KissanKulmasta

Terrorismi on taloudellisesti kannattavaa

Terrorismi ja sota on taloudellisesti kannattavaa niin yrityksille kuin Yhdysvalloillekin. Sijoitusvinkkejä haluavan kannattaneekin seurata, mihin poliitikot ja lainsäätäjät sijoittavat rahaansa. Samalla voi olla varma siitä, että laki ja verotus suosii ko. yrityksiä.

Terrorismi on taloudellisesti kannattavaa

Blogiteksti: Riikka Söyring
Verkkomedia.org

Joitakuita on saattanut ihmetyttää, kuinka tyynesti demokratian vientiin erikoistunut Yhdysvallat on suhtautunut Egyptin sotilasvallankaappaukseen - senaattori John Kerry peräti luonnehti sotilasvallankaapausta demokraattiseksi vallansiirroksi.

Presidentti Obama puolestaan lausui Yhdysvaltain "vahvasti tuomitsevan sen, mitä Egyptissä parhaillaan tapahtuu" eikä siitä sitten sen enempää. Varmemmaksi vakuudeksi Obama on nimittänyt Egyptiin Yhdysvaltain lähettilääksi Robert S. Fordin, joka aiemmin on osoittanut hyödyllisyytensä organisoimalla kuolemanpartioita siviilejä terrorisoimaan useammassakin maassa. Ford sattui olemaan myös Syyriassa lähettiläänä 2011, kun levottomuudet puhkesivat. Epäluuloinen saattaisi nähdä jonkinlaisen jatkumon tässä.

Lisäksi Yhdysvallat rahoittaa Egyptissä vallan (demokraattisesti, tottakai) kaapannutta armeijaa noin 1,3 miljardilla dollarilla.

Tämä johti ajatukset rahan vaikutukseen Yhdysvaltain ulkopolitiikkaan. Pienen etsiskelyn jälkeen selvisikin, että suurin osa Egyptille sotilaallisiin tarkoituksiin myönnetystä taloudellisesta avusta (FMF) palaa amerikkalaisille yrityksille kuten Lockheed Martin, General Dynamics, Raytheon, Northrop Grumman, General Electrics, Boeing, Sikorsky, United Defence...

kuva http://www.globalpost.com/dispatch/news/regions/americas/united-states/130816/top-10-american-corporations-egypt-military-us-aid

FMF-avun lisäksi Egypti(n sotilasjuntta) saa Yhdysvalloilta 1,9 miljoonaa dollaria International Military Education and Training (IMET) -ohjelman kautta sekä Economic Support -rahaston kautta 250 000 dollaria. Aseistusta ja muuta sotarompetta Egyptiin lähtee Excess Defence Articles (EDA) -artiklojen alla useamman sadan miljoonan dollarin edestä vuosittain.

Kaikki tämä raha ei kuitenkaan mene Egyptiin asti, vaan se siirtyy Yhdysvaltain keskuspankki Federal Reserven New Yorkin haarakonttoriin, sen jälkeen Yhdysvaltain valtiovarainministeriön hallinnoimaan rahastoon ja sieltä sotateollisuudelle.

Yhdysvalloissa on pakko puhua Egyptin tilanteesta vältellen sanaa sotilasvallankaappaus, koska Yhdysvaltain lainsäädännön alla sotilasvallankaappaus automaattisesti lopettaisi Yhdysvaltain avun Egyptille - mikä tietenkin saisi sotateollisuuden ärtyneeseen mielentilaan.
Pikainen silmäily osoitti, että pyöröovi on viuhunut ahkeraan hallinnon ja sotateollisuusyritysten välillä.

Vuoden 2010 The Examiner -lehdestä löytyi teksti, joka käsittelee amerikkalaista CAFR-järjestelmää eli kuinka liittovaltiolla ja osavaltioilla on runsaat, miljardeja tuottavat osakesijoitukset (samalla kun kaikki itkevät budjettialijäämää). Rahaa on siis sijoitettu osakemarkkinoilla yrityksiin, jotka saavat hallitukselta alihankintaa ja tilauksia.
Liittovaltion ja osavaltioiden ohella myös kongressin jäsenet ovat ahkeroineet sijoitusrintamalla. Luonnollisesti niihin yrityksiin, jotka saavat hallituksen urakoita. Luonnollisesti niihin yrityksiin, joille on myönnetty verohelpotuksia.

Sotien ohella voidaan pelotella terrorismilla ja antaa alihankintana suojelu-urakkaa pörssilistatuille yrityksille. Kansallisen turvallisuuden virasto NSA:n entinen johtaja Michael Hayden yhdessä kotimaan turvallisuusvirastoa (DHS) johtaneen Michael Chertoffin kanssa on säikytellyt amerikkalaisia viikottain tv:ssa al-Qaidalla ja muilla möröillä.
Ihan sattumoisin Michael Hayden sekä Chertoff työskentelevät Chertoff Groupille, joka antaa konsulttiapua turvallisuusalihankintaa tekeville, hallituksen urakoista kilpaileville yrityksille.
Nämä kaksi humua eivät todellakaan ole ainoat ukkelit, jotka ovat siirtyneet hallinnosta yritysmaailmaan hankkimaan hallituksen urakoita yrityksilleen ja kavereidensa yrityksille.

NSA:sta puheen ollen. Taannoin minua ällistytti, miksi Yhdysvallat antoi evakuointimääräyksen parillekymmenelle Lähi-Idässä sijaitsevalle lähetystölleen. Evakuoinnin syynä esitetty terrori-iskun uhka ei ihan vakuuttanut.

Nyt olen kehitellyt yhden mahdollisen selityksen evakuoinneille. Oletetaan, että NSA:lla oli XKeyScore -vakoiluohjelman sisältävä palvelin tai vastaava apparaatti sijoitettuna jokaiseen Yhdysvaltain lähetystöön, ja että NSA-tietovuotaja Edward Snowdenin toistaiseksi julkaisemattomissa papereissa on tieto tästä. Oletetaan edelleen, että eri maiden tiedustelupalvelut olivat päätyneet tähän samaan ideaan, ja suunnittelivat tarkastuskäyntiä ko. lähetystöihin.
Yhdysvallat arvasi odottaa tarkastuskäyntiä, ja hävitti jäljet evakuoinnin yhteydessä. Jälkien tuhoamisen jälkeen voidaan väittää, että mitään sellaisia laitteita ei lähetystöissä ollut - vaikkei sitä kukaan uskokaan. Liittolaismaissa kuitenkin voidaan uskottavammin olla uskovinaan, koska todisteet on evakuoitu muualle odottelemaan vastaista käyttöä.

Mahdollisesti samalla evakuointikeikalla hävitettiin myös todisteet vastaavanlaisista CIA:n asesalakujetusoperaatioista kuin Libyan Benghazin lähetystöhyökkäyksen yhteydessä on paljastunut.

 
Lähteet:

The National Interest - Jacob Heilbrunn: Obama´s Egypt address: A license to kill
http://nationalinterest.org/blog/jacob-heilbrunn/obamas-abadication-list...

Inter Press Service Agency - Thalif Deen: U.S. Arms Indystry would lose big from Egypt aid cut-off

http://www.ipsnews.net/2013/08/u-s-arms-industry-would-lose-big-from-egy...Global Post - Kyle Kim: Here are the Top 10 American corporations profiting from Egypt´s military
http://www.globalpost.com/dispatch/news/regions/americas/united-states/1...

AlterNet - Alex Kane: 5 companies that make money by keeping Americans terrified of terror attacks
http://www.alternet.org/civil-liberties/5-companies-make-money-keeping-a...

The Examiner: CAFR: US agencies have billions, trillions in investments, while crying budget deficits
http://www.examiner.com/article/cafr-us-agencies-have-billions-trillions...

Business Insider - Rob Wile: Here are the most-owned stock on Capitol Hill
(kongressin omistukset vuonna 2010 listattuna puolueittain, tarkempia ja tuoreempia  tietoja löytyy senaattori- ja edustajakohtaisesti kongressin sivuilta. Listalla on "yllättävän" monta suuryritystä, jotka valtio on pelastanut vuoden 2008 jälkeen veronmaksajien rahoilla.)
http://www.businessinsider.com/the-most-owned-stocks-in-congress-2012-11

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

12Suosittele

12 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Hallituksista puheen ollen. Meillä on kolme sikaa. Äitini kyseli niiden nimiä lapsilta. Pojat sanoivat että Niinistö ja Katainen. Visiitillä olevat serkkutytöt päättivät, että kolmas on sitten sika-Soini.

Minä olin luullut ettei possuilla nimiä ollut sen kummemmin lainkaan :D

No, talvemmalla saapuu sitten lahtari ja sika-Soinille, Niinistölle ja Kataiselle napsahtaa nappi otsaan.

SUPO Huom! Tämä ei ole salakieliviesti Euroopan syksyn aloittavasta lähtölaukauksesta.

Puhutaankohan meillä kotona liikaa politiikkaà?

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Voisitko hieman tarkentaa, kun Niinistöjä on päivänpolitiikassa kolme kappaletta.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Kohta tänne pelmahtaa kolmen puolueen kynänpyörittäjiä kohkaamaan... ;-)

Mitä aseisiin tulee, itse ainakin kannoin koko varusmiesajan Kalshnikov-merkkistä leikkipyssyä. [Uutiskuvien perusteella se näkyy edelleenkin olevan käytössä joka puolella.] MIGit kuuluivat Suomen peruskalustoon, samoin keskiraskaat Mi-5 helikopterit, Nikitat (T-76) ja mm. DDR:n jäämistöstä löytyi raketinheittimiäkin.

Nyt modernisoinnin jälkeen tavara tulee enimmäkseen lännestä. Kv. asekaupalle löytyy aina kanavia kukoistaa. Ruotsi ja Suomikin ottavat siitä osansa.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Täytynee kysyä lapsilta, ketä Niinistöä tarkoittivat.

Jos valistunut arvaus kelpaa, niin veikkaan Saulia. Epäilen, että lapseni (6v. ja 8v.) eivät sentään niin tarkkaan politiikkaa seuraa (tai kuuntele aikuisten juttuja) että tietäisivät muista Niinistöistä kuin Saulista.

Petteri Sahinjoki

Tämä ns. terrorismi ja kaikenlaisten kahakoiden järjestäminen taitaa olla finanssimaailman ja erinäisten "virallisten" tahojen salaisien alajärjestöjen touhuja (Orwell 1984-tyyliin).

Eikös Hilary Clinton ohessa jo sano, että al-Qaeda on olemassa siksi, että saataisiin tietyt asiat perusteltua/tehtyä.

Hillary Clinton Admits the U.S. Government Created al-Qaeda
http://www.youtube.com/watch?v=Dqn0bm4E9yw
http://www.youtube.com/watch?v=AnraKGPUnZI

Ohessa vähän harjoitellaan sopivien propaganda-uutiskuvien ottamista.
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detail...

Egyptissä taitaa molemmat nahistelevista ryhmistä olla tälläinen tekaistu järjestö.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Ainakin Yhdysvallat tukee sekä vallan kaapannutta sotilasjunttaa, muslimiveljeskuntaa ja joukkoa muita "aktivistiryhmiä" taloudellisesti ja materiaalisesti. Tasapuolista!

Samaan tapaan kuin toisaalla rahoittavat al-Qaidaa, talibania ja omaa armeijaansa.

Al-Qaida Yhdysvaltain alihankkijana
http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=3&id=8521

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Päivitys 25.08 2013 klo 11:21

Brittilehti The Independent raportoi Ison-Britannian valtiollisen tiedustelupalvelukeskus GCHQ:n pitävän yllä salaista, internet-liikennettä monitoroivaa keskusta Lähi-Idässä.
Keskus kerää yksityisyydensuojan piiriin kuuluvaa tietoa suoraan alueen läpi kulkevista valokuitukaapeleista.
Tietoja kerätään länsimaisia tiedustelupalveluja varten, ja ne jaetaan mm. Yhdysvaltain kansallisen turvallisuuden virasto NSA:n kanssa.

Lähde: The Independent: Exclusive: UK´s secret Mid-East internet surveillance base is revealed in Edward Snowden leaks
http://www.independent.co.uk/news/uk/politics/excl...

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Yhdysvaltain kansallisen turvallisuuden virasto NSA maksoi miljoonia dollareita internetyrityksille korvatakseen yrityksille vakoilun aiheuttamat kustannukset. PRISM-vaoiluohjelmaan osallisia yrityksiä ovat Google, Microsoft, Facebook ja Yahoo.

otsikko: Kunnioitamme yksityisyydensuojaasi - paitsi jos hinnasta sovitaan

Lähde: The Guardian
Toimittaja: Riikka Söyring
Verkkomedia.org

Brittilehti The Guardianin haltuunsa saaman materiaalin perusteella on varmaa, että Yhdysvaltain kansallisen turvallisuuden virasto NSA on maksanut miljoonia dollareita PRISM-ohjelmaan osallistuville internet-jäteille vakoilusta sen jälkeen kun "vakoilulupia myöntävä" FISA päätti, että osa NSA:n vakoiluaktiviteeteista oli laittomia.

FISA eli Foreign Intelligence Surveillance Court on salainen erikoisoikeusistuin, joka myöntää luvat vakoiluun, tarkastelee lupapyyntöjä laillisuusnäkökohtien kannalta sekä antaa kehykset, joiden puitteissa vakoilua voidaan suorittaa. Vakoiluluvat uusitaan vuosittain.

PRISM toimii FISA-lain 702. kohdan alla, mikä sallii NSA:n vakoilla ilman erillistä lupaa sellaisia henkilöitä, jotka eivät ole Yhdysvaltain kansalaisia ja joiden ei uskota olevan Yhdysvaltain maaperällä. NSA vakoili kuitenkin myös Yhdysvaltain maaperällä olevien amerikkalaisten teleliikenneviestintää.

FISA päätti jo vuonna 2011, että NSA ei näyttänyt kykenevän erottamaan kotimaista televiestiliikennettä ulkomaisesta viestiliikenteestä, ja rikkoi siten perustuslain neljättä lisäystä.
FISA:n päätös julkaistiin vasta viime keskiviikkona sähköisen viestinnän, yksityisyydensuojan ja tiedonvälityksen järjeston EFF:in saatua vastauksen asiakirjapyyntöönsä, jonka se jätti tiedonvapautta koskevan FOIA-lain perusteella vuosi sitten.

NSA:lle aiheutui ongelmia siitä, että se joutuu uusimaan vakoilulupiaan vuosittain, mutta myös kustannuksia. PRISM-vakoiluohjelmaan osallistuvat internet-palvelujen tarjoavat kuten Microsoft, Facebook, Google ja Yahoo saivat korvausta vaivoistaan Special Source Operations -ohjelman kautta. Special Source Operations hoitaa kaikki NSA:n sellaiset vakoiluohjelmat, joita NSA:lla on yksityissektorilla toimivien yritysyhteistyökumppaniensa kanssa, ja joissa NSA tarvitsee päästäkseen yksityisyydensuojan piiriin kuuluvan datan ääreen.

Toisin sanoen internetjätit vakoilivat asiakkaitaan NSA:n laskuun ja saivat maksun veronmaksajien rahoista.

Yritykset itse ovat kiistäneet tietäneensä mitään, ja toistaneet luovuttaneensa tietoja vain erityisesti esitettyjen tietopyyntöjen jälkeen. The Guardianilla on kuitenkin esittää NSA:n sisäistä kirjeenvaihtoa, joka osoittaa, että yritykset ovat tehneet yhteistyötä NSA:n kanssa ja saaneet siitä maksun.

Yahoon puhehenkilö sanoi The Guardianille liittovaltion lakien edellyttävän, että Yhdysvaltain hallitus hyvittää palveluntuottajille kustannukset, joita niille koituu hallituksen vaatimuksiin vastaamisesta. Me olemme jättäneet kulukorvausvaateemme tältä pohjalta.

Google kieltäytyi vastaamasta sille esitettyihin tarkempiin kysymyksiin, ja kielsi osallistuneensa PRISM:iin tai muihin vastaaviin vakoiluohjelmiin.

Microsoft ei kommentoinut aihetta The Guardianille, mutta on hakenut kulukorvauksia.

NSA ei halua kertoa, maksaako NSA rutiininomaisesti kulukorvauksia PRISM:iin osallisille yrityksille eikä sitä, paljonko kulukorvauksia vuositasolla maksetaan ja mikä niiden yhteissumma on, The Guardian raportoi.

Uutistoimisto Reuters kertoo saksalaisen Der Spiegelin raporttiin nojaten NSA:n vakoilleen järjestelmällisesti muita valtioita ja niiden instituutioita. Vakoilu ulotettiin Eu:n ohella myös YK:n ja kansainvälisen atomienergiajärjestö IAEA:n toimitiloihin ja henkilökuntaan.
Der Spiegelin näkemien asiakirjojen mukaan Yhdysvalloilla/NSA:lla on Special Collection Serviceksi kutsuttu vakoiluohjelma ainakin 80:ssä lähetystössä ja konsulaatissa ympäri maailmaa. Ohjelmalla ei ole mitään tekemistä terrorismin kanssa, Der Spiegel kirjoittaa.

Reutersin artikkeli löytyy kokonaisena otsikolla "U.S. spy agency bugged U.N. headquarters: Germany´s Spiegel".

Freiburgin yliopistossa työskentelevän professori Joseph Foschepotin mukaan Yhdysvaltain Saksassa harjoittaman vakoilun taustalla on vuoden 1955 yleissopimus, jossa on salaisia, vakoilun mahdollistavia lisäyksiä. Foschepotin Die Wellelle antamasta haastattelusta enemmän Verkkomedian artikkelissa "Salaiset sopimukset NSA:n Saksaan kohdistaman vakoilun taustalla". http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=4&id=8520

Toimittajan kommentti:

Markkinataloudessa kaikki on myytävänä, eikä mainoslauseisiin tai lain suojaan ole mainittavasti luottaminen.

Lähde:

The Guardian: NSA paid millions to cover Prism compliance costs for tech companies
http://www.theguardian.com/world/2013/aug/23/nsa-p...

Toimituksen poiminnat