KissanKulmasta

Hyökkäykset Yhdysvaltain lähetystöihin - "Omat koirat purivat"?

Libyan Benghazissa tapahtuneesta organisoidusta hyökkäyksestä Yhdysvaltain lähetystöön kerrotaan lehdissä seuraavaa:

- Lähettiläs Stevens kuoli savuun erillisessä rakennuksessa jossa hän piileskeli, tietää Huffington Post. 

Stevensin libyalaiset turvamiehet osoittivat väkijoukolle paikan, jossa Stevens oli. Stevens raiskattiin, tiedottaa libanonilainen Tayyar.

Asiasta englanniksi uutisoinut The Inquisitr toteaa raportissaan, että väite lynkkauksesta ja seksuaalisesta pahoinpitelystä on syytä huomioida, koska Tayyar kuuluu tunnustettuihin libanonilaisiin uutisvälineisiin. Alkuperäinen uutinen kertoo suomennettuna:

"Yhdysvaltain lähettiläs Libyassa oli raiskattu seksuaalisesti ennen hänen tappamistaan asemiesten toimesta, jotka valtasivat lähetystörakennuksen Benghazissa protestoidessaan profeetta Muhammadia pilkannutta elokuvaa". Lähteen mukaan lähettiläs tapettiin ja hänen ruumiinsa esiteltiin samaan tapaan kuin Gaddafin tapauksessa, joka myös murhattiin."

http://www.tayyar.org/Tayyar/News/PoliticalNews/ar-LB/usa-killed-lybia-zek-970.htm#

http://www.inquisitr.com/330504/ambassador-stevens-was-raped-before-his-murder-reports-claim/

Suomeksi asiasta uutisoi Verkkomedia.

 

Muut kolme diplomaattia/amerikkalaista kuolivat autossa, joka räjähti. Huffington Postin mukaan diplomaatit eivät olleet diplomaatteja, vaan Stevensin amerikkalaisia turvamiehiä.

Stevensin turvajärjestelyt käsittivät neljä libyalaista turvamiestä ja neljä valvontakameraa lähetystöalueella. Hyökkäys taas oli hyvin suunniteltu ja organisitoitu. Protestia käytettiin harhautuksena. Väkijoukossa oli konekiväärein ja kranaatinheittimin varustautuneita henkilöitä. Aseistus vaikuttaisi olevan peräisin Yhdysvalloilta itseltään ja NATO:lta, koska hyökkäjät on identifioitu Yhdysvaltain alueellisina liittolaisina (ns. sanotut Libyan kapinalliset, joita länsi tuki Gaddafia kukistettaessa) toimivien Al-Qaidan alaryhmän Ansar al-Shariah´in jäseniksi.

Al-Qaida merkitsee suomeksi "wc:ta".

Toinen hyökkäykseen yhdistetty ryhmä on Imprisoned Omar Abdul Rahman Brigade, joka on nimetty "sokean sheikin" mukaan, ja joka istuu amerikkalaisessa vankilassa. Tuomio annettiin salaliitosta WTC:n vuonna 1993 tapahtuneessa pommittamisessa.

Valtaan nostettu Libyan kapinallisten keskushallinto on heikko, eikä sillä ole maa kontrollissa. Ääri-islamilaiset ainekset ovat jyränneet maahan sufipyhäkköjä, moskeijoita ja hautoja Tripolissa.

Syyrian Gazassa mellakoitiin myös. Syyrian hallitus on tiedottanut pidätetyiltä kapinallisilta takavarikoituhin aseisiin sekä ammuslaatikoihin olevan stanssattu NATO:n logo.

Yhdysvaltain tukema Afganistanin hallitus, joka koostuu sotalordeista, huumeparoneista ja gangstereista sulki internetin, sekä tuomitsee Muhamedia pilkkaavan filmin.

Ensimmäiset epäillyt Libyassa on jo pidätetty.

 

Vuonna 2011 Yhdysvallat myi aseita 66 300:lla miljoonalla dollarilla, mikä on yli 75% koko maailman asemyynnistä. Venäjä oli toisena 4 800 miljardilla dollarilla. Kuka hyötyy terrorismin vastaisesta sodasta ja kuka hyötyy siitä kun Yhdysvallat uhkaa sodalla, kyselee Johnny Barber.

Yli puolet Yhdysvaltojen asemyynnistä kohdistui Saudi-Arabiaan.

Saudi-Arabia, joka on diktatuuri ja Yhdysvaltain liittolainen, puolestaan rahoittaa talibania, Al-Qaidaa ja ääri-islamilaisia liikkeitä ympäri maailmaa.

http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=5&id=4956

http://www.nytimes.com/2012/09/13/world/middleeast/us-envoy-to-libya-is-reported-killed.html?pagewanted=all

http://www.huffingtonpost.com/2012/09/12/j-christopher-stevens-ambassador-to-libya-killed_n_1876544.html

http://panafricannews.blogspot.fi/2012/09/us-embassy-attacks-libyan-rebels-make.html

 

Kairon hyökkäyksessä Egyptin turvallisuuspoliisi (jäänteitä Mubarakin hallinnolta, jonka Yhdysvallat kaatoi) salli mielenosoittajien vapaasti kiivetä muurien yli lähetystöalueelle.

Syynä hyökkäykseen sekä Egyptin Kairossa sijaitsevaan Yhdysvaltain lähetystöön sekä Libyan Benghazissa sijaitsevaan Yhdysvaltain lähetystöön on annettu filmi "Innocence of Muslims" ("Muslimien viattomuus"), "joka kuvaa profeetta Muhammedia ikävällä tavalla", ja jonka tekijää ei tiedetä. Saman New York Timesin artikkelin mukaan käännöksellä varustetettu filmi kuvasi Egyptin muslimeja rääkkäämässä Egyptin koptilaisia, jotka ovat eräs kristinuskon haaroista.

Filmi esittää Muhammedin "roistomaisena lapsien hyväksikäyttäjä-homoseksuaalina ja öykkärinä, kertoo NYT.

http://www.nytimes.com/2012/09/13/world/middleeast/us-envoy-to-libya-is-reported-killed.html?pagewanted=all

 

FoxNewsin mukaan filmin tekijä oli Kaliforniassa kiinteistövälittäjänä toimiva Israelin juutalainen Sam Bacile, jonka mielestä "Islam on syöpä" ja joka halusikin provosoida sekä "auttaa Israelia paljastamaan maailmalle islamin viat".

Israel puolestaan sanoo, ettei heillä ole väestörekisterissä ketään Bacilea, eikä hän ole kansalainen, kertoo Huffington Post.

http://www.foxnews.com/entertainment/2012/09/12/filmmaker-sam-bacile-in-hiding-after-anti-muslim-film-sparks-violence-in-which/

http://www.huffingtonpost.com/2012/09/12/j-christopher-stevens-ambassador-to-libya-killed_n_1876544.html

 

Pommiporukoiden omien lausuntojen mukaan hyökkäysten syynä ovat muun muassa Yhdysvaltain Pakistanissa tekemät ohjusiskut, joihin Yhdysvallat käyttää häivelennokkeja eli miehittämättömiä, kauko-ohjattavia robottilentokoneita.

http://panafricannews.blogspot.fi/2012/09/us-embassy-attacks-libyan-rebels-make.html

Yhdysvaltain tekemät ohjusiskut ovat tappaneet lukuisasti naisia, lapsia ja vanhuksia osuessaan kouluihin, sairaaloihin, päiväkoteihin ja hautajaissaattueisiin.

 

Armeija- ja tiedustelupalvelun veteraanien sivusto Veterans Todayn mukaan lähetystöhyökkäyksien taktiikka ja malli muistuttavat NATO:n kylmän sodan aikana rakentaman salaisten armeijoiden verkoston toimintaa, joka tunnettiin Operaatio Gladiona. Gladion toimijat olivat äärioikeistolaisia aineksia poliisissa, armeijassa ja virkamieskunnassa, jotka toimeenpanivat Euroopassa lukuisia attentaatteja ja kidnappauksia, joista sitten mediassa syytettiin vasemmistoa. Oikea termi on siis valtioterrori.

Lisätietoja Gladiosta saa suomeksi esimerkiksi Daniele Ganserin kirjasta "Naton salaiset armeijat - Operaatio Gladio" ja valtioterrorista Hannu Yli-Karjanmaan teoksesta "Valtiot ja terrorismi", molemmat selkokielisiä, ei liian akateemisia luettavia.

Veterans Today arvioi, että kaikille pitäisi olla nyt jo selvää, että suurin osa Al-Qaidan, PLO:n tai jonkun vastaavan organisaation tekemäksi väitetty terroriteko on suunniteltu, organisoitu ja toteutettu valtioiden ja/tai NATO:n omien salaisten armeijoiden toimesta tiettyjen tarkoitusperien edistämiseksi: sotien aloittaminen, huumekaupan hallinta ja "protektoraattien" muodostaminen Lähi-Itään ja muualle.

Muutoin Veterans Today muistuttaa siitä, että Yhdysvaltain kotimaan turvallisuudesta vastaavaa DHS:aa, FBI:ta, sisäministeriötä ja puolustusministeriötä johtavat henkilöt, joilla on Yhdysvaltain ja Israelin kaksoiskansalaisuus. Kyseisillä henkilöillä on suuret vaikutusmahdollisuudet siihen, mitä ja miten esimerkiksi presidentille tiedotetaan.

Artikkeli on samalla pitkä ja kiinnostava kuvaus siitä, mitä on tapahtunut lähettiläille, tiedemiehille ja hallitusten neuvonantajille, jotka ovat yrittäneet estää sotia puhumalla totta Lähi-Idän joukkotuhoaseista ja harjoitetun politiikan seurauksista.

Se ansaitsisi tulla käännetyksi kokonaisuudessaan.

http://www.veteranstoday.com/2012/09/12/gladio-how-we-terrorized-ourselves-archival/

 

New York Times ilmoittaa Yhdysvaltain Jemenin suurlähetystön olevan hyökkäyksen kohteena.

http://www.nytimes.com/2012/09/14/world/middleeast/mideast-turmoil-spreads-to-us-embassy-in-yemen.html

 

Hindustan Times kertoo, että Bangladeshin Dhakassa on islamistien protesteja Yhdysvaltain lähetystön ulkopuolella. Aiemmin tällä viikolla protesteja oli Sudanissa, Tunisiassa ja Marokossa.

Berliinissä olevan Yhdysvaltain konsulaatin virkailija sairastui vakavasti avattuaan epäilyttävän kirjeen.

http://www.hindustantimes.com/world-news/RestOfAsia/US-embassies-attacked-in-Yemen-Egypt-after-Libya-envoy-killed/Article1-929225.aspx

Irakissa levottomuudet tihentyvät.

 

 

Kommentti:

Onko elokuva levottomuuksien syy, vai onko syy ekspansiivinen, hegemoniapyrkimyksiä ja korporaatioiden etua ajava politiikka, jota Yhdysvallat on harjoittanut ja harjoittaa?

Mahdollisesti molemmat.

Mahdollisesti myös jokin kolmas tai useampikin osapuoli lietsoo tahallaan epävakautta Lähi-Idässä ja Aasiassa omien tarkoitusperiensä takia.

Hyökkäyksiä ei tehdä ainoastaan Yhdysvaltain lähetystöihin, vaan myös NATO:n toimipisteisiin.

Tätä ei pidä ihmetellä, koska Yhdysvallat itse ei ole kunnioittanut lähetystöjen koskemattomuutta vaan on hyökännyt aina tarvittaessa konsulaatteihin ja lähetystöihin.

http://riikkasoyring.puheenvuoro.uusisuomi.fi/115170-kansainv%C3%A4linen-laki-ja-kaksois-standardit

YK:n vaikutusvalta on huvennut käsikassarana toimimisen ja lahjuksista kärähtämisen takia. Lisäksi YK:n sisäinen asemasota on asioita tarkkailleille ilmeinen.

NATO:n "alueellisen vakauttamisen" keinovalikoima on pommitus, pommitus ja laittomat DU-aseet.

EU:n uskottavuus on lähellä nollaa, koska sen tapa edistää korporaatioiden ja omien suurten jäsenmaidensa kolonialistisia intressejä on ilmeinen. Libyan Gaddafi, joka pyrki rakentamaan Afrikan Unionia vastapainoksi lännelle, murhattiin.

Kirkot eivät ole kyllin vaikutusvaltaisia, enkä panisi lanttejani likoon Vatikaanin vakuuttavuudesta tinkimättömän oikeudenmukaisuuden ja tasapainon puolestapuhujana.

Luotettavaa välittäjää, joka saisi sopua aikaan diplomaattisin ja rehellisen vuoropuhelun keinoin, on vaikea löytää.

Pohjoismaista NATO-maita ovat Islanti, Norja ja Tanska. Suomen hallitus puolestaan kaihoaa avoimesti NATO-jäsenyyttä. Ruotsilla olisi mahdollisuus toimia välittäjänä.

 

Otsikon sanavalinnalla ei ole tarkoitus loukata. Tuo vanha sanonta, joka kuvaa entisten liittolaisten tai läheisten muuttumista vihollsiksi, vain tuntui ytimekkäälle tavalle kuvata erästä mahdollista skenaariota.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Piti poistaa ensimmäinen esillelaitto, koska US-alusta teki taas oman kappalejakonsa tekstiin Tallentamisen jälkeen.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Minä jo ihmettelin, että oliko jotain sopimatonta.

Susanna Kinnunen

Nakoula, filmin ohjaaja on Yhdysvaltain kansalaisuuden saanut egyptiläinen veloissa ollut rikollinen.

Panee miettimään, miksi hän teki filmin ja miksi hän väitti olevansa israelilainen.

Rikolliset harvemmin kunnostautuvat poliittisesti tulenaran taiteen saralla. Epäilen, että hänet kiristettiin tekemään elokuva. Ehkä saamme tietää vielä.

Tärkeintä on nyt muistaa, että islam on rauhan uskonto ja sivullisten lynkkaaminen nyt vaan sattuu olemaan arabimaailmassa yleistä. Että ei johdu uskonnosta, ihan hyvin olisi voinut olla maallistuneita sosialidemokraatteja porukassa. :p

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Itse tässä juuri tuumin, että paras odotella lisätietoja, ennen kuin alkaa vetää johtopäätöksiä. Lehtitiedot ovat sirpaleisia ja keskenään ristiriitaisia, esimerkiksi juuri tuon elokuvan suhteen.
Ikäänkuin elokuvia olisi ainakin kaksi, sen käsityksen minä sain.

Kokosin tähän blogiin niitä tietoja, mitä nyt on saatavilla. Vielä en ole ehtinyt lukea Kiinan enkä Venäjän lehtiä, en myöskään esimerkiksi Iranin armeijan tietoja.

Kunhan tietoa tulee lisää, asiat selvenevät. Tai sitten sotkeutuvat lisää :D

Ainoa mikä tuntuu olevan edes kohtuullisen varmaa, on se, että hyökkäyksiä/protesteja tapahtuu monessa maassa, ja myös NATO:n toimipisteisiin.

Kauko Liito

Mielenkiintoinen näkemys tuo ylläoleva, jotenkin en vain oikein jaksa uskoa siihen, olipa kyseessä sitten kuinka kiimaiset sotahullut sadistit hyvänsä. Kaiken kaikkiaan ajatus esinahattomista paisuvaisista raiskaamassa suurlähettilään anusta kuulostaa irvokkaalta vielä kun kyseessä on muslimit.

Luulen, että kyse oli seivästyksestä, tarkoitan sitä, että uhrin anukseen tungetaan väkisin joku esine; astalo, puukko jne. Tämä on osa historiallista jatkumoa. Osmanien valtakunnassa ihmisten seivästely oli varsinainen kansanhuvi, tämän tavan omaksui myös Vlad III, Transsilvian hallitsija, oltuaan neljä vuotta osmannien, turkkilaisten vankina.

"Vlad oli muiden hallitsijoiden inhoama, mutta puskurina Euroopan ja osmanien välillä tärkeä. Hän tappoi niin paljon turkkilaisia, että sulttaani Mehmed II itse piiritti Târgoviștea. Vlad pakeni, mutta jätti jälkeensä seivästettyjä muslimeja ja käytti poltetun maan taktiikkaa."

http://fi.wikipedia.org/wiki/Vlad_III

Käyttäjän Poika kuva
poika heinänen

Paalutus, ei seivästys, sanoisin.

Kauko Liito

Hei Riikka,

Tämä on ehkä hieman asian vierestä, mutta tulevia maailman tapahtumia ajatellen erittäin tärkeä:

"On Thursday, Sept. 6... just a few days ago, China made the official announcement. China said on that day, our banking system is ready, all of our communication systems are ready, all of the transfer systems are ready, and as of that day, Thursday, Sept. 6, any nation in the world that wishes from this point on, to buy, sell, or trade crude oil, can do using the Chinese currency, not the American dollar."

Linkki: http://www.sott.net/articles/show/251144-Dollar-no...

Tämä uutinen on ainakin minulta mennyt täysin ohi ja sillä tulee olemaan räjäyttävä vaikutus dolariin ja USA:n talouteen ja todennäköisesti myös maailmanpolitiikkaan. Yleensähän USA on pyrkinyt likvidoimaan tälaisetuhat sotilaallisella agressiolla, nyt se tuskin tulee kysymykseen, kun vastassa on Kiina ja Venäjä.
Voi tietysti ihmetellä mitä öljyä Kiina on valmis myymään juaneillaan, eihän Kiina ole öljyntuottajamaa. Kyse on Venäjän öljystä, Venäjä on luvannut toimittaa Kiinalle rajattomasti öljyä, kunhan kauppa käydään muilla kuin USA:n dollarilla.
Maailma siis muuttui 06.09.2012, olisik aihetta tehdä perusteellinen jutu maailman öljykaupasta?

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Kauko Liito,

kiitos tuosta linkistä. On mennyt multakin ohi, kun olen kääntänyt OSCE:lle raporttia, ja ehtinyt seurata muita asioita vain sivusilmällä. Sksi tämäkin bloggaus on vain sellainen pikainen koonti/muistilista.

Teen ainakin lyhyen käännöksen tuosta laittamastasi jutusta.

Enkäpä muuten sanoisi, että se on ohi tämän bloggauksen aiheen kun ajattelee kuka myös tuottaa öljyä (Lähi-Itä), Goldman Sachsin raporttia jonka mukaan Saudi-Arabia on öljyn ostaja - ei enää tuottaja - vuoden 2030 tienoilla, Kiinan investointeja (Afrikka, Lähi-Itä) sekä valuuttasotia.
Tuo ilmoitus saattaa olla jopa laukaiseva tekijä energiasodissa, mene tiedä (vielä).

Tuossa aiemman kommenttini Verkkomedia-linkkauksessa muuten mainittiin jokunen kiinnostava yksityiskohta:
- Egyptin lähetystön turvamiesten oli käsketty kantaa lataamattomia aseita, miten lienee Libyassa?
- Washingtonilla oli ennakkotieto hyökkäyksestä/hyökkäysuhasta mutta lähetystöä ei varoitettu (sama homma kuin WTC-torneissa. Luin juuri pari päivää sitten CIA:n varoittaneen WTC:n kohdistuvasta hyökkäysuhasta ennen 9/11 mutta Washington ei reagoinut siihen)
- Libyassa surmatun suurlähettilään libyalaisilla henkivartijoilla oli tiedossa olleita Al-Qaida -yhteyksiä
- Muhamed-filmi ladattiin nettiin vasta hyökkäyksen jälkeen

Mitä vielä tuleekaan esiin? Hmm hmm.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Kauko Liito, tein tällaisen lyhyen käännöksen:

Saimmeko juuri yhden palan lisää Lähi-Idän levottomuuksien syihin? Kiina on 6. syyskuuta antanut ilmoituksen, jonka mukaan Kiina alkaa ostaa, myydä ja vaihtaa raakaöljyä käyttäen valuuttana dollarin sijaan yuania. Tämä räjäyttää dollarin aseman maailman reservivaluuttana, eikä pelkästään dollaria vaan myös globaalit talous- ja rahajärjestelmät.

Examinerin artikkeli kertoo: "Torstaina 6.syyskuuta Kiina antoi virallisen ilmoituksen. Kiina sanoo, että sen pankkijärjestelmä on valmiina, sen kaikki kommunikaatiojärjestelmät ovat valmiina, kaikki siirtojärjestelmät ovat valmiina ... ja että tästä eteenpäin mikä tahansa kansakunta, joka haluaa ostaa, myydä tai vaihtaa raakaöljyä, voi tehdä sen käyttämällä kiinalaista valuuttaa, ei Yhdysvaltain dollaria."

Kiina voi maantieteellisen asemansa vuoksi saada helposti öljyä Angolasta, Omanista, sudanista, Venäjältä, Venezuelasta, Iranista ja Saudi-Arabiasta, ja toimia maailman suurimpana öljyn välittäjänä.

Ja kuinka ollakaan, Kiina ja Venäjä solmivat 7. syyskuuta kauppasopimuksen, jossa Venäjä lupautuu myymään Kiinalle öljyä niin paljon kuin he haluavat: Venäjä on antanut tästä ilmoituksen.

Raakaöljyn voi nähdä myös valuuttana. Yhdysvaltain talous sekä ulko- ja sisäpolitiikka perustuvat hyvin pitkälle raakaöljyn varaan.

Kun muu maailma alkaa siirtyä ohittamaan Yhdysvaltain dollarin ja siirtyy öljykaupoissa yuaniin, Yhdysvallat saa tuta koko valtionvelkansa (josta Kiina omistaa suuren osan) ja hupenevan teollisuutensa.

Lisäksi Yhdysvaltain ja EU:n talouspakotteiden vaikutus Iraniin haipuu olemattomiin. Kiinasta ja Venäjästä tulee valuutta- ja energiamahteja.
Euron voi vetää viemäristä. Tilalla on uusi petrovaluutta.

Lähde:
The Examiner - Kenneth Shortgen Jr: Dollar no longer primary oil currency as China begins to sell oil using yuan

kuva: http://www.sott.net/articles/show/251144-Dollar-no...

Kauko Liito

Kiitos käännöksestä. Kas kun valtamediat eivät ole reagoineet tähän uutiseen milläänlailla. Tällainen muutos maailmantaloudessa ei voi olla vaikuttamatta USA:n lisäksi myös USA:n talouteen monin sitein sitoutuneisiin EU-maihin ja myös meihin. Hyvä tuo The Examinerin heitto: "Euron voi vetää viemäristä alas". Siinä yksi syy miksei Yle tai Hesari uutisoi asiaa. Jäämme monitoroimaan tilannetta. :-)

Toimituksen poiminnat