kotimaastaan on juuri valloitettu 26 tuhannen nelikökilometrin laajuinen alue. Varmasti vastaavantyylisiä keskusteluja kuultiin myös Suomen johtajien parissa toisen maailmansodan jälkeen, kun Venäjä (nimimerkillä Neuvostoliitto) ryösti Karjalan, Sallan ja Petsamon.

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Joo ja Karl-Gustaw ja Windston olivat kamut. Eurooppa on sinänsä jännä maanosa, että täällä on rakennettu jo vuosituhansia yhtenäistä liittovaltiota tai yritetty. Petsamon voisi kyllä ottaa takaisin....

Käyttäjän sikandertuomas kuva
Tuomas Sikander

Sehän on siis tieteelisesti tutkittu tosiasia että keskiverrolla oikeistoa äänestävällä on muita alhaisempi älykyysosamäärä, mutta eikö tällainen ole jo hieman liikaa?
Kornia se ainakin on.

Vai onko tyhmyys teille jonkinlainen tekosyy olla ajattelematta?

;-)

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Luulin Taru Tujusen ja Kirsi Pihan kielenkäyttöä karskiksi, mutta nyt ollaan aivan uudella tasolla. Mutta onpa asiakin aivan toista kuin pienen Suomen sopuisa presidenttikampanja.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Aikanaan kun menin savolaisen miehen kanssa naimisiin, helsinkiläiset ystäväni ihmettelivät kuinka voin mennä naimisiin savolaisen kanssa: "Sehän puhuu niin kauheaa murrettakin!"

Vastasin, että minulle tärkeämpää on se, mitä hän sillä murteellaan sanoo kuin se, millä murteella hän puhuu.

---------

Tokihan meistä kaikki joskus hiiltyvät ja sanovat harkitsemattomia. Myös minä. Minusta silti on hermostuttavaa, että poliittiset johtajat yksityiskeskusteluissaan huolettomasti toteavat, että se ja tämä pitäisi ampua tai nukettaa iso osa väestöä.

Onko myöskään älykästä puhua puhelimessa mokomia? Täytyyhän heidän tietää että langalla on usean maan tiedustelupalvelut.

Tässä JT:n ja NS:n keskustelussa on kiroilua ja uhkailua kiinnostavampaa kuitenkin maininnat liittolaisista, prosessin ohjailusta ja vastaavasta.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

- "Minusta silti on hermostuttavaa, että poliittiset johtajat yksityiskeskusteluissaan huolettomasti toteavat, että se ja tämä pitäisi ampua"

Olitko yhtä hermostunut, kun Putin uhosi hirttävänsä Georgian presidentin Mihail Saakashvilin munista?

- "tai nukettaa iso osa väestöä."

Nukettamisen suhteen lieventävänä asianhaarana toiminee se, että Ukrainalla ei ole ydinaseita.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Ukrainalla ei ole ydinaseita, mutta Natolla on. Eu taas on Naton varassa puolustuksensa kanssa, ja tekee niin kuin Nato käskee. Ukraina on tekemässä lähentymissopimuksia Eu:n kanssa joten eiköhän Ukrainalla kohta ole ohjuskilpi.

Olinko hermostunut? Kyllä ja en.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen Vastaus kommenttiin #21

Riikka Söyring: - "Olinko hermostunut? Kyllä ja en."

Miksi et?

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring Vastaus kommenttiin #22

kenties kokonaisuuden takia en ollut. Kuten aina, suurten geopolitiikassa on monta peluria, ja pyrin seuraamaan kaikkien osapuolten reaktioita. Sitten suhteutan resurssit, todennäköisyydet, saaliin arvon ymv.

En ole nytkään erityisen huolissani isoista pelureista, pienemmät ovat tällä kertaa hermostuttavampia.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring Vastaus kommenttiin #22

Tarkennan vielä sen verran, että pidän mahdollisena sitä, että Ukrainassa syttyisi sisällissota, johon ovat osallisina Kiovan hallitus tukijoukkoineen, kilpailevat puolueryhmät ja etniset ryhmät - minkä jälkeen kuvio muuttuu kun isommat pelaajat haluavat sekaantua hässäkkään edistääkseen omia pyrintöjään.

Obaman ristiriitaiset kommentit vaikeuttavat hahmottamista. Toisaalta hän pelottelee Venäjällä ja syyttää sitä laajentumispyrkimyksistä. Toisella kertaa hän vähättelee Venäjää alueelliseksi vallaksi ja kolmannella kehottaa eurooppalaisia antamaan lisää rahaa NATO:lle.
Obama kieltää vertaamasta Krimiä Irakiin: yrittääkö hän siirtää huomiota pois Yhdysvaltain suunnitelmista Lähi-Idässä (Syyria, Iran, Libya jne)?

Samalla Yhdysvaltain ulkoministeriö on käyttänyt miljardeja NED:n ja USAID:in kautta Ukrainan epävakauttamiseen.

-------

EDIT Lisäksi Kiovan hallituksen hyväksymät IMF:n talouspakotteet pitävät Ukrainan paljon kärsineen väestön vastarinnassa; eivät ne ainakaan hallitusta ja kansaa lähennä.

-------

Minua välillä ihmetyttää, miksi amerikkalainen nationalismi (Yhdysvaltain "kansalliset intressit" ja "kansallinen turvallisuus") ovat ok mutta muiden maiden - kuten Venäjän - nationalismi ei ole.

-------
EDIT 2 Näyttää Der Spiegelkin pitävän sisällissotaa mahdollisena http://www.spiegel.de/international/europe/how-mos...

Janne H. Anttila

Joka on synnitön, heittäköön ensimmäisen kiven.
Nutturaeukko repii taas suutaan korviin saakka kääntääkseen pois huomion OMISTA rötöksistään. Pyhimystä esittävällä Öljyprinsessalla kun on arvioiden mukaan miljardeja euroja (dollareita) ulkomaisilla pankkitileillään. Turvassa niin Putinilta kuin ukrainalaisiltakin. Kaikki on ryöstetty Ukrainan kansalta ja kansa kyllä tietää, mikä Timoshenko on naisiaan. Ei mikään poliittinen uhri, vaan istui linnassa toteennäytetyistä rötöksistä ja vain osasta niistä.

Keijo Räävi

Venäjän propaganda on yhtä tulisieluista kuin Timoshenkolla.

Riikka Söyringin puolueellisuus ei ole mitään uutta.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Sinusta on puolueellista jos sanoo "...haluaisin muistuttaa, että emme elä yhden totuuden maailmassa.

Yritän selittää omia mietteitäni esimerkin kautta, sitä, miksi pidän erilaisten näkökulmien esiin nostamista tärkeänä.

Nuorimmaisellani (hra 7 v.) on vesirokko. Nyt, kun hän jaksaa istua ja kaipasi puuhaa, annoin luvata pelata tietokoneella jonkin aikaa. Hän valitsi zombi-pelin. Jokainen tietänee, että zombit syövät ihmisiä. Ainakin elokuvissa.

Kesken pelaamisen hän sanoi "Äiti katso, zombeilla on telkkareita!"
Kysyin mahtavatko zombit paljon katsella telkkaria.

Hetken mietittyään hra 7 v. tuumasi: "Varmaan ne katsoo elokuvia kun luulee niitä ruokaohjelmiksi."

Voiko sanoa, että zombit olisivat omasta näkökulmastaan väärässä pitäessään elokuvia ruokaohjelmina?

Minusta se oli hieno oivallus pojaltani.
- Ja nyt voi sanoa, että minun näkökulmani on omituinen. Sanojalleen se on epäilemättä totuus, minulle taas ei."

Näkökulma sekin, ja se sinulle sallittakoon.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Toisto:

Jatkamme tästä. Tämän vrk:n Washingtonin äänenkannattaja Washington Post kirjoittelee Obaman vierailusta Eurooppaan ("Obama urges Europeans to bolster NATO to help deter an expansionist Russia").

Artikkelin perusteella Obama on kertonut Euroopalle, että Ukraina on omillaan eikä Nato sekaannu asiaan.
Sen lisäksi Obama kehottaa eurooppalaisia antamaan lisää rahaa Natolle.

"...Obama made the remarks after warning European leaders earlier Wednesday that nations must “chip in” fairly to ensure a NATO capable of deterring an expansionist Russia, and he placed the responsibility largely on the continent to resolve its dependence on Russian energy.

Speaking at a news conference after meeting with European Union leaders, Obama noted that he has been concerned about declining defense budgets among some NATO members, a complaint he has allowed other administration officials to make in the past..."

Natoa markkinoidaan Euroopassa yleensä Euroopan puolustamiseen tarkoitettuna liittona - myös silloin kun Nato pommitti Euroopassa olevaa Jugoslaviaa, joka ei millään lailla uhannut Eurooppaa tai Yhdysvaltoja.

Minun nähdäkseni on pikemmminkin niin, että Eurooppa kustantaa Yhdysvaltain hallinnoimaa Natoa, jolla se käy Yhdysvaltain intressien (=amerikkalaisyritysten) mukaisia geo- ja talouspoliittisia sotia ympäri maailmaa.

Toimituksen poiminnat