KissanKulmasta

Puoluekentän toiminnan tehostaminen fuusioilla - Riistopuolueen synnyttäminen

Söyringin yksinäinen aivoriihi on raksuttanut täydenkuun aikana radikaalin ehdotuksen.
Innoittajana on toiminut Suomen hallituksen vakuuttelut Suomen hallinnon avoimuudesta ja läpinäkyvyydestä.

Puoluekentän toiminnan tehostaminen fuusioilla agendalle - Riistopuolueen synnyttäminen

Suomen hallitus on hartaasti toistellut Suomen hallinnon olevan avoin ja läpinäkyvä. Tästä innovoittuneena rohkenen ehdottaa avoimuuden ja läpinäkyvyyden lisäämistä rakenneuudistuksilla.

Vaaliehdokkaat velvoitetaan lakisääteisesti tunnustamaan väriä vaalikampanjoinnin aikana so. ehdokkaiden on asetuttava joko pääoman ja monikansallisten yritysten ehdokkaana tarjolle tai sitten kansan edustajina. Valituiksi tulleista muodostetaan hallitus.

Samalla yritykset saavat vaalikampanjarahoituksellaan yrityksille niin tärkeää näkyvyyttä.
Ehdokkaat voisi jopa velvoittaa vaalikiertueella käyttämään teekkarityylisiä vaalirahoitushaalareita, joissa sponsoreiden nimi on näkösällä - ja myöhemmin haalari käy etuuskunnassa työasuna.

Tämän jälkeen ei enää kenellekään olisi epäselvää, kenen asiaa valittu edustaja ajaa ja yhteiskunnan todellisista voimasuhteista pysyy kuka tahansa kärryillä. Normikansalainen säästää omaa aikaansa ja hermojaan koska välttyy vertailemasta edustajien lupaustason puheita ja myöhemmin tehtyjä tekoja. Tämä on tehostamista laadukkaimmillaan!

Uskoisin, että sillä on edullinen vaikutus myös kansanterveyteen koska pettymyskokemuksien määrä vähenee.
Edustajien työssäjaksamiseen tällä on kohottava vaikutus, koska enää ei tarvitse valehdella ääniä kalasteltaessa vaan voi olla avoimesti opportunistinen.

Keinotekoisesta hallitus-oppositio -asettelusta voidaan luopua.

Puoluekentän toimintaa tehostetaan yhdistämällä kokoomus, keskusta, rkp ja sdp avoimesti yhdeksi suureksi pääoman ja monikansallisten yritysten puolueeksi, eräänlaiseksi superpuolueeksi.
Jos nimeä superpuolueelle saa ehdottaa, se voisi olla vaikkapa Pääoman ja Monikansallisten Yritysten  Edunvalvontapuolue (PMYE, kansanomaisesti riistopuolue).

Kvartaalivasemmisto ja vihreät (KVV) alihankintaketjutetaan PMYE:iin avoimesti kumppanuussopimuksella. KVV laskuttaa palveluksistaan suoraan PMYE:a. Näin puoluetuista voidaan luopua kokonaan.

PMYE epäilemättä päättää yhdessä KVV:n kanssa hallitukseen avoimesti päästyään maksaa entiset puoluetuet yritysten vientitukina ynnä muuna mutta ainakin tietäisimme mihin rahaa Suomen päässä on käytetty.

Perussuomalaisia en osaa aivan varmasti sijoittaa. Toisaalta PMYE voi alihankintaketjuttaa perussuomalaisetkin, jolloin päästään rehellisesti avoimeen yksipuoluejärjestelmään.

PMYE:n harrastus- ja urheiluryhmien yhteisnimeksi ehdotan "Veronkiertäjät".

Tehty politiikka tuskin näillä ehdotuksillani muuttuu, mutta avoimuus ja läpinäkyvyys paranevat varmasti.

Kansalaisten kiinnostuksessa politikointiin saattaisi syntyä suorastaan kiinnostuksen lisääntyminen. Medialle uuden avoimesti ja läpinäkyvästi poliittisen värin tunnustaminen tarjonnee herkullisia uutisaiheita ja lööppejä yhteiskunnallisen vastakkainasettelun kärjistyessä aivan avoimen absurdiksi.


Muitakin "synenergiaetuja" innovatiivinen ehdotukseni tarjoaa. Ammattiyhdistysliikkeiden ei tarvitse enää teeskennellä neuvottelevansa "tasavertaisina sosiaalisina kumppaneina" palkansaajien puolesta. Puolueet voivat yhdenmukaistaa puolueohjelmansa: ajatteluyrityksissä, työmäärässä, manipuloinnissa ja palkkakustannuksissa syntyneet säästöt tulevat olemaan huomattavat.

Ja kun tieto Suomen uudesta rehellisesti yksipuolisesta puoluejärjestelmästä leviää maailmalla, Suomen maine sijoittajaystavällisenä (ja väestön sosiaalisten oikeuksia polkevana) valtiona tuo takuuvarmasti niitä kaivattuja ulkomaisia investointeja Suomeen.
Myös perustelut Suomen ottamiselle mukaan "ytimiin" ja YK:n turvallisuusneuvostoon vahvistuvat.

Maailmanlaajuista demokratiavajetta ei ehdotukseni korjaa. Ihan kaikkea ei voi saada.

Lue myös:

Talouskuri pysyväksi olotilaksi - Euroopan unioni eliitin orjuuttamishanke?
http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=2&id=9189

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Suomalainen yksipuolue olisi myös europarlamentissa vahvemmilla kuin Suomen mepit nykyään ovat :D

Käyttäjän jariojala kuva
Jari Ojala

Olishan se aikuisten oikeasti mukava tietää, että mitä mitäkin puolueet todella ajavat. Toisaalta toive voi olla liikaa pyydetty.

Mitähän tästäkin kirjoituksesta seuraa, kun muistaa, että pelkistä hihamerkeistä nousi hirveä huuto, ja nyt ollaan silti vaatimassa kokonaisia haalareita :)

Voipi taas käydä niin, että vaalien jälkeen haalarit pestään liian kuumassa ja värit muuttuu. Mikään ei ole pysyvää, ainakaan värilliset lupaukset :)

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Mo mutta Jari! Yritysjohtomallia apinoivassa (brändi-)hallinnossa haalarien pesu luonnollisesti ulkoistetaan valkopesun ammattilaisille ja siirretään siten vastuu mahdollisista vahingoista edemmäs alihankintaketjussa :D

Käyttäjän jariojala kuva
Jari Ojala

No niinpä tietysti, olinpa kömpelö!

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring Vastaus kommenttiin #5

:D

Haalareilla olisi yritysten näkyvyyden ja poliittisen päätöksen teon avoimuuden parantamisen lisäksi viihteellinen funktio.

Kuvittele edustaja - olkoot nimeltään vaikka Vuolasvuo - Vuolasvuota puhelemassa eläkeiän nostamisesta istuntosalissa yllään haalarit, joiden sponsorilätkissä on brodeerattuna Varma, Ilmarinen jne

Tai jotain toista edustajaa paukuttamassa tiukkaa tekstiä kilpailukyvystä ja sponssilätkissä lukee Nokia yms.

Tai talouskurin välttämättömyydestä ja rahoitussektorin tukemisesta kun sponssilätkissä on Nordea, Danske Bank, Eurocontrol, RBS jne

Tahattomalta komiikalta tuskin voitaisiin välttyä. Tämä olisi omiaan lisäämään nk. suuren yleisön kiinnostusta politiikkaan samoin kuin tietämystä yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta :D

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

- "Vaaliehdokkaat velvoitetaan lakisääteisesti tunnustamaan väriä vaalikampanjoinnin aikana so. ehdokkaiden on asetuttava joko pääoman ja monikansallisten yritysten ehdokkaana tarjolle tai sitten kansan edustajina."

Ehdotus ei ole hyvä, koska se ei huomioi kaikkia vaihtoehtoja. Myös yksittäisillä ihmisillä (eli kansalla) on pääomaa ja pienikin pääoma on pääomaa. "Kansan edustajien" ryhmään kuuluu epäilemättä ehdokas, joka ajaa 40 000 euron liikevaihtoa pyörittävän toiminimellä työskentelevän parturikampaajan etuja. Entä ehdokas, joka ajaa menestyneen 300 000 euron liikevaihtoisen (josta 250 000 eur on hänen omaa palkkaansa) hiusmuotoilijan etuja? Vieläkö kyse on kansan edustajasta? Entä, jos tuo muotoilija nostaa liikevaihtonsa 500 000 euroon palkkaamalla pari apulaista? Entä, jos hän laajentaa useisiin liikkeisiin ja liikevaihto kasvaa 5 miljoonaan? Tai 50 miljoonaan? Tai 5 miljardiin?

Missä vaiheessa hän siirtyy ryhmästä "kansa" ryhmään "pääoma ja monikansalliset yritykset"? Missä vaiheessa ehdokkaan, joka ajaa hänen etujaan on ilmoittauduttava monikansallisten yritysten etujen puolustajaksi? Tai kääntäen, kuinka isoa liiketoimintaa kampaajamestarimme voi vielä pyörittää, jotta hänen etujaan ajava poliitikko ei olisi suuryritysten etujen puolustaja?

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Tähän voitaneen pyytää yrittäjäliitolta ja muilta vastaavilta asiantuntijatahoilta lausunto siitä, mikä olisi sopiva kassavirta-rajaus siirtymiselle kansan edustajasta PMYE:en.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Mutta onko tuollaisen rajan määrittelyssä ylipäätään mitään järkeä? Olkoon se raja sitten mikä tahansa, X euroa, niin millä perusteella X euron kassavirran pyörittäjä on osa kansaa eli ns. "hyvä pienyrittäjä", mutta X + 1 euron kassavirtaa pyörittävä olisikin pääoman edustaja eli "paha suuryritys"?

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring Vastaus kommenttiin #9

Leipätekstissä ehdotetaan eräänlaisena ensimmäisenä rehellisyystestinä: "Vaaliehdokkaat velvoitetaan lakisääteisesti tunnustamaan väriä vaalikampanjoinnin aikana so. ehdokkaiden on asetuttava joko pääoman ja monikansallisten yritysten ehdokkaana tarjolle tai sitten kansan edustajina."

Eli ehdokkaat itse ilmoittautuvat jommankumman ryhmän (PMYE tai kansa) edustajaehdokkaiksi.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen Vastaus kommenttiin #10

Itse en ainakaan osaisi ehdokkaana ilmoittautua vain jompaan kumpaan ryhmään. Katsoisin kuuluvani molempiin, eli ajavani kaikkien oikeuksia aina pienimmästä pirpanasta suurimpaan suuryritykseen. Molempiin ja kaikkiin siltä väliltä pätevät samat eettiset periaatteet omaisuuden suojasta, sananvapaudesta, koskemattomuudesta, ynnä muusta vapauteen kuuluvasta.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring Vastaus kommenttiin #12

Kauniille kuulostaa. Ongelmaksi muodostuu usein se, että eri ryhmien tavoitteet ovat toisilleen vastakkaiset.
Itse en osaa pitää yritystä henkilönä, vaikka lakikin nykyään usein tulkitsee yrityksen (ja EU:n) oikeushenkilöksi.

Käyttäjän jaanapaju kuva
Jaana Paju

Siinähän se, Liberaalit Opprtunistit, mikä innovaatio,
ja Riikka Söyringin tuore tyyli ;-)

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Kasvaisiko puoluekenttä yhdellä ryhmällä vai lähtisikö jo olemassa olevista ryhmistä porukkaa henkiseen kotiinsa, on hauskaa pohdiskeltavaa :D

Toimituksen poiminnat