KissanKulmasta

Riikka Söyring ei ole Janika Sulvonen eikä Sulvonen ole Söyring

Kaikkeen sitä joutuu. Todistelemaan, että ei ole joku muu kuin itse tai ettei käytä feikki-identiteettiä.Kirjoitan Uuteen Suomeen Kissankulmasta-blogia sekä Verkkomediaan. Verkkomedian kommenteissa on alkanut toistuvasti esiintyä väite, joiden mukaan olen Janika Sulvonen, joka käyttää nimimerkkiä Riikka Söyring.Väestörekisterikeskus ei tunne yhtään henkilöä, ei miestä eikä naista, jonka sukunimi olisi Sulvonen. http://verkkopalvelu.vrk.fi/nimipalvelu/Söyring-nimisiä naisia on 17 kappaletta http://verkkopalvelu.vrk.fi/nimipalvelu/

 

Näistä osa on saanut nimensä avioliiton kautta. Minun sukunimeni on omaa sukuaan -tapaus: olen naimisissa."Janika Sulvonen" on ilmeisesti jonkun henkilön tai tahon facebookissa käyttämä pseudonyymi, joka esiintyy ainakin huhtikuussa 2013 Verkkomedian "ystävänä",  sekä LongPlay-nimisen julkaisun kommenttiketjuissa fb:ssa. Minun se ei ole.LongPlay julkaisi artikkelin "Totuuksien tavaratalo", jonka otsikon ja ingressin perusteella oli määrä käsitellä Juha Kärkkäisen omistamaa J.Kärkkäinen Oyj:ta sekä tavarataloketjun mainoksia julkaisevaa Magneettimediaa.

 

Itse artikkelin sisältö kuitenkin seikkaili melko mielivaltaisen tuntuisesti ylipäänsä vaihtoehtomediassa.

 

Rokotusinfo ry haastatteli minua LongPlayn artikkeliin liittyen, haastattelu löytyy otsikolla "Tapaus Long Play ja rokotuksia käsittelevän journalismin taso, osa 3: Riikka Söyring tiedonvälityksestä, mediasta ja mielipiteenmuokkauksesta"

 

https://www.facebook.com/Rokotusinfo/posts/10151388901569639Kirjoitin pari vuotta sitten Magneettimediaan artikkeleita. Kirjoittamiseni Magneettimedialle loppui 2011-2012 vaihteessa, kokonaan.En ole "Janika Sulvonen", en tiedä kuka "Janika Sulvonen" on. Minä se en ole. En tiedä, mistä nämä huhut siitä, että olisin "Janika Sulvonen" ovat lähtöisin enkä tiedä niiden tarkoitusta. Arvailemaan en rupea.Käytän kirjoittaessani ja kommentoidessani nimeä Riikka Söyring, joka on oma nimeni. Pseudonyymi "Janika Sulvonen" käyttää profiilikuvanaan Kristen Lanaen kuvaa http://www.flickr.com/photos/93036559@N00/2705270192Muuta sanottavaa tästä nimenomaisesta "Sulvonen onkin oikeasti Söyring" -salaliittoteoriasta minulla ei ole :D

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (28 kommenttia)

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Jaajaa, ihmeellinen on internetin maailma :D

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Ei mielestäni joudu. Sinuna viittaisin kintaalla tällaisille spekulaatioille. Minulla on niistä itsellänkin kokemusta. Jotkut luulevat keskustelevansa anonyymeillä palstoilla minun nimimerkkini kanssa, jota minulla ei ole. Se ei ole kenenkään blogistin ongelma, että ihmiset, jotka viettävät aikaansa pienten piirien nimimerkkimaailmoissa ovat näkevinään mitä kummallisimpia yhtäläisyyksiä nimimerkkien ja todellisten kirjoittajien kanssa. Tällaiset "oivallukset" ovat tietenkin vailla logiikkaa ja järkeä, kun blogistilla on jo historiansa julkisena kirjoittajana.

Se on vain joidenkin tyhjyydentäytettä, ei sinun ongelmasi.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Nojaa. Olen jo viitannut kintaalla netissä liikkuville "varmoille tiedoille" siitä, että olen juutalaisten kätyri, siionistien agentti, kommunisti, Venäjän agentti ja äänitorvi, natsi, natsivihaaja, vihreän puolueen jäsen, pankkimafian salainen ase ja mitäs näitä muita "varmoja tietoja" nyt olikaan :D

En viitsinyt niihin reagoida edes siinä vaiheessa, kun Riikka Söyring -vihasivusto alkoi ahkerasti kirjoitella ja todistella kätyriyttäni.
En, vaikka tiedän sivustolle "artikkelit" kirjoittavan henkilöllisyyden.
Lähdin siitä, että nimimerkin takaa huutelijoihin ei maksa vaivaa reagoida.

Tähän Sulvonen-juttuun kuitenkin reagoin, koska siihen on sotkettu toinen "henkilö" (tai taho), olkoonkin pseudonyymi.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Olen lueskellut monipuolisia blogejasi/kommenttejasi, mutta en ole tiennyt, että ehdit työn ohessa oleman vielä kätyri, agentti, natsi, kommari yms.
Britti-lordi toteasi jo tuosta urakasta: "You are a lady with many talents". ;-)

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring Vastaus kommenttiin #10

:-O Ei nykyään talenteissa enää makseta :D

En minäkään tiennyt olevani kommunisti, vihreän puolueen jäsen, natsi, natsivihaaja, agentti etc. ennenkuin netistä luin.
Perheeltänikin se oli jäänyt havaitsematta.

Siihen kaikkeen jos tosiaan ehtisi ja pystyisi, olisi tosiaan talented. Kukaan ei enää muistelisi Mata Haria vakoojien kuningattarena :D

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Ja vaikka ne pitäisivätkin paikkansa, mitään todisteita ei ole. Itse harrastan useinkin yhtäläisyyksien etsimistä ja koitan toisinaan hahmottaa kuka kenen/keiden kanssa on puhunut.

Keskenäni.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Sen verran vielä, että en ole fb:ssa omalla enkä muiden nimellä, en edes Verkkomedian toimituksen fb-ryhmässä.
En ole myöskään myspacessa, linkedIn:issa tai muissa vastaavissa eikä minulla ole aikeitakaan liittyä moisiin yhteisöihin.

Pentti Järvi

Täällä Puheenvuoroissa ainaskin olet Riikka Söyring, yksi suosituimmista kirjoittelijoista, samoin kuin Petra Nyqvist, Reija Härkönen etcetera, usw.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Ohhoh Pentti! Sinun kommentista saa sen käsityksen, että olisin myös Petra Nyqvist, Reija Härkönen etcetera :D

Oliko tahatonta vai tahallista komiikkaa?

Pentti Järvi

heh. eikun nuo mainitut kirjoittajat ovat myös populäärejä (paljon kommentteja saavia) Puheenvuorossa. :)

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari Vastaus kommenttiin #9

Populääri tai popul-ääri ;-) Niitä kommentoidaan asiapitoisten ohella.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Puolalais-aforistikko kysyi: "Voiko ihmissyöjä puhua sen nimissä, jonka on syönyt?"
Ehkä joku yhä yrittää...

Jonas Hellgren

Voi, jos se ihmissyöjä on vatsastapuhuja.

Jonas Hellgren

Minuakin väitetään Turussa asuvaksi nimimerkiksi. Onneksi ei sentään Raisiossa.
Usarin tekniika kyllä näkee ip-osoitteesta mistä päin maailmaa kirjoittelen, ja viimeisimmän uutisen mukaan voi antaa sen tiedon poliisille poliisin sitä vain pyytäessä. Ilman mitään perusteluja.

Harri Rautiainen

Kerro minulle IP-osoitteesi, niin kerron mistä olet kotoisin.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Harri,

sen verran tässä taustalla on ehditty selvitellä tähän mennessä, että tietyt nimimerkit, jotka kommenttiketjuissa innokkaimmin lietsovat "Sulvonen on Söyring" -väitettä, postailevat kaikki samasta IP-osoitteesta (eri nimillä).

Pentti Järvi

Veikkaan Boliviaa, Perua tai Chileä.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring Vastaus kommenttiin #24
Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Jonas, mitä vikaa on Suomen suurimmassa risteyksessä?

Toisaalta... taisin mainita sen vian jo :D

Jouni Haimi

Riikka nyt on pakko kysyä viitaten tuohon sukunimeesi: onko sinulla sukujuuria tänne kymenlaaksoon päin ?

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Vanhimmat merkinnät Söyringin suvusta ovat 1100-luvulta Hämeestä, tieto on maarekisterissä.
Kai sen jälkeen osa sukua olisi hyvinkin voinut vaellella Kymenlaaksoon päin.
Ainakin ruotsinkielisillä alueilla asuu sukua, ja sikäli kuin tiedän, kaikki Söyringit ovat jotain kautta sukua toisilleen.

Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala

Hei Janika vai Riikkako olet, vaihdathan profiilikuvasi, se on siis ihan kun pas..lla kyykkis. Sori, en voi mielikuville mitään, syö jopa hieman juttujen uskottavuutta ;D

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Jos jolloinkin olen kameran toisella puolella niin kenties saan toivomasi kuvanvaihdon aikaan.
Ainakaan en korvaa omaa kuvaani Kristen Lanaerin kuvalla kuten "Sulvonen" ;)

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Mitä sitä hyvää kuvaa vaihtamaan, se on kuin logo, tuotemerkki joka jää mieleen. Ensin kiinnitin huomioni nimenomaan kuvaasi, ennen kommentin lukua pian neljä vuotta sitten keksittyäni somen olemassaolon. Kuvastasi syntyi mielleyhteys Liisa ihmemaassa - satuun, aivan kuin sinulla olisi taustalla minikerrostaloja ja harjakattoinen talo jonka eteen olet kyykistynyt. Vasta tarkemmin katsottuani näin takaseinällä kitaran. Hyvä kuva.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring Vastaus kommenttiin #23

Mulla usein onkin sellainen olo kuin olisin Liisa ihmemaassa :D

Olen varma, että kuvan ottanut J-P Inkinen olisi vertauksestasi mielissään kuin hullu hatuntekijä.

Kitaran vieressä olevan "minikerrostalon" päällä oleva muotokuva muuten esittää Vlad Tepesia, sitä kuuluisaa Draculan esikuvaa niin että samassa kuvassa on monta tarinaa.
Vladin kuva on saatu Transsylvaniasta.

Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala

Huh huh... Jos ja kun Sulvonen on kerran oikeasti Söyring, en tietenkään siinä tapauksessa ehdota kuvan vaihtoa. Nyt kun asia näyttäisi selvinneen. Mielikuvista riippumatta kuvan esittäjä on aina omasta kuvastaan vastuussa, ei sen katsoja, jolla sillä aivan hyvin voi olla vika päässään, selässään tai vaikka mielikuvituksessaan ;D)

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Jari,

Häh?! Asiahan ei nimenomaan ole selvinnyt, jos uskot minun olevan "Janika Sulvonen". Minä en ole. En tiedä kuka on luonut "Janika Sulvoseksi" nimetyn henkilöllisyyden.

En ole koskaan käyttänyt "Janika Sulvonen" -pseudonyymiä. Kirjoitan ja kommentoin omalla nimelläni ja omalla kuvallani, omana itsenäni.

Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala

Vastasin tuossa ylempänä näin: "Jos ja kun Sulvonen on kerran oikeasti Söyring, en tietenkään siinä tapauksessa ehdota kuvan vaihtoa. Nyt kun asia näyttäisi selvinneen."

Mitens tuosta saa käsityksen että uskoisin Söyringin olevan joku Sulvonen :-? Toisaalta uskomisillani ei ole tässä asiassa minkään valtakunnan merkitystä, toivotaan että asia selviää ja kiusantekijä joutuu vastuuseen :@

Toimituksen poiminnat