KissanKulmasta

Turkki: julkisen sektorin sairaaloissa käydään elinkauppaa

Fars News Agency raportoi turkkilaisten sairaaloiden varastavan ja kauppaavan eteenpäin kyseisiin sairaaloihin tuotujen, haavoittuneiden syyrialaisten elimiä.
Libanonilainen al-Safir mainitsee ilmiön kasvaneen viime aikoina.

Libanonilainen al-Diyar tiedotti toukokuussa 2013 turkkilaisten viranomaisten siirtävän nuoret, haavoittuneet syyrialaiset tiettyihin sairaaloihin Antakiassa ja Iskenderunissa.
Elimet poistetaan jälleenmyyntiä varten ja ruumis palautetaan Syyriaan haudattavaksi.

Turkkilaiset lääkärit ovat vahvistaneet, että 62 000 syyrialaiselta siviililtä ja sotilashenkilöltä, jotka on tuotu Turkkiin hoidettaviksi, yli 15 600:lta vietiin myyntikelpoiset sisäelimet .

Al-Diyar mainitsee eurooppalaisten tiedesivustojen kiinnittäneen huomiota siihen, että elinsiirto-operaatioiden määrä Turkissa on alkanut nousta Syyrian sodan alettua.

The Guardian raportoi 2010 turkkilaisen julkisen sektorin osallistuneen ihmiselinten salakuljetukseen.

Turkin hallitus ei ole kommentoinut elinkauppaväitteitä.

Lähde:

Global Research - Les Blough: Organ smuggling: Turkish hospitals traffic injured Syrian citizen´s organs
http://www.globalresearch.ca/organ-smuggling-turkish-hospitals-traffic-i...

Kommentti:

Ilmiö ei ole ennestään tuntematon. Viimeksi eurooppalaisesta elinkaupasta kärähti Kosovo, jossa "sadonkorjuun" hoiteli pääministeri Hashim Thacin oma jengi.

===================

Liite:

Kosovon pääministeri johtaa elinkaupparinkiä
 
Kosovossa tapetaan vankeja. Heillä on jotain arvokasta: munuaiset.
Paul Lewis (15.12 2010)
--------------------------------------
 
Kosovon pääministeri Hashim Thaçi johtaa mafian kaltaista albaaniryhmää, joka on vastuussa aseiden salakuljetuksesta, huumeista ja ihmisten elimillä käytävästä kaupasta koko itäisessä Euroopassa, selviää Euroopan ministerineuvoston CoE:n, Council of Europe, julkaisemasta järjestäytynyttä rikollisuutta koskevasta raportista.
 
Pääministerin johtama rikollisjärjestö aloitti toimintansa 1999 Kosovon sodan jälkeen, ja pitää koko maan hallitusta voimakkaassa otteessaan.
 
CoE:n raportti on kaksi vuotta kestäneen tutkinnan tulos. Raportin - joka käyttää tietolähteinään FBI:ta ja muita tiedustelupalvelun raportteja- nimeää Thaçin päätoimijaksi rikollisringissä, joka kontrolloi mm. heroiinikauppaa. Thaçin lähipiiriä syytetään myös ihmissalakuljetuksesta Albanian sodan jälkeisenä ajanjaksona. Kaapatut vietiin Albaniaan ja heidät murhattiin munuaisten takia. Munuaiset myytiin mustassa pörssissä.
 
Oikeustoimet ovat alkaneet tänään Pristinassa. Oikeudenistunnossa käsitellään elinkauppaa, jonka poliisi havaitsi vuonna 2008. Elimiä riistettiin uhreilta Medicus-nimisellä klinikalla. Kyseinen klinikka on kytketty vahvasti KLA:han (Kosovo Liberation Army), joka aloitti elintenkeruun jo vuonna 2000. suom.huom. KLA:n puolestaan perusti CIA tukemaan Yhdysvaltain geopoliittisia pyrkimyksiä, ja siitä on sittemmin muotoutunut nk. al-Qaida-terroristijärjestö.
 
Dick Marty, tutkimuksen takana oleva ihmisoikeustutkija, esittää raporttinsa eurooppalaisille diplomaateille. Raportin mukaan Thaçin kytkökset rikollisiin ovat kestäneet yli vuosikymmenen, ja juontavat juurensa aikaan jolloin Drenica-ryhmä kaappasi vallan KLA:ssa päästäkseen kontrolloimaan kaikenlaisia rikollisia toimia, joihin kosovolaiset ovat antautuneet Albaniassa.
 
Kosovon sodan aikana Slobodan Miloševicin joukot vastasivat KLA:n iskuihin albaanien etnisellä puhdistuksella. Jopa 10 000 ihmisen arvellaan kuolleen serbien käsissä.
 
Martyn mukaan kansainvälinen yhteisö keskittyi omista syistään mieluummin serbien tekosiin kuin KLA:n epäiltyihin sotarikoksiin. Eräs tavoitteista oli saavuttaa edes lyhyt-aikainen olojen vakaus. Kosovon sodan aikana ja sen jälkeen Thaçi ja hänen ryhmänsä keskittyi murhiin, pidätyksiin, pieksäjäisiin ja kuulusteluihin. Sama ryhmä hallitsee nyt hallitusta, jota puolestaan länsimaat tukevat. Entiset KLA-komentajat, mukaan lukien Hashim Thaçi hoitavat myös alueen huumekauppaa, sanoo raportti. Viiden maan huumekauppaa tutkivat viranomaiset vahvistavat raportin väitteen.
 
Haagin kansainvälisen oikeusistuimen pääsyyttäjä Carla Del Ponten väitteet ihmiselinten kaupasta saavat raportista vahvistusta. Carla del Ponte on myös kertonut, että häntä estettiin tutkimasta KLA:n upseerien toimintaa.
 
KLA säilytti vankeja, pääasiassa serbejä, kuudella eri leirillä pohjoisessa Albaniassa "sadonkorjuuta" varten. Raportti kuvailee kuinka "kun elinsiirtokirurgit olivat valmiina operoimaan, vangit tuotiin yksitellen ´turvasäilöstä´ ja teloitettiin, jonka jälkeen ruumiit siirrettiin nopeasti operointihuoneisiin ja elimet poistettiin jällenmyytäviksi."
 
Raportti ei mairittele valvojan roolin ottaneita länsimaita ja vastuussa olevia poliitikoita, vaan katsoo että he ovat epäonnistuneet ottamassaan tehtävässä. "Kytkökset rikollisten, viranomaisten ja poliitikkojen välillä ovat selvästi nähtävissä, ja liian lukuisat, jotta niihin voisi olla kiinnittämättä huomiota."
 
Raportin odotetaan saavan virallisen tunnustuksen tällä viikolla, jonka jälkeen se siirtyy parlamentin käsiteltäväksi.
Kosovon hallitus kiistää kaiken ja sanoo tarkoituksena olevan vain vahingoittaa Kosovoa ja KLA:ta, Kosovon vapautusarmeijan mainetta.

Liiteartikkelin lähde:

Global Research - Paul Lewis: Kosovo PM is head of human organ and arms ring, Council of Europe reports  (15.12 2010)
http://www.globalresearch.ca/kosovo-pm-is-head-of-human-organ-and-arms-r...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring
Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Selvääki selvempää sotapropagandaa

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Tarkoitat ilmeisesti syyrialaisten sotapropagandaa?

Ei se välttämättä sitä ole pelkästään. Ihmiset teevät toisilleen kauheita asioita, vallan huumaamina (vrt. II maailmansota) tai ahneudesta (vrt. nykyhetki).

Kyllä kauheuksia "sivistyneessä Euroopassakin" tapahtuu.

Toimituksen poiminnat