KissanKulmasta

EU-ulkomisterit: Yhteinen armeija, poliisi, rajavartiolaitos jne

“Euroopan yhteinen EU-presidentti, euroarmeija, EU-poliisi, EU-passi ja EU-rajavartiolaitos ovat lähempänä toteutumista kuin ehkä uskotkaan. Varsovassa päättynyt ulkoministerikokous esittää julkilausumassa nämä tavoitteeksi. EU-liittovaltiolle halutaan voimakas institutionaalinen pohja.”

Nytpä kävi kerrankin niin otollisen onnellisesti, että aihe josta aioin kirjoittaa, oli jo nostettu etusivulle Verkkomediassa (jossa työskentelen vapaaehtoistyössä) – ja ainoastaan siellä, vaikka se koskee jokaista suomalaista. Herkutelkaa samalla tilanteen ironialla: Suomen kohtaloista kertova uutinen on uutinen Australian ja Ison-Britannian lehdistössä, ei Suomessa.

Olkaapa hyvät siis:

Saksa, Ranska ja yhdeksän muuta Euroopan maata ovat tehneet esityksen EU:n presidentinvaaleista ja Britannian veto-oikeuden poistamisesta puolustuspolitiikassa.

Future of Europe-julkilausumassa 11:n ulkoministerin tapaamisen jälkeen Varsovassa he kertoivat vision “Euroopan tulevaisuudesta”. Lausumassa esitettiin Euroopan presidentin valitsemista vaaleilla, sekä uutta puolustuspolitiikkaa, jota johtaisi EU:n ulkoministeriö paronitar Catherine Ashtonin alaisuudessa. Tämä voisi “ennen pitkää sisältää EU-armeijan”.

“Välttääkseen yhden valtion kyvyn ehkäistä aloitteita”, joka viittaa Britannian vastustukseen EU-armeijalle, saksalaisjohtoinen ryhmä vaatii nykyisen veto-oikeuden lakkauttamisen ulko- ja puolustuspolitiikasta. Tämä antaisi EU:lle oikeuden pakottaa päätöksensä myös Britannialle jos enemmistö maista kannattaa sitä. Ryhmä ehdotti myös uusia EU-poliisivoimia vastaamaan Schengen-alueen rajavartioinnista sekä yhtä EU-passia.

Tämä suunnitelma, jolla on Saksan, Ranskan, Italian, Espanjan, Puolan, Hollannin, Itävallan, Belgian, Tanskan, Luxemburgin ja Portugalin edustajien tuki, tulee todennäköisesti lisäämään vaatimuksia Britanniassa EU-jäsenyyden kansanäänestyksestä.

Lausunnossa esitettiin myös lisäoikeuksia Euroopan parlamentille sekä 17:n aliosaston perustamista kullekin maalle parlamentin alaisuuteen. Yhteisessä lausunnossaan Saksan ja Puolan ulkoministerit Guido Westerwelle ja Radek Sikorski ehdottivat EU-presidenttiyden perustamista joka vastaisi komissiosta ja säännöllisistä kokouksista, ja presidentti olisi äänestäjien valitsema “joka jäsenmaassa samana päivänä”.

“Jotta Eurooppa olisi todellinen globaali johtaja ja voimakas vaikuttaja se tarvitsee vahvan instituutionaalisen pohjan,” he sanoivat. “Eurooppa tarvitsee suoraan valitun presidentin joka henkilökohtaisesti nimittää ‘Euroopan hallituksen’ “.

Yhdentoista maan edustajat sanoivat myös että EU-sopimuksia pitäisi tulevaisuudessa muuttaa “suuren enemmistön perusteella” yksimielisyyden sijaan, eli sopimuksia ei voisi enää estää “ei”-äänellä.

Lausunto seuraa Euroopan komission Jose Manuel Barroson viime viikolla tekemää esitystä EU-liittovaltiosta, sekä voimistuvia vaatimuksia Britanniassa järjestää kansanäänestys uusista sopimuksista tai perustuslaeista. Britannian hallituksen edustaja sanoi tämän “olevan vain yksi näkemys alkavassa keskustelussa, jossa Britannia tulee olemaan aktiivinen”.

Nigel Farage, Britannian Itsenäisyyspuolueen (UKip) johtaja, kuvaili näitä eurokriisin seurauksina syntyneitä ehdotuksia “uudeksi Euroopan lähetyskäskyksi” ja että “ne ovat täysin vastoin kansan toiveita ja pyrkimyksiä”, sekä “on aika antaa ihmisille valinta EU-jäsenyydestämme”.

Suomen eurooppaministeri Alexander Stubb (kok) puolestaan äskettäin kavahti ajatusta EU-kansanäänestyksestä Suomessa uusien liittovaltiosopimusten johdosta. Stubb viittasi lausunnollaan Euroopan komission puheenjohtajan, ex-maonuori Jose Manuel Barroson pitämään puheeseen, jossa Barroso haaveili ääneen kansallisvaltioiden EU-liittovaltiosta.

“Jos sopimusmuutos tarvitaan, sitten se täytyy tehdä”, Stubb sanoi.

Pääasiallinen lähde: The Sydney Morning Herald http://www.smh.com.au/world/european-army-backed-20120919-266sl.html

 

Verkkomedian päätoimittaja Janus Putkosen kommentti:

Tavoitteet ovat valtavia ja niittaavat nurin kansallisvaltiomme koko perustan. Uutista kirjoittaessa on edes vaikea uskoa kaiken sanotun olevan totta. Suomen media on tiukasti kiinni agendassa, jossa EU-liittovaltion asioista kerrotaan vasta sitten kun suurimmat päätökset on jo tehty ja Suomi tukenut niitä kaikessa kuuliaisuudessaan.

Suomessa on vaalit lähestymässä ja näin kovien aiheiden kuuluisi olla pysyvä osa pääuutisia ja keskustelun pohjaa. Tänään Helsingin Sanomilla oli kuitenkin etusivullaan varsin tärkeää asiaa hirvikärpästen luontaisista vihollisista. Äsken lukemastasi en siis löytänyt mainintaa, vaikka esim. The Telegraph Britanniasta suvaitsee kehityksestä kansalaisille jotakin kertoa: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/eu/9551581/Europes-most-powerful-countries-call-for-elected-EU-president.html

 Varsinaisen uutisen lähteeksi tarvitsimme kuitenkin Australiassa toimivan uutishuoneen, jotta koko tarina tulisi kuulluksi. Vaikeneminen on eliittien kultaa koko keskitetyn median vaikutusalueella. Kiristyvässä maailmantilanteessa puheet yhteisestä euroarmeijasta hätkähdyttävät – oikeastaan pelottavat – vaikkei allekirjoittanutta tämä juurikaan pysty yllättämään.

Puheet yhteisestä poliisista ajoittuvat lisäksi hetkelle, jolloin vain muutaman miljoonan euron säästövaatimuksella pakotetaan Suomen liikkuva poliisi romuttamaan toimivan järjestelmänsä. Sattumaa? Älä naurata.

Suunnitelma EU-liittovaltiosta on vanha, kuten on EU-alueen talouskriisi näiden suunnitelmien katalyytiksi. Tulisi muistaa, että Suomi liitettiin Euroopan talousliittoon, mutta kansanäänestyksen jälkeen EU:ta on kuitenkin viety sellaiseen suuntaan, että seuraavaksi todistamme Suomen puolustusvoimien ja Suomen poliisin alasajot, jonka jälkeen monikansalliset sotavoimat, rajavartijat ja järjestyspoliisi ottavat hallinnan tulevaisuudestamme Suomenniemellä.

Vain alle 10% kansalaisista tukee ajatusta EU-liittovaltiosta. Mutta harvat ovat nappaamassa harvainvallan, ellei kansalaiset ala välittömästi vaatimaan oikeuksiaan ja jatkuvan vedätyksen loppumista. Raivoisasti, ja täysin valtamedian valehtelusta välittämättä.

On ymmärrettävä, että ajankohta millekään yhteiselle euroarmeijalle on Suomen geopoliittisessa asemassa aivan liian vaarallinen. Me emme todellakaan tarvitse tai halua enää “saksalaista rajavartijaa Sallan suunnalle” vaan toimivat, maiden väliset idänsuhteet. Olemmeko astumassa suureen kansalliseen vaara-ansaan? Mitä siis kuuluu Suomen ja Venäjän väliselle Ystävyyssopimukselle? http://www.finlex.fi/fi/sopimukset/sopsteksti/1992/19920063/19920063_2

 

Riikka Söyring kommentoi nyt ylläolevaan:

Miksi puhutaan liittovaltioitumisesta? Pitäisi puhua salaliittovaltioitumisesta, niin pimennossa tätä hommaa hoidetaan.

Ja Kauppalehdessä se PM Katainen vaan nureksii, kun suomalaiset ovat hukanneet edistysuskonsa… http://www.kauppalehti.fi/etusivu/paaministeri+suomalaisten+edistysusko+hukassa/201209261665

 

Bloggauksen artikkelit julkaistu Verkkomediassa

* Verkkomedia – Konsta Koppinen, Janus Putkonen: EU-ulkoministerit vetosivat euroarmeijan puolesta: ´Yhteinen presidentti, europoliisi ja EU-rajavartiolaitos´ http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=2&id=5064

* Verkkomedia – Riikka Söyring: ´Eurooppaministeri Stubb: EU-liittovaltiosopimusten ei tulisi johtaa kansanäänestyksiin´ http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=2&id=5052

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (28 kommenttia)

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Alkaa todella ottaa otsaluuhun tällainen "Poissa silmistä, poissa mielestä" -politikointi ja uutisointi!

Onhan se nyt prklettä, että joutuu lukemaan Australien lehtiä ja kaivamaan kaikenmaailman ulkoministerien "aivomyrskyryhmien" julkilausumia esiin itse saadakseen jotain tietää.

Edit:
´Kun ryöstelystä tulee yhteiskunnassa elämäntapa ryhmälle henkilöitä, ajan mittaan he luovat itseään varten lakijärjestelyn, joka laillistaa ryöstelyn, sekä moraalikoodin joka ylistää sitä.´ - Frederic Bastiat.

Heikki Knookala

Pitää käynnistää kamppanja jossa yhtään suomalaista ei suomesta saada tulevaan liittovaltion hallitukseen:) Katainen ja stubb varmaan on yrittänyt petata itselleen hyviä virkoja sieltä. En ikinä äänestä ketään suomalaista eu-liittovaltion virkaan. Saako Merkeliä äänestää pohjanmaalla:)?

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Kampanja hoituu kertarysäyksellä kun erotaan EU:sta ;)

ps. Esko Seppäsen uudesta Emumunaus-kirjasta poimin sellaisen pilkkutiedon, että SD ja Kok ovat jo sopineet, että Stubb (kok) on seuraava komissaariehdokas.

Paljonkohan nettomaksu EU:lle nousi sen takia?

Jari Reinikka

Mitä tähän nyt sanois...ei ihmiset usko mitään olevan tekeillä ennen kuin siitä puhutaan kymppiuutisissa tai hesarissa. Sitä ennen se on foliohattupölhöpopulismia. Sääli...

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

No, ehkä joku toimittaja bongaa jutun aiheen Verkkomediasta tai KissanKulmasta. Aika moni toimittaja kumminkin lukee molempia.

Tietty voi myös koittaa hätyyttää lehtiä laittamalla niille uutisvinkkejä sekä kirjoittamalla eduskuntaan etunimi.sukunimi@eduskunta.fi tai eduskuntaryhmille eduskunta@eduskunta.fi ja kertoa, ettei halua liittovaltiota ja makselemaan ydinvaltioiden maanpuolustuksellisia etuja.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Ai niin, ne europarlamentille kaavaillut lisäoikeudet tarkoittavat sitä, että europarlamentti saisi luvan tehdä lakialoitteita.

Nyt se ei saa, ainoastaan hyväksyä tai torjua komission lakialoitteet.

Eipä kumma, että ulkomailla europarlamenttia kutsutaan pilaparlamentiksi.

Toisaalta pilaparlamentti sopii hyvin lumedemokratialle, kuin vakka ja kansi.

Jari Jakonen

Australialainen The Sydney Morning Herald: 'European army backed' by Bruno Waterfield Brussels, http://www.smh.com.au/world/european-army-backed-2... eli artikkelitiivistykseni:

GERMANY, France and nine of Europe's most powerful countries have called for an elected European Union president and an end to Britain's veto over defence policy, in a radical blueprint for the continent's future.

As well as calling for a single, elected head of state for Europe, the bloc demanded a new defence policy, under the control of a pan-EU foreign ministry commanded by Baroness Ashton, which ''could eventually involve a European army''.

In order to ''prevent one single member state from being able to obstruct initiatives'', a reference to British opposition to a European army, the German-led group demanded an end to existing national vetoes over foreign and defence policy. This would give the EU the power to impose a decision on Britain if it was supported by a majority of other countries.

The bloc also called for a new European police force patrolling the external borders of the Schengen passport-free zone and a single European visa.

The plan, which has the backing of Germany, France, Italy, Spain, Poland, Holland, Austria, Belgium, Denmark, Luxembourg and Portugal, is likely to increase calls for a British referendum on EU membership.

The 11 countries also said changes to European treaties should in future be adopted and implemented ''by a super-qualified majority of the EU member states'' instead of by unanimity, meaning treaties could no longer be blocked by ''No'' votes in referendums.

The document follows last week's call by the president of the European Commission, Jose Manuel Barroso, for the EU to become a ''federation'' and growing calls in Britain for a referendum on any new European treaty or constitution.

A spokesman for the British government said: ''This is one contribution to the debate, which is just starting. The United Kingdom will play a full and active role in that debate.''

Olli Pusa

Yhteinen armeija? Eihän EU-mailla ole sellaista armeijaa, joka esim. Suomea kykenisi puolustamaan. Suomi itse on ainoa, joka siihen kykenee. Sen sijaan tuo johtaisi siihen, että pääsisismme puolustamaan Kreikkaa kärhämässä Turkin kanssa. Nato ei voi tuollaiseen sekaantua, kun molemmat ovat NATOn jäseniä.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

EU-armeijan(puolustusliiton (WEU) runko on olemassa, on ollut jo kauan. Kirjoitin siitä joskus
http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=5&id=4207

Olli Pusa

Pelkkää paperia. Miten se nyt muuksi muuttuisi? Tai ainakaan niin, että Suomi siitä hyötyisi.

Olihan EU:lla valmiusjoukkojakin, mutta ei niitä missään käytetty. Ja yhdellä pataljoonalla ei suuria kohteita Suomessa suojattaisi.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Olli,

Yritätkö vetää ämmänriähkänää höplästä?

En voi uskoa että olisit käsittänyt väärin WEU:n/EU-armeijan tarkoituksen. Ei sen ole tarkoitus suojata tai auttaa Suomea mahdollisen konfliktin sattuessa vaan Suomen on tarkoitus suojata, auttaa, rahoittaa ja toimia puskurina EU-ytimen valtioille.

Muuten olen sitä mieltä, että Suomen on paras pitää itse huolta maanpuolustuksestaan, pysyä puolueettomana ja solmia yhteistyösopimuksia rajanaapuri Venäjän kanssa.

Kun ajattelee, miten EU-maat talous- ym. sopimuksiin ovat suhtautuneet (rikkoneet jokaisen) niin sitä suuremmalla syyllä ei kannata laskea EU:n varaan maanpuolustuksessa.

Olli Pusa

En yritä vetää höplästä. Totesin vain, että tuollaisesta puolustuspuuhastelusta ei ole Suomelle hyötyä. Konkreettisia hankkeita oli EU:n valmiusjoukot, joissa Suomikin on ollut mukana. Eihän niidenkään tarkoituksena ollut Suomen puolustaminen, vaan niitä kaavailtiin esim. rauhaanpakottamishankkeisiin Afrikassa.

Taidan suhtautua paljon epäilevämmin "sopimuksiin" Venäjän kanssa. Veikkaan, että toinen osapuoli noudattaa niitä korkeintaan yhtä hyvin kuin välimerenmaat euron sopimuksia. Muuten 1939 oli silloisen Venäjän kanssa irtisanomaton hyökkäämättämyyssopimus. Mitä virkaa sillä oli. Venäläiset kunnioittavat vain voimaa, joka ilmenee suomalaisten puolustuskyvyssä.

Jari Jakonen

Ruotsi sen sijaan menee toiseen suuntaan ja elvyttää..., http://www.taloussanomat.fi/kansantalous/2012/09/2...

Ruotsin talous on vahvassa kunnossa verrattuna muihin Euroopan maihin, mutta eurokriisi varjostaa jo Ruotsinkin näkymiä.

Olli Pusa

Luulisi ruotsalaisia harmittavan, kun eivät liittyneet euroon. Ruotsin johtavat poliitkot eivät pääse mukaan dramaattisiin kriiskokouksiin, joissa pelastetaan aina maailma, viikko kerrallaan.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Talsassa oli pari päivää sitten juttu, jossa Rehn halusi Ruotsia liittyväksi euroon ja pankkiunioniin. Ruotsi sanoi Rehnille Nej Tack!

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Tässä muuten se "aivomyrskyryhmän" raportti "Final Report of the Future of Europe Group" http://www.msz.gov.pl/files/docs/komunikaty/201209...

niin ei tarvitse pelkästään Australian ja brittilehdistön tietojen varassa Suomen kohtalon suhteen olla.

Suomihan näissä ytimissä ei ollut kaavailemassa EU:n tulevaisuutta... vaikka nettojäsenmaksukin juuri nousi. Pitänee maksaa enemmän niin päästään ytimempään :D LOL

Olli Pusa

Natoon kuulumattomista maista Itävalta on mukana. Millähän kriteerillä osallistujat on valittu?

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring
Olli Pusa

Viimeisin alusmaa vaihe kesti vain 7 vuotta (1938-1945). Kyllä sillä jokin muu selitys täytyy olla.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Hyvältä näyttää. Pitkän tien päässä tuo vielä on, mutta valo sentään näkyy jo.

Olli Pusa

Ainoa valo, joka tässä saattaisi näkyä on venäläisten panssarien ajovalo. Ja se ei näytä kauas, eli ne olisivat silloin jo todella lähellä. Suosittelen Börje silmälääkäriä;-)

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Voit käydä vaikka Virosta kyselemässä näkyykö niitä venäläisten panssareiden valoja vai ovatko vielä sen verran rajan takana, ettei näy.

Olli Pusa

Ei näy. Siellä on Nato. Mutta EU:n paraatikomppanian alueella kannattaa olla enenmmän huolissaan.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Oikeastiko kuvittelet Nato-maiden perustavan toisen armeijan EU:ta varten?

Olli Pusa

"Oikeastiko kuvittelet Nato-maiden perustavan toisen armeijan EU:ta varten?"

Ei tietenkään. Mutta kirjoituksen mukaan EU:n paraatikomppanian toimialuetta laajennetaan. Raja menee pitkin Suomenlahtea. Siellä toisella puolella on Nato.

Kumpaan Suomen Börjen mielestä pitäisi kuulua?

Esa Härkönen

Suomalaisille poliitikoille ja eliitille kelpaa mikä tahansa valtiojärjestelmä. Pääasia, että rahaa tulee ja saa luvan kanssa potkia tavallista kansaa päähän. Ainoa mahdollisuus isänmaalle tulee silloin, kun eurostoliiton "Bobrikov" ilmoittaa, että suomalainen eliitti korvataan Ranskalaisilla tai Saksalaisilla isännillä. Sitten alkaa taas tavallisen kansan uunotus. Eli heilutetaan siniristilippua ja lausutaan Eino Leinon runoja. Tavallinen kansa nielee taas syötin koukkuineen ja siimoineen ja astuu ilomielin ranskalaisten ja saksalaisten isäntien asemesta suomalaisten isäntien alaisuuteen. Itsenäisyyys on suurempi asia kuin jokin "suomi", "suomalaisuus". Se on yksilön oikeutta päättää itsestään ja omista asioistaan ja se oikeus on viety jo aikoja sitten.

Jaakko Anttila

Olli Pusa on ainoa järjen ääni salaliittohörhöjen paljouden keskellä.

1) WEU lakkautettiin 30.6.2011.

2) Euroopan parlamentin toimivaltaa on laajennettu johdonmukaisesti siitä lähtien, kun Suomi liittyi Euroopan unioniin. Vuonna 2012 Euroopan parlamentti on tasavertainen lainsäädäntövallan käyttäjä yhdessä jäsenvaltioiden hallituksia edustavan EU:n neuvoston kanssa.

3) Lain valmistelussa pyritään avoimuuteen. Suomessa siihen osallistuvat asiantuntijat, järjestöt, yritykset ja kansalaiset esimerkiksi lausuntokierrosten, kuulemistilaisuuksien tai keskustelufoorumien välityksellä.
Sen perusteella asianomainen ministeriö asettaa työryhmän, jonka lausunnossa otetaan huomioon kaikkien mainittujen toimijoiden esittämät näkokohdat. Niiden perusteella laadittu lausuntotiivistelmä toimii eduskunnan lakiesityksen perustana sen jälkeen, kun alan asiantuntijat ovat antaneet lausuntonsa eduskunnan asianomaisen valiokunnan kokouksessa.

Sama käytäntö on voimassa EU:n lainsäädännön valmistelussa. Euroopan komission pääosastojen asiantuntemus vastaa jäsenvaltioiden ministeriöiden asiantuntemusta. Jäsenvaltioiden EU-edustajien (diplomaattien) muodostama valmisteleva komitea (Coreper) valmistelee kaikki EU:n asialistalle tulevat asiat. Sen jälkeen jäsenvaltion ministeriötä vastaava komission asianomainen pääosasto valmistelee lainsäädäntöehdotuksen, josta järjestetään julkinen kuuleminen.

Kuulemiskierroksen jälkeen komissio antaa lainsäädäntöehdotuksen Euroopan parlamentille ja EU:n neuvostolle. Jos neuvosto hyväksyy parlamentin ensimmäisen käsittelyn kannan, säädös tulee voimaan Euroopan parlamentin hyväksymässä muodossa. Jos neuvosto ei sitä hyväksy, asia siirtyy sovittelukomiteaan. Jos sovittelukomitea saa aikaan yhteisen päätöksen, säädös tulee voimaan kompromissin muodossa. Jos neuvosto ei hyväksy parlamentin kantaa, säädösehdotus raukeaa.

"Suunnitelma EU-liittovaltiosta on vanha, kuten on EU-alueen talouskriisi näiden suunnitelmien katalyytiksi. Tulisi muistaa, että Suomi liitettiin Euroopan talousliittoon, mutta kansanäänestyksen jälkeen EU:ta on kuitenkin viety sellaiseen suuntaan, että seuraavaksi todistamme Suomen puolustusvoimien ja Suomen poliisin alasajot, jonka jälkeen monikansalliset sotavoimat, rajavartijat ja järjestyspoliisi ottavat hallinnan tulevaisuudestamme Suomenniemellä."

... on niin uskomattoman paksua huuhaapropagandaa, että sitä ei voi kumota millään Euroopan unioniin todellisuuteen perustuvilla asiaperusteluilla, koska hörhöt uskovat primitiivistä propagandaa suoltavan UKIP-puolueen kierrätettyyn propagandaan kuin pukki sarviinsa.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Jaakko Anttila,

kiitän sinua siitä, että ystävällisesti kävit tuomassa täsmällisen päivämäärän WEU:n lakkauttamiselle.

Minun olisi pitänyt olla itse täsmällisempi, ja mainita, että Naton vuoden 2010 Lissabonin huippukokouksessa alustavasti sovittu euro-atlanttinen yhteistyö tekee WEU:n tarpeettomaksi, ja että euroarmeija ym. oheisrakenteet ovat kaavailun mukaan Naton alaisuudessa.
Luulin tämän selviävän aiemmasta kommentistani.

EU-parlamentin valtuuksia on toki lisätty olemattomasta melkein olemassa olevaan, mutta ei se vielä europarlamentista demokraattista elintä tee.

Komission - jota ei valita yleisillä vaaleilla - omien päätösten mukaan taas yleisön pääsyä asiakirjoihin pyritään rajoittamaan uudella luokittelulla.

Janus Putkosen kommentista voit kertoa mielipiteesi Putkoselle suoraan janus.putkonen@verkkomedia.org

Tässä bloggauksessa se on mukana tekstin osana, ja erotettu minun kommentistani selvällä maininnalla.

UKip taas on tekstissä mukana brittilehdistön ja Australian lehdistön siteeraamana osasena.

Omana mielipiteenäni sanoisin, että EU on epäonnistunut avoimen hallintotavan luomisessa/mielikuvan luomisessa avoimesta hallintotavasta mikäli mitään on päätteleminen esim. EVA:n taannoisesta raportista, jonka mukaan valtaosa suomalaisista pitää EU:ta epädemokraattisena, byrokraattisena ja vaivalloisena, ja jonka raportin mukaan vain alle 10% suomalaisista haluaa liittovaltiota.

Tästähän (liittovaltioitumisesta) ei aiota järjestää Suomessa kansanäänestystä?
Vai tehdäänkö kuten EY-äänestyksessä, jossa salakylkiäisenä tuli mukana euro ja jälkikäteen sanottiin, että EY:n ohella äänestitte myös euron käyttöönotosta?

Toimituksen poiminnat