KissanKulmasta

Ukrainan kultareservi kadoksissa

Venäläinen, Itä-Ukrainan Zaporozhyesta toimiva internetsivusto Iskra ("Kipinä") kertoi 7.maaliskuuta tapahtumakulusta, jonka perusteella on aihetta epäillä, että Ukrainan 1,8 miljardin dollarin arvoiset kultareservit on "viety turvaan" Yhdysvaltain keskuspankki FED:in holveihin, joka sen jälkeen olisi takavarikoinut kullan.
Onko kulta turvassa FED:in holveissa, on taas toinen asia, sillä tammikuussa Yhdysvaltain entinen apulaisvaltiovarainministeri Paul Craig Roberts yhdessä treidaaja Dave Kranzlerin kanssa esitti, että FED manipuloi kullan hintaa sekä myy kultaa, jota sillä ei ole.

(FED manipuloi kullan hintaa http://riikkasoyring.puheenvuoro.uusisuomi.fi/158919-fed-manipuloi-kulla... )

Iskran kertoman mukaan Ukrainan kultareservi on salakuljetettu maasta Kiovan itäpuolella olevalta Borispolin lentokentältä kahden maissa yöllä. Kuljetus sisälsi nelisenkymmentä raskasta laatikkoa, ja niiden lastausta suojasi viisitoista mustiin univormuihin pukeutunutta, naamioitua ja aseistautunutta henkilöä. Lentokentälle ryhmä saapui Volkswagen-minibusseilla ja kuorma-autolla, joista puuttuivat rekisterikilvet.

Uteliaille kyselijöille lentokentän henkilökunta antoi kehotuksen olla pistämättä nokkaansa asioihin, jotka eivät kyselijöille kuulu.

Shanghain metallimarkkinoiden sivusto Metals.com ilmoittaa, siteeraten Ukrainan uuden hallituksen raporttia, että 40 sinetöityä laatikkoa, sisältönään Ukrainan kultareservi, on siirretty lentoteitse Ukrainasta Yhdysvaltoihin.

Vastaavaa tapahtui Libyassa ja Irakissa ennen kuin Yhdysvallat miehitti ne.

Väitetään Ukrainan uusimman pääministerin, Yhdysvaltain paikalleen auttaman, Arseni Jatsenukin antaneen syyksi kullan siirtämiselle uhkan Venäjän suorittamasta Ukrainan miehityksestä.  Vajaata viikkoa aiemmin, 27. helmikuuta Jatsenuk syytti edellistä, Janukovichin hallitusta Ukrainan kultareservien varastamisesta.

Lähde:

Global Research - Michel Chossudovsky: Ukraine´s gold reserve secretly flown out and confiscated by the New York FED?
http://www.globalresearch.ca/ukraines-gold-reserves-secretely-flown-out-and-confiscated-by-the-new-york-federal-reserve/5373446

 
Sillä välin, kun EU ja Yhdysvallat pähkäilevät Venäjään kohdistettavien talouspakotteiden kanssa, venäläinen raha on alkanut poistua Yhdysvalloista ja Euroopasta. Tarkoittanee uutta pankkitukikierrosta eurooppalaisille veronmaksajille.

New York Post uutisoi Yhdysvaltain valtionvelkakirjoja olevan ulkomaisilla tahoilla enää $2,86 biljoonaa, ennätysalhainen määrä.

Financial Times kertoo venäläisten vetävän rahojaan EU:sta. Sperbank, VTB Bank ja Lukoil ovat vetäneet miljardeja ulos eurooppalaisista pankeista.

Kiinan Saksassa oleva lähettiläs Shi Mingde on kertonut uutistoimisto Reutersille, ettei EU:n pitäisi asettaa pakotteita Venäjälle. Shi:n mukaan toimeenpiteestä puuttuu järki, ja se saattaa johtaa arvaamattomiin seurauksiin.

Lähde:

New York Post: $100 bn withdrawal from US Treasury bills hints at Russian move
http://nypost.com/2014/03/15/facing-sanctions-russia-yanks-100b-out-of-us-treasury-bills/

Sivuhuomautus: Bulgaria on lähtenyt mukaan markkinatalouteen. Bulgaria myy EU-passeja €180 000 euron hintaan ei-eurooppalaisille. Huomattavasti edullisempaa kuin Maltan myymät EU-passit, joiden hinta on €650 000.

Lähde: 

EuObserver: Telegraph: Bulgaria selling EU passports for €180 000
http://euobserver.com/tickers/123479

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Aiemmin tässä blogissa Ukrainasta:

Amerikkalaisdiplomaatti: EU voi painua v***uun (vanhin)
http://riikkasoyring.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1601...

Ukrainan vientituotteet: kapinauutiset ja prostituutio
http://riikkasoyring.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1621...

Kyiv Post: Ukrainan uusi hallitus ammuskelun taustalla?
http://riikkasoyring.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1623...

Sumutustarinoita: Ukraina, EU ja oikutteleva rahapussi
http://riikkasoyring.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1624...

Moni pyrkii osingoille Ukrainasta
http://riikkasoyring.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1624...

Ukraina voimallisen myynninedistämisen kohteena
http://riikkasoyring.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1626...

Ukraina harhautuksena ennen eurovaaleja (uusin)
http://riikkasoyring.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1629...

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

ps. Oletteko nähneet tämän Century of the Self-dokumentin? http://www.dailymotion.com/video/xq6gh7_the-centur...

Opettavaista katsottavaa.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Lenin kirjoitteli aikanaan Iskraan.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Myös Suomesta käsin.

Wiki itseasiassa esittää "Saksan hallitus näki tilaisuutensa ja lähetytti Leninin Suomen kautta Venäjälle tekemään vallankumouksen, jotta maa irtautuisi sodasta. Saksan hallituksen luvalla Lenin pääsi matkustamaan Sveitsistä ”sinetöidyssä junassa” Saksan läpi Ruotsiin ja sieltä edelleen Suomeen.[43] ”Sinetöinnistä” huolimatta heinäkuussa pääministerin paikan liberaaleilta saanut SR:n Kerenski väitti myöhemmin Leniniä saksalaisten agentiksi.[44][45]"
https://fi.wikipedia.org/wiki/Vladimir_Lenin

Ah tätä salaliittojen määrää ;)

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Salaliitot ovat rautaa. Olen viettänyt arkistoissa aikaa penkoessani isosetäni tuon ajan touhuja Kuopiossa, eduskunnassa, Muurmannin Legioonassa ja Kanadassa. Lenin tapasi Stalinin ensi kertaa Tampereella SDP:n puoluekokouksessa syksyllä 1905.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Mitäpä tuosta! Saksa siirsi kylmän sodan aikana kultavarantonsa turvaan FED:iin puna-armeijalta. Saksa tuskin saa kultiaan koskaan takaisin.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

FEDin luomaan illuusioon lienee langennut myös Kulta Rahaksi Oy, joka maksoi romukullasta enemmän mitä sulatettuna sai. On tosin operoinut niin monessa maassa, että saattaisi olla viranomaisillekin kannattavaa silmäillä taustoja tarkemmin.

Kyllähän tämä lipeää kaikkineen käsistä, ellei väkisin pumpattu arvonmuodostus ala muuttua reaalitalouteen ostovoimaksi. Merkkiäkään siitä ei vielä näy.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Suomi siirsi kymmeniä tuhansia lapsia sodan aikana Ruotsiin turvaan "kaiken varalta". Samoin operaatio "Stella Polaris" vei tiedustelutiedot turvaan länteen ja osa ns. asekätkijöistäkin lähti maasta pois.

Poikkeustila merkitsee usein poikkeuksellisia toimintamalleja, joten esim. kullan siirtäminen ei ehkä sittenkään olisi kovin suuri hämmästyksen aihe. Varkaus sen sijaan olisi.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Ei varkaus olisi hämmästyttävä asia, jos se mitä Roberts ja Kranzler kertovat, pitää paikkansa.

Missähän Suomen kultareservi, joka siirrettiin EKP:lle Eu:iin liittymisen aikoihin? "Turvassa" FED:in holveissa?

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Pilkkutieto: "Euroopan turvallisuusjärjestö Etyj ei pyynnöstä huolimatta lähetä Krimille vaalitarkkailijoita, koska se ei ole järjestön jäsen. Paikalle on tulossa Venäjä-mielisiä tarkkailijoita."

Karjalainen - Maria Annala (STT), Minna Holopainen (STT): Mistä krimiläiset äänestävät tänään (16.03 2014)

Helpompi syyttää vaaleja vääristellyiksi kun ei lähetä tarkkailijoita pyynnöstäkään?

Toimituksen poiminnat