KissanKulmasta

Maailmalta lyhyesti - Viikko 37

Iran kehittää ´vastarinnan taloutta´, toisin sanoen Iran pyrkii omavaraisuuteen. Tuontitavarat aiotaan korvata paikallisilla tuotteilla, ja vaihtokauppaa voidaan käydä, kertoo Iranin hallituksen neuvonantaja.

Kuulostaa järkevälle. Mahdollisimman monen maan kannattaisi pyrkiä pitkälle vietyyn omavaraisuuteen. Tällä olisi työllisyyteenkin elvyttävä vaikutus, eikä maata olisi niin helppo kiristää talouspakotteilla. Onko Suomen hallitus kuulolla?

Lähde: Financial Times: Iran develops ´economy of resistance´

 

Euroon kuulumattomien EU-maiden huippudiplomaatit ovat tavanneet EU:n kaavaileman pankkiunionin tiimoilta.

Bulgarian, Tsekin tasavallan, Tanskan, Unkarin, Latvian, Liettuan, Puolan, Romanian, Ruotsin ja Ison-Britannian edustajat kokoustivat 10. syyskuuta keskustellakseen EU-komission haluamasta pankkiunionista.

Kaikilla kyseisillä mailla on veto-oikeus pankkiunionin suhteen.

Osa huolesta kohdistuu siihen, että suurten jäsenmaiden (Saksa, Italia, Ranska, Itävalta) pankeilla on "yliedustus" (65%) pankkitoiminnassa muissa EU-maissa. Pankkiunionin mukanaan tuoma pan-eurooppalainen, yhteisvastuullinen talletustakuu turvaisi muiden kustannuksella isojen maiden pankkien toimintaa ja kilpailukykyä.

Maat eivät myöskään pidä siitä, että pankkiunionin valvonta annettaisiin Euroopan keskuspankki EKP:lle, jonka johtokuntaan on pääsy ainoastaan euroa käyttävien maiden edustajilla.

Viron pankkitoiminta on kokonaan ruotsalaisten käsissä, joten Viro kuuluisi samalla pankkiunioniin mutta sen pankkitoiminnan valvonta kuuluisi ei-euroalueelle.

Vielä on siis toivoa, että pankkiunionihanke kaatuu.

Lähde: EuObserver http://euobserver.com/institutional/117495

 

Väkiluvun väheneminen saattaa aiheuttaa tulevaisuudessa lisää muutoksia voimasuhteisiin europarlamentissa. Uuden ehdotuksen mukaan maan väkiluvun pienentyessä maan meppien määrä vähenee samassa suhteessa. Luonnostelman mukaan Suomen edustajista tipautetaan heti kärkeen yksi pois.

Väkiluvultaan suuret maat hyötyvät ehdotuksesta, joten voisi kuvitella sen menevän läpi.

Siinä voi sen jälkeen kätevästi äänestää oman edun mukaiset päätökset - kuten yhteisvastuulliset pankkituet -  läpi "enemmistöpäätöksellä".

Lähde: EurActiv http://www.euractiv.com/future-eu/countries-set-lose-meps-populati-news-514708

 

Unkarin pääministeri Victor Orbán, joka vuonna 2011 heitti maasta ulos kemikaali-, elintarvike- ja geenimuunneltujen siementen kauppiaan Monsanton, on nyt suututtanut IMF:n ja EU:n. Lainaneuvottelut ovat kariutuneet.

Orbán kuvaili IMF:n ja EU:n lainaehtoja ´kauhujen listaksi´, ja aikoo jatkaa työllistämisohjelmaa, joka rahoitetaan osittain pankeilta perittävällä verolla. Tämä työllistämisen rahoittaminen pankeilta perittävällä verolla on ollut sellainen asia neuvotteluissa, jota IMF ja Euroopan keskuspankki EKP ovat erityisesti kauhistelleet.

Lähde: Verkkomedia http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=4&id=4955Talouskuriin kyllästyneet kreikkalaiset polttivat EU:n lippuja lauantaisessa mielenosoituksessa. Palkoista ja eläkkeistä on Kreikassa jo leikattu 30-50 prosenttia. Elinkustannukset eivät ole laskeneet. Kreikan työttömyysaste on noin 25 prosenttia. Tuhansia yrityksiä on suljettu.

Lähde: Verkkomedia http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=4&id=4951Prisonplanet uutisoi Euroopan komission työstävän suunnitelmaa Euroopan ilmatilan avaamisesta miehittämättömille taistelulennokeille. Suunnitelma tähtää vuoteen 2016 ja se on seurausta presidentti Obaman hyväksymistä suunnitelmista lennokkien täyttämästä taivaasta USA:ssa vuoteen 2015 mennessä.

Lähde: Verkkomedia  http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=4&id=4940

 

Brittiläinen fysiikan professori ja "ilmastonmuutosasiantuntija" Peter Wadhams Cambridgen yliopistosta suree sitä, että ihmiset uskovat nykyään vielä vähemmän ilmastonmuutokseen kuin 20 vuotta sitten, sekä vaatii ilmastonmuokkauksen (geo-engineering) ja ydinvoiman laajamittaista käyttöönottoa, vaikka se vaarallista kokeilua onkin.

- Kohta on liian myöhäistä!, pelottelee Wadhams.

Lähde: EurActiv http://www.euractiv.com/climate-environment/climate-change-expert-calls-...

 

Suomalaiset eläkeyhtiöt ovat sijoittaneet miljardeja veroparatiisiyrityksiin verottajan ulottumattomiin. Suurimmat sijoittajat, Varma ja Ilmarinen, perustelevat sijoituksia sillä, että "veroparatiisien välttäminen on käytännössä mahdotonta".

Uskokoon näitä vakuutteluja ken tahtoo.

Lähde: Iltasanomat http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1288497852883.html

 

Yhdysvallat, joka haluaa maailmalla tulla tunnetuksi ihmisoikeuksien puolustajana, on muodollisesti ilmoittanut, ettei luovuta kansanmurhasta ja rikoksista ihmisyyttä vastaan syytettyä Bolivian entistä presidenttiä, Gonzalo Sánchez de Lozadaa, jotta hänen syyllisyytensä voitaisiin punnita oikeuden edessä Boliviassa, ilmoittaa Bolivian nykyinen hallitus presidenttinsä Evo Moralesin suulla.

Bolivia on vaatinut toistuvasti ex-presidenttiä palautettavaksi aina vuonna 2003 tapahtuneesta kansanmurhasta asti.

On mahdollista, että de Lozada, joka oli valmis "globalisoimaan" Bolivian luonnonvarat kuten kaasun, monikansallisten korporaatioiden eduksi, saa taustalla suojelusta vastapalveluksena palveluksistaan.

Nykyinen presidentti Morales vastustaa yksityistämisiä ja "vapaakauppaa", mistä hän on saanut Washingtonin vihat niskoilleen. Morales myös kyseenalaisti julkisesti Yhdysvaltain presidentti Obaman saaman rauhannobelin.

Lähde: Chicago Tribune News http://articles.chicagotribune.com/2012-09-07/news/sns-rt-us-bolivia-usabre88614o-20120907_1_president-evo-morales-extradition-coca-farmer

 

Israelin tiede ja teknologia-sivuston mukaan Yhdysvaltain presidentti Barack Obaman syntymätodistus, jonka Valkoinen talo julkaisi, on kömpelö väärennös.

Sivuston luoja on Israelin presidentti Netanyahun pitkäaikainen neuvonantaja Israel Hanukoglu.

Sivustolla selvitetään, millaisin metodein kiistanalaista syntymätodistusta on tutkittu.

Yhdysvalloissa on pitkään kiistelty siitä, missä Barack Obama alias Barry Soetero on syntynyt. Yhdysvaltain lainsäädännön mukaan presidentin täytyy olla amerikkalaisille vanhemmille tai Yhdysvaltain maaperällä syntynyt.

Lähde: WND http://www.wnd.com/2012/09/israeli-science-website-obama-birth-certificate-forged/

 

Luottoluokittaja Moody´s uhkaa Yhdysvaltoja luottoluokituksen laskemisella.

Syynä varoitukseen on kongressin kompurointi budjetin kanssa. Jos kongressi ei saa aikaan politiikkaa, joka vakauttaisi Yhdysvaltain talouden ja laskisi velan suhdetta bkt:n (debt ratio to GDP) keskipitkällä aikavälillä, luokitus laskee. Uusi luokitus olisi todennäköisesti Aa1. Yhdysvaltain kasvuennuste on negatiivinen.

Lähde: Moody´s http://www.moodys.com/research/Moodys-issues-update-on-the-outlook-for-the-US-governments--PR_254944

 

Intiassa kukoistaa teollisuudenhaara: lapsityövoiman välittäminen. Lapset ovat haluttua työvoimaa erilaisissa tehtaissa, koska heille maksetaan surkean vähän. Palkka 18 tunnin työstä seitsemänä päivänä viikossa on minimaalinen, alle 20 dollaria. Tehtaissa on jopa vasta 10 -vuotiaita.

Lapsityöläisiä on Intiassa noin 17 miljoonaa.

Monet lapset tarjoutuvat itse työhön, koska kotona ei ole ruokaa.

Poliisi ei puutu lapsityövoiman käyttöön välittäjien maksamien lahjusten takia.

Lähde: New York Times http://www.nytimes.com/2011/09/07/opinion/07iht-edfaleiro07.html?_r=3

 

Maplight on listannut eniten pro-Israel -eturyhmiltä "kampanjarahoitusta" saaneita amerikkalaisia kongressin lainsäätäjiä.

Lähde: Maplight http://maplight.org/us-congress/interest/J5100

http://maplight.org/

 

Liikemies Felix Sater vältti vankilan ja petossyytteet palaamalla entiseen Neuvostoliittoon ja ryhtymällä siellä CIA:n agentiksi.

Sater varasti niin sanotun Trump Tower-huijauksen yhteydessä miljoonia sijoittajilta, ja sai liittovaltion suojeluksen.

Lähde: Miami Herald, Fort Lauderdale  http://www.miamiherald.com/2012/09/08/2992317/strange-bedfellows-swindler-stinger.html

 

Iso-Britannian hallituksen alihankkijalistalla oleva yritys Computer Sciences Corporation (CSC) lennätti vankeja CIA:n Afganistanissa sijaitsevasta salaisesta "syväkuulustelukeskuksesta" Libyaan Gaddafin käsiteltäväksi.

Hyväntekeväisyysjärjestö Reprieven tutkija Crofton Black sanoo olevan olemassa lisää todisteita Ison-Britannian puolustus- ja sisäministeriöille alihankintaa tehneen CSC:n osallisuudesta salaisten vankiloiden järjestelmään.

Eipä enää ihmetytä, että Briteissä ja Yhdysvalloissa oltiin niin varmoja Gaddafin ihmisoikeusloukkauksista: tieto tuli rikoskumppanuudesta. Paljastuuko vielä, että paljon puhutut Lähi-Idän biologiset ja kemialliset aseet ovat peräisin EU:n ja Yhdysvaltain kemianteollisuudelta?

Lähde: Ekklesia http://www.ekklesia.co.uk/node/17038

 

Vuotosivusto WikiLeaksin perustajalle Julian Assangelle on myönnetty aboriginaalien passi (Aboriginal Nations Passport).

Myöntöperusteena on muun muassa Yhdysvaltain hegemoniapyrkimysten vastustaminen: kaikki maa on alunperin kuulunut joka puolella alkuperäisasukkaille.

Tiedotteen mukaan muutkin ei-aboriginaalit voivat hakea passia.

Lähde: Australian Green Left http://www.greenleft.org.au/node/52203

 

Yhdysvaltain hallituksen suunnittelemat julkisen sektorin leikkaukset suistaisivat 1,5 miljoonaa amerikkalaista lisää köyhyyteen, selvittää riippumattoman ajatushautomo Center for Budget and Policy Priorities´in (CBPP) laatima raportti.

Osa aiemmin työttömyyskorvausta saaneita pitkäaikaistyöttömiä on jo nyt säästösyistä tipautettu pois edunnauttijoiden listalta, ja täydelliseen köyhyyteen.

Lähde: World Socialist Website http://www.wsws.org/articles/2012/sep2012/econ-s10.shtmlSyyrian sotilaslähteet raportoivat kohdanneensa jopa 85% ulkomaalaisedustuksen hallitusta vastaan taistelevien kapinallisten keskuudessa. Syyriasta palannut ranskalaislääkäri kertoi, että puolet potilaista oli ulkomaalaisia - tavoitteenaan luoda sharia-laki Syyriaan.

Sielläpä se vasta vapaa meininki alkaisikin "demokratisoinnin" jälkeen, jos fundamentalistimuslimit saisivat vallan. Eipä kumma, että syyrialaiset suosivat al-Assadin hallintoa kun vaihtoehto on tuo.

Lähde: Verkkomedia (RT, FNA) http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=4&id=4939

 

Suositan voimakkaasti lukemaan myös Afganistanin unohdettua sotaa käsittelevän artikkelin Verkkomediasta http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=5&id=4956

Koskettavan ja informoivan tekstin on kirjoittanut parhaillaan Kabulissa oleskeleva Johnny Barber, ja sen on suomentanut Konsta Koppinen. Artikkelin lukemisen jälkeen tiedät paljon enemmän korruptiosta ja inhimillisistä kärsimyksistä, joita se aiheuttaa.

Artikkelin kuvituksena voit selailla kuvia lapsista, joita syntyy alueilla, joilla on käytetty valkoista fosforia ja köyhdytetyllä uraanilla (DU) terästettyjä ammuksia. Niitä löytyy, kun kirjoittaa hakupalkkiin esim. photos of du babies ja painaa enter.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat