KissanKulmasta

Moni pyrkii osingoille Ukrainasta

Viimeisimpiä tietoja Ukrainasta:

Reuters kertoo länsimaiden pyytäneen Venäjää olemaan maksamatta Venäjän Ukrainalle lupaamaa toista raha-avustuserää. Venäjä osti Ukrainan valtionvelkaa viivyttääkseen Ukrainan konkurssia.
Venäjä on suostunut viivyttämään Ukrainan tukipaketin toista maksuerää.
Ukraina saanee rahat tehtyään Ukrainalta vaaditut uudistukset.
Uudistusehtoja on laatimassa mm. IMF, joten tiedämme mitä se tarkoittaa: markkinoiden vapauttamista, sääntelyn purkamista, yksityistämisiä ja leikkauksia sosiaaliturvaan.
http://www.reuters.com/article/2014/03/04/ukraine-crisis-putin-eurobonds...

Yhdysvaltain entinen apulaisvaltiovarainministeri Paul Craig Roberts
sanoo Washingtonin uusimman käskyläishallituksen Ukrainassa ryhtyneen "talousuudistuksiin". Ukrainalaisten $160 dollarin eläkkeet leikataan puoliksi: ukrainalaiset eläkeläiset saavat "uudistuksen" jälkeen $80 kuukaudessa elämänikäisestä työpanoksesta. (RS: Täytyyhän jonkun eurooppalaisilta pankeilta lainatut, hallituksen varastamat rahat maksaa. Prkl.)
"Hyväuskoiset EU-jäsenyyden kannattajat, jotka uskoivat propagandan siitä, että EU-jäsenyys tarjoaisi paremman elämän ovat nyt menettämässä puolet eläkkeestään huhtikuuhun mennessä, Mutta tämä on vasta alkua."

Robertsin kertoman perusteella idean EU-jäsenyyden elämää parantavasta vaikutuksesta tarjoilivat ukrainalaisille Yhdysvaltain kustantamat "kansalaisjärjestöt".
EU:n tarjoaman 11mrd tukipaketin (=korollinen laina) ehtona on mm. se, että Kiova hyväksyy IMF:n talouskurisuunnitelman.

Roberts sanoo myös, että Ukrainan (maailman paras) maanviljelysmaa aiotaan siirtää amerikkalaisten suuryritysten käsiin ja rahastettavaksi.
Robertsin arvion mukaan kukaan toimittaja, joka uskoo Yhdysvaltain ja EU:n kertomuksia 16 000 venäläisestä miehittäjästä ei voi olla täysissä järjissään - tai sitten henkilö on harvinaisen tietämätön maailmanmenosta.
http://www.paulcraigroberts.org/2014/03/06/looting-ukraine-begun/

Saapa nähdä, löydetäänkö Ukrainan maatalousmaalle vastaava käyttö kuin Afganistanissa. Sen jälkeen kun Afganistanista tuli länsimaiden terrorismia ja huumeita vastaan käymän sodan pääkohteita, oopiumin tuotanto on kolminkertaistunut.
40 prosenttia Afganistanille tarkoitetuista avustuksista päätyy ulkomaisten toimijoiden käsiin.
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2575221/Wasted-1-6bn-aid-Afghani...

NBC News uutisoi Krimin puolisotilaallisista joukoista Krimin Simferopolissa, jotka kannattavat Venäjää. NBC:n mukaan joukot eivät halua sotaa, eivät kuulu Venäjän armeijaan vaan ovat paikallisia siviilejä. Syyksi puolisotilaallisten joukkojen muodostamiseen ilmoitetaan epäluottamus Kiovan hallitusta ja liikehdinnän äärioikeistolaisia aineksia kohtaan.
Haastateltu Jevgeni sanoo, että Krimi haluaa olla autonomia; mitään Kiovan tapaista sotkua ei Simferopoliin haluta.
Venäjän ulkoministeri Lavrov sanoo, ettei Kreml komenna ko. joukkoja.
Amerikasta sanotaan, että mehän ei uskota venäläisiä.
http://www.nbcnews.com/#/storyline/ukraine-crisis/we-dont-want-war-here-...

Krimin julistauduttua itsenäiseksi Yhdysvaltain presidentti Obama ehätti lausumaan mielipiteenään, että Krimin suunnittelema kansanäänestys Krimin liittymisestä Venäjään on peräti laiton ja kansainvälisten lakien vastainen suunnitelma.
Nyt siis tiedämme arvovaltaisena pidetyltä taholta, että kansanäänestys ei kuulu demokratiaan vaan on suorastaan lain vastaista. Just!

Kiinan uutistoimisto Xinhua News tiedottaa Ukrainan pääkaupungissa Kiovassa sijaitsevan tuomioistuimen antaneen pidätysmääräyksen Krimin parlamentin puhemiehestä ja pääministeristä sen jälkeen kun Krimin parlamentti päätti liittyä Venäjään ja pyysi Venäjän presidentti Putinia turvaamaan rauhan Krimillä.
Myös joukkoa muita poliitikkoja syytetään.
http://english.peopledaily.com.cn/90777/8556871.html

DailyStar vihjaa siihen, että länsimaiden reaktio Ukrainan tilanteeseen olisi kostoa Venäjälle Venäjän asenteesta Syyrian kriisissä (esti suorat pommitukset).
DailyStarin mukaan Yhdysvaltain tiedustelupalvelu on ahkeroinut Ukrainassa. Lehti katsoo Yhdysvaltain yrittävän painostaa kansainvälistä yhteisöä liittoutumaan Venäjää vastaan.
DailyStar kytkee myös Venezuelan presidentti Nicolas Maduron hankaluudet Maduron yhteistyöhaluikkuuteen Venäjän kanssa.
http://dailystar.com.lb/News/International/2014/Mar-07/249520-russia-mov...

Yhdysvaltain mustan vasemmiston sivusto Black Agenda Report haukkuu amerikkalaisen median "Yhdysvaltain imperiumin aggressioita puoltavan" asenteen uutisoinnissa. Objektiivisuudesta ei näy häivääkään, tilalla on puhdasta advokaatti-journalismia.
http://www.blackagendareport.com/content/freedom-rider-%E2%80%9Cjournali...

 
Kommentti:

Myötätuntoni on täysin tavallisen ukrainalaisen puolella. Antakaa nyt hitolla ihmisparkojen selvittää itse asiansa ja elää edes jotenkin säädyllistä arkea! Maailmanpormestariksi pyrkivät, rahoitusmarkkinoiden ehdoilla politiikkaa tekevät poliitikot ovat riesa.

==============

Tässä Puheenvuorossa Ukrainasta:

Amerikkalaisdiplomaatti: EU voi painua v***uun
http://riikkasoyring.puheenvuoro.uusisuomi.fi/160186-amerikkalaisdiploma...

Ukrainan vientituotteet: kapinauutiset ja prostituutio
http://riikkasoyring.puheenvuoro.uusisuomi.fi/162174-ukrainan-vientituot...

Kyiv Post: Ukrainan uusi hallitus ammuskelun taustalla?
http://riikkasoyring.puheenvuoro.uusisuomi.fi/162371-kiev-post-ukrainan-...

Sumutustarinoita: Ukraina, EU ja oikutteleva rahapussi
http://riikkasoyring.puheenvuoro.uusisuomi.fi/162419-sumutustarinoita-uk...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (26 kommenttia)

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Raatokärpäset kuhisevat kiivaana vaikka lahdattava on vielä hengissä.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"Myötätuntoni on täysin tavallisen ukrainalaisen puolella. Antakaa nyt hitolla ihmisparkojen selvittää itse asiansa ja elää edes jotenkin säädyllistä arkea!"

- Jos sinun pitäisi määritellä tavallinen ukrainalainen, mihin sijoittaisit hänet maantieteellisellä, poliittisella ja kulttuurisella kartalla, ja mitä kieltä hän puhuisi? Yleistäminen on tylyä puuhaa, ja ukrainalaisten tapauksessa suorastaan karskia; niin sekalaista seurakuntaa asuu Karpaattien ja Asovanmeren välissä.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Tavallinen ukrainalainen on tavallinen pk-yrittäjä, palkansaaja, eläkeläinen, opiskelija, työtön, koululainen ja lapsi, joka yrittää elellä ihmisiksi, tulla toimeen ja elää arkeaan Ukrainan alueella.

Etninen alkuperä, uskonto, sukupuolinen suuntautuneisuus ymv ei ole painoarvoltaan merkittävä määritelmässä "tavallinen ukrainalainen".

Toki voisi sanoa "tavallinen ihminen" yhtä hyvin.

Käyttäjän uskap kuva
Pasi Kortesuo

Mahtaakohan Ukrainan hallitus nyt sitten pohtia miten palauttavat ne alueet takaisin jotka siihen liitettiin 2-maailmansodan jälkeen muista maista?

Ei vain. Muut maat ovat jo tarpeeksi kiusanneet taviksia Ukrainassa. Mutta voi hyvin olla, että asia noussee joskus tulevaisuudessa esille jos vaikka EU hajoaa. Alueluovutusvaatimuksia voi sitten sadella entisiltä EU mailta.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Yhä useammin nykyään tulee mieleen, että tavallisten ihmisten kannalta olisi parempi, jos valtioita ei olisi. Olisi vain pienen kunnan kokoisia itsehallinnollisia paikallisyhteisöjä, jotka tekisivät keskenään yhteistyötä.

Käyttäjän KajRisberg kuva
Kaj Risberg

Pienet yhteisöt olisivat täysin oligarkkien ja pankkiirien armoilla. Vaikka vaihtoehto ei ole ehkä miellyttävä, suurempi valtio on ainoa vastavoima neoliberaaleille (oligarkialle/libertarismille). Sen takia haluavat sen hävittää.

Seppo Paasikallio Vastaus kommenttiin #6

USA on toistaiseksi kaikkein voimakkaimmin pankkiirien armoilla oleva alue. Mutta se on riittävän iso, niin että se voi voimallaan jyrätä muita maita mielin määrin. Demokratia on sieltä jo pelkistatty rahamaailman valitsemien kandidaattien kalliisiin mainosesittelyihin, joihin mukaan pääsy vaatii eliitin kaikkien toiveiden toteuttamista. Oman tien kulkijat media hiljentää. Eliitin harjoittama uusliberalismi levitetään kaikkialla maailmaan ja tulokssena on suunnitelmien mukainen uusi uljas maailma, tiukka kontrolli kaikille, yksi johto yksi raha sirukorteilla jne.

Ainoa mahdollisuus vastustaa tätä tulevaa hirmuhallitusta on kehittää kansallisvaltioita ottamaan vastuu asioista.

Oligargit ja pankkiirit haluavat saada haltuunsa koko maailman kaikki maat.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring Vastaus kommenttiin #6

Näinkin voi asian nähdä. Mutta mikä sitten olisi tarpeeksi iso ollakseen vaihtoehto oligarkeille ja uusliberalismille?

Edustuksellinen demokratia ei toimi ryöstöltä suojautumiseksi, se on nähty jo moneen kertaan. Ja nähdään Suomessakin koko ajan selvemmin.

Yhdysvallatkaan ei ole tarpeeksi suuri.

Pitäisi toimia niin, että valtion koolla ei ole niinkään merkitystä.
Vahva kansalaisosallistuminen Sveitsin malliin, täysin muutettu rahoitusjärjestelmä (julkisomisteinen) ja muita vastaavia rakennemuutoksia tarvitaan.

Käyttäjän KajRisberg kuva
Kaj Risberg Vastaus kommenttiin #11

Ehkä vain riittävän iso valuutta-alueeksi ja jossain määrin omavaraiseksi (Islanti 300 000 asukasta?). Toinen asia on monopoliomaisuus, erityisesti maaomaisuus. Sitä ei voi libertarisoida. Omistajat ja velalliset haluavat nähdä asuntojen hintojen nousevan, varattomien kustannuksella. Mutta samaan aikaan ei voi palkita "työn arvoa" ja velkakuplaa. Demokratia, vaikka suorakin sellainen, ajaa itsensä aina taloudellisesti umpikujaan hakiessaan ansiottomia tuloja. Kysymys on myös Akatemian vastuusta. Tekeekö se tiedettä vai metafysiikkaa. Jos jälkimmäistä, saamme näitä Sailaksia, Korkmanneja ja Vartiaisia. Ketä siinä sitten äänestät, kun tällaiset ohjaavat institutionaalisia rakenteita?

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen Vastaus kommenttiin #11

Pienten yksikköjen omavaraisuus perustarpeiden osalta, aseet tarpeineen joka torppaan ainakin siihen saakka kunnes oligarkit ovat poistuneet keskuudestamme, pidättäytyminen myymästä resurssejaan oligarkeille eli luonteen lujuutta, tulevaisuuden hahmottamista BB-talojen sijaan....

Harri Räsänen

Meillähän on näitä Kepun hallitsemia pieniä yksiköitä vaikka kuinka.
Ne on kamalia paikkoja tavikselle kun yksi taho määrää kaikesta.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring Vastaus kommenttiin #8

Asun sellaisessa kunnassa :D

Toisaalta kepuakin enemmän näyttää vaikuttavan se, kenellä on eniten sukulaisia äänestysalueella.

Käyttäjän JouniM kuva
Jouni Minkkinen

Totta, että Ukrainan viljelysmaat ja Amerikka (Monsato&Co) tuo mieleen ikäviä ajatuksia mutta edelleen nenääni haiskahtaa kovin tuo Krimin irroittamisprosessi mikä tuntuu enemmän ja enemmän Moskovasta masinoidulta. Tuntuu hieman että Ukrainaa, ukrainalaisia ja Eurooppaa viedään tässä kisassa kuin pässiä.

Noista joukoista on jo todettu ettei ne voi olla siviileistä koostuneita, jo ihan varusteiden perusteella. Venäjähän kyllä väittää etteivät ne ole myöskään Venäjän armeijan yksiköitä. Periaatteessa näin voi olla sillä on heränyt jo epäilyjä siitä ovatko nuo joukot Moskovalle raportoivasta "yksityisestä armeijasta" jota voitaisiin käyttää ilman että "valtio" tahrautuisi. Varusteet ovat parasta mitä Venäjä on tuottanut ja jopa vähän päälle joka viittaisi todellakin Venäjän valtion varustamaan "yksityseen" eliittiarmeijaan.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

En ole vieläkään valmis syyttämään pelkästään Moskovaa aseistautuneista joukoista. Aseita saa rahalla.

Lisäksi, jos oletetaan Venäjän olevan maskirovkan mestari, miksi se aseistaisi nimenomaan venäläisillä aseilla ja käskisi liehuttaa Venäjän lippua joka talon nurkalla - jos tarkoitus on kyetä kiistämään kaikki?

Venäläisissä aseissa hinta-laatusuhde on ilmeisesti kohdallaan (en ole aseasiantuntija) ja saatavuus on hyvä, joten tämäkin saattaa vaikuttaa aseistuksen laatuun.

Käyttäjän JouniM kuva
Jouni Minkkinen

Saa toki, mutta saako rahalla aseita, kuten panssaroituja miehistonkuljetusautoja jotka ovat niin uusia ettei niitä ole vasta kuin ihan eliittiyksiköillä, ja vielä kalustoa joka yksilöity niin tarkasti että kyseessä on sama auto joka on esiintynyt Moskovassa paraatissa. Jos Venäjällä olisi näyttöä siitä että kyseinen kalusto ei olisi venäläisten omaa vaan olisi jonkin ulkopuolisen rahoittajan toimittamaa niin siinähän vasta olisi se Venäjän kaipaama propaganda ase jota he tarvitsevat oikeuttaakseen toimintansa.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring Vastaus kommenttiin #16

Tein sinulle vastapainoksi koontia toiselta laidalta.

Muutama pilkkutieto ukrainalaisista toimijoista saattaa selittää mm. Venäjän asenteita (Eu:n asenteesta se tekee entistä oudomman):

* Ruskeapaita-Maidanin johtaja Dmitri Jarosh (Yarosh) on kansainvälisellä wanted-listalla syytettynä terrorismin lietsomisesta. Jaroshin kaveri on tsetseenimilitanttien johtaja Doku Umarov. Umarov on nimetty terroristiksi. Jarosh on esittänyt Umaroville pyynnön toimia Venäjää vastaan.

(Jarosh kehottaa olemaan varovainen EU-jäsenyyden suhteen koska "Brysselin byrokraattihirviö " tekee "kaikkensa hävittääkseen EU:n jäsenmaiden kansallisen identiteetin". Tätä väkeä EU sitten tukee.)

* Jaroshin poliittinen kumppani. länsimedian "EuroMaidanin komentajaksi" tituleeraama Andriy Parybiu Svoboda-puolueesta (aiemmin Neo-Nazi Social National Party of Ukraine) on Ukrainan uuden hallituksen nimittämänä nyt Ukrainan kansallisen turvallisuuden ja kansallisen puolustuksen komitean (RNBOU) sihteeri. Kyseinen komitea valvoo puolustusministeriötä, armeijaa, poliisia, tiedustelua ja kansallista turvallisuutta.
Andriy Parybiu oli yksi oranssivallankumouksen johtajia, ja hänen organisaationsa oli länsimaiden rahoittama.
* Uusi syyttäjä on Oleh Makhnitsky Svoboda-puolueesta
* UNA-UNSO:a uudessa hallituksessa edustavat kabinettiministereinä Tetyana Chernovol ja Dmytro Bulatov.
* Yatsenukille läheinen Yegor Sobolev Independence Maidan-ryhmästä on nimitetty "puhdistusryhmään".

Lähteet:

Global Research - Michel Chossudovsky: The U.S. has installed a neo-nazi government in Ukraine
http://www.globalresearch.ca/the-u-s-has-installed...

RT News: Ukraine nationalist leader calls on ´most wanted´ terrorist Umarov ´to act against Russia´
http://rt.com/news/yarosh-nationalist-address-umar...

-------------

* Stepan Bandera Trident-puolueen johtaja on Oleh Tyahnybok. (Bandera oli 2. maailmansodan aikainen ukrainalainen natsijohtaja). Tyahnybok on vaatinut maansa vapauttamista moskoviitti-juutalaismafian kynsistä.
* Tyahnybokin varamies Yuriy Mykhalschyshyn on ajatushautomon nimeltään Joseph Goebbels Political Research Center perustajia
* Tyahnybok löytyy useista valokuvista yhdessä mm. Victoria Nulandin, senaattori John McCainin ja EU:n Catherine Ashtonin ja Stefan Fuelen kanssa

Lähteet:

BBC News - David Stern: Svoboda: The rise of Ukraine´s ultanationalists
http://www.bbc.com/news/magazine-20824693

Ruth Wodak, John E. Richardson: Analysing fascist discourse: Europeaan fascism in discourse and text (s. 241)

------------

* Israelilaismedian mukaan muita ukrainalaisia toimijoita ovat äärioikeistolaiset ja oikeistolaiset ryhmät Spilna Sprava ja Pravy Sektor, jotka avustivat virastotalojen valtauksissa sekä jakoivat väkijoukoille uusia käännöksiä teoksista Mein Kampf sekä Protocols of the Elders of Zion.

Lähteet:

Arutz Sheva - Ari Soffer: Ukraine: Neo-nazi militia leader threatens civil war
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/1...

Haaretz - Anshel Pfeffer: The new dilemma for jews in Ukraine
http://www.haaretz.com/jewish-world/jewish-world-n...

----------------

KSML:ssa on varsin hyvä, tasapainoinen ja tasapuolinen analyysi Venäjä-Ukraina -asiasta
http://www.ksml.fi/mielipide/kolumnit/ukraina-olym...

Käyttäjän JouniM kuva
Jouni Minkkinen Vastaus kommenttiin #17

Enhän minä kiistäkään etteikö Ukrainassa olisi myös epämielyttävää poliittista liikehdintää, mutta niinhän se on että vallan vaihtuessa esiin pääsee pulpahtamaan myös näitä ei toivottuja ryhmiä. Toki näillä on nyt käsissään valtaa paljon enemmän kuin aikaisemmin mutta se on vain väliaikaista.

Ymmärrän kyllä Venäjän huolen mutta tuo huoli ei anna oikeutusta Venäjän toimille.

Svobodan historia mitä ilmeisimmin on äärikansallismielinen mutta niistäkin voi tulla maltillisempia kuten mitä ilmeisemmin on käynyt.

Sinänsä jännää on se miten Venäjä tuomitsee kansallismielisyyden vaikka kansallismielisyydellä on Venäjällä ihan oma paikansa.

Banderasta - "Bandera oli 2. maailmansodan aikainen ukrainalainen natsijohtaja" - jonka natsit laittoivat keskitysleirille. On toki huomattava että 30-40 luvulla kansallismielisyys oli koko euroopassa aika yleistä. Venäjällä toki puuhattiin internationalismia, siis sitä missä koko maailma olisi Moskovan alaisuudessa josta esimerkkinä Unkarin kansannousun tukahduttaminen ja Tsekkoslovakian miehitys.

Venäjä toimisi viisaasti jos se estäisi Krimin irtautumisyritykset ennen Ukrainan uusia vaaleja. Muussa tapauksessa Venäjä tullaan muistamaan Neuvostoliiton perillisenä joka jatkoi Neuvostoliiton harjoittamaa kansanvallanvastaista miehityspolitiikkaa

Lisäksi hyvä kysymys on miksi Svobodan kannatus nousi alle yhdestä prosentista yli kymmeneen vuoden 2012 parlamenttivaaleissa.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring Vastaus kommenttiin #19

Venäjän tosiaan kannattaisi ehdottaa Krimille, että kansanäänestystä Venäjään liittymisestä ehkä kannattaisi siirtää.

Miksi Svobodan kannatus on noussut? Samasta syystä kaiketi kuin ääriokeiston kannatus muuallakin Euroopassa: ihmisillä menee huonosti, on taloudellisesti, poliittisesti ja sosiaalisesti epävakaata, demokratia ei toimi, hallitukset ovat lahjottavia ja/tai pässinpäitä jne

Siinä vaiheessa monesta saattaa väsymyksenkin takia tuntua mikä tahansa muutos kannatettavalta.

Internetionalismi on minusta lähinnä yltiökansallisuutta :D

Käyttäjän JouniM kuva
Jouni Minkkinen Vastaus kommenttiin #21

Eikös yltiökansallisuutta voisi siten kuvaila hurmahenkiseksi äärinationalismiksi joten internationalismi on siten kansallisuuksien rajan ylittävää keskusvallan natsismia jossa tukahdutetaan alueen oma kansallisuus ;)

Kuten tuossa mainitsit syitä Svobodan kannatuksen nousuun niin eikös nuo kaikki syyt ole tavalla tai toisella myös Ukrainan kansannousun takana :)
Jos kerran kansa ei saisi vastustaa (ainakin Moskovan tulkinnan mukaan) huonosti toimivaa hallintoa ilman että heitä nimitetään natseiksi niin silloinhan Venäjä paljastaa tukevansa diktatuuria ja olevansa mahdollisesti itsekin sellainen :)

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring Vastaus kommenttiin #22

Ilman muuta kansa saa vasstustaa huonoa hallintoa - kansan pitääkin vastustaa.
Osa tästä uudesta hallinnosta vain oli edellisen hallituksen edeltäjässä, ja toimi huonosti.

Suomen hallituskin on huono, toisin sanoen se ei saa kuin älyttömyyksiä ja/tai päättämättömyyttä aikaan. Toisaalta sitä voi pitää hyvänä asiana jos verrataan siihen että Ukrainassa ensimmäiseksi alkoivat rassata vähemmistöjä koskevaa politiikkaa huonompaan suuntaan ja leikata eläkkeitä.

Käyttäjän JouniM kuva
Jouni Minkkinen Vastaus kommenttiin #23

Totta on että Suomen hallitus on huono, ja veikkaan että sinulla ja minulla olisi aivan eri lääkkeet maamme tilanteen parantamiseksi.

Toisaalta enemmistö Suomen kansasta ei ole vielä valmis astumaan barrikadeille ja suuri osa olisi jopa valmis vastustamaan kansannousua.

Ukrainan vähemmistöpolitiikan linjauksen voi ymmärtää vaikkei sitä hyväksyisikään. Toisaalta olen jostakin lukenut että ne venänkielen kysymykset olisvat olleet tuulesta temmattuja, varma en siis voi olla. Tällä hetkellä propagandan ilmatilassa kulkee niin ristiriitaista tietoa.

Suomessakin pitäisi oikeasti tehdä todella kipeitä ratkaisuja, mutta myös ratkaisuja jotka ruokkisivat työllisyyttä. Nämä keinot eivät vain olisi enemmistön milestä oikeutettuja vaikka olisivat oikeita. Ihmiset kuin lähtevät siitä minä itse ajattelumallista liikkelle.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring Vastaus kommenttiin #24

Minä en ymmärrä Ukrainan vähemmistöpolitiikkaa, jos kerran ollaan kehittyvinään demokratiaksi. Ukrainassa on bulgaareja, unkarilaisia, tsekkoslovakialaisia, venäläisiä, juutalaisia ja vaikka ketä. Yhdessä vähemmistöjä lienee enemmän kuin enemmistöä.

Kansannoususta. Eiköhän Suomessa (ja EU:ssa) ole ollut jo pitempään meneillään hallinnon suhteen "Just ignore them" -tyyppinen kansannousu. Siihen ei ehkä vain tule kiinnittäneeksi huomiota, koska siitä ei saa näyttäviä lehtikuvia ;)
Sanoisin että Venäjällä ja Yhdysvalloissa on samoin. Ainakin Yhdysvaltain äänestysprosentit ovat väkilukuun suhteutettuna pienet.

Varmaankin olemme ratkaisuista eri mieltä. Itse laittaisin pääpainon ihmisten (ja ympäristön) taloudellisen, poliittisen ja sosiaalisen aseman parantamiseen ja jättäisin talouden (/markkinoiden aseman) kakkoseksi. Minun nähdäkseni suuri osa ongelmia johtuu nimenomaan talouslähtöisen lähestymiskulman hallitsevasta asemasta. Ei pelkästään Suomessa vaan lähes kaikkialla.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #16

Minä olen useimmiten nähnyt kuvia venäläisistä sotilaista Sevastopolin sataman tukikohtaa vartioimassa kuvituksena huippuvarusteltujen venäläisjoukkojen miehityksestä. Siis jutussa kerrotaan Venäjän armeijasta siellä täällä miehittämässä ja sitten kuvituksena on joko joitakin miehiä kurkkusalaateissaan tai todella venäläisiä sotilaita Sevastopolissa --- eikä niistäkään voi ihan aina olla varma ovatko edes sieltä vaikka kuvateksti niin väittää.

Epämääräisten aseistettujen joukkioiden "huippuvarustus" näyttäisi olevan kurkkusalaatit, kypärä ja tetsarit sekä Kalashnikov tai kevyt konekivääri.

En epäile hetkeäkään, etteikö nouden joukkioiden johtajat ja jäsenet halua tehdä itseään "tykö" venäläisille, s.o. miellyttää. Silloin he varmaankin pyrkivät arvaamaan mitä venäläiset haluaisivat heidän tekevän yrittäessään kuvitella mitkä voisivat olla venäläisten tavoitteet. Kremlistähän niitä tuskin paikallisille kuumapäille on kerrottu mutta he saattavat kuvitella kaikenlaista.

Lisäksi siellä on, tietenkin, ryhmiä jotka kuvittelevat puolustavansa itseään ja läheisiään pyssyt tanassa.

On myös otettava huomioon, että Venäläisillä on sopimuksen mukaan oikeus pitää 30000 sotilasta Sevastopolissa. Heillä ei ollut kriisin puhjetessa kuin osa ja he ovat joukkoaan ymmärrettävistä syistä täydentäneet. Se on taatusti näkynyt sotilaskolonnina Krimin teillä. Siihen venäläisillä on ollut oikeus tehdyn ja voimassa olevan sopimuksen nojalla eikä se ole miehitystä.

Näitä erilaisia joukkoja ei välttämättä kannata sekottaa toisiinsa sillä niin yksinkertainen tilanne ei ole.

Käyttäjän TimoTarus kuva
Timo Tarus

Kyllähän tällainen kriisi on ilman muuta useamman osapuolen summa.

Ukraina selvästikin kiinnostaa hyvin monia osapuolia. Minäkään en usko, että taustavoimat valitettavasti aivan pyytteettömästi olisivat kiinnostuneita maan itsenäisyystavoitteista.

"Isot pojat" pelaavat omat intressit mielessä ja Ukraina saattaa hyvinkin siinä pelissä jäädä vain pelinappulaksi.

Pörssi, energia, sotateollisuus, avustuspaketit, direktiivit ym.
Kuka nappaa suurimman potin niin taloudellisesti kuin poliittisestikin?

Vai jakavatko keskenään, ota sä toi niin mä otan ton...
Tulee mielenkiintoinen "jako", ukrainalaiset ovat nimittäin jo keskenään melko "sekalaista seurakuntaa"!

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Niinpä. Näitä jakoja ja pakkoliitoksia on suoritettu aiemminkin.

Kärsijä on aina sama: tavallinen ihminen.

Toimituksen poiminnat