KissanKulmasta

Täältä tullaan Venäjä!

- Kun poliittinen johto selittää, miksi (Natoon) pitäisi liittyä, silloin myös kansalaismielipide on sen takana. Minä en missään tapauksessa järjestäisi kansanäänestystä. Jotkut sitä edelleen viljelevät. Jos äänestyksen tulos olisi ei, se olisi hankala tilanne, lausuilee maahanmuutto- ja eurooppaministeri Astrid Thors Savon Sanomissa 21.2 2009.

Thors on myös tyytyväinen hallituksen ulko- ja turvallisuuspoliittisen selonteon linjauksiin. Asenne on muuttunut myönteisemmäksi vuoden 2004 selonteosta. - Siinä on perusteluja Naton puolesta. Se on vahvemmin sanottu kuin aikaisemmin, Thors tulkitsee.

sivuhuomautus: Selonteko on puolueeton selvitys asiasta/asioista, joista tehdään selkoa. Kannanotto saa ottaa kantaa.

Hallitus haluaa hidastaa ilmaston lämpenemistä kulutuksen vähentämisellä.

Hallitus haluaa nopeuttaa taantuman (joidenkin lähteiden mukaan laman) ohimenoa kasvattamalla kulutusta.

Voin yhtyä professori Keijo Korhosen (Arizonan yliopisto) sanoihin "Suomi on hoidokkien runnaama hullujenhuone. Suomen historian suuri linja on katkennut, ja siihen on syypää nykyinen eliitti."

Ja kun se hoitotakuukin takkuilee. 

http://www.last.fm/music/Maho+…3%A4+nykii

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

arísusko (nimimerkki)

Jospa se kansanäänestys suomen nato-jäsenyydestä pitäisikin järjestää venäjällä,,eikä suomessa

. suvituuli

Yhdytte Keijo Korhosen sanoihin ja myös siteeraatte häntä "Suomi on hoidokkien runnaama hullujenhuone. Suomen historian suuri linja on katkennut, ja siihen on syypää nykyinen eliitti"

Oliko F Fukuyama sittenkin oikeassa kirjoittaessaan "historian lopusta"?

Ei kait nykyinen eliitti voi olla syypää siihen, mihin olemme tulleet. Eiköhän vastuulliset tämänpäivän tilanteeseen löydy eilisen päättäjistä ja eliiteistä.

Ja kukas sieltä kurkistaa. Eikös vain K Korhonen Kekkosen-Paasikiven linjan takaa. Tai siis Arizonasta.

Eihän täällä ole kukaan "runnannut" yhtään mitään sitten Kekkosen runnaaman kansallisen Hätätilahallituksen vuonna 1975.

Menneisyyden miehet = menneisyyden termit.

hantta (nimimerkki)

Hyvä suvituuli. Suomen kannattaa liittyä natoon koska nato on demokraattisten sivistysvaltioiden liitto ja se on varmin rauhan tae nyt ja tulevaisuudessa. Niin kauan kuin Venäjä on naapurimme ja Suomesta löytyy sellaisia tyyppejä kuten esim. Laakso,Tennilä, Seppänen ja Johan Bäckman niin siinä on toinen hyvä syy liittyä natoon.

Markus Räsänen (nimimerkki)

"Jos äänestyksen tulos olisi ei, se olisi hankala tilanne, lausuilee maahanmuutto- ja eurooppaministeri Astrid Thors Savon Sanomissa 21.2 2009."

Toden totta. Se olisi hankalaa suuren kapitaalin asiamiesten lähteä nopeasti etsimään taas uusia syitä kansalle myytäväksi, Natoon liittymisen perusteluiksi.
Se voisikin olla jo tekemätön paikka.

Markus Räsänen (nimimerkki)

"Niin kauan kuin Venäjä on naapurimme ja Suomesta löytyy sellaisia tyyppejä kuten esim. Laakso,Tennilä, Seppänen ja Johan Bäckman niin siinä on toinen hyvä syy liittyä natoon."

4. Hantta!
Mitä nuo neljä tyyppiä tuolla sinun luettelossasi tekevät?
Yksikään niistä ei ole ainakaan kapitalismista sanonut pahaa sanaa vuosiin.
Seppänenkään ei varmaan koskaan. Kaikkea muuta hän on kylläkin ruotinut, mutta kapitalismin suhteen hän on sen vankkumaton kannattaja, ollut aina.

Onko tämä porvareitten uusi kikka, vaietaan Räsänen tai ainakin hänen arvoteoria tutkimuksensa tulokset kuoliaaksi.
Hänen nimeään ei saa enää lausua missään yhteydessä.
Vaikka kuinka sen tekisitte, kapitalismia se ei kuitenkaan pelasta, sillä ne nyt meneillään olevat prosessit tulevat etenemään, Räsäsestä riippumatta, loppuun asti.
Siellä lopussa te olette kuitenkin huutamassa Räsästä apuun, mitä me nyt teemme?

hantta (nimimerkki)

Mitä kapitalismillä on tekemitä natoon liittymisen kanssa?

Tapani Niemi (nimimerkki)

Hyvä Markus, puhut asiaa. Tälle tielle tulee aikanaan loppu. Enteet ovat selvät.
pelkään vaan, että on jo suunniteltuna jatkokin millä ne pelastavat valtansa, joilla sitä on.
En kans oikeen ymmärrä mitä tuo hantta noita vanhoja partoja pelkää ja noista huru-ukoista uhkaa maallemme rakentaa. Heidäthän kuohittiin jo silloin kun Skp ja Skdl yhdistyivät ja Skp lopetti itse toimintansa. He olivat Hyväksymässä SuviAnnenkin puheenjohtajuuden.
Imeisesti Hantta ei oikein jaksa asioihin perehtyä ja siksi soittaa samaa virttä.
Ei Hantan kannata pelätä noita ukkoja. Paljon suurempi uhka yhteiskuntarauhalle ja järjestelmälle on, jos tarpeeksi väkeä syrjäytyy, köyhtyy ja alkaa enemmässä määrin kuolla nälkään kuin nyt. Samoin jos yhteiskunta ei saakaan nuoria mahdollisimman aikaisin "koulutettavakseen uusintamaan itseään" siis yht.kuntajärjestelmäänsä, kuten näyttää, se on todellinen vaara. Eli koulu vaan kivaksi ja kiinnostavaksi.
Mutta toisaalta jos vastustajasi, kuten Hantta, pyörittää tuota samaa levyä aina ei hänestä ole koskaan mitään haittaakaan saati vastusta. Jatka Markus vaan tulevaisuuden ennustamista.
Tulevaisuus ei vain tule vaan sillä on aina tekijänsä. Jos ei, kuten Hanttakaan, halua vaikuttaa tulevaisuuteensa, niin silloin saa jonkun toisen tulevaisuuden.

Markus Räsänen (nimimerkki)

Tapani, tekijät löytyy, meidän puolestamme päättäneet.

Sattui tällainen pieni juttu tulemaan vastaan ja haluaisin näyttää sitä muillekin.
Eräät ovat sitoneet meidät kaikki tämänsuuntaisiin asioihin. Harvat suomalaiset edes tietävät, mihin kaikkeen meidät on jo sidottu.
Nyt on aika lähteä niitäkin asioita selvittelemään.

Olen kritisoinut Lennart Meren asettamaa Max Jakobsonin johtamaa totuuskomissiota kahden valheen komissioksi. Se valheellisesti puhuu neuvostomiehityksestä ja toisaalta valheellisesti vähättelee fasismin tavallisen stalinismin tasolle. Komission asettaminen oli Mereltä nerokasta. Hän sai valjastettua suomalaisen näiden valheiden takuumieheksi. Tämä on yksi syy, miksi en ole koskaan pitänyt Merestä, vaan olen kutsunut häntä herra Kurtziksi, tuoksi Joseph Conradin kulttihahmoksi, joka loi mielisairaan yhteisön syvälle Afrikkaan.
Tuo komissio on koko nykyisen apartheid-Viron perustuslaki. Sen avulla varmistetaan, että venäläiset Virossa ovat "miehittäjiä" eikä ole mitään kummallista siinä, ettei heillä ole kansalaisuutta. Komission pyrkimyksenä on myös rinnastaa fasismi ja kommunismi samaistamalla niiden rikokset. Tällä halutaan kieltää fasismin olemus rasistisena rotuoppina. Se on eräänlaista holokaustin kieltoa.
Oli surullista nähdä, että loppuraportin julkistamistilaisuudessam Suomen valtiovaltaa edusti ulkoministeriön virkamies Jaakko Blomberg. Se tarkoittaa sitä, että tällä Viron etnistä puhtautta vaativalla nykypolitiikalla on Suomen valtion virallinen tuki.
Ilmeisesti Suomella on tähän kaksi syytä: YYA-Suomen häpäisy ja Suur-Suomi-aatteesta lähtevän etnisesti puhtaan Viron luominen. Tällä ei kuitenkaan ole mitään tekemistä Nyky-Viron todellisuuden kanssa, jossa kolmasosa väestöstä on venäläisiä. Totuuskomissio varmistaa omalta osaltaan valitettavasti sen, ettei Viroon pääse syntymään edes sitä kansakuntaa, jota varten tämä valtio olisi olemassa.
Muuten olen sitä mieltä, että tämän komission yksi perimmäisistä tarkoituksista on peittää virolaisten omat rikoksensa, niin natsiaikaisen juutalaisten tuhoamisen kuin nykyisen venäläisten kohtelun.

Leena Hietanen

Käyttäjän kangaro kuva
Ros-Britt Kangas

On populistista arvostella Paasikivi-Kekkonen linjaa, ei sovi mahtavan suomalaisen päähän, mutta sanoisin että ilman sitä emme istuisi täällä ja keskustelisimme näitä asioita.

Markus Räsänen (nimimerkki)

Tähän operaatioon osallistuminen Saksan rinnalla on ollut Suomen fasisteilta tähän mennessä suurin rikos.
Tämä haluttaisiin ilmeisesti toistaa Natoon liittymisen kautta ja loppuun vietynä.

The Siege Leningradin, joka tunnetaan myös nimellä Leningradin Blockade (Russian: блокада Ленинграда (translitteraatio: blokada Leningrada) oli hävinnyt sotilasoperaation, jonka Axis valtuudet talteenotto Leningrad (nykyinen Pietari) maailmansodan aikana. II piiritys kesti 9 päivästä syyskuuta 1941, ja 18 päivänä tammikuuta 1943, jolloin kapea maa liikennekäytävässä on kaupunki, jonka Neuvostoliitto. kokonaismäärä poistaminen piirityksen tapahtui 27. tammikuuta 1944, 872 päivää sen jälkeen, kun se alkoi. piirityksen Leningradin oli yksi niistä pisin ja hajottavalle sieges suurten kaupunkien moderni historia ja se oli toiseksi kallein kannalta uhreja.

Käyttäjän lenkki6 kuva
Tapani Niemi

Georgia haluaa natoon. Nato toimitti Georgiaan pyssyt säilykkeet ja yllytti katsomaan Venäjän kortit. Turpaan tuli, mutta lupaus naton jäsenyydestä tulevaisuudessa tuli. Mitä teki Venäjä.
Täänään uutisissa oli tieto, että ensimmäisen kerran Venäjä rakentaa sekä Abhaasiaan, että Etelä-Ossetiaan isot, hyökkäyssotaa tukevat tukikohdat, Näin Venäjä tekee.
Jos Suomi liittyy natoon niin aivan samoin veli Venäläinen rakentaa meidän rajallemme tukikohtia, joiden ainoa tarkoitus on ennaltaehkäisevästi,eli hyökkäämällä, estää naton tunkeutuminen Pietariin tai Muurmanskiin. Tämä on tosiasia. Tykkäsimme tai emme. Venäjän tämänhetkinen varustelu Suomenvastaisella rajalla ei riitä hyökkäystoimiin koska Venäjä ei odota hyökkäystä täältäkäsin. Putkijuhanikin sen voi vahvistaa.

Markus Räsänen (nimimerkki)

Jos vielä menemme edelliseen sotaan, joka tuotti muutaman sotarikollisen, joita nyt yritetään oikein tosissaan pestä puhtaaksi.
Olen keskustellut erään sotaan osallistuneen miehen kanssa, joka kertoi, että "Toksova näkyi jo".
Toksova on parikymmentä kilometriä Leningradista Laatokan suuntaan sijaitseva taajama. Olen käynyt siellä lukemattomia kertoja ja tavannut paikallisia suomenkielisiä ihmisiä.
Aina on tullut mieleen, että nämä olivat silloin niitä alueita, joita nämä Saksan kanssa yhdessä kaupungin ympärille rakentaneet ja kuitenkin puheissa erillissotaa käyneet suomalaisfasistit halusivat itselle. Tietenkin he olivat suunnitelleet ottavansa paljon enemmän Venäjän alueita haltuunsa.
Silloin oli hienoa istuskella kenraalin natsat kaulassa, oman paperitehtaan toimistossa ja haaveilla, että pian sieltä alkaa tulla lähes ilmaista puuta, mitä ehkä muutama kymmenen tuhatta suomalaista on kylmennyt, mutta olisivat kuunnelleet, kun heille yritetiin sotilasoppeja antaa.
Olen myös lukuisasti ajanut sitä "elämäntietä" myöten, joka pikaisesti rakenettiin, lävitse metsien, yrityksenä huoltaa Leningradia Laatokan kautta.
Olen keskustellut vanhan venäläisen naisen kanssa, joka oli ollut kyseistä huoltoreittiä myös rakentamassa, vihollisen tulen alaisena. Sankarillisia ihmisiä.
Toista on sanottava niistä muutamista, moraalia vailla olleista ihmisistä, joille omien tai vieraitten henki ei ollut minkään arvoisia, ryöstösaalista tavoitellessaan.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Suvituuli,
1) Kekkosen-Paasikiven linjalla säilytettiin Suomen itsenäisyys josta nyt niin hanakasti ollaan eu-virkoja vastaan luopumassa (Lissabonin sopimus).
2) Puolueetonta tutkimusta Kekkosen-Paasikiven linjasta ja ajoista saataneen aikaisintaan sadan vuoden päästä.
3) Viis muusta kunhan kauppa käy, vai?

Hantta,
"Hyvä suvituuli. Suomen kannattaa liittyä natoon koska nato on demokraattisten sivistysvaltioiden liitto ja se on varmin rauhan tae nyt ja tulevaisuudessa."
Sitähän se on ollut Irakissa, Georgiassa, Afghanistanissa, Vietnamissa ja vaikka missä. Kyllä ne on kiittämättömiä paskiaisia kun eivät ota rauhaa vastaan.
Edes aseella uhaten.

Nato on Pohjois-Atlantin Liitto. Pohjois-Atlanti on aika kaukana Venäjän rajasta.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Hantta,
"Mitä kapitalismillä on tekemitä natoon liittymisen kanssa? "

http://riikkasoyring.blogit.uusisuomi.fi/2009/01/2...

Toimituksen poiminnat