KissanKulmasta

Asiakirjat todistavat pankkien ja viranomaisten rikollisen liiton

Se ei ollutkaan vainoharhaista luulottelua, ei sairaan mielen tuottama salaliittoteoria. Asiakirjat osoittavat viranomaisten ja pankkien liittoutuneen murskatakseen pankkien rikolliseen toimintaan kohdistuvan vastarinnan ja arvostelun.

Kansalaisten siviioikeuksia puoltava The Partnership for Civil Justice Fund (PCJF) on saanut tiedonvapautta koskevan lain avulla haltuunsa asiakirjoja, jotka osoittavat vastaansanomattomasti Yhdysvaltain kansallisesta turvallisuudesta vastaavan DHS:n, FBI:n, paikallisten poliisien, tietoja kansalaisista keräävien alueellisten fuusiokeskusten ja yksityissektorin - lähinnä suurpankkien - toimineen yhteistoiminnassa pankkeja rikoksistaan tuomiolle vaativan Occupy Wall Street -kansanliikkeen (OWS) murskaamiseksi, kertoo brittilehti The Guardianissa kirjailija Naomi Wolff.

Asiakirjat osoittavat poliisin, ja DHS:n työskennelleen pankeille ja pankkien kanssa Yhdysvaltain kansalaisten pidättämiseksi ja poliittisesti kyvyttömiksi muuttamiseksi.

Murskaamistoimenpiteisiin kuului muun muassa väkivaltaisia pidätyksiä, häirintää sekä "kanisteriohjuksia" joita heitettiin mieltään ilmaisevaan väkijoukkoon. Ihmisiä pidettiin myös niin tiukoissa käsiraudoissa, että heille aiheutui siitä fyysisiä vammoja samoin kuin mielenosoittajia pidettiin sidottuna niin kauan, että he olivat pakotetut virtsaamaan ja ulostamaan päälleen.

Kansanliikkeen vastaista toimintaa koordinoivat pääasiassa suuret pankit. Yhdessä viranomaisten kanssa pankeista muodostui oma entiteettinsä, nimeltään Domestic Security Alliance Council, "kotimaan turvallisuuden yhteistyöneuvosto".

Asiakirjojen perusteella muotoutuu kuva kansakunnan laajuisesta megajuonesta, jossa kaupunki toisensa jälkeen on saateltu Orwellin maailmaan. Kuuden amerikkalaisen yliopiston kampuspoliisi toimitti OWS:n toiminnassa mukana olevien opiskelijoiden tietoja FBI:lle, ja tämä tapahtui yliopiston johdon tieten ja suostumuksella.
Pankkien edustajat istuivat FBI:n kanssa samoissa pöydissä yhdistämässä OWS-liikkeen jäsenistä, joita pankeille olivat keränneet yksityiset turvallisuuspalvelut.
Suunnitelmia kansanliikkeen järjestämien tapahtumien murskaamiseks laati FBI:n kuukausi etukäteen, ja tarjosi niitä pankkien käyttöön.
Pitkän tähtäimen suunnitelmiin näyttää kuuluneen myös OWS-liikkeen johtajien poistaminen kuvioista tarkka-ampujien suorittamilla salamurhilla, vaikka FBI:n standardikäytäntöihin kuuluu varoittaa, jos heidän tietoonsa tulee poliittiseen johtajaan kohdistuva murhauhka, kirjoittaa Wolff.

PCJF:n toimitusjohtaja Mara Verheyden-Hilliard toteaa dokumenttien osoittavan FBI:n alusta lähtien määritelleen OWS-liikkeen terroristiuhaksi, vaikka se samalla toistuvasti myöntää OWS:n olevan rauhanomainen organisaatio.

Verheyden-Hilliard korostaa New Yorkin pörssin (NYSE), FBI:n, DHS:n ja ainakin yhden Yhdysvaltain keskuspankki Federal Reserven (FED) haarakonttorin tiiviin yhteistoiminnan tulevan selvästi esiin asiakirjoista.

"Nämä asiakirjat, joiden uskomme olevan vain jäävuoren huippu, ovat avoin ikkuna siihen kansakunnan laajuiseen valvontaan, monitoroimiseen ja raportointiin, jota FBI on kohdistanut OWS-liikkeen rauhallisiin mielenosoittajiin... Nämä asiakirjat osoittavat myös, että liittovaltion viranomaiset toimivat de facto Wall Streetin ja korporatiivisen Amerikan tiedustelueliminä."

Wolffin artikkelista saa käsityksen toiminnan laajuudesta mutta myös sen tahattoman absurdeista piirteistä - jotka eivät naurata yhtään siinä vaiheessa kun alkaa ajatella kokonaisuutta.

Denverissä, Coloradossa kokoontui marraskuussa 2011 "pankkipetostyöryhmä" vahtimaan pankkeja petoksista tilille vaativia kansalaisia. Richmondissa, Virginiassa vakoiltiin Occupy Tampa ryhmää samoin kuin Tampa Veterans for Peace ("Tampan sotaveteraanit rauhan puolesta") ja toimitettiin saadut tiedot Richmondin FBI:lle, jossa asiaa hoiti "kotimaan terrorismin" yksikkö. Alaskassa työskenteli "terrorism task force" vakoillen Occupy Anchoragea. Jacksonissa, Michiganissa "joint terrorism task force" antoi hälytyksen terrorismin vastaisesta valmiustilasta. Michiganin Occupy-ryhmään kuuluu paikallisia isoäitejä ja kouluopiskelijoita.
Jacksonissa, Michiganissa kokoontui myös "pankkiturvallisuusryhmä", joka koostuu yksityisistä pankeista, keskustelemaan FBI:n kanssa vaadittavista toimenpiteistä "kansallisen pahat pankit-istumamielenosoituspäivän" ("National Bad Bank Sit-in Day") aikana.
Wolff huomauttaa, että vastaus mielenilmaukseen, jossa osallistujat istuivat pahojen pankkien edustalla, oli väkivaltainen.
Vastaavaa tietoa löytyy yli sadan sivun verran.

Truthout.orgin Jason Leopold, joka on yrittänyt jo vuoden saada samaan aihepiiriin liittyviä asiakirjoja FOIA-säädöksen avulla, kertoo FBI:n valheellisesti väittäneen, että ei ole olemassa mitään asiakirjoja, jotka liittyisivät FBI:n soluttautumiseen OWS-liikkeeseen.

Wolff korostaa, että tämä pankkien, DHS:n ja FBI:n liittoutuminen saattaa merkitä sitä, että "kenestä tahansa meistä voi tulla WikiLeaks". Pankit kykenevät jäljittämään kaiken rahaliikenteesi ja myös estämään sen. Viranomaiset pyrkivät tukahduttamaan vastarinnan. Yhteiskunnassamme on suuresti haavoittuva alue - ihmisten tulovirrat ja tlitiedot - ja se kaikki on nyt tiukasti pankkien käsissä. Ja nuo pankit jäljittävät nyt viranomaisten avulla vastarintasi astetta.

"Kannattaa muistaa, että vain 10 prosenttia WikiLeaksille tehdyistä lahjoituksista voidaan prosessoida - koska rahoitussektori ja DHS ovat ottaneet silmätikukseen PayPal-datan. Yksilön tai yrityksen taloudellisen riippumattomuuden tuhoaminen voi tapahtua kenelle hyvänsä meistä." Protestiliikkeeseen kuulumisesta syyttäminen on sotkuista ja hidasta. Terroristijärjestöksi leimaaminen on helppoa ja nopeaa, sen jälkeen rahahanat voidaan sulkea, Wolff arvelee.

Wolff katsoo, että kaiken terrorismin torjunnan, DHS:n ja poliisivoimien militarisoimisen tai tietoja keräävien fuusiokeskusten perustamisen takana ei koskaan ollut terrorismi. Syynä ei ollut pelko kansalaislevottomuuksista. "Kyse oli aina tästä hetkestä, hetkestä jolloin kansalaiset saattaisivat paljastaa tehtyjä suuria rikoksia. Se kaikki oli aina sinun varaltasi."

Lähteet:

Justice online, The Partnership for Civil Justice Fund: FBI documents reveal secret nationwide Occupy monitoring  (asiakirjat löytyvät täältä)
http://www.justiceonline.org/commentary/fbi-files-ows.html

The Guardian - Naomi Wolff: Revealed: how the FBI coordinated the crackdown on Occupy
http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2012/dec/29/fbi-coordinated-crac...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

14Suosittele

14 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Lue myös: Suurpankin "oikeudenkäynti" todisti: huumekauppa käydään hallitusten suojeluksessa
http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=8&id=6185

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Olisiko kyse rahanpesusta ja niin sanotuista intellektuaalisista väärennöksistä rikosoikeudellisesti tarkastellen? (KK/VHT-74).

Pentti Juhani Järvinen

Pieleenhän se "voittoisa liberalismi" meni, kun tyhmys ja ahneus päästettiin valloillen NL:n kadottua uhkien joukosta. Eli tuolloin olisi pitänyt oivaltaa, että voitto kylmässä sodassa tuli nipin napin; omat systeemit olivat lähes yhtä pielessä kuin kommunismi NL:ssa. Nyt ne ovat sitä entistäkin enemmän. Eli USA pelkää sekasortoa - ja syystä.

Mutta noilla huumekaupoilla on omat pitkät historiansa. Suuri osa Britti-imperiumin varoista ja voimasta hankittiin niiden avulla; Intian köyhät tuottivat ooppiumin, jota muu Aasia kulutti - ns. "kauppayhtiöiden" omien ja joskus Britannian armeijan suojissa. Nuo huumekaupat eivät noin vain hävinneet imperiumien mukana. Ne vaihtoivat kanavia ja muotoja. Niillä tehtiin rahaa joka pantiin pankkiin. Ei juttu muuksi muutu.

Suomikin oli mukana pienemmässä määrin mutta tiedetysti ja pitkään. Noita ns. "rauhanturvaamisia" Lähi-Idässä alettiin käyttää mm. huumeiden ja vaarastettujen autojen kauppaan jo 1950-luvulla. Jutut olivat jatkuneet 20 vuotta, kun lopulta Suomeen toimitettiin "virallisesti" puhelun kuuntelu Kokoomuksen poliisimiehen ja Israelin "palvelun" huumekauppiaan välillä Kööpenhaminassa. Poliisimies oli ainoa, joka koskaan pidätettiin, mikä ehkä johtui siitä, että kauppakeskus oli demari Anker Jörgenssenin vaalipiirissä Köpiksessä. Sen touhua ei häiritty.

Kyllä nämä touhut Suomessakin olivat törkeitä. Kun lehtimiehenä olin jutuissa, jotka niitä uhkasivat, niin sitkeää diskreditointia, ml. juuri huumeilla, yritetiin yli 30 vuoden ajan, ml. Tanskassa ja Ruotsissa. Ja Hänen Majesteettinsa "salainen palvelu" auttoi. Sen bunkkeri-on-the-Thames lienee saanut yhä "huumerahoitusta."

Kalevi Seppänen

Mä oon kommentoinu tätä ennenkin, mutta ihmisiä kiinnostaa jankuttaminen eikä asiat. Joskus aikaisemmin bloggasit jostain yhtä käsittömättömästä asiasta(en enää muista mikä, mutta liittyi ihmisoikeuksiin) ja 3 osumaa. Silloinkin ihmisiä kiinnosti vaan eipäs/juupas, persu se, persu toi, minä tiedän tyyppiset paskanjauhamiset.

Yhteinen piirre näille"paljastuksille" on, että ne(joita tälläkin palstalla vilesee ja jotka haluavat lisätä valvontaa) jotka pitävät näitä, niin kuin sanoit, salaliittoina eivät pysty kommentoimaan mitenkään näitä paljastuksia vaan ryömivät johonki huisin vittuun, koska paukut ei riitä.

Täälläkin on niin monta totuuden jankkaajaa joilta ei saa mitään kunnon vastausta sen jälkeen kun faktat on lyöty tauluun. Paskahousu kiertelyä, ja suunnileen yhden vitun sanan hokemista.

Käyttäjän Jouni kuva
Jouni Tuomela

Pankkien valta on uskomaton.
Näemmä ken sitä arvostelee, leimataan terroristiksi. Kuvaava videohan tuo oli, missä polliisimies ruiskuttaa pippurikaasua rauhallisten istuvien opiskelijoiden silmille.

http://www.youtube.com/watch?v=UHxkv_TJCIg

Meillä taas Kataisen valta on uskomaton, Kansalliskielistrategia ei ole saanut minkäänlaista parlamentaarista arviointia tai läpikäyntiä osakseen, ja on sitäpaitsi kovin huono ehdotuskin.
Silti se lienee voimassa?

(edit: lisäsin linkin videoon )

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Noniinnoh..mitä jäi mieleen vuodesta 2012?

Se,kun paskan matka tuulettimeen lähti liikkeelle :)

Kalevi Seppänen

Komppikitara soi Heinolle. :)

Käyttäjän Radisti kuva
Matti Pihlaja

Ostin jokin aika sitten elokuvan CAPITALISM, siinä oli mm kirje jonka pankki oli lähettänyt asiakkaalleen.Kirjeessään pankki ilakoi asiakkaalle sitä että viimeinkin olemme siirtyneet demokratiasta plutokratiaan.

Se kertoo kyllä kaiken missä jenkeissä mennään, todella mielenkiintoine elokuva.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Ai miten jenkeissä mennään...

Eikö olisi aika nähdä miten se toteutuu myös euroopassa jopa ilman sitä kirjettä?

Käyttäjän bittihiisi kuva
Esa Niiniranta

Tämä ei auennut: "Kannattaa muistaa, että vain 10 prosenttia WikiLeaksille tehdyistä lahjoituksista voidaan prosessoida - koska rahoitussektori ja DHS ovat ottaneet silmätikukseen PayPal-datan."

Siis eivätkö lahjoitukset WikiLeaksille mene perille?

Tavallaan minusta on lohdullista maksaa Googlen Walletilla, suffailla sen selaimella ja tallentaa vähät bittini sen palvelimelle. Selviäähän USA:n tiedustlupalvelulle siten että meikäläiseen ei kannata haaskata terrorisminvastaista ruutia.

Jari Jakonen

Maailman suurimman (650 000 jäsentä, kuutisen miljoonaa käyntiä kuukaudessa) poliittisen blogin amerikkalaisen Daily Kosin http://www.dailykos.com/ suosituimpien juttujen listalla on tällä hetkellä parikin aihetta käsittelevää kirjoitusta, kummatkin kirjoittajilta, jotka olen oppinut 'tuntemaan', toisin kuin normaalit nimettömät uutistoimistojen informaatiovirtojen välittäjät ja jakelijat, jotka valtamedian palstoja täyttävät:

Bobswern: ”Guardian, Smith, et al: “Banks deeply involved...in integrated, corporate-state OWS repression"”, http://www.dailykos.com/story/2012/12/30/1174776/-...

OllieGarkey: ”They planned to kill us "if deemed necessary."”, http://www.dailykos.com/story/2012/12/30/1174835/-...

Suosittelin kumpiakin kirjoituksia, kuten tätä Riikka Söyringinkin raportointia.

En ole ollut siellä nyt aktiivinen pariin vuoteen, kun tällä Puheenvuoronkin puolella tuntuu tapahtumallista vetoa olevan. Tilastot kuitenkin näköjään näyttävät, että olen Daily Kosiin amerikankielelle väsäten vääntänyt 449 kommenttia - oma jäsennumeroni huitelee 37500 tienoilla: liityin Daily Kosin jäseneksi Kerry-Bush kamppailun aikoihin.

Mikael Kielonen

Ihan tutustumisen arvoinen:

LIBOR-huijaus maailman suurin koskaan http://hallituksenkorruptio.blogspot.fi/2013/01/li...

Perin mielenkiintoista... LIBOR-skandaali paisuu kuin pullataikina... alla olevan artikkelin jälkeen on hyvä perehtyä tähän: 01.01.2013 GE - LIBOR - NEXT STOP NYC? Mitähän kaikkea vielä paljastuukaan...

Taustaa LIBOR-skandaalille löytyy näistä blogikirjoituksista:
http://sijoitushopea.blogspot.fi/search/label/LIBOR, 17.02.2012 Nyt maailman suurin rahahuijaus alkaa levitä myös mainstreamiin. 16.08.2012 Auroran elokuvasurma, Batman, LIBOR-skandaali ja Olympialaiset http://synkromystiikka.blogspot.fi/2012/08/auroran...

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Ei nämä raha-, huumekauppa- ja pankkien valta -asiat tosiaan pelkästään Amerikkaa koske. Jostain juuri lueskelin, että Frankfurtin OWS-mielenosoitusten aikaan poliisi esti mielenilmaisijoilta pääsyn kaupunkiin vapaan liikkuvuuden Euroopassa.

Eurooppa on nyt virallisesti kriisialue Punaiselle Ristille, btw.

Toimituksen poiminnat