KissanKulmasta

Maailmalta lyhyesti - Viikonvaihde 37-38

Talletuspaot Espanjasta jatkuvat. Yritykset ja kotitaloudet tyhjentävät tilejään.
Talletusten supistuminen heikentää pankkien kykyä tukea Espanjan taloutta. Kun talletukset vähenevät, pankit ovat entistä riippuvaisempia Euroopan keskuspankista hankkiessaan rahoitusta, mikä merkitsee Espanjan tukitarpeen kasvua.
EKP:n lainailuista ovat viimekädessä vastuussa sen haarakonttorit, euromaiden keskuspankit - ja niistä taas ko. maiden veronmaksajat.


Lähde: Taloussanomat
http://www.taloussanomat.fi/rahoitus/2012/09/17/talletuspako-espanjasta-jatkuu-heinakuun-saldo-26-miljardia/201237923/12?rss=13


Yhdysvaltain valtiovarainministeriön itsenäinen haara OCC, Office of the Comptroller of the Currency tutkii liikepankki JP Morgan Chasea huumerahojen pesusta sekä "laittomista rahansiirroista Yhdysvaltain sanktio-listalla oleviin maihin kuten Iraniin ja Venezuelaan".
Myös muita pankkeja, kuten Bank of America, on tutkinnan alla.

Lähteet:  Reuters
http://www.reuters.com/article/2012/09/15/us-jpm-probe-idUSBRE88E0G220120915?feedType=RSS&feedName=businessNews&utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter&dlvrit=56943
New York Times http://www.nytimes.com/2012/09/15/business/money-laundering-inquiry-said-to-target-us-banks.html?pagewanted=all&_moc.semityn.www


Yhdysvaltain Census Bureaun ("väestörekisteri") julkaiseman tilaston mukaan tuloerot rikkaiden ja köyhien välillä olivat suurimmillaan 40 vuoteen vuonna 2011. Suunta on yhä sama.
Rikkaimpien tulot nousivat noin 6 prosenttia, 80 prosentilla väestöä tulot laskivat.

Koulutuksesta vastaavan U.S. Department of Educationin tilaston mukaan Yhdysvalloissa on miljoona koditonta lasta. National Center on Family Homelessness arvioi oikeamman luvun olevan 1,6 miljoonaa lasta.

Chicagon pormestari Emanuel aikoo sulkea 80-120 julkista koulua kaupungin köyhimmillä alueilla. Määrä on noin viidesosa alueen kouluista.
Tilalle tulisi Bill ja Melinda Gatesin säätiön (BMGF) tukemia yksityisiä, maksullisia kouluja.

Otetaanko mallia Yhdysvalloista, pääministeri Katainen?

Lähteet: Bloomberg Business Week http://www.bloomberg.com/news/2012-09-12/u-s-poverty-rate-stays-at-almost-two-decade-high-income-falls.html
Think Progress http://thinkprogress.org/economy/2012/06/29/508909/homeless-students-one-million/
Care2 http://www.care2.com/causes/staggering-38-increase-in-child-homelessness-in-the-united-states.html
Care2 http://www.care2.com/causes/over-one-million-u-s-kids-are-homeless.html
WSWS http://www.wsws.org/articles/2012/sep2012/chic-s13.shtml

------------------------------------------- 

Tsekin presidentti Vaclav Klaus on kieltäytynyt Euroopan komission puheenjohtajan, ex-maolaisen Jose Manuel Barroson ideasta muodostaa EU:sta "kansallisvaltioiden liittovaltio".
Klaus piti Barroson ehdotuksessa myönteisenä ainoastaan sitä, että ensimmäisen kerran avoimesti myönnettiin tavoite: liittovaltioituminen.

Klaus sanoo myös, ettei Tsekin tasavalta ole kiinnostunut liittymään liittovaltioon, ja että EU:ta tulisi kehittää täsmälleen päinvastaiseen suuntaan kuin mitä nyt tehdään.
Klaus on ensimmäinen valtionpäämies, joka on uskaltanut arvostella ja vastustaa Barrosoa julkisesti.
- Iso käsi sille!

Lähde: EurActiv http://www.euractiv.com/future-eu/czech-president-klaus-rejects-ba-news-514794

--------------------------------------------


Pakistanin Karachissa poltettiin Yhdysvaltain lippuja lähetystön ulkopuolella. Yhdysvaltain vastaisia protesteja on ollut jo 23 maassa. Hyökkäyksiä on kohdistettu myös NATO.n toimipisteisiin ja amerikkalaisiin pikaruokaketjujen ravintoloihin.

Yhdysvaltain tukema al-Qaida -terroristijärjestö ilmoitti jatkavansa hyökkäyksiä Yhdysvaltain lähetystöihin. Libyassa Ansar al-Shariah -ryhmittymän kautta levottomuudet aloittanut terroristijärjestö ilmoitti Jemenin päämajasta, että vastaavia iskuja kuin Libyassa tapahtunut ja lähettiläs Stevensin surmaamiseen johtanut isku, tullaan jatkamaan.
 
Lähteet:
RT News http://rt.com/news/anti-us-protest-karachi-263/
Verkkomedia http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=4&id=5006


Kanada sulki levottomuuksien takia lähetystönsä Libyassa, Egyptissä ja Sudanissa.
Libyan ja Egyptin lähetystöt on nyt avattu. Sudanin lähetystö pysyi suljettuna.
Yhdysvallat määräsi ei-välttämättömän lähetystöhenkilökunnan poistumaan Sudanin Khartumista ja Tunisiasta, kertoo Ugandan suurin päivälehti New Vision.

Lähteet:
CBC News http://www.cbc.ca/news/world/story/2012/09/16/canadian-mideast-embassies-closed.html
New Vision http://www.newvision.co.ug/news/635273-america-orders-embassy-staff-to-leave-tunis-khartoum.html


Afganistanissa on jälleen kuollut NATO-sotilaita Yhdysvaltain afgaaniliittolaisten hyökättyä Helmandin sotilastukikohtaan. Yhdysvaltain kouluttamien liittolaisten käsissä on kuollut jo yli 50 natolaista.

Lähde:
The Guardian http://www.guardian.co.uk/uk/2012/sep/16/nato-troops-killed-afghanistan-helmand


Syyrian Aleppossa kristityt ovat tarttuneet aseisiin ja alkaneet taistella hallituksen puolella Yhdysvaltain, Ranskan, Turkin, Ison-Britannian ja Saudi-Arabian tukemia ääri-islamilaisia kapinallisia vastaan. Kristittyjen joukossa on myös armenialaisia.

Lähde:
The Telegraph http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/middleeast/syria/9539244/Syria-Christians-take-up-arms-for-first-time.html


FBI ja kotimaan turvallisuudesta vastaava DHS ovat antaneet yhteisen ilmoituksen kehottaen varautumaan Yhdysvaltain sisäisiin levottomuuksiin.

Lähde:
ABC News http://abcnews.go.com/International/fbi-warns-violence-america-anti-islamic-movie/story?id=17223571#.UFJDoK5AWdm


Joukko merkittäviä upseereita ja poliitikkoja on julkaissut raportin, jossa he arvioivat Yhdysvaltain ja Israelin yhdistetyn hyökkäyksen Iraniin aloittavan sodan, joka kestää useita vuosia, mutta Iranin ydinohjelmaa se ei viivästytä kuin korkeintaan neljä vuotta samalla kun se yhdistää Iranin kansan hallituksensa taakse ja vahingoittaa vakavasti Yhdysvaltain ja muslimimaailman välejä-

Lähde:
Think Progress http://thinkprogress.org/security/2012/09/13/842061/iran-report-attack-regional-war/?mobile=nc


Brittien taistelulaivasto höyryää kohti Hormuzin salmea Iranin aluevesille avustamaan Israelin valmistautuessa hyökkäämään Iraniin. Englanti vaihtoi puolustusministeri Sir Nicholas Harveyn Nick Cleggiin, koska Harvey suhtautui kriittisesti Israelin aikeisiin hyökätä Iraniin. Brittiarmeija lyötiin ällikällä suositun ministerin poistolla.

Lähteet:
The Telegraph http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/middleeast/iran/9545597/Armada-of-international-naval-power-massing-in-the-Gulf-as-Israel-prepares-an-Iran-strike.html
Daily Mail
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2203892/Nick-Harvey-axed-supporting-Iran-attack.html#ixzz26dL2a23G


Lääkeyhtiöt muistavat matkustavaisia. Laivamatkan pilaavaa
norovirusta, joka aiheuttaa muun muassa pahanlaista vetistä ripulia ja elimistön kuivumista, vastaan kehitellään kahtena annoksena annettavaa rokotetta, kertoo MedPage. Norovirus ei tartu eläimiin.


Lähde:
MedPage http://www.medpagetoday.com/MeetingCoverage/ICAAC/34781


Belgian valtion turvallisuuspalvelun VSSE:n päällikkö Alain Winant kertoo Brysselissä olevan enemmän vakoilu-aktiviteettia kuin missään muussa maailman pääkaupungissa.
Vakoilijoita on maailman eri maista - Venäjä, Kiina, Iran ja iso joukko muita - monta sataa.
Kysyttäessä vakoilevatko myös Yhdysvallat ja Israel Brysselissä, Winant vastasi: - Olisi naiivia kuvitella, että vain Venäjä, Kiina ja Iran vakoilevat.
Vakoilijat "naamioituvat" diplomaateiksi, journalisteiksi, opiskelijoiksi, lobbaajiksi ja liikemiehiksi.

Lähde:
EuObserver  http://euobserver.com/foreign/117553


EU-maat suunnittelevat rajatarkastusten palauttamista. Vaikka liikkuvuuden rajoittaminen hidastaa kauppaa ja työmarkkinoita, laittoman siirtolaisuuden haitat pelottavat viranomaisia vielä enemmän. Vapaa liikkuvuus on pian muisto vain, toteaa Taloussanomat.

Lähde:
Taloussanomat http://www.taloussanomat.fi/politiikka/2012/09/15/vapaa-liikkuvuus-on-eussa-kohta-muisto-vain/201231121/12?rss=13


Kreikan työttömyys ennätyslukemissa. Työttömiä on nyt 23,6 prosenttia väestöstä.
Alle 24-vuotiaista työttömiä on 53,9 prosenttia. Poliisi, palomiehet ja rannikkovartijat ovat osoittaneet mieltään Kreikan valtiovarainministeriön ulkopuolella.

Lähde:
Press TV http://www.presstv.ir/detail/2012/09/13/261361/greek-unemployment-rate-hits-record-high/

Kiinnostavin uutinen viime viikolla ja viikonloppuna on kuitenkin ollut Euroopan keskuspankki EKP:n ja Yhdysvaltain keskuspankki Federal Reserven (FED) ilmoitukset "rajoittamattomista valtion velkakirjojen ostoista" sekä kvantitatiivisesta kevennyksestä (QE3).
Toisin sanoen keskuspankit aloittavat massiivisen rahan arvon alentamiskampanjan molemmin puolin rapakkoa. Kuten tiedetty, rahan väärentämisestä hyötyy väärentäjä (=pankit),ei se, jolle raha päätyy.

Hirppatii. Pelastetaanko talous romauttamalla se vai mikä on ajovoima tämän neronleimauksen takana?
Pankit pelastetaan romauttamalla talous?
Talous romautetaan, jotta pankit saavat entistä tiukemman otteen palleista? Pankeista tulee virallisesti maailmanpormestareita?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Kiitos Riikka taas yhteenvedosta. "rajoittamattomista valtion velkakirjojen ostoista"= tavan tallaaja maksaa!

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Tässä vielä CFR ("ulkosuhdeasiain neuvosto") kirjoittelee The Guardianin artikkelista Al-Qaida turns tide for rebels in battle for eastern Syria http://www.cfr.org/syria/guardian-al-qaida-turns-t...

Artikkeli http://www.guardian.co.uk/world/2012/jul/30/al-qai... kertoo siitä, kuinka Yhdysvaltain, Ison-Britannian, Ranskan, Turkin ja Saudi-Arabian tukemien Syyrian "kapinallisten" joukkoon on liittynyt Al-Qaidan (jonka CIA:n William Casey perusti) jäseniä, ja tämä olisi kääntämässä taistot kapinallisten eduksi.

Pahan akselilla tosiaan menee pää pyörälle. Yhdysvallat käy sotaa terrorismia vastaan ympäri maailmaa, päävihollisenaan Al-Qaida & co.
Toisaalta Yhdysvallat & co käy sotaa Syyrian laillista hallitusta vastaan liittolaisenaan arkkivihollisensa Al-Qaida.

Se, että Clintonin hallitus piti säännöllisiä tapaamisia talibanien kanssa amerikkalaisten korporaatioiden etujen suojelemiseksi Afganistanissa, ja antoi talibaneille tiedustelutietoja, olikin aika pientä ketkuilua?

Käyttäjän Hermits kuva
Tomi Virtovuo

Tossa olis pari linkkiä. Afganistanista...http://icasualties.org/oef/Nationality.aspx?hndQry=US > Sekä Kiinassa tapahtuvista mellakoista. http://www.zerohedge.com/news/postcards-furious-china

Toimituksen poiminnat