KissanKulmasta

Komissaari Malmströmin pelko: Radikalismi valtaa alaa EU:ssa

  • Komissaari Malmströmin pelko: Radikalismi valtaa alaa EU:ssa
Europarlamenttivaalien alla sisäasiain komissaari Cecilia Malström  on nähnyt tarpeelliseksi tulla julkisuuteen ilmaisemaan Suuren Huolenaiheen: Euroopan täytyy turvata ennaltaehkäisevään toimintaan radikalismilta suojautumiseksi.

Malmström niputtaa surutta samaan radikaaliryhmien nippuun nationalistit (kansallismieliset ja eu-kriittiset), al-Qaidan, äärioikeiston ja äärivasemmiston, kuvailee EuObserver.

Internetin valvontaa on välittömästi tiukennettava, koska nämä ääriainekset levittävät näkemyksiään sosiaalisessa mediassa ja erilaisilla keskustelufoorumeilla, vaatii Malmström, ja ehdottaa, että online-propagandaan vastaamiseksi on perustettava vastapropagandaa levittävä instanssi.

Ja kuten aina EU:ssa, jäsenmaiden toivotaan levittävän auki kukkaronsa ja luovuttavan pikimmiten €20 miljoonaa "tietoinstituution", jossa asiantuntijat jakavat asiantuntijuuttaan, perustamiseksi.

Ihan mutu-tuntumalla heitän oman arvioni: Suomen poliisiylijohtaja Mikko Paatero  (kok) tulee kannattamaan Malmströmin ideoita varauksetta.

Tämän lisäksi Malmströn haluaa "radikalisaatiota ennaltaehkäiseviä ohjelmia", joita toteutetaan EU:n ulkopuolisten maiden kanssa yhteistyössä.

Miksi pidän tällaisia ehdotuksia ongelmallisina?

Turvallisuusongelmia on eritasoisia, eikä niitä pitäisi myydä yhden koon uhkina.

On verkkosota eli ns. kybersota ja sota. Kybersodankäynnissä kuitenkin näyttävät pääasiallisesti kunnostautuneen eri valtioiden turvallisuuspalvelut, jotka käyvät kybersotaa omien kansalaistensa lisäksi toisiaan vastaan. Ei turvallisuuspalveluiden toisiaan vastaan käymää kybersotaa vastaan tepsi kansalaisten online-kommunikaation seuraaminen ja vastapropaganda.
Valtioiden väliseen kybersotaan kuuluu myös valtioiden ja yritysten välinen tiedustelu- ja vakoilu. Vakoilua harjoitetaan "kansallisten intressien puolustamiseksi" muiden maiden teollisuudesta ja taloudesta, ja jaetaan tietosaalis oman maan yrityksille, jotta nämä saavat kilpailuetua.

Sodat taas käydään hallitusten toiminnan seurauksien takia ja hallitusten aloitteista; jos sotaan lähdöstä järjestettäisiin kansanäänestys, ne saattaisivat jäädä sotimatta.

Turvallisuusongelmiin kuuluu myös järjestäytynyt rikollisuus. Jostain syystä vain emme saa useinkaan lehdistä lukea, kuinka poliisi on saanut kiinni ison kriminaaliorganisaation hyödynnettyään verkkovakoilua, vastapropagandaa ja väestön valvontaa. Ottaen huomioon, kuinka paljon terroristeilla ja järjestäytyneellä rikollisuudella on yhteistoimintaa viranomaisten kanssa  - viimeisimpänä ilmitulleena esimerkkinä Yhdysvaltain hallituksen, DEA:n ja CIA:n yhteistyösopimus meksikolaisen Sinaloa-huumekartellin kanssa - tuntuisi hedelmällisemmältä keskittää valvonta ja rikollisten etsiskely kanslioihin, virastoihin ja poliisilaitoksien eri osastoihin.

Vaarana on myös, että piakkoin kaikkea "normaalista poikkeavaa" käytöstä tai aktivismia, protesteja, joukkoliikkeitä ja vastavaa pidetään "demokratiaa uhkaavana", mahdollisesti väkivaltaista tai rikollista potentiaalia sisältävänä liikehdintänä.
Demokratiaa täytyy suojella niiltä, jotka ajattelevat toisin, on ilmeisesti joidenkin mielestä aivan looginen ajatuskulku. Jo se itsessään on suuri vitsi, että komissaari Malmström, jota ei ole vaaleilla valittu virkaansa, pyrkii suojelemaan demokratiaa EU:ssa, josta demokratia puuttuu.

Nykyään mielenosoituksia kontrolloidaan ennakolta; niihin tarvitaan poliisin lupa. Itse mielenosoituksissa on poliiseja vartioimassa (reaaliaikainen kontrolli); mielenilmaukseen osallistuneita kuvataan ja saatua tietoa arkistoidaan (jälki- ja ennaltaehkäisevä kontrolli).
Milloin kehitys johtaa siihen, että toisinajattelijat raahataan deradikalisaatio-ohjelmien puitteissa sopeuttamisleireille?

Ketä näillä ohjelmilla ja valvonnalla viime kädessä ollaan suojaamassa? Ja keneltä?
Normiväestöllä todennäköisyys joutua terrorismin uhriksi on länsimaissa pienempi kuin todennäköisyys joutua poliisin pahoinpitelemäksi.
Useimmissa maissa todennäköisyys joutua valtioterrorismin uhriksi on suurempi kuin todennäköisyys joutua "ääriaineksen" tai edes aktivistien (uskonnollisen sanoman levittäjiä ei lasketa) uhriksi.

Pyöritteleepä tätä turvallistamisinnostusta miten päin tahansa, päätyy siihen, että tarkoitus on suojella vallitsevaa valtarakennetta muutosta haluavilta aineksilta.

Suomessa se hoidetaan "nurkan takana". Kansallisen lainsäädännön kehittämistä turvallisuusviranomaisten tiedonhankintakyvyn parantamiseksi ja kybertoimintaympäristön uhkista valmisteleva työryhmä (Oikeasti, en keksi! Sen nimi on todella tuo.) koostuu 19 henkilöstä, jotka edustavat poliisia, SuPoa, työ- ja elinkeinoministeriötä, ulko- ja puolustusministeriöitä jne mutta kansalaisjärjestöjen edustajia taikka yliopistoihmisiä ei työryhmään kuulu. Turvallistajilla on vapaat kädet turvallistaa maahan vaikka ulkonaliikkumiskielto ja tarkastuspisteet (tullinpuomit) muiden "turvallisuustoimenpiteiden tehokkuuden tarkkailemiseksi".

Vapaan liikkuvuuden EU... Olisiko hedelmällisempää keskittyä siihen, miksi "radikalismia" esiintyy, miksi ihmiset kaipaavat muutosta nykymenoon?

 
Lähteet:

EuObserver: Radicalism on the rise in Europe, says EU commissioner
http://euobserver.com/justice/122735

HARE: Kansallisen lainsäädännön kehittämistä turvallisuusviranomaisten tiedonhankintakyvyn parantamiseksi ja kybertoimintaympäristön uhkista valmisteleva työryhmä http://www.hare.vn.fi/mKokoonpanonSelailu.asp?h_iID=19825&tVNo=6&sTyp=Selaus  

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

27Suosittele

27 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (40 kommenttia)

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Meinasin pitää kirjoittamistaukoa pari päivää, mutta komissaari Malmströmin ulostulo oli niin vastustamaton houkutus osallistua turvallistamiskeskusteluun, etten voinut sitä vastustaa :D

Ja juu, lattia- ynnä kattolistoissa on jo yksi maalikerros niin että sen lupauksen pidin.

Käyttäjän jariojala kuva
Jari Ojala

Tämähän on sitä kaivattua tehokkuutta, teet kahta työtä yhtä aikaa. Kyllä nyt yhteiskunta kiittää .)

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Palkitsee juu... verottajan lähettämällä kyselyllä :D

Kaikki äidit tekevät montaa työtä, 7/24 ja 365 päälle.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

"Pyöritteleepä tätä turvallistamisinnostusta miten päin tahansa, päätyy siihen, että tarkoitus on suojella vallitsevaa valtarakennetta muutosta haluavilta aineksilta."

Tuossa kirjoitat asiaa. Samanlaiselta hiukan vaikuttaa Kataisen syytteleminen kansalaisia siitä kuinka ilmapiiri on muuttunut kielteiseksi. Politiikoilla ei itsellään ole ilmeisesti mitään vikaa toimissaan vaan syitä pitää hakea muualta. Onhan tuo komissaari Cecilia Malströmin niputtama radikaaliryhmiin jopa kansallismieliset ja eu-kriittiset uskomatonta propagandaa. Tarkoitushakuista. Lieneekö oman edun säilymisen kannalta käytetty puheenvuoro. Pelko taitaa oman 'jakkaran' valumisesta pois nykyiseltä paikalta olla monella muullakin, jopa haaveita sellaiseen elättäneiltä.

Hyvä kirjoitus kaikkinensa.

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi

Mitä tästä opimme. "Vallankumous" eli itsenäisyyden, laillisuuden ja kansanvallan palauttaminen kannattaa aloittaa mahdollisimman pian, ennenkuin nämä "demokratian turvaamistoimet" menevät liian pitkälle.

Meidän ja paremman ja itsenäisen tulevaisuuden saavuttamisen välissä ei ole kuin yksi este: me itse. Heti, kun ymmärrämme tämän yksinkertaisen totuuden: meitä on enemmän (paljon enemmän), meidän ei enää tarvitse huolestuneena odotella mitä ikäviä suunnitelmia päättäjät hautovat meidän varallemme.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Pikku-Hilkka Laronia

Eurostoliittokulttuurissa puuttuu syämmen sivistys eli kovin on alkheellista, sehän on nähty. No niin kait soli Stalinin valtakunnassaki, toisinajattelijat tapethiin.

Reijo Tossavainen

Täyttä asiaa ja erityiskiitos murteen käytöstä!

Käyttäjän VilleMaki kuva
Ville Mäki

Onhan se havaittu, ettei EU:ssa demokratiaa kovin korkealle arvosteta. Ei kestäne kauaa, kun aletaan toisinajattelijoita heittämään vankilaan tai viemään uudelleenkoulutusleireille. Kun EU-johtajat solvaavat EU-kriittisiä, eivätkä halua rakentavaa keskustelua, niin tällaiseen uhkakuvaan ei ole pitkä matka.

JJ Haveri

Itse asiassa Malmsrömin ehdotus on niin radikaali, että hänet pitäisi äärimmäisyysmielipiteidensä vuoksi välittömästi laittaa erityistoimien kohteeksi.

Suunavauskielto tai jotain...

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Ehdottomasti on meidän vaadittava turpatakuut :D

Käyttäjän RiittaKlemettiLilja kuva
Riitta Klemetti Lilja

"Kuka on Cecilia Malmström? Federalisti EU-ystävällisimmästä puolueesta", kirjoitti Svenska Dagbladetin poliittinen analyytikko Lena Hennel, kun hänet oli valittu EU-komissioon. Puolueensa (Fp) kotisivulla kirjoitti Malmström jo 2003 visiostaan mikä oli "eurooppalainen federaalinen malli, missä parlamentti olisi tärkein lakeja säätävä elin."

Itsellä nousee melkein iho kananlihalle kun hän ilmaantuu uutisissa tv-ruutuun, koska aina sieltä suusta tuppaa tulemaan ehdotuksia uusista säännöistä jotka vähentävät valtioiden itsenäistä päätösvaltaa. Breivikhistorian jälkeen ei mennyt kuin YKSI päivä kun hän oli ehdottamassa liikkuvaa EU-poliisijoukkoa jotka voitaisiin lähettää eri maihin, ja eikös se jo koossa olekin vai? Muistaakseni toteutettiin ennätysvauhtia...
Hän olisi keulilla rajoittamassa sananvapautta netillä oikein mielellään, nuuskimassa s-posteja ja puheluita.
Ruotsalaisen piraattipuolueen eu-parlamentaarikko Christian Engström kirjoitti syksyllä näin:

http://christianengstrom.wordpress.com/2013/09/17/...

C Malmström ei itse sano mitään, mutta veikkaillaan että hän olisi ehdolla komissionin puheenjohtajan paikalle.
Luoja pelastakoon Euroopan tuon federalistin johtajuudesta.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Tämä eurostoliitto kokeilu ei tule päättymään hyvin, tämä tulee olemaan aivan järkyttävä katastrofi ja kaikki eu-kansalaiset tulevat näkemään sen jo lähitulevaisuudessa!

Käyttäjän TimoTarus kuva
Timo Tarus

EU:n propagandakoneistolla ei ole enää keinoja hillitä koko ajan kasvavaa kansalaisten eurovastaisuutta.

Kontrollin menettämisen pelko alkaa näkyä päättäjillä SOME-pelkona

Epätoivoisesti pyrkivät nyt hiljentämään kansan äänen, ennen kuin joku "tuikkaa langan palamaan"

Ihan aiheesta tutisevat, jokuhan sen kohta tuikkaa...

Kansa kurjistuu, kohta on nälkä

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi

Pelastakaamme itsemme tuolta federaatiolta, niin sitten saavat tälläiset epäonnistuneet avohoitokokeilut leikkiä keskenään Seuraa johtajaa-leikkejänsä.
Hölmöjäkö me ollaan, kun ei vain yksinkertaisesti ilmoiteta koko EU-mafialle, että kiitti, meille riitti ja toivottavasti emme tapaa enää koskaan.

Kertokaa nyt ihmeessä jo lopulta joku minulle, mikä ihme meitä estää? Hullua porukkaa: istuu ja vaikertelee palavassa talossa, vaikka ovi on apposen auki. Laitetaanko siihen vesijohtoveteen tosiaan jotain huumaavia aineita?

jouko nevaleso

Ei meitä Kristiina mikään ihme estä. Kun viljavista kunnaista euroopassa taisteltiin, mitä tekivät paskahousut ? Pakenivat mannerjään jättömaille, joihin oli ehtinyt kertyä jonkinmoinen mullan tapainen. Saamelaiset olivat menneet porojen perässä Lappiin vähän ennemmin.
Ja ennen kaikkea: me kysymme ensin itseltämme, miten "muut" suhtautuisivat, jos, ehkä, mahdollisesti, pitäisimme avoimena senkin option, että päättäisimme itse, jossei kukaan tykkää kyttyrää.
Me saadaan mitä tilaamme - Kataisen et al.

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi

Me voisimme kyllä päättää aivan itse, aiheutimmepa kenelle tahansa,mitä kyttyröitä tahansa. Sanoisinpa jopa, että ovat kyttyränsä ansainneet.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Kiitos tästä kirjoituksesta!

Kaikkein hienointa olisi, että normaali demokratia toimisi Euroopassa riittävän ajoissa ja meillä olisi aidosti demokratiaa ja avointa yhteiskuntaa/EU:ta ajavat rauhanomaiset poliittiset vaihtoehdot valittavana.

Tätä toivoisi ennen kuin kirjoituksessa mainitun komissaarin kaltaiset ajatukset mobilisoidaan kaikessa hiljaisuudessa liian pitkälle EU:n eri jäsenmaissa.

Olen ollut jo laittavinani merkille sen uhmakkuuden, joilla ns. näennäisdemokratian varsinaiset taustavoimat (ei suinkaan poliitikot) ovat käyttäneet äärimmäisen aggressiivista ja uhmakasta retoriikkaa, joka on ollut lähinnä ylimielistä "kukkoina tunkiolla"-tyyliä.

Tarkoitus on selvästi yhtäpitävä kirjoituksessa mainitun komissaarin viestin kanssa.

On hullunkurista, kuinka meidän tavallisten ihmisten tervettä järkeä loukataan julkisella öykkäröinnillä ja uhmakkuudella, missä maalaillaan öykkäröintiä ja uhmakkuutta, joka häämöttäisi jossakin nurkan takana.

Hämmästyttävän nurinkurista ja suorastaan propagandistista mielikuvitusvihollisten luomista, jotka viholliset projisoidaan tavalliseen kansaan.

Tarkoitus on selvästi vaientaa normaalia kansalaiskeskustelua ja yhteiskunnallista kritiikkiä, joka on olennainen osa demokraattista yhteiskuntaa.

Luoja suokoon rohkeutta meille tavalliselle kansalle olla oma itsemme ja säilyttää oma ihmisarvon äänemme sellaisena kuin sen oikeasti tulee yhteiskunnassa kuulua!

Sitä ääntä eivät näennäisdemokratian yhä avomielisemmän narsistiset voimat tule meidän puolestamme pitämään.

Ei ole kansan vika, jos poliittinen järjestelmä vieraantuu kansasta ja kansa sen seurauksena vetää pois normaaliin demokraattiseen yhteiskuntaan kuuluvin säännöin tukensa.

Poliitikkojen ja korkeimpien yhteiskunnallisten päättäjien itku on heidän itsensä aiheuttamaa.

Jos nämä tahot eivät sitä hyväksy, heidän on näköjään suoritettava vallankaappaus, jonka lopputuloksena on äärimmäisen harvainvaltainen diktatuuri.

Mallia siitä, mitä tämä tarkoittaa ihmiselämän ja ihmisarvon todellisuudelle voi etsiä entisestä Neuvostoliitosta, Hitlerin Saksasta jne.

Niin kuin lampaatko teuraaksi meidät ollaan viemässä, kun eliitin vallankaappaus on näköjään käynnistynyt näyttävine ja uhmakkaine esilletuloineen - jopa Suomessa?

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Itsekin ihmettelin, että näinkö se paljon peräänkuulutettu yhteisöllisyys ynnä eurooppalainen identiteetti rakennetaan: valvotaan väestön keskustelua ja vaiennetaan eriävät mielipiteet.

Tai palkataan asiantuntijoita tuottamaan vastapropagandaa - vaikka meillä jo on Eurooppatiedotus :D

Terve järki tuntuu tyystin kadonneen. "Demokratian" ja "vapauden" suurin uhka näyttää olevan Euroopan unionissa tavalliset ihmiset, jotka keskustelevat keskenään.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Tuli tuosta mieleen Redingin ja Barroson tuore ulostulo, jossa "Eurosceptics" niputettiin myös eräisiin vaaralliseksi sanottuihin (kansallismieliset, äärirymät jne.) suuntiin. Samalla siinä muistutettiin vuoden 1914 muistojen nimissä "sodan vaarasta", jotta nuo ryhmittymät EU:n harmeina eivät saisi vaalikannatusta.
Pelko on huono ystävä komissiossa.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Reding ja Barroso ovat minunkin muistissani.

On hullumaista yrittää uskotella, että jokainen kansallismielinen tai eu-kriittinen on niin äärimmäinen tyyppi, että tarttuu aseisiin heti tilaisuuden tullen.

Että vapauden+demokratian turvaamiseksi vapautta täytyy rajoittaa, keskustelua kontrolloida ja propagandalla varmistaa "oikeanlainen" äänestystulos eurovaaleissa.

Että yksimielisyyden saavuttamiseen paras keino on vaientaa väärät mielipiteet.

Mitä arvoa sellaisella yksimielisyydellä on? Mihin monimuotoisuus-ihanne hävisi?

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

"Europarlamenttivaalien alla sisäasiain komissaari Cecilia Malström on nähnyt tarpeelliseksi tulla julkisuuteen ilmaisemaan Suuren Huolenaiheen: Euroopan täytyy turvata ennaltaehkäisevään toimintaan radikalismilta suojautumiseksi."

Malmström taitaa olla ruotsalainen ja hän tietänee enemmän Ruotsin tilanteesta kuin me muut. Ehkäpä hän myös ajattelee, että Ruotsi kulkee edellä ja muut EU-maat tulevat sitten perässä. Saattaa olla, että hänen ajatuksiaan sietää hieman pohtia.

"Vapaan liikkuvuuden EU... Olisiko hedelmällisempää keskittyä siihen, miksi "radikalismia" esiintyy, miksi ihmiset kaipaavat muutosta nykymenoon?"

Tämä on erittäin laittamattomasti sanottu. Tarkoitatko sinä, että Ruotsissa ja Suomessakin pitäisi enemmän asettaa ryhmiä ja komiteoita pohtimaan sitä, miksi "radikalismia" esiintyy? Miksikö nuoret islamistimiehet lähtevät sekä Ruotsista että Suomesta taistelemaan Syyriaan, Somaliaan ja monen monen muuhun maahan? Tietenkin me emme ole auttaneet heitä riittävästi ja myös heidän kaverinsa eivät taida olla päässeet tänne. Tai anna vielä hedelmällisempiä näkökulmia.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

"Tarkoitatko sinä, että Ruotsissa ja Suomessakin pitäisi enemmän asettaa ryhmiä ja komiteoita pohtimaan sitä, miksi "radikalismia" esiintyy? Miksikö nuoret islamistimiehet lähtevät sekä Ruotsista että Suomesta taistelemaan Syyriaan, Somaliaan ja monen monen muuhun maahan? Tietenkin me emme ole auttaneet heitä riittävästi ja myös heidän kaverinsa eivät taida olla päässeet tänne. Tai anna vielä hedelmällisempiä näkökulmia."

En tarkoita. Kyllä asioita sopii miettiä itsekin. Sillä lailla sitä parhaiten oppii, komissaaritkin.

Ruotsin lehdistöä seurailtuani olen saaanut oppia, että rikostilastoissa maahanmuuttajia on suhteessa paljon. Nimenomaan Ruotsissa syntyneitä 2. ja 3. polven maahanmuuttajia.

Tämä voisi - minun mielestäni - johtua siitä, että etniset ruotsalaiset eivät ole kotoutuneet, ja sen takia he etsivät juuriaan, ja sitä kautta omaa paikkaansa, identiteettiään. Ruotsissa syntyneinä heidän käsityksensä omasta kulttuuristaan on mahdollisesti idealisoitu, koska he eivät ole siihen kasvaneet; heidän tietonsa omasta kulttuuristaan on vajavainen.

Vierailu "juurilla" ja "omassa kulttuurissa" saattaa opettaa, että he eivät kuulu siihenkään porukkaan, eivät lainkaan tai vain osittain.

Sen jälkeen kukin oman luonteensa ja oppimiskykynsä mukaan valitsee toisen reitin.

Myös uskoisin, että osa 1. polven maahanmuuttajista on pyrkinyt säilyttämään oman kulttuurinsa (turvanaan) ja iskostamaan sen jälkeläisiinsä, mikä jälkeläisissä lienee aiheuttanut epävarmuuden omasta paikastaan yhteiskunnassa (kotona on toiset säännöt, etnisessä yhteisössä taas toiset ja ympäröivässä yhteiskunnassa jotain ihan muuta).

Heinävedellä on maahanmuuttajia, mutta he eivät ole ongelmaksi eikä heillä ole ongelmia; maahanmuuttajia on sopivassa suhteessa kantaväestöön joten heidät nähdään yksilöinä ja kohdellaan sen mukaan.

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Totta, totta. Mutta voisiko ongelmana olla myös se, että maahanmuuttajien määrää ei ole suhteutettu maan resursseihin? Ruotsissa ei riitä työtä ja opiskelupaikkoja kaikille maahanmuuttajille, eikä tarvetta edes lasketa. Minusta se kyllä edesauttaa näiden ryhmien jengiytymistä, koska haetaan sitä omaa identiteettiä tai omia juuria, eikä ole mitään tekemistä. Ja se taas johtaa vaikka mihin, ja uutisia tästä on saatu kuulla Malmöstä, Göteborgista ja Tukholmasta, joissa maahanmuuttajien lukumäärä on suurin.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring Vastaus kommenttiin #29

"Minusta se kyllä edesauttaa näiden ryhmien jengiytymistä, koska haetaan sitä omaa identiteettiä tai omia juuria, eikä ole mitään tekemistä."

Tokihan. Ja "vieraassa ympäristössä ilahtuu aina nähdessään tutut kasvot" eli oma porukka tuo turvaa, seuraa. Tulee paremmin ymmärretyksi, ikään kuin.

Mistä luonnollisesti seuraa, että kun pyörii samanmielisten kanssa, oma mielipide saa jatkuvaa vahvistusta (näkyy myös siinä, miten poliittisten johtajien hengailu keskenään omissa piireissään vahvistaa heidän käsitystään siitä, että he ovat aina ja kaikessa oikeassa olevaa hengen aatelia).

Tuosta määrästä taas sitten. Yhteiskuntaruumis toimii kuten ihmisen elimistö vierasaineen ja -esineen kanssa, alkaa torjua ja hylkiä.

Pieni määrä sopeutuu/sopeutetaan/sulautuu, iso yritetään poistaa, jotta oma elämä voi jatkua.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

"Vapaan liikkuvuuden EU... Olisiko hedelmällisempää keskittyä siihen, miksi "radikalismia" esiintyy, miksi ihmiset kaipaavat muutosta nykymenoon?"

Tästä piti vielä erikseen.

Tarkoitan tuolla lauseella, että miksi komissio ei halua keskustella siitä, MIKSI ihmiset ovat tyytymättömiä EU:n toimintaan ja ylipäänsä asioiden tilaan.

Komissio ei halua keskustella siitä, koska se on harjoitetun politiikan seurausta.

Joten komissio tuo keskusteluun jotain, jolla pelotella ja vihjaa samalla, että asiat voivat mennä huonompaan suuntaan - minkä ilmeisesti pitäisi aiheuttaa johtopäätös "ihan hyvinhän meillä nyt menee, komissio on hoitanut hommat hyvin kun ei ole sotaa ja vain viidesosa väestöstä on köyhiä, eikä aliravittujakaan ole 60 miljoonaa enempää."

Vaikka onhan meillä sota: monen rintaman taloussota, uusliberalistinen globalisaatiomalli.

Mutta se juuri on se, mistä ei haluta keskustella: että globalisaatiota voisi tapahtua toisellakin tapaa - oikeudenmukaisemmin, lempeämmin, paremmin...

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

...vaikka banaaneja heittämällä? Italian persut puhuvat sentään suoraan:

http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-25748943

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring Vastaus kommenttiin #25

Italian persu? Ms Cecile Kyenge on demokraattisen puolueen edustaja.

Hän sanoi: "Our constitution is a strong tool to fight racism, but it's never used." eli "Perustuslakimme on voimakas ase rasismin vastaisessa taistelussa mutta sitä ei koskaan käytetä."

Se ettei perustuslakia Italiassa noudateta, tuskin on "Italian persujen" vika, keitä he sitten lienevätkin.

Muutoin olen sitä mieltä, että kansallismielisyys ei ole synonyymi rasismin kanssa eikä muutaman mäntin takia pidä leimata isompia joukkoja.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #27

Italian persut ovat Lega Nord, ryhmätoverit Euroopan Parlamentissa.

Jari Tuomivirta

Suomessa ei mielenosoitukseen vaadita lupaa. Laki vaatii vain että poliisille tehdään siitä ilmoitus. Tarvittaessa poliisi voi vaatia esimerkiksi järjestyksenvalvonnan järjestämistä jos odotettavissa on suuri ihmismäärä.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Aiheellinen muistutus. Kiitos siitä.

Kokemus on kyllä osoittanut, että ilmoitus on teoriaa ja lupa käytäntöä :D

Käyttäjän hapotusjahapatus kuva
Anttijuhani Tuominen

"Ottaen huomioon, kuinka paljon terroristeilla ja järjestäytyneellä rikollisuudella on yhteistoimintaa viranomaisten kanssa - viimeisimpänä ilmitulleena esimerkkinä Yhdysvaltain hallituksen, DEA:n ja CIA:n yhteistyösopimus meksikolaisen Sinaloa-huumekartellin kanssa - tuntuisi hedelmällisemmältä keskittää valvonta ja rikollisten etsiskely kanslioihin, virastoihin ja poliisilaitoksien eri osastoihin."

Ja huumerikolliset ja huumepoliisi harrastaa yhteistyötä täällä koto-Suomessakin. Huumekieltolaki ja huumesota ovat tietysti huonoja vitsejä ja luulen kansalaisten vihdoin alkaneen ymmärtää sen. MUTTA: voisitko antaa lähteen tuolle DEA:n, CIA:n ja Sinaloan yhteistyöstä.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Kirjoita hakupalkkiin esim. "sinaloa dea cooperation" ja voit valita lehtesi.

CIA:n osuudesta huumesbisnekseen (näyttää olevan menossa mukana aina kun isoja kauppoja tehdään) löytyy tietoa mm. Pulitzer-palkitun journalistin Tim Weinerin teoksesta "CIA - keskustiedustelupalvelun historia" sekä UM:n entisen työntekijän William Blumin kirjasta "Roistovaltio".
Blumin kirjassa käydään läpi myös eri maiden hallituksia ja CIA:n lisäksi erinäisiä muita virastoja, jotka yhteistyössä harjoittavat huumekauppaa.

Käyttäjän hapotusjahapatus kuva
Anttijuhani Tuominen

Kiitti. Tutkinpa kohta tuon uutisen.

CIA:n osuus globaalissa huumekaupassa on toki tullut ilmi useassa eri yhteyksissä 1950-luvun alusta lähtien, samoin kuin muidenkin tiedustelu- ja turvallisuuselinten (MI5, MI6, ISI, Mossad jne.) kytkeytyminen siihen. Tästä aiheesta suosittelen vastavuoroisesti tutustumaan Aasian historian professori Alfred McCoyn tiiliskivitutkimukseen "The Politics of Heroin - CIA complicity on the Global Drug Trade".

Olen muuten lukenut tuon Tim Weinerin kirjan. Sen sijaan William Blumin "Roistovaltio" on jäänyt väliin, vaikka sitä on siteerattu useissa artikkeleissa.

DEA ja CIA paukuttelevat jenkeissä henkseleitään vähän samalla tyylillä kuin Helsingin poliisi ja krp meillä, ja samasta aiheesta, eli kuka tätä bisnestä hoitaa. Siksi tuo yhteistyösopimus niiden välillä kiinnostaa, koska ne ei yleensä mahdu samoille apajille.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring Vastaus kommenttiin #36

Mielenkiintoista. Kirjoitin vastauksen kommenttiisi ja tallentamisen yhteydessä minulle ilmoitettiin, ettei minulla ole oikeutta kommentoida.

Vastaan uudelleen.

Blumin "Roistovaltio" on pikemminkin hakuteos siitä, mitä Yhdysvallat milloinkin missäkin teki ja kenen kanssa.

Siitä löytyy mm. sellainen (vahvistettu) pilkkutieto, että Vietnamin sodan aikana (Yhdysvaltoihin myytävän) heroiinin puhdistuslaboratorio sijaitsi CIA:n tukikohdan alueella Pohjois-Laosissa.

New York Timesin uutinen tuo mukaan NSA:n tiedonhankkijana
http://www.nytimes.com/2014/01/15/us/nsa-effort-pr...

Dark Alliance-sivustolla on koottuna paljon tietoa näistä valtioiden/hallitusten huumebisneksistä
http://www.narconews.com/darkalliance/drugs/start.htm

En sanoisi, että CIA ja DEA ovat välttämättä tehneet yhteistyötä vaan pikemminkin kaikki ovat hääräilleet omiaan.
Kartellien kannalta on tietysti sitä parempi, mitä useampi Yhdysvaltain virasto on sekaantunut hämärähommiin, koska sen parempaa ja laajempaa suojelua on sitten luvassa. Meksikon hallituksen ja poliisin tarjoaman suojelun lisäksi.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Unohdin mainita, että osittain tämä Yhdysvaltain huumekauppayhteistyö risteää Fast & Furious -skandaalin kanssa, jossa tuli ilmi, että Yhdysvaltain hallitus, oikeusministeriö ja aseita ja alkoholia valvova virasto ATF/BATFE olivat hieman avittaneet asesalakuljetusta rikollisorganisaatioille Meksikossa.

Käyttäjän hapotusjahapatus kuva
Anttijuhani Tuominen

Olisi hyvä, jos valtamediamme kertoisi nämä merkittävimmät skandaalit suomalaisille. Esim. tässä hiljattain Wachovia-pankin kärähtäminen lähes 400 miljardin huumedollarin (oliko ollut juuri Sinaloa-kartellin rahaa, en muista) pesemisestä ei kiinnostanut kotimaista mediaa lainkaan.
Sen sijaan huumeuutisoinnin ykkösaiheeksi nousi jonkun kannabiksen kotikasvattajan kiinnijäänti?

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Poistin ed. kommenttisi tuplan.

Silloin kun vielä kirjoitin Verkkomediaan, yritin pitää lukijoita ajan tasalla Wachovian, HSBC:n ja muiden pankkien hommailuista.

Suomen median toimittajat ovat, voin vakuuttaa, yksityishenkilöinä pääosin hyvin tietoisia Yhdysvaltain virallisista valheista. Niitä juttuja ei vaan kirjoiteta, koska niitä ei julkaista sillä halltuksemme on Yhdysvaltain virallinen pikku toveri. Ilmeisesti hallituksemme ajattelee että kun koulukiusaajaa pitää hyvillä mielin ja kiusaa mukana sen jengissä, ei itse joudu - ainakaan niin pahasti - kiusatuksi.

Nyt annan sinulle naurun aihetta. Tai ainakin itseäni nauratti kovasti lukiessani kuinka DEA:n johto "raivosi senaatin kuulemisessa marijuanan laillistamista vastaan" koska marijuana on niin vaarallista.
http://www.rawstory.com/rs/2014/01/16/dea-official...

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Nyt Yhdysvaltain huumeviraston huumekauppakartelli on ylittänyt jo paikallisuutisten uutiskynnyksen http://www.youtube.com/watch?v=jbGaWSXfbWk

Huumeviraston kokaiinikartelli on pyörinyt jo Bushin ajoista asti.

Kyllä tähän pitäisi viranomaisten puuttua esim. pidättämällä joku kotikasvattaja :D

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Tässä ohjelmassa laskeskellaan, että Yhdysvalloissa on 29 kertaa todennäköisempää joutua poliisin tappamaksi kuin terroristin uhriksi http://www.youtube.com/watch?v=igfdBsaliBg
ja että poliisiväkivallan uhrina on kuollut enemmän amerikkalaisia kuin Irakin sodassa

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Tähän sopii myös vuonna 2012 kirjoittamani juttu "Suurpankin oikeudenkäynti todisti: huumekauppa käydään hallitusten suojeluksessa"
http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=8&id=6185

Toimituksen poiminnat