KissanKulmasta

Ukraina voimallisen myynninedistämisen kohteena

Oletteko tulleet miettineeksi Ukrainan joutuneen voimallisten myynninedistämiskampanjoiden kohteeksi?

Jopa siinä määrin, että Counterpunch raportoi Israel Shamirin kynällä Ukrainassa olevan tällä hetkellä sekä amerikkalaisia että venäläisiä joukkoja. Amerikkalaiset joukot ovat Yhdysvaltain hallituksen vakituisen palkkasoturikontrahtööri Blackwaterin (nyk. Academi) miehiä. Vertakin on jo ehditty am. alihankkijan toimesta vuodattaa yritettäessä kukistaa Venäjään päin kallellaan olevassa Donetskissa kansannousua.
Kannattaa lukea koko artikkeli.

 
Markkina-alueen laajentaminen

Kuvitelkaa hetki mielessänne Yhdysvaltoja, Euroopan unionia, Euraasian unionia ja Venäjää sekä NATO:a ja SCO:ta suuryrityksinä, markkinatoimijoina.
Edellämainitut suuryritykset pyrkivät löytämään tuotteilleen ("demokratia", kansallinen turvallisuus, turvallisuusnäkökohdat, "vapaa markkinatalous", vallitseva ideologia jne) lisämarkkinat.

Alkuun tehdään (tiedustelupalvelujen avulla) asiakasanalyysi, yritysanalyysi ja kilpailija-analyysi (ns. 3C -menetelmä). Asiakastutkimusten avulla pyritään markkinoiden segmentointiin. Tavoitteena on kartoittaa yksityiskohtaisesti jokaisen asiakassegmentin profiilit. Profiileja muokkaavat esimerkiksi demografiset, psykografiset, maantieteelliset sekä käyttäytymiseen ja tarpeisiin liittyvät tekijät. Markkinoijat yrittävät myös selvittää segmenttien käsityksiä markkinoilla olevista tuotteista (mielipidekyselyt).

Yritysanalyysissa pyritään tunnistamaan yrityksen avainosaamisalueita ja yrityksen muita selkeitä kilpailuetuja.  Bränditutkimukset liittyvät tähän osa-alueeseen so. millainen mielikuva kuluttajilla on yrityksestä ja sen kaupitsemista tuotteista (rauha, vakaus, turvallisuus, hyvinvointi, edulliset hinnat, tasa-arvo jne).

Kilpailija-analyysissa arvioidaan markkinoilla toimivien kilpailijoiden heikkouksia ja vahvuuksia SWOT-analyysin avulla. Kilpailijoista laaditaan yksityiskohtaisia profiileja (tiedustelupalvelujen avulla). Kilpailija-analyysissa tarkastellaan mm. kilpailijoiden kustannusrakennetta, voitonlähteitä, resursseja ja osaamisalueita, asemointia, tuotteiden differointia (=samaa paskaa eri paketissa), vertikaalista integrointia ja sitä, kuinka yritys on aiemmin reagoinut toimialan kehitykseen.
Vertikaalisessa integraatiossa yritys omistaa mahdollisimman paljon tuotanto- ja markkinointiketjusta kustannusten minimoimiseksi, jolloin raha kiertää yrityksen sisällä.

Yrityksen sidosryhmistä laaditaan profiileja. Sidosryhmiä voivat olla esimerkiksi tavarantoimittajat, jälleenmyyjät ja muut jakelukanavan osat tai yhteisyrityskumppanit (joint venture). Sidosryhmäanalyysissä voidaan myös kartoittaa yhteistyökumppaneiden tarjoamia täydentäviä tuotteita (vrt. Nato-yhteensopiva aseistus ja komentoketju).

Kun yrityksellä on riittävästi tietoa asiakaskunnasta ja kilpailuasemastaan toimialalla, laaditaan markkinointistrategia, jonka tarkoituksena on maksimoida yrityksen liikevaihto ja liikevoitto. Markkinointistrategialla voidaan pyrkiä mihin tahansa täsmällisesti määriteltyyn tavoitteeseen, kuten kasvattamaan myyntituottoja tai markkinaosuuksia tai parantamaan pitkän aikavälin kannattavuutta.

Jotta tavoitteeseen päästään, määritetään yleensä yksi tai useampia asiakassegmenttejä, jotka markkinoinnilla halutaan tavoittaa. Asiakassegmentit valitaan kohteiksi usein kahdesta syystä:
1) Segmentti on houkutteleva, koska se on laaja, kasvava, ostaa säännöllisesti eikä se ole hintaherkkä  (asiakkaat ovat valmiita maksamaan korkeita hintoja. Vrt. Eu- ja Nato-jäsenmaksut, asekaupat).
2) Yritys pystyy vastaamaan segmentin tarpeisiin paremmin kuin kilpailijansa ja kilpailemaan kannattavasti. Markkinointi = "tarpeiden tyydyttämistä kannattavasti".

Tietysti pitää vakuuttaa asiakkaat tuotteiden tarpeellisuudesta. Siinä toimii konfliktien lietsonta. Luodaan kysyntä, koska ylitarjonta on jo valmiina. Kampanjakulut luonnollisesti siirretään asiakkaiden maksamaan hintaan.  

 
Markkinointi ja sen tehostaminen

Markkinoinnin apuna käytetään mediaa. Huffington Post julkaisi 4. maaliskuuta 2014 artikkelin, jossa kerrotaan median keskittymisestä G8-maissa. Venäjällä omistuksen keskittyminen on vähäisintä, joten sen kontrollointi on vaikeampaa. Samoin on asioiden ja näkökulmien myyminen.
Markkinoinnin apuna käytetään myös "kansalaisjärjestöjä". Yhdysvaltalainen National Endowment for Democracy (NED), CIA:n käsikassara on rahoittanut anteliaasti Ukrainan mediaa ja oppositiota. Rauhan nobelisti, Yhdysvaltain presidentti Barack Obama on antanut toimeenpanomääräyksen, jolla estetään Yhdysvaltain toimintaan Ukrainassa kriittisesti suhtautuvien henkilöiden pääsy Yhdysvaltoihin. Obama siis sääntelee henkisen pääoman ja kilpailevien yrittäjien pääsyä asiakasrajapintaan.

Ukrainassa NATO-jäsenyyden kannatus on hyvin alhainen, joulukuussa 2012 kannatus oli 15%. EU-jäsenyyden kannatus ei sekään ole mainittavan suurta (39%) kun taas asenteet Venäjää kohtaan ovat myönteiset (huhtikuu 2013: 70%).

Yhdysvaltain laivaston sotalaiva USS Truxtun suuntaa parhaillaan Mustalle merelle "sotaharjoituksiin" muistutuksena siitä, millaisen "hyvän diilin" ukrainalaiset ovat menettämässä, jos eivät valitse tarjottua tuotepakettia.

Markkinaosuuksista siis käydään kovaa kamppailua. Sivutuotteena kriiseistä on tullut "uusi normaali", poikkeustiloista jatkumo, jossa erilaisiin kriiseihin ja poikkeusolosuhteisiin vedoten kavennetaan jatkuvasti kansalaisten taloudellista, sosiaalista ja poliittista elintilaa kaikkialla maailmassa. Kriiseistä on rakennettu työkaluja, joilla leipääsi leikataan, valtaa kaapataan kansalta.

Aseistetun vallankaappauksen jälkeen Ukrainan hallituksen kotioligarkit sekä hallituksen kanssa yhteistyötä tekevät oligarkit ovat jo jakaneet Ukrainan omiin vasallikuntiinsa, ja hyväksyneet IMF:n tarjoaman avun, jolla ukrainalaiset velkaorjuutetaan ja kansallisomaisuus ohjataan "oikeisiin käsiin" verokeitaisiin sekä monikansallisille suuryrityksille.

Ei tässä mitään uutta tapahdu. The Salon on listannut 35 maata, joissa Yhdysvallat on tukenut huumeparoneja, fasisteja ja terroristeja.

The Salon - Nicolas J.S. Davies: 35 countries where the US has supported fascists, druglords and terrorists http://www.salon.com/2014/03/08/35_countries_the_u_s_has_backed_internat...

Toinen kiintoisa listaus löytyy Global Research -sivustolta otsikolla "Who´s who in new Ukraine´s semi-fascist government: Meet the people the U.S. and EU are supporting" eli kuka kukin on Ukrainan uudessa semifasistisessa hallituksessa.
http://www.globalresearch.ca/whos-who-in-ukraines-new-semi-fascist-gover...

Muuta: Itar-Tass: Ukraine´s Right Sector leader Yarosh to run for presidency
http://en.itar-tass.com/world/722576

 
Kommentti:

Kuten Syyrian "sisällissodan" yhteydessä tuli jo sanottua: " Kaiken taustahälyn ja spektaakkeliuutisoinnin yli nousee selvä kuva, alati toistuva kuva sodista sotien sisällä. Sotia sotien sisällä käyvät eri intressipiirit, eri säädyt, eri uskonnot, eri puolueet - kaikki toisiaan vastaan, omaa etuaan silmälläpitäen. Sota sodan sisällä on ihmisen sotaa ihmistä vastaan, ja mikä tahansa "toisissa" kelpaa telineeksi, johon ripustaa propaganda; syytökset, pilkka ja valeet. Erilaisuus. Eri mieltä oleminen. Pelko. Toiseuteen takertumisen avulla pelautetaan peloilla.

Alati toistuu myös kuva "suurista johtajista", jotka vievät "kansansa" sotiin, mutta edut, joita sodissa puolustetaan, eivät koskaan, eivät missään, ole kansan etuja. Sota ei koskaan hyödytä tavallista ihmistä...

...Maailmamme on hullujen panttivankina. Hulluja ovat "suurmiehet", poliitikot ja kenraalit, jotka uhkaillen pitävät koko maailmaa panttivankina ja vaativat tottelemaan itseään. Hulluja olemme myös me äänestäjät, jotka suostumme hullujen johtajien uhkailua kuuntelemaan."

 
Pääasialliset lähteet:

Counterpunch - Israel Shamir: The Ukrainian Pendulum (The Two Invasions)
http://www.counterpunch.org/2014/03/07/the-ukrainian-pendulum/

The Telegraph - Damien McElroy: Thousands gather for pro-Russian rally in Donetsk
http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/ukraine/10684981/Thousa...

NED: Ukraine
http://www.ned.org/fa/where-we-work/eurasia/ukraine

The White House
http://www.whitehouse.gov/the-press-office/2014/03/06/executive-order-bl...

The Hindu - Vladimir Raduyhin: The US warship heads for Black Sea exercises
http://www.thehindu.com/news/international/world/us-warship-heads-for-bl...

Wikipedia: Markkinointi ja johtaminen
http://fi.wikipedia.org/wiki/Markkinoinnin_johtaminen

Eli M. Noam: Who owns the world´s media? (kirja)

C. Edwin Baker: Media concentration and Why ownership matters (kirja)

Huffington Post - Daniel Tencer: Concentration of media ownership in Canada worst in G8 for TV industry, study says
http://www.huffingtonpost.ca/2012/08/13/concentration-media-ownership-ca...

Business Insider - Ashley Lutz: These 6 corporations control 90% of the media in America (kuva)
http://www.businessinsider.com/these-6-corporations-control-90-of-the-me...

Wikipedia: Ukraine-Nato relations
http://en.wikipedia.org/wiki/Ukraine%E2%80%93NATO_relations#cite_note-61

Wikipedia: Russia-Ukraine relations
http://en.wikipedia.org/wiki/Russia%E2%80%93Ukraine_relations

Wikipedia: Ukraine-Eu relations
http://en.wikipedia.org/wiki/Ukraine%E2%80%93European_Union_relations

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Aiemmin tässä blogissa Ukrainasta:

Amerikkalaisdiplomaatti: EU voi painua v***uun (vanhin)
http://riikkasoyring.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1601...

Ukrainan vientituotteet: kapinauutiset ja prostituutio
http://riikkasoyring.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1621...

Kyiv Post: Ukrainan uusi hallitus ammuskelun taustalla?
http://riikkasoyring.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1623...

Sumutustarinoita: Ukraina, EU ja oikutteleva rahapussi
http://riikkasoyring.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1624...

Moni pyrkii osingoille Ukrainasta (uusin)
http://riikkasoyring.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1624...

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Tällä kertaa, tämän Israel Shamirin jutussa, ultranationalistit ovat sitten yhdessä juuri juutalaisten oligarkkien kanssa kaapanneet vallan Ukrainassa.

Israel Shamir, Jöran Jermas tai mikä nimi käytössä lieneekään, on harvinaisen kyseenalainen lähde eikä itse esitä mitään lähteitä väitteilleen. Ranskassa jokin Shamirin kirja tai omakustanne lienee kielletty antisemitisminsä vuoksi. Tekijä on itse kääntynyt kristinuskoon.

Sumutustarinoita tosiaan esiintyy ja esitetään läntisessä mediassa.

Käyttäjän perttikostiainen1 kuva
Pertti Kostiainen

Sumutustarinoita tosiaan esiintyy ja esitetään läntisessä mediassa.
Samaa mieltä,tuntuu ettei paljoo muuta olekkaan

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Kuka ehtii ensin, jättää mielikuvan johon sen jälkeistä uutisointia peilataan.

Tämä toi mieleeni hiljan lukemaani. Bair Irincheev kirjoittaa kirjassaan "Talvisota venäläisin silmin" (s. 228):

"Kun (puna-armeijan) pataljoonat olivat noin 200 metriä (Äyräpään) järven pohjoisrannasta, suomalaiset avasivat kiivaan konekivääri- ja kranaatinheitintulen. Miehet suojautuivat, eivätkä komentajat saaneet miehiä enää nousemaan. Pataljoonat makasivat järven jäällä tiheässä muodostelmassa koko päivän ajan ja vetäytyivät Mutarantaan myöhään illalla. Pataljoonien tappiot olivat 13 kaatunutta ja 86 haavoittunutta.
24. helmikuuta (1940) Helsingin Sanomat otsikoi ensimmäisellä sivullaan: Verisesti torjuttu hyökkäysyritys Äyräpäänjärven yli: 800 kaatunutta."

Moniko mahtoi vuosia uskoa Äyräpäässä kaatuneen 800 henkilöä?

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Totta kai on mahdollista, että Venäjä (tai joku kolmas taho) on palkannut tämän kansainvälisen palkkasoturien Academi-puodin (ex-Blackwater, ex-Xe) ja se yhdistetään Yhdysvaltoihin, koska Yhdysvallat on Academia niin paljon käyttänyt.
Palkkasotureita on jopa voitu palkata tarkoituksessa liata Yhdysvaltoja. Ovat tehneet sen helpoksi aiemmalla toiminnallaan.

Academille lienee yksi lysti, kuka palkan maksaa.

Muuten ihmettelen kommenttiasi. Mitä kummallista siinä on, että uusnatsit liittoutuvat rahamiesten kanssa ja rahamiehet uusimpien vallanpitäjien kanssa?

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Riikka,on "luojan lykky"että olet oikeasti hereillä ,näissä asioissa.Suomessa kun tuntuu olevan vieläkin ajatusmaailma "että mitä isobrother eellä,pienet perässä"Vaan voisi ajatella että miten menisi kun funtsaaminen kävisi edes kotoisimpien asioiden oikeudenmukaisuuteen saattamiseksi.Ensinnäkin ,Suomen ei ole kukaan tulossa,yksinkertasena ,liian paljon rahaa pelissä,että silleen

Käyttäjän JariVuorijoki kuva
Jari Vuorijoki

On käynyt mielessä eikä ilmeisesti vain Ukraina, vaan vähän muukin Eurooppa. Tuotteina: Nato ja liuskekaasu

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

:D

Yritän ylläpitää keskustelua, ajatusta että muitakin selitysmahdollisuuksia on kuin "päivän virallinen totuus".

Varsinainen, kokonaisvaltaisempi totuus tosin selvinnee tässäkin asiassa vasta vuosien päästä.

Mediasta saa välillä sen käsityksen kuin Venäjä toimisi jossain tyhjiössä, ilman että muiden tekemiset vaikuttavat Venäjän tekemisiin. Ikään kuin emme eläisi maailmassa, jossa jokaisen tekemiset vaikuttavat moniin muihin, molempiin suuntiin.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Söyring kirjoitti: "Mediasta saa välillä sen käsityksen kuin Venäjä toimisi jossain tyhjiössä, ilman että muiden tekemiset vaikuttavat Venäjän tekemisiin. Ikään kuin emme eläisi maailmassa, jossa jokaisen tekemiset vaikuttavat moniin muihin, molempiin suuntiin."

Tämä on mediassa yleinen ja paljon käytetty tekniikka. Se jonka puolella ollaan, joutuu reagoimaan toisen tekemisiin. Samasta ovat saaneet osansa niin palestiinalaiset kuin libyalaiset kuin aiemmin vietnamilaiset suun muut. Nyt taas on venäläisten vuoro.

Käyttäjän FreeThinking kuva
Jukka Heikkinen

Täytyy myöntää, oikein mainio näkökulma tähänkin kriisiin.

Kuinka moni pystyy miettimään kaikkia niitä asioita, jotka vaikuttavat milläkin tavalla mihin tahansa kriisiin. Ne voivat olla mitä tahansa syitä tai asioita, jotka eivät joitakin osapuolia miellytä, tai todella vaikuttavat heidän etuihinsa negatiivisella tavalla. Ja jokainen katsoo sen jälkeen oikeudekseen puuttua kriisiin.
Ei sitä kysytä keneltäkään niiltä, jotka elävät sen kriisin keskipisteessä. Eikä edes sitä aiheuttivatko he itse sen kriisin, vai joku sellainen, joka ei myöskään osaa ajatella.

Sitä oikeata totuutta, ei varmasti tämänkään osalta saada, kuin vasta vuosien kuluttua, kuten totesit.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Liikkeenjohdon ja kaupankäynnin gurut ovat kautta aikain soveltaneet sotastrategioita Sunzista Clausewitziin. Miksei machiavelliläisessä valtiotaidossa lainattaisi myös toiseen suuntaan.

Toimituksen poiminnat