Ukrainan vientituotteet: kapinauutiset ja prostituutio

En ollut aikonut kirjoittaa Ukrainan tilanteesta, koska siitä on jo niin paljon tekstiä. Muutin mieleni luettuani useampia kymmeniä artikkeleita länsimediasta. Halusin tarkempaa tietoa, kuin että Venäjä on paha.

 
Hei, mitä tapahtuu!

23. helmikuuta joukko aseistautuneita uusnatseiksi uskottuja henkilöitä hyökkäsi Ukrainan parlamenttitaloon ja pakotti parlamentaarikot korvaamaan laillisen hallituksen – niin surkea ja korruptoitunut kuin se olikin – opposition henkilöillä. Tapahtui siis aseistettu vallankaappaus.

Itä-Ukrainassa on runsaasti venäjänkielisiä asukkaita. Länsi-Ukraina oli Itä-Puolaa ennen toista maailmansotaa, eikä sitä koskaan lopullisesti denatsifioitu (entnazizierung). Ukrainaan kuuluu myös osa entistä Tsekkoslovakiaa.
Jakoa eivät suorittaneet ukrainalaiset itse, vaan toisen maailmansodan voittajavaltiot.

Neuvostoliiton ministereihin kuulunut ukrainalainen Nikita Hrutshev antoi venäläisen Krimin Ukrainalle. Voisi siis sanoa, että Ukraina on teknisesti suvereeni valtio, mutta ei vielä kansakunta.

Ukrainan pääasiallinen vientituote viime vuosina on ollut prostituoidut, mikä tieto antaa riittävästi osviittaa maan taloudellisesta tilanteesta. 20 vuotta vapaata markkinataloutta, ja Ukrainan bkt per capita on 12-20 prosenttia alhaisempi kuin NL:n viimeisinä vuosina.

 
Kun kolmellasadalla laivalla seilas engelsmannit…

Venäjä on reagoinut tähän meneillään olevaan kähistelyyn pyytämällä omalta parlamentiltaan lupaa reagoida sotilaallisesti. Ovat ottaneet Yhdysvalloista mallia… Venäjällä on laivastotukikohta Krimin Sevastopolissa.

Yhdysvaltain lähettiläs Ukrainassa 2003-2006, John Herbst – vaikka myöntääkin, että presidentti Janukovich valittiin demokraattisilla vaaleilla – on kertonut medialle Yhdysvaltain ja EU:n tukeman protestiliikkeen vastustavan sortohallitusta (joka ällistyttävästi pystytti neljässä vuodessa kaiken kattavan sortokoneiston). Herbst sanoo myös tiettyjen tahojen (=Venäjän) mustamaalaavan Ukrainan oppositiota uusnatseiksi, väkivaltaisiksi ja ultranationalisteiksi, koska siellä pelätään demokratian astuvan omankin kynnyksen yli.

Ei  nyt takerruta siihen, että Yhdysvallat vakoilee ulkovaltojen ohella  yhteistyössä EU-maiden kanssa erilaisia oikeudenmukaisuutta ja demokratiaa vaativia kotoperäisiä kansalaisliikkeitä ja sotaveteraaneja. Tai että Ukrainan oranssivallankumous oli vain yksi CIA:n masinoimien väri- ja kukkavallankumousten sarjassa. Oranssivallankumouksen myötä Ukrainan johtoon istutettiin Reaganin hallinnolle työskennelleen uuskonservatiivin kanssa naimisissa ollut Jutshenko.

Ei takerruta siihen Venäjän presidentti Putinin ehdotukseen, että Venäjä, EU ja Yhdysvallat neuvottelisivat keskenään jonkinlaisen kompromissin, eikä pakotettaisi Ukrainaa joko-tai -valinnan eteen, jotta Ukraina välttäisi konkurssin.

John Herbst viittaa mm. tähän Maidan-porukkaan. Tällä videolla muuan rauhanomaisen protestiliikkeen edustaja kertoo aikeistaan hirttää Ukrainan uusi sisäministeri ”kuin koira”

Edelleen Herbst esittää Ukrainan hallituksen käyttäneen tarkka-ampujia mielenosoittajia vastaan. Herbstin mukaan väitteet siitä, että ammuskelun olisivat aloittaneet mielenosoittajat, ovat vale. Janukovich kiistää antaneensa käskyn ampua.
Ei ole mitään varmoja todisteita siitä, että ammuskelijat olivat nimenomaan Ukrainan hallituksen käskystä toimivia tarkka-ampujia. Semminkään kun osa uhreista kuului hallituksen erikoisjoukkoihin.
Tarkka-ampujien käyttö on ollut hyvin suosittu provokaatio useissa maissa, joissa mm. Yhdysvalloilla on ollut intressejä. Kysykää vaikka Latinalaisesta Amerikasta.

Herbst painottaa, että juutalaiseen synagogaan hyökänneiden henkilöllisyys ei ole tiedossa. Arvailemaan emme rupea.

 
Hihamerkkejä ja hakkerointia

Ammuskelua seurasi pr-kampanja Heaven´s Hundred (” Небесная сотня”) kynttilöineen ja muistoseppeleineen. Oletteko kuulleet vuoden 1905 Black Hundred -liikkeestä (”Чёрная сотня”), tuosta Ukrainan antisemiittien liikkeestä, jonka tunnus oli valkoiset käsivarsinauhat? Samanlaiset, joita näkyi Moskovan mielenilmauksissa 2011 ja nyt Ukrainassa.

Kuvia siviiliasuisista puolisotilaallisista valkokäsivarsinauhamiehistä voi katsella täällä http://www.moonofalabama.org/2014/03/white-ribbon-armed-men-explain-russias-crimea-reaction.html#more

Historioitsija F. William Engdahl epäilee käsivarsinauhamiehiä ja tarkka-ampujia Operaatio Gladioon kuuluvaksi UNA-UNSO:ksi. Operaatio Gladio on osa NATO:n ja Yhdysvaltain Eurooppaan toisen maailmansodan jälkeen perustamaa oikeistolaisten, salaisten armeijoiden verkostoa, jotka koulittiin sissisotaan Venäjää (NL:aa) vastaan.
UNA-UNSO on ollut osallisena mm. Liettuan Talvessa 1991, NL:n vallankaappauksessa 1991, Pridnisterissa 1992, Moskovan vastaisessa Abkhazian sodassa 1993, tsetseenisodassa, serbien vastaisessa kampanjassa Kosovossa ja Gruusian sodassa 2008.

Hakkeriryhmä Anonymous Ukraine on julkaissut kaappaamiaan sähköpostiviestejä. Julkaisematta ovat vielä NATO:lta kaapatut sanomat.

Viesteissä rauhanomaisia mielenosoittajia edustavat Stepan Bandera Trident -nationalistipuoluetta johtava Andrei Tarasenko sekä Mejlisin Omar Qirimli keskustelevat asekätköistä Jaltalla, Simferopolissa ja joukolla muita paikkakuntia. Mejlis on Krimin turkkia puhuvien muslimitataarien organisaatio. Eikä Krimin tataareilla ole Stalinin vainojen takia suopeita käsityksiä venäläisistä.

Jo vuonna 2013 turkkilainen sivusto Aydinlik Daily raportoi, että ranskalaisen, venäläisen ja ukrainalaisen median mukaan Turkin tiedustelupalvelu MIT yhdessä CIA:n kanssa on istuttanut Ukrainaan Turkissa koulutettuja separatisti-jihadisti-tataareja, jotka irrotettiin toiminnasta Syyriassa ja tuotiin Ukrainaan rettelöimään – EU:n etuja edistämään.

Viesteissä puhutaan myös ”suunnitelmasta” ja ”näytelmän toisesta osasta”, mikä antaa aihetta aprikoida ohjaajan henkilöllisyyttä.
Viestien perusteella ryhmillä on yhteistoimintaa turkkilaisten ryhmien kanssa. Kiinan Xinjiangin autonomisessa uiguuritasavallassa saattaa sielläkin puhjeta yhtäaikaisia levottomuuksia.

 
Saatte maksaa!

Washington, EU ja NATO ovat antaneet runsain määrin lausuntoja, siitä kuinka Venäjä joutuu maksamaan jos se vie joukkonsa Ukrainaan. Näitä voi lukea kaikista suurista länsimedioista.  Venäjän vastaukset on julkaistu myös, ainakin ne osat, jotka voi tulkita uhkaaviksi.

Jokin on kuitenkin mennyt ilmiselvästi pieleen. Tai onnistunut. Riippuu näkökulmasta. Ja siitä, miten asiat kehittyvät.

Ukrainalaiset näyttävät pyytäneen Venäjää paikalle rauhoittamaan tilanteen. Jos joku epäilee tätä, epäilköön yhtälailla ja tasapuolisuuden vuoksi, pyysivätkö irakilaiset/libyalaiset/syyrialaiset/ahvenanmaalaiset NATO:a/Yhdysvaltoja paikalle demokratisoimaan.

* Ukrainan (Kiovan) uusi hallitus on julistanut yleisen liikekannallepanon. Vain 1-1,5% kutsutuista asevelvollisista vaivautui paikalle.
* Tusinan verran Ukrainan suuria kaupunkeja on nostanut Venäjän lipun salkoon
* Ukrainan laivaston lippulaiva kieltäytyi tottelemasta käskyjä, ja nosti lisäksi Venäjän lipun salkoon
* Ukrainan laivaston uusi päällikkö loikkasi Venäjän puolelle vain muutamia tunteja nimityksensä jälkeen
* Krimillä olevat Ukrainan armeijan joukot ovat siirtyneet Venäjän puolelle laukaustakaan vaihtamatta
* Kirovissa olleet joukot määrättiin marssimaan Krimille, mutta joukot kieltäytyivät, koska eivät pidä uutta hallitusta laillisena
* Helmikuun kahden viimeisen viikon aikana 143 000 ukrainalaista on hakenut turvapaikkaa Venäjältä
* Joukko armeijan ja turvallisuuspuolen upseereja on vannonut uskollisuudenvalan vastaperustetulle Krimin autonomiselle tasavallalle

Vaikutusta lienee sillä, että Ukrainan armeijalla on NL:n peruja venäläiset tai venäläisten kouluttamat upseerit. Venäjällä on voimassaoleva sopimus, jonka perusteella se voi pitää 30 000 vahvuisia joukkoja Ukrainassa. Normaalivahvuus on ollut 15 000. Sikäli siis puhuminen miehityksestä on turhaa. Sori vaan Jatsenuk & co.

Kanadalainen Vancouver Sun uutisoi Balaklavan kaupungin ottaneen venäläiset joukot riemuiten vastaan.

Joka tapauksessa Venäjä tietää varmasti Yhdysvaltain presidenttien neuvonantaja Zbigniew Brzezinskin kirjasta The Grand Chessboard, jossa Brzezinski kaavailee Venäjän federaation balkanisoimista noin 68 osaan niin, että Euraasia, maailman keskipiste, luonnonvaroineen saadaan vedettyä Yhdysvaltain vaikutuspiiriin ja Venäjä hajotettua vaarattomaksi.
Jakautunut Ukraina ei välttämättä ole Venäjän etu.

Venäjä voi vedota siihen, että Janukovich on yhä laillinen presidentti, ja kehottaa järjestämään uudet vaalit. Kansainvälisen lain mukaan vallankaappauksella valtansa ottanutta hallitusta ei tarvitse tunnustaa.

Venäjä ei voi suvaita rettelöitä ”omalla takapihallaan” puuttumatta niihin jollain lailla. Venäjälle tämä Krimin asia on ulko- ja sisäpoliittinen kysymys. Ukrainan lännen rahoittama oppositio saattaisi aiheuttaa levottomuus-tartunnan Venäjällä.
Duuma sääti jokunen aika sitten lain, joka kieltää ulkovaltoja rahoittamasta Venäjän poliittisia ryhmiä. Laki nähtiin tarpeelliseksi sen jälkeen, kun tuli ilmi, että Yhdysvallat on eri reittejä syytänyt avokätisesti rahaa Venäjän oppositiolle. Asiasta nousi kova poru lännessä, ja se nähtiin demokratian tukahduttamisena. Yhdysvalloilla on vastaava kielto, mutta se silloisessa tunnekuohussa unohtui.

Venäjällä on myös ”vahvojen johtajien” perinne. Putinin odotetaan toimivan. Hän ei voi olla reagoimatta, jos aikoo säilyttää uskottavuutensa.
Olettaisin, että Kiinalla ja Intialla on molemmilla omat intressinsä puollettavina. Itseasiassa Kiina voisi tarjota Ukrainalle hyvää diiliä: Kiina ostaa Ukrainalta maataloustuotteita ja investoi infrastruktuuriin. Ukraina lupaa olla liittymättä NATO:on.

Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että ukrainalaisten pitäisi saada ratkoa omat ongelmansa itse. Taloudellista no-strings-attached apua sen sijaan voisi tarjota hädänalaisten aseman helpottamiseen.

 
Lähteet:

Global Research – Colin Todhunter: Ukraine: The lies of Empire and the smokescreen of democracy
http://www.globalresearch.ca/ukraine-the-lies-of-empire-and-the-smokescr…

Club Orlov – Pawel Kuczynski: Reichstag fire in Kiev
http://cluborlov.blogspot.co.uk/2014/03/reichstag-fire-in-kiev.html?m=1

Aydinlik Daily: MIT and CIA stir up Ukraine on EU´s behalf
http://www.aydinlikdaily.com/MİT-and-CIA-Stir-Up-Ukraine-on-EU’s-Behalf-1555

Daniele Ganser: Naton salaiset armeijat (Like)

21stCenturyWire – F. William Engdahl: The Rape of Ukraine: Phase Two Begins
http://21stcenturywire.com/2014/02/28/the-rape-of-ukraine-phase-two-begins/

RT News: Five top military, security commanders take oath to Crimea
http://rt.com/news/military-commanders-sworn-allegiance-crimea-497/

EuObserver: NATO supports Ukraine´s territorial integrity against Russian occupation
http://euobserver.com/foreign/123329

EuObserver: Ukraine´s EU embassy details Akbhazia scenario
http://euobserver.com/defence/123319

Voice of Russia: Anonymous operations expose Ukrainian Bandera nazis
http://voiceofrussia.com/2014_02_28/Anonymous-operations-expose-Ukrainia…

The Vancouver Sun: Russian troops seize Crimean city, welcomed by raptorous crowds in Balaklava
http://www.vancouversun.com/news/Russian+troops+welcomed+rapturous+crowd…

RT News: Ukrainian Navy flagship takes Russia´s side – Report
http://rt.com/news/ukraine-navy-flaghsip-protest-389/

Raw Story – Tony Ortega: Obama and Putin engage in 90-minute phonecall about Russia´s seizing of Crimea
http://www.rawstory.com/rs/2014/03/01/obama-and-putin-engage-in-90-minut…

Morning Star – Kenny Coyle: Ukraine´s protests in context
http://www.morningstaronline.co.uk/a-b743-Ukraines-protests-in-context

Tulevaisuuusvaliokunta: Venäjä 2017: Kolme skenaariota
http://web.eduskunta.fi/dman/Document.phx?documentId=xf03607100830841&cm…

Defence News: Report: Russia surges in global arms sales
http://www.defensenews.com/article/20140131/DEFREG03/301310035/Report-Ru…

RTE News: Obama ´deeply concerned´ over Ukraine reports
http://www.rte.ie/news/2014/0228/507296-ukraine/

The Globe and Mail: Ukraine pleads for help after Russian ´invasion´
http://www.theglobeandmail.com/news/world/pro-russian-gunmen-tighten-con…

Jack Matlock.com: Ukraine: The price of internal division
http://jackmatlock.com/2014/03/ukraine-the-price-of-internal-division/
(erittäin kiinnostava näkemys karriääridiplomaatilta)

riikkasoyring
Heinävesi

Riikka Söyring on makrohistorian sosiologiaan hurahtanut kolmen valtavan upean pojan äiti, taidemaalari, kirjoittaja, sarjakuvapiirtäjä ja metsätilan emäntä.
Heinävedelle tämä kerrostalossa kasvatettu kaupunkilainen päätyi reittiä Pori-Turku-Espoo-Tukholma-Helsinki-Hyvinkää-Oslo-Vantaa-Montana-Wyoming-Kanada-Helsinki-Naantali-Helsinki.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu