KissanKulmasta

Geopoliittinen tilanne Syyriassa (poliitikot, ahdinkonne naurattaa)

Geopoliittinen tilanne Syyriassa tuottaa erikoisia käänteitä. Yhdysvallat on pelattu nurkkaan ja uusia siirtoja odotellaan. Vastarinta-blokki vahvistuu, samoin sodanvastainen mieliala länsimaissa.
CIA on aloittanut asetoimitukset Syyrian kapinallisille kuukauden viiveen jälkeen, kertoo Washington Post -lehti (WP). Lehden mukaan Obaman hallinto lupasi aseet jo aikaa sitten, ja aseita on nyt toimitettu Syyriaan kahden viikon ajan.
Asetoimituksia viivytettiin, koska Yhdysvallat pelkäsi niiden päätyvän jihadistien käsiin, kirjoittaa WP ironisesti.

Syrian Opposition Coalition -kapinallisryhmän puhemies Khaled Saleh toivottaa Yhdysvaltain aseavun tervetulleeksi, mutta pitää sitä riittämättömänä kääntämään tapahtumain kulkua. Syyrian hallitus saa tukea Venäjältä ja Iranista enemmän, Saleh mainitsee.

Nimettömänä pysyttelevä amerikkalainen viranomaislähde kertoo WP:lle Washingtonin olevan vastahakoinen toimittamaan kapinallisille raskasta aseistusta, jota kapinalliset haluaisivat.

CIA:n asekuljetuksia Syyrian kapinallisille hoidetaan Turkissa sijaitsevan sotilastukikohdan kautta samoin kuin Jordanian, Qatarin ja Saudi-Arabian kautta.

Tiedustelupalveluveteraanien VIPS-organisaation muistion perusteella kyseinen sotilastukikohta sijaitsee Turkin Antakyassa Hatayn provinssissa. Sotilastukikohtaa käytetään tällä hetkellä FSA:n (Free Syrian Army) ja heidän ulkomaisten tukijoidensa päämajana ja komentokeskuksena.

 
Äärityhmien kemialliset aseet

Kapinallisten ääriryhmät kuten Jabhat al-Nusra toimittavat hallinnassaan oleville alueille palokalustoa, roska-autoja, ambulansseja ja muuta yhteisölle hyödyllistä yrittäen voittaa paikallisten asukkaiden sydämet puolelleen, kertoo WP:lle toinen anonyymi viranomaistietolähde.

Centre for Global Researchin johtaja, emeritusprofessori Michel Chossudovsky muistuttaa Voice of Russia -medialle antamassaan haastattelussa Yhdysvaltain ja Naton epävirallisena äänenkannattajana pidetyn CNN:n vahvistaneen 9. joulukuuta tiedon siitä, että länsimaat kouluttavat ääriryhmäksi nimettyä al-Nusraa Jordaniassa ja Turkissa, ja että al-Nusran hallussa on kemiallisia aseita.

Chossudovsky kertoo YK:n tarkastajien raportoineen jo aiemmin kapinallisten hallussa oleva hermokaasu sariinia; samaan aikaan YK:n ihmisoikeustarkkailijat antoivat lausunnon, jossa kiistettiin Syyrian hallituksen joukkojen käyttäneen kemiallisia aseita. Turkin poliisi on raportoinut kapinallisten hallussa olevan kemiallisia aseita.

Chossudovsky viittaa YK:n Carla del Ponten antamaan lausuntoon maaliskuisesta kaasuiskusta.

 
Yhdysvaltain hallinto rikkoo lakeja

"Meillä on hallussamme varsin laaja asiakirja-aineisto, joka osoittaa aseita ja rahaa kulkeutuvan kapinallisille, ja että nämä kapinalliset tosiasiassa Yhdysvaltain ukoministeriön terroristijärjestöt-listalla", Chossudovsky sanoo. "Joten käytännössä näitä al-Qaidaan kytköksissä olevia tahoja ei enää tueta salaa CIA:n toimesta; heitä tukee avoimesti Yhdysvaltain presidentti sekä Yhdysvaltain ulkoministeri John Kerry, joka pitää yhteyttä näiden terroristijärjestöjen komentajiin, eritoten FSA:n (Free Syrian Army) kenraali Idrissiin, joka on jatkuvassa yhteydessä terroristeihin."

"...Joten Yhdysvaltain presidentti Barack Obama sekä ulkoministeri Kerry rikkovat Yhdysvaltain lakeja; Patriot Act-lakia sekä terrorismin vastaista lainsäädäntöä... Ei voi käydä sotaa terrorismia vastaan ja tukea samalla terroristeja."

 
Mistä uhrit tulivat?

Syyrialaisen nunnaluostarin johtaja, äiti Agnes Mariam de la Croix ihmettelee James Corbettille antamassaan haastattelussa, mistä Ghoutassa 21. elokuuta tapahtuneen kaasuiskun siviiliuhrit tulivat. Äiti Agnes Mariamin mukaan Damaskoksen esikaupunkialueet ovat tuhoutuneet, raunioina, eikä siellä asu juurikaan ihmisiä. Joten mistä kaasuiskun uhrit tulivat? Äiti Agnes Mariam aprikoi, onko heidät, lapset ja kaikki, mahdollisesti kuljetettu jostain muualta paikalle kaasutettaviksi.

karttakuva http://www.mcclatchydc.com/2013/08/30/200931/chemical-weapons-experts-we...

Äiti Agnes Mariam kertoo myös alueen olevan opposition (kapinallisten) kontrollissa, ei hallituksen joukkojen, ja että koalition (Yhdysvallat ja muut länsimaat) tukema FSA on kertonut heille, että siinä tapauksessa, että Yhdysvallat hyökkää,  al-Qaida, Jabhat al-Nusra sekä Irakin ja Libanonin islmamistivaltiot nousevat valtaan ja teurastavat jokaisen.

 
Hallituksen lähdeaineistona sosiaalinen media ja Israel

Tukholman rauhantutkimusinstituutin kemiallisen ja biologisen sodankäynnin tutkimusosaston entinen projektijohtaja Richard Guthrie huomauttaa Yhdysvaltain hallituksen esittämän Government Assessment -dokumentin puutteista. Hallituksen yhteenvedossa, jolla halutaan oikeuttaa hyökkäys Syyriaan, mm. viitataan kaapattuihin puhelutietoihin, mutta ei toimiteta materiaalia, jonka perusteella väitteet voisi tarkastaa. Osassa hallituksen yhteenvetoa on käytetty lähteenä (nimetöntä ja nmeämätöntä) sosiaalista mediaa ja videomateriaalia.

On siis mahdollista, että osan lähdemateriaalia takana on Saudi-Arabian ja Israelin media tai Syrian Observatory fot Human Rights, jonka riveihin kuuluu kapnallistaistelijoita, tai Doctors without Borders -järjestö, joka on tukenut Syyriaan tehtävää hyökkäystä, kirjoittaa Mahdi Darius Nazemroaya. Nazemroaya huomauttaa myös, että Yhdysvallat paheksuu lausunnoissan Syyrian rypälepommeja vaikka Yhdysvallat itse myy niitä tukussa Saudi-Arabiaan, jota tuskin voi pitää minään demokratian linnakkeena.

The Guardian -lehden mukaan eräs Yhdysvaltain päälähde kaapattujen puhelutietojen kanssa on ollut Israelin puolustusvoimien 8200-yksikkö. Israelille on edullista edistää kaikkea mahdollista riitaa alueen islamistien kesken. Keskenään tappelevat muslimit eivät yhdistä voimiaan ja keskitä huomiotaan Israeliin.

Israelin ulkoministeriön virkailija ja journalisti Oded Yinon arvioi jo 1982 (nk. Yinon Plan), että kaikenlaisten arabien sisäisten konfliktien lietsominen auttaisi Israelia saavuttamaan tavoitteensa, muslimivaltioiden pirstomisen pieniksi, helpommin hallittaviksi yksiköiksi. Etniset puhdistukset sisältyvät Yinon-suunnitelmaan.

 
Tarkkailijat tutkalla

Saksalainen Bild am Sonntag sekoittaa pakkaa lisää raportoimalla Saksan ulkomaantiedustelu johtajan Gerhard Schindlerin tiedottaneen valikoidulle ryhmälle viime viikolla kaapatuista puheluista selvinneen,että Syyrian presidentti Bashar al-Assad ei antanut hyväksyntäänsä kaasuiskuille eikä myöskään määrännyt sellaisia toimeenpantaviksi.
Englanniksi asiasta on raportoinut The Guardian.

Kansainvälisten suhteiden neuvoston (CFR, Council on Foreign Relations) massatuhoase-asiantuntija Gregory D. Koblentz suhtautuu hänkin epäilevästi Yhdysvaltain hallituksen esittämään yhteenvetoon, ja sanoo sen tuovan mieleen materiaalin, jota Yhdysvallat julkaisi oikeuttaakseen Irakin pommituksen vuonna 1988 ja Irakin invaasion vuonna 2003.

Euroopan unionille työskennellyt, kemiallisten aseiden johtava asiantuntija Jean Pascal Zanders ihmettelee sitä, että Yhdysvaltain hallituksen yhteenvedon perusteella Yhdysvallat tiesi iskusta kolme päivää etukäteen. Saiko Yhdysvallat tiedon reaaliaikaisena vai eikö se ymmärtänyt ajoissa saamaansa tietoa? Jos tietoa oli, miksi Obaman hallinto ei varoittanut iskusta estääkseen sen, kyselee Zanders. Yhdysvallat on aina aiemmin varoittanut tällaisissa tapauksissa.

Tiedustelupalveluveteraanien VIPS-organisaation presidentti Obamalle lähettämässä muistiossa kerrotaan, että Yhdysvaltain, Jordanian ja Turkin tukemia kapinallisia kehotettiin Yhdysvaltain toimesta valmistautumaan sotilaalliseen toimintaan.

 
Syyrian hallituksen kemialliset aseet peräisin useasta maasta

Yhdysvaltain Reaganin hallinnon aikainen varavaltiovarainministeri Paul Craig Roberts sanoo Venäjän toimittaneen YK:lle pitävät todisteet siitä, että kaasuiskun takana oli Jabhat al-Nusra. Jabhat al-Nusran uskotaan saaneen kemialliset aseet Saudi-Arabialta ilman kunnollisia käyttöohjeita ja että kaasuisku olisi ollut tosiasiassa onnettomuus. Roberts toteaa olevan ironista, että al-Assadilla on Syyrian sisällä suurempi kannatus kuin Obamalla Yhdysvalloissa, pääministeri David Cameronilla Britanniassa, pääministeri Netanyahulla Israelissa tai presidentti Hollandella Ranskassa.

New York Times puolestaan raportoi Syyrian kemiallisten aseiden olevan osittain vanhaa, Neuvostovenäjän aikaista varastoa sekä Iranista mutta loput ovat peräisin pääasiassa länsimaista kuten Saksasta, Isosta-Britanniasta ja Ranskasta sekä joukolta amerikkalaisia yrityksiä. Eräs yrityksistä, Waterville (aiemmin Maine Biological Laboratories) jäi kiinni useita kuljetuksia sisältäneestä toimitusketjusta, jossa Syyriaan toimitettiin kiellettyjä biologiseen sodankäyntiin soveltuvia ainesosia.

Portland Press Herald -lehden mukaan Maine Biological Laboratories, joka on nykyisin osa saksalaisen Lohmann Animal Health GmbH:ta, toimitti Syyriaan lintuinfluenssavirusta sisältäviä rokotteita neljään eri otteeseen vuosina 2001 ja 2002, mutta rokotteista ei ole mahdollista rakennella hermokaasuja kuten sariinia. Maine Biological Labs on myöntänyt syyllistyneensä lain rikkomiseen.

Myös Kiina myi materiaalia Syyriaan, toisinaan Pohjois-Korean kautta.
Globalisaatio on helpottanut tuhoaseiden valmistamista, kuljettamista ja salailua.

New York Times kirjoittaa myös Syyrian hallituksen kemiallisten aseiden olevan kooltaan  suurempia kuin mitä kiistanalaisissa kaasuiskuissa käytetyt ovat olleet.

 
Kommentti: Poliitikot, ahdinkonne naurattaa

On monta kysymystä, joihin haluaisin vastauksen, mutta aloitetaan näistä:

- Miksi Syyrian hallitus olisi käyttänyt kemiallisia aseita juuri ennen kuin YK:n tarkastajat, joiden tulosta Syyrian hallitus tiesi, olivat saapumassa maahan?

- Miksi kemiallisia aseita käytettiin Ghoutassa, Damaskoksen raunioituneella esikaupunkialueella, jossa, kuten Äiti Agnes Mariam mainitsee, ei asu enää juuri ketään?

- Toisin kuin Yhdysvaltain tehtailemissa värivallankumouksissa tai Tunisiassa ja Egyptissä Arabikevään aikana, Syyriassa esiintyi heti alusta asti pyssymiehiä, aivan samoin kuin Libyassa. Ovatko nämä pyssymiehet olleet samantapaisia kuolemanpartioita (Salvador-optio), joita Yhdysvallat on käyttänyt useaan otteeseen aiemminkin?

- Yhdysvallat ovat osallistuneet kymmeniin sotiin ja konflikteihin eri maissa toisen maailmansodan jälkeen. Yhdysvallat on kaatanut ainakin seitsemän demokraattisesti valittua hallitusta eri maissa. Yhdysvallat nimesi Irakin, Libyan ja Syyrian uhaksi maailman rauhalle. Mihin maihin Irak, Libya ja Syyria ovat hyökänneet tavalla, joka uhkasi koko muun maailman rauhaa?

- Yhdysvaltain ulkoministeri John Kerry argumentoi kongressille "presidentti ei pyydä teitä aloittamaan sotaa", ainoastaan pommittamaan Syyriaa jonkin aikaa. Mikä ero on sodalla ja pitkäkestoisella pommituksella siviilien kannalta?

- Eikö ulkoministeri Kerry tiedä, että kongressi ei voi antaa lupaa hyökkäyssotaan toista valtiota vastaan, ellei Yhdysvallat ole suoraan uhattuna? Vai tietääkö Kerry, ja siksi valmistellaan jokin sopiva false flag -isku, jolla sota oikeutetaan?

Obaman julkisten lausuntojen perusteella hyökkäys Syyriaan on osa laajempaa strategiaa. On helppo arvata, mistä on kyse: Syyria on portti Iraniin ja Iran on portti sekä Venäjälle että Kiinaan. On siis Yhdysvaltain "imperiumi", joka yhdessä Israelin ja USA-blokin (Ranska, Saksa, Britannia jne) kanssa haluaa uuden Lähi-Idän, ja on alueen kansat/valtiot, vastarinta-blokki, jotka haluaisivat itsenäisesti muodostaa suhteensa, mutta joiden ei anneta tehdä sitä. Irakin sota siirsi Irakin Iranin johtamaan vastarinta-blokkiin.

Muutoin tunnustan, että minua suuresti hykerrytti Venäjän ja Syyrian ovela veto, jolla saavutettiin monta asiaa. Venäjä ehdotti, että kemialliset aseet annetaan kansainväliseen valvontaan. Syyria oli vikkelä kannattamaan. Näin Venäjä tarjosi Obamalle keinon pelastautua omalta sotaisalta "punainen linja" -retoriikaltaan kasvojaan menettämättä samalla kun Venäjä vaikuttaa sovittelevalta ja diplomaattiselta verrattuna Yhdysvaltoihin. Yhdysvaltain Iraniin ja Syyriaan kohdistama alueellinen uhka on yhdistänyt Kiinan ja Venäjän  ainakin toistaiseksi samaan blokkiin.

Syyrian nopea suostumus vie Yhdysvalloilta yhden hyökkäyssyyn pois ja osoittaa maailmalle Syyrian hallituksen haluavan rauhaa. Iran saa lisää aikaa. Syyrian nk. kapinalliset tuntevat olonsa petetyksi, jos Yhdysvallat ei hyökkää Syyriaan, vaikka oli luvannut tukea ja niin se liittolaissuhde terroristeihin alkaa rapautua.

Yhdysvaltain liittolaismaat Persianlahdella eli diktaatuurit kuten Saudi-Arabia alkavat hermoilla oman turvallisuutensa takia.
Israelia ottaa päähän aivan kympillä ja Suomi, joka oli jo tukemassa Yhdysvaltoja, vaikuttaa ääliölle kansainvälisten piirien silmissä. Venäjä näpäytti Suomeakin näppärästi tällä ehdotuksellaan. Moni tulee myös muistamaan Eu.n rauhan nobelin ja jännäämään, millaista retoriikkaa eu-johto esittää Venäjän vedon jälkeen. Mikä huvittavinta, Venäjän ehdotus on vastaliike Yhdysvaltain sotaisan ulkoministeri John Kerryn vaatimukseen kemiallisten aseiden luovuttamisesta kansainvälisen yhteisön valvontaan.

Tällä hetkellä Valkoisen talon eri edustajat ovat pieksäneet kieltään mediassa yrittäen peitellä Kerryn mokaa ja painottaneet Syyrian maailmalle muodostamaa uhkaa.
Antaapa katsoa miten käy. Syyrialla on muistissa tuoreet esimerkit siitä, mitä Irakille ja Libyalle tapahtui, kun ne luopuivat kemiallisista aseista. Toisaalta, siihen voi mennä vuosia ja noiden vuosien kuluessa SAA (Syrian Arab Army) tehnee selvää FSA:sta sun muista takfireista ja SOF-tiimeistä - ellei länsi lisää merkittävästi aseapua Syyrian "kapinallisille". Ja mitä se taas tekisi sille rauhanlähettiläiden vaikutelmalle, jonka Yhdysvallat, Nato ja Eu haluavat itsestään antaa?

Asia on vakava, mutta anteeksi vaan poliitikonpellet, tätä metsätilan emäntää naurattaa ahdinkonne.

 
Lue myös: Mitä polkua Persiaan?
http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=3&id=1955

Hasbara - mielipiteen muokkauksen taide
http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=3&id=6716

Syyrian sota ja ´aivokuollut´ journalismi
http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=1&id=8716

Maailma hullujen panttivankina
http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=3&id=8699

 
Liiteartikkeli: Toistuuko Syyriassa myös Jugoslavian sota?

Euroopassa käydyssä Jugoslavian sodassa voidaan sanoa sovelletun Yinon-suunnitelmaa. Tuolloin Saksa ja Yhdysvallat rahoittivat Jugoslavian alueen ääriaineksia kuten KLA:ta, jota presidentti Clintonin Balkanin erikoislähettiläs kuvaili vuonna 1997 sanoin "KLA on ilman muuta terroristiryhmä."
KLA:n perustamista tukivat CIA sekä Saksan tiedustelupalvelu BND (Bundesnachrichtendienst). Vuoden 1999 sodan aikana KLA sai suoraa tukea NATO:lta.
Nykyään KLA on "poliittinen puolue" ja sitä johtaa Kosovon presidentti, mafiapäällikkö Hashim Thaci.

Yhdistettynä NATO:n kontrolloimaan Afganistaniin - josta pääministeri Thacin ´oman jengin´ välittämä heroiini on peräisin - Pentagon on rakentamassa kaikkea muuta kuin rauhanomaista piiriä Venäjän ympärille, selittää geopolitiikan tuntija F. William Engdahl.
"Thacin hallituksen riippuvaisuus Yhdysvalloista ja NATO.sta varmistaa sen, että Thaci tekee niin kuin pyydetään. Se taas varmistaa Yhdysvalloille mahdollisuuden sotilaalliseen läsnäoloon strategisesti tärkeässä kaakkois-Euroopassa."

Tämä vahvistaa NATO:n kontrollia Euraasiassa ja antaa mahdollisuuden muuttaa voimatasapainoa Euroopassa Yhdysvaltain haluamaan suuntaan. Eipä siis ihme, ettei Venäjä - tai moni muukaan valtio - ole toivottanut ´kehitystä´ Balkanilla tervetulleeksi, Engdahl arvioi.

Lähteet:

Washington Post: U.S. weapons reaching Syrian rebels
http://www.washingtonpost.com/world/national-security/cia-begins-weapons...

Verkkomedia: Tiedustelupalveluveteraanit: Syyrian hallitus ei ole kaasuiskun takana
http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=4&id=8761

Global Research: SYRIA: ´Obama overtly supports Al-Qaeda, provides terrorists with chemical weapons´: Michel Chossudovsky
http://www.globalresearch.ca/obama-overtly-supports-al-qaeda-provides-te...

McClatchy.com - Lindsay Wise, Anita Kumar: Chemical weapons experts wiegh in on Syrian intelligence
http://www.mcclatchydc.com/2013/08/30/200931/chemical-weapons-experts-we...

The Guardian - Harriet Sherwood: Israeli intelligence ´intercepted Syrian regime talk about chemical attack´
http://www.theguardian.com/world/2013/aug/28/israeli-intelligence-interc...

The Guardian: Assad did not order Syria chemical weapons attack, says German press
http://www.theguardian.com/world/2013/sep/08/syria-chemical-weapons-not-...

IPE - Paul Craig Roberts: The rule of zombies: Why are Obama and Kerry so desperate to start a new war?
http://www.paulcraigroberts.org/2013/09/08/the-rule-of-zombies-why-are-o...

New York Times - David E. Sanger, Andrew W. Lehren, Rick Gladstone: With the world watching, Syria amassed nerve gas
http://www.nytimes.com/2013/09/08/world/middleeast/with-the-world-watchi...

Portland Press Herald - Colin Woodard: Did Maine firm seed a Syrian bioweapon?
http://www.pressherald.com/news/did-maine-firm-seed-a-syrian-bioweapon__...

Diane Johnstone: Jugoslavia ja Nato - Narrien ristiretki (Like)

Hannu Yli-Karjanmaa: Valtiot ja terrorismi (TYT Multikustannus)

Daniele Ganser: Naton salaiset armeijat (Like)

Jarmo Laine: Toisenlainen totuus Kosovosta (Fenix)

Verkkomedia - F. William Engdahl: Pakkosyötetty Kosovo-mafiavaltio uhkaa koko Eurooppaa
http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=3&id=3312

Rypälepommi http://fi.wikipedia.org/wiki/Ryp%C3%A4lepommi

Counterpunch - Dave Lindorff: There is no justification for Obama´s war in Syria
http://www.counterpunch.org/2013/09/09/there-is-no-justification-for-oba...

American History - Timeline of US wars
http://americanhistory.about.com/library/timelines/bltimelineuswars.htm

List of Wars involving the United States
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_wars_involving_the_United_States

Covert United States foreign regime change actions
http://en.wikipedia.org/wiki/Covert_United_States_foreign_regime_change_...

The Guardian - Dan Roberts, Spencer Ackerman: Obama hints at larger strategy to topple Assad in effort to win over Republicans
http://www.theguardian.com/world/2013/sep/03/obama-strategy-assad-republ...

GRTV - James Corbett: Confronting the chemical lies in Syria - Mother Agnes Mariam on GRTV


GRTV - James Corbett interviews Sharmine Narwani (The Geopolitics of the Syrian War)
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=_dykdp7c1N0

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Miksei voi vaan antaa ihmisten hoitaa omia asioitaan? Mihin näitä järjestelmiä tarvitaan, jotka voivat aloittaa sodan muista piittaamatta tai kansan edustajuuteen vedoten?

Jussi Nättinen

Länsi on saatanallisen paha. Miksi länsimaat eivät vain voisi tuhoutua pois maan päältä?

Käyttäjän SimonWahlroos1 kuva
Simon Wahlroos

Länttä voivat hallita saatanaksi itseään tituleeraavat Netanjahu ja Obama eli ns. pahat ihmiset, mutta on täällä myös paljon tavallisia hyviä perusihmisiä. Niihin eivät lukeudu mielestäni itsetuhoiset oman pesän tuomitsijat, jotka haluavat tuhota länsimaat esim. Syyriaakin parhaillaan disintegroivalla maahanmuutolla, jota nyt pahan ylikansallisen rahan voimalla edistetään. Maahanmuuttajien eksoottista (lue vierasta) kulttuuria romantisoivat kuvittelevat että apila on vihreämpää aidan toisella puolella idässä tai etelässä, jossa on muka vain hyviä ihmisiä, kun on sattunut mutaman sellaisen tapaamaan. Vallanhaluinen ihminen kuitenkin on paha kanssaihmisiään kohtaan kaikkialla ja on aina ollut. Niin sanotut pahat ihmiset tulevat ja ilmestyvät kaikissa väreissä ja kulttuurimuodoissa. Usein he pakenevat pahuuttaan, jonka paiklliset tiedostavat, muttei aina. Pahojen hallitsemasta maasta joku voi paeta myös hyvyyttään, jonka paikalliset pahat vallanpitäjät tuomitsevat kuten Snowdenin.

Toisin sanoen hyvä ja paha on kovin suhteellinen ja epämääräinen käsite, sillä jokaisessa on hyvää ja pahaa. On kuitenkin selvää ettei paikallaan pysyvä ihminen kykene tekemään pahoja asioita kauaa joutumatta tilille teoistaan ennen pitkään.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

"Vallanhaluinen ihminen kuitenkin on paha kanssaihmisiään kohtaan kaikkialla ja on aina ollut. Niin sanotut pahat ihmiset tulevat ja ilmestyvät kaikissa väreissä ja kulttuurimuodoissa."

Samaa mieltä. Kusipäisyys on yksilön ominaisuus, ei ryhmän,rodun, uskonnon, valtion tmv.
Ja yksilönkin kusipäisyys voi toisinaan johtua olosuhteista.

Toisaalta edustuksellinen demokratia ylläpitää mahdollisuuksia kusipäiseen käyttäytymiseen. Valtapuolueet eivät mainittavasti eroa toisistaan - äänestäjillä ei ole todellista valinnanmahdollisuutta saada aikaan muutosta (kuten Yhdysvalloista erikoisen selvästi on nähtävissä, vallassa on aina republikraatit).

Vastuunkantajat eivät joudu - ainakaan Suomessa - vastuuseen mistään.

Virkamieskunta ja virastot ovat miehitetyt puolueiden jäsenillä. Ylellä jopa aikanaan puhuttiin, että sejase tuli sisään demariovesta, joku toinen taas kepuovesta. Edustuksellinen järjestelmä ylläpitää palkintoduuni-systeemiä.

Tai ajatellaan vaikka Vapaan koulutuksen tukisäätiötä: se on vuosina 1973–1991 toiminut elinkeinoelämän rahoittama säätiö. Sen päämääränänä 1970-luvulla oli vasemmistolaisen koulutuspolitiikan vastustaminen ja demokratian kitkeminen koululaitoksesta.

Asiasta on kirjoitellut enemmän JKL:n yliopiston dosentti Sakari Suutarinen.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Syyrian hallitusta vastustavat kapinalliset torjuvat Venäjän ehdotuksen Syyrian kemiallisten aseiden kansainvälisestä valvonnasta. Kapinallisten johto on julkistanut kantansa internetiin ladatulla videolla.

Koko juttu http://www.elisa.net/uutiset/ulkomaat/syyrian-kapi...

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin

FSA onkin rauhaa rakastava ja muut huomioon ottava ryhmittymä, tai ei sittenkään.

Google "FSA Cannibals decapitate orthodox christian Bishop" hyviä katselu hetkiä..

Oma versio asiasta

http://jukkawallin.puheenvuoro.uusisuomi.fi/149097...

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Ari Rusila viittasi blogissaan Iranin Yhdysvalloille lähettämiin varoituskirjeisiin kapinallisten kemiallisista aseista.
Pitihän se etsiä ko. artikkeli!

Christian Science Monitor raportoi, että vuodettujen diplomaattisähkeiden mukaan Iran varoitti Yhdysvaltoja ensimmäisen kerran heinäkuussa 2012, että Syyrian lännen tukemilla kapinallisilla on hallussaan kemiallisia aseita. Iran pyysi Yhdysvaltoja kapinallisten tukijana "välittömästi varoittamaan kapinallisia käyttämästä kemiallisia aseita."

Iran uudisti varoituksensa kahteen eri otteeseen myöhemmin. Christian Science Monitorin näkemässä varoituskirjeessä viitataan aiempiin varoituksiin, joiden päiväykset ovat 18. heinäkuuta ja 1. joulukuuta 2012.

Yhdysvaltain ulkoministeriö lausui: "Me emme kommentoi diplomaattikirjeenvaihtoa."

Syyrian kapinalliset ovat puolestaan ilmoittaneet vastustavansa kemiallisten aseiden luovuttamista kansainvälisen OPCW:n valvontaan ja tuhottaviksi.

Lähteet:

Christian Science Monitor - Scott Peterson: Leaked Iranian letter warned US that Syrian rebels have chemical weapons http://www.csmonitor.com/World/Middle-East/2013/09...

Ilkka: Tuomioja välitti Syyria-ehdotuksen Lavroville http://www.ilkka.fi/uutiset/ulkomaat/tuomioja-vali...

Uusien lehtitietojen (Ilkka) mukaan Venäjän ehdotuksen takana olivat tosiasiassa Pohjoismaat ja Baltian maat. Suomen voidaan siis sanoa tukeneen Yhdysvaltoja mutta taustalla turvanneen Venäjään toivossa, että Venäjä estää Yhdysvaltoja hyökkäämästä Syyriaan. Juonikasta! :D

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Ihmetyttääkö jotakuta muuta, että Washington, joka liittolaisineen on käynyt yli vuosikymmenen ajan "globaalia sotaa terrorismia vastaan" (GWOT), taistelee nyt samalla puolella al-Qaidan ja kumppanien kanssa, ja on aseistanut näitä terroristeja ainakin vuodesta 2007? Paljon ennen Syyrian "spontaania" kansannousua siis.

Miksi Nato-liittolaiset (Turkki jne) tarjoavat turvapaikan ja aseapua terroristeille?

Ihmetyttääkö ketään muuta, että useaan otteeseen on lännen taholta myönnetty, suoraan ja epäsuorasti, ettei Syyriassa ole mainittavasti kapinallisryhmiä, jotka voisivat kaataa al-Assadin hallituksen? Samalla sanotaan al-Assadia tyranniksi, jota kansansa vihaa.

Amerikkalaisen uutispalvelu World Tribunen tekemän mielipidetiedustelun mukaan 70% syyrialaisista kannattaa al-Assadia, 20% ei tue kumpaakaan osapuolta ja vain 10% tukee oppositiota.
Eli al-Assadin vastapuolen median mukaan tyranni al-Assadilla on kansan tuki.
Eli syyrialaiset siviilit, jotka Yhdysvallat liittolaisineen haluaa vapauttaa tyrannin hirmuvallasta, kannattavat tyrannia.

kts. esim.

New York Times: Islamist rebels create dilemma on Syria policy

New Yorker - Seymour Hersh: The redirection: Is the administrations new policy benefiting our enemies in the war on terrorism?

Press TV: Syria war continues due the Assad popularity: Analyst

Käyttäjän SimonWahlroos1 kuva
Simon Wahlroos

Rehellisesti sanoen Riikka nämä sinun salaliittohörhöilysi ovat Venäjällä tosinta totta tiedusteluaineistoa ja RT-uutisainesta. Millä sen voisi selittää? Onko Neuvostoliitossa aikoinaan Suomen Tvssä nähty K-kaupan Väiski vuorostaan Venäjällä esittelemässä herkkujaan, jota tiedonnälkäiset saavat nyt RTstä vain kuolata valtaapitävien kumotessa niistä kertovan "Väiskin" hörhöpropagandaksi?

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Lisää :D

"Yhdysvaltalainen politiikan ajatushautomo Brookings-instituutin mukaan Kofi Annanin kuusikohtainen Syyrian rauhansuunnitelma oli pelkkä juoni lisäajan saamiseksi NATO:n tehottomien terroristiarmeijoiden uudelleenjärjestelemiseksi ja NATO:n suojaamien tukikohtien perustamiseksi. Brookings-instituutin hiljattain ilmestyneessä raportissa Assessing Options for Regime Change (”Vallanvaihdon vaihtoehdot”, PDF ) todetaan:

Vaihtoehtona on, että diplomaattisin keinoin keskitytään ensin väkivallan tyrehdyttämiseen ja humanitäärisen avun perille saamiseen Kofi Annanin johdolla. Tästä saattaa syntyä turvasatamia ja siviilien siirtymisen mahdollistavia kaistoja, jotka turvattaisiin vähäisellä sotilaallisella voimalla. Kyseinen vaihtoehto ei tietenkään riittäisi Yhdysvaltain Syyrian-päämäärien saavuttamiseen, ja al-Assad voisi jäädä valtaan. Tästä lähtökohdasta käsin on kuitenkin mahdollista kerätä laaja koalitio, jolle saataisiin riittävä kansainvälinen mandaatti, jolloin pakotetoimia voitaisiin lisätä. (sivu 4)..."

"Myös Brookings-instituutilta: Lähi-itä-muistiossa nro 21 Assessing Options for Regime Change (”Vallanvaihdon vaihtoehdot”, PDF ) ei jätetä epäselväksi, että ”velvollisuus suojella” on pelkkä tekosyy maan hallinnon syrjäyttämiseksi.
Epäilysten hälventämiseksi NATO:n ”liittouutisten blogissa” vahvistetaan, että Yhdysvaltain tavoite ei ole ”rauha” vaan Syyrian hallinnon syrjäyttäminen, johon tavoitteeseen ”on jo sitouduttu”, mutta ”ongelmana on löytää verettömin ja edullisin keino tavoitteen saavuttamiseksi”.

Huhtikuun 9. päivän blogin otsikkona on ”Yhdysvallat sitoutunut kaatamaan al-Assadin”, ja siinä suoraan myönnetään, että Yhdysvallat varustaa ”vapaan Syyrian armeijaa” (Free Syrian Army, FSA), joka on jo saanut aseita, johtamiskonsultointia ja suoraa rahallista apua NATO:n tukemilta Libyan islamistitaistelijoilta (Libyan Islamic Fighting Group, LIFG), jotka ovat tunnetun joukkomurhaaja Abdul Hakim Belhajin johtama terroristiryhmä..."

Brookings-instituutti: Seuraava Syyria-siirto: sota
http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=4&id=3603

Lisää:

(Brookings-instituutti:) Mitä polkua Persiaan?
http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=3&id=1955

(F.William Engdahl:)Vastassa suuri Lähi-Idän energiasota
http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=3&id=5358

Kaikissa Verkkomedian artikkeleissa on esitetty alkuperäiset lähteet, joten tarkistaminen on helppoa.

Käyttäjän SimonWahlroos1 kuva
Simon Wahlroos

Niinpä korporatiivinen fasismi toimii tehokkaimmin aseteollisuuden piirissä vaikuttaen valtioiden toimintaan. Sodanlietsojat eli war mongers on ihmiskunnan tragikoominen vitsaus, kuten Ijahman laulaa: http://www.youtube.com/watch?v=AsBIuuL3_60

Toimituksen poiminnat